PDA

Επιστροφή στο Forum : Εμπειρίες από router ZTE ZXHN H267A

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

gamsgr
17-08-19, 20:42
Καλησπέρα παιδιά ξέρετε τα στοιχεία του zte267n της Nova για bridge mode; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

gamsgr
19-08-19, 08:52
Τελικά τα στοιχεία και του H267N (NOVA) είναι ίδια με αυτά του H168N.Καλημέρα.

kiris3
19-08-19, 21:12
Εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα με το ΖΤΕ.
Βέβαια έχω OneNet, οπότε φοράει διαφορετικό firmware από τα δικά σας με το οικιακό.
Πάντως επειδή έχω μία απέχθεια προς τα ρούτερ των εταιριών, το γύρισα σε bridge κι έβαλα ένα Archer C7 για το routing.
Δουλεύει άψογα.
Μάλιστα χθες το C7 κατέβασε ΟΤΑ update κι απέκτησε mesh δυνατότητες:oneup:

Καλησπερα φιλε μου και εγω τοσο καιρο ειχα το ΖΤΕ267Α και το ειχα κανει bridge με το ARCHER C7 σαν το δικο σου με τον κλασσικο οδηγο που εχει ανεβασει ο φιλος τωρα τελευταια βλεπω πως και μενα κανει τα ιδια χαζα με τους παραπανω στο κινητο σε εφαρμογες ενω το λαπτοπ παει τρενο μπηκα στο ρουτερ να δω τι γινεται αλλα πλεον δεν εχω root access δεν παιρνει το κωδικο $Extra,ODP0ptiOns$987% και φοβαμαι να το κανω hard rest μηπως και μετα δεν καταφερω να τα συνδεσω ξανα επειδη το archer ειναι διαφορετικο απο τον οδηγο που εδινε παλια ο φιλος εχεις να προτεινεις καποιο τροπο να τα κανω αυτα τα 2 παλι να δουλεψουν χωρις προβληματα?

mondeo
20-08-19, 00:37
Καλησπερα φιλε μου και εγω τοσο καιρο ειχα το ΖΤΕ267Α και το ειχα κανει bridge με το ARCHER C7 σαν το δικο σου με τον κλασσικο οδηγο που εχει ανεβασει ο φιλος τωρα τελευταια βλεπω πως και μενα κανει τα ιδια χαζα με τους παραπανω στο κινητο σε εφαρμογες ενω το λαπτοπ παει τρενο μπηκα στο ρουτερ να δω τι γινεται αλλα πλεον δεν εχω root access δεν παιρνει το κωδικο $Extra,ODP0ptiOns$987% και φοβαμαι να το κανω hard rest μηπως και μετα δεν καταφερω να τα συνδεσω ξανα επειδη το archer ειναι διαφορετικο απο τον οδηγο που εδινε παλια ο φιλος εχεις να προτεινεις καποιο τροπο να τα κανω αυτα τα 2 παλι να δουλεψουν χωρις προβληματα?

Καλησπέρα,

Δοκίμασε $Extra,ON0ptiOns987%!

Η διαδικασία έχει ως εξής όπως έγραψα στο ποστ #571

Μπαίνουμε με root paassword.
Στην καρτέλα WAN βλέπουμε τέσσερα προφίλ:

1. HSIa = ADSL over ATM VC = 8/35
2. VoIPa = Voip over ADSL VC = 8/38
3. HSIv = VDSL over PTM VC = 835
4. VoIPv = Voip over VDSL VC = 838

Αν έχουμε ADSL χρησιμοποιούνται τα δύο πρώτα.
Αν έχουμε VDSL χρησιμοποιούνται το τρίτο - τέταρτο.
Καθώς λοιπόν έχω VDSL διέγραψα το τρίτο και το ΖΤΕ έχασε τη σύνδεση στο internet, αφού τράβηξα ένα screenshot με τις ρυθμίσεις ώστε να το επαναφέρω αν χρειαστεί.
Δημιούργησα ένα νέο προφίλ με το όνομα Bridge και επέλεξα ως τύπο σύνδεσης το Bridged Connection με VC 835 over PTM καθώς έχω VDSL από καμπίνα Vodafone.
Πήγα στην καρτέλα Port Binding και "έριξα" στο προφίλ Bridge στο LAN4.
'Εκλεισα το WiFi στο ΖΤΕ.
Δεν έκλεισα τον DHCP Server του ΖΤΕ ώστε να μην βάζω στο PC στατικές διευθύνσεις όταν θέλω να δω κάτι σε αυτό.
Σύνδεσα ένα καλώδιο δικτύου στην LAN4 θύρα του ΖΤΕ και στη WAN του TP-Link Archer C7.
Πήγα στο Archer C7 στην καρτέλα WAN και επέλεξα την σύνδεση PPPoE.
Χρησιμοποίησα τα εξής credentials:

Username: guest@onenetdata.gr
Password: guest

καθώς έχω OneNet και πήρα αμέσως internet.
Αν έχετε οικιακή σύνδεση είτε ADSL είτε VDSL πάνω σε Α/Κ ή καμπίνα Voda, τα στοιχεία είναι:

Username: guest@adsl.gr

Αν είστε πάνω σε καμπίνα ΟΤΕ, χρειάζεστε να σας δώσουν user - pass από τη Voda.
Τέλος στα Advanced Settings στο WAN του Archer C7 άλλαξα το MTU από 1480 που ήταν το default σε 1492 καθώς αυτή η τιμή υπήρχε στο προφίλ HSIv στο ΖΤΕ.

Λειτουργούν όλα άψογα.
Το Archer C7 απλά τα σπάει, ενεργοποίησα και το IPv6 το οποίο συνδέθηκε αμέσως.
Η τηλεφωνία τέλος παίζει άψογα καθώς δεν πειράχτηκε κάτι στο κομμάτι της.

kiris3
20-08-19, 10:52
Καλησπέρα,

Δοκίμασε $Extra,ON0ptiOns987%!

Η διαδικασία έχει ως εξής όπως έγραψα στο ποστ #571

Καθώς λοιπόν έχω VDSL διέγραψα το τρίτο και το ΖΤΕ έχασε τη σύνδεση στο internet, αφού τράβηξα ένα screenshot με τις ρυθμίσεις ώστε να το επαναφέρω αν χρειαστεί.
Δημιούργησα ένα νέο προφίλ με το όνομα Bridge και επέλεξα ως τύπο σύνδεσης το Bridged Connection με VC 835 over PTM καθώς έχω VDSL από καμπίνα Vodafone.
Δεν έκλεισα τον DHCP Server του ΖΤΕ ώστε να μην βάζω στο PC στατικές διευθύνσεις όταν θέλω να δω κάτι σε αυτό.
Σύνδεσα ένα καλώδιο δικτύου στην LAN4 θύρα του ΖΤΕ και στη WAN του TP-Link Archer C7.

Αν έχετε οικιακή σύνδεση είτε ADSL είτε VDSL πάνω σε Α/Κ ή καμπίνα Voda, τα στοιχεία είναι:

Τέλος στα Advanced Settings στο WAN του Archer C7 άλλαξα το MTU από 1480 που ήταν το default σε 1492 καθώς αυτή η τιμή υπήρχε στο προφίλ HSIv στο ΖΤΕ.

Λειτουργούν όλα άψογα.

μπα ουτε αυτος ο κωδικος λες αν κανω hard reset να τον παρει βεβαια φοβαμαι μετα μην χασω εστω και αυτο το bridge που εχω θες να κανεις ενα τσεκ σε σενα αν λειτουργει ακομα ?

mondeo
20-08-19, 11:05
μπα ουτε αυτος ο κωδικος λες αν κανω hard reset να τον παρει βεβαια φοβαμαι μετα μην χασω εστω και αυτο το bridge που εχω θες να κανεις ενα τσεκ σε σενα αν λειτουργει ακομα ?

Οκ θα το δω αργότερα.
Πάντως δεν βλέπω το λόγο να έχει αλλάξει κάτι στο ΖΤΕ.
Το bridge που έχεις φτιάξει πρέπει να υπάρχει.
Νομίζω πως και με admin/admin πρέπει να το δεις.

bill2015
20-08-19, 12:25
Το λογισμικό που φορας είναι VDFT14 H VDFS.1T13;

slalom
20-08-19, 13:43
Ποιος ειχε γραψει για το ποσες γραμμες εχουμε στο VoIP απο εναν αριθμο?

kiris3
21-08-19, 01:24
Το λογισμικό που φορας είναι VDFT14 H VDFS.1T13;

V1.0.2_VDFT14

- - - Updated - - -

Λοιπόν να σας πω τη διαδικασία ενεργοποίησης του Bridge στο ZTE.

Λειτουργούν όλα άψογα.

Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν.

οκ αδερφε με βοηθησε ο bill2015 και τον ευχαριστω εχω ρουτ τωρα αλλα αληθεια τον οδηγο σου τον μισο δεν μπορω να τον καταλαβω ας πουμε εσυ λες για 4 προφιλ εγω εχω 6 προφιλ στο wan εχω vdsl γραμμη βοντα μετα σε αυτο που φτιαχνω εχει επιλογη ptm αλλα αυτο το vc835 δεν ξερω καν τι ειναι και δεν το βγαζει καπου σαν επιλογη Πήγα στην καρτέλα Port Binding και "έριξα" στο προφίλ Bridge στο LAN4.
'''Εκλεισα το WiFi στο ΖΤΕ.
Δεν έκλεισα τον DHCP Server του ΖΤΕ ώστε να μην βάζω στο PC στατικές διευθύνσεις όταν θέλω να δω κάτι σε αυτό.''
αυτο εδω το σκελος αληθεια δεν κατλαβα τιποτα αν εχεις την καλοσυνη να κανεις λιγο ποιο αναλυτικο τον οδηγο βημα για εμας τους αρχαριους οταν βρεις χρονο θα το εκτιμουσα γιατι με τον αλλο οδηγο παρολο που εγινε η δουλεια ειχα θεματα με το συγχρωνισμο του C7 ενω εσυ απο τι βλεπω το κατεχεις μιας και εχουμε ιδιο ρουτερακι....ευχαριστω εκ των προτέρων

bill2015
21-08-19, 09:11
Αυτό που λέει ο φίλος πάνω είναι για το VDFS.1T13 όχι για το VDFT14

paanos
21-08-19, 09:41
Η ίδια διαδικασία είναι.

slalom
21-08-19, 21:46
Στα 6 προφιλ ειναι και τα 2 iptv, δεν ασχολεισαι με αυτα

mondeo
21-08-19, 23:55
V1.0.2_VDFT14

- - - Updated - - -

οκ αδερφε με βοηθησε ο bill2015 και τον ευχαριστω εχω ρουτ τωρα αλλα αληθεια τον οδηγο σου τον μισο δεν μπορω να τον καταλαβω ας πουμε εσυ λες για 4 προφιλ εγω εχω 6 προφιλ στο wan εχω vdsl γραμμη βοντα μετα σε αυτο που φτιαχνω εχει επιλογη ptm αλλα αυτο το vc835 δεν ξερω καν τι ειναι και δεν το βγαζει καπου σαν επιλογη Πήγα στην καρτέλα Port Binding και "έριξα" στο προφίλ Bridge στο LAN4.
'''Εκλεισα το WiFi στο ΖΤΕ.
Δεν έκλεισα τον DHCP Server του ΖΤΕ ώστε να μην βάζω στο PC στατικές διευθύνσεις όταν θέλω να δω κάτι σε αυτό.''
αυτο εδω το σκελος αληθεια δεν κατλαβα τιποτα αν εχεις την καλοσυνη να κανεις λιγο ποιο αναλυτικο τον οδηγο βημα για εμας τους αρχαριους οταν βρεις χρονο θα το εκτιμουσα γιατι με τον αλλο οδηγο παρολο που εγινε η δουλεια ειχα θεματα με το συγχρωνισμο του C7 ενω εσυ απο τι βλεπω το κατεχεις μιας και εχουμε ιδιο ρουτερακι....ευχαριστω εκ των προτέρων

Λοιπόν φίλε μου συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Τα δύο έξτρα προφίλ που έχεις όπως είπε και ο φίλος paanos είναι για το iptv και δεν ασχολείσαι.
1. Διαγράφεις το προφίλ HSIv.
2. Δημιουργείς ένα νέο προφίλ με το όνομα Bridge.
Κλικάρεις εκεί που λέει Routing και επιλέγεις Bridged Connection.
Πιο κάτω θα δεις ένα πεδίο στο οποίο θα βάλεις το Virtual Circuit (VC)
Βάζεις 835 και αποθηκεύεις.
3. Πας αριστερά στην καρτέλα Port Binding = πάντρεμα προφίλ με LAN θύρα.
Παντρεύεις το Bridge με όποια θύρα LAN θέλεις. Εγώ το έκανα με την LAN4.
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο στο ΖΤΕ.
4. Συνδέεις την θύρα LAN που πάντρεψες με την WAN του C7 με ένα καλώδιο δικτύου.
Τα υπόλοιπα γίνονται στο C7 όπως τα γράφω.
Για ότι άλλο θέλεις τα λέμε.

galotzas
05-09-19, 16:35
Ξέρει καποιος να μου πει σε σημείο βαζουμε custom ipv6 dns servers και αν συνδυαζονται με καποια αλλη σχετικη ρυθμιση ωστε να δουλεψουν? Δοκιμασα στο σημειο / lan /ipv6 dhcpcd custom servers αλλα δεν....

mel_ex
21-09-19, 13:18
Έχω ακριβώς αυτό το πρόβλημα μέσα στα logs. Αποσυνδέεται αρκετές φορές από το ιντερνετ ανάβοντας κόκκινο το λαμπάκι του ιντερνετ στο ρουτερ. Ακόμη προχθές παρατήρησα κι αυτό [Alert] firewall security alert! Fragment Flooding attack. Άλλαξα φίλτρα και καλώδια όπως μου είπαν από το τεχνικό τμήμα αλλά τίποτα. Ακόμη αποσυνδέεται από ιντερνετ λιγότερο συχνα βέβαια.

- - - Updated - - -

Καλησπέρα,

Δεν μπορώ να πω πως έχω και την καλύτερη εμπειρία χρήσης με αυτό το μόντεμ. Μετά το Fall Creators Update των Windows, κάθε φορά που κάνω restart το pc, το μόντεμ κάνει και αυτό reboot χωρίς λόγο και αιτία. Έχω κλείσει uPnP, επίσης άλλαξα το setting του firewall σε Low και απενεργοποίησα το Anti-Hacking χωρίς αποτέλεσμα. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία?

Log Output:

Manufacturer:ZTE;
ProductClass:ZXHN H267A V1.0;
HWVer:V1.0.2;
SWVer:V1.0.2_VDFT9;

2017-10-24T16:06:30Z [Critical] call GetUB failed!
2017-10-24T16:06:30Z [Critical] call GetUB failed!
2017-10-24T15:51:37Z [Critical] call GetUB failed!

Έχω ακριβώς αυτό το πρόβλημα μέσα στα logs. Αποσυνδέεται αρκετές φορές από το ιντερνετ ανάβοντας κόκκινο το λαμπάκι του ιντερνετ στο ρουτερ. Ακόμη προχθές παρατήρησα κι αυτό [Alert] firewall security alert! Fragment Flooding attack. Άλλαξα φίλτρα και καλώδια όπως μου είπαν από το τεχνικό τμήμα αλλά τίποτα. Ακόμη αποσυνδέεται από ιντερνετ λιγότερο συχνα βέβαια.

bill2015
21-09-19, 14:08
Για κάπιο λόγο είσαι στο 9 και οχι στο 14 στο λογισμικό πως δεν έκανε το δικό σου αναβάθμιση ;
Έχεις 24 η 50 ;
Αποσυχρονίζει η γραμμή η απλά χάνει την ip ?

mel_ex
21-09-19, 17:47
Για κάπιο λόγο είσαι στο 9 και οχι στο 14 στο λογισμικό πως δεν έκανε το δικό σου αναβάθμιση ;
Έχεις 24 η 50 ;
Αποσυχρονίζει η γραμμή η απλά χάνει την ip ?

Δεν γνωρίζω πως να κάνω αναβάθμιση, έπρεπε να τους το ανφέρω; Έχω 30 vdsl γραμμή. Κάνει αποσυγχρονισμούς, συγκεκριμένα κόκκινο το λαμπάκι του ιντερνετ και σβήνει κα του dls/broadband αυτό με την ip δεν το παρατήρησα.

dimangelid
21-09-19, 18:39
Δεν γνωρίζω πως να κάνω αναβάθμιση, έπρεπε να τους το ανφέρω; Έχω 30 vdsl γραμμή. Κάνει αποσυγχρονισμούς, συγκεκριμένα κόκκινο το λαμπάκι του ιντερνετ και σβήνει κα του dls/broadband αυτό με την ip δεν το παρατήρησα.

Άμα σβήνει και το λαμπάκι DSL, τότε έχεις αποσυγχρονισμούς. Κάνε αρχικά έναν έλεγχο στην εσωτερική σου καλωδίωση και αν είναι εντάξει, δήλωσε βλάβη στον πάροχό σου.

mel_ex
21-09-19, 18:44
Άμα σβήνει και το λαμπάκι DSL, τότε έχεις αποσυγχρονισμούς. Κάνε αρχικά έναν έλεγχο στην εσωτερική σου καλωδίωση και αν είναι εντάξει, δήλωσε βλάβη στον πάροχό σου.

Λες τελικά να φταίει η εσωτερική καλωδίωση; Τόσα χρόνια κανένα πρόβλημα, δηλαδή και οι δυο πρίζες τηλεφώνουν να βγήκαν off? Περιμένων να με καλέσουν από τη vodafone και υστερα να φέρω ηλεκτρολόγο. Πόσο είναι το κόστος γνωρίζετε; Μπορεί πρώτα να ελέγξει αν είναι εντάξει πριν προχωρήσει η αλλαγή ή ρισκάρω να δώσω λεφτα για αλλαγή; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

dimangelid
21-09-19, 21:46
Λες τελικά να φταίει η εσωτερική καλωδίωση; Τόσα χρόνια κανένα πρόβλημα, δηλαδή και οι δυο πρίζες τηλεφώνουν να βγήκαν off? Περιμένων να με καλέσουν από τη vodafone και υστερα να φέρω ηλεκτρολόγο. Πόσο είναι το κόστος γνωρίζετε; Μπορεί πρώτα να ελέγξει αν είναι εντάξει πριν προχωρήσει η αλλαγή ή ρισκάρω να δώσω λεφτα για αλλαγή; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αν σου στείλει τεχνικό η Vodafone και το πρόβλημα είναι στην πλευρά σου, είναι πολύ πιθανό να σε χρεώσουν για άσκοπη μετάβαση τεχνικού. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να χρεώσει ο ηλεκτρολόγος, οτιδήποτε τηλεπικοινωνιακό στο σπίτι το φτιάχνω μόνος μου.

Φέρε πρώτα ηλεκτρολόγο και μετά κάνε οποιαδήποτε ενέργεια με την Vodafone. Πριν φέρεις ηλεκτρολόγο, δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό στο router, δεν αποκλείεται να τα έχει παίξει και να κάνει τα δικά του.

Για τις πρίζες, ποτέ δεν ξέρεις.

mel_ex
21-09-19, 22:05
Αν σου στείλει τεχνικό η Vodafone και το πρόβλημα είναι στην πλευρά σου, είναι πολύ πιθανό να σε χρεώσουν για άσκοπη μετάβαση τεχνικού. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να χρεώσει ο ηλεκτρολόγος, οτιδήποτε τηλεπικοινωνιακό στο σπίτι το φτιάχνω μόνος μου.

Φέρε πρώτα ηλεκτρολόγο και μετά κάνε οποιαδήποτε ενέργεια με την Vodafone. Πριν φέρεις ηλεκτρολόγο, δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό στο router, δεν αποκλείεται να τα έχει παίξει και να κάνει τα δικά του.

Για τις πρίζες, ποτέ δεν ξέρεις.

3 τεχνικοί που μου έστειλε η vodafone δεν βρήκαν κάτι, όσο για το τροφοδοτικό αυτό είναι το τρίτο ρουτερ που μου στέλνουν, τόσο καντέμης; Την άλλη εβδομάδα μετά το τηλεφώνημα από τη βονταφον που περιμένω θα φέρω ηλεκτρολόγο να τακτοποιηθεί αυτό το θέμα. Ευχαριστώ πού για τις απαντήσεις σας.

Αν και καλά με το μηχάνημα του χιλιάρικου μου είπαν αυτοί οι υποτιθέμενοι τεχνικοί πως ο χαλκός είναι εντάξει..

zeronero
06-10-19, 13:13
Καλυτερα ελα στο
https://www.adslgr.com/forum/threads/1014169-%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-router-ZTE-ZXHN-H267A γιατι εχουμε βγει offtopic και θα μας κυνηγησουν.

207406

Ναι, έχεις δίκιο, την θυμήθηκα την επιλογή.

Πάντως, σε εμένα η επιλογή on είναι greyed-out. Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να ενεργοποιήσω άλλες επιλογές πρώτα για να γίνει διαθέσιμη (πχ. να γυρίσω τον DCHPv6 server στο on), αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να μάθω, φοβούμενος μήπως επιστρέψουν τα προβλήματα. Μια χαρά δουλέυον όλα τώρα. Επίσης από επιλογή δεν είμαι root.

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση πάντως.

slalom
06-10-19, 13:27
Θα πρεπει να μπεις με root

galotzas
06-10-19, 14:34
Ναι θελει root κωδικο για να ενεργοποιηθει και δεν αλλαζεις κατι αλλο στις ρυθμίσεις

zafitolis
10-10-19, 02:11
Επειδή το h300s έχει battery drain αυτο πως τα πάει να βρούμε κάνα μεταχειρισμένο αν δεν έχει

galotzas
10-10-19, 02:44
Επειδή το h300s έχει battery drain αυτο πως τα πάει να βρούμε κάνα μεταχειρισμένο αν δεν έχει

Δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Το εχω ενα μηνα

Black3539
16-10-19, 10:38
Δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Το εχω ενα μηνα

Σε ένα φίλο μου που έχει το Η267Α σαν να φαίνεται πως έχει πρόβλημα με το routing κομμάτι του ρούτερ, ενώ έχει κανονικά 50/5 Actual rate και 99 attainable, στα speedtest όταν θα υπάρχει έστω και ένα κινητό μέσα μπορεί να πέσει στα 30 και γενικά στο κινητό σέρνεται να ανοίξει ακόμα και το Google σαν να έχει καθόλου upload ενα πράγμα...
Μια εφαρμογή ακόμα αρνείται να μπει εντελώς και αναγκάζεται και μπαίνει μόνο με δεδομένα...
Πάει για αντικατάσταση;; Κάηκε;;

galotzas
16-10-19, 10:41
Σε ένα φίλο μου που έχει το Η267Α σαν να φαίνεται πως έχει πρόβλημα με το routing κομμάτι του ρούτερ, ενώ έχει κανονικά 50/5 Actual rate και 99 attainable, στα speedtest όταν θα υπάρχει έστω και ένα κινητό μέσα μπορεί να πέσει στα 30 και γενικά στο κινητό σέρνεται να ανοίξει ακόμα και το Google σαν να έχει καθόλου upload ενα πράγμα...
Μια εφαρμογή ακόμα αρνείται να μπει εντελώς και αναγκάζεται και μπαίνει μόνο με δεδομένα...
Πάει για αντικατάσταση;; Κάηκε;;

Αυτο η ειναι θεμα γραμμης η εχει θεμα dns αλλα θα παρει την εξυπηρετηση καλυτερα. Εμενα παντως μεχρι στιγμης δεν εχει εμφανισει το παραμικρο.

Black3539
16-10-19, 10:50
Αυτο η ειναι θεμα γραμμης η εχει θεμα dns αλλα θα παρει την εξυπηρετηση καλυτερα. Εμενα παντως μεχρι στιγμης δεν εχει εμφανισει το παραμικρο.

Η γραμμή είναι αρκετά καλή όταν το PC ειναι μόνο πάνω, βέβαια έχει αλλάξει DNS στο PC... Στο ρούτερ που του άλλαξα επίσης δεν έγινε τίποτα στο κινητό όμως...
Οι DNS της Vodafone που χρησιμοποιώ και εγώ είναι αρκετά καλοί οπότε δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα από αυτό..
Τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση έχει πάρει και τεχνικός είχε έρθει και υπερηφανευόταν ότι έπαιζε κανονικά το 1080p βιντεάκι στο κινητό (χαζό μιας τα βιντεάκια δεν είναι το πρόβλημα ή είναι αλλά μόνο που δεν έχουν γρήγορο buffer health)
Τώρα περιμένει για άλλο ρούτερ βέβαια θα έρθει όμως το h300s, που προσωπικά του έχω πει τα χειρότερα λόγια :lol:

vitocorl
15-11-19, 12:28
Kαλησπέρα,

Αυτό ακριβώς μόλις έκανα , είναι σε μορφή pdf και το επισυνάπτω εδώ:

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΖΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟDEM/ROUTER ME AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ VOIP ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ VODAFONE VDSL/FIBER

edit: Στο τέλος του οδηγού ξέχασα να πω ότι μπορούμε να αποσυνδεθούμε πια από το zte , (βγάζουμε το καλώδιο από την κίτρινη θύρα) και το αφήνουμε μόνο με ρεύμα , phone1 , και WAN να είναι συνδεδεμένα. Κάνουμε και ένα restart με τον διακόπτη on/off και θα μαστε έτοιμοι.

edit2: Αν υπάρξει κάποια δυσκολία στην εκτέλεση του οδηγού, μπορείτε να μου στέλνετε PM , επίσης αν υπάρξει κάτι λάθος, μπορώ να το τροποποιήσω και να ανεβάσω νέα έκδοση εδώ.

Έκανα ότι λεει στον οδηγό, με το ZTE-ZXHN-H267Ν πίσω από το TP-LINK Archer VR400, αλλά δεν παίρνει τηλεφωνία με τίποτα το ΖΤΕ, δεν ανάβει το λαμπάκι... Αυτό που δεν διευκρινίζεται στον οδηγό είναι, αν στην καρτέλλα INTERNET-->WAN-->DSL-->DSL CONNECTION σβήνουμε τα πάντα, ακόμα και την VDSL_VOIP που έχουμε, ή αν αυτήν την αφήνουμε...

Αυτό που έχω κάνει τώρα, είναι να βάλω το ΖΤΕ σε Bridge, το Archer VR400 σε router mode και δουλεύει μια χαρά, αλλά θα ήθελα να κάνω αυτό που λέει ο οδηγός, να κάνει τα πάντα το Archer VR400 και το ΖΤΕ μόνο τηλεφωνία...

jkoukos
15-11-19, 13:58
Τον οδηγό τον ακολούθησες πιστά; Γράφει συγκεκριμένα βήμα 8:

Από την κενρική σελίδα home επιλέγουμε Ιnternet , μετά αριστερή στήλη επιλέγουμε WAN και στις μεσαίες κάθετες καρτέλες, επιλέγουμε Ethernet.
Eκεί θα δείτε κάτι profiles με ονόματα όπως "Ethernetdata", "EthernetVoice" και "ΕthernetTV", τα διαγράφετε ΟΛΑ και φτιάχνετε ένα νέο profile όπως ακριβώς φαίνεται στην παρακάτω εικόνα

Μπορείς να δώσεις εικόνες με τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στις 2 συσκευές;

vitocorl
16-11-19, 10:30
Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω εικόνες γιατί θα πρέπει να το ξανακάνω, τώρα το έχω βάλει bridge. Για να εμφανιστεί το tab "Ethernet", θα πρέπει να έχουν διαγραφεί όλα στο tab DSL, αλλιώς δεν εμφανίζεται. Έκανα ακριβώς τις ρυθμίσεις που λέει ο οδηγός, αλλά υπ' όψιν, έχω το ZXHN H267N, μπορεί ναέχει διαφορά με το ZXHN H267Α που λέει ο οδηγός...

glxalex
27-11-19, 11:00
Καλημέρα ,
Μια ερωτηση και απο εμενα.
Το l2tp server που εχει το μηχανημα ειναι για να σηκωσεις σερβερ επανω του ?
Η να επικοιωνησει με υπαρχψν σερβερ?

giorgosnik
06-12-19, 17:17
Καλησπερα κι απο μενα στα μελη της παρεας,

Να πω οτι εχω το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η267Α με VDSL 50/5Mbps της Vodafone απο το Μαρτιο 2019 αφου το Vodafone H300s που μου εφεραν το Δεκεμβρη του 2018 ειχε προβληματα. Εχω μερικα προβληματα με το ΖΤΕ τα παραθετω συνοπτικα:
Η φωνη εχει μια "μεταλλικη" ηχω μερικες φορες κατα τη διαρκεια της συνομιλιας.
Χαμηλη ταχυτητα down/up κυριως βραδυνες ωρες η οποια πολλες φορες (οχι ολες) φτιάχνει μετα απο 2-3 reboot ή και power off του ΖΤΕ. Καποιοι απ το call center της Voda το ριχνουν στην κινηση του ιντερνετ (που νομιζω πως δεν παιζει γιατι η καμπινα ειναι σε οπτικη ινα) καποιοι στα CRC/FEC errors που εμφανιζει ο ρουτερ.
Ενημερωτικα εχω αποσυνδεσει ολες τις τηλεφωνικες πριζες στο σπιτι και απο την κεντρικη πριζα τα καλωδια χαλκου φτανουν μονο εκει που εχω το ΖΤΕ.

Μπορω να ζησω με αυτα τα προβληματακια, ο βασικοτερος λογος που γραφω το ποστ ειναι γιατι οταν βλεπω netflix, το ιντερνετ σερνεται σε ολες τις υπολοιπες συσκευες (κατεβαζω με 30-40kbps). Μολις κανω παυση το netflix, ως εκ θαυματος ολα παιζουν κανονικα και κατεβαζω με 35-40Mbps. Αυτο ειναι περιεργο γιατι το netflix συνιστα 5Mbps για το HD streaming, και φαινεται πως παιρνει οτι εχει διαθεσιμο.
Καταφερα να μπω με root με τους κωδικους που βρηκα σε νημα στο adslgr και ειδα τις ρυθμισεις QoS, οπως και αλλα καλουδια (3G backup) που εχει κοψει η Voda, αλλα δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι εκει ωστε πχ να περιορισει την κινηση προς το netflix πχ στα 20Mbps ή κατι τετοιο.
Συγνωμη αν κουρασα με τα πολλα που εγραψα. Αν καποιος εχει να μου προτεινει κατι, περιμενω.
Ευχαριστω

galotzas
06-12-19, 18:21
Καλησπερα κι απο μενα στα μελη της παρεας,

Να πω οτι εχω το ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η267Α με VDSL 50/5Mbps της Vodafone απο το Μαρτιο 2019 αφου το Vodafone H300s που μου εφεραν το Δεκεμβρη του 2018 ειχε προβληματα. Εχω μερικα προβληματα με το ΖΤΕ τα παραθετω συνοπτικα:
Η φωνη εχει μια "μεταλλικη" ηχω μερικες φορες κατα τη διαρκεια της συνομιλιας.
Χαμηλη ταχυτητα down/up κυριως βραδυνες ωρες η οποια πολλες φορες (οχι ολες) φτιάχνει μετα απο 2-3 reboot ή και power off του ΖΤΕ. Καποιοι απ το call center της Voda το ριχνουν στην κινηση του ιντερνετ (που νομιζω πως δεν παιζει γιατι η καμπινα ειναι σε οπτικη ινα) καποιοι στα CRC/FEC errors που εμφανιζει ο ρουτερ.
Ενημερωτικα εχω αποσυνδεσει ολες τις τηλεφωνικες πριζες στο σπιτι και απο την κεντρικη πριζα τα καλωδια χαλκου φτανουν μονο εκει που εχω το ΖΤΕ.

Μπορω να ζησω με αυτα τα προβληματακια, ο βασικοτερος λογος που γραφω το ποστ ειναι γιατι οταν βλεπω netflix, το ιντερνετ σερνεται σε ολες τις υπολοιπες συσκευες (κατεβαζω με 30-40kbps). Μολις κανω παυση το netflix, ως εκ θαυματος ολα παιζουν κανονικα και κατεβαζω με 35-40Mbps. Αυτο ειναι περιεργο γιατι το netflix συνιστα 5Mbps για το HD streaming, και φαινεται πως παιρνει οτι εχει διαθεσιμο.
Καταφερα να μπω με root με τους κωδικους που βρηκα σε νημα στο adslgr και ειδα τις ρυθμισεις QoS, οπως και αλλα καλουδια (3G backup) που εχει κοψει η Voda, αλλα δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι εκει ωστε πχ να περιορισει την κινηση προς το netflix πχ στα 20Mbps ή κατι τετοιο.
Συγνωμη αν κουρασα με τα πολλα που εγραψα. Αν καποιος εχει να μου προτεινει κατι, περιμενω.
Ευχαριστω

Καλησπερα φιλε μου.

Και εγω απο h300s πηγα στο ζτε εδω και καποιους μηνες αλλα δεν εχω {ακομα} τα προβληματα που περιγρφεις. Εγω θα εκανα ενα hard reset για αρχη , εν συνεχεια θα μιλαγα με το 13840 που αποκλειεται να βρεις ακρη και τελος θα ξανα-εβαζα το h300s πανω δοκιμαστικα να δω αν συμπεριφερεται το ιδιο. Αν δεν εχεις το παλιο ζητα να σου στειλουν ενα καινουργιο για να δεις που περιπου ειναι το προβλημα γιατι ισως ειναι ο εξοπλισμος ισως η γραμμη ισως η καμπινα ισως ποιος ξερει τι αλλο. Οποτε να ξεκινησεις να αποκλειεις πραγματα ωστε να καταληξεις στο προβλημα. Αν θελεις κανε και ενα screenshot με τα στοιχεια της γραμμης ετσι για να εχουμε μια εικονα.

slalom
06-12-19, 18:55
Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα, ουτε στο ηχο, ουτε στο download, ουτε στα 50 και φυσικα ουτε στα 100

giorgosnik
08-12-19, 11:51
Καλημερα. Αυτα τα στοιχεια εννοεις?

Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4998/49999 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 19092/101472 kbps
Noise Margin(Up/Down) 20/11.5 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/6.6 dB
Output Power(Up/Down) 5.7/10.2 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/2172
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
Showtime Start 20 h 17 min 59 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 23/48120
FEC Errors(Up/Down) 0/25938

valam
06-01-20, 20:28
Καλή χρονιά σε όλους.

Όταν κανω reset το ZTE, κάποιες android συσκευές δεν ξανασυνδέονται με wifi.
To κινητο Α6+ πχ ... συνδεεται και μολις κανει να ανταλλαξει data αποσυνδεεται και συνεχίζεται αυτό το loop για παντα.
Το έχει παθει κανείς ?

dilis
06-01-20, 21:00
Παιδιά είμαι σε OneNet.
To username είναι guest@onenetdata.gr
To password ποιο είναι;

Σε VBC "Vodafone Bussines Connect" ξέρει κάποιος ποιο είναι το Username για το VοIP;
Δοκίμασα το "guest@onenetvoice.gr" αλλά δεν μού έδωσε σύνδεση.

bill2015
07-01-20, 10:26
Καλημέρα
το "guest@onenetvoice.gr είναι για πακέτα one net
Έχεις voip στο vbc ? γτ εγώ με vbc στο γραφείο με 50 γραμμή τηλεφωνία πάνω στη πρίζα έχω
δες το παρακάτω αν έχεις vdsl 210344
Αν έχεις adsl εκεί που λέει ptm θα το βάλεις atm και στο VPI/VCI 8/37

dilis
09-01-20, 00:09
Έχω VBC με VoIP πάνω σε 24 aDSL.
Από Vodafone μου έχουν δώσει router OXYGEN IVV14200.N2UHM - VOD01_5.3.6 - fw2016052315 το οποίο είναι κλαδωμένο και δεν μπορώ να βρω Admin Password.
Έχω λιπών ένα ZTE ZXHN H267A V1.0 V1.0.2_VDFS.1T13 από ONENET και προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω στη γραμμή VBC.

Στο OXYGEN βλέπω
210391

Στο ZTE περνώ HSIa αυτόματα την στατική IP ότι PPP και να βάλω (guest@adsl.gr, guest@onenetdata.gr) αλλά VoIPa δεν μου δίνει συνδεση και εχω προσπαθισει (guest@adsl.gr, guest@onenetvoice.gr, guest@vbcvoice.gr, guest@odpvoice.gr...)
210389 210390

Έχει κάποιος τις ρυθμίσεις για H267A σε VBC;

jkoukos
09-01-20, 10:45
Οι ρυθμίσεις για το VoIP στην 2η εικόνα, είναι λάθος. Βάλτες όπως δείχνει ο φίλος ακριβώς από πάνω.

bill2015
09-01-20, 13:16
Να δες
Έτσι θα τα βάλεις
210405
Κωδικοί root για να μπορέσεις να το φτιάξεις
username: root
password: $Extra,ON0ptiOns987%!
Διαδρομή
Internet-> Wan->Create new item

dilis
11-01-20, 22:44
Το έστησα ακριβός με τις οδηγίες σας αλλά στο status το VoIPa δεν παίρνει IP.
210480
Να σημειώσω πώς διέγραψα το default VoIPa και δημιούργησα νέο.
Μάλλον το default configuration του “ZXHN H267A V1.0 V1.0.2_VDFS.1T13” είναι για ONENET και όχι για VBC.
Μπορεί κάποιος να ανεβάσει default configuration από H267A που έρχεται για VBC να προσπαθήσω να το περάσω?

galotzas
12-01-20, 00:15
210480
Να σημειώσω πώς διέγραψα το default VoIPa και δημιούργησα νέο.
Μάλλον το default configuration του “ZXHN H267A V1.0 V1.0.2_VDFS.1T13” είναι για ONENET και όχι για VBC.
Μπορεί κάποιος να ανεβάσει default configuration από H267A που έρχεται για VBC να προσπαθήσω να το περάσω?

210481

Αυτο εννοεις?

bill2015
12-01-20, 11:22
Αυτό που ανέβασες είναι για vdsl
Εγώ του έστειλα για adsl και εγώ στο γραφείο vbc έχω με 50 γραμμή αλλά όχι voip
Κάτσε
Δες λίγο και αυτά γτ του one net έχει τελέιως άλλα
210485

slalom
12-01-20, 11:24
Δε θα σου δουλεψει, θελει το αλλο firmware
Το παλευα και εγω και τελικα μου εστειλαν αλλο

Εκτος αν βρεις το αλλο firmware και το περασεις

ditheo
12-01-20, 11:44
Σε VBC "Vodafone Bussines Connect" ξέρει κάποιος ποιο είναι το Username για το VοIP;
Δοκίμασα το "guest@onenetvoice.gr" αλλά δεν μού έδωσε σύνδεση.

Είναι το νούμερο σου με +30 μπροστά... Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω με τίποτα το password.

theopan
14-01-20, 00:01
Εχώ το συγκεκριμένο ρούτερ και μια Philips smart tv (47PFH6309/88) συνδεδεμένη μέχρι πρόσφατα μέσω wifi πάνω στο ΖΤΕ. Εδώ και αρκετό καιρό -σχεδόν από την αρχή που πήρα το ΖΤΕ γενάρη του 2018- παρατηρούσα σε ανύποπτο χρόνο την τηλεόραση να ανάβει μόνη της από stand by που την άφηνα. Δηλαδή την έσβηνα το βράδυ και το πρωί ξυπνούσα και την έβρισκα να παίζει. Τους τελευταίους 1-2 μήνες ξεκίνησε (η τηλεόραση) να μου κάνει τακτικά και ενω έπαιζε είτε κανάλι Digea, είτε Netflix και restart. Μαύριζε η οθόνη δηλαδή ξαφνικά, σε 1 δευτερόλεπτο έβγαζε το λογότυπο PHILIPS και επανερχόταν στο τελευταίο μέσο που έπαιζε. Δοκίμασα τα πάντα στην τηλεόραση (factory reset, πέρασμα παλιότερου firmware, πέρασμα ξανά του τελευταίου, αποσύνδεση όλων των συσκευών από πάνω της, βγάλσιμο από την πρίζα και πάτημα του on/off για κάποιο χρόνι όπως προτείνει η Philips κλπ.), απενεργοποίηση του Ambilight (κάπου είχα διαβάσει ότι μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα) και το πρόβλημα συνεχιζόταν. Λύθηκε "μαγικά" μόλις τη δικτύωσα με ethernet απενεργοποιώντας τη Wifi σύνδεση με το ZTE ZXHN H267A.
Την απόπειρα σύνδεσης με ethernet η οποία αποδείχθηκε και η λύση την έκανα γιατί διάβασα αυτό το άρθρο: https://community.ui.com/questions/Weird-behavior-of-Philips-devices-due-to-Unifi-controller/c4dfdb8b-ed27-4fdb-9af2-3561e326fe6a
Μπορεί κάποιος διαβάζοντάς το να καταλάβει ποιά ρύθμιση του ΖΤΕ -αν υπάρχει αντίστοιχη- ενδέχεται να φταίει;

galotzas
14-01-20, 00:22
Εχώ το συγκεκριμένο ρούτερ και μια Philips smart tv (47PFH6309/88) συνδεδεμένη μέχρι πρόσφατα μέσω wifi πάνω στο ΖΤΕ. Εδώ και αρκετό καιρό -σχεδόν από την αρχή που πήρα το ΖΤΕ γενάρη του 2018- παρατηρούσα σε ανύποπτο χρόνο την τηλεόραση να ανάβει μόνη της από stand by που την άφηνα. Δηλαδή την έσβηνα το βράδυ και το πρωί ξυπνούσα και την έβρισκα να παίζει. Τους τελευταίους 1-2 μήνες ξεκίνησε (η τηλεόραση) να μου κάνει τακτικά και ενω έπαιζε είτε κανάλι Digea, είτε Netflix και restart. Μαύριζε η οθόνη δηλαδή ξαφνικά, σε 1 δευτερόλεπτο έβγαζε το λογότυπο PHILIPS και επανερχόταν στο τελευταίο μέσο που έπαιζε. Δοκίμασα τα πάντα στην τηλεόραση (factory reset, πέρασμα παλιότερου firmware, πέρασμα ξανά του τελευταίου, αποσύνδεση όλων των συσκευών από πάνω της, βγάλσιμο από την πρίζα και πάτημα του on/off για κάποιο χρόνι όπως προτείνει η Philips κλπ.), απενεργοποίηση του Ambilight (κάπου είχα διαβάσει ότι μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα) και το πρόβλημα συνεχιζόταν. Λύθηκε "μαγικά" μόλις τη δικτύωσα με ethernet απενεργοποιώντας τη Wifi σύνδεση με το ZTE ZXHN H267A.
Την απόπειρα σύνδεσης με ethernet η οποία αποδείχθηκε και η λύση την έκανα γιατί διάβασα αυτό το άρθρο: https://community.ui.com/questions/Weird-behavior-of-Philips-devices-due-to-Unifi-controller/c4dfdb8b-ed27-4fdb-9af2-3561e326fe6a
Μπορεί κάποιος διαβάζοντάς το να καταλάβει ποιά ρύθμιση του ΖΤΕ -αν υπάρχει αντίστοιχη- ενδέχεται να φταίει;

Το make controller discoverable on L2 network που λεει ειναι στον controler του ubiquiti. Απο τα συμφραζομενα θα δοκιμαζα να κλεισω το UPNP στο zte

@ ADSLgr.com All rights reserved.