PDA

Επιστροφή στο Forum : Άλλο dual wan, vpn, vlan router

newfis
31-03-18, 16:55
Καλησπέρα
Θέλω να αλλάξω το router στη δουλειά (γύρω στα 25-30 pc). Έχω πάρει και δουλέψει το cisco rv320 σε άλλο κατάστημα, έμεινα ευχαριστημένος εκτός από το γεγονός ότι δε μπορέσαμε να δουλέψουμε το 3g dongle ως backup της σύνδεσης και αφήνει την πόρτα udp 500 ανοιχτή παρόλο που δε χρησιμοποιούμε IPSEC.
Τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι:
web ui για χειρισμό (δε θέλω να πρέπει για ορισμένες λειτουργίες να γράφω σε cli)
dual wan
vpn ssl server (για Openvpn)
3g failover (καλά είναι να έχει και να δουλεύει με stick της Cosmote)
καλό firewall (με ειδοποίηση logs μέσω mail)
vlan και καλό throughput
βράχος σταθερότητας
Δε θέλω να έχει wifi και modem.

Τα Ubiquiti EdgeRouter απ ότι είδα δεν έχουν τα πάντα στο webui και πρέπει να δουλέψεις και με cli.
Τα Draytek Vigor2926 ή 2960 αξίζουν τα λεφτά τους? Σε tplink δε βρήκα κάτι με SSL VPN.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

deniSun
01-04-18, 17:17
Καλησπέρα
Θέλω να αλλάξω το router στη δουλειά (γύρω στα 25-30 pc). Έχω πάρει και δουλέψει το cisco rv320 σε άλλο κατάστημα, έμεινα ευχαριστημένος εκτός από το γεγονός ότι δε μπορέσαμε να δουλέψουμε το 3g dongle ως backup της σύνδεσης και αφήνει την πόρτα udp 500 ανοιχτή παρόλο που δε χρησιμοποιούμε IPSEC.
Τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι:
web ui για χειρισμό (δε θέλω να πρέπει για ορισμένες λειτουργίες να γράφω σε cli)
dual wan
vpn ssl server (για Openvpn)
3g failover (καλά είναι να έχει και να δουλεύει με stick της Cosmote)
καλό firewall (με ειδοποίηση logs μέσω mail)
vlan και καλό throughput
βράχος σταθερότητας
Δε θέλω να έχει wifi και modem.

Τα Ubiquiti EdgeRouter απ ότι είδα δεν έχουν τα πάντα στο webui και πρέπει να δουλέψεις και με cli.
Τα Draytek Vigor2926 ή 2960 αξίζουν τα λεφτά τους? Σε tplink δε βρήκα κάτι με SSL VPN.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Γιατί δεν είδες για ΜΤ;
Τα πρώτα που θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα.
Ρίξε και μια ματιά στα θέματα και τους οδηγούς που έχουμε.

newfis
01-04-18, 19:50
ναι φίλε μου χθες έβαλα στο μάτι το MikroTik RB3011UiAS-RM. Απ ότι είδα στο demo webfig έχει όλες τις επιλογές μέσω web, σωστά? Το μόνο που θέλω είναι να μου επιβεβαιώσεις αν το έχεις δουλέψει ότι είναι βράχος με το τελευταίο firm. Ευχαριστώ.

kostas2911
04-04-18, 17:29
Παραπάνω από βράχος.

deniSun
04-04-18, 23:31
ναι φίλε μου χθες έβαλα στο μάτι το MikroTik RB3011UiAS-RM. Απ ότι είδα στο demo webfig έχει όλες τις επιλογές μέσω web, σωστά? Το μόνο που θέλω είναι να μου επιβεβαιώσεις αν το έχεις δουλέψει ότι είναι βράχος με το τελευταίο firm. Ευχαριστώ.

Δεν έχω δει κάποιο ΜΤ να κρεμάει.
Τουλάχιστον όχι εύκολα.
Το webfig να το αποφύγεις.
Καλύτερα να δουλέψεις με το winbox.
Σε γραφικό περιβάλλον είναι και αυτό.

@ ADSLgr.com All rights reserved.