Επιστροφή στο Forum : ASUS DSL-AC68VG VDSL VoIP modem Router
Ανοίγω το θέμα για το νέο μηχανάκι της ASUS, αν και δε φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα
https://www.asus.com/Networking/DSL-AC68VG/overview/
Συνοπτικά:
VDSL ως 300Mbps Downstream (υποστήριξη προφιλ 35b)
AC2300 (600+1625 Mbps) με Beamforming και MU-MIMO
Δυνατότητες VoIP με 2 θύρες RJ-11, base station για μέχρι 5 DECT ασύρματα τηλέφωνα, συνολικά μπορούν να καταχωρηθούν 10 λογαριασμοί SIP
Broadcom chipset με διπύρηνο CPU στο 1GHz, 512MB μνήμη RAM
Gigabit Switch, USB 3.0 θύρα
Αναλυτικά Χαρακτηριστικά
(https://www.asus.com/Networking/DSL-AC68VG/specifications/)195187
195188
Τιμές στη Γερμανία
(https://geizhals.eu/asus-dsl-ac68vg-voip-90ig04l0-bm3g10-a1818062.html)
ναι καλο και καλα εκανες και ανοιξες θεμα για αυτο το μοντελο ... αν και broadcom δεν εχει ομως g.fast
ναι καλο και καλα εκανες και ανοιξες θεμα για αυτο το μοντελο ... αν και broadcom δεν εχει ομως g.fast
Ενώ το DSL-AC87VG υποστηρίζει g.fast Μπάμπη; Κι αν ναι, γιατί αυτή η διαφορά; Δεν έχουν το ίδιο xDSL chip?
νομιζω ιδιο chipset ειναι, αν θυμαμαι καλα ... το CPU του dsl ac68vg ειναι BRCM63136RV
alexisnik199111
12-07-18, 15:29
snr αλλαγη θα υποστηριζει?
σε adsl μονο ... οχι vdsl (το ιδιο σαν τα αλλα broadcom)
alexisnik199111
13-07-18, 15:47
καλα ναι vdsl δεν το χρειάζεσαι νομιζω. αντε να ερθει ελλαδα φαινεται φοβερο μηχανημα.
Παιδιά, αγόρασα το συγκεκριμένο ρούτερ καινούριο με 230 € (με αποστολή κούριερ, με απλή αποστολή κόστιζε γύρω στα 220 €) από το γερμανικό amazon. Το χρησιμοποιώ σε γραμμή Cosmote - VDSL 100 με voip και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ο κύριος λόγος που το αγόρασα ήταν για να αντικαταστήσω το tp-link vr900v διότι είχε μεγάλα προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές στη συχνότητα των 5 Gz του wi-fi. Με το συγκεκριμένο router δεν αντιμετώπισα προβλήματα στα 5Gz, όλες οι συσκευές συνδέθηκαν στα 5 Ghz ( στο κανάλι 36). Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος όχι μόνο από το γεγονός ότι όλες οι συσκευές συνδέονται αλλά και από το εύρος του WiFi, οι τέσσερεις κεραίες του μεταδίδουν πολύ μακριά το σήμα. Επίσης υποστηρίζει Super VDSL έως 300 Mbps ( VDSL protocol 35b), στη γειτονιά μου δεν είναι διαθέσιμο αλλά ξέρω ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια δε θα χρειαστώ καμία αναβάθμιση εξοπλισμού. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Παιδιά, αγόρασα το συγκεκριμένο ρούτερ καινούριο με 230 € (με αποστολή κούριερ, με απλή αποστολή κόστιζε γύρω στα 220 €) από το γερμανικό amazon. Το χρησιμοποιώ σε γραμμή Cosmote - VDSL 100 με voip και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ο κύριος λόγος που το αγόρασα ήταν για να αντικαταστήσω το tp-link vr900v διότι είχε μεγάλα προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές στη συχνότητα των 5 Gz του wi-fi. Με το συγκεκριμένο router δεν αντιμετώπισα προβλήματα στα 5Gz, όλες οι συσκευές συνδέθηκαν στα 5 Ghz ( στο κανάλι 36). Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος όχι μόνο από το γεγονός ότι όλες οι συσκευές συνδέονται αλλά και από το εύρος του WiFi, οι τέσσερεις κεραίες του μεταδίδουν πολύ μακριά το σήμα. Επίσης υποστηρίζει Super VDSL έως 300 Mbps ( VDSL protocol 35b), στη γειτονιά μου δεν είναι διαθέσιμο αλλά ξέρω ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια δε θα χρειαστώ καμία αναβάθμιση εξοπλισμού. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!
Έχει αναφερθεί το τελευταίο διάστημα ότι ο ΟΤΕ δεν παρέχει τους κωδικούς της VoIP τηλεφωνίας, εσύ αλήθεια πως ρύθμισες την τηλεφωνία;
Επίσης, έχεις συνδέσει κάποια DECT συσκευή να μας γράψεις εντυπώσεις;
Ο ΟΤΕ μου είχε δώσει τον κωδικό πριν ένα μήνα! Δεν ξέρω αν από τότε άλλαξαν πολιτική και δεν δίνουν πλέον τον κωδικό της voip τηλεφωνίας! Tί ακριβώς είναι οι dect συσκευές? Προς το παρόν έχω συνδέσει το ασύρματο τηλέφωνο που είχα πριν και δουλεύει καλά, απλά αντί για τον ήχο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε, ακούγεται ένα συνεχόμενο βουητό πριν καλέσουμε κάποιον αριθμό.
Ο ΟΤΕ μου είχε δώσει τον κωδικό πριν ένα μήνα! Δεν ξέρω αν από τότε άλλαξαν πολιτική και δεν δίνουν πλέον τον κωδικό της voip τηλεφωνίας! Tί ακριβώς είναι οι dect συσκευές? Προς το παρόν έχω συνδέσει το ασύρματο τηλέφωνο που είχα πριν και δουλεύει καλά, απλά αντί για τον ήχο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε, ακούγεται ένα συνεχόμενο βουητό πριν καλέσουμε κάποιον αριθμό.
Το DECT είναι το ασύρματο τηλέφωνο :)
Δουλεύει μια χαρά και σε μεγάλη απόσταση από τη βάση του!!
alexisnik199111
14-07-18, 22:26
μπορεις να ανεβασεις καποια φωτο του ρουτερ και επισης απο το μενου ρυθμισεων του?ευχαριστω.
Δουλεύει μια χαρά και σε μεγάλη απόσταση από τη βάση του!!
Να ρωτήσω, έχεις συνδέσει τη βάση του ασύρματου σου με καλώδιο σε μια από τις 2 θύρες RJ-11 του ASUS ή απευθείας το ασύρματο σου στην ενσωματωμένη DECT βάση του ASUS;;
Να ρωτήσω, έχεις συνδέσει τη βάση του ασύρματου σου με καλώδιο σε μια από τις 2 θύρες RJ-11 του ASUS ή απευθείας το ασύρματο σου στην ενσωματωμένη DECT βάση του ASUS;;
Το τηλέφωνο ναι, μέσω του splitter το καλώδιο της τηλεφωνίας παέι στη θύρα RJ-11.
Εδώ μερικές φωτογραφίες από τις ρυθμίσεις :
195497
195498
195499
195500
195502
Καλησπέρα, σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του συγκεκριμένου modem/router. Είμαι με vodafone vdsl 50/5 και σκέφτομαι αναβάθμιση σε 100 οπότε αναγκαστικά θα πάω και σε voip.
Δοκίμασα ένα fritz 7950 πολύ καλό αλλά αδύναμο wifi (σε σπίτι 110τμ χρειαζόμουν repeater). Το asus πιστεύω να είναι αρκετα καλο
Καλησπέρα, σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του συγκεκριμένου modem/router. Είμαι με vodafone vdsl 50/5 και σκέφτομαι αναβάθμιση σε 100 οπότε αναγκαστικά θα πάω και σε voip.
Δοκίμασα ένα fritz 7950 πολύ καλό αλλά αδύναμο wifi (σε σπίτι 110τμ χρειαζόμουν repeater). Το asus πιστεύω να είναι αρκετα καλο
η Vodafone δεν δίνει κωδικούς voip. δεν νομίζω πως θα δεις τρομερή διαφορά με το ασύρματο ανάμεσα στο fritz
Το τηλέφωνο ναι, μέσω του splitter το καλώδιο της τηλεφωνίας παέι στη θύρα RJ-11.
Γνωρίζεις ότι μπορείς να συνδέσεις το ασύρματο σου στην ενσωματωμένη βάση του ASUS και τη βάση του ασύρματου σου να την χρησιμοποιείς απλά και μόνο σαν βάση φόρτισης;;
Το έχεις δοκιμάσει;
Ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει!! Θα πάρω ένα καινούριο Panasonic με 30 € από το skroutz και θα του κάνω register στη βάση του router! Θα σας γράψω εντυπώσεις!!
η Vodafone δεν δίνει κωδικούς voip. δεν νομίζω πως θα δεις τρομερή διαφορά με το ασύρματο ανάμεσα στο fritz
Eχεις δίκιο φίλε μου όσο αφορά τη vodafone, αλλά πιστεύω ότι αγορά κάνουμε στην Ελλάδα από εδώ και πέρα , πρέπει να έχει voip. (έχω ενημερώσει στη vodafone ότι δεν αναβαθμίζω τη γραμμή μου για το λόγο αυτό και
μόλις λήξει το συμβόλαιο -Μάιος 19- θα φύγω). Το fritz με απογοήτευεσε πολύ όσο αφορά το wifi πάντως για 300€ μηχάνημα. Βέβαια από menu κτλ πολύ δυνατό
Eχεις δίκιο φίλε μου όσο αφορά τη vodafone, αλλά πιστεύω ότι αγορά κάνουμε στην Ελλάδα από εδώ και πέρα , πρέπει να έχει voip. (έχω ενημερώσει στη vodafone ότι δεν αναβαθμίζω τη γραμμή μου για το λόγο αυτό και
μόλις λήξει το συμβόλαιο -Μάιος 19- θα φύγω). Το fritz με απογοήτευεσε πολύ όσο αφορά το wifi πάντως για 300€ μηχάνημα. Βέβαια από menu κτλ πολύ δυνατό
Αν δεν δίνουν κωδικούς, τότε θα σου είναι άχρηστο το κομμάτι του voip, μόνο αν θέλεις να το δουλέψεις με τρίτο πάροχο.
Σε γραμμές ΟΤΕ το fritz απο ότι φαίνεται θα μπορεί να δουλέψει και με voip
alexisnik199111
16-07-18, 10:49
Ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει!! Θα πάρω ένα καινούριο Panasonic με 30 € από το skroutz και θα του κάνω register στη βάση του router! Θα σας γράψω εντυπώσεις!!
ευχαριστουμε πολυ για τις φωτογραφιες.μπορεις να ανεβασεις και μια του ρουτερ να δουμε πως ειναι λιγο real γτ μονο φωτο απο το επισημο site υπαρχουν.
Έχει υποστήριξη για vectoring την Ελλάδα ή περιμένουμε?
Εδώ μερικές φωτογραφίες του, δίπλα είναι το speedport 724w του ΟΤΕ για να έχετε μια ιδέα του μεγέθους
- - - Updated - - -
Έχει υποστήριξη για vectoring την Ελλάδα ή περιμένουμε?
Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος αλλά αν δεις σε μια φωτογραφία που ανέβασα από τις ρυθμίσεις υποστηρίζει πολλά προφίλ VDSL και λογικά υποστηρίζει vectoring
alexisnik199111
16-07-18, 17:25
Εδώ μερικές φωτογραφίες του, δίπλα είναι το speedport 724w του ΟΤΕ για να έχετε μια ιδέα του μεγέθους
- - - Updated - - -
Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος αλλά αν δεις σε μια φωτογραφία που ανέβασα από τις ρυθμίσεις υποστηρίζει πολλά προφίλ VDSL και λογικά υποστηρίζει vectoring
κουκλακι :D
κουκλακι :D
Πράγματι, ωραίο μηχανάκι. Αυτή τη στιγμή είναι λίγο ακριβότερο από το μεγάλο αδελφάκι του DSL-AC87VG, αλλά όσο περνάει ο καιρός η τιμή θα πέφτει.
Το παρακολουθώ ως εναλλακτική των FRITZ!Box πρόταση (και λόγω Broadcom chipset) καθώς θέλω στο μέλλον να πειραματιστώ με VoIP τηλεφωνία.
alexisnik199111
17-07-18, 13:56
Πράγματι, ωραίο μηχανάκι. Αυτή τη στιγμή είναι λίγο ακριβότερο από το μεγάλο αδελφάκι του DSL-AC87VG, αλλά όσο περνάει ο καιρός η τιμή θα πέφτει.
Το παρακολουθώ ως εναλλακτική των FRITZ!Box πρόταση (και λόγω Broadcom chipset) καθώς θέλω στο μέλλον να πειραματιστώ με VoIP τηλεφωνία.
επειδη ειμαι nova και καποια στιγμη θα ξαναεπιστρεψω σε οτε εψαχνα ενα μηχανακι με broadcom λογω καλυτερης συνεργασιας router-dslam οποτε ευχομαι και εγω να το αποκτησω εν καιρω.ελπιζω η τιμη ν πεσει αρκετα.
εμενα απο δοκιμες μου με adsl γραμμη (που εχει θεμα) ολα τα καινουρια broadcom adsl/vdsl εχουν θεμα αν η γραμμη δεν ειναι καλη (αυξημενο θορυβο) και ας ειμαι σε broadcom dslam, το λεω γιατι δοκιμασα το dsl ac87vg, dsl ac88u, zyxel 1312 (στα αναλογα topics) ... τα παλαια broadcom μονο adsl ειναι πολυ πιο σταθερα ... το λεω γιατι ειναι πολυ ακριβο και σε μονο adsl ειδικα αν η περιοχη αργησει να παρει vdsl, ισως να μην αξιζει η αγορα του, εκτος αν καιγεται για το ασυρματο που ειναι καλυτερο
εμενα απο δοκιμες μου με adsl γραμμη (που εχει θεμα) ολα τα καινουρια broadcom adsl/vdsl εχουν θεμα αν η γραμμη δεν ειναι καλη (αυξημενο θορυβο) και ας ειμαι σε broadcom dslam, το λεω γιατι δοκιμασα το dsl ac87vg, dsl ac88u, zyxel 1312 (στα αναλογα topics) ... τα παλαια broadcom μονο adsl ειναι πολυ πιο σταθερα ... το λεω γιατι ειναι πολυ ακριβο και σε μονο adsl ειδικα αν η περιοχη αργησει να παρει vdsl, ισως να μην αξιζει η αγορα του, εκτος αν καιγεται για το ασυρματο που ειναι καλυτερο
έχει καλύτερο wifi από τα υπόλοιπα modem/routers? στην περίπτωσή μου είναι το ποιο σημαντικό (έχω vdsl 50/5 από ΟΤΕ καμπίνα - broadcom)
alexisnik199111
17-07-18, 22:09
δεν ειναι σταθερο ?αποσυνδεσεις δλδ? εγω προσωπικα εχω πολυ καλη γραμμη παρολου που ειμαι 3,3 km απο το αστικο κεντρο.
έχει καλύτερο wifi από τα υπόλοιπα modem/routers? στην περίπτωσή μου είναι το ποιο σημαντικό (έχω vdsl 50/5 από ΟΤΕ καμπίνα - broadcom) δεν εχω το συγκεκριμενο, σε αλλο forum δεν βλεπω παραπονα για το ασυρμαο ... αλλα γενικα σε ολα ηταν αρκετα καλο το ασυρματο ... το dsl ac68 ειχε πιο δυνατο σημα και με telnet του εδινα ακομα πιο δυναμη αλλαζοντας το region
- - - Updated - - -
δεν ειναι σταθερο ?αποσυνδεσεις δλδ? εγω προσωπικα εχω πολυ καλη γραμμη παρολου που ειμαι 3,3 km απο το αστικο κεντρο.
σε εμενα συμβαινει το εξης ... καποια στιγμη (μπορει μια μερα, λιγες ωρες, αλλα μπορει να περασει και βδομαδα) ανεβαζει αποτοομα λαθη η γραμμη με ολα τα modems (αρα δεν φταιναι αυτα) ανεβαζουν λαθη αποτομα
Τα mediatek asus οταν τυχει επειδη τη στιγμη εκεινη υπαρχει χασιμο πακετων και δεν μπορω να κανω browsing, ειναι πολυ αργο το internet για καποιο διαστημα οσο κραταει το προβλημα (πχ 10, 20 χειμωνα 30 λεπτα) και μετα παιζει κανονικα
Τα broadcom (ακομα και μη asus) οταν μαζεθει λαθη η γραμμη, παιζει το internet κανονικα, αλλα οταν γινουν παρπα πολλα, κανει αποσυνδεση και η γραμμη ξανα απο την αρχη ... ισως ειναι καλυτερα εστι, γιατι η γραμμη εχει καθαρισει
Μπορώ να ολοκληρώσω τις εντυπώσεις μου για αυτή τη μοντεμάρα!!
Καταρχάς, από τα 68 Mbps του Speedport 724 με αυτό σγχρονίζω στα 95-98 Mbps!! Δηλαδή πιάνω σχέδον όλη την ταχύτητα των 100 που έχω ( η απόσταση μου από το ΚΑΦΑΟ είναι περίπου 230 μέτρα). Οι τεχνικοί μου έλεγαν ότι λόγω απόστασης δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 75-80 και με αυτό το θηρίο το τερμάτισα!!
Επιπλέον, αγόρασα ασύρματο τηλέφωνο ( το εν λόγω https://www.amazon.de/gp/product/B01KBYWP4I/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1), έκανα εύκολα εγγραφή στη βάση dect και o ήχος είναι άψογος! Η απόσταση μου από το router είναι γύρω στα 10-12 μέτρα και παρά την απόσταση το σήμα είναι τέλειο!!
Πολύ ευχαριστημένος συνολικά από την επιλογή μου. Ήθελα να αποφύγω πάλι router της Tp - Link και παρά το ότι το αντίστοιχο tp link archer 2800V είναι "ελαφρώς" καλύτερο, ωστόσο από τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις μου είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Παραθέτω τα στατιστικά πριν και μετά:
195624
195625
μεγεια, ναι φαινεται πιο πετυχημενο απο το dsl ac88 που ειχε θεμα με το ασυρματο (απο οτι αναφερουν χρηστες) δεν βλεπω παραπονα για το ac68vg, μεχρι τωρα ολοι εχετε καλα σχολια
alexisnik199111
19-07-18, 22:13
μου κανει εντυπωση παντως τοση διαφορα μεταξυ των 2 ρουτερ.
Έπεσε παραγγελία από Amazon.de :):):)
195634
- - - Updated - - -
Δευτέρα - Τετάρτη θα το έχω
alexisnik199111
20-07-18, 13:35
ωραιος περιμενουμε και δικες σου εντυπωσεις
Έδωσα κιεγω παραγγελία γιατί το πράγμα αυτό που δίνει η wind και καλά για μόντεμ δεν παλευεται.... κολλάει και συγχρονίζει χαμηλά σε σχέση με ένα tp-link που έχω (δυστυχώς το tp-link δεν υποστηρίζει Voip). Πιστεύω με το 50αρι της wind να παίζει καλά.
Mεγεια παιδια, αλλα να τονισω, το dsl ac68vg ειναι μονο annex B, που σημαινει δεν θα παιξει σε annex A (pstn) adsl γραμμες (μονο σε vdsl ειναι οκ ασχετα τυπου γραμμης, γιατι δεν παιζει ρολο το annex ... το annex που αναφερει στα στατιστικα ειναι του band plan και ειναι αλλο)
Mεγεια παιδια, αλλα να τονισω, το dsl ac68vg ειναι μονο annex B, που σημαινει δεν θα παιξει σε annex A (pstn) adsl γραμμες (μονο σε vdsl ειναι οκ ασχετα τυπου γραμμης, γιατι δεν παιζει ρολο το annex ... το annex που αναφερει στα στατιστικα ειναι του band plan και ειναι αλλο)
Εγώ συνδέθηκα πριν 10 μέρες στην καμπίνα της wind με προφίλ 17a και 50mbps. Πριν ήμουν σε annex A pstn αλλά όπως αναφερεις, τώρα δεν έχει σημασία....
η αλλη πληροφορια που εχω, ειναι οτι δεν θα το βγαλουν σε annex A, αλλα οσοι εχετε vdsl θα ειναι οκ
alexisnik199111
25-07-18, 22:57
δλδ την βαψαμε οσοι ειμαστε απλο adsl μαλιστα. πικρα...
Λοιπόν παρέλαβα αλλά λόγω δουλειάς και των άσχημων γεγονότων δεν έχω βρει χρόνο για πολλές δοκιμές..
μερικά γρήγορα συμπεράσματα:
-Πόλυ όμορφο σαν "εξάρτημα"
-Συγχρόνισε κατευθείαν 50/5 Vodafone vdsl, σταθερό σαν βράχος
-WIFI..απλά ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, όσο αφορά την κάλυψη σε 110τμ σπίτι
-Δεν ξαναείχα asus router αλλά το ui είναι πολύ καλό
-ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ δεν υποστηρίζει το mobile utility της ASUS https://www.asus.com/Networking/DSLAC68U/ASUS-Router-App/ (τραγικο), και είναι πολύ ωραίο..
αυτά τα λίγα και θα επανέλθω πάλι
Λοιπόν παρέλαβα αλλά λόγω δουλειάς και των άσχημων γεγονότων δεν έχω βρει χρόνο για πολλές δοκιμές..
μερικά γρήγορα συμπεράσματα:
-Πόλυ όμορφο σαν "εξάρτημα"
-Συγχρόνισε κατευθείαν 50/5 Vodafone vdsl, σταθερό σαν βράχος
-WIFI..απλά ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, όσο αφορά την κάλυψη σε 110τμ σπίτι
-Δεν ξαναείχα asus router αλλά το ui είναι πολύ καλό
-ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ δεν υποστηρίζει το mobile utility της ASUS https://www.asus.com/Networking/DSLAC68U/ASUS-Router-App/ (τραγικο), και είναι πολύ ωραίο..
αυτά τα λίγα και θα επανέλθω πάλι
Περασες ρυθμισεις η σεταριστηκε μονο του? με το VOIP τηλεφωνο τι εκανες? σου εδωσε τους κωδικους η vodafone? δοκιμασες να σεταρεις ασυρματο τηλεφωνο? Οσο για το mobile utility της ASUS, λογικα θα δωσουν καποια αναβαθμιση για να παιξει, αποκλειεται να το αφησουν ετσι...... max rate ποσο σου δινει η γραμμη? Εισαι απο Α/Κ η απο Υ/Κ? sorry για τις πολλες ερωτησεις..... με τρωει η περιεργεια αν επραξα ορθως.....:p
ρωτησα για το router app και ειπαν θα το βαλουν, δεν ξερουν ακομα πότε, αλλα ειναι στο προγραμμα
Εδώ μερικές φωτογραφίες από τις ρυθμίσεις :
195497
195498
195499
195500
195502
(άκυρο καθώς απο βιασύνη πόσταρα σε άλλο thread)
alexisnik199111
01-08-18, 20:10
αφου λεει adsl δεν νομιζω να μην παιζει εκει.
Σήμερα παρέλαβα κιεγω το μόντεμ αλλά στην συσκευασία δεν υπάρχει ανταπτορας από rj45 σε rj11 και δεν μπορώ να το συνδέσω με την τηλεφωνική γραμμή.... αύριο θα περάσω από ένα κατάστημα να φτιάξω ένα. Υπόψιν ότι η είσοδος της γραμμής είναι rj45 με ενεργά μόνο τα δύο pin. Τώρα για ποιο λόγο χρειάζεται rj45 με ενεργά μόνο τα δύο pin δεν το καταλαβαίνω...... Πάντως εξωτερικά είναι πολύ μουρατο και τεράστιο.
Υ.Γ Τελικα εκατσε το rj11 βυσμα στην θεση του rj45 αλλα ψιλοκουναει, τεσπα το μοντεμ συγχρονισε πολυ καλα και με μια προχειρη ματια πρεπει να εχει αρκετα δυνατο wi-fi (πολυ καλυτερο αποσα εχουν περασει απτα χερια μου) τα υπολοιπα απο αυριο.....
Σήμερα παρέλαβα κιεγω το μόντεμ αλλά στην συσκευασία δεν υπάρχει ανταπτορας από rj45 σε rj11 και δεν μπορώ να το συνδέσω με την τηλεφωνική γραμμή.... αύριο θα περάσω από ένα κατάστημα να φτιάξω ένα. Υπόψιν ότι η είσοδος της γραμμής είναι rj45 με ενεργά μόνο τα δύο pin. Τώρα για ποιο λόγο χρειάζεται rj45 με ενεργά μόνο τα δύο pin δεν το καταλαβαίνω...... Πάντως εξωτερικά είναι πολύ μουρατο και τεράστιο.
Υ.Γ Τελικα εκατσε το rj11 βυσμα στην θεση του rj45 αλλα ψιλοκουναει, τεσπα το μοντεμ συγχρονισε πολυ καλα και με μια προχειρη ματια πρεπει να εχει αρκετα δυνατο wi-fi (πολυ καλυτερο αποσα εχουν περασει απτα χερια μου) τα υπολοιπα απο αυριο.....
Δοκίμασες και με άλλα καλώδια; Ρωτάω γιατί κι εμένα το Fritzbox 3490 rj45 έχει για είσοδο γραμμής αλλά όλα τα rj11 που έχω κουμπώνουν σταθερά και παίζουν μια χαρά...
Δοκίμασες και με άλλα καλώδια; Ρωτάω γιατί κι εμένα το Fritzbox 3490 rj45 έχει για είσοδο γραμμής αλλά όλα τα rf11 που έχω κουμπώνουν σταθερά και παίζουν μια χαρά...
Έφτιαξα ένα καλωδιο σήμερα κιειμαι κομπλέ. Να ενημερώσω ότι παίρνοντας τηλ. την τεχνική υποστήριξη για να λάβω τους κωδικούς τηλεφωνίας, μου είπαν ότι έχω χαμηλό max rate συγχρονισμό και το έδωσαν ως βλάβη για να διερευνήσουν τι συμβαίνει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.