Επιστροφή στο Forum : Νέα σύνθεση amd ryzen
Ο,τι λέει ο τίτλος.
παρακαλώ μια σύνθεση για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα βασισμένη στον i7 2600.
Έχω δει και αυτό (https://www.adslgr.com/forum/threads/1008672-%CE%9D%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF) το θέμα.
Υπάρχουν κουτι, μηχανικοί σκληροί , οπτικό, πληκτρολόγιο ποντίκι, οθόνη.
Μέχρι ~800€.
Παιχνίδια όχι, μόνο λίγο σκάκι. Video editing, image editing, office, θέαση ταινιών, ίσως και compiling αν στηθεί gentoo (γιατί έχω διαβάσει για κάποια προβλήματα). Αλλιώς θα τρέχει windows 10.
Τροφοδοτικό υπάρχει?
Αν έχεις, αυτό.
187833
Μπορείς να δεις και την ASROCK AB350M PRO 4
και για SSD να βάλεις έναν NVME SAMSUNG 960 EVO 250GB
Τροφοδοτικό υπάρχει?
Αν έχεις, αυτό.
187833
Μπορείς να δεις και την ASROCK AB350M PRO 4
και για SSD να βάλεις έναν NVME SAMSUNG 960 EVO 250GB
Υπάρχουν 2 τροφοδοτικά: ένα Seasonic s12 550W αγορασμένο το 2008 κι ένα Corsair TX750M αγορασμένο το 2011.
Η ψύκτρα θα με καλύψει ή θα χρειαστώ aftermarket?
Σε καλύπτει άνετα, το Seasonic.
Είναι ένα (όχι και τόσο ξεκάθαρο) θέμα πάντως το κατά πόσο αξίζουν τα 800+€ για το performance gain που θα έχεις πηγαίνοντας από τον i7 2600 στον R7 1700.
Θα ήταν πιο ξεκάθαρο αν είσαι τρελός multitasker ή θες πχ να επενδύσεις σε RAM που δεν θέλεις να σου μείνει μετά στο ράφι ή σε κάποια νέα τεχνολογία (ας πούμε NVMe).
Τι να πω..
Δεν είναι θέμα η άυξηση επιδόσεων μόνο, όσο ότι χρειάζομαι ένα δεύτερο μηχάνημα και ότι αυτό με τον i7 2600 καλείται να παίξει αυτό το ρόλο.
Υπάρχουν 2 τροφοδοτικά: ένα Seasonic s12 550W αγορασμένο το 2008 κι ένα Corsair TX750M αγορασμένο το 2011.
Η ψύκτρα θα με καλύψει ή θα χρειαστώ aftermarket?
Η ψύκτρα που φοράει είναι πάρα πολύ καλή για default. Δεν θες άλλη.
Τ τροφοδοτικά που έχεις το καλύπτουν άνετα και τα δυο.
Δεν είναι θέμα η άυξηση επιδόσεων μόνο, όσο ότι χρειάζομαι ένα δεύτερο μηχάνημα και ότι αυτό με τον i7 2600 καλείται να παίξει αυτό το ρόλο.
Ε τότε αλλάζει το πράγμα.
Συμφωνώ για την ψύκτρα είναι αξιοπρεπής. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω. Αν εξακολουθείς να θες κάτι οικονομικό σε aftermarket, μπορείς να δεις την Arctic Freezer 33.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Για να μη δημιουργώ νέο θέμα, μία ερώτηση θέλω να κάνω.
Το 5ετίας+ Corsair TX650 V2 με καλύπτει σε περίπτωση αναβάθμισης σε Ryzen R5 1600/R7 1700;
Το 5ετίας+ Corsair TX650 V2 με καλύπτει σε περίπτωση αναβάθμισης σε Ryzen R5 1600/R7 1700;
απο watt και με το παραπανω , ναι
Σαν σαν καλώδια προς μητρική ναι σε καλύπτει. 'Oσο αφορά τα Watt εξαρτάται τι θα του βάλεις επάνω, αλλά υποθέτω πως για να κάνεις τη δουλεια σου ήδη θα μπορείς και με τον Ryzen.
Σχετικά με τον χρόνο ζωής και την αξιοπιστία με την πάροδο του χρόνου; 5 χρόνια εγγύηση είχε, αν λέει κάτι κι αυτό.
Από watt και συνδεσιμότητα γνωρίζω πως είμαι οκ. ; )
Ανετα!!!
Εδώ εγώ τρέχω τον FX 8350 κλοκαρισμένο στα 4,7Ghz πλέλον, με την 6970 + καμιά 8αριά δίσκους με το thermaltake toughpower 750 .
Εσύ δεν θα μπορείς , που ο 1600/1700 καίει ούτε τα μισά ?;)
Σχετικά με τον χρόνο ζωής και την αξιοπιστία με την πάροδο του χρόνου; 5 χρόνια εγγύηση είχε, αν λέει κάτι κι αυτό.
Πολύ άνετα.
Το τροφοδοτικό σου είναι κατασκευής Seasonic.
Μην ανησυχείς καθόλου.
Τέλεια, ευχαριστώ! Αναμένεται τώρα η αγορά CPU+MB+RAM, το κουτί ήδη περιμένει.. ; )
@ ADSLgr.com All rights reserved.