PDA

Επιστροφή στο Forum : RouterBOARD 951-2n σχεδόν νεκρό μετά από Firmware update



blandar
29-03-18, 23:57
Καλησπέρα παιδιά! Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χεριά μου το αναγραφόμενο ρουτερ!
Πρώτη φορά ασχολούμαι με την συγκεκριμένη μάρκα και δεν έχω καθόλου ιδέα! Το ρουτερ μου το έδωσε ένας φίλος μου και μιας και ήταν κλειδωμένο του έκανα reset!
Μέτα μέσα από RouterOs πάτησα να γίνει αυτόματα η αναβάθμιση και την πέρασε ( Φορούσε την 5.χ δεν θυμάμαι ακριβώς εκδοση)
Όταν τελείωσε η αναβάθμιση παρατήρησα ότι δεν πέρασε το τελευταίο Firmware αλλά 1 ή 2 εκδόσεις πριν.
Έτσι μέσα από το routeros πάτησα να γίνει αυτόματα ξανά η αναβάθμιση και αφού την κατέβασε και περίμενα αρκετή ώρα να γίνει η εγκατάσταση ( τουλάχιστον 45 λεπτά) παρατήρησα ότι δεν ολοκληρωνοταν η διαδικασία.
Το λαμπάκι PWR συνεχώς αναμμένο και το ACT άναβε για 2-3 δεύτερα και εσβηνε!
Από εκείνη την ώρα και μετά η αντίδραση του είναι η ίδια.
Αναμμένο το PWR συνεχώς και το ACT ανάβει 2 δεύτερα και σβήνει.
Στο pc μου δείχνει ότι συνδέθηκε το καλώδιο δικτύου και μετά από 2-3 δεύτερα από αποσυνδέθηκε και φτου και από την αρχή.
Είτε το ανοίξω νορμάλ είτε το ανοίξω αφού έχω πατημένο το reset η αντίδραση είναι η ίδια στο τέλος! Αναμμένο το PWR συνεχώς και το ACT ανάβει 2 δεύτερα και σβήνει.
Υπάρχει ελπίδα ή να το ρίξω στον κάδο?

sdikr
30-03-18, 00:03
Για αυτες τις περιπτώσεις έχουν το netinstall (https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall), δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις, κατεβάζεις και το netinstall και το firmware

blandar
30-03-18, 00:16
Δοκίμασα αλλά δεδομένου ότι αποσυνδέετε κάθε 2 δεύτερα είναι αδύνατο να συνδεθεί με το netinstall
Εκτός αν κάνω κάτι εγώ λάθος μιας που είμαι τελείως άσχετος με τα Mikrotik

sdikr
30-03-18, 00:18
Δοκίμασα αλλά δεδομένου ότι αποσυνδέετε κάθε 2 δεύτερα είναι αδύνατο να συνδεθεί με το netinstall
Εκτός αν κάνω κάτι εγώ λάθος μιας που είμαι τελείως άσχετος με τα Mikrotik

Δες την διαδικασία στο wiki

θέλει το 7

Start the RouterBOARD device with the RESET button pushed, until you see the device in the Netinstall program interface.

Θα το δείς μετά εκεί που σου εμφανίζει τους δίσκους

blandar
30-03-18, 00:25
θέλει το 7



Δηλαδή?

sdikr
30-03-18, 00:31
Δηλαδή?


Να κρατάς πατημένο το reset και μετά να το συνδέσεις στο ρεύμα (το mikrotik)

blandar
30-03-18, 00:36
Το έχω κάνει τουλάχιστον 30 φορές χωρίς αποτέλεσμα. δεν μου εμφανίζει την συσκευή στο netinstall.
Αποτι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σωτηρία!
Όπως και έχει σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

sdikr
30-03-18, 01:06
Το έχω κάνει τουλάχιστον 30 φορές χωρίς αποτέλεσμα. δεν μου εμφανίζει την συσκευή στο netinstall.
Αποτι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σωτηρία!
Όπως και έχει σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

έχεις ακολουθήσει όλα τα βήματα; όταν το είχα δοκιμάσει στην αρχή δεν το είχα καταφέρει, μετα δοκίμασα να το κρατήσω για παραπάνω ώρα (πάνω απο 10 sec) και μου το εμφάνισε

blandar
30-03-18, 22:15
Το δοκίμασα πάνω από 7 φορές για τουλάχιστον 45 δεύτερα πατημένο αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. 2 από τις 7 το δοκίμασα στην θύρα 5 του ρουτερ . τις υπόλοιπές στην 1

Nikiforos
01-04-18, 20:53
Καλησπέρα παιδιά! Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χεριά μου το αναγραφόμενο ρουτερ!
Πρώτη φορά ασχολούμαι με την συγκεκριμένη μάρκα και δεν έχω καθόλου ιδέα! Το ρουτερ μου το έδωσε ένας φίλος μου και μιας και ήταν κλειδωμένο του έκανα reset!
Μέτα μέσα από RouterOs πάτησα να γίνει αυτόματα η αναβάθμιση και την πέρασε ( Φορούσε την 5.χ δεν θυμάμαι ακριβώς εκδοση)
Όταν τελείωσε η αναβάθμιση παρατήρησα ότι δεν πέρασε το τελευταίο Firmware αλλά 1 ή 2 εκδόσεις πριν.
Έτσι μέσα από το routeros πάτησα να γίνει αυτόματα ξανά η αναβάθμιση και αφού την κατέβασε και περίμενα αρκετή ώρα να γίνει η εγκατάσταση ( τουλάχιστον 45 λεπτά) παρατήρησα ότι δεν ολοκληρωνοταν η διαδικασία.
Το λαμπάκι PWR συνεχώς αναμμένο και το ACT άναβε για 2-3 δεύτερα και εσβηνε!
Από εκείνη την ώρα και μετά η αντίδραση του είναι η ίδια.
Αναμμένο το PWR συνεχώς και το ACT ανάβει 2 δεύτερα και σβήνει.
Στο pc μου δείχνει ότι συνδέθηκε το καλώδιο δικτύου και μετά από 2-3 δεύτερα από αποσυνδέθηκε και φτου και από την αρχή.
Είτε το ανοίξω νορμάλ είτε το ανοίξω αφού έχω πατημένο το reset η αντίδραση είναι η ίδια στο τέλος! Αναμμένο το PWR συνεχώς και το ACT ανάβει 2 δεύτερα και σβήνει.
Υπάρχει ελπίδα ή να το ρίξω στον κάδο?


καλησπέρα και καλο μηνα!
πως το δοκιμασες για πες, γιατι εχω βαλει και εγω λουκια με αυτο το netinstall.
Πχ επειδη δουλευω linux, το εβαζα σε virtualbox, πολλες φορες απο εκει εκανε νουμερα.
Ετσι το εβαζα σε ενα netbook που εχω παλιο με win xp και απευθειας καλωδιο εκει περα ΟΧΙ μεσω switch ή αλλων μηχανηματων.
Μονο ετσι το ειχα καταφερει.
Τα αποτελεσματα ηταν αλλιως να κανει οτι περιγραφεις και να μην το βλεπει με τιποτα.
Δεν υπαρχει κατι ποιο αποτελεσματικο απο το netinstall οταν δεν μπουταρει.
Για να εισαι 100% σιγουρος λοιπον το βαζεις σε υπολογιστη με windows απευθειας πανω του με ethernet καλωδιο.
Για οσα μηχανηματα εχουν και σειριακη μπορουμε και απο εκει να κανουμε δουλεια (απλα το αναφερω).

- - - Updated - - -

Επισης δοκιμασες απο το PC μια μια τις θυρες του ολες με το winbox να το ψαξει με την mac address μπας και το δει καπου ?

macro
02-04-18, 10:04
Δοκιμασε και απο αλλο pc. Συνηθως σε πισι με win10χ64 θα εχεις θεμα. Tην εχω πατησει 2-3 φορες απο ενα πισι να μη μπορω να το δω με netinstall. Αν εχεις xp σωθηκες.

@ ADSLgr.com All rights reserved.