PDA

Επιστροφή στο Forum : Voip και fec errors

nikoslykos
31-01-18, 15:56
Απο χτες εγινε η μετατροπη του τηλεφωνου μας σε voip. Ολα δουλευουν καλα ως τωρα απλα παρατηρησα κατι. Εχω αυξημενα fec errors στο upload. Ειναι φυσιολογικο ; εχω 2 τηλεφωνα συνδεδεμενα πανω στο modem με το ανταπτορακι που δινουν στο FON1

190944

Zarko
01-02-18, 04:15
Είμαι παντελώς άσχετος από τα τεχνικά στοιχεία και χαρακτηριστικά στις τηλεπικοινωνίες, γνωρίζοντας κάποια ελάχιστα βασικά πράγματα. Μάλιστα δεν ήξερα καν ότι έναν ολόκληρο χρόνο τώρα που έχω επιστρέψει στην Cosmote στη σύνδεση του σπιτιού, έχω VOIP τηλεφωνία, μου το είπε ένας τεχνικός της Cosmote πριν από λίγο καιρό. Εμπειρικά καθαρά, η ποιότητα του ήχου είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερη με το VOIP της Cosmote από ότι ήταν με το PSTN της Forthnet για τεσσεράμισι χρόνια περίπου, αλλά και από το PSTN της Οn για άλλα δυόμισι χρόνια.

Η γραμμή μου είναι σταθερότατη και δεν διαπίστωσα ποτέ κανένα πρόβλημα στην ποιότητα των κλήσεων, να κόβεται η γραμμή, να πέφτει η ποιότητα του ήχου κτλ., παρόλο που είμαι σχεδόν κάθε μέρα, όλη μέρα, στον private tracker και η γραμμή μου είναι μονίμως "ξεζουμισμένη" στα απόλυτα όριά της από το συνεχές ανεβοκατέβασμα. :p

Οπότε πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι αρκετά μέλη εδώ στο φόρουμ λένε ότι η ποιότητα της VOIP τηλεφωνίας μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα όταν ξεζουμίζεις την γραμμή στα torrents, δεν είχα ΠΟΤΕ τέτοιο θέμα. Όσο για τα FEC errors έχω και εγώ έναν σκασμό από δαύτα, αυτά που βλέπεις στον πίνακα πρέπει να τα μάζεψε το 2i σε ένα διάστημα 10-15 ημερών περίπου λειτουργίας, αλλά δεν διαπιστώνω στην πράξη κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της γραμμής μου...

190960

@ ADSLgr.com All rights reserved.