PDA

Επιστροφή στο Forum : DrayTek Vigor 2700vg

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

famous-walker
29-01-08, 18:10
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με ΟΤΕ. Όλα κανονικά δουλεύουν. Δοκίμασε PPOA και VC/MUX. Eπίσης βάλε και την τελευταία έκδοση fw του Draytek την 2.7.3.3. Αγόρασα την κεραία της sweex με τα 7 DBI και έχω αυξήσει την ένταση του σήματος στο σπίτι δραματικά. :) Την συνιστώ δηλαδή.

Ainastros
30-01-08, 13:33
.....και για την ασύρματη επικοινωνία...να προτιμάτε κάρτες της atheros ή άλλων κατασκευαστών που να έχουν chipset atheros.....σε μια dlink που χρησιμοποιούσα με chipset atheros.....χρειάστηκε να βάλω το μανίσιο driver της άθερος και να βγάλω της dlink....για να λειτουργήσει απροβλημάτιστα....και ν'απογειωθεί....:oneup:

famous-walker
30-01-08, 14:49
Και εγώ την LEVEL ONE WNC-0301 USB LAN ADAPTER, έχω με chipset atheros. Που θα βρω τους drivers της κατασκευάστριας;(Atheros).

Ainastros
30-01-08, 23:19
....νομίζω ότι δεν είναι atheros αλλά zydas (http://zydas.rapla.net/)....για την ακρίβεια το Zydas 1211....

famous-walker
31-01-08, 12:33
Σαν να έχεις δίκιο, εγώ νόμιζα ότι είναι atheros... Το WNC300 είναι, από' κει μπερδεύτηκα...

famous-walker
06-02-08, 18:55
Στην ενότητα Bandwidth Management και συγκεκριμένα στο Quality of Service, το Reserved Βandwidth Ratio, τόσο σε in όσο και out, να το αφήσω στο 25%, ή να το βάλω στο 5%; Θα κερδίσω τίποτε;

nnn
06-02-08, 22:28
Κατέβασε το στο 5% αν παίζεις με Voip.

famous-walker
07-02-08, 10:03
Απλά διαπίστωσα ότι άμα το κατεβάσω κερδίζω στο κατέβασμα.

nnn
07-02-08, 23:01
Απλά διαπίστωσα ότι άμα το κατεβάσω κερδίζω στο κατέβασμα.
Φυσικά, αφού αυτό το ποσοστό το κρατά για χρήση Voip.

notios7
08-02-08, 22:54
φιλε stormsadow καλησπερα.λογω μη διαθεσιμοτητας του9113χτυπησα το 2700.τι λες να το δοκιμασω,η να το αφησω στο κουτι και οοοοοταν φερουν να το αλλαξω?:hmm:

soulmate
09-02-08, 22:25
Το vigor μου μάλλον φαίνεται πως έχει καποιο πρόβλημα..

Συγκεκριμένα, δε μπορεί με τίποτε να το δει ο υπολογιστής με web interface από την 192,168,1,1

Το έχω κάνει hard reset αλλά τίποτε
Το σύνδεσα και σε άλλον υπολογιστή με άλλο καλώδιο και κάνει ακριβώς το ίδιο.

Συγεκριμένα αναβοσβήνουν πορτοκαλί και τα 4 ethernet λαμπάκια του, και στα windows στο σχετικό εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου δείχνει σαν να συνδέεις και να αποσυνδεεις συνέχεια το καλώδιο δικτύου.

Όταν το κάνεις hard reset, φαίνεται να bootάρει κανονικά (κάνει συνεχόμενα blink το σχετικό led όπως λέει και το manual και μετά σταθεροποιείται)

Καμμιά ιδέα για να το σώσουμε;

Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν το έβγαλα και το έβαλα πάλι στο ρεύμα χωρίς να κλείσω το διακοπτάκι τροφοδοσίας του on/off.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!

soulmate
10-02-08, 17:28
Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω firmware upgrade το vigor μου, χωρίς να χρησιμοποιήσω ethernet σύνδεση;

Τα fritz μπορούν να το κάνουν συνδέοντας σε κάποιοα voip θύρα τηλεφωνική συσκευή στέλνοντας κάποιους κωδικούς με #+νούμερο_κωδικό, απόσο ξέρω..

Ethernet δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω, μου ανάβουν όλα τα led ταυτόχρονα πράσινα και πορτοκαλί, αλλά φαίνεται ότι bootarei κανονικά κατά τα άλλα..καμμιά ιδεα..;

notios7
10-02-08, 22:02
γιατι,δεν μπορεις?μολις τωρα εβαλα το 3.3 τοτελευταιο χωρις προβλημα.οσο για μπακ-απ δεν τα καταφερα,το ομολογω.:smoke:

famous-walker
12-02-08, 13:44
Ρε παιδιά πως αλλάζω το ADSL mode, από Ιnterleave σε Fast;

notios7
12-02-08, 13:54
αυτο δεν γινεται μου φαινεται.ειναι η γραμμη.απο προβαιντερ μονο(ισως)

famous-walker
14-02-08, 23:13
μια λύση για να πέσει κάτω απο 6 (και επομένως να ανέβει η ταχύτητα) είναι να βάλεις κανένα σπλιτεράκι της πλάκας. Δοκίμασα χθές ένα noname splitter και είδα εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού μου κατέβασε το SNR και αύξησε αυτόματα την ταχύτητα. Τελικά μήπως η λύση είναι ένα ανώνυμο κακό splitter ? :hmm:

Tem σε παρακαλώ πες μου και' μένα ένα ανώνυμου splitter για να μου ρίξει δραματικά το snr...

nnn
14-02-08, 23:23
Δεν θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω μπορείς να αλλάξεις το snr μέσα από το Vigor.

famous-walker
15-02-08, 01:24
Έστειλα Mail, στην εταιρεία και μου είπαν πως δεν γίνεται. Ούτε βρήκα κάτι στο Internet σχετικό... Το ΜΤU πως το αλλάζω; Με telnet;

nnn
15-02-08, 16:18
Έστειλα Mail, στην εταιρεία και μου είπαν πως δεν γίνεται. Ούτε βρήκα κάτι στο Internet σχετικό... Το ΜΤU πως το αλλάζω; Με telnet;
ναι αν θυμάμαι σωστά την εντολή

wan ppp_mss αριθμός

famous-walker
15-02-08, 18:17
ναι αν θυμάμαι σωστά την εντολή

wan ppp_mss αριθμός

Thank's, η προεπιλεγμένη επιλογή είναι 1442, να την αλλάξω; Για τους ελληνικούς ISP, τι προτείνεται;

nnn
15-02-08, 22:50
Κάνε το 1432.

Tem
16-02-08, 00:17
Κάνε το 1432.
τιμή 1492 (όπως είναι η προεπιλεγμένη στο USR9113) είναι χειρότερη απο την τιμή 1432 ?

JoeBar
16-02-08, 00:51
Αν δεν κάνω λάθος το mtu παιζει ρόλο αν είσαι ΡΡΡοΕ ή ΡΡΡοΑ.

Εγώ ήξερα για 1492 στο οΕ και 1500 στο οΑ.

nnn
16-02-08, 10:09
Το 1432 mss είναι 1492 mtu στο Vigor.

JoeBar
17-02-08, 00:55
Τhanks για το ξεκαθάρισμα. :)

roker
19-02-08, 00:10
Εχω το εξης προβλημα με το vigor μου περιοριζει το κατεβασμα στα 1200 kb/s στο wireless ενω το to pc που εναι συνδεδεμενο κατευθειαν στο ρουτερ κατεβαζει με 2000kb/s ,εχω απενεργοποιηση το QOS εχω δοκιμασει και αλλες ρυθμισεις αλλα τιποτα ,σιγουρα ειναι ρυθμιση του vigor γιατι με το 9113 δεν εχω τετοιο προβλημα ,αλλα προτιμω να εχω επανω to vigor που εναι βραχος απο το us που μου κανει απσυνδεσεις .
Ευχαριστω

famous-walker
19-02-08, 18:18
Εχω το εξης προβλημα με το vigor μου περιοριζει το κατεβασμα στα 1200 kb/s στο wireless ενω το to pc που εναι συνδεδεμενο κατευθειαν στο ρουτερ κατεβαζει με 2000kb/s ,εχω απενεργοποιηση το QOS εχω δοκιμασει και αλλες ρυθμισεις αλλα τιποτα ,σιγουρα ειναι ρυθμιση του vigor γιατι με το 9113 δεν εχω τετοιο προβλημα ,αλλα προτιμω να εχω επανω to vigor που εναι βραχος απο το us που μου κανει απσυνδεσεις .
Ευχαριστω

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και' γω και δεν έχω βρει κάποια λύση. Ενώ στο pc που το έχω συνδεδεμένο με καλώδιο μέσω Ethernet κατεβάζω με 1.7 mB/s, το PC που είναι συνδεδεμένο με Aσύρματη κάρτα δικτύου, κατεβάζει με 1.2 mB/s.

roker
19-02-08, 19:30
Φιλε famous μην ψαχνεσαι με drivers καρτας κλπ ειναι καθαρα θεμα ρουτερ προτου βαλω επανω το 113 δοκιμασα τα παντα γιατι νομιζα πως ειναι προβλημα δικτυου.

roker
22-02-08, 12:12
Λοιπον για το θεμα διαφορας ταχυτητας στο ασυρματο νομιζω πως βρηκα μια ακρη , βαζοντας επανω το 113 και βγαζοντας το acceleration δηλ. none (54g,maxg,none) ερχεται το κατεβασμα στα επιπεδα του vigor,προφανως το τχ boost vigor πρεπει να ειναι τσεκαρισμενο δεν εχω χρονο τωρα αλλα θα το δοκιμασω και θα επανελθω.

tomgr
23-02-08, 00:38
Καλησπέρα κι από μένα, σ' όλη την παρέα.
Έχω το Drytech Vigor της altec και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.
Προσπαθώ να συνδέσω δύο pc με δύο access point (U.S.Robotics), αλλά ως τώρα δεν τα έχω καταφέρει.
Οι ενέργειες που έχω κάνει είναι οι εξής:
1. Βάζω το ίδιο SSID στο ρούτερ και στο access point
2. Απενεργοποιώ το Security Settings και στα δύο
3. Επιλέγω το ίδιο κανάλι και στα δύο
4. Τοποθετώ στο ρούτερ την mac του access και στο access την mac του ρούτερ.
Λογικά θα έπρεπε να συνδεθεί, αλλά δεν....
(Δυστυχώς ο Drytech είναι κλειδωμένος από την altec και δεν μπορώ να βάλω άλλο firmware)
Και κάτι άλλο , όταν συνδέω το ένα access με καλώδιο πάνω στον drytech τότε μπορώ να συνδεθώ με το δεύτερο.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει.....
Ευχαριστώ!

roker
23-02-08, 00:56
Λοιπον ειχα το 5451 και το εδωσα πισω , ηταν μαλλον ελλατωματικο εχω διαβασει οτι εχουν προβληματα , εαν μπορεις να το αλλαξειις , εγω εχω 3 , τα οποια λειτουργουν σαν client ,τα 2 σε pc προτιμω τα level one πχ wap 0006 και παιζουν μια χαρα .

minder
26-02-08, 19:04
Το πηρα και εγω το 2700 vg αλλα ενω ειναι καλο εχει διαβαζοντας και απο αλλους σοβαρο μειονεκτημα.
Συγκεκριμενα αν πεσει το ρευμα η δεν ξερω και εγω τι αλλο δεν μπορει να ξανασυνδεθει στο μενου του με την 192.168.1.1
Δεν την βλεπει καθολου.
Το επαθα και το εκανα επιστροφη και πηρα ενα τελευταιο το ιδιο που υπηρχε αλλα εαν συμβει δευτερη φορα το ιδιο θα παει πισω και θα παρω τα λεφτα επιστροφη να αγορασω καποια αλλη μαρκα.
Αν ειναι δυνατον να τρεμει το φυλοκαρδι μας μην τυχον πεσει το ρευμα γιατι μετα δεν θα λειτουργει ...
Δεν ξερω μηπως ειναι προβλημα hardware η εαν ειναι προβλημα του firmware.
Ακομα και μετα απο hard reset εκανε συνεχεις επανεκινησεις.
Σε εσας εχει παρουσιασει προβλημα μετα απο πτωση τασης ?

notios7
28-02-08, 19:58
δεν μου εχει τυχει αλλα θα το παω πισω λογω γουιρλες,πεφτει μετα απο λιγο στο18μβς,μετα στο1,κανω ρεσταρτ στρωνει για λιγο και μετα τα ιδια.

famous-walker
29-02-08, 09:11
Ρε παιδιά πως αλλάζω από Interleave mode, σε Fast Path την σύνδεση με το DSLAM;

minder
29-02-08, 12:33
και εγω Notios7 το ιδιο μου κανιε και θα το πακεταρω για επιστροφη τελικα ... ειναι το δευτερο vigor 2700vg που γυριζω
Δεν πληρωσα τοσα λεφτα για να εχω τετιου ειδους προβληματα.
Εκτος απο το παραπανω αρκετες φορες ενω ειμαι συνδεδεμενος σταματα να κατεβαζει ιστοσελιδες και να μπαινει στο μενου ενω τα p2p δουλεβουν κανονικα και πρεπει να κανω επανεκκινηση τον υπολογιστη για να δω ιστοσελιδες παλι.
Σημερα το πρωι μου πηγε η καρδια στην κουλουρη μιας και το βλεπω μια στιγμη και ηταν ολα τα λαμπακια σβηστα και λεω οχ καηκε.
Ανοιγοκλεινω τον διακοπτη του ρευματος αλλα τιποτα.
Χρειαστηκε να απο αποσυνδεσω απο το ρευμα και να το ξανασυνδεσω για να δουλεψει.
Δεν θα με κανει αυτο καρδιακο ας παει στο καλο.

bmour
29-02-08, 12:58
Ρε παιδιά πως αλλάζω από Interleave mode, σε Fast Path την σύνδεση με το DSLAM;
Εχω την εντυπωση οτι αυτο ΔΕΝ το αλλαζεις ΕΣΥ αλλα ο ISProvider
εαν εχεις προβλημα με τα ping και σε " πετανε" εξω οι servers (για τα online games)
δοκιμασε να αλλαξεις to modulation και απο adsl2+ να το κανεισ G.DMT ετσι τηα "χασεις" απο ταχυτητα (παραδειγμα εαν "κλειδωνες στα 13Μ τωρα θα "κλειδωσεις" στα 8 ισως και πιο πανω) αλλα θα κερδισεις σε ping

notios7
29-02-08, 21:11
απαλαχτηκα απο σενα απαλαχτηκα και με πιο`μορφη αγαπη τωρα πιαστηκα.το εδωσα πισω με συνοπτικες διαδικασιες και μου βρηκαν και 9113 που ολο δεν ειχαν!

famous-walker
29-02-08, 21:34
Το 9113 συγχρονίζει ψηλότερα από το Draytek;, το wireless του είναι καλύτερο από το Draytek;

notios7
02-03-08, 20:41
οχι το 2700 εκτος του ασυρματου ηταν καλυτερο.και σε θορυβο και σε συχρονισμο.

nnn
03-03-08, 01:34
οχι το 2700 εκτος του ασυρματου ηταν καλυτερο.και σε θορυβο και σε συχρονισμο.
:what:
μήπως εννοείς το αντίθετο ?

notios7
03-03-08, 22:15
οχι.44 απο42db και 9900 απο 10700.ακλονητο βεβαια σε αποσυνδεσεις.του βγαζω το καπελο.τωρα γυρισα σε585v6.κελεπουρι το φτηνιαρικο!

nnn
03-03-08, 22:28
Μάλιστα, σε εμένα είναι το αντίθετο.

w1red
17-03-08, 00:39
και εγω Notios7 το ιδιο μου κανιε και θα το πακεταρω για επιστροφη τελικα ... ειναι το δευτερο vigor 2700vg που γυριζω
Δεν πληρωσα τοσα λεφτα για να εχω τετιου ειδους προβληματα.
Εκτος απο το παραπανω αρκετες φορες ενω ειμαι συνδεδεμενος σταματα να κατεβαζει ιστοσελιδες και να μπαινει στο μενου ενω τα p2p δουλεβουν κανονικα και πρεπει να κανω επανεκκινηση τον υπολογιστη για να δω ιστοσελιδες παλι.
Σημερα το πρωι μου πηγε η καρδια στην κουλουρη μιας και το βλεπω μια στιγμη και ηταν ολα τα λαμπακια σβηστα και λεω οχ καηκε.
Ανοιγοκλεινω τον διακοπτη του ρευματος αλλα τιποτα.
Χρειαστηκε να απο αποσυνδεσω απο το ρευμα και να το ξανασυνδεσω για να δουλεψει.
Δεν θα με κανει αυτο καρδιακο ας παει στο καλο.

Το ίδιο πρόβλημα με τα λαμπάκια έχω και εγώ. Το πήγα για service και μου λέει πως το φτιάξε με hardware reset kai firmware upgrade. Έλεος.. πως να κάνω το upgrade όταν γίνεται χριστουγεννιάτικο δέντρο μόλις βάλω το καλώδιο του lan; Πάντως δεν μπορώ να πω δούλεψε κανονικά για 2 βδομάδες... και μετά ήρθαν και πάλι τα χριστούγεννα. Σε λίγο με τόσα έξοδα που θα κάνω για το πήγαινε έλα και courrier θα είναι σαν να έχω δώσει άλλα 140 ευρώ. Αύριο θα ζητήσω αλλαγή και βλέπουμε... Υπάρχει περίπτωση να πάρω τα λεφτά μου πίσω, 4 μήνες μετά την αγορά;

nnn
17-03-08, 21:57
Από που το έχεις αγοράσει ?

notios7
17-03-08, 22:00
φιλε nnn το εστρωσα το 9113.αναγκαστηκα γιατι 2 μερες ουτε το585 κρατουσε γραμμη.χαλια κατασταση.

nnn
17-03-08, 22:57
φιλε nnn το εστρωσα το 9113.αναγκαστηκα γιατι 2 μερες ουτε το585 κρατουσε γραμμη.χαλια κατασταση.
:oneup:

notios7
17-03-08, 23:05
μονο το upnp δεν μου βγαζει στο μπιτκομετ .τι λες?

nnn
17-03-08, 23:30
Αν και είμαστε offtopic, ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει Upnp, πορτούλες με τον παραδοσιακό τρόπο.

notios7
17-03-08, 23:34
και γιατι το 585 κανει establish κανονικα?:oops:συγνωμη βγηκα εκτος

iKoms
18-03-08, 08:21
τί είναι το 9113; έχει κάποια σχέση με το vigor 2700 που είναι και το θέμα της συζήτησης;

@ ADSLgr.com All rights reserved.