PDA

Επιστροφή στο Forum : Ethernet (;;;) πρόβλημα USRobotics 9105



Σελίδες : [1] 2

leequid
08-11-04, 18:55
Απο σημερα το πρωι ειμαι ενας ευτυχης(???) κατοχος ενος USRobotics 9105.

Αφου ακολουθησα ολα τα βηματα που απαιτουνται συνδεθηκα (μαζι με το flash σε Annex-B ISDN) τελικα μεσω Netkey Forthnet 256 αλλα δυστυχως η χαρα μου δεν κρατησε πολυ διοτι μετα απο πολυ συντομο χρονικο διαστημα (2-3 λεπτα) ειχα το πρωτο timeout!
Αυτο επαναληφθηκε αρκετες φορες με τον χρονο online να παιζει απο 3-10 λεπτα.

Τελικα μετα απο συνομιλια με Forthnet με αρκετες δικες μου προσπαθειες ,κατεληξα οτι το προβλημα ειναι τοπικο.

Κανοντας λοιπον Ping στο 192.168.1.1 ή προσπαθωντας να logarw στον web interface/telnet καταληγω σε timeout!Η επαναφορα γινοταν με reset στο router.

Εριξα την ταχυτητα της NIC απο 100 σε 10 (Full) αλλα το προβλημα δεν λυθηκε(οπως με συμβουλεψαν απο Forthnet).Παντως η NIC δουλευε μια χαρα μεχρι τωρα
(Realtek chipset).

Τα diagnostics ειναι ολα οκ εκτος απο ενα!

"Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL "

Αναλυτικοτερα:
-----------------------------------------------
-Test the connection to your local network
Test your Ethernet Connection: PASS

-Test the connection to your DSL service provider
Test ADSL Synchronization: PASS
Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL
Test ATM OAM F5 end-to-end ping: PASS

-Test the connection to your Internet service provider
Test PPP server session: PASS
Test authentication with ISP: PASS
Test the assigned IP address: PASS
Ping default gateway: PASS
Ping primary Domain Name Server: PASS


-----------------------------------------------

PS:Το splitter θα μου το στειλουν αυριο οποτε δεν εχω απλα τηλεφωνο.Δεν πιστευω να παιζει ρολο.

Καμια ιδεα;



(Συγγνωμη για την ελλειψη τονων αλλα βιαζομαι να μην πεσει παλι ι γραμμη :shock: )

Spyrosss
08-11-04, 19:02
Σίγουρα δεν σε πέρνανε τηλέφωνο; (μιάς και δεν έχεις splitter)

leequid
08-11-04, 22:07
Μετα απο επικοινωνια μου με το τεχνικο τμημα του ΟΤΕ,με συμβουλευσανε να απομακρυνω spyware κλπ απο το pc,διοτι αυτα δημιουργουν Ping timeouts αφου floodαρουν το δικτυο μου.
Μα ειναι δυνατον το pc μετα απο Ghost και πεντακαθαρο να κανει αυτα τα πραγματα;
-Norton Internet Security
-Adaware
-Spybot
-Pestpatrol
φροντιζουν για την "καθαριοτητα".
Επομενως ακυρη εξηγηση απο τον ΟΤΕ.

Η γραμμη είναι καθαρη (~30db) και το ping με www.forthnet.gr ειναι γυρω στα 50-60ms.

Μηπως να φταιει το firmware update??

ipo
08-11-04, 22:25
Τα diagnostics ειναι ολα οκ εκτος απο ενα!

"Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL "

Την ίδια διάγνωση κάνει στο δικό μου 9105 (ADSL over PSTN) καθώς και στο 9106 του sdikr αν θυμάμαι καλά.

Δεν αντιμετωπίζουμε όμως κανένα πρόβλημα, επομένως κατά πάσα πιθανότητα δεν φταίει αυτό.

Θα σου πρότεινα να ξαναflashάρεις τη συσκευή σου.

Αν δεν γίνει κάτι, δοκίμασε καμία άλλη κάρτα δικτύου από κανένα φίλο.

Πάντως δεν κάνει ποτέ κακό να κάνεις ένα full scan τον υπολογιστή σου με όλα τα προγράμματα anti-spyware και antivirus που έχεις.

crimson
08-11-04, 22:52
Indicates that the DSL modem may not be able to communicate with the DSL provider network. This test may have an effect on your Internet connectivity. Occasionally the DSL provider network may intentionally block this traffic. Therefore if this test fails but you are still able to access the Internet, there is no need to troubleshoot this issue.

δλδ αν σου δουλεύει, δεν σε πειράζει.
κι εμένα fail μου λέει...

nnn
08-11-04, 23:11
Είσαι σε Isdn χωρίς splitter ?
Περίμενε μέχρι αύριο που θα πάρεις το splitter και πες μας τι έγινε.

Το test βγαίνει και σε εμένα fail,κατά πάσα πιθανότητα το κόβει ο isp.

leequid
09-11-04, 02:03
Μολις εκανα clean install τα XP SP2 και δεν υπαρχει ιχνος firewall να τρεχει.
Παλι τα ιδια.
Ξαναflashαρα το router.
Παλι τα ιδια.
Ελεγξα και το uptime της Netkey απο την σελιδα και μου βγαζει οτι ειναι συνεχως Online.Δεν αντιλαμβανεται δηλαδη η Forthnet οτι δεν εχω επαφη!

:?: :?: :?:


Μηπως πρεπει να απομονωσω ολο το Traffic?Πως μπορω να κλεισω τα παντα και να ανοιξω μονο την 80?
By default το μηχανημα τι πορτες εχει ανοιχτες?

chatasos
09-11-04, 02:14
Τα diagnostics ειναι ολα οκ εκτος απο ενα!

"Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL "

Την ίδια διάγνωση κάνει στο δικό μου 9105 (ADSL over PSTN) καθώς και στο 9106 του sdikr αν θυμάμαι καλά.

Δεν αντιμετωπίζουμε όμως κανένα πρόβλημα, επομένως κατά πάσα πιθανότητα δεν φταίει αυτό.


Σε μένα πάντως παίζει...


Cisco827#ping atm interface atm0 8 35 seg-loopback

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 53-byte segment OAM echoes, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 8/9/12 ms


Αλλά εγώ δεν έχω USR :twisted:

dreamer
09-11-04, 02:27
Εμενα μου το εκανε αυτο και εφταιγε το netmod.Δανειστηκα το netmod ενος φιλου μετα απο πολλη ταλαιπωρια γιατι δεν το ειχα φανταστει οτι μπορει να φταιει αυτο.Για κοιταξε το λιγακι ισως φται και σε σενα το netmod

leequid
09-11-04, 02:48
dreamer τι εννοεις φταιει το Netmod?
Δεν ειναι μερος του συστηματος απλα καθεται και περιμενει 8)


chatasos για καντο βιδες αυτο που εγραψες :)

chatasos
09-11-04, 04:44
chatasos για καντο βιδες αυτο που εγραψες :)

Μην αγχώνεσαι...
Μπορείς να αγνοήσεις την παραπάνω απάντησή μου για το atm ping, γιατί εγώ δεν έχω USRobοtics.
Απλά έδειξα πως δουλεύει στον Cisco μου.

leequid
09-11-04, 17:41
Καμια ιδεα καινουργια;
Ακομα δεν εχω λυσει το προβλημα!
Μηπως τελικα να φταιει το USRobotics??? :evil: :evil: :?:

leequid
09-11-04, 18:47
Υπαρχει μηπως καποια παλαιοτερη εκδοση firmware 9105 Annex-B απο την 2.1?
H 1.1 του site ειναι για Annex-A.
Χρειαζομαι την 2.0 ισως.

SOS!!! :shock:

ipo
09-11-04, 19:53
Υπαρχει μηπως καποια παλαιοτερη εκδοση firmware 9105 Annex-B απο την 2.1?
H 1.1 του site ειναι για Annex-A.
Χρειαζομαι την 2.0 ισως.

SOS!!! :shock:

Δεν έχεις παρά να στείλεις ένα e-mail στην εταιρία και να ζητήσεις να σου στείλουν ως attachment το firmware που θέλεις να δοκιμάσεις.

Επίσης καλό είναι στο e-mail αυτό να αναφέρεις και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ίσως έχουν κάποια απάντηση.

Μιας και πληθαίνουν τα USR 910x ανά την Ελλάδα, ζήτα από κάποιον φίλο σου, που θα αποκτήσει το δικό του, για να κάνεις δοκιμές. Τότε θα καταλάβεις αν ευθύνεται το router για την διακοπή επικοινωνίας.

Πιο εύκολη λύση προς το παρόν είναι να δοκιμάσεις την κάρτα δικτύου σου σε κάποιο άλλο pc καθώς και να βάλεις το router/modem κανενός φίλου στο δικό σου σύστημα.

Καλή τύχη.

nnn
09-11-04, 23:08
Δοκίμασε και το πιο απλό αν δεν το έχεις κάνει ήδη,άλλαξε το ethernet καλώδιο με ένα άλλο.

leequid
10-11-04, 00:23
Εχει αρχισει και γινεται πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα 8) .Να δω που θα καταληξει τελικα. :(
Καλωδιο και NIC αλλαξα αλλα τιποτα.

sdikr
10-11-04, 00:35
3 πράγματακια

αλλάγη κάρτα δικτύου, αλλαγή sp2 (ακόμα και disable να το έχεις το firewall αυτό είναι ενεργό), μπορεί να είναι προβληματικό router

οσον αφορά το sp2 εχθες σε έναν υπολογιστή εκεί που με το που κάνεις boot βλέπει ιντερνετ, μετά απο λίγο το χάνει, κάνω disable και ξανά enable την κάρτα δικτύου και δουλέυει για 5 λεπτά και μετά τα ίδια

pelasgian
10-11-04, 02:08
ping timeout σου κάνει τοπικά στο LAN ή στο δίκτυο. Δοκίμασε να κάνεις ping μέσα από τον router -> telnet 192.168.1.1 admin password ping www.forthnet.gr

Βγάλε τον router από το τηλέφωνο, κλείσε όλα τα προγράμματα που έχεις και κάνε συνεχώς ping για πολύ ώρα. Αν σου βγάλει timout, πάτα προσεκτικά το καλώδιο στην υποδοχή του (Δοκίμασε και καμιά άλλη πόρτα!)

Δεν μπορεί στα καλά των καθουμένων να φρικάρει. Το άλλο ενδεχόμενο είναι αυτό το flashάρισμα με bios που δεν ήταν μαμίσιο να μην δούλεψε και τόσο καλά. Επειδή είμαι ο πρώτος χρήστης usrobotics 9105 στην Ελλάδα από ότι καταλαβαίνω, μπορώ να σου πω ότι τέτοιο πράγμα δεν έχω συναντήσει ποτέ (βέβαια, εγώ δεν μπήκα καν στο κόπο να βάλω το καινούργιο bios, αλλά τέσπα) -> δεν σε πειράζει, δεν το πειράζεις είναι το motto μου.

leequid
10-11-04, 02:08
Εβαλα XP SP1a με ολα τα pre-SP2 updates και τιποτα διαφορετικο.Αυριο θα παω να αγορασω και 3ο ΣΕΤ NIC-UTP αλλα δεν πιστευω να αλλαξει κατι.

:evil: :evil:

Το ρουτερ αγοραστηκε απο mgmanager στην Στουρναρη.Με καλυπτει η εγγυηση για να το επιστρεψω εαν δεν λειτουργει τελικα;

pelasgian
10-11-04, 02:12
3 πράγματακια

αλλάγη κάρτα δικτύου, αλλαγή sp2 (ακόμα και disable να το έχεις το firewall αυτό είναι ενεργό), μπορεί να είναι προβληματικό router

οσον αφορά το sp2 εχθες σε έναν υπολογιστή εκεί που με το που κάνεις boot βλέπει ιντερνετ, μετά απο λίγο το χάνει, κάνω disable και ξανά enable την κάρτα δικτύου και δουλέυει για 5 λεπτά και μετά τα ίδια

Ένα από τα καλά του να έχεις Linux. Ξέρεις ότι δεν είναι το λειτουργικό. Επίσης, όταν δουλεύει, δουλεύει πάντα το ίδιο και σωστά. Στη περίπτωση Linux με router USR9105, μπορεί να είναι μόνο το ... καλώδιο (βασικά έχεις ένα Linux να μιλάει σε ένα άλλο Linux μέσω καλωδίου).

Λοιπόν, που κοίταξα λίγο στο google, φταίνε τα sp2. Μην αλλάζεις τσάμπα κάρτες και καλώδια, το firewall των sp2 κάνει κάτι κόλπα για να μην επιτρέπει stealth scans (Xmas, SYN, FIN κλπ) και δημιουργεί αυτά τα προβλήματα. Σαβούρντα τα λοιπόν και βάλε ΜΟΝΟ SP1.

Το router σου είναι μία χαρά!

leequid
10-11-04, 02:15
ping timeout σου κάνει τοπικά στο LAN ή στο δίκτυο. Δοκίμασε να κάνεις ping μέσα από τον router -> telnet 192.168.1.1 admin password ping www.forthnet.gr

Βγάλε τον router από το τηλέφωνο, κλείσε όλα τα προγράμματα που έχεις και κάνε συνεχώς ping για πολύ ώρα. Αν σου βγάλει timout, πάτα προσεκτικά το καλώδιο στην υποδοχή του (Δοκίμασε και καμιά άλλη πόρτα!)


Επαιξα με ολες τις θυρες.Τιποτα.



Δεν μπορεί στα καλά των καθουμένων να φρικάρει. Το άλλο ενδεχόμενο είναι αυτό το flashάρισμα με bios που δεν ήταν μαμίσιο να μην δούλεψε και τόσο καλά. .


Το update ειναι επισημο!
Απο τη στιγμη που ειναι επισημο update η εγγυηση δεν με καλυπτει;Γιατι πλεον εκει αρχιζω να καταληγω και γω,οποτε θα αναγκαστω να το γυρισω πισω.

leequid
10-11-04, 02:32
http://s04.imagehost.org/0455/diktyo_GIF.t.jpg (http://s04.imagehost.org/view.php?image=/0455/diktyo.GIF)

Εδω εχω οθονια απο Internet Connection Status (XP-Αυτο τωρα πωσ ενεργοποιηθηκε???) και Local Area Connection.
To ICS κλεινει αυτοματα οταν κολλαει η συνδεση.Παρατηρειστε διαφορα στα packets!!!
Μολις εφτασαν περιπου τα 12000 εκλεισε το ICS και αυτο ισως να συμβαινει ΑΜΕΣΑ οταν κανω οτιδηποτε αλλο περα απο απλο σερφαρισμα.
Δεν βγαινει νοημα..


XP SP1a τρεχω τωρα.

dvm
10-11-04, 03:53
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά τί γυρεύει το internet connection sharing; Άστο έξω από το παιχνίδι. Πες με βλάκα αλλά όποτε έχω πάει να κάνω κάτι με wizard των xp σε δίκτυο δεν κάνω τίποτα. Χειροκίνητος forever...
Δοκίμασε, αν δεν έχεις κάνει τα εξής:
Λογικά ο router έχει ip 192.168.1.1 έτσι; Απενεργοποίησε το DHCP αν είναι ενεργοποιημένο. Κάνε delete το ICS και βάλε ip στη κάρτα δικτύου 192.168.1.2. Το "κόλπο" είναι να βρίσκονται στο ίδιο (C class αν δεν κάνω λάθος;) υποδίκτυο, το οποίο στο εξασφαλίζει το 192.168.1
Από εκεί μπορείς μετά να έχεις σταθερή σύνδεση με τον router;
Κι εγώ 9106 έχω και τα μόνα προβλήματα που είχα ήταν όταν είχα ενεργοποιήσει μαζί το virtual server και το port triggering. Μου έπεσε δυο φορές η σύνδεση. Απ' όταν έκλεισα το port triggering έχω ένα ωραίο uptime 5 ημερών.
Επίσης αν χρησιμποιείς proxy πρόσεξε να πεις στον browser να μην χρησιμοποιεί τον proxy για το 192.168.1.1.
Καλή τύχη

leequid
10-11-04, 04:19
dvm θενξ για τις παρατηρησεις σου αλλα εαν προσεξεις καλυτερα ειναι Internet Connection STATUS,που μολις ανακαλυψα οτι ενεργοποιειται οταν αντιληφθει οτι 'παιζουν' πακετα απο τον 'εξω' κοσμο.DHCP ηταν το πρωτο πραγμα που πεταξα.

sdikr
10-11-04, 11:30
Ένα από τα καλά του να έχεις Linux. Ξέρεις ότι δεν είναι το λειτουργικό.

Σε αυτό δεν συμφωνώ, και στο Linux μπορείς να πειράξεις πράγματα και να μην δουλέυει το δίκτυο.

sdikr
10-11-04, 11:32
Βγάλε το upnp απο το usr, (για αυτό σου βγάζει το εικονίδιο internet connection στα xp)

leequid
10-11-04, 17:47
Παρατηρησα οτι η συνδεση παει μια χαρα μεχρι να κατεβουν περιπου 3 MB !!
Ειναι καποιος κανονας για κατι αυτος;Καποιο service των XP ή του router;

maxtak
10-11-04, 18:08
Παρατηρησα οτι η συνδεση παει μια χαρα μεχρι να κατεβουν περιπου 3 MB !!
Ειναι καποιος κανονας για κατι αυτος;Καποιο service των XP ή του router;

Ψαξε το συστημα σου φιλε...
ΔΕΝ φταιει ουτε το router,ουτε η γραμμη σου...
Καποια ρυθμηση στα win εχεις πειραξει και το μπλοκαρεις...
Μπορεις να το "αποδειξεις" αυτο με δυο απλους τροπους...:
1.Συνδεεις στο router σου ενα αλλο pc...!
2.Συνδεεις το pc σου σε ενα αλλο δικτυο
:idea: ;-) :arrow: :shock: :arrow: :arrow: :!: :!:

leequid
10-11-04, 19:54
Λοιπον flashαρα το router και το συνεδεσα σε PSTN (αλλη γραμμη!) που τρεχει Linux.Παλι τα ιδια!
Αυριο πρωι πρωι τηλεφωνο στο mgmanager και αλλαγη.Ελπιζω να μην αρνηθουνε μονο :evil:

aesir
10-11-04, 20:08
Λοιπον flashαρα το router και το συνεδεσα σε PSTN (αλλη γραμμη!) που τρεχει Linux.Παλι τα ιδια!
Αυριο πρωι πρωι τηλεφωνο στο mgmanager και αλλαγη.Ελπιζω να μην αρνηθουνε μονο :evil:

Σίγουρα δεν θα στο αρνηθούν, αλλά δεν νομίζω να έχουν σε stock για να στο αλλάξουν αυθημερόν... :roll:

nnn
10-11-04, 21:15
Αφού το flashαρες σε Pstn μην αγχώνεσε.
Έτσι έρχεται από το εργοστάσιο οπότε θα στο αλλάξουν σίγουρα.
Τα παιδιά είναι εξυπηρετικά.
Την Παρασκευή είχαν ένα stock,αύριο ?.

leequid
11-11-04, 00:02
Το προβλημα ειναι οτι βρισκομαι Θεσσαλονικη οποτε θα πρεπει να γινει μεσω ΕΛΤΑ η δουλεια.Θα μιλησω αυριο μαζι τους.

ipo
11-11-04, 00:35
Χαρά στο κουράγιο σου και την ηρεμία σου leequid!

Εγώ θα τα είχα πάρει, αν δεν μπορούσα να συνδεθώ μέσω ADSL επειδή το modem/router μου ήταν ελαττωματικό. Πολύ ενοχλητικό. Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που συνδέεσαι, οπότε δεν ξέρεις τι από όλα φταίει.

Πάντως το 9105 είναι πολύ καλή συσκευή. Έτυχες στην περίπτωση.

Καλή τύχη και υπομονή.

leequid
11-11-04, 12:40
ipo τα νευρα μου ειναι σε ΤΡΑΓΙΚΗ κατασταση!
Επι 3 μερες προσπαθουσα να βρω τι φταιει και τελικα..τζιφος!
Μακαρι να ειμαι ο πρωτος και ο τελευταιος ατυχος χρηστης του 9105 γιατι οντως ειναι πολυ καλο.
Δεν πειραζει ομως το παιδι στο mgmanager δεχτηκε αβιαστα να το αλλαξει-και μπραβο του- επομενως απο Δευτερα θα εχετε τα πρωτα θετικα σχολια (ΜΑΚΑΡΙ!!)

:roll: 8) :lol: :arrow: :mrgreen:

pelasgian
11-11-04, 12:42
Λοιπον flashαρα το router και το συνεδεσα σε PSTN (αλλη γραμμη!) που τρεχει Linux.Παλι τα ιδια!
Αυριο πρωι πρωι τηλεφωνο στο mgmanager και αλλαγη.Ελπιζω να μην αρνηθουνε μονο :evil:

Δεν είναι κακή ιδέα να δοκιμάσεις ένα άλλο router (απλά θα μου κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ εντύπωση αν είναι όντως ο router).

Όταν λες ότι με Linux δεν δούλεψε, εννοείς ότι είδες για λίγο το internet και σου έκανε timeouts ή ότι δεν δούλεψε καθόλου;

Όταν λες ότι το έτρεξες σε linux, φαντάζομαι ότι έκανες το βασικό route add default gw 192.168.1.1, έχοντας το DHCP εκτός και το eth0 με διεύθυνση 192.168.1.2

leequid
11-11-04, 17:35
pelasgian

Το δοκιμασα σε PSTN γραμμη που τρεχει Linux ενος εμπειρου φίλου μου.Ειχαμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια συμπτωματα με τα δικα μου στα XP.Δηλαδη 3-4 λεπτα και μετα..timeout.
ΓΙα τις ρυθμισεις που λες,γινανε ολες σωστα..Μολις ξαναβαλαμε το Netgear που εχει ο φιλος μου πανω στο δικτυο ολα λειτουργουσαν αψογα.
Και μενα μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση που πετυχα προβληματικο router (αυτο βεβαια θα φανει απο Δευτερα που θα εχω τον καινουργιο),αλλα αναγωγικα καταληξαμε σε αυτον.
:?: :arrow: :idea:

pelasgian
11-11-04, 23:08
Το είχες πατήσει να κάνει hardware reset πριν το ξεφορτωθείς;

leequid
12-11-04, 00:55
Αυριο πριν το παραδωσω θα κανω reset.

paradisegr
12-11-04, 01:33
Αυριο πριν το παραδωσω θα κανω reset.

Το πολεμάω καμιά ώρα και μου έκανε και εμένα τα ίδια. Καταρχήν δεν έπαιρνε Wan IP ενώ συγχρονιζόταν το DSL ακόμα δε ξέρω πότε κάνει τη κλήση παρόλο που ανοιγα exlporer για demand τίποτα. Τελικά έβγαλα το dial on demand αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει γιατί αργεί τόσο πολύ να συνθεθεί πράγμα πολύ κακό γιατί μοιράζομαι τη σύνδεση με ένα φίλο μου οπότε δε θέλω να είμαι always on αλλά όταν το ανοίγω να μπάινει γρήγορα.

Μετά αφού τελικά μπήκε μου δούλεψε 3-5 λεπτά και μετά τίποτα. Εκεί τα έκανα πάνω μου :shock:
Αμαν μας την πέσανε. Ξανά restart ξανά μου βγάζει τη πίστη να συνδεθεί και μετά 3-5 λεπτά time out.
Τέλος πάντων έδωσα DMZ το Ip του υπολογιστή μου και δουλέυω κανα μισάωρο τώρα χωρίς να έχει πέσει. Θα το βγάλω και θα ενημερώσω. Μήπως πρεπει να γίνει καμιά ρύθμιση στο Firewall αλλά γιατί δουλεύει για 3-5 λεπτά κανονικά και μετά πέφτει.

leequid
12-11-04, 02:11
paradisegr απο που πηρες το μηχανημά;

τα ping timeout δεν εχουν να κανουν με το firewall.Κανε ενα scan το pc σου πρωτα με antivirus,ad-aware,spybot και οτι αλλο εχεις και μετα το συζηταμε παλι.

paradisegr
12-11-04, 12:11
paradisegr απο που πηρες το μηχανημά;

τα ping timeout δεν εχουν να κανουν με το firewall.Κανε ενα scan το pc σου πρωτα με antivirus,ad-aware,spybot και οτι αλλο εχεις και μετα το συζηταμε παλι.

Το μηχάνημα to πήρα απο MGmanager kai to PC ειναι καθαρό άλλωστε σου είπα οτι μετά που δήλωσα DMZ δεν το ξαναπαρουσίασε. Εσύ δοκίμασες να δηλώσεις DMZ το μηχάνημα σου?

Το παράξενο επαναλαμβάνω είναι αν είναι θέμα firewall πως μου δούλευε για 3-5 λεπτά και μετά κοβόταν η επικοινωνία τελείως?

Επίσης γιατί μου κάνει εως και 10 λεπτά να συγχρονιστεί η γραμμή (φλασαρισμένο το έχω και εγώ σε ISDN )

sdikr
12-11-04, 12:15
paradisegr απο που πηρες το μηχανημά;

τα ping timeout δεν εχουν να κανουν με το firewall.Κανε ενα scan το pc σου πρωτα με antivirus,ad-aware,spybot και οτι αλλο εχεις και μετα το συζηταμε παλι.

Το μηχάνημα to πήρα απο MGmanager kai to PC ειναι καθαρό άλλωστε σου είπα οτι μετά που δήλωσα DMZ δεν το ξαναπαρουσίασε. Εσύ δοκίμασες να δηλώσεις DMZ το μηχάνημα σου?

Το παράξενο επαναλαμβάνω είναι αν είναι θέμα firewall πως μου δούλευε για 3-5 λεπτά και μετά κοβόταν η επικοινωνία τελείως?

Επίσης γιατί μου κάνει εως και 10 λεπτά να συγχρονιστεί η γραμμή (φλασαρισμένο το έχω και εγώ σε ISDN )

reset to factory defaults έκανες;

paradisegr
12-11-04, 12:26
reset to factory defaults έκανες;

Για πιο λόγο για να το ξαναφλασάρω αφού είμαι σε ISDN?

sdikr
12-11-04, 12:32
Για πιο λόγο για να το ξαναφλασάρω αφού είμαι σε ISDN?

Δεν είπα να το φλασάρεις, να το κάνεις reset to factory (μέσα απο το webinterface/tools)

Macgyver
12-11-04, 14:29
Απλά να αναφέρω κάτι προς ενημέρωση. Έχω κι εγώ το usr9105, και μάλιστα το έχω ήδη αλλάξει μια φορά γιατί το πρώτο παρουσίασε βλάβη (στους 3 μήνες).Δεν "κάηκε", συνδεόταν κανονικά με την κάρτα του pc αλλά δεν μπορούσε να συγχρονιστεί.
Αφού λοιπόν κάνανε 1 μήνα να μου το αλλάξουνε, μετά από 2 μήνες κανονικής λειτουργίας προχτές μου παρουσίασε πάλι πρόβλημα. Δεν συγχρονιζόταν με τίποτα, παρά τα απανωτά reset (και τις άπειρες σφαλιάρες που έφαγε γιατί τα πήρα στο κρανίο).
Την επόμενη μέρα, όταν το 3αναδοκίμασα πριν το πάω και πάλι πίσω στο mgmanager , δούλεψε κανονικά. Από εκείνη τη στιγμή είμαι σε αναμονή.
Καλό modemaki, σαν λειτουργεία, αλλά άμα είναι να τα παίζει κάθε 3 και λίγο...

Είχε κανένας άλλος τέτοιου είδους προβλήματα btw?

aesir
12-11-04, 14:35
Macgyver, Nα υποθέσω φυσικά οτι το hardware σου το έχεις σε UPS ή τουλάχιστον σε φίλτρο τάσης;

Macgyver
12-11-04, 14:44
Tι σε κάνει να το υποθέτεις αυτό?

aesir
12-11-04, 14:49
Γιατί τα μηχανήματα μας τα προστατεύουμε από την ΔΕΗ, και τα δικτυακά είναι αρκετά επιρρεπή...

Οτι μου απάντησες με ερώτηση να το πάρω ως αρνητική απάντηση? :?

Macgyver
12-11-04, 14:57
:)

Είναι γεγονός ότι δεν έχω προστασία (όπως δεν έχει και ένα μεγάλο ποσοστό όσων χρησιμοποιούν dsl modems)
Αλλά όπως προανέφερα, το μοδεμακι δεν κάηκε, γεγονός που θα οφειλόταν πχ σε μια πτώση τάσης ή σε ένα κεραυνό, αλλά απλά δεν συγχρονιζόταν, το pc συνδεόταν πανω του μια χαρά.

Τώρα, όσον αφορά την χρησιμότητα ενός UPS: Εγώ λείπω στη δουλειά και το μοδεμακι κατεβάζει ασταμάτητα. Πες ότι είχα UPS, ποια η διαφορά, πόσο να το κρατήσει?.
Εκέι που ίσως μετράει, είναι στις αυξομειώσεις της τάσης, εκεί πάω πάσσο.

Macgyver
12-11-04, 14:58
usb=ups :oops:

@ ADSLgr.com All rights reserved.