PDA

Επιστροφή στο Forum : MT και πρόβλημα με PPPoE



eXpLoDeR
01-03-18, 22:53
Σύνδεσα ενα ΜΤ να πάρει internet απο ενα router bridge mode και να διαχειρίζεται τα πάντα το ΜΤ βάζω μεσω του quick setup user/pass της σύνδεσης και όλα καλα κάνει την κλήση μέσω του modem και μπαίνω internet. Φαινομενικά όλα είναι ΟΚ αλλά μετα παρατηρώ οτι κάποιες σελίδες ανοίγουν μισές καθώς και έχω διαφορά παράξενα timeoute και δυσλειτουργίες σε instagram κλπ. Πάω ΜΤ να τσεκάρω MTU και βλέπω οτι είναι 1480 οτι δηλαδη θα έπρεπε να έχω θεωρητικά (έχω forthnet).
Βγάζοντας το PPPoE και βάζοντας στατικά να πάρει internet απο το router πίσω του για δοκιμή το internet λειτουργεί άψογα , τι θα μπορούσε να φταίει;;;

alexathinaios
01-03-18, 23:59
Καλησπερα, δοκιμασε τα παρακατω στο pppoe
MTU 1458
MRU 1458
MRRU 1600

macro
02-03-18, 10:28
Κανονικα με 1492 πρεπει να παιζουμε.

Nikiforos
02-03-18, 11:39
Σύνδεσα ενα ΜΤ να πάρει internet απο ενα router bridge mode και να διαχειρίζεται τα πάντα το ΜΤ βάζω μεσω του quick setup user/pass της σύνδεσης και όλα καλα κάνει την κλήση μέσω του modem και μπαίνω internet. Φαινομενικά όλα είναι ΟΚ αλλά μετα παρατηρώ οτι κάποιες σελίδες ανοίγουν μισές καθώς και έχω διαφορά παράξενα timeoute και δυσλειτουργίες σε instagram κλπ. Πάω ΜΤ να τσεκάρω MTU και βλέπω οτι είναι 1480 οτι δηλαδη θα έπρεπε να έχω θεωρητικά (έχω forthnet).
Βγάζοντας το PPPoE και βάζοντας στατικά να πάρει internet απο το router πίσω του για δοκιμή το internet λειτουργεί άψογα , τι θα μπορούσε να φταίει;;;

καλημέρα, πρόβλημα με DNS μου μοιαζει εμενα, γιατι το εχω παθει αλλωστε.
τι εχεις για DNS ?

καμια επανεκινηση το modem εκανες?

eXpLoDeR
02-03-18, 12:14
Δοκίμασα διάφορα MTU δεν έπαιξε πουθενά σωστά, για DNS έχω της Google 8.8.8.8 το MRU δεν με αφήνει να το βάλω χέρι είναι κλειδωμένο το πεδίο αν θυμάμαι καλά,έχει καμιά βδομάδα που τα δοκίμασα αυτά.

Ashtaroth
02-03-18, 12:53
στο ppp profile τι ρυθμίσεις έχεις;
εγω έχω τα παρακάτω και παίζει μια χαρά

191829 191830

Nikiforos
02-03-18, 13:38
Δοκίμασα διάφορα MTU δεν έπαιξε πουθενά σωστά, για DNS έχω της Google 8.8.8.8 το MRU δεν με αφήνει να το βάλω χέρι είναι κλειδωμένο το πεδίο αν θυμάμαι καλά,έχει καμιά βδομάδα που τα δοκίμασα αυτά.

μηπως να βαλεις DNS του παροχου σου όπως εχω κανει και εγω?

macro
03-03-18, 12:25
Πιθανον να μην εχει τσεκαρει το change mss και να τρωει αυτη την ηττα. ειναι το ιδιο με το να εχει λαθος MTU.

deniSun
04-03-18, 17:31
Καλησπερα, δοκιμασε τα παρακατω στο pppoe
MTU 1458
MRU 1458
MRRU 1600

Θα πρέπει να τσεκάρεις στο Profile που χρησιμοποιείς το chacnge mss και στα mangles να είναι οι δύο πρώτες εγγραφές πάνω-πάνω.

eXpLoDeR
04-03-18, 23:18
παιδιά όντως βάζοντας τις τιμές 1458 και αλλάζοντας στο profile το change mss το πρόβλημα λύθηκε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

macro
05-03-18, 11:20
1492 με change mss πρεπει να το εχεις και θα δουλευει μια χαρα. Ενδεχεται να εισαι λιγο αργος με 1458

@ ADSLgr.com All rights reserved.