Επιστροφή στο Forum : Stephen King
Ρε παιδιά θέλω να βρω μια ταινία (νομίζω ότι ήταν και μίνι σειρά και την είχε προβάλλει παλιά η κρατική τηλεόραση) του ΜΕΓΑΛΟΥ Stephen King.
Δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε τον τίτλο ούτε ποιοι έπαιζαν.
Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι την έβλεπα σαν μίνι σειρά και το κάθε επεισόδιο κρατούσε τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
Είχε σχέση με τον Διάβολο. Έπαιζε και μια γυναίκα (η οποία παρεπιπτόντως έπαιξε αργότερα και σε μια χιουμοριστική σειρά στην Αμερική την οποία πρόβαλε και η ελληνική τηλεόραση και μάλιστα νομίζω πριν από κανα χρόνο την έβαζε η ΤV Μακεδονία), η οποία σιγά σιγά τρελαινόταν επειδή την επηρρέαζε ο Σατανάς και νομίζω έπαιζε και κάποιος τον ρόλο του κωφάλαλου.
Ήταν μια παρέα που νομίζω στην αρχή δεν γνωριζόντουσαν αλλά μετά από διάφορα γεγονόταν συσπειρώθηκαν ενάντια στον Σατανά.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Σορρυ αλλά μόνο αυτά θυμάμαι. Δεν ξέρω και αν μένανε σε κάποιο ξενοδοχείο και άλλαζαν συνεχώς τόπο διαμονής για να μην τους βρίσκει αυτός.
Μήπως λεγόταν The stand, Το Οχυρό;
Ψαχνεις το Κορακι, -ελληνικη μεταφραση-, η αλλιως The stand -ο πρωτοτυπος τιτλος. Η ιστορια του τελους του κοσμου μετα απο μια επιδημια μεταλλαγμενης γριπης (του captain flu αν το γραφω σωστα). Και της τελικης μαχης αναμεσα στο καλο και το κακο...
Κοιτα εδω (http://www.imdb.com/title/tt0108941/)
Ψαχνεις το Κορακι, -ελληνικη μεταφραση-, η αλλιως The stand -ο πρωτοτυπος τιτλος. Η ιστορια του τελους του κοσμου μετα απο μια επιδημια μεταλλαγμενης γριπης (του captain flu αν το γραφω σωστα). Και της τελικης μαχης αναμεσα στο καλο και το κακο...
Κοιτα εδω (http://www.imdb.com/title/tt0108941/)
Σε ευχαριστώ φίλε μόλις το θυμήθηκα και εγώ. Αλλά μήπως το λινκ που έδωσες είναι λίγο άσχετο;
Ναι οκ το διορθωσα... αυτα γινονται οταν κανεις πολλά πραγματα μαζι!
Σε ευχαριστώ φίλε μόλις το θυμήθηκα και εγώ. Αλλά μήπως το λινκ που έδωσες είναι λίγο άσχετο;
Όχι, αυτή είναι η μίνι-σειρά που πρόβαλλε το STAR ;)
Με μπερδέψατε
The Stand:Το κοράκι :p
manoulamou
31-05-07, 19:31
The Stand
http://www.imdb.com/title/tt0108941/keywords
:hmm:
The Stand
http://www.imdb.com/title/tt0108941/keywords
:hmm:
Ωραία τα keywords, όλη σαπίλα εκει μέσα βρίσκεται.
Η princess μπέρδεψε τα copy-paste και έδωσε άσχετο link στην αρχή, τέλος καλό όλα καλά.
Eίδες μανούλαμου τι παθαίνουν οι ερασιτέχνες όταν δίνουν λίνκς ? :p :p
Σας ευχαριστώ παιδιά. Δυστυχώς σε κανένα video club δεν το έχει και το Amazon.co.uk το έχει 73.50€!!! αν είναι δυνατόν.
Καμιά ιδέα που μπορώ αλλού να το βρω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά. Τώρα πάω σινεμά να δω τους πειρατές της Καραιβικής 3.
Τα λέμε το βράδυ.
manoulamou
31-05-07, 20:00
Εισαι και Θεσσαλονικη αλλιως (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1044002&postcount=2) ...
KLG και οι .... επαγγελματιες κανουν πατατες!:rolleyes:
Εισαι και Θεσσαλονικη αλλιως (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1044002&postcount=2) ...
KLG και οι .... επαγγελματιες κανουν πατατες!:rolleyes:
Χεχε, το ξέρω :p
mistac75 μην ξενερώνεις, αν θες να πάρεις την δοση απο King δες/διάβασε το "Το Αυτό" (Τhe It) Είναι παλιά ταινία, την είχα δανειστεί απο το 7 στην Όλγας το '4.
marilopaido
02-06-07, 02:39
πολυ καλος ο στηβεν κινγκ!!!
απο τους αγαπημενους μου!!
ακου τον KLG !!το αυτο ειναι πολυ καλο!!!!;)
Το "αυτο" σα βιβλίο δε με τρέλανε, και δεν μπηκα στον κοπο να δω την ταινια.. Οντας φανατικη του King θα συστηνα το Geralds game (ταινια για ενα ρολο, νομιζω δε γυριστηκε ποτε), το Misery και το Thinner ως αριστα ψυχολογικα θριλλερ, και το Carrie (το βιβλιο) ως δειγμα μαστοριας συγγραφεα.. Αν και δε μπορω να ξεχωρισω τιποτα αποσα εχει γραψει -με εξαιρεση καποια που απλα δεν με ενθουσιασαν, τα λατρευω ολα....
tsathoggua
02-06-07, 04:04
Δεν είναι και κανά τρελό έργο. Ξεκινά με πολύ ενδιαφέρον, αλλά τελειώνει πολύ ξενέρωτα. Επιπλέον ο κακός τυπάς είναι redneck (κλασικός αμερικανός βλάχος)...
Eίναι κάποιες ταινίες που πρέπει να δεις, όχι λόγω συγγραφέα, αλλά λόγω σκηνοθετών και ηθοποιών. Καλύτερες μεταφορές είναι το The Dead Zone (David Cronenberg (dir),Christopher Walken), The Shinning (Stanley Kubrick (dir),Jack Nicholson), Needful things (Max von Sydow,Ed Harris), Apt pupil (Bryan Singer (dir),Ian McKellen,Elias Koteas), Thinner (Robert John Burke,Joe Mantegna)... Δεν θυμάμαι άλλες αξιόλογες μεταφορές! Για τα 2 πρώτα κανένα σχόλια πέραν του ότι το shinning δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο!!! Σε γενικές γραμμές δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν συγγραφέας. Για παράδειγμα, υπάρχει και η παραγνωρισμένη αλλά σιχαμένη ιδιοφυία του Clive Barker με ανώτερο επίπεδο γραφής και φαντασίας! Ίσως λόγω συγκυριών να παρέμεινε άγνωστος , ακόμη και με έργα όπως το Hellraiser και τα Books of blood, ενώ μετριότηρες του στιλ The dark tower είναι πασίγνωστα...
Να συμπληρώσω στιε πολύ καλές προτάσεις του tsathoggua, δύο βιβλία/ταινίες άσχετες με το σύνηθες στυλ του Steven King: Στάσου Πλάι μου - Stand by me (Rob Reiner (dir), River Phoenix & Kiefer Sutherland σε νεαρή ηλικία) και το Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ - The Shawshank Redemption (Tim Robbins, Morgan Freeman).
Στις όχι και τόσο σπουδαίες μεταφορές το Maximum Overdrive που το σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Steven King και το Tommyknockers (μίνι σειρά).
εμένα πάλι μου άρεσε το Dreamcatcher (Ονειροπαγίδα)... το βιβλίο πάντα.... γιατί η τηλεοπτική μεταφορά ήταν χέστα κι άστα να πάνε... όποιοι είδαν την ταινία αμφιβάλλω αν κατάλαβαν για τι επρόκειτο...
Maximos_74
02-06-07, 09:36
εμένα πάλι μου άρεσε το Dreamcatcher (Ονειροπαγίδα)... το βιβλίο πάντα.... γιατί η τηλεοπτική μεταφορά ήταν χέστα κι άστα να πάνε... όποιοι είδαν την ταινία αμφιβάλλω αν κατάλαβαν για τι επρόκειτο...
Mακραν η χειροτερη κινηματογραφικη μεταφορα...και να πεις οτι δεν με προειδοποιησαν?? καλα να παθω!
Αντιθετως εξαιρετικο ηταν το "Pet sematary".
manoulamou
02-06-07, 10:24
Να συμπληρώσω στιε πολύ καλές προτάσεις του tsathoggua, δύο βιβλία/ταινίες άσχετες με το σύνηθες στυλ του Steven King: Στάσου Πλάι μου - Stand by me (Rob Reiner (dir), River Phoenix & Kiefer Sutherland σε νεαρή ηλικία) και το Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ - The Shawshank Redemption (Tim Robbins, Morgan Freeman).
Πραγματικα ασχετες στο συνηθες στιλ:
Ουτε ηξερα πως το σεναριο/βιβλιο ανηκε στον King...:hmm:
Mακραν η χειροτερη κινηματογραφικη μεταφορα...και να πεις οτι δεν με προειδοποιησαν?? καλα να παθω!
Αντιθετως εξαιρετικο ηταν το "Pet sematary".
μιλάμε έπαθα όταν το είδα... :rolleyes:
... το άλλο που λες δεν τόχω δει και θα το ψάξω... το Shining με τον Jack Nicholson μου άρεσε αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο....
... αυτό που θάθελα να το δω σε ταινία ειναι το CELL (Κινητό στα Ελληνικά)...
marilopaido
02-06-07, 14:14
η λαμψη με τον τζακ νικολσον ειναι απο τα πιο ωραια θριλερ που εχω δει!!
φοβερη ερμηνεια απο τον τζακ νικολσον οπως παντα!!
θεος!!πραγματικα τελειος!!
Maximos_74
03-06-07, 10:40
μιλάμε έπαθα όταν το είδα... :rolleyes:
... το άλλο που λες δεν τόχω δει και θα το ψάξω... το Shining με τον Jack Nicholson μου άρεσε αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο....
... αυτό που θάθελα να το δω σε ταινία ειναι το CELL (Κινητό στα Ελληνικά)...
To "Cell" ειναι ενα θριλερακι της πλακας με πρωταγωνιστρια την Jennifer Lopez (στο να χορευει καλη ειναι,αλλα μεχρι εκει!):nono:
Μαλλον εννοεις το "Cellular" με την Κim Basinger,το οποιο βλεπεται ευχαριστα...καθολου ασχημο.Θα το βρεις ευκολα σε οποιοδηποτε DVD club.
Maximos_74
03-06-07, 10:49
η λαμψη με τον τζακ νικολσον ειναι απο τα πιο ωραια θριλερ που εχω δει!!
φοβερη ερμηνεια απο τον τζακ νικολσον οπως παντα!!
θεος!!πραγματικα τελειος!!
O Jack Nicholson σε τρομαζει με το βλεμμα του και μονο....σου δινει την εντυπωση οτι ειναι θεοπαλαβος εντος η εκτος κινηματογραφικων πλατο!:wall:
marilopaido
03-06-07, 10:54
O Jack Nicholson σε τρομαζει με το βλεμμα του και μονο....σου δινει την εντυπωση οτι ειναι θεοπαλαβος εντος η εκτος κινηματογραφικων πλατο!:wall:
ναι!!για αυτο μου αρεσει επειδη ειναι τρελος!!χεχεχε!!:twisted:
manoulamou
03-06-07, 11:00
Αλλο το cell (http://www.imdb.com/title/tt0775440/plotsummary) που ετοιμαζεται;)
κι εντελως αλλο το cellular (http://www.imdb.com/title/tt0337921/)
Ο Νικολσον μοναδικος με το φρυδι σηκωμενο:)
κι εξ ισου χαρισματικος με τον Ντε Νιρο...
Maximos_74
03-06-07, 11:15
Αλλο το cell (http://www.imdb.com/title/tt0775440/plotsummary) που ετοιμαζεται;)
κι εντελως αλλο το cellular (http://www.imdb.com/title/tt0337921/)
Ο Νικολσον μοναδικος με το φρυδι σηκωμενο:)
κι εξ ισου χαρισματικος με τον Ντε Νιρο...
Correct! (για το Cell)
Nicholson,DeNiro,Pacino..... η αγια τριαδα!:respekt:
marilopaido
03-06-07, 11:17
Correct! (για το Cell)
Nicholson,DeNiro,Pacino..... η αγια τριαδα!:respekt:
ελα ρε!!σοβαρα?αυτο ακουγεται μαματο!!!
δν εχουν ξαναπαιξει και οι τρεις μαζι σε μια ταινια!!ε?
απαιχτο!!ξερετε τιποτα περισσοτερο για την ταινια γιατι απο το imdb δεν εμαθα και πολλα!!;)
Maximos_74
03-06-07, 11:24
ελα ρε!!σοβαρα?αυτο ακουγεται μαματο!!!
δν εχουν ξαναπαιξει και οι τρεις μαζι σε μια ταινια!!ε?
απαιχτο!!ξερετε τιποτα περισσοτερο για την ταινια γιατι απο το imdb δεν εμαθα και πολλα!!;)
marilou :p δεν εννοουσα οτι πρωταγωνιστουν και οι 3 στο "Cell"... (καλα θα ηταν!) απλως αναφερομουν στην φιλη που με διορθωσε πριν..:)
marilopaido
03-06-07, 11:29
marilou :p δεν εννοουσα οτι πρωταγωνιστουν και οι 3 στο "Cell"... (καλα θα ηταν!) απλως αναφερομουν στην φιλη που με διορθωσε πριν..:)
:oops:κριμα ρε γαμωτο!!
παντως ειχα ακουσει μια ταινια που θα παιξει ο al pacino με τον robert deniro!!!
μπορει βεβαια να ειναι και ιδεα μου!!!:whistle:
Maximos_74
03-06-07, 11:42
παντως ειχα ακουσει μια ταινια που θα παιξει ο al pacino με τον robert deniro!!!
Δεν ειναι ιδεα σου..;)
θα πρωταγωνιστησουν στο θρiλερ "Righteous Kill"...στον ρολο 2 αστυνομικων που καταδιωκουν εναν serial killer.Αναμενουμε με πολυ ενδιαφερον...
Την τελευταια φορα παντως που συνεργαστηκαν (στην ταινια Ηeat,το 1995) ηταν εξαιρετικοι..
(μηπως βγηκαμε καπως..off topic????):whistle:
marilopaido
03-06-07, 11:55
μπα.....:rolleyes:
Ας μιλησουμε για κατι ον τοπικ τοτε!!!
το rose red του στηβεν κινγκ το εχετε δει?ή διαβασει?
εμενα απο τα αγαπημενα μου ειναι το <<κρυφο παραθυρο μυστικος κηπος>>
το οποιο εχει βγει και σε ταινια http://www.imdb.com/title/tt0363988/
η οποια δεν ηταν και παρα πολυ καλη!!ειχε πολλες αλλαγες σε σχεση με το βιβλιο!!!
tsathoggua
03-06-07, 12:22
Mακριά από το Rose Red. oooo spooky ghost stoty OOOO
Όπως είπε και ο gitane είναι και το The Shawshank Redemption στα πολύ καλά (πως μπόρεσα να το ξεχάσω!!!)
Τhe shinning και Dead Zone είναι must see! Νicholson και Walken απολαυστικοί όπως πάντα...
marilopaido
03-06-07, 12:27
Mακριά από το Rose Red. oooo spooky ghost stoty OOOO
Όπως είπε και ο gitane είναι και το The Shawshank Redemption στα πολύ καλά (πως μπόρεσα να το ξεχάσω!!!)
Τhe shinning και Dead Zone είναι must see! Νicholson και Walken απολαυστικοί όπως πάντα...
γιατι μακρια απο το rose red?
για πες να καταλαβω!!
τοσο μαπα ηταν?:whistle:
tsathoggua
03-06-07, 12:47
Πολύ μάπα. Είναι και 4 ώρες...άσε κλασική ιστορία φαντασμάτων...μακριά ξου ξου!
marilopaido
03-06-07, 12:50
Πολύ μάπα. Είναι και 4 ώρες...άσε κλασική ιστορία φαντασμάτων...μακριά ξου ξου!
καλα κατι θα ξερεις!!
εμενα μου αρεσε γιατι ειχε ατμοσφαιρα!!
το σπιτι ειδικα ηταν απιθανο!!!:)
tsathoggua
03-06-07, 13:01
α όχι δεν είμαι κανάς ειδικός, αλλά μετά από 4 ώρες σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω...μου φάνηκε άκρως προβλέψιμο
SPOILER
SPOILER
SPOILER
τον συγγραφέα τον είδες;
SPOILER
SPOILER
SPOILER
manoulamou
03-06-07, 15:20
Πολυ σωστα θυμασαι: HEAT (http://www.imdb.com/title/tt0113277/)
Μεχρι τα τελευταια δευτερολεπτα δεν ξερεις τι θα γινει...
Καθε φορα που την βλεπω ξεχναω το τελος:worthy: πριν τους τιτλους:oneup:
Maximos_74
03-06-07, 22:41
Το "Christine" εχει αναφερθει??? απο τις ελαχιστες περιπτωσεις που η μεταφορα στη μεγαλη οθονη,ηταν ανωτερη απο το ομωνυμο του θειου Srephen..:oneup:
Αλλη μια μεταφορα (αποτυχημενη αυτη την φορα) ηταν το "useful things".... οχι πως το βιβλιο αξιζε...καθε αλλο.:down:
Νομιζω οτι οι πιο επιτυχημενες μεταφορες ηταν το Carrie, το Christine και η Λάμψη.. Ισως επειδη ειχαν καλους σκηνοθετες.. Απο τις χειροτερες ηταν το Cujo, φτηνη παραγωγη που φαινοτανε -παρολο που το βιβλιο ηταν τρομερα δυνατο. Νομιζω εχει γινει ταινια και το Ντολόρες Γκρέιμπορν αλλα με εντελως διαφορετικο τιτλο.. δυστυχως εφευγε τοσο πολυ απο το βιβλίο που παρα τις πολυ καλες ερμηνειες στο τελος εχανες το νοημα...
απο τα πολυ αγαπημενα μου βιβλια του ειναι Ο Δράκουλας του Σαλεμς Λοτ που νομιζω εχει γινει μινι σειρα, το Geralds game που φανταζομαι οτι ειναι πολυ δυσκολο να μεταφερθει σε μεγαλη η μικρη οθονη, και το Misery με την πολυ καλη κινηματογραφικη του μεταφορα..
Αν και τρελός φαν του Κιουμπρικ , η Λάμψη (long version) με επιμέλεια σεναρίου του stephen king είναι πολύ κοντίτερα στο feeling του βιβλίου...
Η αλήθεια είναι ότι αυτή του Kιουμπρικ επικεντρώνεται στον θεό Νικολσον και όχι στον πραγματικό κακό της ταινίας ... χε χε
ως φανατικός του κινγκ,είμαι τρελλά απογοητευμένος από τις τηλεοπτικές μεταφορές των βιβλίων του.
εκτός της προαναφερθείσας ταινίας με τον νίκολσον,γενικά έχω δει τεράστιες πατάτες σε ταινίες από βιβλία του κινγκ (the cat-μια εκ των 10 χειρότερων ταινιών που έχω δει ποτέ-, rose red, νυχτερίτες κλπ)!
τώρα,με την καινούργια "μόδα" να φτιάχνει μίνι σειρές, θα δούμε τι έχει φτιάξει!
έχω στα σκαριά για να δω,the stand,και εφιαλτες κ ονειρότοποι ήδη ....
Maximos_74
04-06-07, 11:24
Το "the stand" ειναι απλως υποφερτο... οι περισσοτερες μεταφορες πασχουν ειναι η αληθεια...εχει να κανει με τους σκηνοθετες,αλλα και με τους ηθοποιους.Οι μισες δε απο αυτες δεν βγηκαν καν στον κινηματογραφο..
supermario
04-06-07, 11:38
Αν και τρελός φαν του Κιουμπρικ , η Λάμψη (long version) με επιμέλεια σεναρίου του stephen king είναι πολύ κοντίτερα στο feeling του βιβλίου...
Η αλήθεια είναι ότι αυτή του Kιουμπρικ επικεντρώνεται στον θεό Νικολσον και όχι στον πραγματικό κακό της ταινίας ... χε χε
Εγω παντως που ειδα την long version οπως λες πριν λιγο καιρο, κοντεψα να πεθανω απο την βαρεμαρα μου!
3 επεισοδια της 1,5 ωρας ηταν παρα πολλα. Κουραστικο και βαρετο.
Προσωπικη αποψη παντα.
marilopaido
04-06-07, 14:55
Εγω παντως που ειδα την long version οπως λες πριν λιγο καιρο, κοντεψα να πεθανω απο την βαρεμαρα μου!
3 επεισοδια της 1,5 ωρας ηταν παρα πολλα. Κουραστικο και βαρετο.
Προσωπικη αποψη παντα.
ποια ειναι η long version ρε παιδια>?
το καινουργιο εννοειτε?
χαλια ειναι!!Δεν αντεχεται!!
μπροστα στον νικολσον τι να κανει ο αλλος ο καημενος!!
αφηστε τα!!
και το αλλο με το νικολσον ειχε σαφως καλυτερη ατμοσφαιρα!!
δεν συγκρινονται!!;)
Το The Langoliers το έχετε δει ? Εμένα μου είχε φανεί περισσότερο ως κωμωδία :p
μπροστα στο νικολσον λιγοι μπορουν να σταθουν(οπως αλ πατσινο,ντε νιρο)μην το ψαχνετε...
Maximos_74
05-06-07, 00:11
Ξεχασαμε το ανεκδιηγητο "Langoliers"!! (αν και δεν ηταν αναγκη να μας το θυμησεις!!)
Στην θεση του Stephen King θα ειχα κινησει διαδικασιες για...ασφαλιστικα μετρα!
ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ!! :gun:
Εγώ παλι παντα θα προτιμώ να τον διαβάζω απο το να τον βλέπω... ασε που αμα παει να κανει ο ιδιος το σκηνοθετη τα κανει να μην πω... Εκεινο με τις μηχανες που ζωντανευαν το θυμοσαστε; Οσο καλο ηταν το διηγημα τοσο αισχος το ειχε καταντησει... και ολομοναχος μαλιστα! (το εχω σβησει απο τη μνημη μου, ουτε τον τιτλο δεν θελω να θυμαμαι!)
manoulamou
05-06-07, 00:21
Ξεχασαμε το ανεκδιηγητο "Langoliers"!! (αν και δεν ηταν αναγκη να μας το θυμησεις!!) Στην θεση του Stephen King θα ειχα κινησει διαδικασιες για...ασφαλιστικα μετρα! ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ!! :gun:
Κωμωδια θα ηταν, εαν δεν τοσο μα τοσο απιστευτα βαρετηηηηηη:rolleyes:
tsathoggua
05-06-07, 13:12
Τη σειρά του την έχει δει κανείς; Nightmares&Dreamscapes...8 επεισόδια μέχρι στιγμής!
Τη σειρά του την έχει δει κανείς; Nightmares&Dreamscapes...8 επεισόδια μέχρι στιγμής!
ακόμα δεν εχω αξιωθει να δω το Kingdom hospital...
@ ADSLgr.com All rights reserved.