Επιστροφή στο Forum : ASUS DSL-AC55U
Γεια σας,
Δεν μπορώ να συγχρονίσω με τίποτα το παραπάνω modem/router. Όταν το βάζω σαν ADSL τότε κάνει sync στα 18mbit. Σε VDSL λέει link down. Από την WIND λένε ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Να σημειώσω ότι το modem δεν μπορεί να κάνει autodetect την γραμμή. Έχω απελπιστεί και είμαι έτοιμος να το γυρίσω.
Έχεις κανείς συγχρονίσει ASUS VDSL Modem με VDSL Wind, να μου πει τι έκανε;
Δεν εχω wind (ελπιζω καποιος να σου πει) ... αλλα
wan > internet connection, δοκιμασε vlan id 835 & internet detection disable
administration > dsl settings κανε enable το G.vector (non g.vector disable)
Για δοκιμη κλεισε το G.inp & to dynamic line adjustment
Tα logs τι λενε?
Το modem παροχου συνχρονιζει σε vdsl? γιατι εχουν κανει αλλαγες στισ καμπινες και μερικες φορες δεν συνχρονιζουν ουτε τα δικα τους
Έχω δοκιμάσει id 835 και internet detection disable, αλλά δεν θυμάμαι αν το είχα κάνει ταυτόχρονα.
Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες πάλι.
Αν κάποιος άλλος έχει wind, ας μου πει.
Ευχαριστώ!
AN πιανει οκ του παροχου να στειλουμε τα logs στο support ή βαλε ενα usb, πηγαινε στο administration > feedback και κανε enable το debug option και βαλε το να γραψει καμια ωρα, ακομα και αν δεν εχει συνδεση θα σου ζητησει να καταβασεις το file και το στελνεις στο email που δειχνει, οταν το κανεις μου λες αν το κοιταξουν πιο γρηγορα
Του provider συγχρονίζει κανονικά...
Προσπαθώ να πάρω log σε usb αλλά είναι unresponsive η επιλογή.
Όπως το έχω τώρα, προσπαθεί να κάνει initialize, ενώ αν αλλάξω κάτι πάει μέχρι prepare to init και μετά down...
ASUS
189126
189128
189129
189130
ZYXEL (ISP)
189131
189132
189133
189134
189135
στη φωτο εδω
https://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=189126&d=1512489388
γιατι εχει service 2 στο service unit, δοκιμασε 1
αν παλι τιποτα στειλε email εδω να σου πουν τι να κανεις (οταν στειλεις μου το λες για να τους ενημερωσω να κοιταξουν πιο γρηγορα την περιπτωση) και γραψε referred by babis3g στον τιτλο
xdsl_feedback@asus.com
https://www.adslgr.com/forum/threads/869778-ASUS-DSL-N17U-adsl-vdsl?p=6277834#post6277834
Οι ρυθμίσεις σε wind vdsl απο καφάο στο Ν17. Πρέπει να είναι παρόμοιες κ στο δικό σου. Internet ditection enable POE echo, interval 6, max failure 10.
Αν κ το πιο πιθανό είναι η ρύθμιση που λέει ο babis
δοκιμασε και τις ρυθμισεις που ειπε ο φιλος ... με το internet detection enable interval 6 / 10 & service 1
Παιδιά είχα βάλει service 2, γιατί στο service 1 δεν μου έβγαζε πεδία για username/password. Φυσικά έχω κάνει και όλες τις δοκιμές πριν και μετά και με το service 1.
Όπως και να έχει δοκίμασα τα πάντα. Το θέμα ξεκινάει από τον ίδιο τον wizard που δεν κάνει detect τίποτα. Από τι είδα στο Ν17 o wizard κάνει detect.
Σας ευχαριστώ πολύ. Σήμερα επέστρεψα το modem που το είχα πάρει black friday 89 euro. Μετά από άπειρες δοκιμές και σπάσιμο νέυρων δεν μπορούσα να το κρατήσω άλλο και τελικά να μείνω με κάτι που δεν θα παίξει. Και η κάθε δοκιμή ήθελε να έχω κάτω το ιντερνετ στο σπίτι, που οδηγούσε στο σπάσιμο νεύρων και των υπολοίπων...
Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις γνώσεις σας!
Τιποτα, με τι λογισμικο ηταν αν θυμασαι? το αναβαμθησες καθολου στο τελευταιο?
Είχα περάσει την πιο πρόσφατη έκδοση. Είχα κάνει δοκιμές και με αυτή που ήρθε...
Καλημέρα
Εγώ πάλι έχω ένα περίεργο πρόβλημα. Με ASUS ac55u και Speed port entry 2I (μόνο για VOIP) δεν μου βγάζει γραμμή στο 13888.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αλλά νούμερα αλλά μόνο στο 13888. Τι παίζει?
:(
Καλημέρα
Εγώ πάλι έχω ένα περίεργο πρόβλημα. Με ASUS ac55u και Speed port entry 2I (μόνο για VOIP) δεν μου βγάζει γραμμή στο 13888.
κανε ενα ερωτημα και εδω
https://www.adslgr.com/forum/threads/909707-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Speedport-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-VoIP-Cosmote-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-router-(ASUS)
Καλημέρα
Εσένα σου παίζει με VDSL/Wind;
Cosmote έχω. παίζει κανονικά. το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν κάνει κλήση στο 13888.όλα τα αλλα δουλεύουν κανονικά
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Μόλις έγινα μέλος καθώς χθες εγκατέστησα το συγκεκριμένο ρούτερ και σήμερα ξεκίνησα το ψάξιμο για να το ξεζουμίσω!
Θα ήθελα τη βοήθεια αρχικά ώστε να το ρυθμίσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, χθες συνδέθηκε κατευθείαν και τρέχοντας το quick setup, έβαλα user name & pass και συνδέθηκε με τη μια. ISP OTE - dsl 24αρα.
Μετά απο ένα πρώτο reboot δεν έπιανε καν τη γραμμή και τελικά λύθηκε με shutdown και power up.
Παρατηρώ ότι συγχρονίζει πολύ χαμηλότερα από ότι το παλιό Thomson TG585 V8. Εκείνο κλείδωνε παλιότερα σχεδόν στα 18 ενώ τώρα τελευταία έφτανε σχεδόν 16.
To Asus κλειδώνει κάτω απο τα 13 (12.227)!!!
Επειδή έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο router, μάλλον φταίει ότι θα πρέπει να αλλάξω χειροκίνητα κάποιες ρυθμίσεις
Όποιος γνωρίζει και μπορεί να δώσει πληροφορίες θα βοήθήσει πάρα πολύ!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μόλις έγινα μέλος καθώς χθες εγκατέστησα το συγκεκριμένο ρούτερ και σήμερα ξεκίνησα το ψάξιμο για να το ξεζουμίσω!
Θα ήθελα τη βοήθεια αρχικά ώστε να το ρυθμίσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, χθες συνδέθηκε κατευθείαν και τρέχοντας το quick setup, έβαλα user name & pass και συνδέθηκε με τη μια. ISP OTE - dsl 24αρα.
Μετά απο ένα πρώτο reboot δεν έπιανε καν τη γραμμή και τελικά λύθηκε με shutdown και power up.
Παρατηρώ ότι συγχρονίζει πολύ χαμηλότερα από ότι το παλιό Thomson TG585 V8. Εκείνο κλείδωνε παλιότερα σχεδόν στα 18 ενώ τώρα τελευταία έφτανε σχεδόν 16.
Επειδή έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο router, μάλλον φταίει ότι θα πρέπει να αλλάξω χειροκίνητα κάποιες ρυθμίσεις
Συνηθως με τις εργοστασιακες ρυθμισεις ειναι οκ στις πιο πολλες γραμμες
Τωρα για να πειραξεις την γραμμη δες εδω για να ξερεις περιπου τι κανει η καθε ρυθμιση (μελλοντικα οταν το μαθεις)
https://www.asus.com/support/FAQ/1015709/
Το οτι κλειδωνει ενα ελαχιστο πιο κατω, πιστευω οτι ειναι λογω συμβατοτητας chipset dslam / modem, ισως το προηγουμενο ειναι πιο συμβατο, ισως το συγκεκριμενο λογισμικο στο Asus
Δηλαδη απο ταχυτητα σχεδον 16 (αρα 15+) και το Asus στο 12+ , = 3 mbps που μπορει να ετυχε το συγκεκριμενο reboot ... ή μπορει να φτιαχτει (να το φερουμε στα ισια του που λεω σε διαφορα topic), μεσω snr tweak
Υπαρχει περιπτωση να μην εχει βρει μη καλη γραμμη και σου χαμηλωσε ταχυτητα απο μονο του (ετσι ειναι κανονισμενο με τις εργοστασιακες ρυθμισεις) για πιο σταθεροτητα
Αυτο θα το καταλαβεις και απο τα στατιστικα με το snr downstream & crc errors και στο dsl settings αν εχει ενεργοποιηθει απο μονο του το stability adjustment
Για να δουμε σε τι κατασταση περιπου ειναι η γραμμη
Kλεισε το Dynamic line adjustment και βαλε το stability adjustment στο disable (administration > dsl settings) και ανεβασε τα στατιστικα (system log>dsl log)
189932
189933
Το dla είναι enabled. Να το κλείσω?
Το stability adjustment είναι ήδη disabled
Παρατηρώ ότι το current snr margin “παίζει” . Δεν μένει σταθερό
Χωρις στατιστικα δεν μπορω να πω σιγουρα, αλλα αν κλεισεις το dla και εχει θεμα η γραμμη θα ανεβασει snr για σταθεροτητα (αποσυνδεση με λιγο πιο χαμηλη ταχυτητα)
Το οτι το snr παιζει, σημαινει οτι εχει βρει θορυβο στη γραμμη, ισως το προηγουμενο να ηταν πιο συμβατο και να ειχε λιγο καλυτερη αποδοση στη σταθεροτητα του snr
Αν δεν σου κανει προβλημα, αργο internet, buffeirng κλπ) ασε το ετσι
Ενεργοποιησε το espn adsl στο stable που ειναι για σταθεροτητα, ισως βοηθησει στην περιπτωση σου και να μην χρειαστει να αλλαξεις κατι στις ρυθμισεις
Γεια σας,
Δεν μπορώ να συγχρονίσω με τίποτα το παραπάνω modem/router. Όταν το βάζω σαν ADSL τότε κάνει sync στα 18mbit. Σε VDSL λέει link down. Από την WIND λένε ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Να σημειώσω ότι το modem δεν μπορεί να κάνει autodetect την γραμμή. Έχω απελπιστεί και είμαι έτοιμος να το γυρίσω.
Έχεις κανείς συγχρονίσει ASUS VDSL Modem με VDSL Wind, να μου πει τι έκανε; ψαξε στις ρυθμισεις vdsl ..αλλαξε προφιλ κτλ. κανε save και reboot μετα από κάθε ρυθμιση..και πες μας τι παιζει..και ανεβασε στατιστικα. κλικ δεξια επανω στο εικονιδιο που μοιαζει με πλανητη,μπες στo dsl log κτλ. στη δικη μου γραμμη λειτουργει πιο καλα από του παροχου αλλα δεν εχω vdsl για να σου πω.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
όταν εκανες την εγκατασταση σου αναβοσβηνε ένα θαυμαστικο ( ! ) για να κανεις update το firmware.κανε αυτό το update ακολουθώντας ΠΙΣΤΑ τις οδηγιες.μετα ανεβασε μας τα στατιστικα που για να τα δεις πατας επανω δεξια στο εικονιδιο που μοιαζει με πλανητη,μετα κλικ στο dsl log και μετα ότι βλέπεις εδώ να τα δουμε κι'εμεις. στη δικη μου γραμμη το dsl ac55u αποδιδει λιγο πιο καλα από του παροχου(S/P/entry 2i).
Αρχικό μήνυμα από Retro
Γεια σας,
Έχεις κανείς συγχρονίσει ASUS VDSL Modem με VDSL Wind, να μου πει τι έκανε;
ψαξε στις ρυθμισεις vdsl ..αλλαξε προφιλ κτλ. κανε save και reboot μετα από κάθε ρυθμιση..και πες μας τι παιζει..και ανεβασε στατιστικα. κλικ δεξια επανω στο εικονιδιο που μοιαζει με πλανητη,μπες στo dsl log κτλ. στη δικη μου γραμμη λειτουργει πιο καλα από του παροχου αλλα δεν εχω vdsl για να σου πω.
Το προβλημα ειναι στο vectoring (απο οταν ξεκινησε το vectoring & εγιναν αλλαγες στις καμπινες) εχει βγει καινουριο λογισμικο που φτιαχνει το συχνρονισμο
https://www.adslgr.com/forum/threads/980940-%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7%CF%82-beta-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1?p=6303354#post6303354
https://www.adslgr.com/forum/threads/911718-Asus-DSL-AC56U?p=6301421#post6301421
Το προβλημα ειναι στο vectoring (απο οταν ξεκινησε το vectoring & εγιναν αλλαγες στις καμπινες) εχει βγει καινουριο λογισμικο που φτιαχνει το συχνρονισμο
https://www.adslgr.com/forum/threads/980940-%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7%CF%82-beta-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1?p=6303354#post6303354
https://www.adslgr.com/forum/threads/911718-Asus-DSL-AC56U?p=6301421#post6301421 νομιζω ότι στα στατιστικα του ειδα το 17a προφιλ γι'αυτο του ειπα να το ψαξει..default εχει το 30a,ισως εκει να του δουλεψει.
Καλησπέρες
Παραθέτω τα αποτελέσματα του πειράγματος...
Να σημειώσω ότι έγιναν αλλαγές:
DSL Modulation> ADSL2+
ANNEX Mode> ANNEX A
Με τα παραπάνω ανέβηκε στα 16 !!!
Και μετά ξεκίνησα τα πειράματα...
Αυτή τι στιγμή έχω κελιδώσει στα 19.066 down / 1023 up (σε μια απο τις δοκιμές κλείδωσε στα 19.667 / 1015...!!!)
Έκανα τα παρακάτω:
DLA>Disabled
Stability Adjustment > 7 ...!!!
ESNP> Default μιας και με Stable κλείδωνε λίγο πιο κάτω...
Logs....
189944
ωραια, το μαθαινεις, αλλα εχει πολλα λαθη, ασε το stability adjustment γυρω στα 5db δηλαδη περιπου να συνχρονιζει στα 16 mbps σαν το παλιο, ετσι θα εχει πιο καλη σταθεροτητα
Εναλλακτικα το αφηνεις ετσι, και αν κανει προβλημα χαμηλωνεις το stability ενα-ενα (απο 7 σε 6,5,4) μεχρι να βρει σταθερη γραμμη
το stability δουλευει αναποδα,οσο ανεβάζεις στα θετικα τοσο ριχνεις το snr.σε κάθε αλλαγη(admin-dsl settings) μετα από το save κανε κι'ενα reboot ..ετσι εκανα εγω όταν δοκιμαζα.το μηχανακι είναι μια πολύ καλη αγορα αλλα δεν εχει τσιπ Broadcom και σε μια όχι και τοσο καλη γραμμη οτε αυτό δημιουργει θεματα σε ότι αφορα το κλειδωμα.το 6.8 στο line att είναι κουφη ενδειξη..συμφωνα με αυτό θα επρεπε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ να κλειδωνεις στο μαξ.
τα στατιστικα του δικου μου dsl-ac55u.η γραμμη είναι cosmote και το snr είναι αυτό του παροχου +-8db.
"
DSL Information
DSL Driver Version
FwVer:5.5.2.7_A_A60901 HwVer:T14.F7_0.2
DSL Link Status
up
DSL Uptime
0 days 1 hours 27 minutes 29 seconds
DSL Modulation
ITU G.992.5(ADSL2PLUS)
ANNEX Mode
ANNEX A
DSL Exchange(DSLAM)
Broadcom
Current Profile
N/A
System Vendor ID
2605443544e00
System Vendor Model ID
00000000000000000000000000000000
Modem Vendor ID
26005443434E5A01
Line Stats
Downstream Upstream
TCM(Trellis Coded Modulation)
On
On
SNR Margin
7.9 dB
13.1 dB
Line Attenuation
12.7 dB
6.9 dB
Path Mode
Interleaved
Interleaved
Interleave Depth
64
4
Data Rate
20082 kbps
1015 kbps
MAX Rate
22036 kbps
1026 kbps
POWER
18.1 dbm
11.3 dbm
INP
1.8 symbols
1.8 symbols
INP-SHINE
-
-
INP-REIN
-
-
CRC
0
"
- - - Updated - - -
χθες 'σκαβωντας' βρηκα και καποιες εντολες telnet που λειτουργουν
"tcapi show Info_Adsl" - shows the dsl stats for modem router units - DSL-AC56U etc.
"lsmod" - shows which loadable kernel modules are currently loaded
"cat /proc/tc3162/adsl_stats" - show DSL status, such as DSL SNR, attenuation, attainable rate, DSL uptime etc.
"uname -a" - gives the Linux version
Ναι εχει καλα κολπακια ... εχε υποψην και αυτο
https://www.adslgr.com/forum/threads/869778-ASUS-DSL-N17U-adsl-vdsl?p=5909451&highlight=tx+power#post5909451
https://www.adslgr.com/forum/threads/869778-ASUS-DSL-N17U-adsl-vdsl?p=6311152#post6311152
Ναι εχει καλα κολπακια ... εχε υποψην και αυτο
https://www.adslgr.com/forum/threads/869778-ASUS-DSL-N17U-adsl-vdsl?p=5909451&highlight=tx+power#post5909451
https://www.adslgr.com/forum/threads/869778-ASUS-DSL-N17U-adsl-vdsl?p=6311152#post6311152 ευχαριστω Μπαμπη.να ρωτησω οι εντολες αυτές υποθετω ότι είναι για vdsl συνδεση η κανουν και για adsl?
το tx power (για το power level) ειναι μονο για vdsl, το αλλο νομιζω πιανει και σε adsl
Καλημέρα σας
SOS !!!
Προχώρησα σε firmware upgrade!
Πήγα στο support.asus.com, έγραψα το μοντέλο και κατέβασα το τελευταίο firmware!
Από το ui του router πήγα στο αντίστοιχο section και έκανα upload το αρχείο με κατάληξη .trx
Όταν τελείωσε κράτησα πατημένο του κουμπάκι reset για 10 δευτερα
Τώρα τίποτα, αναβοσβήνει το power led και μέσω του 192.168.1.1 εμφανίζεται η TC Rescue Page όπου μου ζητά να ανεβάσω πάλι το αρχείο του firmware.
Ενώ του δίνω το ίδιο αρχείο μου βγάζει
Wrong File Name
Any ideas Please !!!!
- - - Updated - - -
False Alarm
Το έκλεισα και το άναψα μετά από 5 λεπτά και τώρα παίζει
Με δουλεύει κανονικά νομίζω...
Mαλλον το εβαλες σε rescue mode κατα λαθος
Aν ετυχε και αμεσως μολις περασες το λογισμικο εκανες reset, μαλλον το εβαλες σε rescue mode, μολις κανεις αναβαθμηση, θελει reset μετα οταν ολα τα led ειναι αναμενα σε πληρη λειτουργικοτητα μετα την αναβαθμηση
Επισης Αν πατησεις το reset πανω απο 10-12 δευτερα παλι θα μπει σε rescue mode
Όπως το περιγράφεις μάλλον εγώ φταίω! Το έκανα αμέσως μόλις έκανα την αναβάθμιση!
Τώρα έχω κάνει ξανά όλες τις ρυθμίσεις και παίζει μια χαρά!
Θεωρείς ότι χρειάζεται προληπτικά το reset ή ότι τυχόν bug υπήρχε στο προηγούμενο, τωρά πια έχει περάσει και δεν θα ωφελήσει το reset?
αν δεν σου κανει καποιο προβλημα ασε ετσι, την επομενη αν θελεις κανεις προληπτικα
Ok, σε εύχαριστώ
Θα δω πως θα πάει και ανάλογα θα κινηθώ
Υ.Γ. Τσίτα μιλάμε το εργαλείο!!!
στη φωτο με τα στατιστικα που ανεβασες βλεπω το line att και θελω να σε ρωτησω,ποσο κλειδωνει με το snr του παροχου και ποια είναι η τιμη του πχ. 8 η 9 db ?
ειναι δυνατα απο θεμα hardware και το λογισμικο το εχουν φτιαξει αρκετα με τον καιρο, καποιες φορες εχει ακομα θεματακια, αλλα οτι αναφερουμε συνηθως φτιχνεται, το προβλημα ειναι οτι μερικες φορες φτιαχνουν κατι και χαλαει αλλο ... για κατω ή γυρω στα 100ευρω νομιζω αξιζουν αρκετα για απλη κοικιακη χρηση ειναι πολυ καλα
Για δείτε και πείτε μου
190032
190033
Όταν βάλω το Stability Adjustment 7,8 κλπ παίρνω ip 2.85........ ενώ αν το βάλω 6 τότε μου δίνει άλλη 95....
Αλλάζει κάτι , κερδίζω ή χάνω κάτι?
Για δείτε και πείτε μου
190032
190033
Όταν βάλω το Stability Adjustment 7,8 κλπ παίρνω ip 2.85........ ενώ αν το βάλω 6 τότε μου δίνει άλλη 95....
Αλλάζει κάτι , κερδίζω ή χάνω κάτι? η αλλαγη ip είναι από την επανεκκινηση που κανει.αν θες όμως απαντησε μου σε αυτό που σε ρωτησα πιο πανω.
Με το Thomson του ΟΤΕ κλείδωνε σχεδόν στα 16 με SNR Margin 9
Όταν πρωτοσύνδεσα το AC55u κλείδωσε σχεδόν στα 12 χωρίς να πειράξω καμία ρύθμιση.
Μετά έβαλα χειροκίνητα ADSL2+ & ANNEX A και ανέβηκε πάνω απο 16. Στη συνέχεια πείραξα το SNR και αισίως κλείδωσε πάνω απο 19 χωρίς προβλήματα στη χρήση. Βέβαια η γραμμή μάζευε λάθη αλλά χωρίς να έχω προβλήματα.
Το Θέμα που προέκυψε όμως σήμερα είναι πολύ σοβαρό και μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί Λύση. Επικοινώνησα τηλεφωνικά και με τον ΟΤΕ και είδαν και οι ίδιοι ότι κάτι δεν πάει καλά και έχουν ανοίξει αναφορά βλάβης.
Λοιπόν, μετά το firmware update κι ενώ όλα δουλεύουν ρολόι έχοντας κλειδώσει στα 19, λέω να τα πειράξω λίγο μπας και κερδίσω ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.
Τί το ήθελα. Βάζω το SNR στα 8, apply & Reboot...
Ανοίγει, συνδέεται και νάτα.....14.....!!!
Ξαναχαμηλώνω snr, τίποτα πάλι σχεδόν 14. Να μην μακρυγορώ τηλεφωνώ στον ΟΤΕ γίνονται οι αρχικοί έλεγχοι και επαννεκινήσεις... τίποτα... Κουμπώνω το καλώδιο κατευθείαν πάνω στο ρούτερ, τίποτα. Αλλάζω το splitter πάλι τίποτα.
Δοκιμάζω με το Thomson του ΟΤΕ... να σου τα 11 κάτι...!!! Αμάν!!!
Τηλέφωνο πάλι στον ΟΤΕ όπου μιλάω με τον ίδιο τεχνικό,, το τσεκάρει και μένει άναυδος... Κάτι παίζει σίγουρα μου λέει... είσαι πολύ κοντά στο Κέντρο και δεν δικαιολογείται με τίποτα αυτή η ταχύτητα και συμπεριφοράς της γραμμής.
Θα στείλω άμεσα αναφορά βλάβης να το δεί το τεχνικό τμήμα, μπορεί και να σου στείλω και νέο ρούτερ. Στη κουβέντα πάνω του ανέφερα αν θα μπορούσε να μου βελτιώσει το SNR και απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό να το κανουν οι τεχνικοί που θα ελέγξουν το πρόβλημα της γραμμής
Αναμένω λοιπόν τα νεοτερα!!! Το μάτιασα... χαχαχα
Λέτε να φταίω εγώ που τάραξα τη γραμμή παιζωντας 3 ημέρες με το snr για να δω πόσο ψηλά μπορώ να κλειδώσω απροβλημάτιστα....??? Παίζει να φτιάξει? Θέλω τα 19 μου πίσω...χαχαχα
190034
με πειραγμενο σε πιο χαμηλο απο εσενα το snr απο το stability πηρες τηλεφωνο τον οτε?
Το οτι εχει μονιμα πλεον 14 σημαινει οτι κλειδωσαν την γραμμη, για μονιμη σταθεροτητα, ισως να ειδαν χαμηλο snr και να νομιζουν οτι εχει θεμα η γραμμη?
Κοίτα, μπορεί να την πάτησα σαν πρωτάρης! Όντως το έκανα... χαχαχα
Δεν μου είπαν τίποτα...!
Βέβαια το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε έχοντας το Thomson πάνω , το οποίο και θα το αφήσω έως ότου γίνουν οι έλεγχοι και με ενημερώσουν για το αποτέλεσμα!
Το Θέμα είναι τώρα τί κάνουμε ???
Θα μπορέσω λες ποτέ να έχω ξανά τα 19 ?
Μπορώ να κάνω κάτι? Καμιά ελπίδα?
ωωχχχ ... ειδαν πιο χαμηλο snr, και ...
ειτε το καταλαβαν και σε κλειδωσαν (δεν πιστευω γιατι μετα εβαλες το thomson που εχει το default snr και φαινεται μπερδευτηκαν) ... ειτε με χαμηλο snr θα νομιζαν οτι η γραμμη εχει θορυβο και σου εβαλαν fix profile για σταθεροτητα
Οταν χαμηλωσουμε το snr δημιουργειται θορυβος στη γραμμη και crosstalk, που σημαινει πιο ασταθης γραμμη αφου το snr ειναι πιο χαμηλο αρα και πιο πολλα λαθη, και για αυτο οι παροχοι δεν δινου κατω απο 6 db στη καλυτερη
Επισης δεν αρεσει στους παροχους να πειραζουμε εμεις το snr γιατι δημιουργει προβλημα και στους γειτονες με ασταθεια
Τωρα μπορει να σε αφησουν κλειδωμενο μεχρι να βρουν τη τυχον βλαβη και ισως μονιμα ... θα ελεγα να κανεις το εξης
Ξεσυνδεσε το οποιο modem για 5 λεπτα (θα το δουν) και μετα οταν το ανοιξεις απο αλλα 5 λεπτα, παρε τους τηλεφωνο και να τους πεις οτι βρηκες τι φταει ...
πες τους οτι ηταν οι χαλκινες επαφες μεσα στη πριζα εκει που παταει το φις, ειχαν σκουρια
Το καθαρησες και θα παρεις συντομα μετα τις γιορτες καινουρια, οποτε αν γινεται να σου αφησουν τη γραμμη ως ειχε πριν και να ακυρωσουν τη βλαβη
Ομως μαλλον θα πρεπει να περιμενεις 2-3 μερες για τη διαρκεια της βλαβης
Αν δεν σε ακουσουν αμεσως οταν κλεισει η βλαβη ξανα τηλεφωνο για να βαλουν την γραμμη οπως ειχε πριν ...
καλη τυχη ...
και φυσικα μην βαλεις λιγο καιρο το snr χαμηλα, γιατι συνεχιζουν να παρακολουθουν την γραμμη ... αν βαλεις ξανα το Asus επανω, ασε το stability adjustment στο disable και φυσικα αν ξανα παρεις τηλεφωνο το snr να ειναι παντα στο default
όταν πιο πανω εγραψα για το line att ενοουσα όλα αυτά.με το line att που εχει ο φιλος θα επρεπε όχι 16 να εχει αλλα 24 στη θεωρια και με πειραγμα του snr να σπαει και τη θεωρια όπως κανω και ας μαζευει λαθη,τα λαθη είναι άλλο ζητημα από το μαξ στη γραμμη.τι θελω να πω? ας εχω τη δυνατοτητα και μετα κανονιζω την ταχυτητα αναλογα για πιο σταθερη συνδεση κτλ. . για εμενα το 16 με line att 6 είναι τιποτα.να βαλει επανω το τομσον μετα να καλεσει το 13888 και να ζητησει fast αλλα ΕΛΕΥΘΕΡΟ 24αρι προφιλ.αφου παρει τα sms και δει την αλλαγη να κουμπωσει πανω το asus και ξεζουμισει τη γραμμη του..οχι να βαζει 7 το stability και να ανεβαζει 3 mbps!! εγω με 7 τερματιζω τη γραμμη στα 24.5 και εχω line att 12.5. μπορει το asus να μη κραταει τη συνδεση αλλα εχω τη δυνατοτητα να το κανω.βαζω λοιπον το stability στο 5 κλειδωνει το asus στα 23 και όλα οκ ;)
up:να προσθεσω όταν ο φιλος δει την αλλαγη να μην κανει τιποτα πριν εξακριβωσει πως η βλαβη εκλεισε.στην αναγκη αν δεν λαβει το αναλογο sms να καλεσει το 13888 και να ζητησει το κλείσιμο της βλαβης.μετα να κανει όλα τα κολπα με το asus ;)
Σας ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια και τις συμβουλές.
Αυτά παθαίνω σας πρωτάρης! Απο την άλλη βέβαια με έτρωγε κι εμένα, εφόσον πήρα το συγκεκριμένο μηχάνημα (που κάνει όλα αυτά που μπορεί να κάνει) γιατί να μην το εκμεταλλευτώ? Με έχουν τόσα χρόνια στα 16 και βλέπω ότι μπορώ να έχω 20 άνετα, του έδωσα και κατάλαβε. Νόμιζα ότι έχω άλλη γραμμή....
Θα κάνω αύριο την αποσύνδεση του ρούτερ για κάνα 5λεπτο και μετά θα κάνω το τηλέφωνο να τους πω για σκουριά στο πριζάκι. Μετά θα απαιτήσω το ελεύθερο 24αρι, κλείσιμο βλάβης κλπ.
Όντως, ψάχνοντας λίγο στο google αλλά και στο νετ γενικότερα και στο forum έιδα κάποια πράγματα για το line att... πιο κοντά δεν γίνεται....
190038
Σας ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια και τις συμβουλές.
Αυτά παθαίνω σας πρωτάρης! Απο την άλλη βέβαια με έτρωγε κι εμένα, εφόσον πήρα το συγκεκριμένο μηχάνημα (που κάνει όλα αυτά που μπορεί να κάνει) γιατί να μην το εκμεταλλευτώ? Με έχουν τόσα χρόνια στα 16 και βλέπω ότι μπορώ να έχω 20 άνετα, του έδωσα και κατάλαβε. Νόμιζα ότι έχω άλλη γραμμή....
Θα κάνω αύριο την αποσύνδεση του ρούτερ για κάνα 5λεπτο και μετά θα κάνω το τηλέφωνο να τους πω για σκουριά στο πριζάκι. Μετά θα απαιτήσω το ελεύθερο 24αρι, κλείσιμο βλάβης κλπ.
Όντως, ψάχνοντας λίγο στο google αλλά και στο νετ γενικότερα και στο forum έιδα κάποια πράγματα για το line att... πιο κοντά δεν γίνεται....
190038 ακριβως,μονο όταν τους παρεις τηλεφωνο στη γραμμη να εχεις το τομσον τα υπολοιπα όπως τα ειπες.θα περιμενω να γραψεις τις απολαβες με το assus,κατι μου λεει ότι θα κλειδωσει γυρω στα 23.7 διχως αποσυνδεσεις...και θα βλέπεις ένα ατεναμπλ γυρω στα 26 με 27 που θα σε τσιτωνει για vdsl;):oneup:
Είχα κρατήσει και ένα screenshot 2 ημέρες πριν βάλω το Asus , στις 30-12 . Δείτε ταχύτητα που είχα και line att
190039
Και κοιτάχτε και τώρα...
190040
οπως ειπε και ο φιλος στο #45, μην κανεις τιποτα απο αλλαγες τωρα μεχρι να κλεισει η βλαβη
Thanks!!!!
To ατεναμπλ τί είναι???
Αααχχχχχ δυστυχώς το vdsl θα αργήσω να το δω.... αααχχχχ τους ρώτησα και σήμερα αν είναι στα επόμενα σχέδια για την περιοχή αλλά μπα... θα με ενημερώσουν είπαν....
Thanks!!!!
To ατεναμπλ τί είναι???
Αααχχχχχ δυστυχώς το vdsl θα αργήσω να το δω.... αααχχχχ τους ρώτησα και σήμερα αν είναι στα επόμενα σχέδια για την περιοχή αλλά μπα... θα με ενημερώσουν είπαν.... είναι το μαξ που μπορει να φτασει η ταχυτητα στη γραμμη σου αναλογα βεβαια με το n/m στο download πχ Attainable Rate (Kbps): down 25024 up 1161. αυτά είναι από το tp link ..στο asus μου εδειχνε 26000-27000 .αχ να ειχε Broadcom τσιπ το asus!
αν εισαι στη περιοχη που μου ειπες με PM εχει παει η οπτικη μεσω γαζατικα (πριν γιατρωνες) απο εκει μπαινει μεσα για κορακιανα, φαινεται στη ακρη του δρομου οπως παμε για παλαιο, απο τη δεξια μερια ... για εμας μαλλον θα αργησει γιατι ειναι ετσι τα χωρια αραια που δεν ξερω τι καλυψη θα κανουν ... μαλλον θα αργησει
@ ADSLgr.com All rights reserved.