PDA

Επιστροφή στο Forum : Σύνδεση TP-LINK TD-W8980 με ZXHN H168N



GEORGE.B
13-01-18, 00:13
Καλησπέρα στην παρέα.

Πριν από μερικές μέρες έκανα αναβάθμιση γραμμής και τώρα είμαι 50/5.

Το TP-LINK TD-W8980 που είχα, αναγκαστικά λόγω ότι δεν στηρίζει VDSL2,
αντικαταστάθηκε προς το παρόν με το ZXHN H168N που δίνει η Wind.

Εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας.

Μπορώ μέσω του ZXHN H168N να δώσω internet στο TD-W8980
και να αξιοποιήσω το πολύ καλό WIFI που έχει καθώς και το χιλιάρι δίκτυό του;

Vtester
20-01-18, 17:57
πρέπει να βάλεις το zte σε bridge και λογικά χρειάζεσαι τους κωδικούς του root. Διάβασε εδώ https://www.adslgr.com/forum/threads/856182-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-Bridge-mode-%CF%83%CE%B5-ZTE-ZXHN-H168N

sweet dreams
20-01-18, 20:40
Καλησπέρα στην παρέα.

Πριν από μερικές μέρες έκανα αναβάθμιση γραμμής και τώρα είμαι 50/5.

Το TP-LINK TD-W8980 που είχα, αναγκαστικά λόγω ότι δεν στηρίζει VDSL2,
αντικαταστάθηκε προς το παρόν με το ZXHN H168N που δίνει η Wind.

Εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας.

Μπορώ μέσω του ZXHN H168N να δώσω internet στο TD-W8980
και να αξιοποιήσω το πολύ καλό WIFI που έχει καθώς και το χιλιάρι δίκτυό του;

Mπορείς να κάνεις το TP-LINK Αccess Point με αυτές (https://www.adslgr.com/forum/threads/917503-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-ip-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81-%CE%BF%CF%84%CE%B5-zte?p=5871015#post5871015)τις ρυθμίσεις.

GEORGE.B
04-02-18, 21:30
Καλησπέρα φίλε μου.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση και με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω.

Γενικά δεν το κατέχω το άθλημα και θα ήθελα με πιό απλά βήματα να με βοηθήσεις σε παρακαλώ...

Αυτή την στιγμή στο ZXHN H168N έχω συνδεδεμένους δύο υπολογιστές, ένα PS3 και ένα WDLXTV.

Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αφού το TD-W8980 δεν έχει προτόκολο για VDSL2,
μπορεί να μοιράσει internet;;;

Θα πρέπει να βάλω στο ZXHN H168N στην LAN1 καλώδιο που να συνδέεται στην LAN1 του TD-W8980;

Και πάνω σε πιο θα βάλω όλα τα υπόλοιπα που θέλω για δίκτυο;

sweet dreams
04-02-18, 21:48
Καλησπέρα φίλε μου.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση και με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω.

Γενικά δεν το κατέχω το άθλημα και θα ήθελα με πιό απλά βήματα να με βοηθήσεις σε παρακαλώ...

Αυτή την στιγμή στο ZXHN H168N έχω συνδεδεμένους δύο υπολογιστές, ένα PS3 και ένα WDLXTV.

Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αφού το TD-W8980 δεν έχει προτόκολο για VDSL2,
μπορεί να μοιράσει internet;;;

Θα πρέπει να βάλω στο ZXHN H168N στην LAN1 καλώδιο που να συνδέεται στην LAN1 του TD-W8980;

Και πάνω σε πιο θα βάλω όλα τα υπόλοιπα που θέλω για δίκτυο;

Τον συγχρονισμό θα τον κάνει το ZTE, οπότε το TP-LINK απλά θα διαχειρίζεται το δίκτυο.

Λες στο πρώτο post αυτό
Μπορώ μέσω του ZXHN H168N να δώσω internet στο TD-W8980 και να αξιοποιήσω το πολύ καλό WIFI που έχει καθώς και το χιλιάρι δίκτυό του;
οπότε θέλεις το μηχάνημα να παίζει το ρόλο switch και Wireless, αυτό το έχεις αν το κάνεις ΑP(οδηγίες πιο πάνω).

Μπορείς επίσης να βάλεις το ZTE σε Bridge Mode(όπως λέει και ο συμφορουμίτης πιο πάνω) και μετά το TP-LINK σε ρόλο ρούτερ.

GEORGE.B
06-02-18, 20:39
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Θα ήθελα αν μπορείς να μου λύσεις κάποιες απορίες.

Το ZXHN H168N από την ''μάνα του'' έχει router IP: 192.168.1.254

Το TD-W8980 από την ''μάνα του'' έχει router IP: 192.168.1.1

Αν μπω στις ρυθμίσεις του TD-W8980 και το θέσω Access Point, θα συνεργαστούν;

Η συνδεσμολογία που σε ρώτησα παραπάνω ισχύει;

''Θα πρέπει να βάλω στο ZXHN H168N στην LAN1 καλώδιο που να συνδέεται στην LAN1 του TD-W8980;''

Μετά μπορώ να συνδέσω ενσύρματα πάντα, το PS3 στο ZXHN H168N και τους άλλους υπολογιστές στο TD-W8980;

Το Wireless ενεργοποιείται με κρυπτογράφηση WPA2-PSK μόνο στο TD-W8980; Σωστά;

Τέλος, αν βάλω σε άλλο δωμάτιο το TD-W8980 πάντα σε Access Point, μπορεί να πάρει internet ασύρματα από το ZXHN H168N και να δώσει από τις θύρες;

sweet dreams
06-02-18, 22:39
Θα συνεργαστούν γιατί είναι στο ίδιο υποδίκτυο, απλά θα πρέπει να βγάλεις το TP-LINK έξω από το εύρος του DHCP Server του ZTE.

Έτσι είναι η συνδεσμολογία.

Το WI-FI αν θέλεις μπορείς να το χρησιμοποιείς και στα δύο με την κρυπτογράφηση που λες.

Δεν έχει δυνατότητα το TP-LINK να συνδεθεί ασύρματα στο ZTE, μόνο ενσύρματα.

GEORGE.B
07-02-18, 20:16
Δηλαδή, ποιά είναι η ιδανική τιμή εύρους του DHCP που πρέπει να δώσω στο TP-LINK;

Αφού έχει router IP: 192.168.1.1 να πάω 192.168.1.1 εώς 192.168.1.20 ;

sweet dreams
07-02-18, 20:57
Aφού θέλεις να κάνεις το TP-LINK να λειτουργεί σαν ΑP θα πρέπει να του κλείσεις και τον DHCP Server, στο ZTE είπα να μειώσεις το εύρος,
απλά θα πρέπει να βγάλεις το TP-LINK έξω από το εύρος του DHCP Server του ZTE.
υπάρχει Link με τις ρυθμίσεις στο post #3.

GEORGE.B
08-02-18, 20:13
Το εύρος του DHCP Server του ZTE είναι το παρακάτω:


LAN IP Address 192.168.1.254

Subnet Mask 255.255.255.0

DHCP Start IP Address 192.168.1.1

DHCP End IP Address 192.168.1.253

Gateway 192.168.1.254

Τι τιμή θα βάλω στο TP-LINK;
Αν κατάλαβα καλά, από την στιγμή που θα απενεργοποιήσω τον DHCP Server στο TP-LINK, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι...

Συγνώμη που τα γράφω 100 φορές, αλλά προσπαθώ να το καταλάβω...

sweet dreams
08-02-18, 22:55
Λες
Τι τιμή θα βάλω στο TP-LINK;
Στο TP-LINK δεν θα βάλεις τίποτα, γράφεις μόνος σου μετά το γιατί
από την στιγμή που θα απενεργοποιήσω τον DHCP Server στο TP-LINK, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι
Πάμε τώρα στο ZTE, αφού το TP-LINK έχει σταθερή IP 192.168.1.1 για να την βγάλεις έξω από το εύρος του DHCP Server του ZTE δεν πρέπει να την περιέχει μέσα, άρα θα βάλεις εύρος
DHCP Start IP Address 192.168.1.2

DHCP End IP Address 192.168.1.253

GEORGE.B
09-02-18, 20:50
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να'σε καλά!

@ ADSLgr.com All rights reserved.