PDA

Επιστροφή στο Forum : Mikrotik και προβλήμα με download στο ασύρματο



sdikr
24-03-18, 16:53
Πρόσφατα απέκτησα ενα μικρό 951Ui-2nD, μετά λοιπόν απο αρκετά reset to defaulls κλπ το έχω βάλει σαν βασικό ρουτερ
Εκει παρατήρησα πως στο κινητό για κάποιο λόγο δεν μπορεί να πιάσει πάνω απο 4mbit στο κατέβασμα ενώ στο ανέβασμα τερματίζει την γραμμή στα 20mbit
Απο την άλλη απο υπολογιστή δεν υπάρχει θέμα, τερματίζει στα ~40 που είναι και το όριο των 2.4Ghz στα 20Mhz

Φυσικά έπεσε ψάξιμο, είναι κάτι που το έχουν παρατηρήσει και άλλοι, ειδικά με κινητά android αλλά και apple, δοκίμασα διάφορα, το μόνο πράγμα που βοηθάει είναι το να ανεβάσω την τιμή του hw retries απο 7 σε 15 που είναι το μαξ.
Αλλαγή καναλιών, 20 με 40, tx power κλπ δεν κάνουν τίποτα


Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;

Nikiforos
24-03-18, 17:28
για αρχη να ρωτησω, αυτο γινεται μονο με το κινητο ή και με αλλες ασυρματες συσκευες?

- - - Updated - - -

ασχετες με υπολογιστη εννοω πχ ταμπλετ, τι λειτουργικο εχουν αυτες κτλ.
προσωπικα εγω δεν εχω παρατηρησει κατι στο ιδιο μηχανημα που εχω με κινητη σε android συσκευες ταμπλετ και κινητο.
πως εκανες ελεγχους με speedtest?

- - - Updated - - -

δοκιμασα τωρα με android κινητο στο 109 με την RC και οτι ταχυτητα πιανει το pc (με ethernet στο 109) λεει και στο κινητο το ocla speedtest.

sdikr
24-03-18, 17:30
για αρχη να ρωτησω, αυτο γινεται μονο με το κινητο ή και με αλλες ασυρματες συσκευες?

- - - Updated - - -

ασχετες με υπολογιστη εννοω πχ ταμπλετ, τι λειτουργικο εχουν αυτες κτλ.
προσωπικα εγω δεν εχω παρατηρησει κατι στο ιδιο μηχανημα που εχω με κινητη σε android συσκευες ταμπλετ και κινητο.
πως εκανες ελεγχους με speedtest?

- - - Updated - - -

δοκιμασα τωρα με android κινητο στο 109 με την RC και οτι ταχυτητα πιανει το pc (με ethernet στο 109) λεει και στο κινητο το ocla speedtest.

Τα αναφέρω όλα στο 1ο πόστ

ναι τα 10/1 θα τα πιάσει το πρόβλημα είναι στις μεγαλύτερες ταχύτητες

Nikiforos
24-03-18, 17:33
δεν τα λες ολα στο 1ο ποστ, δεν γραφεις τι λειτουργικο εχει το κινητο, ουτε αν το εχεις δοκιμασει με αλλες ασυρματες συσκευες με αλλα λειτουργικα πχ αλλα κινητα και ταμπλετς, ουτε λες με τι δοκιμαζεις την ταχητητα.
Μπορει να εχει σχεση με αυτα.
Anyway αμα ειναι για τοσο μεγαλες ταχυτητες δεν μπορω να τσεκαρω τωρα στο 109 γιατι εδω περα εχω χαμηλες ταχητητες με την ρημαδα την ADSL που εχω.

sdikr
24-03-18, 17:35
δεν τα λες ολα στο 1ο ποστ, δεν γραφεις τι λειτουργικο εχει το κινητο, ουτε αν το εχεις δοκιμασει με αλλες ασυρματες συσκευες με αλλα λειτουργικα πχ αλλα κινητα και ταμπλετς, ουτε λες με τι δοκιμαζεις την ταχητητα.
Μπορει να εχει σχεση με αυτα.
Anyway αμα ειναι για τοσο μεγαλες ταχυτητες δεν μπορω να τσεκαρω τωρα στο 109 γιατι εδω περα εχω χαμηλες ταχητητες με την ρημαδα την ADSL που εχω.


........

Εκει παρατήρησα πως στο κινητό για κάποιο λόγο δεν μπορεί να πιάσει πάνω απο 4mbit στο κατέβασμα ενώ στο ανέβασμα τερματίζει την γραμμή στα 20mbit
Απο την άλλη απο υπολογιστή δεν υπάρχει θέμα, τερματίζει στα ~40 που είναι και το όριο των 2.4Ghz στα 20Mhz

Φυσικά έπεσε ψάξιμο, είναι κάτι που το έχουν παρατηρήσει και άλλοι, ειδικά με κινητά android αλλά και apple, δοκίμασα διάφορα, το μόνο πράγμα που βοηθάει είναι το να ανεβάσω την τιμή του hw retries απο 7 σε 15 που είναι το μαξ.
Αλλαγή καναλιών, 20 με 40, tx power κλπ δεν κάνουν τίποτα

Nikiforos
24-03-18, 17:41
ξαναλεω παλι οτι δεν αναφερεις αυτα που ρωτησα.
Το οτι λες για αλλους με αυτα τα λειτουργικα εμενα δεν μου λεει κατι.

1. Το κινητο σου τι λειτουργικο εχει?
2. Το pc τι λειτουργικο εχει?
3. εχεις δοκιμασει με αλλες συσκευες με αλλα λειτουργικα? πχ linux? ios? android?
4. Mε τι δοκιμαζεις το download? κατεβαζεις torrents? ftp? ή speedtest?

ελπιζω να εγινα ποιο κατανοητος τωρα.

- - - Updated - - -

εμενα στο 951 κινητης, που πιανει καπου 30mbps δεν εχει κανενα τετοιο προβλημα ουτε με android, ουτε με linux, ομως δεν ειχα αλλα λειτουργικα τοτε εκει να δω.
Μπορει να ειναι και θεμα στην εκδοση του ROS, οποτε πες μας ποια εχεις και εκει.
το 951 αυτο που λεω ειναι ιδιο με το δικο σου, εμενα εχει μεινει στην 6.41 current επειδη εχω καιρο να παω και δεν το αναβαθμιζω απομακρυσμενα.

sdikr
24-03-18, 17:46
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις απο το πρώτο ποστ, άστο να το δει κάποιος άλλος, σε ευχαριστώ

Nikiforos
24-03-18, 17:47
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις απο το πρώτο ποστ, άστο να το δει κάποιος άλλος, σε ευχαριστώ

καλα αμα ειναι τοσο δυσκολο να απαντησεις αυτα που σε ρωτησα που προφανως θα τα χρειαστουν και αλλοι δεν γραφω αλλο, συγνωμη κιολας που εχασα τον χρονο μου....
καλο απογευμα...και παρακαλω.

sdikr
24-03-18, 17:53
καλα αμα ειναι τοσο δυσκολο να απαντησεις αυτα που σε ρωτησα που προφανως θα τα χρειαστουν και αλλοι δεν γραφω αλλο, συγνωμη κιολας που εχασα τον χρονο μου....
καλο απογευμα...:lock:

Αν ήθελα να μιλήσω με support παρόχου, του στυλ κάνατε reset; κλπ, ναι τότε θα σου απαντούσα, δεν έχω όμως καμία τέτοια όρεξη, ούτε θα απασχολούσα το φόρουμ αν δεν είχα δοκιμάσει reset καθώς και διαφορετικά λειτουργικά, router, ασύρματες κάρτες, firmware Κλπ

Οκ;

Ashtaroth
25-03-18, 14:11
Στο Wireless -> registration
δώσε εικόνα απο όταν συνδέεται το κινητό και όταν συνδέεται μια άλλη συσκευή που παίζει καλά

macro
26-03-18, 10:19
Εγω HW retries εχω βαλει 5 παντως. Δε τερματιζει η γραμμη μου σε load balance αλλα πολλες φορες σε τορρεντς πιανω μεχρι 3ΜΒ ασυρματα, σχετικα ευκολα.

sdikr
26-03-18, 17:37
Στο Wireless -> registration
δώσε εικόνα απο όταν συνδέεται το κινητό και όταν συνδέεται μια άλλη συσκευή που παίζει καλά

Στο mac με 4D είναι το κινητό, το άλλο είναι ο υπολογιστής με ασύρματη κάρτα
192502

Εδώ και με άλλες συσκευές όπως λάμπες κλπ

192503

- - - Updated - - -


Εγω HW retries εχω βαλει 5 παντως. Δε τερματιζει η γραμμη μου σε load balance αλλα πολλες φορες σε τορρεντς πιανω μεχρι 3ΜΒ ασυρματα, σχετικα ευκολα.

Αμα το αφήσω στο 5 τότε μαξ down έχω 3 με 4mbit, αν το βάλω στο 15 έχω εως και 15mbit, απο τα 40, το upload πάντα τερματίζει στα 20mbit που δίνει η γραμμή

galotzas
26-03-18, 17:56
Εγω ειχα το ιδιο θεμα και εβαλα band: only N / Channel width 20/40Ce και ειδα αρκετη διαφορα με ενα laptop hp. Ενα Huawei κινητο ας πουμε δεν καταλαβαινει τπτ οτι και να του κανω.

Ashtaroth
26-03-18, 20:32
περίεργο, όλες οι συσκευές σου έχουν καλό σήμα και καλό data rate.
Πάντως στο δικό μου (RB2011) η default τιμή είναι 7 και πιάνω 40mbps περίπου. όταν το άλλαξα σε 0 έπεσε πολύ η ταχύτητα.

αν γίνεται μόνο στο κινητό, τότε κάποιο πρόβλημα ίσως έχει το κινητό.

Έχεις κάποιο άλλο access point να συνδέσεις το κινητό και να δοκιμάσεις τι κάνει;


Πάντως σύμφωνα με το παρακάτω λένε οτι είναι ασυμβατότητα στα chipsets και οτι δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν


https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=102908

sdikr
26-03-18, 22:07
περίεργο, όλες οι συσκευές σου έχουν καλό σήμα και καλό data rate.
Πάντως στο δικό μου (RB2011) η default τιμή είναι 7 και πιάνω 40mbps περίπου. όταν το άλλαξα σε 0 έπεσε πολύ η ταχύτητα.

αν γίνεται μόνο στο κινητό, τότε κάποιο πρόβλημα ίσως έχει το κινητό.

Έχεις κάποιο άλλο access point να συνδέσεις το κινητό και να δοκιμάσεις τι κάνει;


Πάντως σύμφωνα με το παρακάτω λένε οτι είναι ασυμβατότητα στα chipsets και οτι δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν


https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=102908


Σε άλλο router (assus) ίδιο κανάλι, ασφάλεια, 20Mhz, το ίδιο κινητό (Redmi n4) πιάνει τα ~32 στο down

Και το άλλο μου κινητό αυτή την στιγμή είναι xiaomi όποτε σύμφωνα με το νήμα στην Mikrotik θα έχει θέμα

sdikr
06-04-18, 17:11
Τελικά έγινε αλλαγή συσκευή με το Hap ac2, λόγο gigabit και 5ghz, χωρίς να πειράξω τα hw retries, ίδιο κανάλι, ίδιο bandwidth σε 2.4 δίνει 22mbit που δεν είναι άσχημα.

macro
10-04-18, 11:27
Μα βρε συ για το hap ac2 λενε οτι εχει θεμα με ταχυτητες.............. αυτο πηγες και πηρες?


Still no fix for hAP ac2 poor WiFi performance unfortunatly................

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=132648

sdikr
10-04-18, 11:35
Μα βρε συ για το hap ac2 λενε οτι εχει θεμα με ταχυτητες.............. αυτο πηγες και πηρες?


Still no fix for hAP ac2 poor WiFi performance unfortunatly................

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=132648

Οχι δεν το είδα αυτό, αλλά δεν έχω κάποιο θέμα με τις ταχύτητες με αυτό, σε 5g τερματίζει την γραμμή, όπως και σε 2,4G 40 bandwidth

smarag
21-11-18, 10:41
Το πρόβλημα αυτό είχε αναφερθεί σε κάποια παλαιά version που υπήρχαν εκείνη την περίοδο με RouterOS upgrade και RouterBOOT upgrade και με ρυθμίσεις στο Wireless όπως
Band: 2.4GHz B/G/N
Width: 20/40 δες σε Ce ή eC ή XX ( Αν δεν ξέρεις της διαφορές σε αυτό δες εδώ
198903
Wireless Protocol: 802.11
Frequency Mode: Regulatory domain
Country: Greece
Antenna: 2

και RouterOS last version πρεπει να εισαι οκ !!!

sdikr
21-11-18, 11:37
Το πρόβλημα αυτό είχε αναφερθεί σε κάποια παλαιά version που υπήρχαν εκείνη την περίοδο με RouterOS upgrade και RouterBOOT upgrade και με ρυθμίσεις στο Wireless όπως
Band: 2.4GHz B/G/N
Width: 20/40 δες σε Ce ή eC ή XX ( Αν δεν ξέρεις της διαφορές σε αυτό δες εδώ
198903
Wireless Protocol: 802.11
Frequency Mode: Regulatory domain
Country: Greece
Antenna: 2

και RouterOS last version πρεπει να εισαι οκ !!!

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά το άλλαξα με αλλο μοντέλο

@ ADSLgr.com All rights reserved.