PDA

Επιστροφή στο Forum : TP-Link Archer VR2800V

TeoKal
24-10-17, 10:22
Χαίρεται

Έχει κανένας άποψη, για την ποιότητα του routerακίου τούτου και κατά πόσον θα παίζει το VOiP που διαθέτει στον ΟΤΕς. Γενικά έχω διαβάσει κορυφαία σχόλια για το VR2800, ενώ το VR2800V είναι ένα μοντέλο με έξτρα ενσωματωμένες πόρτες τηλεφώνων που το βρήκα μόνο σε διάθεση από Γερμανία.

https://www.amazon.de/gp/product/B071S9ZK95/ref=pe_115951_220468571_em_1p_0_ti

http://www.tp-link.de/products/details/cat-15_Archer-VR2800v.html

Ευχαριστώ

TeoKal
16-11-17, 13:56
Μετά από τον κατακλυσμό :p των απαντήσεων/εντυπώσεων που πήρα εδώ και αφού καταργώντας το Home Speed Booster μου αλλάξανε το μέτριο Huawei Hybrid ΗΑ35 με ένα τρισπανάθλιο Speedport entry 2i και αφού μελέτησα ενδελεχώς ξένα posts, το παρήγγειλα χτες από Γερμανία (όχι από Amazon.de που ερχόταν 240 € με τα ταχυδρομικά και παράδοση σε 10+ μέρες, αλλά από ένα άλλο ηλεκτρονικάδικο στην Καλσρούη προς 226 € με παράδοση από DHL Σάββατο ή το αργότερο Δευτέρα), θα επανέλθω με εντυπώσεις κάποιες μέρες αφού το θέσω σε παραγωγή!!

prometheas
17-11-17, 11:16
Με το καλό να παραλάβεις!.
Αν θελεις μας λές και το κατάστημα όπου παρήγγειλες μιας και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι

Προσωπικά θεωρώ όλα τα TP-Link πολύ τιμια μηχανάκια.. ειδικά τα μοντέλα από το 2016 και μετά έχουν ανέβει αισθητά σε ποιότητα, λειτουργίες και design

makhs
17-11-17, 11:46
Μετά από τον κατακλυσμό :p των απαντήσεων/εντυπώσεων που πήρα εδώ

:rofl: Μεγιες!!!

- - - Updated - - -

Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω και ισως να μην εχω καταλαβει κατι σωστα, εδω στην Ελλαδα το πουλανε απο 190€ εως 210€ ο Κωτσοβολος (https://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/modems-routers/174114-tp-link-vr2800?cmicc=skroutz) το εχει 199, δεν το εχει ετοιμοπαραδοτο βεβαια...αλλα καταστημα λενε σε 2-3 ημερες παραδοση

prometheas
17-11-17, 12:05
Υποθετω οτι ο OP μιας και ειναι στον ΟΤΕ αναφέρεται στο VR2800V το οποιο είναι VoIP modem/router και όχι στο απλό VR2800

TeoKal
17-11-17, 12:56
Καλημέρα και ευχαριστώ :) , ναι σαφώς μιλάω για το 2800V με VoIP και ναι το απλό 2800 είναι γύρω στα 200 € εδώ, ενώ το αυτό με το VoIP το βρίσκεις μόνο Γερμανία. Φυσικά για όποιον ενδιαφέρεται το κατάστημα που ψώνισα είναι το www.jacob.de, μέλος του idealo.de (κάτι σαν το skroutz το δικό μας) και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί άψογα και με άπλετη επικοινωνία για κάθε κίνηση που κάνουν σε όλη τη διάρκεια της αποστολής (από τη συλλογή, τη χρέωση, το τιμολόγιο, την παράδοση στην UPS και tracking Nr για από εδώ και εμπρός).

makhs
18-11-17, 13:13
Καλημέρα και ευχαριστώ :) , ναι σαφώς μιλάω για το 2800V με VoIP και ναι το απλό 2800 είναι γύρω στα 200 € εδώ, ενώ το αυτό με το VoIP το βρίσκεις μόνο Γερμανία. Φυσικά για όποιον ενδιαφέρεται το κατάστημα που ψώνισα είναι το www.jacob.de, μέλος του idealo.de (κάτι σαν το skroutz το δικό μας) και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί άψογα και με άπλετη επικοινωνία για κάθε κίνηση που κάνουν σε όλη τη διάρκεια της αποστολής (από τη συλλογή, τη χρέωση, το τιμολόγιο, την παράδοση στην UPS και tracking Nr για από εδώ και εμπρός).

Οποτε ολα καλα!!!! :)

bezoss
26-12-17, 22:06
Αξίζει άραγε η αγορά του απλού στα 200 ευρώ? Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά...έχω ένα TP link 8968 Ver2 και μετά από 4 χρόνια το wifi του τα παίζει. θέλει το restart του για να ισιώσει και με εχει εκνευρίζει. Θα μου πείτε γιατί να μην πάρω ένα με 50 ευρώ....

Μαλλον γιατί είμαι γκατζετάκιας και μου αρέσει και εμφανισιακά και είναι και τούμπανο το μοντέλο.

Η γνώμη σας?

TeoKal
27-12-17, 21:42
Φυσικά από την αγορά μου καταλαβαίνεις προςπια κατεύθυνση είναι η απάντησή μου... ανήκω και εγώ στην κατηγορία των βλαμένων... :p Οπότε για μένα ένα 2800 τουλάχιστον σκέτο είναι μονόδρομος... :oneup:

bezoss
27-12-17, 21:56
Φυσικά από την αγορά μου καταλαβαίνεις προςπια κατεύθυνση είναι η απάντησή μου... ανήκω και εγώ στην κατηγορία των βλαμένων... :p Οπότε για μένα ένα 2800 τουλάχιστον σκέτο είναι μονόδρομος... :oneup:

οπως καταλαβαίνεις μου ανάβεις φωτιές...θα δω τι θα κάνω! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Panik0s
29-12-17, 17:25
Καλησπέρα φίλε , είμαι κάτοχος ενός AC1600
VR600P με τι extra θύρες voip και έχω VDSL OTE rural 50down/30up . Ωστόσο ακόμα έχω κουμπωμένο το speedport 2i entry . Μόλις βγάλεις άκρη και βάλεις μόνο του το tp link με το voip παρακαλώ πολύ ενημερωσε με και πες μου το τρόπο γτ εγώ άκρη ακόμα δεν έχω βγάλει .

TeoKal
29-12-17, 18:03
Είμαι στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον πOTE, θα ενημερώσω!

pipisf
31-12-17, 19:43
Καλησπέρα φίλε , είμαι κάτοχος ενός AC1600
VR600P με τι extra θύρες voip και έχω VDSL OTE rural 50down/30up . Ωστόσο ακόμα έχω κουμπωμένο το speedport 2i entry . Μόλις βγάλεις άκρη και βάλεις μόνο του το tp link με το voip παρακαλώ πολύ ενημερωσε με και πες μου το τρόπο γτ εγώ άκρη ακόμα δεν έχω βγάλει .

Panikos,
Αν εμπαινες στον κοπο να ξαναμπεις εκει που ειχες γραψει για το ρουτερ σου, θα ειχες ενημερωθει.
Πρεπει να ζητησεις απο τον οτε κωδικους για την τηλεφωνια και μεσα σε μια ωρα το μεγιστο να τους βαλεις,
ειδαλλως θα πρεπει μετα να ξαναπαρεις νεους κωδικους.

TeoKal
02-01-18, 19:48
'Οπως υποσχέθηκα επανέρχομαι... Λοιπόν ο λόγος που άργησα να συνδέσω τη ROUTERάρα (διότι πρόκειται για κορυφαίο εργαλείο) ήταν ακριβώς η ευρυζωνική τηλεφωνία (!!) Επειδή γνώριζα ότι στα 100Mbps σε πάνε υποχρεωτικά σε VoIP (μια και ήμουνα μέχρι τα 50 σε παραδοσιακό PSTN) και επειδή όταν τους είχα ρωτήσει μου είπαν ότι δε γίνεται και κάτι τέτοιες τρίχες κατσαρές... Αφού ξεψάχνισα το forum μας και μερικά άλλα resources, ήταν σαφές ότι ΝΑΙ γίνεται, και σε μια άλλη επικοινωνία με το 13888 αφού τους πίεσα μου είπαν ναι γίνεται αλλά με δική μου ευθύνη και δική μου πρωτοβουλία και η κλήση μας ηχογραφείται για την αμοιβαία ασφάλεια κλπ κλπ κλπ. Μου είπαν ΟΚ σας στέλνουμε κωδικό για τα SIP settings ο οποίος ισχύει για λίγο (!!) και από ότι διάβασα αλλού η ισχύς του είναι περίπου μια ώρα...
Αφού σύνδεσα λοιπόν το εργαλείο μπήκα Internet κανονικά ρύθμισα τα WiFiάγια μου, τα devices, τα σέα και τα μέα μου, τους ξαναπαίρνω τηλέφωνο (13888) και μετά από πάλι μια από τα ίδια (δεν γίνεται και ποιος σας το είπε αυτό - απάντηση το 13888!!) μου λένε οκ σας στέλνουμε κωδικό σε κινητό ΣΑΣ, αφού με ξαναπήραν τηλέφωνο (ουφ) για τις ενημερώσεις περί δικής μου ευθύνης κλπ κλπ... τσουπ σκάει μήνυμα στο κινητό με ΕΝΑΝ και μοναδικό κωδικό... Η πρώτη απορία είναι ΤΙ ΕΙΝ' ΤΟΥΤΟ???
Για να βοηθήσω και όσους άλλους λοιπόν έχουν αυτή την απορία θα σας πω ποιες είναι οι υπόλοιπες ρυθμίσεις στα SIP settings
- Το τηλέφωνό σας με +30 μπροστά (στο phone number)
- ims.otenet.gr (στο registrar address)
- (το τηλέφωνό σας)@ims.otenet.gr (στο authentication ID)
- τον κωδικό που σας έστειλαν (στο password)

Μετά από 3-4 λεπτά δοκιμών η τηλεφωνία παίζει τζάμι και το internet φυσέκι !!!
Καλή επιτυχία στους επόμενους :)

SlotKiller
09-01-18, 14:18
Μεγεια το εργαλειο!
Εχω το vr2600 το οποιο ειναι αρκετα παρομοιο και εχω την εξης απορια:
Σε speedtest απο wireless (ειτε στο 2.4, ειτε στο 5) εχεις δει πανω απο 35MBps??
Internet παιρνει απο lan με κλιση pppoe στο 2i του ΟΤΕ.
Αλλο ρουτερ ενσηρματο που δουλευει με τον ιδιο τροπο βγαζει 75+ και απο ασυρματο πισω απο το 2ο ρουτερ παιρνω 50+ απο συνδεση με n.
Υπαρχει τροπος να παρεις 100αρι tdm, αλλα πρεπει να υπαρχει λογος.

pipisf
10-01-18, 02:41
Μεγεια το εργαλειο!
Εχω το vr2600 το οποιο ειναι αρκετα παρομοιο και εχω την εξης απορια:
Σε speedtest απο wireless (ειτε στο 2.4, ειτε στο 5) εχεις δει πανω απο 35MBps??
Internet παιρνει απο lan με κλιση pppoe στο 2i του ΟΤΕ.
Αλλο ρουτερ ενσηρματο που δουλευει με τον ιδιο τροπο βγαζει 75+ και απο ασυρματο πισω απο το 2ο ρουτερ παιρνω 50+ απο συνδεση με n.
Υπαρχει τροπος να παρεις 100αρι tdm, αλλα πρεπει να υπαρχει λογος.

Μεσω wifi δεν μπορεις να παρεις πιο πανω και καλα πιανεις 35.

SlotKiller
10-01-18, 23:32
Ενα παλιο draytek AP σε bgn δινει τουλαχιστον 50.
Δε νομιζω οτι ισχει αυτο που λες.

- - - Updated - - -

Ok, το βρηκα το προβλημα.
Ειχα θεσει απο παλια bandwidth limit στον vr2600 τα 50000/5000.
Μολις το απενεργοποιησα τερματισε την lan του 2i καπου στα 77mbps.

TeoKal
11-01-18, 19:23
Σίγουρα κάτι άλλο έφταιγε γιατί δοκίμασα από το ipad συνδεδεμένο στα 5GHz και έγραψε 89/11ΜBps στην 100αρα

SlotKiller
11-01-18, 22:36
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Ειχα κοφτη ενεργοποιημενο απο παλια, μολις το απενεργοποιησα επιασε το μεγιστο που του δινει το μοντεμ που ειναι πανω στη γραμμη.
Κατι αλλο. Εχεις δοκιμασει να κανεις χρηση pppoe passthrough? Σε εμενα δε δουλεψε.
Δηλαδη, το εχα βαλει πανω στη γραμμη. Συγχρονησε. Συνδεσα με lan ενα firewall που ειναι στημενο να κανει κληση pppoe, και δεν μπορουσε να κανει. (πανω στο 2i του ΟΤΕ κανει κανονικα)

NinjaMiltos
11-01-18, 23:16
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Ειχα κοφτη ενεργοποιημενο απο παλια, μολις το απενεργοποιησα επιασε το μεγιστο που του δινει το μοντεμ που ειναι πανω στη γραμμη.
Κατι αλλο. Εχεις δοκιμασει να κανεις χρηση pppoe passthrough? Σε εμενα δε δουλεψε.
Δηλαδη, το εχα βαλει πανω στη γραμμη. Συγχρονησε. Συνδεσα με lan ενα firewall που ειναι στημενο να κανει κληση pppoe, και δεν μπορουσε να κανει. (πανω στο 2i του ΟΤΕ κανει κανονικα)

https://www.adslgr.com/forum/threads/909707?p=5929202#post5929202

Βλέπω ότι δεν έχει τέτοια επιλογή στο συγκεκριμένο, οπότε δοκίμασε να βάλεις ένα Bridge ταυτόχρονα μαζί με το ήδη υπάρχον σου WAN.
Αν βάλεις VLAN Tag στο Bridge (TP-Link), τότε θεωρητικά δεν θα χρειαστεί να κάνεις Tag το PPPoE πίσω από το TP-Link.
Αν δεν στο δέχεται το VLAN Tag επειδή το έχεις ήδη στο WAN, άστο Untagged και κάνε κλήση από πίσω με το Tag που θα έβαζες.

π.χ. Στο Edgerouter που έχω, αν βάλω στο Speedport μπροστά ένα Bridge χωρίς VLAN Tag, χρειάζεται να κάνω κλήση με VLAN Tag από το Edgerouter.
Αν όμως βάλω το Tag στο Speedport, απλά κάνω κλήση χωρίς Tag από το Edgerouter.

Δεν έχω TP-Link συσκευή που να είναι για VDSL οπότε δεν μπορώ να το δοκιμάσω.
Στο παράδειγμα μου, αντί για το "Speedport" βάλε το "TP-Link" σου και για το "Edgerouter" βάλε το "firewall" σου και δοκίμασε.

Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι τα Tags δεν μπαίνουν πάνω στα PPPoE Frames αλλά στο Ethernet (eth0.835 νομίζω ήταν σε εμένα και όχι pppoe0.835 στο edgerouter).
Αυτό με μεγάλη επιφύλαξη διότι πάει καιρός που το δοκίμασα.

Δοκίμασε αυτό με τα Bridge και ενημέρωσε.

Παλιά το δούλευα και εγώ το Bridge + WAN για να παίζω με pfsense πίσω από ένα W8960N.

Edit: Αν δεν παίξει, θυσίασε μια LAN από το Interface Grouping και ρίξε εκεί το Bridge.

SlotKiller
11-01-18, 23:30
Θα το δοκιμασω!
Η περιπτωση να βαλω tag στον firewall δε παιζει γιατι ειναι παλιος. Δεν βρισκω τετοια επιλογη.
Θα δοκιμασω τι επιλογες δινει το vr2600 οταν το γυρισεις σε vdsl router mode, και ελπιζω να μπορεις να ανοιξεις 2ο wan ως bridge.

NinjaMiltos
12-01-18, 00:26
Ουσιαστικά το tag το βάζεις στο interface που θα περάσει το ppp σου. Κάνεις tag 835 τη θύρα και ό,τι περνά, αυτόματα κουβαλάει και το tag.
Ίσως γι' αυτό να μην το βρίσκεις.

Αν βάλεις το tag στο Bridge (αν σε αφήσει), τότε δεν χρειάζεται να του στείλεις tagged traffic μιας και θα το κάνει το TP-Link για εσένα (φαντάσου το ως Access Port και όχι ως Trunk).

Αν υποστηρίζει VLANs το firewall σου, ίσως να καταφέρεις να το κάνεις και με τους δύο τρόπους.

Πρόσεξε όμως τι περνάς στην άλλη μεριά, μιλάμε για bridge και αν τυχαίνει να μην είναι switched οι πόρτες και λειτουργούν ως hub όπως μερικά παλαιά routers, τότε ίσως περάσεις και LAN traffic απέναντι...
Θα μπορούσες να το δεις αν υποστήριζε το TP-Link "Packet Capture" αλλά δεν...

TeoKal
23-05-18, 23:32
Και μετά από σημαντικά αρκετό χρονικό διάτημα απρόσκοπτης σύνδεσης Internet και VoIP άρχισαν τα προβλήματα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο... Συγκεκριμένα κάποια τηλέφωνα όταν καλούνται από μένα "αυτόματα" βουίζουν ενώ κάποια άλλα τηλέφωνα όταν με καλούν και τα απαντώ επίσης "αυτόματα" βουίζουν (ή και τα δύο) !!
Το υπέμεινα για κανά μήνα και μετά πήρα το 13888... ακολούθησε μια ανταλλαγή τηλεφωνημάτων και τελικά άλλαξα το router στη μπακατελα ΟΤΕ (speedport w 724V Ci) μετά από προτροπή του τεχνικού του ΟΤΕ.
Από τις επικοινωνίες με τον ΟΤΕ διαπιστώσαμε ότι τα τηλέφωνα που παρουσίαζαν πρόβλημα ήταν ΟΛΑ WIND, επίσης διαπιστώσαμε ότι με την αλλαγή στο speedport τα τηλεφωνικά προβλήματα εξαφανίστηκαν !!!!!!!!!!!!!!
Ο τεχνικός μου είπε ότι μπορούσε να δει με τον vr2800v ότι ο server της Wind έβγαζε SIP error 408 (request timeout), σημειωτέον ότι δεν είχα πρόβλημα με τα τηλέφωνα άλλων παρόχων - σταθερά ή κινητά- (Vodafone, forthnet)...

ΙΔΕΕΣ????????????

bill_hxf
24-07-18, 18:00
Και μετά από σημαντικά αρκετό χρονικό διάτημα απρόσκοπτης σύνδεσης Internet και VoIP άρχισαν τα προβλήματα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο... Συγκεκριμένα κάποια τηλέφωνα όταν καλούνται από μένα "αυτόματα" βουίζουν ενώ κάποια άλλα τηλέφωνα όταν με καλούν και τα απαντώ επίσης "αυτόματα" βουίζουν (ή και τα δύο) !!
Το υπέμεινα για κανά μήνα και μετά πήρα το 13888... ακολούθησε μια ανταλλαγή τηλεφωνημάτων και τελικά άλλαξα το router στη μπακατελα ΟΤΕ (speedport w 724V Ci) μετά από προτροπή του τεχνικού του ΟΤΕ.
Από τις επικοινωνίες με τον ΟΤΕ διαπιστώσαμε ότι τα τηλέφωνα που παρουσίαζαν πρόβλημα ήταν ΟΛΑ WIND, επίσης διαπιστώσαμε ότι με την αλλαγή στο speedport τα τηλεφωνικά προβλήματα εξαφανίστηκαν !!!!!!!!!!!!!!
Ο τεχνικός μου είπε ότι μπορούσε να δει με τον vr2800v ότι ο server της Wind έβγαζε SIP error 408 (request timeout), σημειωτέον ότι δεν είχα πρόβλημα με τα τηλέφωνα άλλων παρόχων - σταθερά ή κινητά- (Vodafone, forthnet)...

ΙΔΕΕΣ????????????

Τώρα τι modem χρησιμοποιείς; Το vr2800v ή το speedport του ΟΤΕ; Μπορείς να χρησιμοποιείς το speedport για την τηλεφωνία και σε bridge mode ως modem και το vr2800v ως ρούτερ.

Είχα και εγώ ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο, το wi-fi του είναι καλό; Έιχε προβλήματα σύνδεσης στα 5 gz με άλλες συσκευές ( smart tv's, smartphones, repeaters κτλ)?

TeoKal
25-07-18, 11:30
Τώρα τι modem χρησιμοποιείς; Το vr2800v ή το speedport του ΟΤΕ; Μπορείς να χρησιμοποιείς το speedport για την τηλεφωνία και σε bridge mode ως modem και το vr2800v ως ρούτερ.

Είχα και εγώ ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο, το wi-fi του είναι καλό; Έιχε προβλήματα σύνδεσης στα 5 gz με άλλες συσκευές ( smart tv's, smartphones, repeaters κτλ)?

Μετά από πολύ ψάξιμο και την παντελή αδιαφορία του technical support της tp-link και επειδή δεν μου αρέσουν οι συσκευές στη σειρά, αναζήτησα λύση ζητώντας απο τον πΟΤΕ την προμήθεια ενός speedport plus (μια και έχω 100άρα), το οποίο μετά από 10-15 μέρες συνεχούς χρήσης είναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαράδεκτο, τόσο στο wifi (τα 5GHz του είναι πραγματικά για κλάματα με συνεχείς αποσυνδέσεις) όσο και στο modem αφού η γραμμή έδειχνε να παίζει από 55000 μέχρι 99000 άναρχα και αυτοβούλως!!! Αποφάσισα και ξηλώθηκα και πήρα ένα Fritz 7590 και είναι κανάς μήνας που το μηχάνημα ΦΥΣΑΕΙ, απίστευτα σταθερή γραμμή στα 99999, εκπληκτικό wifi με autosteering στα 5 και 2,4 GHz, VoIP που σέβεται τον εαυτό του... Το μηχάνημα είναι αστέρι !!

Όσο για το VR2800v δεν είχα κανένα άλλο παράπονο πέρα από το VoIP (!!!) Φανταστικό wifi ότι καλύτερο έχω βιώσει σε οικιακή συσκευή, φοβερά συμβατό με το broadcom της καμπίνας έβλεπα attainable 110.000 και δεν έπεφτε ποτέ (στο Fritz το attainable είναι 101000-104000), ΑΛΛΑ VoIP νο κούκου, φυσικά ο ΟΤΕ αρνήθηκε να παρέχει οποιοδήποτε support για το tp-link κάτι που εμμέσως έκανε και η ίδια η tp-link !!!! Τώρα το έχω στο κουτί του, μέχρι να αποφασίσω τι θα το κάνω...

bill_hxf
25-07-18, 15:40
Τι πρόβλημα ακριβώς είχες με την voip τηλεφωνία;

TeoKal
26-07-18, 12:57
Δες παραπάνω είχα πρόβλημα με τηλέφωνα Wind δεν ολοκληρώνονταν οι κλήσεις είτε εισερχόμενες είτε εξερχόμενες ή και τα δύο...

bill_hxf
26-07-18, 16:02
Δες παραπάνω είχα πρόβλημα με τηλέφωνα Wind δεν ολοκληρώνονταν οι κλήσεις είτε εισερχόμενες είτε εξερχόμενες ή και τα δύο...

Κατάλαβα...Ενώ σε γενικές γραμμές είναι καλές συσκευές τα tp - link συχνά εμφανίζουν προβλήματα συμβατότητας. Πριν μερικούς μήνες είχα το προηγούμενο μοντέλο του vr2800v, το vr900v , το οποίο επέστρεψα λόγω παρόμοιων προβλημάτων.

mezzanine
03-09-18, 11:42

Εχεις περάσει το τελευταίο firmware; Υποτίθεται οτι διορθώνει κάποια προβλήματα στην τηλεφωνία...

mpampis
09-11-18, 22:23
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για το συγκεκριμένο μοντέλο που πήρες και δούλεψε εδώ στην Ελλάδα όσο το δούλεψες, από ότι διάβασα αυτό το μοντέλο δουλεύει μόνο στη Γερμανία σε γραμμή ANEX-B και όχι σε ANEX-A που αυτό σημαίνει ότι παίζει μόνο σε ISDN γραμμή, εσύ τι γραμμή έχεις και σου έπαιξε;
'Οπως υποσχέθηκα επανέρχομαι... Λοιπόν ο λόγος που άργησα να συνδέσω τη ROUTERάρα (διότι πρόκειται για κορυφαίο εργαλείο) ήταν ακριβώς η ευρυζωνική τηλεφωνία (!!) Επειδή γνώριζα ότι στα 100Mbps σε πάνε υποχρεωτικά σε VoIP (μια και ήμουνα μέχρι τα 50 σε παραδοσιακό PSTN) και επειδή όταν τους είχα ρωτήσει μου είπαν ότι δε γίνεται και κάτι τέτοιες τρίχες κατσαρές... Αφού ξεψάχνισα το forum μας και μερικά άλλα resources, ήταν σαφές ότι ΝΑΙ γίνεται, και σε μια άλλη επικοινωνία με το 13888 αφού τους πίεσα μου είπαν ναι γίνεται αλλά με δική μου ευθύνη και δική μου πρωτοβουλία και η κλήση μας ηχογραφείται για την αμοιβαία ασφάλεια κλπ κλπ κλπ. Μου είπαν ΟΚ σας στέλνουμε κωδικό για τα SIP settings ο οποίος ισχύει για λίγο (!!) και από ότι διάβασα αλλού η ισχύς του είναι περίπου μια ώρα...
Αφού σύνδεσα λοιπόν το εργαλείο μπήκα Internet κανονικά ρύθμισα τα WiFiάγια μου, τα devices, τα σέα και τα μέα μου, τους ξαναπαίρνω τηλέφωνο (13888) και μετά από πάλι μια από τα ίδια (δεν γίνεται και ποιος σας το είπε αυτό - απάντηση το 13888!!) μου λένε οκ σας στέλνουμε κωδικό σε κινητό ΣΑΣ, αφού με ξαναπήραν τηλέφωνο (ουφ) για τις ενημερώσεις περί δικής μου ευθύνης κλπ κλπ... τσουπ σκάει μήνυμα στο κινητό με ΕΝΑΝ και μοναδικό κωδικό... Η πρώτη απορία είναι ΤΙ ΕΙΝ' ΤΟΥΤΟ???
Για να βοηθήσω και όσους άλλους λοιπόν έχουν αυτή την απορία θα σας πω ποιες είναι οι υπόλοιπες ρυθμίσεις στα SIP settings
- Το τηλέφωνό σας με +30 μπροστά (στο phone number)
- ims.otenet.gr (στο registrar address)
- (το τηλέφωνό σας)@ims.otenet.gr (στο authentication ID)
- τον κωδικό που σας έστειλαν (στο password)

Μετά από 3-4 λεπτά δοκιμών η τηλεφωνία παίζει τζάμι και το internet φυσέκι !!!
Καλή επιτυχία στους επόμενους :)

mezzanine
09-11-18, 22:44
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για το συγκεκριμένο μοντέλο που πήρες και δούλεψε εδώ στην Ελλάδα όσο το δούλεψες, από ότι διάβασα αυτό το μοντέλο δουλεύει μόνο στη Γερμανία σε γραμμή ANEX-B και όχι σε ANEX-A που αυτό σημαίνει ότι παίζει μόνο σε ISDN γραμμή, εσύ τι γραμμή έχεις και σου έπαιξε;

Στο vdsl δεν εχει σημασια το annex παιζει κανονικα σε pstn.

mpampis
10-11-18, 00:10
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Nikos_Mpl
04-01-20, 21:29
Καλησπέρα παίδες, γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα μιας και έχω το συγκεκριμένο ρουτερ.
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι έβαλα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο USB και δεν μπορώ να τον δουλέψω σωστά. Είδα οδηγίες στο site της tp link αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αν πάω από τα windows στον υπολογιστή μου που βλέπεις δίσκους το έχει και αν πατήσω πάνω του ανοίγει διάφορους φακέλους, βίντεο, εικόνες κλπ κια θεωρητικά παίζει σωστά. ΟΜΩΣ δεν μπορώ να κάνω επικόλληση κανένα αρχείο.. Άρα είναι άχρηστο όλο αυτό. Θα ήθελα από το pc μου να κάνω paste αρχεία και να τα βλέπω από την TV μου η οποία είναι στο δίκτυο και το βλέπει. Καμία ιδέα ?

jkoukos
05-01-20, 00:37
Έχεις ενεργοποιήσει το Share κι έχεις δώσει τα απαραίτητα δικαιώματα;

Nikos_Mpl
05-01-20, 00:42
Εννοείς μέσα στις ρυθμίσεις του μόντεμ ? Ναι, δεν έβαλα all share αλλά έκανα add για να δώσω όλα τα δικαιώματα.. Παρόλα αυτά δε με αφήνει να ρίξω αρχεία και τον δίσκο τον βλέπω στα δίκτυα μόνο, όχι σαν drive όταν πάω στον υπολογιστή μου

jkoukos
05-01-20, 01:43
Με το Add δημιουργείς κάτι κοινόχρηστο και από κάτω ορίζεις δικαιώματα. Με το Share ενεργοποιείς αυτό το κοινόχρηστο.

Nikos_Mpl
05-01-20, 12:48
Με το Add δημιουργείς κάτι κοινόχρηστο και από κάτω ορίζεις δικαιώματα. Με το Share ενεργοποιείς αυτό το κοινόχρηστο.

σου βαζω screenshots απο το πως τα βλεπω μεσα στις ρυθμισεις (εικονεσ 1 - 2).
ουσιαστικα εκει που λεει share all(εικονα 3), οταν το εχω ενεργο, δεν μου εχει καμια αλλη επιλογη...
οταν κλεισω το share all (εικονα 4), τοτε μου βγαζει επιλογη για "add" οπου δινω και ολα τα δικαιωματα. ειτε με το share all ανοιχτο , ειτε με κλειστο και με add ενος drive του οποιου δινω ολα τα δικαιωματα, το μονο που βλεπω εγω ειναι μια θεση δικτυου (εικονα 5) η οποια αν την ανοιξω βλεπω μεσα φακελους αλλα δε μπορω να ριξω αρχεια μεσα (εικονα 6)
210280210281210282210283210284210285

jkoukos
05-01-20, 17:50
Δεν χρησιμοποιώ Windows, αλλά καταλαβαίνω ότι έχεις τα 10άρια. Σε αυτά δεν είναι ενεργό εξαρχής το smb v1 αλλά τα νεώτερα v2 και v3 που ωστόσο δεν χρησιμοποιούνται από τα TP-Link.
Οπότε πρέπει να ενεργοποιήσεις (https://winaero.com/blog/enable-smb1-sharig-protocol-windows-10/) στα Windows το smb v1 και μετά θα εμφανισθούν τα shares στο network των windows.

Αυτό που βλέπεις τώρα είναι από το Media Shares όπου εκεί μόνο να δεις μπορείς. Έχει χρήση για να βλέπεις και εκτελείς φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κλπ, από άλλη συσκευή.
Πληροφορίες πως δουλεύει στην συσκευή σου, τι είναι η κάθε υπηρεσία (της εικόνας 3) και πως θα έχεις πρόσβαση στα κοινόχρηστα ανάλογα τι έχεις ενεργοποιήσει, υπάρχουν στο εγχειρίδιο (https://static.tp-link.com/1910012079_Archer%20VR2800v(DE)_V1_User%20Guide.pdf), στο κεφάλαιο 8 (σελίδα 48 και μετά).

Nikos_Mpl
05-01-20, 18:36
Δεν χρησιμοποιώ Windows, αλλά καταλαβαίνω ότι έχεις τα 10άρια. Σε αυτά δεν είναι ενεργό εξαρχής το smb v1 αλλά τα νεώτερα v2 και v3 που ωστόσο δεν χρησιμοποιούνται από τα TP-Link.
Οπότε πρέπει να ενεργοποιήσεις (https://winaero.com/blog/enable-smb1-sharig-protocol-windows-10/) στα Windows το smb v1 και μετά θα εμφανισθούν τα shares στο network των windows.

Αυτό που βλέπεις τώρα είναι από το Media Shares όπου εκεί μόνο να δεις μπορείς. Έχει χρήση για να βλέπεις και εκτελείς φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κλπ, από άλλη συσκευή.
Πληροφορίες πως δουλεύει στην συσκευή σου, τι είναι η κάθε υπηρεσία (της εικόνας 3) και πως θα έχεις πρόσβαση στα κοινόχρηστα ανάλογα τι έχεις ενεργοποιήσει, υπάρχουν στο εγχειρίδιο (https://static.tp-link.com/1910012079_Archer%20VR2800v(DE)_V1_User%20Guide.pdf), στο κεφάλαιο 8 (σελίδα 48 και μετά).

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, τις έχω διαβάσει τις οδηγίες αλλά δεν κατάφερα κάτι. Αυτό με τα windows πως το φτιάχνω ?

jkoukos
05-01-20, 18:38
Γράφει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να ενεργοποιήσεις στα windows το smb v1.

Nikos_Mpl
05-01-20, 18:41
Γράφει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να ενεργοποιήσεις στα windows το smb v1.

μηπως εννοεις αυτο:
210299

το εχω κανει απο την 1η στιγμη

jkoukos
05-01-20, 18:52
Κράτα ενεργό μόνο το 3 (πελάτης) και απενεργοποίησε τα άλλα 2, ειδικά την 1η επιλογή.

Nikos_Mpl
05-01-20, 19:09
Κράτα ενεργό μόνο το 3 (πελάτης) και απενεργοποίησε τα άλλα 2, ειδικά την 1η επιλογή.

το εκανα αλλα παλι τιποτα. δες οταν παω να ριξω αρχειο μεσα, δε με αφηνει..210301210302

jkoukos
05-01-20, 20:31
Στον υπολογιστή κάνε αυτό (https://www.tp-link.com/gr/support/faq/420/) γράφοντας \\192.168.1.1\Nikos_share.
Κωδικό σου ζητά πουθενά;
Δοκίμασε και αυτό (https://www.tp-link.com/gr/support/faq/254/).

Nikos_Mpl
06-01-20, 00:53
Στον υπολογιστή κάνε αυτό (https://www.tp-link.com/gr/support/faq/420/) γράφοντας \\192.168.1.1\Nikos_share.
Κωδικό σου ζητά πουθενά;
Δοκίμασε και αυτό (https://www.tp-link.com/gr/support/faq/254/).

λοιπον. με το 1ο δεν κανει τιποτα. δεν το βρισκει, μου λεει μια συσκευη που ειναι συνδεδεμενη στο συστημα δεν λειτουργει, αν πατησω οκ, ενω αν πατησω αναζητηση μου βρισκει τους φακελους του δικτυου που βρισκει και τις αλλες φορες αλλα που δεν μπορω να ριξω αρχεια μεσα. το 2ο το εκανα, και μετα μου ζητησε username kai password για εισοδο, εβαλα, αλλα παλι τα ιδια..

Δυστυχως κατι παιζει που μας διαφευγει...δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως, ειτε τα windows, ειτε καμια προστασια, το κοβουν.

Προς το παρον βολευτηκα με το lg smart share οπου εκανα share 2 φακελους και τους βλεπει η TV αλλα θελει ανοιχτο pc καθως μιλαμε για φακελους του υπολογιστη,αυτο που ηθελα να αποφυγω δηλαδη.

nikos_loseless_sound
13-05-20, 21:12
Καλησπέρα, αν έχετε άποψη για την λειτουργικότητα του router/modem Archer VR2800 V1 παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας.

coyoty
28-05-22, 18:12
Καλησπερα στο Forum

εχω εδω και 2 χρονια ακριβως ενα TP-Link Archer VR2800V το οποιο δουλευε αψογα μεχρι και πριν απο 2 εβδομαδες οπου εκανα αρκετες παρεμβασεις στα ηλεκτρολογικα του σπιτιου και προσθεσα περιπου 20 Sonoff WiFi συσκευες στα 2.4GHz. Το συνολο των WiFi clients ειναι 23

Το προβλημα που προεκυψε ειναι οτι το ρουτερ κολαει και δεν δεχεται να συνδεθει αλλη συσκευη επανω του οπως και οτι το 5G δικτυο χανεται τελειως. Ειναι μη ανιχνευσιμο.
Κανοντας επανεκκίνηση στο ρουτερ επανερχεται το 2.4 μπορεις να συνδεθεις αλλα οχι το 5G. Για να εμφανιστει το 5G πρεπει να περασει αρκετη ωρα οπου ξαφνικα εμφανιζεται η με πολλες επανεκκινήσεις του ρουτερ.

Δεν ξερω αν σχετιζεται με τις αλλαγες που εκανα η ειναι τυχαιο το γεγονος.
Τι μπορω να κοιταξω;

Σημειωση εχθες το βραδυ περασα την τελευταια εκδοση firmware αλλα δεν αλλαξε κατι.

@ ADSLgr.com All rights reserved.