PDA

Επιστροφή στο Forum : Η "ελληνικότητα" της Μακεδονίας, έργο απατεώνωνΣελίδες : 1 2 [3] 4 5 6

Corto
12-06-07, 11:23
Ξεφύγαμε από το θέμα όμως

aroutis
12-06-07, 12:00
Όποιος ενδιαφέρεται και (νομίζει ότι) σέβεται την Ιστορία, τα λεγόμενα του συνεδρίου θα έπρεπε να τα ξέρει ή τουλάχιστον να τα υποψιάζεται. Η ιστορία της Ελλάδος και των Βαλκανικών κρατών γράφτηκε με αίμα και βία από όλες τις πλευρές, από την αρχή του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Με μερικά "νέα" κεφάλαια να προστίθενται στα τέλη του 20ου (Βοσνία, Κόσσοβο κλπ). Αυτό είναι δεδομένο και δεν μπα να φωνάζει ο καθένας σε ότι κορώνα θέλει. Με ενοχλεί όμως (για μια ακόμα φορά) η προσπάθεια των γνωστών αριστεριστικοδιεθνηστούληδων να δημιουργήσουν εθνικές "τύψεις". Από χρόνια τώρα πιστεύω ότι δεν εκπροσωπούν κάποια "ιδεολογία" άλλη από αυτής του έμμισθου πεμπτοφαλαγγίτη. Μόνη μου ελπίδα και χαρά, τόσο η κατακρύμνηση της κυκλοφορίας της φυλλάδας των αγγελιών, των ροζ τηλεφώνων και του αριστεροανεξάρτητου ψευτοδημοκρατισμού που γράφουν, όσο και η πίστη ότι ακόμα και οι περισσότεροι αναγνώστες της εν λόγω φυλλάδας δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν τα μακροσκελή ιϊκά τους πονήματα αλλά προτιμούν την εκάστοτε προσφορά DVD (όπως και οι περισσότεροι αναγνώστες κυριακάτικων φύλλων άλλωστε).Ξέρεις (οχι μόνο εσύ) καμία ιστορία, σύγχρονη και όχι μόνο, που να γράφηκε χωρίς αίμα;

Ειλικρινά , δεν μπορω να σκεφτώ καμία περίπτωση. Ακόμα και στη Νέα Ζηλανδία υπήρξε βία με τους Μαορι, στον Καναδά με τους αυτόχθονες, δε θα διανοηθώ να θυμηθώ τι έγινε στην Αμερική, δε θα μιλήσω για την ιστορία της Ευρώπης (απο τις πλέον αιματοβαμμένες ιστορίες), Ιαπωνία, Κίνα, Ινδίες, Αφρική (ας μη ξεχνάμε την ιστορία των Ζουλού και τον Σακα), δεν υπάρχει ιστορία χωρίς το μεριδιό της στο αίμα..

Απλά μια παρατήρηση.

kerkiss
12-06-07, 12:36
Τί ζήτησα και εγώ ο περίεργος, αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εδώ δεν υπάρχει αδριάναντας του ιδρυτή της πόλης, του Θησέα. Το πρόβλημα είναι γενικότερο αφού μιλάμε για μια χώρα όπου δεν υπάρχει σεβασμός προς την ιστορία.
Ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί χρειάζεται ;
Και του Θησέα επίσης ;
Γνωρίζεις άραγε πόσοι και ποιοί ανδριάντες υπάρχουν στην Αθήνα ;
Εγώ ομολογώ πως όχι

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πάντως στο ότι ζούμε σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει σεβασμός προς την ιστορία
Και η παραποιήσή της ξεκινά από τα βιβλία που μας διδάσκουν, όπου μεταξύ άλλων μαθαίνουμε πως η υπόδουλη από το 180πΧ στους Ρωμαίους Ελλάδα ήταν η δημιουργός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ενός όρου που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από ιστορικούς ένα αιώνα μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης
Η ακόμα για την περίφημη απελευθερωτική επανάσταση του 1821
Η οποία 2 χρόνια μετά την έναρξή της οδήγησε σε εμφύλιους πολέμους μεταξύ των αρχηγών της και κατέληξε να μείνει με το Ναύπλιο και την Ύδρα
Και που αν δεν είχε γίνει και η ναυμαχία του Ναυαρίνου σήμερα θα είμαστε επαρχία της Τουρκίας

Το όνομα της Μακεδονίας για την νεοσύστατη δημοκρατία των Σκοπίων μας μάρανε και δεν κοιτάμε ότι το όνομα Ελλάδα που έχουμε το ξεφτυλίζουμε καθημερινά με την συμπεριφορά μας σαν κράτος και πολίτες και ότι όχι μόνο συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δεν είμαστε αλλά οι μεγαλύτεροι αρνητές του

Αλλά μερικοί προτιμούν να καλύπτουν την γύμνια της σημερινής ύπαρξής τους καλυμμένοι με χλαμύδες της αρχαιότητας

iloxos
12-06-07, 12:38
Οι Σκοπιανοί είναι απλά Βούλγαροι. Στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούν μεταφραστές που ξαναλένε τα ίδια στους βούλγαρους για να μην λένε οτι είναι απο την ίδια φυλή. :lol:
Οι Βούλγαροι τους θεωρούν βούλγαρους, δεν χρησιμοποιούν μεταφραστές κτλ. Ο Σκοπιανοί πιθανώς ντρέπονται ή μιλάμε για το καλύτερο πρόγραμμα αλλαγής εθνικής συνείδησης στην ιστορία. Ούτε ο Καναδάς - Αυστραλία - ΗΠΑ δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο... :rolleyes:

Ονομάστηκαν απο τον Τίτο έτσι με τον ίδιο τρόπο που βαφτήσαμε τους πομάκους τούρκους κατα τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Ούτε οι Γιουγκοσλάβοι ούτε εμείς θέλαμε μειονότητα της "13ης" Σοβιετικής Δημοκρατίας. Οι Τούρκοι για τον ίδιο λόγο τουρκοποίησαν και τις 27 φυλές-έθνη της Ανατολίας.
'Αλλο μακεδόνες όπως θράκες,τρανσυλβανοί, βόσνιοι κτλ και άλλο Μακεδόνες. Εως το 39 το μέρος ονομαζόταν βαντάρσκα απο τον βαρδάρη-αξιό!!!

Όντως υπάρχουν Σλάβοι στην Ελλάδα. Άλλοι απο πριν τους Βαλκανικούς και άλλοι μετα την υποχώρηση του Σερβικού Στρατού το 14. Και;;;; Στα Σκόπια υπάρχουν 350,000 Έλληνες ξεχασμένοι στην φτώχια για αυτούς και τους άλλους 300,000 στην Β. Ήπειρο ενδιαφέρθήκατε;;;
Υπάρχουν κοντά 500,000 πόντιοι και τουρκοκρητικοί απέναντι και 100,000 στην συρία. Γι 'αυτούς ξέρει κανείς;

Το ποσοστό πριν τους Βαλκανικούς στην Μακεδονία ήταν στο 30% Έλληνες και 10% στην Θεσσαλονίκη. Έλληνες ήρθαν οι ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ των σφαγών στην Ανατολική Ρωμιλία (90% Έλληνες), στην Ιωνία (90% Έλληνες), στον Πόντο (90% Έλληνες) και οι διωγμένοι με το πογκρομ της Πόλης της Αλεξάνδρειας και της Οδησσού.

Τους νεκρούς μας τους ξεχάσατε ρε;

Δηλαδή επειδή πέρασαν 30 απο την κύπρο και 80 απο την Ιωανία θα ξεχάσω;
Μερικά πράγματα απο την πατρίδα ΜΟΥ:
http://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP5.HTM
http://en.wikipedia.org/wiki/Labour_battalion_(Turkey)
http://smyrnialbum.s5.com/
http://www.byzantinos.com/Photos_Pogrom_1955/1_Turkish_mob_soldiers_1955.html

Προσοχή ΔΕΝ ζητάω τίποτα πίσω!

Δεν θέλω όμως να ζητάνε και απο μένα.


ΥΓ Μερικοί αν θέλετε και δεν σας εκφράζει το Ελληνικό Κράτος, το Ελληνικό Έθνος κτλ μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλη χώρα παραδίδοντας στην έξοδο το διαβατηριο σας.

Corto
12-06-07, 12:40
Σωστή η παρατήρηση, στο παγκόσμιο ιστορικό πλαίσιο. Εδώ όμως είχε την έννοια ότι δεν μπορούμε ηθελημένα να δημιουργούμε συλλογικές εθνικιστικές τύψεις σε ένα λαό, έντεχνα παραβλέποντας ή/και αποκρύπτωντας (για να μην πω παραποιόντας) την γειτονική και ευρύτερη ιστορική πραγματικότητα. Για να γίνω πιο σαφής: Θεωρώ ότι η Ελλάδα είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο αίμα που διαμόρφωσε τα Βαλκάνια του νέου 20ου αιώνα πάνω στα συντρίμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ρωτήστε (φιλολογική αδεία) π.χ. τους Τούρκους χωρικούς της Ανατολίας όταν περνούσε το 1920 ο Ελληνικός στρατός να σας στο πουν. Όχι όμως πριν ακούσετε τις ιστορίες των Μακεδόνων χωρικών σχετικά με τις δραστηριότητες των Βούλγαρων κομμιτατζήδων. Το θέμα είναι σαν το αυγό του Κολόμβου, άκρη δεν βγαίνει αν προσπαθείς να βρείς ποιος φταίει και ποιός όχι. Μόνη λύση (κατ' εμέ) είναι να διαβάσεις όσο πιο πολύ ιστορία μπορείς, να την κρίνεις όσο μπορείς γιατί καμιά ιστορία δεν είναι δίκαιη, να μείνεις ΜΑΚΡΥΑ από τις εθνικές σχολικές ιστορίες και στο τέλος να δεχθείς τα αίσχη του έθνους σου όπως δέχεσαι (στην Ελλάδα το κάνουμε καλά) τα αίσχη των άλλων και να προχωράς μπροστά, έχοντας τα όλα αυτά υπ' όψη σου αλλά όχι μπροστά σου. Και φυσικά να μην γίνεσαι υποχείριο του κουλτουροδιεθνισμού. Με τη γνώση πας μπροστά, όχι με τις φοβίες.

Corto
12-06-07, 12:51
.... με ην οποία ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι ξένοι μας ξελάσπωσαν γιατί τα είχαμε κάνει τόσο σκ@τ@ που το νέο προτεκτοράτο τους είχε σχεδόν διαλυθεί. Αλλά τι να περιμένεις από μια χώρα που κατά τον αγώνα για την απελευθέρωση της (και όχι τουλάχιστον μετά) είχε κιόλας 3 κόμματα και μάλιστα με τις ονομασίες Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό? Που ο ηγέτης της επανάστασης της ήταν συνταγματάρχης των Άγγλων και ο πρώτος (φωτισμένος) Κυβερνήτης της πράκτορας των Ρώσων που δολοφονήθηκε από Αγγλόφιλους γαιοκτήμονες για να έρθει Γερμανός (Βαυαρός) μονάρχης. Τελικά οι Γάλλοι ήταν οι πιο εντάξει. Στέλναν όπλα, ανθρώπους και λεφτά να πολεμήσουν την ώρα που οι αξιωματικοί τους εκπαίδευαν τον στρατό του Ιμπραήμ.

Πόσους "χαλάει" αυτή η απόδοση της Νέας Ελληνικής Ιστορίας (και γιατί)?

stelpas
12-06-07, 12:55
Όχι να επηρεαζόμαστε από κάτι δήθεν προοδευτικούς του κώλ@υ, που ισχυρήζονται πως αν αύριο έρθουν στην Ελλάδα 10 εκ. μετανάστες θα πρέπει να τους δεχτούμε όλους, για να μην μας θεωρήσουν φασίστες. Δεν θα το κλείσουμε το μαγαζί για να μην μας κακοχαρακτηρίσουν μερικοί κομπλεξικοί.

Κανα λινκ θα μας δωσεις γι'αυτα τα οποια υποστηριζεις; Ποιος,ποτε και που υποστηριξε το παραπανω;Εφημεριδα ηταν;Πολιτικος;Συνφορμιτης;

Αυτο που κανεις για να υποστηρίξεις τις αποψεις σου λεγεται συκοφαντια και λαικισμος....

iloxos
12-06-07, 13:12
Για να γίνω πιο σαφής: Θεωρώ ότι η Ελλάδα είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο αίμα που διαμόρφωσε τα Βαλκάνια του νέου 20ου αιώνα πάνω στα συντρίμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ρωτήστε (φιλολογική αδεία) π.χ. τους Τούρκους χωρικούς της Ανατολίας όταν περνούσε το 1920 ο Ελληνικός στρατός να σας στο πουν. Όχι όμως πριν ακούσετε τις ιστορίες των Μακεδόνων χωρικών σχετικά με τις δραστηριότητες των Βούλγαρων κομμιτατζήδων. Το θέμα είναι σαν το αυγό του Κολόμβου, άκρη δεν βγαίνει αν προσπαθείς να βρείς ποιος φταίει και ποιός όχι. Μόνη λύση (κατ' εμέ) είναι να διαβάσεις όσο πιο πολύ ιστορία μπορείς, να την κρίνεις όσο μπορείς γιατί καμιά ιστορία δεν είναι δίκαιη, να μείνεις ΜΑΚΡΥΑ από τις εθνικές σχολικές ιστορίες και στο τέλος να δεχθείς τα αίσχη του έθνους σου όπως δέχεσαι (στην Ελλάδα το κάνουμε καλά) τα αίσχη των άλλων και να προχωράς μπροστά, έχοντας τα όλα αυτά υπ' όψη σου αλλά όχι μπροστά σου. Και φυσικά να μην γίνεσαι υποχείριο του κουλτουροδιεθνισμού. Με τη γνώση πας μπροστά, όχι με τις φοβίες.
Γνώση φίλε μου γνώση. Δηλαδή οι Γερμανοί πώς έχουν αποδεχτεί το ολοκαύτωμα;
Άλλοι φονιάδες κάνουν τα στραβά μάτια...


Έχεις δίκιο εμείς φταίμε για το αίμα.. Εμείς καλέσαμε τους Τούρκους, Βούλγαρους, Ιταλούς, Γερμανούς, Άγγλους κτλ για τουρισμό. Όταν τους ζητήσαμε να φύγουν και δε το έκαναν του σκοτώσαμε! Ά ρε φονιάδες οι 17χρονοι Έλληνες(Παληκαρίδης κτλ)...:oops:

Οι Έλληνες πολύ κακώς έκαναν παρατράγουδα στην Μ.Ασία. Όλα ξεκίνησαν απο το επεισόδιο στο Αϊδίνιο με τους 300 πεταλωμένους προσκόπους απο τους Τσέτες(You know... πέταλο αλόγου καρφωμένο στα πόδια απο παιδάκια) :(
Τα εγκλήματα τους όμως δεν συγκρίνονται καν με τις μαζικές γενοκτονίες των Τούρκων. Άλλο μλκς λοχίας-δεα με ντουφέκι να σκοτώνει έναν άοπλο και άλλο στην σειρά 10,000 να αποκεφαλίζονται με μπαλντάδες (παππούς τουρκο-αρμενιου φίλου μου γλύτωσε όταν στόμωσε το μαχαίρι. Τον άφησαν να φύγει χωρίς τα αυτιά του!!!!!)
http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_genocide

Στις Σέρρες το 42-43 υπήρχαν ποδοσφαιρικά ματς στην κεντρική πλατεία. Ξέρετε με τι μπάλα έπαιζαν οι φίλοι μας οι βούλγαροι ε;;;

Τους 300,000 που πήγαν απ'τη πείνα το 41 πανε και αυτοι ε;;;
Καλάβρυτα, Δύστομο, και πιο παλιά Ψαρά, Χίος, Μεσολόγγι, Κάσος, Κυρήνεια, κτλ πάνε όλα ε;;;


Χωρίς να αναφέρομαι σε σένα προσωπικά Corto...

stelpas
12-06-07, 13:14
Δηλαδή επειδή πέρασαν 30 απο την κύπρο και 80 απο την Ιωανία θα ξεχάσω;

Το θεμα ειναι οτι εχεις διαλεξει να θυμασαι επιλεκτικα.

Για την Κυπρο ας πουμε μηπως θυμασαι ποιος εκανε 1ος εισβολη και πραξικοπημα;Ποια πλευρα ηταν αυτη που 1η ηθελε με την βια να προσαρτησει το νησι στην επικρατεια της;

Το '22 θυμασαι τα τουρκικα χωρια που εκαψε ο ελληνικος στρατος στην υποχωρηση του(απο ξενο εδαφος) χωρις να νοιαζεται για τα αντιποινα που θα δεχονταν οι κατοικοι της Σμυρνης;

Αν τα θυμοσουν αυτα και αλλα πολλα ισως να μην ένιωθες τοσο εθνικα αδικημένος και να ειχες μια πιο ολοκληρωμενη εικονα της ιστοριας...

Nikos321
12-06-07, 13:20
Kerkiss, αν εννοείς τι οικονομικά ωφέλη θα έχουμε στηνοντας αδριάντα του Θησέα στην πόλη των Αθηνών, ομολογώ πως δεν μπορώ να σου απαντήσω. Άλλωστε αδριάντες σε μια πόλη δεν στήνεις με σκοπό να έχεις κάποια ωφέλη, πέραν ίσως του καλλωπισμού της πόλης και της τουριστικής αττραξιόν, που αλλίμονο αν το κάνεις για τον δεύτερο λόγο. Ο λόγος που στήνεις αδριάντες είναι το να τιμήσεις αυτούς που προσέφεραν σε αυτήν την συνοικία, την πόλη, στην χώρα γενικότερα.
Αν εσένα δεν σου λέει αυτό τίποτα και αντιλαμβάνεσαι τα πάντα σε ROI (απόδοσης επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων), τότε ομολογώ πως δυσκολεύομαι να σου απαντήσω.

Πάντως ακόμα και αν το να τιμήσεις τους προγόνους σου δεν σου λέει απολύτως τίποτα, σκέψου το και λίγο διαφορετικά. Όλοι οι Ευρωπαίοι που τιμούν τους προγόνους τους (αφού δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που να μην έχει αδριάντα του ιδρυτή της), ηλίθιοι είναι και εμείς οι έξυπνοι, που έχουμε καταλάβει το νόημα της ζωής;:hmm: (Όπου το νόημα της ζωής του Βαλκάνιου Νεοέλληνα είναι 'ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας'.:nono:

Για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πράγματι οι ίδιοι αυτοαποκαλούντω Ρωμαίοι. Όπως όμως στην περίπτωση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους, όπου οι ίδιοι αυτοαποκαλούντω Ρωμαίοι αλλά οι ιστορικοί δέχονται πως ήταν Γερμανοί, έτσι και στην περίπτωση του Βυζαντίου. Οι ίδιοι μπορεί να αυτοαποκαλούντω Ρωμαίοι αλλά οι ιστορικοί αντιλαμβάνονται ότι μόνο Ρωμαίοι δεν ήταν.

Γι'αυτό και έγινε ευρέως αποδεκτός ο όρος Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που πρωτο χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό ιστορικό Ιερώνημο Γούλφ (Βουλφ), το 1571, αλλά καθιερώθηκε από τα πλέον αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Cambridge κ.λπ.)
Οι Δυτικοί (Φράγκοι, Ιταλοί, κ.λ.π) αποκαλούσαν την αυτοκρατορία Imperium Grecum ή ενναλακτικά Imperium Grecorum (Ελληνική Αυτοκρατορία ή Αυτοκρατορία των Ελληνων).
Όλοι οι χρονικογράφοι και ιστορικοί της Ανατολής επίσης (Πέρσες, Εβραίοι, Άραβες), αποκαλούσαν την Αυτοκρατορία Ελληνική. Οι Άραβες μονάχα στην επίσημη ανταλλαγή αλληλογραφίας αποκαλούσαν την Αυτοκρατορία Ρωμαϊκή (για να μην τους εκνευρίζουν προφανώς).

Κάποιον λόγο θα είχαν. Δεν μπορεί να είχαν πάθει παράκρουση, όλοι τους. Άλλωστε οι Βυζαντινοί θεωρούσαν πως ο Ρωμαίος (κάτοικος της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας), ουδεμία σχέση έχει με τους Λατίνους. Το 1204 άλλωστε, οι δυτικοί κατέλυσαν την Αυτοκρατορία και ίδρυσαν στην θέση της την Λατινκή Αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως. Με την λογική πως το Βυζάντιο ήταν Λατινικό, τότε προφανώς οι Σταυροφόροι το 1204, το κατέλαβαν από τον εαυτό τους!:whistle:

Τώρα όσον αφορά του τί τελικά ήταν το Βυζάντιο, η απάντηση είναι απλή. Ήταν μια πολυεθνική Αυτοκρατορία, με επίκεντρο την θρησκεία, όπου σταδιακά οι Έλληνες επικράτησαν. Άρα η Αυτοκρατρία δεν ήταν καθαρά Ελληνική, αλλά ήταν περισσότερο Ελληνική παρά οτιδήποτε άλλο (από πλευράς άλλου έθνους εννοώ).

Και η Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας του Πανεπηστημίου του CAmbridge (συλλογικό έργο διαφόρων καθηγητών), που αναφέρει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία ως μια αυτοκρατορία που σταδιακά εξελληνίστηκε, μάλλον δεν αποτελεί έργο ανθρώπων που έχουν πάθει παράκρουση. Ούτε και οι κορυφαίοι βυζαντινολόγοι όλων των εποχών Βασίλιεφ και Οστρογκόρσκυ, που καταλήγουν στα αυτα συμπεράσματα.

Για την χρήση του όρου Ρωμαίος, απλώς θα υπενθυμίσω πως και σήμερα μια εναλακτική ονομασία του Έλληνα είναι Ρωμιός, του Ελληνισμού Ρωμιοσύνη και της Ελληνικής γλώσσας Ρωμαίϊκα. Δεν θα αποκαλούσα ποτέ τον εαυτό μου Ρωμιό, αφού υπονοεί την Έλληνα υπήκοο της Χριστιανικής Ρωμαϊκής-Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά είναι, μας αρέσει δεν μας αρέσει μια εναλακτική ονομασία για τον όρο Έλληνας. Η ιστορία υπάρχει εκεί, ανεξαρτήτως του εάν μας αρέσει και την αποδεχόμαστε ή όχι.

WAntilles
12-06-07, 13:23
Κάποιοι που έχουνε ήδη τραβήξει γιαταγάνι (π.χ. iloxos) για διαβάστε προσεκτικά τα εξαιρετικά ποστ του Corto.

iloxos
12-06-07, 13:33
Το θεμα ειναι οτι εχεις διαλεξει να θυμασαι επιλεκτικα.

Για την Κυπρο ας πουμε μηπως θυμασαι ποιος εκανε 1ος εισβολη και πραξικοπημα;Ποια πλευρα ηταν αυτη που 1η ηθελε με την βια να προσαρτησει το νησι στην επικρστεια της;

Το '22 θυμασαι τα τουρκικα χωρια που εκαψε ο ελληνικος στρατος στην υποχωρηση του(απο ξενο εδαφος) χωρις να νοιαζεται για τα αντιποινα που θα δεχονταν οι κατοικοι της Σμυρνης;

Αν τα θυμοσουν αυτα και αλλα πολλα ισως να μην ένιωθες τοσο εθνικα αδικημένος και να ειχες μια πιο ολοκληρωμενη εικονα της ιστοριας...

Α... Φίλε Stelpas...

Έχεις δίκιο...:rolleyes:

Φταίμε που το 98% όλων των Κυπρίων (Ελλήνων και Τούρκων) ήθελε ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδατο 64.
Φταίμε που οι μλκς της χούντας σκότωσαν ΜΟΝΟ άλλους ΈΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες της ΕΦ.
Πόσοι ήταν οι Τούρκοι νεκροί στην 1η αυτή εισβολή;;;;; Ψάξε να βρεις... Οι μάστορες της προπαγάνδας τούρκοι ακόμα ψάχνουν...

Το 22' ο ΕΣ έκαψε τα χωριά στην γνωστή απο την αρχαιότητα τακτική της καμμένης γης. Καίγανε και ελληνικά χωριά το ξεχνάς...
Πια αντίποινα να σκεφτούν; Τρέχανε με 1 εκατομύριο πολίτες να γλυτώσουν απο το τουρκικό ιππικό και τα ιταλογαλλικά κανόνια....
Δεν σε έχει φοβήσει κανείς με κανα όπλο ε; Άλλο αίσθημα...

Δεν νοιώθω αδικημένος φίλε, Λυπάμαι για τους 700,000 νεκρους του ΒΠΠ, τους 500,000 της Μ.Ασίας, τους 200,000 των Βαλκανικών, τους 500,000 της Ανατολικής Ρωμιλίας και τους λιγότερους αλλά εξίσου συμαντικούς της Κύπρου, της Κριμαίας, της Πόλης κτλ που τους ξέχασες...:(

anon
12-06-07, 13:34
Τώρα όσον αφορά του τί τελικά ήταν το Βυζάντιο, η απάντηση είναι απλή. Ήταν μια πολυεθνική Αυτοκρατορία, με επίκεντρο την θρησκεία, όπου σταδιακά οι Έλληνες επικράτησαν. Άρα η Αυτοκρατρία δεν ήταν καθαρά Ελληνική, αλλά ήταν περισσότερο Ελληνική παρά οτιδήποτε άλλο (από πλευράς άλλου έθνους εννοώ).


Ισως ναγινε το αντίθετο. Η αυτοκρατορία ήταν πρωτίστως ελληνική, και με όλες τις επιθέσεις που δέχτεικε, ειδικά απο την εκκλησία, έγινε λιγότερο ελληνική. Στα υψηλά κοινωνικά στρώματα και διοίκηση, θεωρούσαν ευατόν Ρωμαίους και θέλαν να αποκαλούνται έτσι, πολύ απλά γιατί ηταν συνέχεια της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, και θέλαν να διατηρήσουν τα δικαιώματα επέκτασης προς την δύση, εαν μπορουσαν, κάτι που βέβαια ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει. Ομοίως και οι Φράγκοι ονομάσανε Λατινική Αυτοκρατορία, για να δικαιώσουν την κατάκτησή τους, ηταν λατινική, άρα έπρεπε να την πάρουν πίσω. Τι γίνεται για ένα όνομα.... Παρόμοια ιστορικά γεγονότα έχουμε δεί πχ στην ιστορία Αγγλίας - Γαλλίας, με τα ονόματα, θρησκείες, κλπ για να φαίνεται ότι υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα..

Στο θέμα Ελλάδας Κυπρου, όλοι όσοι κόπτονται περι της αυτοδιάθεσης των λαών, τι κακό υπήρχε τότε; Και η Ελλάδα και η Κύπρος ήθελαν να ενωθούν. Βέβαια αυτό δεν συνέφερε τις μεγάλες δυνάμεις κλπ κλπ κλπ.... Αρα, γιατί ακούω σαχλαμάρες για τα περι ένωσης; Μπορεί να έγιναν βλακείες και μάλιστα χοντρές, αλλά αυτό προέκυψε γιατί δεν ήθελαν την αυτοδιάθεση κάποιοι... Και το πράγμα πήγε αλλού... Εαν υποστηρίζουμε την αυτοδιάθεση, την υποστηρίζουμε παντού. Εαν μεθαύριο βγούν οι Βορειοελλαδίτες, και πουν δεν γουστάρουμε να είμαστε Ελλάδα, θέλουμε ξεχωριστό κράτος, πχ με το όνομα Ελληνική Μακεδονία (αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, εαν μπορούσε να διατηρηθεί μια ειρηνική σταθερότητα), θα περίμενα πχ απο τους προοδευτικούς Νοτιοελλαδίτες να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Η' μήπως όχι;

Nikos321
12-06-07, 13:35
Το ότι ξεφτυλίζουμε με την παρουσία μας την αρχαία μας κληρονομιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρνηθούμε την κληρονομιά μας. Σημαίνει απλώς πρέπει απλώς πως πρέπει να εγκαταλείψουμε την νοοτροπία του Νεοέλληνα, του Βαλκάνιου, που δεν έχει ιδανικά, που δεν ενδιαφέρεται για την ιστορία του αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι η κονόμα και η λαμογιά.

Μας ξεφτυλίζει διεθνώς η συμπεριφορά του ταρίφα που αφού έφερε άσκοπες βόλτες έδειρε τον Βρετανό τουρίστα, τον έδειρε, του έκλεψε τις βαλίτσες και τον εγκατέλειψε και όλα αυτά εμπρός στο παιδί του. Αυτή η νοοτροπία του απατεωνίσκου, του λαμογιάκου, του κομπιναδόρου, του 'ότι φάμε και ότι πιούμε' που ανέφερα νωρίτερα μας ξεφτυλίζει και όχι ο σεβασμός προς την κληρονομιά μας.

Η απάντηση μπορεί να είναι μόνον μια, η καταδίωξη με αμείλικτο τρόπο, τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών. Η προληπτική καταδίωξη και όχι η μετά το συμβάν τιμωρία. Ας βάλουν π.χ. από την υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος 5, 10 ανθρώπους να παριστάνουν τους αλλοδαπούς τουρίστες, όπως ο ρεπόρτερ του Mega Channel, και όποιος ταρίφας λέει πως η διαδρομή Σύνταγμα-Μοναστηράκι κοστίζει 10 ευρώ, αυτόματα να του αφαιρείτε η άδεια. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, απλά η λαμογε νοοτροπία έχει αποκτήσει τόσο γερές ρίζες στην Ελλάδα, που κανείς δεν τολμάει να την αντιμετωπίσει, σκεφτόμενος το πολιτικό κόστος.

Ο Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους (ριζική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων), και πολλοί τον πίστεψαν. Γι 'αυτό και η τεράστια απογοήτευση που παρατηρείτε στον κόσμο. Διότι δεν έχουν που να στραφούν. Οι καραγκιόζηδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν το αντιλαμβάνονται, διότι θεωρούν πως στρέφεται προς το αντίπαλο κόμμα, αλλά με το πολιτικό κριτήριο που διαθέτουν, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

iloxos
12-06-07, 13:37
Κάποιοι που έχουνε ήδη τραβήξει γιαταγάνι (π.χ. iloxos) για διαβάστε προσεκτικά τα εξαιρετικά ποστ του Corto.

Φίλε κατάγομαι απο πρόσφυγες και με ενοχλεί το θέμα.

Δεν θέλω να δω και άλλους στην ζωή μου, οποιασδήποτε εθνικότητας... Γι'αυτό είπα οτι δεν ζητάω τίποτα σε προηγούμενο ποστ.

anon
12-06-07, 13:53
@nikos231 φίλε μου, το ψάρι βρωμά απο το κεφάλι που λεει και ο λαός και έχει δίκιο. Τι να το κάνεις να κυνηγήσεις έναν ταρίφα, όταν μεγαλοκαρχαρίες τρώνε εκατομύρια του κοσμάκη, είτε αυτό λέγεται ομόλογα, είτε λέγεται αμυντικές δαπάνες, είτε οτιδήποτε, και το μόνο που παθαίνουν, είναι να δηλώσουν παραίτηση!!!! Με ποιό δικαίωμα ρε αρχικλέφταρε ελληνικό κράτος και ελληνική διοίκηση πας να μπαγλαρώσεις το μικροκλεφτρόνι; Το πράγμα, το ξεκαθάρισμα της βρώμας, πρέπει να ξεκινήσει απο ψηλά, και όχι με απλές "παραιτήσεις", αλλά με φυλακίσεις. Ιδιαιτέρως αυστηρές. Και αναδρομικούς ελέγχους. Για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να πει, ναι ρε υπάρχει και δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο, και όχι να λέει τι μαμακας ειμαι που εγώ δεν κλέβω. Νομίζεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ποιο εύκολα περνά καμήλα απο το μάτι μιας βελόνας παρα κάτι τέτοιο. Εαν ο ελληνας δεν αποκτήσει πολιτική συνείδηση, να στείλει σπίτια τους τα δυο μεγάλα κόμματα, και τις πολιτικές οικογένειες που ως σύγχρονοι άρχοντες λυμαίνονται τις εξουσίες και τα πόστα, άκρη δεν πρόκειται να βγεί. Δεν με θλίβει ο ταρίφας που έκανε ότι έκανε. Σε κάθε χώρα κια αν πας, θα βρείς κακούς επαγγελματίες, λωποδύτες κλπ. Με θλίβει η απραξία του ελληνα, που επιτρέπει με την ψήφο του στα δυο μεγάλα κόμματα να συνεχίζεται αυτό το αλισβερίσι.

Nikos321
12-06-07, 13:54
Το θέμα των Τουρκοκρητικών είναι ένα θέμα που πονάει αφού η ανταλλαγή πληθυσμών έγινε, και πολύ κακώς κατά την γώμη μου, με βάση το θρήσκευμα και όχι με βάση την εθνικότητα. Έτσι Τούρκοι χριστιανοί μας είρθαν εδώ και Έλληνες εξισλαμισθέντες τους στείλαμε στην Τουρκία. Ελπίζω να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη στο μέλλον. Οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν μπορεί να κρίνονται με βάση το θρήσκευμα. Ούτε φυσικά ένας Τούρκος που ασπάζετε τον χριστιανισμό μετατρέπετε αυτομάτως σε Έλληνα.

Αν οι Έλληνες δεν μαλλώναν μεταξύ τους, έκαναν εμφύλιο μεσούσης της Επανάστασης, τότε η Ελλάδα θα είχε απελευθερωθεί με τις δικές της δυνάμεις και δεν θα γινόταν υποτελές κράτος.
Πάντως ο Ιμπραχίμ παραδέχθηκε σε Έλληνα της Αλεξάνδρειας πολύ αργότερα, πως αν είχε συναντήσει 2,3 ακόμα σαν τον Παπαφλέσσα, θα αναγκαζόταν να πάρει τον π@υλ@.

Και φυσικά αν ο Κολοκορτώνης δεν ήταν υπό περιορισμό στην Ύδρα, θα είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο και θα είχε χτυπήσει κατά την διάρκεια της απόβασης, πριν γίνει το προγεφύρωμα. Αλλά ο πολιτικάντης ο Μαυροκορδάτος έβαλε άνθρωπο της θάλασσας (Υδραίο πατριωτάκι με μέσον), να διευθήνει στεριανούς. Όπως γράφει και ο Μακρυγιάννης με το γνωστό αριστοφανικό του στυλάκι,
ο διοικητής έδινε παράγγελμα 'όρτζα πότζα' και οι Σουλιώτες που είχαν έρθει να συνδράμουν λέγανε
'τι λέει αυτός γ@μώ το κ@υλ' του'.:down:

stelpas
12-06-07, 13:56
Στην «τσιμπίδα» του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έπεσε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης οδηγούσε τη μηχανή του χωρίς κράνος και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 350 ευρώ και 5 βαθμούς στο πόιντ σίστεμ.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του νομάρχη να οδηγεί τη μηχανή του, ενώ μαζί του ήταν και η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision Μαρίγια Σερίφοβιτς.

Τις φωτογραφίες του νομάρχη είδε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης ζήτησε να χρεωθεί πρόστιμο στον κ. Ψωμιάδη ύψους 350 ευρώ και να του καταλογιστούν και πέντε βαθμοί ποινής. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809063&lngDtrID=244

Εμενα με ενοχλει που ενα μεγαλο ποσοστο νεοελληνων θεωρει οτι τυποι σαν τον παραπανω αγαπουν και νοιαζονται για την πατριδα τους περισσοτερο απο τους υπολοιπους.

Ακουσα και την απαντηση του στο ΣΚΑΙ για το θεμα.....αξιολυπητη.
Ηρθε λεει στην Αθηνα για να μαζεψει λεφτα για την θεσσ/κη και δεν ξερει για την κλιση.Με το γνωστο ειρωνικο και βλαχαδερο υφος...

Αλλα οταν τον κανει μαγκα η μιση και πανω Θεσσ/κη δεν ξερεις γιατι να πρωτολυπηθεις.Θελουν και να τους θεωρουμε και απογονους Μεγαλων Αλεξανδρων...

ΥΣ: Δεν ξερω γιατι το εκανε ο Λιαπης αλλα μπραβο του.Ελπιζω να το ξανακανει και με αλλους.

George978
12-06-07, 14:04
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΙΑΠΗ , ΖΗΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΛΙΚΑ!!!!

Nikos321
12-06-07, 14:09
Την άποψη ότι αν έρθουν και 10 εκ. μετανάστες πρέπει να τους δεχτούμε, το άκουσα στην T.V. Δυστηχώς δεν έχω κάποιο link να δώσω, αλλά μακριά από εμένα η προπαγάνδα. Ο κόσμος που μας διαβάζει, γνωρίζει για το αν υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες απόψεις ή όχι. Ο καθένας έχει μάτια και βλέπει και μυαλό για να κρίνει. Αν θεωρείς πως κάνω προπαγάνδα δεν χρειάζετε να με πιστεύεις.

Άλλωστε και μόνον το γεγονός πως όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης (όχι μονάχα προεκλογικά), ενώ στην Ελλάδα ουδέποτε συζητείτε και όποιος το θέσει θεωρείτε περίπου συνοδοιπόρος του Χίμλερ, είναι απόδειξη μεγαλύτερη του οποιδήποτε link.

Για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, όπως προανέφερα, οι Φράγκοι πάντοτε την θεωρούσαν Ελληνική.
Ακόμα και ανθέλληνες αυτοκράτορες, όπως ο Αρκάδιος (γιός του παρανοϊκου Θεοδόσιου) πήρε μέτρα υπέρ της Ελληνικότητας (να είναι στην διακριτική ευχαίρια του δικαστή αν θα εκδώσει την δικαστική απόφαση στα Λατινικά ή στα Ελληνικά, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων μιλούσε μόνον Ελληνικά). Κάποια στιγμή ήταν λογικό οι Έλληνες να αναλάβουν τα ανώτατα αξιώματα. Η διαδικασία κράτησε κάποιους αιώνες, αλλά από τον 4 μέχρι τον 8 αιώνα είχε πιά ολοκληρωθεί. Οι Ελληνες κατείχαν πλέον τα περισσότερα υψηλά αξιώματα. Η Εκκλησία πάντα είχε μίσος προς τον Ελληνισμό, αλλά όπως αναφέρει και ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος, μέχρι τον 9ο αι., οι Μανιάτες πίστευαν ακόμα στο 12θεο.

WAntilles
12-06-07, 14:11
Κλήση γιατί οδηγεί δίχως κράνος πρέπει να φάει και ο "εκτίων ποινήιιιιιι".

iloxos
12-06-07, 14:11
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΙΑΠΗ , ΖΗΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΛΙΚΑ!!!!

Ζήτω ο Λίαπης και κάθε συγγενής αγράμματος του Κωστάκη που είναι υπουργός!!!!
Ζήτω οι κουμπάροι!!!
:worthy:

Corto
12-06-07, 14:43
Γνώση φίλε μου γνώση. Δηλαδή οι Γερμανοί πώς έχουν αποδεχτεί το ολοκαύτωμα;
Άλλοι φονιάδες κάνουν τα στραβά μάτια...


Έχεις δίκιο εμείς φταίμε για το αίμα.. Εμείς καλέσαμε τους Τούρκους, Βούλγαρους, Ιταλούς, Γερμανούς, Άγγλους κτλ για τουρισμό. Όταν τους ζητήσαμε να φύγουν και δε το έκαναν του σκοτώσαμε! Ά ρε φονιάδες οι 17χρονοι Έλληνες(Παληκαρίδης κτλ)...:oops:

Οι Έλληνες πολύ κακώς έκαναν παρατράγουδα στην Μ.Ασία. Όλα ξεκίνησαν απο το επεισόδιο στο Αϊδίνιο με τους 300 πεταλωμένους προσκόπους απο τους Τσέτες(You know... πέταλο αλόγου καρφωμένο στα πόδια απο παιδάκια) :(
Τα εγκλήματα τους όμως δεν συγκρίνονται καν με τις μαζικές γενοκτονίες των Τούρκων. Άλλο μλκς λοχίας-δεα με ντουφέκι να σκοτώνει έναν άοπλο και άλλο στην σειρά 10,000 να αποκεφαλίζονται με μπαλντάδες (παππούς τουρκο-αρμενιου φίλου μου γλύτωσε όταν στόμωσε το μαχαίρι. Τον άφησαν να φύγει χωρίς τα αυτιά του!!!!!)
http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_genocide

Στις Σέρρες το 42-43 υπήρχαν ποδοσφαιρικά ματς στην κεντρική πλατεία. Ξέρετε με τι μπάλα έπαιζαν οι φίλοι μας οι βούλγαροι ε;;;

Τους 300,000 που πήγαν απ'τη πείνα το 41 πανε και αυτοι ε;;;
Καλάβρυτα, Δύστομο, και πιο παλιά Ψαρά, Χίος, Μεσολόγγι, Κάσος, Κυρήνεια, κτλ πάνε όλα ε;;;


Χωρίς να αναφέρομαι σε σένα προσωπικά Corto...

Φυσικά δεν είναι προσωπικό.... όμως υποκύπτεις στο λάθος που με τρελαίνει. Είπα ότι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε το μερίδιο μας στο αίμα, όχι ότι εμείς φταίμε. Η κλασική νεοελληνική ανάγνωση είναι όταν διαβάζουμε γράμματα (α-β-γ-δ) που κάνουν συγκεκριμένες λέξεις, στην ουσία να τα μεταφράζουμε στις λέξεις που ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να διαβάσουμε, επηρεασμένοι από τα εθνικά, πολιτικά, κομματικά, ποδοσφαιρικά και άλλα ιδεώδη μας, οπότε στο τέλος οι άλλοι φταίνε. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ. (συγγνώμη).
Λοιπόν, όλα τα παραπάνω, είναι αλήθεια. Το πιστεύω γιατί τα έχω διαβάσει, τα έχω ακούσει, γιατί είμαι μισός Μακεδόνας, μισός πρόσφυγας, παλιός πρόσκοπος και περήφανος που είμαι Έλληνας. Θα απαρνηθώ όμως γι' αυτό το γεγονός το ότι η Παλιά Ελλάδα χτίστηκε ως προτεκτοράτο της Ευρώπης? Ότι το 1897 σήκωσε κεφάλι προς Βορρά χωρίς άδεια και μας το έκοψαν οι Αγγλογάλλοι επειδή δεν ήταν έτοιμοι να σκυλέψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμα? Ότι οι Νέες Χώρες ήταν ένας άθλος του Βενιζέλου σε συνεργασία με έναν γερμανοτραφή Δανό πρίγκηπα και το ότι δεν μιλάμε Βουλγαρικά εδώ πάνω (αντίθετα με ότι νομίζετε) είναι μια συγκυρία ωρών?
Ότι η Θεσσαλονίκη (που την λατρεύω) έγινε Ελληνική ξεριζώνοντας οτιδήποτε θύμιζε το οθωμανικό παρελθόν της (εκτός από την κουζίνα, ευτυχώς) και κατόπιν το εβραϊκό?
Ότι με τον ίδιο αυτό πρίγκηπα ο Βενιζέλος "σκοτώθηκε" (και δικαίως) σε 3 χρόνια όταν έγινε βασιλιάς?
Ότι ο ίδιος ήρωας Βενιζέλος αργότερα μας έμπλεξε άστοχα στο Μικρασιατικό Έπος (όπως θα θέλαμε να είναι) αλλά εξελίχθηκε σε καταστροφή που σημάδεψε (εκτός από κοινωνικά) και πολιτικά την Ελλάδα, επωάζοντας το αυγό του φιδιού των στρατιωτικών κινημάτων που ταλάνιζε την Ελλάδα μέχρι την γερμανική εισβολή?
Βλέπεις ότι η ιστορία, δεν είναι μόνο οι αδικίες που υποφέραμε (και υποφέραμε πολλές είναι αλήθεια) αλλά και τα λάθη που κάναμε. Μένοντας μόνο στις αδικίες, ήμαστε μοιρολάτρες. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, μπορεί να μην τα επαναλάβουμε. Προς το παρόν δεν το κάνουμε...

iloxos
12-06-07, 15:10
Φυσικά δεν είναι προσωπικό.... όμως υποκύπτεις στο λάθος που με τρελαίνει. Είπα ότι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε το μερίδιο μας στο αίμα, όχι ότι εμείς φταίμε. Η κλασική νεοελληνική ανάγνωση είναι όταν διαβάζουμε γράμματα (α-β-γ-δ) που κάνουν συγκεκριμένες λέξεις, στην ουσία να τα μεταφράζουμε στις λέξεις που ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να διαβάσουμε, επηρεασμένοι από τα εθνικά, πολιτικά, κομματικά, ποδοσφαιρικά και άλλα ιδεώδη μας, οπότε στο τέλος οι άλλοι φταίνε. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ. (συγγνώμη).
Λοιπόν, όλα τα παραπάνω, είναι αλήθεια. Το πιστεύω γιατί τα έχω διαβάσει, τα έχω ακούσει, γιατί είμαι μισός Μακεδόνας, μισός πρόσφυγας, παλιός πρόσκοπος και περήφανος που είμαι Έλληνας. Θα απαρνηθώ όμως γι' αυτό το γεγονός το ότι η Παλιά Ελλάδα χτίστηκε ως προτεκτοράτο της Ευρώπης? Ότι το 1897 σήκωσε κεφάλι προς Βορρά χωρίς άδεια και μας το έκοψαν οι Αγγλογάλλοι επειδή δεν ήταν έτοιμοι να σκυλέψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμα? Ότι οι Νέες Χώρες ήταν ένας άθλος του Βενιζέλου σε συνεργασία με έναν γερμανοτραφή Δανό πρίγκηπα και το ότι δεν μιλάμε Βουλγαρικά εδώ πάνω (αντίθετα με ότι νομίζετε) είναι μια συγκυρία ωρών?
Ότι η Θεσσαλονίκη (που την λατρεύω) έγινε Ελληνική ξεριζώνοντας οτιδήποτε θύμιζε το οθωμανικό παρελθόν της (εκτός από την κουζίνα, ευτυχώς) και κατόπιν το εβραϊκό?
Ότι με τον ίδιο αυτό πρίγκηπα ο Βενιζέλος "σκοτώθηκε" (και δικαίως) σε 3 χρόνια όταν έγινε βασιλιάς?
Ότι ο ίδιος ήρωας Βενιζέλος αργότερα μας έμπλεξε άστοχα στο Μικρασιατικό Έπος (όπως θα θέλαμε να είναι) αλλά εξελίχθηκε σε καταστροφή που σημάδεψε (εκτός από κοινωνικά) και πολιτικά την Ελλάδα, επωάζοντας το αυγό του φιδιού των στρατιωτικών κινημάτων που ταλάνιζε την Ελλάδα μέχρι την γερμανική εισβολή?
Βλέπεις ότι η ιστορία, δεν είναι μόνο οι αδικίες που υποφέραμε (και υποφέραμε πολλές είναι αλήθεια) αλλά και τα λάθη που κάναμε. Μένοντας μόνο στις αδικίες, ήμαστε μοιρολάτρες. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, μπορεί να μην τα επαναλάβουμε. Προς το παρόν δεν το κάνουμε...

Φίλε Corto δεν διαφωνώ με αυτά που λες.

Ναι η Ελλάδα ήταν και είναι προτεκτοράτο.

Το 97 δεν πήγαμε για την μακεδονία αλλά για την Κρητη. Αποβιβάσαμε και στρατό και καερδίσαμε το νησί και ξαναφύγαμε όταν μαζεύτηκαν οι ξένοι εναντίον μας. Οι Κρήτες ζητούσαν απελευθέρωση και την πήραν αργότερα 'εστω και με ήττα του ΕΣ. Το μαύρο 97 ήρθε αργότερα απο λαϊκή αγανάκτηση.

Βουλγάρικα δεν μίλησαν οι μακεδόνες απο τον 10 αιώνα που πρωτεύουσα των βούλγαρων ήταν η καστοριά. Δεν νομίζω να μίλαγαν τώρα αν και οι Βούλγαροι προσπάθησαν πολύ (αλλαγή ονομάτων, οδών κτλ) στη κατοχή. Ας είχαν τα *****δια να μας κερδίσουν στο Κιλκίς με τον 4 φορές μεγαλύτερο και πλήρη εξοπλισμένο στρατό τους.

Η θεσσαλονίκη έγινε ελληνική με αίμα. Δηλαδή τί να κρατάγαμε; τους μαχαλάδες; τα τζαμιά; τί τέχνη άφησαν οι τούρκοι στην ελλάδα ή στον κόσμο; Τις βυζαντινές αντιγραφές και την αραβική κουζίνα;
Τσέκαρε λίγο διαφορά Κέρκυρας - Ιωαννίνων (κόσμος, κουλτούρα, τέχνες, αρχιτεκτονικη κτλ) και ξανα πες μου.
Για τον διωγμο των Εβραίων κοίτα αλλού. Εμείς δεν ευθυνόμαστε.

Ο Βενιζέλος καλά το είχε σκεφτεί με τους Άγγλους. Οι Γάλλοι οι Ιταλοι και οι Σοβιετικοί είχαν άλλα σχέδια. Στην Μ. Ασία πήγαμε με το αίμα του Σκρα και της Κριμαίας να ελευθερώσουμε αδερφούς. Αυτοί δεν είχαν δικαίωμα να ελευθερωθούν; Το 21 το 1/3 του ελληνισμού ήταν σκλάβοι ακόμα.
Τη μλκ την έκανε όταν προκύρηξε εκλογές και έχασε απο τους ψήφους των τούρκων. Τώρα τί φταίει που ο "εξαδάκτυλος" πρίγκιπας ξήλωσε όλους τους μάχιμους αξ/κους και έβαλε όλη της σαβούρα δεν το καταλαβαίνω. Φταίμε για την ηττα, δεν φταίμε για τη ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Το οτι γράφω όλα αυτά δεν συμαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα λάθη μας. Διαβάζω ιστορία 15 χρόνια σχεδόν και ακόμα βρίσκω κενά.

Corto
12-06-07, 15:16
"Το οτι γράφω όλα αυτά δεν συμαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα λάθη μας. Διαβάζω ιστορία 15 χρόνια σχεδόν και ακόμα βρίσκω κενά."

Α, γειά σου, εδώ είμαστε....

Επειδή ξεφύγαμε.... τελικά φταίμε που καταπιέζουμε τους Δυτικούς Βούλγαρους (ή Ανατολικούς Αλβανούς) ή όχι. Όσο αντικειμενικός και να θέλεις να είσαι, μερικά κεφάλαια της ιστορίας δεν γράφονται - ΧΑΡΑΣΟΝΤΑΙ. Πόσο να αντέξεις την προσπάθεια παραχάραξης? Ε, ρε ξύλο που θέλουν μερικοί ...αριστεροδιεθνιστούληδες :p

iloxos
12-06-07, 15:26
"Το οτι γράφω όλα αυτά δεν συμαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα λάθη μας. Διαβάζω ιστορία 15 χρόνια σχεδόν και ακόμα βρίσκω κενά."

Α, γειά σου, εδώ είμαστε....

Επειδή ξεφύγαμε.... τελικά φταίμε που καταπιέζουμε τους Δυτικούς Βούλγαρους (ή Ανατολικούς Αλβανούς) ή όχι. Όσο αντικειμενικός και να θέλεις να είσαι, μερικά κεφάλαια της ιστορίας δεν γράφονται - ΧΑΡΑΣΟΝΤΑΙ. Πόσο να αντέξεις την προσπάθεια παραχάραξης? Ε, ρε ξύλο που θέλουν μερικοί ...αριστεροδιεθνιστούληδες :p


Τους καταπιέζουμε; Σε τι; Στην προσπαθειά τους να λένε μλκς;

Η οικονομία τους είναι βασισμένη στη δικιά μας με τόσες επενδύσεις που αν τις κάναμε εδώ δεν θα είχε 50% ανεργία η Πάτρα, η Κοζάνη κτλ
Στον πόλεμο μεταξύ των βούλγαρων και των αλβανών τους βοηθήσαμε αντί να στέιλουμε δώρο 400 πχ Μ-48Α5 στους Αλβανούς να τελεϊώνει το παιχνίδι
Μέχρι τώρα μόνο π*** δεν τους έχουμε πάρει.

Αν τώρα δεν σε πειράζει να τους λες Μακεδόνες τί να σου πω...
Αν θέλουν οι αμερικάνοι ας τους βγάλουν Τέξας ή ότι άλλο.

Δεν έχω ενοχλήσει στη ζωή μου κανένα. Δεν έχω κάνει κακό σε κανένα. Μακάρι να μην κάνω κακό ποτέ σε κανένα. Αν συνεχιστεί όμως εμένα και αρκετούς άλλους δεν μας βλέπω καλά...
Το G-3 και έφυγα:(

αριστεροδιεθνιστούλης; :rofl::rofl::rofl::cool:

WAntilles
12-06-07, 15:51
Φίλε κατάγομαι απο πρόσφυγες και με ενοχλεί το θέμα.

Δεν θέλω να δω και άλλους στην ζωή μου, οποιασδήποτε εθνικότητας... Γι'αυτό είπα οτι δεν ζητάω τίποτα σε προηγούμενο ποστ.

Από όπου και αν κατάγεσαι, με attitude σαν κι αυτό, θα δεις σίγουρα και άλλους τέτοιους στη ζωή σου, γιατί θα ξεκινήσεις εσύ νέο κύκλο αιματοκυλίσματος.

kerkiss
12-06-07, 16:25
ΥΓ Μερικοί αν θέλετε και δεν σας εκφράζει το Ελληνικό Κράτος, το Ελληνικό Έθνος κτλ μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλη χώρα παραδίδοντας στην έξοδο το διαβατηριο σας.
Αυτή την φράση την πρωτοάκουσα πριν από πολλά χρόνια από τον Λεπέν όταν ήμουν μετανάστης στην Γαλλία
Ήταν η βασική φιλοσοφία του πάνω στην οποία στήριξε την ανάπτυξη του νεοφασιστικού ρατσιστικού κινήματός του
Γι αυτό πρόσεχε πολύ αν την ασπάζεσαι, με το τι ιδεολογία εκφράζει
Χωρίς να αναφέρω ότι δεν έχεις κανένα παραπάνω δικαίωμα από εκείνους τους Έλληνες που δεν τους αρέσει η ισχύουσα νοοτροπία της χώρας, ώστε να τους καλείς να φύγουν
Κάποιοι, στο πρόσφατο παρελθόν, τους έστελναν σε ξερονήσια ή τους αφαιρούσαν την υπηκοότητα


Πάντως ακόμα και αν το να τιμήσεις τους προγόνους σου δεν σου λέει απολύτως τίποτα, σκέψου το και λίγο διαφορετικά.
Αυτός πρέπει να είναι και ο μοναδικός λόγος αν και δεν βλέπω την αξία των ανδριάντων την στιγμή που η καθημερινή συμπεριφορά μας φτύνει τις διδασκαλίες τους
Πχ οι τελειόφοιτοι γιατροί δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη αλλά στην επαγγελματική καθημερινότητά τους σκουπίζουν τον κ@λο τους με αυτόν
Προτείνω (για να σε ευχαριστήσω) να βάλουν ένα ανδριάντα του Μέγα Αλέξανδρου δίπλα από αυτόν της Βουγιουκλάκη ..... για να σταματήσουν και οι υπαινιγμοί για τον ανδρισμό του


Τώρα όσον αφορά του τί τελικά ήταν το Βυζάντιο, η απάντηση είναι απλή. Ήταν μια πολυεθνική Αυτοκρατορία, με επίκεντρο την θρησκεία, όπου σταδιακά οι Έλληνες επικράτησαν. Άρα η Αυτοκρατρία δεν ήταν καθαρά Ελληνική, αλλά ήταν περισσότερο Ελληνική παρά οτιδήποτε άλλο (από πλευράς άλλου έθνους εννοώ).
Λάθος κάνεις
Η ελληνική γλώσσα επικράτησε και όχι οι Έλληνες
Ειδάλλως πως εξηγείς τους τόσους Αρμένιους, Λατίνους και Σλάβους αυτοκράτορες ;
Στην ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία μας αφήνεται να εννοηθεί ότι όλοι τους (πέρα του ιδρυτή) ήταν Έλληνες
Αυτό είναι παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας

iloxos
12-06-07, 16:29
Από όπου και αν κατάγεσαι, με attitude σαν κι αυτό, θα δεις σίγουρα και άλλους τέτοιους στη ζωή σου, γιατί θα ξεκινήσεις εσύ νέο κύκλο αιματοκυλίσματος.


Δεν θέλω να καταλάβω εδάφη. Δεν θέλω να σκοτώσω. Δεν θέλω όμως να σκοτωθώ εγώ ή το παιδι μου.

Δεν μίλησα για τα Σκόπια.
Ενα Α-7 να περάσει απο πάνω στα 20 μέτρα και το πήίρανε το μύνημα.
Αν χτυπήσουμε τα σκόπια θα καταστραφεί η οικονομία της β. ελλάδος που αλληλοστηρίζεται.

Υπάρχουν άλλοι εχθροί ομόεθνοι που τα δημιουργούν αυτά. Γι' αυτούς θα είναι το G-3:cool:

agmarios
12-06-07, 16:36
Αν χτυπήσουμε τα σκόπια θα καταστραφεί η οικονομία της β. ελλάδος που αλληλοστηρίζεται.
Εκεί νομίζω ότι κρύβεται όλη η ουσία. Με τον γείτονά σου αλληλοεξαρτάσαι.
Η οικονομική συνεργασία είναι η καλύτερη διπλωματία.

Δυστυχώς αυτό βέβαια πρέπει να το καταλάβουν και οι γείτονές μας.

iloxos
12-06-07, 16:39
Αυτή την φράση την πρωτοάκουσα πριν από πολλά χρόνια από τον Λεπέν όταν ήμουν μετανάστης στην Γαλλία...Χωρίς να αναφέρω ότι δεν έχεις κανένα παραπάνω δικαίωμα από εκείνους τους Έλληνες που δεν τους αρέσει η ισχύουσα νοοτροπία της χώρας, ώστε να τους καλείς να φύγουν. Κάποιοι, στο πρόσφατο παρελθόν, τους έστελναν σε ξερονήσια ή τους αφαιρούσαν την υπηκοότητα.


Στην Αγγλία την φράση την έλεγαν nationalism και εμένα fucking greek...

Με παππού κουμουνιστή φίλε μου και τα σχεδιά τους για σλαβοελληνικό κράτος στην μακεδονία, παιδωμάζωμα κτλ προτείνω να τους δίνανε την ελλάδα και οι λοιποι 90% να φεύγανε....

Έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Όποιος θέλει κάθεται και αγωνίζεται και όποιος θέλει την κάνει για έξω. Η ελλάδα είναι για αυτούς που νοιώθουν έλληνες (φυλετικά, πολιτισμικά κτλ). Δεν γουστάρεις, αραίωνε...Απλό
Λάθος κάνεις
Η ελληνική γλώσσα επικράτησε και όχι οι Έλληνες
Ειδάλλως πως εξηγείς τους τόσους Αρμένιους, Λατίνους και Σλάβους αυτοκράτορες ;
Στην ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία μας αφήνεται να εννοηθεί ότι όλοι τους (πέρα του ιδρυτή) ήταν Έλληνες
Αυτό είναι παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας


Απο το 10ο αιώνα και μετά η αυτοκρατορία ήταν πλήρως ελληνική. Όχι νωρίτερα.
Και ο Σαρκοζί είναι ουγγροεβραίος, αρα η γαλλία είναι ουγγρική πχ;

iloxos
12-06-07, 16:41
Εκεί νομίζω ότι κρύβεται όλη η ουσία. Με τον γείτονά σου αλληλοεξαρτάσαι.
Η οικονομική συνεργασία είναι η καλύτερη διπλωματία.

Δυστυχώς αυτό βέβαια πρέπει να το καταλάβουν και οι γείτονές μας.


Αν πάρουμε τα supermarket, βενζινάδικα, βιοτεχνίες κτλ θα πάθουν πλάκα. Εμεις τα πάμε Αλβανία πχ. Αυτοί τί θα κάνουν;

George978
12-06-07, 16:46
η βορεια ελλαδα ΔΕΝ εξαρταται σε βαθμο που αν χαλασουν οι σχεσεις μας με τους σκοπιανους να παθουμε κραχ. Εν αντιθεση με τους σκοπιανους που θα σχεδον καταστραφουν με διπλασιασμο του κοστους βασικων αγαθων. ομως αυτοι δε φαινονται να το υπολογιζουν , εμεις τρεμουμε :hmm:

agmarios
12-06-07, 16:51
η βορεια ελλαδα ΔΕΝ εξαρταται σε βαθμο που αν χαλασουν οι σχεσεις μας με τους σκοπιανους να παθουμε κραχ. Εν αντιθεση με τους σκοπιανους που θα σχεδον καταστραφουν με διπλασιασμο του κοστους βασικων αγαθων. ομως αυτοι δε φαινονται να το υπολογιζουν , εμεις τρεμουμε :hmm:

Δεν αναφερόμουν μόνο στα Σκόπια αλλά και σε άλλους γείτονες.

Όσο για το αν το υπολογίζουν, μάλλον προσπαθούν να το κρύψουν.

George978
12-06-07, 16:58
η βορεια ελλαδα εχει απο χρονια τωρα προσανατολισμο βουλγαρικο και ρουμανικο. τα σκοπια ειναι ενα συμπληρωμα

τελευταια το εμποριο με τουρκια εχει παρει την ανηφορα , ειλικρινα ποιος τους μαμαει τους σκοπιανους...

Nikos321
12-06-07, 17:46
Anon, είμαι κατά της ψήφου στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι μονάχα ότι η πλειοψηφία του κόσμου συνεχίζει να ψηφίζει δύο απαξιωμένα και πλήρως αναξιόπιστα κόμματα, αλλά ότι βάζει και σταυρό σε αποδεδειγμένους καραγκιόζηδες και ψεύτες. Άμα οι Κερκυραίοι θέλουν να ξαναψηφίσουν Ν.Δ., είναι δικαιωμά τους, αλλά έλεος, κάποιος καλύτερος από τον Γεωργιάδη δεν υπάρχει να ψηφίσουν.

Λέμε πλάκα πλάκα για τα αμερικανάκια, αλλά εκεί υπάρχουν σοβαροί θεσμοί και οι νόμοι εφαρμόζονται. Μπορεί να γελάμε με το θέμα της Πάρις Χίλτον, αλλά υπήρχε ποτέ στην Βαλκάνια Ελλάδα να έμπαινε φυλακή, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, ο κανακάρης της Λάτση;:hmm: Ούτε μια στο μύριο.

Ο Ψωμιάδης είναι σαλτιμπάγκος. Απορώ γιατί τον ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς. Ακόμα και αν δεχτώ ότι τους εκφράζει πολιτικά, το θέμα της αισθητικής δεν τους ενοχλεί;

Kerkiss, για τον ανδρισμό του Αλεξάνδρου θα μπορούσα να μιλήσω για τις πολιάριθμες σχέσεις που είχε με εταίρες, για τον Ηρακλή, τον νόθο γιό που είχε αποκτήσει με μια Αθηναία εταίρα (την ίδια που πάνω στο μεθύσι τους έψησε να κάψουν το παλάτι της Περσέπολις για να εκδικηθεί την ισοπέδωση της Αθήνας από τον Ξέρξη και τον Μαρδόνιο), και για πολλά άλλα, άγνωστα στους περισσότερους αφού η ετεροφυλοφιλία δεν είναι trendy την σήμερον, αλλά δεν θα το κάνω.:whistle:

Για τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, μετά τον 8ο αιώνα δύσκολα έβγαινε μη Έλληνας Αυτοκράτορας.

kerkiss
12-06-07, 17:57
Έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Όποιος θέλει κάθεται και αγωνίζεται και όποιος θέλει την κάνει για έξω. Η ελλάδα είναι για αυτούς που νοιώθουν έλληνες (φυλετικά, πολιτισμικά κτλ). Δεν γουστάρεις, αραίωνε...Απλό
Eάν νομίζεις ότι έχεις κληρονομικά δικαιώματα στην Ελλάδα ή δικτατορίστικα για να καθορίζεις για ποιούς είναι η χώρα και ποιοί πληρούν τις προδιαγραφές (σου) για να είναι υπήκοοί της τότε έχεις γεννηθεί σε λάθος εποχή
Η περίοδος της χούντας πέρασε ανεπιστρεπτεί


Απο το 10ο αιώνα και μετά η αυτοκρατορία ήταν πλήρως ελληνική. Όχι νωρίτερα.
Και ο Σαρκοζί είναι ουγγροεβραίος, αρα η γαλλία είναι ουγγρική πχ;
Και ο μπάτσος είναι όργανο, άραγε ο μπάτσος είναι μπουζούκι
Ωραία συλλογιστική έχεις
Θεωρείς (χωρίς αποδείξεις) ότι το Βυζάντιο είναι ελληνική αυτοκρατορία και άραγε και οι Αρμένιοι ή Σλάβοι αυτοκράτορές τους δεν αποτελούν παραφωνία αλλά αποτέλεσμα ένταξης και ελληνοποίησής τους
Πίστευε και μη ερεύνα λέγεται η λογική σου

kerkiss
12-06-07, 18:14
Anon, είμαι κατά της ψήφου στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι μονάχα ότι η πλειοψηφία του κόσμου συνεχίζει να ψηφίζει δύο απαξιωμένα και πλήρως αναξιόπιστα κόμματα, αλλά ότι βάζει και σταυρό σε αποδεδειγμένους καραγκιόζηδες και ψεύτες. Άμα οι Κερκυραίοι θέλουν να ξαναψηφίσουν Ν.Δ., είναι δικαιωμά τους, αλλά έλεος, κάποιος καλύτερος από τον Γεωργιάδη δεν υπάρχει να ψηφίσουν.
Γιατί οι άλλοι (των μικρών κομμάτων) είναι καλλίτεροι ;
Όσο για την Κέρκυρα θα σου έλεγα ότι ο Γεωργιάδης είναι από τους καλλίτερους που υπάρχουν στο νησί
Αν τους ήξερες (παρόντες και παρελθόντες) θα συμφωνούσες μαζί μου


Kerkiss, για τον ανδρισμό του Αλεξάνδρου θα μπορούσα να μιλήσω για τις πολιάριθμες σχέσεις που είχε με εταίρες, για τον Ηρακλή, τον νόθο γιό που είχε αποκτήσει με μια Αθηναία εταίρα (την ίδια που πάνω στο μεθύσι τους έψησε να κάψουν το παλάτι της Περσέπολις για να εκδικηθεί την ισοπέδωση της Αθήνας από τον Ξέρξη και τον Μαρδόνιο), και για πολλά άλλα, άγνωστα στους περισσότερους αφού η ετεροφυλοφιλία δεν είναι trendy την σήμερον, αλλά δεν θα το κάνω.:whistle:
Δεν είναι ζήτημα trendy ή όχι αλλά γνωστής αντίδρασης των ελληναράδων σε ότι θεωρούν μειωτικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες
Αυτοί φώναζαν όταν βγήκε η ταινία για τις νύξεις περί ομοφυλλικών τάσεων του Αλέξανδρου που περιλάμβανε


Για τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, μετά τον 8ο αιώνα δύσκολα έβγαινε μη Έλληνας Αυτοκράτορας.
Και όμως συνέχισαν να υπάρχουν δυναστίες κυρίως αρμενικής καταγωγής
Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και ούτε καθορίζει τον χαρακτήρα του Βυζαντίου
Όπως δεν καθορίζει και την "ελληνικότητά" του η γλώσσα που επικρατούσε
Άλλωστε και τα ευαγγέλια στα ελληνικά γράφτηκαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χριστός ή οι ευαγγελιστές ή η εκφραζόμενη φιλοσοφία είναι ελληνικές
Το βυζάντιο δεν δημιουργήθηκε από Έλληνες ούτε κατακτήθηκε στην συνέχεια από Έλληνες
Απλώς το ελληνόφωνο στοιχείο είχε σπουδαιότερο ρόλο σε μια πολυεθνική αυτοκρατορία
Το να μην το θεωρώ ελληνικό δεν με κάνει λιγότερο Έλληνα ή λιγότερο περήφανο για τους προγόνους μου
Όπως επίσης και το να δέχομαι ότι η ιστορία μας περιέχει και μαύρες και μη ένδοξες εποχές
Μέρος του ανθρώπινου είδους είμαστε και όχι απόγονοι θεών ή υπερανθρώπων

iloxos
12-06-07, 18:59
Eάν νομίζεις ότι έχεις κληρονομικά δικαιώματα στην Ελλάδα ή δικτατορίστικα για να καθορίζεις για ποιούς είναι η χώρα και ποιοί πληρούν τις προδιαγραφές (σου) για να είναι υπήκοοί της τότε έχεις γεννηθεί σε λάθος εποχή
Η περίοδος της χούντας πέρασε ανεπιστρεπτεί
Και ο μπάτσος είναι όργανο, άραγε ο μπάτσος είναι μπουζούκι
Ωραία συλλογιστική έχεις
Θεωρείς (χωρίς αποδείξεις) ότι το Βυζάντιο είναι ελληνική αυτοκρατορία και άραγε και οι Αρμένιοι ή Σλάβοι αυτοκράτορές τους δεν αποτελούν παραφωνία αλλά αποτέλεσμα ένταξης και ελληνοποίησής τους
Πίστευε και μη ερεύνα λέγεται η λογική σου


Φυσικά και έχω! Πας καλά;
Δηλαδή αν δεν έχω εγώ/εμείς που πληρώνουμε φόρους και κάναμε στρατό ποιος έχει;
Οι Αλβανοι ή καποιος άλλος;

Διάβασε καλά! Δεν έδωσα προδιαγραφές!
Είπα όποιος νοιώθει Έλληνας (φυλετικά-πολιτισμικά) ας κάτσει και ας αγωνιστεί μέσω της δημοκρατίας και της ελευθερίας που παρέχω/ουμε ως έθνος -κράτος.
Οι άλλοι που ΔΕΝ νοιώθουν είναι ελευθεροι να φύγουν αν θέλουν.
Αλλοιώς υπάρχουν νόμοι και δικαιώματα/υποχρεώσεις.

Ποιά χούντα λες;


Θεωρώ οτι το Βυζάντιο μετά τον 10ο αιώνα ήταν ελληνικό με μειονότητες όπως σήμερα.
θες αποδείξεις; Πήγαινε σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο και σήκωσε βιβλία. (Στα Αγγλικά κυρίως, δεν είναι τόσο φανατικά προσκήμενοι σε μας οι ξένοι)

pelasgian
12-06-07, 19:24
... ποιοί πληρούν τις προδιαγραφές (σου) για να είναι υπήκοοί της τότε έχεις γεννηθεί σε λάθος εποχή.


Κανένας έλληνας πολίτης δεν πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές για να είναι υπήκοος. Εγώ κάνω κάθε προσπάθεια πάντως.Η περίοδος της χούντας πέρασε ανεπιστρεπτεί.


Είσαι σίγουρος; Δηλαδή αυτό το σύστημα του αυτοδύναμου κοινοβουλευτισμού με εγγονούς, ανηψιούς, κόρες, μπατζανάκιδες και κουμπάρους με μεγάλους κουμπαράδες εσύ το θεωρείς δημοκρατία; Δηλαδή νοιώθεις πολίτης και κυρίαρχος λαός ή ο μλκς της παρέας που κάθε τέσσερα χρόνια αγοράζεις λιανικής αυτό που τα δύο κόμματα πουλάνε χονδρικής (και χονδροειδώς) δηλαδή ΕΛΠΙΔΕΣ.

Δηλαδή με τα καμώματα του Γιωργάκη να προσπαθεί να βρει οπωσδήποτε κάποιο σκάνδαλο γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα να προτείνει ως βιώσιμη λύση ανάπτυξης για αυτή τη χώρα εσύ χαίρεσαι; Ή μήπως τη βρίσκεις όταν βλέπεις τον επίτιμο να υπονομεύει τον ανηψιό για να πάρει θέση η κόρη; Θεωρείς ότι έχεις αριστερά όταν μπαίνει η ίδια κασσέτα εδώ και 20 χρόνια και το μόνο που αλλάζει είναι η φωνή, ή μήπως δεν νοιώθεις «κρυάδες» όταν βλέπεις το χίτλερ χωρίς μουστάκι να σου λέει για ελληνορθόδοξα μεγαλεία;

Όταν δε στη δημόσια διοίκηση πλέον βλέπεις αυλικούς με μπλε και πράσινους κόκκους να λαμβάνουν θέσεις που ούτε να τις καθαρίσουν με vetex δεν είναι κατάλληλοι, εσύ θεωρείς ότι έχουμε δημοκρατία;

Δηλαδή πώς έχουμε δημοκρατία; πάμε ως πολίτες στη βουλή και εκθέτουμε την άποψή μας, ψηφίζουμε και παίρνουμε αποφάσεις; ή μήπως μπορείς με εξαίρεση το διαδίκτυο να τους πατήσεις κάνα σουλτάν μερεμέτ από τα καθοδηγούμενα μέσα; Αν αύριο έχεις μία κόντρα με ένα «μεγάλο» νομίζεις ότι στη δικαι-ω-σύνη θα βρεθεί άνθρωπος να σε υποστηρίξει; (με ωμέγα για να μοιάζει με αυτό που στη πραγματικότητα είναι).

Μέχρι και οι ανάρχες των εξαρχείων έγιναν μέρος του σκηνικού φίλε μου, πληρώνονται να κάνουν σκηνοθετημένες φασαρίες για τηλεοπτικούς λόγους ή για κομματική προβοκάτσια! Στη βάση ποιας λογική δεν έχουμε δικτατορία; επειδή δεν κυκλοφορούν άρματα στο δρόμο;

kerkiss
12-06-07, 20:11
Φυσικά και έχω! Πας καλά;
Δηλαδή αν δεν έχω εγώ/εμείς που πληρώνουμε φόρους και κάναμε στρατό ποιος έχει;
Οι Αλβανοι ή καποιος άλλος;

Διάβασε καλά! Δεν έδωσα προδιαγραφές!
Είπα όποιος νοιώθει Έλληνας (φυλετικά-πολιτισμικά) ας κάτσει και ας αγωνιστεί μέσω της δημοκρατίας και της ελευθερίας που παρέχω/ουμε ως έθνος -κράτος.
Οι άλλοι που ΔΕΝ νοιώθουν είναι ελευθεροι να φύγουν αν θέλουν.
Αλλοιώς υπάρχουν νόμοι και δικαιώματα/υποχρεώσεις.
Το "νιώθω Έλληνας" φυλετικά-πολιτισμικά είναι προδιαγραφές
Δηλαδή κατ'εσένα ο ξένος (Αλβανός, Άγγλος, Γάλλος) που ζει στην Ελλάδα και που πληρώνει φόρους δεν έχει δικαίωμα άποψης ;


Θεωρώ οτι το Βυζάντιο μετά τον 10ο αιώνα ήταν ελληνικό με μειονότητες όπως σήμερα.
θες αποδείξεις; Πήγαινε σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο και σήκωσε βιβλία. (Στα Αγγλικά κυρίως, δεν είναι τόσο φανατικά προσκήμενοι σε μας οι ξένοι)
Με τα "θεωρώ" δεν πάμε μακριά
Το πολύ πολύ να φτάσουμε σαν τους σκοπιανούς να λέμε ότι "είμαστε απόγονοι του Μέγα ΑλεξάνδρουΣτη βάση ποιας λογική δεν έχουμε δικτατορία; επειδή δεν κυκλοφορούν άρματα στο δρόμο;
Στην βάση του ότι μπορείς και γράφεις τα παραπάνω
Δεν σου είναι αρκετό ;

pelasgian
12-06-07, 20:14
Pelasgian, το να συμμαχήσουμε με τους Αλβανούς για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους Σκοπιανούς, δεν μου φαίνεται και πολύ έξυπνη ιδέα. Γενικά διαφωνώ με την λογική ότι ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου. Το πολύ πολύ να είναι συμμαχός σου για όσο έχετε κοινό συμφέρον. Το παράδειγμα των ΗΠΑ που χρηματοδοτούσαν τον Σαντάμ κατά των Περσών και τον Ουσάμα Μπιν Λάντεν κατά των Σοβιετικών ελπίζω πως είναι αρκετά επιχειρήματα.


Όσο πιο πολύ μεταθέτεις ένα πόλεμο και όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς άλλους για να τον κάνουν, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η γεωστρατηγική μαγκιά σου είναι η άποψή μου. Το να πας να σκοτωθείς για τη χώρα σου δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερα έξυπνο. Το να σκοτωθεί ο άλλος ο μλκς για τη δική του είναι το ζητούμενο. Το καλύτερο βέβαια είναι να κερδίσεις χωρίς να σκοτωθεί κανείς και χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Η άποψή μου είναι ότι οι Αλβανοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εχθροί. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που μας μισούν περισσότερο και από τον πιο φανατισμένο Τούρκο. Όμως υπάρχουν φυλές τους που έχουν νοοτροπία φίλια προς την Ελληνική και ευτυχώς αυτοί είναι η πλειοψηφία. Το συμφέρον μας είναι να επικρατήσουν αυτοί, να εξουδετερωθούν οι άλλοι, και στη πορεία να τελειώνουμε με το «μακεδονικό».

Εξάλλου, αν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι θέλουν να υποστηρίξουν τους Αλβανούς στο Κόσοβο και στα Σκόπια, νομίζω ότι εκείνο που θα πρέπει να συζητάμε είναι όχι πώς θα τους εμποδίσουμε, εγώ σε τόσο «μεγάλους» φίλους ποτέ δεν μπαίνω στη μέση, γιατί καμιά φορά λόγω μεγέθους μπορεί να «μη με δουν» και να με πατήσουν. Απλά σκέφτομαι πώς θα βάλω τους κάλλους αυτών που δεν χωνεύω στο σημείο που πατάνε.

Εξάλλου οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ τι λάθος έκαναν; Μπήκαν μέσα και του @#$@%* το κέρατο 30 χρόνια μετά από τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, διότι μέχρι τότε το «διαχειριζόντουσαν» με τους ντόπιους.

Δηλαδή θα ήταν πιο έξυπνο να πάνε πριν 30 χρόνια όταν η αρκούδα είχε αναμένους στόχους στο έδαφός τους; ή μήπως θα έπρεπε να ανεχθούν ένα Ιράκ που κάνει ντου στο Κουβέητ με σκοπό να πουλήσει πετρέλαιο σε ευρώ και να διαλύσει τις ευρω-δολαριακές ισορροπίες ώστε να σπείρει το χάος; ή μήπως να ανεχθούν ένα Ιράν με στοχοποιημένο το Ισραήλ που τρομοκρατεί και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη;

Στη τελική, αυτών στα @@ τους, άμα πέσει κάνα βρώμικο από τον έναν οπαδό του Θεού της αγάπης, στο άλλον, αυτούς δεν τους ακουμπάει. Με εμάς στα 1000km, πώς θα εξηγήσεις στα παιδιά σου γιατί είναι καραφλά με τρία μάτια και τέσσερα αυτιά;

Αν η αυτορύθμιση προς τη πολιτική μεσότητα προϋποθέτει ότι δύο ακραίοι θα αλληλοεξουδετερωθούν με τρόπο ορθογωνικό προς τους υπολοίπους, προσωπικά δηλώνω «φανατικός» οπαδός της ιδέας, αν και θεωρώ την παιδεία πιο κατάλληλο τρόπο για την επίτευξή της.

no_logo
12-06-07, 20:20
Στη βάση ποιας λογική δεν έχουμε δικτατορία; επειδή δεν κυκλοφορούν άρματα στο δρόμο;

πελασγέ κάνεις λάθος σε αυτό το σημείο, πέφτεις θύμα της υπερβολής σου.
Προφανώς δεν έχουμε δικτατορία, σου δίνει ικανοποιητική απάντηση ο kerkiss. Μπορείς αν θες να μιλήσεις -για μένα είναι σωστότερο- για το πολιτικό/οικονομικό σύστημα που κατά κάποιο τρόπο αποκόπτεται όλο και περισσότερο από την υπόλοιπη κοινωνία


Το "νιώθω Έλληνας" φυλετικά-πολιτισμικά είναι προδιαγραφές
Δηλαδή κατ'εσένα ο ξένος (Αλβανός, Άγγλος, Γάλλος) που ζει στην Ελλάδα και που πληρώνει φόρους δεν έχει δικαίωμα άποψης ;


κάνεις κάτι ερωτήσεις και συ στον χέρι χέρι :lol:
τι απάντηση περιμένεις; :whistle:

pelasgian
12-06-07, 20:36
Στην βάση του ότι μπορείς και γράφεις τα παραπάνω
Δεν σου είναι αρκετό ;


Η ελευθερία του λόγου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, όχι το μόνο.
Ακόμα και αν αποδείξεις ότι δεν έχουμε χούντα, δεν αποδεικνύεις ότι έχουμε δημοκρατία. Το αντίθετο της χούντας είναι η μη-χούντα, όχι η δημοκρατία.

WAntilles
12-06-07, 21:35
Αφιερωμένα στον iloxos:

http://www.youtube.com/watch?v=8xUyXfuiq48

http://www.youtube.com/watch?v=T0TTMeYKWEA

iloxos
12-06-07, 22:06
Το "νιώθω Έλληνας" φυλετικά-πολιτισμικά είναι προδιαγραφές
Δηλαδή κατ'εσένα ο ξένος (Αλβανός, Άγγλος, Γάλλος) που ζει στην Ελλάδα και που πληρώνει φόρους δεν έχει δικαίωμα άποψης ;
Με τα "θεωρώ" δεν πάμε μακριά
Το πολύ πολύ να φτάσουμε σαν τους σκοπιανούς να λέμε ότι "είμαστε απόγονοι του Μέγα ΑλεξάνδρουΦίλε μου το πολιτισμικά δε κατάλαβες;
Φυσικά δεν είναι Έλληνας αλλά είναι Ελλαδίτης πολίτης αυτής της χώρας.
Φυσικά και ΕΧΕΙ αποψη. Φυσικά και τη σέβομαι και έχω τα ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Φίλε δεν θεωρώ. Πιστέυω αυτά που έγραψαν ιστορικοί της εποχής και σύγχρονοι. Ξαναείπα μια μικρή βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο...

Οι Σκοπιανοί πήραν μια ιστορική μερίδα του ελληνισμού και ψάχνουν να βρουν ταυτότητα. Προσωπικά τους λυπάμαι. Άτυχοι του ψυχρού πολέμου όπως πολλοί άλλοι λαοί...

iloxos
12-06-07, 22:25
Αφιερωμένα στον iloxos:

http://www.youtube.com/watch?v=8xUyXfuiq48

http://www.youtube.com/watch?v=T0TTMeYKWEA

:lol:

Ο λιακό έχει πάντα γέλιο.
Ώστε είμαι φασίστας ε; Και πού ακριβώς το κατάλαβες;

Γιατί ρε γαμώτο όποιος αγαπάει την κωλοχώρα μας είναι φασίστας, κομπλεξικός, καραβανάς, στρατόκα***λος κτλ...
Αυτοί πού δεν πάνε στρατό, κλέβουν το δημόσιο, αυτοί που οι πράξεις τους έχουν σαν αποτέλεσμα την ανεργεία, το χρέος, τα καταναλωτικά που χρωστάμε όλοι είναι οι καλοί;
είμαι πατριώτης φίλε. το αγαπάω το ριμάδι με τα καλά και τα κακά του.

Έκαναν κάτι συνταγματάρχες μια μλκ πριν 30 χρόνια και ντρεπόμαστε όλοι για την ταυτοτητά μας;

Στην Αγγλία του υπερπολιτισμού, στην πασιφιστική μέχρι αηδίας Ιαπωνία και όπου αλλού έχω πάει την αγαπάνε μέχρι θανάτου την πατρίδα τους. Κέντρο λονδίνο και οι Αγγλικές και βρετανικές σημαίες παντού. Μπλουζάκια, τατουάζ κτλ.
Εμείς με 4 χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και προσφοράς πέρα του φυσιολογικού και ντρεπόμαστε...

Φίλε μπορώ και γω να σε προσβάλω {τον αντρισμό σου πχ κάτι στερεότυπο για τους φασίστες στους μή} αλλά μάλλον δες αυτό:

http://youtube.com/watch?v=BzLEUMYorgI

Απο κει φίλε βγήκε ένα ζευγάρι με νεκρή όλη του την οικογένεια και με ένα μωρό στην αγκαλιά.

Του μωρού εγγόνι είμαι εγώ σήμερα.

Φασίστας ε;;;

Λυπάμαι...

stelpas
13-06-07, 07:55
Υπαρχουν αντρες που αφου δειρουν την γυναικα τους ζητανε συγγνωμη και υποστηριζουν πως η υπερβολικη αγαπη τους οδηγησε στον ξυλοδαρμο.

Υπαρχουν γονεις καταπιεστικοι που απο αγαπη δεν αφηνουν τα παιδια τους να πανε διακοπες,να βγουνε με τους φιλους τους κτλπ.

Θελω να πω δηλαδη οτι σημασια δεν εχει να λες οτι αγαπας αλλα το πως το εκφραζεις.Οι εθνικιστες και αυτοι που θεωρουν τους ευατους τους παραπανω Ελληνες,Τουρκους,Γαλλους απο τους υπολοιπους συμπολιτες τους εκφραζουν την αγαπη τους με...μισος.Το θεμα ειναι πως πληρωνουμε ολοι μας τον τροπο που αγαπανε...

iloxos
13-06-07, 08:39
Υπαρχουν αντρες που αφου δειρουν την γυναικα τους ζητανε συγγνωμη και υποστηριζουν πως η υπερβολικη αγαπη τους οδηγησε στον ξυλοδαρμο.

Υπαρχουν γονεις καταπιεστικοι που απο αγαπη δεν αφηνουν τα παιδια τους να πανε διακοπες,να βγουνε με τους φιλους τους κτλπ.

Θελω να πω δηλαδη οτι σημασια δεν εχει να λες οτι αγαπας αλλα το πως το εκφραζεις.Οι εθνικιστες και αυτοι που θεωρουν τους ευατους τους παραπανω Ελληνες,Τουρκους,Γαλλους απο τους υπολοιπους συμπολιτες τους εκφραζουν την αγαπη τους με...μισος.Το θεμα ειναι πως πληρωνουμε ολοι μας τον τροπο που αγαπανε...

Αν διάβασες προηγούμενο ποστ λέω οτι ΔΕΝ έχω βλάψει ποτέ κανένα. Έκανα και κάνω το χρέος μου ως πολίτης όσο καλύτερα μπορώ. Έχω φίλους Αλβανούς, Τούρκους κτλ και πιστεύω οτι ΔΕΝ μετράνε οι φυλές και οι θρησκείες όσο μετράει η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας.
Ο φανατισμός κρατάει το μυαλό κλειστό.

Μίσος...
Μίσος φίλε θα δείς αν γίνει πχ κανα θερμό το καλοκαίρι και χάσουμε γιατί έφαγαν τα λεφτα (το ξέρεις οτι έχουμε δώσει 5 δισ ευρώ [που λείπουν απο άνεργους συνταξιούχους παιδεία και υγεία] για 350 Leopard, 12 Apache, 4 Type 214, 32 ΝΗ90 κτλ και ΔΕΝ έχουν ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ!!!!! Α και τα λεφτά υπάρχουν αλλά θα πάνε για την ενίσχυση των εκλογών όπως φαίνεται...).
Μίσος θα δεις αν ξανασκάσει το χρηματιστήριο, αν λόγω ομολόγων το χειμώνα δεν πληρωθούν συντάξεις, αν ανεβούν κι άλλο τα νοίκια κτλ κτλ. Μίσος θα δεις (για να ξαναγυρίσουμε και στο θέμα) αν οι μακεδόνες δεν θα μπορούν να λέγονται έτσι πια. Τέλος μίσος θα δω και απο σένα αν οι εφοπλιστές κόψουν τη γραμμή για το νησί σου ή πάνε το εισιτήριο στα 100Ε για deck, και ψάχνεις για ρεύμα και νερό για να ζήσεις απο την κατάντια των δημοσίων μας υπηρεσιών

Σ' όλα αυτά να δω πώς ΕΣΥ θα αντιδράσεις.
Εγω θα το παλέψω πάντος όπως μπορω...


Τελικά ρε φίλε όλο εμένα κρίνεις (μέσα στα πλαίσια του φόρουμ φυσικά) αλλά δεν λες τι ΕΣΥ πιστεύεις.

blizard
13-06-07, 09:04
Ώστε είμαι φασίστας ε; Και πού ακριβώς το κατάλαβες;

Γιατί ρε γαμώτο όποιος αγαπάει την κωλοχώρα μας είναι φασίστας, κομπλεξικός, καραβανάς, στρατόκα***λος κτλ...
Κανείς δεν χρειάζεται να απολογείται παιδιά στην κλασική προπαγάνδα αριστερών φασιστών ... κάποτε πρέπει να τους ξεπεράσουμε.


Και αυτό που πρέπει να κάνουμε ώς κάτοικοι της χώρας για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε μικρή μνήμη και δεν είμαστε ηλίθιοι - άρα άξιοι της μοίρας μας , είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην περάσει ποτέ η παραχάραξη.
(ακόμα και αν οι περισσότεροι λαοί την δέχονται, εμείς πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπους να αντιδράμε)

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.