Επιστροφή στο Forum : DrayTek Vigor 2700vg
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Απο Play247 το αγόρασα. Χθες μίλησα και θα το πάω για αντικατάσταση
Δε βγαίνει νόημα μου φαίνεται... :p
chrismasgr
22-03-08, 20:16
Μπορώ το vigor να το έχω μόνο σαν voip adapter και να απομονώσω όλα τα άλλα που έχει; Αν ναι πως γίνεται;
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με το εξής πρόβλημα;
Όλες οι συκσευές που συνδέω στο ρούτερ παίρνουν διεύθυνση από αυτόν μέσω dhcp στο subnet 192.168.1.x.
Μερικές φορές, στα καλά καθούμενα, αλλάζει η διεύθυνση σε 169.254.125.x. όπου προφανώς δεν δουλεύει τίποτα.
Αν δοκιμάσω να βάσω στατική διεύθυνση της μορφής 192.168.1.x με ρούτερ 192.168.1.1 δεν δουλεύει.
Η μόνη λύση είναι να κάνω ρεσετ στο ρούτερ!
Τι προτείνετε;
dimangelid
28-03-08, 04:30
Αγόρασα πριν 4-5 μέρες το 2700vg annex b για την Ηγουμενίτσα. Πολύ ωραίο μηχάνημα, ως τώρα σταθερό και καλές λειτουργίες. Έχω όμως κάποια προβλήματα με το voip του:
1) στο σπίτι έχω τηλεφωνικό κέντρο trixbox. Όταν καλώ ένα εσωτερικό το οποίο πέφτει σε pap2, η συνδεδεμένη στο pap2 ασύρματη συσκευή panasonic δείχνει το όνομα του εσωτερικού που με καλεί και τον αριθμό τηλεφώνου. Επίσης, επειδή έχω 2 νούμερα ΟΤΕ έχω ρυθμίσει το κέντρο ώστε να μου δείχνει στις συσκευές και σε ποιον αριθμό με έχουν καλέσει. Όταν συνδέω την ασύρματη συσκευή της Panasonic στο draytek και ορίσω στην θύρα που το έχω συνδέσει ένα εσωτερικό του κέντρου βγάζει κανονικά αναγνώριση αλλά δεν μου δείχνει α) στην περίπτωση κλήσης μεταξύ εσωτερικών, το όνομα του εσωτερικού και β) στην περίπτωση εξωτερικής κλήσης σε ποιο νούμερο με έχουν καλέσει. Και στις δύο θύρες του draytek έχω δοκιμάσει όλους τους τύπους αναγνώρισης κλήσης αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα.
2) Έχω λογαριασμό στο icall και θέλω να βάλω το draytek να κάνει register σε αυτόν. Όταν έχω ΜΟΝΟ τον λογαριασμό του icall κάνει κανονικά. Όταν όμως έχω κάνει register ένα εσωτερικό του τηλεφωνικού κέντρου (μέσω LAN φυσικά) κάνει register ΜΟΝΟ στον λογαριασμό του τηλεφωνικού κέντρου (κίνηση LAN) και όχι στο icall. Έχω δοκιμάσει τα πάντα [port forwarding, upnp, να βάλω το εσωτερικό του τηλ. κέντρου να κάνει register σε άλλη θύρα (5061 και 5062) , το ίδιο πράγμα για το icall] και πάλι δεν έχω καταφέρει κάτι. 2 μέρες παλεύω να το φτιάξω και τίποτα...
dimangelid
31-03-08, 21:02
Αγόρασα πριν 4-5 μέρες το 2700vg annex b για την Ηγουμενίτσα. Πολύ ωραίο μηχάνημα, ως τώρα σταθερό και καλές λειτουργίες. Έχω όμως κάποια προβλήματα με το voip του:
1) στο σπίτι έχω τηλεφωνικό κέντρο trixbox. Όταν καλώ ένα εσωτερικό το οποίο πέφτει σε pap2, η συνδεδεμένη στο pap2 ασύρματη συσκευή panasonic δείχνει το όνομα του εσωτερικού που με καλεί και τον αριθμό τηλεφώνου. Επίσης, επειδή έχω 2 νούμερα ΟΤΕ έχω ρυθμίσει το κέντρο ώστε να μου δείχνει στις συσκευές και σε ποιον αριθμό με έχουν καλέσει. Όταν συνδέω την ασύρματη συσκευή της Panasonic στο draytek και ορίσω στην θύρα που το έχω συνδέσει ένα εσωτερικό του κέντρου βγάζει κανονικά αναγνώριση αλλά δεν μου δείχνει α) στην περίπτωση κλήσης μεταξύ εσωτερικών, το όνομα του εσωτερικού και β) στην περίπτωση εξωτερικής κλήσης σε ποιο νούμερο με έχουν καλέσει. Και στις δύο θύρες του draytek έχω δοκιμάσει όλους τους τύπους αναγνώρισης κλήσης αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα.
2) Έχω λογαριασμό στο icall και θέλω να βάλω το draytek να κάνει register σε αυτόν. Όταν έχω ΜΟΝΟ τον λογαριασμό του icall κάνει κανονικά. Όταν όμως έχω κάνει register ένα εσωτερικό του τηλεφωνικού κέντρου (μέσω LAN φυσικά) κάνει register ΜΟΝΟ στον λογαριασμό του τηλεφωνικού κέντρου (κίνηση LAN) και όχι στο icall. Έχω δοκιμάσει τα πάντα [port forwarding, upnp, να βάλω το εσωτερικό του τηλ. κέντρου να κάνει register σε άλλη θύρα (5061 και 5062) , το ίδιο πράγμα για το icall] και πάλι δεν έχω καταφέρει κάτι. 2 μέρες παλεύω να το φτιάξω και τίποτα...
Τίποτα;
Ξερει καποιος το password που ζητα για firmware upgrate σε ενα vigor 2700 της ALTEC?
Ξερει καποιος το password που ζητα για firmware upgrate σε ενα vigor 2700 της ALTEC?
Αν το μάθεις ενημέρωσε με. Είναι το μόνο που παίζει την άθλια ΟΝ γραμμή μου. Φαντάσου να το αναβάθμιζα .... Τώρα τρέχει firmware προ διετίας, όπως τα έδινε η Altek
zillakarpen
28-07-08, 17:48
Έχω περίπου και γω κανα 2 εβδομάδες που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο ρουτεράκι και τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω ώστε να το κάνω να δουλέψει σε γραμμή 24/1 απο τον ΟΤΕ.Τελικά κατάφερα να κλειδώσω ΠΑΝΤΑ μέσα απο το online status στις τιμές που διακρίνετε στο πινακάκι.Επειδή κοίταξα λίγο και σε άλλα λινκς ακόμα δεν έχω καταλάβει αν η σχέση που έχει το SNR -- Loop Att είναι καλή και αν μπορεί να πάρει κάποια βελτίωση με ρυθμίσεις που μπορεί να γίνουν ,πάντως μέσω www.Speedtest.net η πραγματική ταχύτητα κλειδώματός μου είναι στα
http://www.speedtest.net/result/301714191.png
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η απόσταση μου απο τον ΟΤΕ δεν ξεπερνα τα 500μ σε ευθεία θεωρείτε ότι θα πρεπε να έχω πιο καλές τιμές σε Download/Upload?Επίσης για να πιάσω αυτές τις τιμές δοκίμασα 3-4 μπρίζες τηλ στο σπίτι και μόνο στη συγκεκριμένη είχα τόσο καλές τιμές ενώ στις άλλες πολλές φορές δεν ανέβαινα πάνω απο 11MBit.(Η συγκεκριμένη πάντως είναι και αυτή που έρχετε κατευθείαν το εξωτερικό καλώδιο του ΟΤΕ μέσα στο κουτί που είναι στο σπίτι μου κια η μπρίζα βρίσκετε ακριβώς απο κάτω.)
Στις τηλ μπρίζες που δεν έχω καλό κλείδωμα τι μπορεί να γίνει για να διορθωθει?Θέλω να πω μπορεί να πέζει σημασία αν είναι συνδεδεμένα τα καλώδια μεταξύ τους και με τα ανάλογα χρώματα ή κάπου αλλού υπάχει το πρόβλημα?
Τέλος ένα πρόβλημα που έχω και γω και δεν έχω καταφέρει να βρω λύση είναι στο ασύρματο αφού πάλι μεσω Speedtest οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα στα 14ΜΒΙΤ.Με κάτι ταρζανιές έχω καταφέρει να το πάω στα 16 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό επηρεάζει και την απόδοση στο ενσύρματο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όποιον απαντήσει και με συγχωρείτε για τη ¨φλυαρία¨ μου.
Υ.Γ Αν υπήρχε και κάποιο λινκ απευθείας με ότι νεώτερο σε κεραία υπάρχει εντός Ελλάδας για να αυξήσω την απόδοση απο το 2700VG και να μην έχω πρόβλημα ασυμβατότητας θα ήμουν ευγνώμων.
zillakarpen μας δουλευεις φιλε.Ποσο παραπανω θελεις να πας.Σε λιγο πιανεις ουρανο.
Δεν υπαρχει πιο πανω φιλε μου,ξεπερασες και τα ορια της ονομαστικης ταχυτητας.
Εκκατομυρια Ελληνες σε ζηλευουν.
αφου εισαι κορυφη ρε φιλε,κλειδωνεις στα 24 up και 1024 down.
μην κοιτας το speedtest ,αυτο σου δειχνει την ταχυτητα που κατεβαζεις απο το σερβερ του εκεινη την ωρα.
ανηκεις στο τυχερο 5% που ειναι κοντα στα κεντρα του οτε.
zillakarpen
28-07-08, 22:36
Αν υποθέσουμε ότι όντως έχετε δίκιο πόσο θα πρεπε να είναι σε kb/s το κατέβασμα μου σε αρχεία?Διότι αυτή τη στιγμή απο rapidshare και με το Flashget να κατεβάζει 8 αρχεία συνεχόμενα φτάνω από 2300- 2600 σταθερά με κάποιες εκρήξεις ακόμα πιο πάνω που αγγίζουν μέχρι και τα 3000kb/sec αν και δεν δίνω σημασία σε αυτό.Αυτά τα kb/sec σε πόσα ΜΒΙΤ αντιστοιχούν?(Είναι αυτά που κλειδώνει και το ρουτερ ας πούμε ή έστω κατα προσεγγιση?)
zillakarpen σταματα να παιζεις με τον πονο μας.Η πλειοψηφεια των χρηστων αυτα τα νουμερα τα βλεπει μονο στα ονειρα του.Η ιδανικη ταχυτητα για κατεβασμα ειναι το 1/8 της ονομαστικης .
Αν δεν μας δουλευεις τοτε μην παραπονιεσε για να μην σε ματιαξουμε κιολας.
zillakarpen
29-07-08, 16:11
Αγαπητέ traderman κάθε άλλο παρά σε δουλεύω,απλά μιας και είμαι καινούριος σε αυτές τις ταχύτητες έχω κάποιες εύλογες απορίες μιας και στον τόπο μου αποτέλεσε μια απρόσμενη ευχάριστη έκπληξη ο ερχομός της 24αρας,και μάλιστα απο τον ΟΤΕ μιας και άλλος πάροχος εδώ και 1 χρόνο μας έταζε κάθε εξάμηνο για Double play και για να δώσει 2ΜΒΙΤ σε έβαζε σε προταιρεότητα(ΕΛΕΟΣ).
Σίγουρα όταν κατεβάζεις τη μια μέρα με 200-215ΚΒ και τη επόμενη με 2600 κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος μπορεί να είναι κανείς και εννοείτε ότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μένω δίπλα στον ΟΤΕ αλλά σκέψου ότι για να το κάνω αυτό έπρεπε πρώτα να Παντρευτώ αλλίως θα με έτρωγε το μαύρο φίδι εκεί που είναι το πατρικό μου .:lol:
Εν πάση περιπτώση για να μην μακρυλογώ και βγαίνουμε και offtopic το μόνο που ήθελα ήταν να δω κατά πόσο η απόσταση μου απο τον ΟΤΕ είναι ανάλογη και της πραγματικής ταχύτητας που έχω -χωρίς να φανεί εγωιστικό αυτό-και αν τυχόν μπορεί να αλλάξει κάτι είτε σε ρυθμίσεις του ρούτερ είτε ακόμα και στην καλωδίωση του σπιτιού μου αφού απο 3 τηλ μπρίζες που δοκίμασα μόνο η μία εως τώρα πιάνει αυτά τα νούμερα.
Φιλε zillakarpen κοιτα και εδω και θα δεις οτι εισαι ο πρωτος του χωριου οπως λεει ο λαος μας.
http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
Πάντως οι τελευταίες συζητήσεις καμία σχέση δεν έχουν με τον συγκεκριμένο Router..
Ξέρει κανείς αν όντος με το τελευταίο firmware λύθηκε το πρόβλημα WIFI;
Παιδιά γιά σας . εχω 4 vigor 2700vg σε διαφορετικές περιοχές, εγτατεστειμένα εδώ και 4 μήνες χωρίς να κάνουν κάποιο πρόβλημα. ξαφνικά απο εχτές, και τα 4 ενώ κάνουν connection με τον provider to PPP ειναι down, βάζω οποιοδήποτε αλλη μάρκα (TP-Link TD-W8920G) στην θέση τους και εργάζεται κανονικά. ξερει κανείς κατι;
Ωχ έβγαλαν βλάβη αλλά ταυτόχρονα ? :hmm:
Περίεργα πράγματα... :death :crazy:
να χτυπηασω ξυλο,εγω το βλεπω σκυλι,να δουλευει 50 χρονια χωρις προβλημα.
να χτυπηασω ξυλο,εγω το βλεπω σκυλι,να δουλευει 50 χρονια χωρις προβλημα.Φαντάζομαι εννοείς 5 χρόνια.
ε εννοειται.
5
αλλα οσο κι αν φαινεται παραξενο εχω και συσκευες που δουλευουν εδω και 30 ακριβως χρονια.
συγκεκριμενα: μια κονσολα Citronic που δουλευε σε κλαμπ της δεκαετιας του 70!!! ,εξακολουθει να δουλευει
με τα ιδια ποτενσιομετρα ,χωρις καμμια επεμβαση η επισκευη,τη εχω για μικτη ηχου ακομη.
επισης ο ποενισχυτης και ενισχυτης ηχου που εχω (2χ250w RMS) και δουλευει μια χαρα τον εψω φτιαξει εγω το 1979!!!(απο κυκλωμα του elektor)
τι φτιανανε τοτε και τι φτιαχνουνε τωρα,οι πυκνωτες που υπηχαν τοτε στην αγορα ηταν αιωνιοι,τωρα
ζουμε σε αλλο κοσμο,καταναλωτικο.
αλλα οσο κι αν φαινεται παραξενο εχω και συσκευες που δουλευουν εδω και 30 ακριβως χρονια.
Εντάξει, αλλά ADSL modem πού να υπήρχε τότε; :p
........Auto merged post: A_gamer πρόσθεσε 3 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα αργότερα ........
συγκεκριμενα: μια κονσολα Citronic που δουλευε σε κλαμπ της δεκαετιας του 70!!! ,εξακολουθει να δουλευει
με τα ιδια ποτενσιομετρα ,χωρις καμμια επεμβαση η επισκευη,τη εχω για μικτη ηχου ακομη.
επισης ο ποενισχυτης και ενισχυτης ηχου που εχω (2χ250w RMS) και δουλευει μια χαρα τον εψω φτιαξει εγω το 1979!!!(απο κυκλωμα του elektor)
τι φτιανανε τοτε και τι φτιαχνουνε τωρα,οι πυκνωτες που υπηχαν τοτε στην αγορα ηταν αιωνιοι,τωρα
ζουμε σε αλλο κοσμο,καταναλωτικο.
Το τίμημα της μαζικής παραγωγής και των χαμηλών τιμών...
famous-walker
23-08-08, 15:47
Παιδιά γιά σας . εχω 4 vigor 2700vg σε διαφορετικές περιοχές, εγτατεστειμένα εδώ και 4 μήνες χωρίς να κάνουν κάποιο πρόβλημα. ξαφνικά απο εχτές, και τα 4 ενώ κάνουν connection με τον provider to PPP ειναι down, βάζω οποιοδήποτε αλλη μάρκα (TP-Link TD-W8920G) στην θέση τους και εργάζεται κανονικά. ξερει κανείς κατι;
Να έβγαλαν και τα 4 βλάβη ταυτόχρονα δεν μου φαίνεται και τόσο πραγματικό. Κάτι άλλο θα συμβαίνει. Βάλε την τελευταία έκδοση Firmware 2.8.2. και πες μας. Κάνε και ένα hardware reset. Προσωπικά εγώ το' χω από τα μέσα Νοέμβρη το είχα πάρει ANNEX B και πλέον που πήγα σε εναλλακτικό το χρησιμοποιώ σαν ΑΝΝΕΧ A (121201 ver.) χωρίς κανένα πρόβλημα, ίσια που με το τελευταίο firmware μου φαίνεται καλύτερο. Και με το SNR στο 1 κρατάει την γραμμή χωρίς αποσυγχρονισμό. Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις από PPoA σε PPoE και εναλλάξ, μήπως φταίει αυτό και δεν συνδέεται.
Παιδιά το πρόβλημα το εντόπισα στον Radius εκανε διπλό Authentication κάθε φορά που εκανε reconnect το ppp0e των Vigor
και το ανακάλυψα απο τα logfiles του Cisco 7200 VXR που χρησιμοποιώ για το routing
τώρα ολα εργάζονται κανονικά μετα που διώρθωσα τον Radius.
σας ευχαριστώ πάντως νάστε καλά.
Παιδιά βγήκε καινούργιο firmware στις 15 του μήνα που μπορεί να διωρθώνει τα προβλήματά μας και με το wireless και με το QoS όταν είναι enabled.. το δοκιμάζω τώρα.
http://www.draytek.com/user/SupportDownloadsDetail.php?action=Load&MID=8&ID=266#PdInfo
Το δοκίμασα και εγώ ... καλό φαίνεται και σταθερό!! Δεν είδα μεγάλες διαφορές απο το προηγούμενο (σε αυτά τουλάχιστον που χρησιμοποιώ εγώ) αλλά anyway...!
εγω σήμερα το βρηκα σε μια παλια κουτα( απομειναρια της ΑΛΤΕΚ) το σεταρισα και παει σφαιρα με συνδεση ΚΟΝΕΞ και Firmware Version : 3.1.1_AT
Το δικό μου δυστυχώς προχθές "τίναξε τα πέταλα" μετά από 4+ χρόνια ασταμάτητης λειτουργίας!
Το αναφέρω για να γνωρίζετε τα συμπτώματα ...αν και σε εμένα ήταν θέμα ολίγων λεπτών!
Αρχικά συγχρόνισε χαμηλά και μετά από restart ακόμα χαμηλότερα.
Με το που το έκλεισα από το κουμπάκι ON/OFF άρχισαν να αναβοσβήνουν κίτρινα τα λαμπάκια (όλα τα λαμπάκια) και στο δεύτερο άνοιγμα κλείσιμο από το ON/OFF παρέδωσε το πνεύμα και δεν ξανα-άνοιξε.
Μια χαρά με έβγαλε τόσα χρόνια ...ελπίζω και το TP-Link που το αντικατέστησε να κρατήσει άλλα τόσα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.