PDA

Επιστροφή στο Forum : Mikrotik και PPPOE. Μπορουν να φαινονται τα στατιστικα της γραμμης οπως στα modem των παροχων ?



geioannou
07-04-18, 15:37
Mikrotik και PPPOE. Μπορουν να φαινονται τα στατιστικα της γραμμης οπως στα modem των παροχων ?

sdikr
07-04-18, 16:01
Δεν νομίζω, τα στατιστικά αυτα τα διαβάζει το Modem, μόνο σε vigor έχω δει δυνατότητα να εχουν επικοινωνία το vigor modem με το vigor router που κάνει το pppoe και να στέλνει το Modem τα δεδομένα,

deniSun
07-04-18, 19:47
Mikrotik και PPPOE. Μπορουν να φαινονται τα στατιστικα της γραμμης οπως στα modem των παροχων ?

Αν μιλάς για τον συγχρονισμό την γραμμής, τα errors κλπ... αυτά ανήκουν στο modem.
Δεν μπορείς να τα έχεις στο ΜΤ.
Μπορείς να έχεις στο ΜΤ ότι αφορά την κίνηση εισερχόμενη/εξερχόμενη των δεδομένων σου, είτε μέσα από το winbox, είτε σε γραφικό περιβάλλον.

jkoukos
07-04-18, 19:47
Σε κανονικό router (ως το Mikrotik) μπορεί σε ένα interface να δηλώσουμε 2 IP's σε διαφορετικά υποδίκτυα.
Οπότε σε αυτό της WAN δηλώνεις (https://www.adslgr.com/forum/threads/858116-Mikrotik-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-PPPoE-client-%CE%BC%CE%B5-modem-%CF%83%CE%B5-bridge-mode?p=6135260#post6135260) και μια ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με του modem, για να δεις τα στοιχεία συγχρονισμού.

geioannou
08-04-18, 06:44
Επειδη κανει το ppoe, φανταστηκα μηπως ειχε την δυνατοτητα να μας διξει τα στατιστικα της γραμμης. Επειδη ειναι απλα και αυτο ενα πρωτοκολλο.
Σχετικα με το να βλεπουμε το interface του μοντεμ, το εχω κανει αλλα παιζει παντα. Εχω δυο γραμμες επανω. Μια παντα σε bridge mobe και αλλη μια και σε bridge και σε dhcp client.
Θα ξαναδιαβασω τον οδηγο και πω

smarag
21-11-18, 10:44
μονο PRTG graphs μπορεις να δεις με 2 τρόπους είτε μέσω SNMP είτε απο το /tools graphs ( https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Graphing )
αν του βάλεις και κανένα USB stick να τα σώζει εκει δεν θα τα χάνει μετα το reboot.

@ ADSLgr.com All rights reserved.