PDA

Επιστροφή στο Forum : Mikrotik & Vlan



puntomania
08-07-18, 20:24
Καλησπέρα στην παρέα...

έχω σε 2 άκρες στο κτήριο 2 μικροτικ... που συνδέονται μεταξύ τους καλωδιακά.... μέχρι εδώ.. όλα δουλεύουν όπως θέλω.

έχω σκαλώσει στο εξής:

στο Α μικροτικ στην ether4 έχω συνδέσει ένα ρούτερ το οποίο θέλω να μεταφέρω στην ether2 του μικροτικ Β

έφτιαξα σε κάθε μεριά το vlan400 και από μια γέφυρα που ενώνει στο Α την ether4 με το vlan400 και στο Β την ether2 με το vlan400

θεωρητικά θα πρέπει αυτές οι θύρες να είναι μια ευθεία... δεν μου δουλεύει όμως.... δοκίμασα να δώσω και ip's σε κάθε μεριά... αλλά πάλι τίποτα.... τι μου διαφεύγει?

esma
08-07-18, 23:14
Θα πρέπει το vlan400 να είναι και στις μεταξύ τους ethernet.

puntomania
08-07-18, 23:25
Θα πρέπει το vlan400 να είναι και στις μεταξύ τους ethernet.

όταν δημιουργώ το vlan... ως interface βάζω την γέφυρα που έχω στο lan.

και μετά κάνω 2η γέφυρα και βάζω σε αυτήν την ether που θέλω και το vlan που έφτιαξα... και στις 2 μεριές

αυτό μου λες?

macro
10-07-18, 12:49
Μηπως ενδιαμεσα συνδεονται με κατι αλλο... (π.χ. switch) που δεν υποστηριζει vlan?

puntomania
10-07-18, 13:51
Μηπως ενδιαμεσα συνδεονται με κατι αλλο... (π.χ. switch) που δεν υποστηριζει vlan?

rb3011 ειναι το Α υπάρχει στη μέση ένα rb2011 που έχω τις θύρες σε bridge και απο αυτό πάει σε ένα switch και μετά στο rb941 που είναι το Β

στο δε 2011 τρέχω το hotspot με vlan500 το οποίο είναι οκ παντού....

- - - Updated - - -

αυτό που θέλω είναι απο το Β στην ether4 να έχω την lan του speedbooster και να την βγάλω στην ether2 του Α για να την πάω στο tl-470+

macro
10-07-18, 14:10
Στο 2011 που εχεις bridge εχεις φτιαξει vlan? Αν οχι, δοκιμασε να φτιαξεις.

puntomania
10-07-18, 16:14
Στο 2011 που εχεις bridge εχεις φτιαξει vlan? Αν οχι, δοκιμασε να φτιαξεις.

χμμμμ οχι δεν έκανα το vlan400 εκεί... χμμμ λες ε? θα το δοκιμάσω.

- - - Updated - - -

σε switch 1000αρι.... 16port & 8port.... που να μην έχει θέματα με vlans... τι προτείνεται?

macro
10-07-18, 18:18
Ολα καλα ειναι. Παρε καποιο που να ειναι managed, ωστε να περναει τα vlans.

@ ADSLgr.com All rights reserved.