PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα στο wi-fi με repeater TL-WA854RE v2



xaris2335
06-03-18, 18:15
Καλησπέρα όταν συνδέομαι ασύρματα απο το τάμπλετ (windows 8.1) με το repeater TL-WA854RE v2 δεν έχω ίντερνετ μου λέει περιορισμένο τι φταίει; Αυτό μου το κάνει και όταν συνδέομαι στο ριπίτερ με το smartphone (Android) αλλά και με το pc (windows 7). :sorry:
Υπόψιν δοκίμασα να κάνω αναβάθμιση στο firmware αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται :hmm:
Μήπως φταίει το ριπίτερ ή μήπως πρέπει να αλλάξω κανάλι :hmm:
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει :oneup:

sweet dreams
06-03-18, 19:09
Έχεις κοιτάξει όλες τις ρυθμίσεις στο μενού;; IP Address;; DHCP Server κλειστός;; κ.λ.π.

xaris2335
06-03-18, 19:13
Έχεις κοιτάξει όλες τις ρυθμίσεις στο μενού;; IP Address;; DHCP Server κλειστός;; κ.λ.π.

όλα είναι στα default δεν τα έχω πειράξει.

Το θέμα είναι πότε μου το παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα και πότε δουλεύει κανονικά, απο την αρχή μου το έκανε αυτό αλλά δεν έδωσα σημασία έφτιαχνε.

sweet dreams
06-03-18, 19:16
Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και κάνε τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.

xaris2335
06-03-18, 19:25
Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και κάνε τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.

Έχει σημασία αυτό που λες να γίνει χειροκίνητα επηρεάζει ? :hmm:

να πω πως πριν κάνω αναβάθμιση το firmware το λαμπάκι power και wireless ήταν ανοιχτό του repaeter όμως ήταν σβηστώ.
Τώρα που έκανα restore to default έφτιαξε για να δούμε πως θα πάει, αν παρουσιάσει πρόβλημα θα επανέλθω.

sweet dreams
06-03-18, 19:31
Να βάλεις τον DHCP Server στο OFF είναι σημαντικό γιατί μπλέκεται με αυτόν του ρούτερ, επίσης καλύτερα είναι να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις χειροκίνητα για σιγουριά.

xaris2335
06-03-18, 19:45
Να βάλεις τον DHCP Server στο OFF είναι σημαντικό γιατί μπλέκεται με αυτόν του ρούτερ, επίσης καλύτερα είναι να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις χειροκίνητα για σιγουριά.

να πω πως το ρούτερ δεν έχει κάπου στο web interface dhcp server, είναι το thomson TG 784
Αν το βάλω το dhcp server στο ριπίτερ στο οφ που λες θα έχω ιντερνετ;

- - - Updated - - -

να το πάλι τα νεύρα μου :wall: δοκιμάζω να το βάλω το dhcp στο off :wall:

sweet dreams
06-03-18, 19:45
Δεν υπάρχει ρούτερ χωρίς DHCP Server, είναι αυτός που θα μοιράσει αυτόματα τις IP στις συσκευές, αν ψάξεις στο μενού θα τον βρεις.
Πέρα από αυτό τώρα, στο κάθε δίκτυο θα πρέπει να είναι ενεργός μόνο ένας DHCP Server γιατί αλλιώς θα έχουμε conflicts.
Tον DHCP Server του ρούτερ τον αφήνεις όπως είναι φυσικά, για τον DHCP Server του repeater λέμε ότι πρέπει να κλείσει.

xaris2335
06-03-18, 19:54
ok το έκλεισα να δούμε πως θα πάει.

Πάντως στο μανουαλ του ρούτερ (https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjm8-fuk9jZAhWHH5QKHR7PDv0QFggqMAA&url=http%3A%2F%2Fsetuprouter.com%2Frouter%2Fthomson%2Ftg784%2Fmanual-1279.pdf&usg=AOvVaw1Od3KwBCzrHRADUluMnTIi) δεν βλέπω πουθενά dhcp server.
Είναι της φόρθνετ το ρούτερ μάπα δεν έχει πουθενά στο web interface dhcp server.

Να ρωτήσω κάτι το κανάλι και το κλείδωμα του ριπίτερ θα πρέπει να είναι το ίδιο με του ρούτερ;

sweet dreams
06-03-18, 20:04
Σε κάποιο υπομενού είναι μέσα.

Κανάλι αναγκαστικά θα είναι το ίδιο αφού είναι σε λειτουργία repeater, κωδικό και SSID μπορείς να βάλεις χειροκίνητα.

xaris2335
06-03-18, 20:13
Σε κάποιο υπομενού είναι μέσα.

Κανάλι αναγκαστικά θα είναι το ίδιο αφού είναι σε λειτουργία repeater, κωδικό και SSID μπορείς να βάλεις χειροκίνητα.
εντάξει σε ευχαριστώ και πάλι :oneup:

sdikr
07-03-18, 00:52
η Tplink έχει το λεγόμενο smart dhcp, στην ουσία αυτό που κάνει είναι όταν ξεκινάει να δει αν υπάρχει κάποιος άλλος dhcp server στο δίκτυο, αν υπάρχει τότε γυρνάει σε λειτουργία dhcp relay, αν όχι τότε αναλαμβάνει να δώσει αυτό ip's.
Για αν σου κάνει προβλήματα σημαίνει πως για κάποιο λόγο χάνει την σύνδεση με το router

Σαν πρώτη κίνηση θα άλλαζα κανάλια στο ασύρματο

xaris2335
07-03-18, 12:38
Το δοκίμασα αυτό να βάλω κανάλια 1,6,11 αλλά πάλι το κάνει εκτέλεσα επίσης το inssider να δω σε τι κανάλια είναι οι άλλοι δυστυχώς δεν υπάρχουν κενά σε αυτά τα κανάλια.
Επιπλέον δοκίμασα να αλλάξω και το κλείδωμα καθώς από ότι διάβασα παίζει ρόλο και αυτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο που μου διαφεύγει ας απαντήσει.

sweet dreams
07-03-18, 12:53
Να κάνω μια χαζή ερώτηση;; σήμα επαρκές από το ρούτερ έχει το repeater;; δοκίμασε να το βάλεις πιο κοντά στο ρούτερ.

xaris2335
07-03-18, 13:20
Το δοκίμασα και αυτό.
Να πω πως στο τοίχο που το βάζω απο πίσω είναι άλλο σπίτι που έχει άλλο ρούτερ λες να κάνει conflict με το άλλο ρούτερ; :hmm:

- - - Updated - - -

Σήμερα που το δοκίμασα δείχνει να δουλεύει σωστά με το dhcp server off για να δούμε πως θα πάει ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αν παρουσιάσει πρόβλημα θα ξανα ποστάρω :oneup:

sdikr
07-03-18, 13:22
Δεν κάνεις εναν κόπο να ανεβάσεις μερικά screenshot μέσω wifi analyzer (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=el) ¨η inssider (https://www.metageek.com/support/downloads/);

xaris2335
07-03-18, 13:37
Πάντως έχω την υποψία ότι μπορεί να φταίει και το firmware να είναι δηλαδή κακογραμμένο :hmm:

- - - Updated - - -

ορίστε και το screenshot.

- - - Updated - - -

Τα δικά μου είναι το xaris απο το ρούτερ & xaris_TL απο το ριπίτερ

sdikr
07-03-18, 13:39
Το xaris_tl να υποθέσω πως είναι το repeater είναι χαμηλά το σήμα του, μάλλον θα πρέπει να του αλλάξεις θέση να είναι πχ κοντά στο -50 απο εκεί που πήρες τώρα το screenshot, ακόμα αν πας κοντά στο repeater εκείνο το Hol alu που είναι και εκείνο στο 11 τι σήμα έχει;
Μήπως το κανάλι 1 θα ήταν καλύτερη επιλογή; αν και στις δυο πλευρές δεν έχει παρεμβολές

xaris2335
07-03-18, 14:07
Τα δικά μου είναι το xaris απο το ρούτερ & xaris_TL απο το ριπίτερ
Στον πάνω όροφο που βάζω το ρούτερ σε αυτό στο οποίο είμαι πιο κοντά είναι το ssid marios-vasoula ένας τοίχος μας χωρίζει.

Θα δοκιμάσω αυτό που είπες για το κανάλι 1 ;)

Θα ανεβάσω αργότερα screenshot και απο τον επάνω όροφο εκεί που βάζω συνήθως το ριπίτερ.

- - - Updated - - -

θα το δοκιμάσω αργότερα γιατί τώρα το χρησιμοποιεί άλλος το τάμπλετ.

@ ADSLgr.com All rights reserved.