Επιστροφή στο Forum : InaLan: HowTo
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
Μιλησα με το τεχνικο τμημα της Inalan και μου "μπριτζαραν" το ZTE ZXHN F670L.
Σου ζητάνε την MAC Address απο το "Wan" interface του router σου (η την παιρνουν μόνοι τους με arp table του ZTE), για filtering, και σε 10λεπτα εισαι ετοιμος. Το μονο που χρειάζεσαι ειναι εναν Router που να τρεχει DHCP client συνδεδεμένο στην πορτα "1" του ZTE.
Νομίζω οτι ειναι υποχρεωμένοι να το προσφέρουν, λόγω σχετικου κανονισμου ΕΕΤΤ.
Caveats :
- H Inalan δεν προσφέρει καμια υποστήριξη για τον εξοπλισμο σου. Μολις παρεις Public IP, και κανεις confirm οτι σε κανει route τους ξεχνάς. (Δικαιο)
- Πεθαίνει το VoIP στο ZTE ( αν εχετε τηλεφωνία με Inalan) - Workaround: Εχω SIP τηλεφωνο πισω στο LAN μου και κανει register αυτο στην Inter Telecom
- Πεθαίνει το Wifi του ΖΤΕ (αν χρησιμοποιείτε το Wifi του ZTE). - Workaround: Εχω Ubiquiti εξοπλισμο
- Πεθαίνουν οι 3 απο τις 4 ethernet πόρτες του ZTE. - Workaround: Εχω 9 πορτες στο Mikrotik, και εξτρα Ethernet Switch.
Attached Photo απο τα Interfaces στο Mikrotik, το οποιο δίχνει το Wan interface να εχει τσιμπισει την public ip της inalan.
whois 95.164.176.0/24 ✔
% IANA WHOIS server
% for more information on IANA, visit http://www.iana.org
% This query returned 1 object
refer: whois.ripe.net
inetnum: 95.0.0.0 - 95.255.255.255
organisation: RIPE NCC
status: ALLOCATED
whois: whois.ripe.net
changed: 2007-07
source: IANA
# whois.ripe.net
inetnum: 95.164.176.0 - 95.164.191.255
netname: INALAN94-2-NET
descr: ISP INALAN
country: GR
geoloc: 37.9863 23.7234
geofeed: https://geofeed.inalan.gr/geofeed.csv
org: ORG-MIA59-RIPE
admin-c: GV7141-RIPE
tech-c: KM8470-RIPE
abuse-c: INA34-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: MEREZHA-MNT
mnt-routes: INALAN-MNT
mnt-domains: INALAN-MNT
created: 2023-05-28T21:39:55Z
last-modified: 2023-05-28T21:39:55Z
source: RIPE
organisation: ORG-MIA59-RIPE
org-name: MEDIANET INVEST AE
country: GR
org-type: LIR
address: Pefkon 56
address: 14451
address: Metamorfosi Attica
address: GREECE
phone: +302152152255
admin-c: NA7772-RIPE
tech-c: NA7772-RIPE
abuse-c: AR68599-RIPE
mnt-ref: lir-gr-medianet-1-MNT
mnt-ref: ua-start-1-mnt
mnt-ref: MEREZHA-MNT
mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-by: lir-gr-medianet-1-MNT
created: 2022-06-30T07:02:18Z
last-modified: 2023-05-05T09:28:29Z
source: RIPE # Filtered
person: Gene Vladimirov
address: Toronto ON, CANADA
phone: +19055974276
nic-hdl: GV7141-RIPE
mnt-by: PEEREX-MNT
created: 2019-02-27T12:47:22Z
last-modified: 2019-02-27T12:47:22Z
person: KOSTYANTYN MYKHALCHENKO
address: 201-1750 Steeles Ave W
address: L4K 2L7
address: Toronto ON
address: CANADA
phone: +1(905) 597-4276
nic-hdl: KM8470-RIPE
mnt-by: INTERPEEREX-MNT
created: 2019-02-05T08:24:15Z
last-modified: 2019-02-06T11:57:58Z
% Information related to '95.164.176.0/24AS200736'
route: 95.164.176.0/24
origin: AS200736
mnt-by: INALAN-MNT
mnt-by: lir-gr-medianet-1-MNT
created: 2023-05-29T09:27:54Z
last-modified: 2023-05-29T09:27:54Z
% This query was served by the RIPE Database Query Service version 1.108 (SHETLAND)
251873
x_undefined
04-11-23, 01:19
Έχεις συνδέσει το (bridged) ZTE με SFP πάνω στο MikroTik ή δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά από το screenshot;
Έχεις συνδέσει το (bridged) ZTE με SFP πάνω στο MikroTik ή δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά από το screenshot;
Σωστα.
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις?
x_undefined
04-11-23, 01:22
Το γιατί να το συνδέσεις με SFP αντί απλό UTP βασικά :p Gigabit ports δεν έχει το ZTE;
To SFP+ μπορει να ειναι διαφορα Interfaces (fiber/ethernet κτλ). Στην δικιά μου περιπτωση ειναι Ethernet (https://www.skroutz.gr/s/25222103/MikroTik-S-RJ01-RJ45-SFP-10-100-1000M-Copper-Module.html)
Ο λόγος ειναι, για να κερδίσω μια πολύτιμή πορτα απο τις 9 του Mikrotik RB5009UG. (το SFP+ θα εμενε κενο, και θα ετρωγα μια πορτα απο τις αλλες 8)
Ελπίζω να κανει νοημα τωρα
x_undefined
04-11-23, 01:31
Ο λόγος ειναι, για να κερδίσω μια πολύτιμή πορτα απο τις 9 του Mikrotik RB5009UG. (το SFP+ θα εμενε κενο, και θα ετρωγα μια πορτα απο τις αλλες 8)
Ελπίζω να κανει νοημα τωρα
Αχά, makes sense αυτό :oneup: Το φαντάστηκα ότι θα ήταν Ethernet SFP, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ γιατί να μπεις σε έξοδα για κάτι τέτοιο.
Αχά, makes sense αυτό :oneup: Το φαντάστηκα ότι θα ήταν Ethernet SFP, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ γιατί να μπεις σε έξοδα για κάτι τέτοιο.
Awesome!
Καλα δεν ειναι και κανα τρελό εξοδο. Κανει 30 ευρω το Mikrotik, και εχει και μαιμου με 10 - 15 Ευρω ... :p
Δεν κανεις και ενα κοπο να μπεις στο Zte να μας δειξεις τις wan και τα υπολοιπα μενου πως ειναι πλεον?
Ειναι αδυνατο.
To ΖΤΕ δεν εχει πια LAN Interface. Οι 3 απο τις 4 πορτες ειναι απενεργοποιημενες, και η μια πορτα, που ειναι ζωντανή, σερβίρει Inalan Public.
Εκτος απο αυτο το WiFi Interface ειναι απενεργοποιημένο.
Το ZTE γινεται manage μονο απο το WAN interface του πια, και συγκεκριμένα απο "Managment" subnets της Inalan.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθολου, δεν κανει τπτ σοβαρο στο δικτυο μου. Routing/Firewalling/Nating/Switching/Wifi/VoIP ειναι ολα νεκρά. To μονο που μου λειπει ειναι access στο PON Info (optical module PHY layer stats)
Για πoιο λογο θες να το ρυθμίσεις μονος σου, μιας και μπορει να σου κάνει αυτη την δουλειά η InaLan?
Εκτος απο αυτο, και να μπορουσες μονος σου να το ρυθμίσεις, o ISP φιλτραρει την MAC του WAN Interface του ρουτερ σου.
o ISP φιλτραρει την MAC του WAN Interface του ρουτερ σου
Μπορω να αλλαξω mac με spoofing και να δωσω στο interface μου την mac που εχουν στο συστημα τους
Βασικα δοκιμη θελω να κανω
Μπορω να αλλαξω mac με spoofing και να δωσω στο interface μου την mac που εχουν στο συστημα τους
Βασικα δοκιμη θελω να κανω
Σχεδον σιγουρος δεν προκειταί να δουλεψει ακομα και να εχεις τις πληροφορίες που ζητας. Ο Network Engineer της Inalan εκανε διαφορα settings (απ'οσο μου ειπε) στο Router στην αλλη πλευρα, για να μοιράσει Public Subnet. Ηταν μια διαδικασία που χρειαστηκε δλδ και αλλαγες απο την πλευρα του ISP.
Επιπλέον, Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να πας "the hacky" way. Μιας και η Inalan, μπορει να σου προσφερει αυτο που θες, ακομα και σαν δοκιμή. Αν δεν σου κανει, το γυρνάς πισω. :hmm:
Ο λογος ειναι οτι αν αλλαξω ρουτερ δε χρειαζεται καθε φορα να τους παιρνω για να δηλωνω τη μακ του νεου.
Επισης θα ηταν ενδιαφερον αν θα μπορουσαμε να βαλουμε καποιο 2,5G οπτικο με αυτους ωστε να παρεις καθαρα το 1G
Ισως ειναι θεμα για σενα, αν αλλαζεις εξοπλισμο καθε μηνα? Δεν ξερω, για μενα δεν ειναι θεμα :)
Δεν αλλαζω τοσο συχνά εξοπλισμο & δεν νομίζω οτι ειναι κατι ενα τηλεφωνημα και 10λεπτα στην αναμονή για να γίνει η αλλαγη.
Τωρα σχετικα με το Fiber Interface το Οπτικο, δεν νομίζω οτι γίνεται. Το ZTE εχει μεγάλο βαθμο εξάρτισης με τον εξοπλισμο της Inalan απο πισω. Μαλιστα ρωτησα αν μπορώ να το ξυλώσω και να βαλω οπτικο Interface στο Mikrotik, και να παιξω ετσι μπαλα. Η απάντηση ήταν αρνητική, μιας και δεν θα εχουν προσβαση στο Mikrotik μου, και δεν μπορουν να εγγυηθουν ουτε το PHY επιπεδο της υπηρεσίας, χωρις προσβαση στα βασικα. Ο ISP πρεπει να εχει εναν βασικό managed εξοπλισμο on premises. Φουλ οκ για μένα.
Σχετικά με την ταχύτητα, πέρνω καθαρό το 1Gbit, μιας και ειναι negotiated με επιτυχία αναμεσα στα Ethernet interfaces του Inalan ΖΤΕ και στο Mikrotik μου. Δεν βρίσκω κανενα νοημα να ειναι το Link 2.5G, και η υπηρεσία 1G.
Επιπλέον δεν εχει και κανενα ουσιαστικό νοημα δλδ, μιας και:
- το bottlneck τις περισσοτερες φορές ειναι το Wifi μου
- 900Mbit με 1 Gbit εχει απειροελαχιστη διαφορα σε καθημερινή χρήση. Ειναι ηδη υπεραρκετο (για τις δικές μου αναγκες) .
- με fq_codel ηδη περιορίζω το BW στα 950Mbit.
Συμφωνω απλα θα ηταν για μενα κλαυτερα αν το οπτικο bridge που δινουν ειχε και οπτικη εξοδο ή 2,5g ethernet.
Αλλα μπορω κι ετσι.
Ευχαριστω
Thanasakis11
04-11-23, 14:11
Billy για να μην μπερδευόμαστε σου επιβεβαιώνω ότι με MAC Spoofing μπορείς να βάλεις ότι ρούτερ θες επάνω.
Μόλις το σετάρεις επιβεβαιώνεις ότι αναγνωρίζεται σωστά από το δίκτυο της Inalan αν πηγαίνοντας στην διεύθυνση 10.1.11.202:8080 (http://10.1.11.202:8080/) σου βγάζει με κόκκινα γράμματα "You have a strange IP address [YOURIP]". Αν δεν σου λέει κάτι για MAC τα έχεις κάνει όλα σωστά και είσαι έτοιμος.
Όσο για τερματικό εξοπλισμό η Inalan είναι αδύνατο να σου επιτρέψει να βάλεις επάνω στην μοιρασμένη ίνα ότι ONT θες, όπως και οι μεγάλοι άλλωστε.
Αληθεια δεν μπορώ να καταλαβω για πιο λογο να μπλεξεις με
- Admin account (unofficial admin/Web@0063) σε μέρη που δεν προβλέπεται να εισαι. Εχει λογο ο ISP που σου δινει πολυ συγκεκριμένο access στο ZTE. Εχει Log entry καθε φορα που το κανεις.
- Spooφαρισματα σε Mac address
Και να μην πας με τον Official τρόπο της Inalan, που ειναι fully supported δεν εχει αλχημιες. Ομορφος και ωραίος.
Ισως Ι am getting older.. αλλα αληθεια δεν καταλαβαινω :closed:
Thanasakis11
04-11-23, 14:25
Άκου, αν ποτέ σώσουν και μου φέρουν το boxάκι που έχω παραγγείλει για να αντικαταστήσω μια και καλή το Fritz!Box που έχω πάνω τώρα προφανώς και θα πάρω την Inalan να μου αλλάξει την MAC.
Από την άλλη είσαι ο τύπος που αλλάζει συνεχώς το setup σου ή κάνεις δοκιμές και troubleshooting (όπως έκανα εγώ στις αρχές Οκτώβρη για τα προβλήματα με το IPv6) δεν λέει να καλείς την εξυπηρέτηση κάθε τρεις και λίγο και να τους τρως τον χρόνο για κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου σε 1 λεπτό με μια ρύθμιση.
είναι αδύνατο να σου επιτρέψει να βάλεις επάνω στην μοιρασμένη ίνα ότι ONT θες, όπως και οι μεγάλοι άλλωστε
Γινεται στους αλλους παροχους αυτο διαβαζω.
https://www.adslgr.com/forum/threads/1254059-FTTH-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-ONT-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-router
Αληθεια δεν μπορώ να καταλαβω για πιο λογο να μπλεξεις
Σε γενικες γραμμες συμφωνω και με τους δυο σας αλλα με τρωει και ο κ@λος μου :rofl:
Δεν το επιτρέπουν όμως. :p
https://www.adslgr.com/forum/threads/1254059-FTTH-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-ONT-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-router
Πολυ ενδιαφέρον! Thanks for sharing
Διαβαζοντας τα παραπανω, με ενα τέτοιο https://www.fs.com/de-en/products/133619.html κανεις δουλεια. Ειναι καταδικασμένο να παιξει, αν κανεις present τα παντα που περιμένει η αλλη πλευρα (S/N κτλ)
Αλλα, περα απο το να γλυτώσεις να καίς ρευμα(4-5W) στο ZTE εχοντας το ανοιχτο σαν dummy ONT, και χώρο(μια συσκευή λιγότερη) δεν βρίσκω ουσιαστικο λογο βεβαια, να το ξυλώσεις. Τι κερδίζεις δλδ?
Ισα ισα βλέπω προβλημα, στο οτι αν υπερφορτωθει το Οπτικο SFP(διόλου απίθανο σενάριο... ) , θα σκασει στο ZTE παπαρι, και οχι το Mikrotik μου.
Αλλο προβλημα ειναι, οτι αν παρουσιαστεί προβλημα με το Φυσικο επιπεδο στην Ινα, αντε να παρεις support απο την Inalan, η γενικότερα απο οποιονδηποτε provider. Θα χρειαστει access στον τερματικο εξοπλισμο, να παρει Readings.
Εισαι εντελώς unsupported, χωρις κανενα ουσιαστικο gain.
Μονο για παιχνίδι το βλέπω. Εξερευνηση, hacking, learning.
Και να φλεξαρεις στους φιλους σου και στο adslgr.com οτι το εκανες :)
Thanasakis11
04-11-23, 14:53
Ναι αλλά στο "επιτρέπουν"; :p
- - - Updated - - -
Μονο για παιχνίδι το βλέπω. Εξερευνηση, hacking, learning.
Και να φλεξαρεις στους φιλους σου και στο adslgr.com οτι το εκανες :)
Τώρα έπιασες το νόημα ;)
Ειπαμε πρεπει να σε τρωει ο κ@λος σου και κατι τετοια τα λεω
χειμωνιατικα Project για να περναει η ωρα και να μαθαινουμε και κατι.
Για το 99,9% των χρηστων ειναι μια χαρα οτι λετε και συμφωνω.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα για isolation μεταξύ WLAN και LAN στο ZTE router της ιναλαν; Δηλαδή ο ασύρματος χρήστης να μη βλέπει καθόλου το wired δίκτυο και αντίστροφα.
Αν και δεν το ειχα ψαξει, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι με account "μαμα" user/user, δεν υπάρχει καν προσβαση για μιά τέτοια ρυθμίση.
Κυκλοφορούν κατι κωδικοι για "admin" user ( https://www.adslgr.com/forum/threads/1064783-InaLan-HowTo?p=7496779#post7496779 :whistle: ). Μπορεις να δοκιμάσεις να συνδεθείς σαν admin, και να δείς αν υπαρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
Αν θυμαμαι καλα παντως, το "Firewall" κομμάτι στο ZTE, είναι μια ρυθμιση του στυλ Disabled/Medium/High, και τπτ παραπάνω.
Ιδανικά θα έπρεπε να oρίσεις ενα νεο Subnet για τους Wifi Users σου, και να κανεις το επιθυμητό filtering αναμεσα σε Wifi και Wired χρηστες, μεσω Firewall rule.
Δεν εχω high hopes οτι μπορεις να πετυχεις αυτο που θες με αυτον τον εξοπλισμο.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα για isolation μεταξύ WLAN και LAN στο ZTE router της ιναλαν; Δηλαδή ο ασύρματος χρήστης να μη βλέπει καθόλου το wired δίκτυο και αντίστροφα.
Υπάρχει αυτό που ζητάς στο πλήρες μενού (αντμιν).251895
***Όταν μπεις ως "απλός" χρήστης (user/user) λείπει τόσο αυτή η επιλογή, όπως και η επόμενη (max clients).
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)
pantelinoux
13-12-23, 10:38
Εν τέλει τα κατάφερες;
Εγώ με Inalan 1g και 200m Cosmote (για failover) έλεγα να στήσω κάτι ανάλογο με mac spoofing με το παρακάτω setup:
https://mikrotik.com/product/rb5009ug_s_in
https://www.fs.com/de-en/products/133619.html
Σε εσένα λειτούργησε ;
Υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει κάνει κάτι ανάλογο.
Ευχαριστώ
Thanasakis11
13-12-23, 11:47
Είμαι σε διαδικασία που ψάχνομαι και εγώ για ένα παρόμοιο setup με ένα L009UiGS-2HaxD-IN (https://mikrotik.com/product/l009uigs_2haxd_in) και το ίδιο stick από την FS.
Επειδή είμαι λίγο χέστης με αυτά (κυρίως επειδή δεν είμαι ο μόνος που χρησιμοποιεί το ίντερνετ στο σπίτι) αναμένω δοκιμές από άλλους πριν προσπαθήσω κάτι.
Δύο βασικές ερωτήσεις:
- Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι S/N και Vendor ID spoof ή πρέπει να παίξουμε μπάλα με equipment identification numbers και hardware/software versions και δεν συμμαζεύεται;
- Χρειάζεται να σετάρουμε χειροκίνητα PLOAM/LOID Password (αν υφίσταται κάτι τέτοιο στο δίκτυο της Inalan) και αν ναι πως ανακτούμε αυτά τα στοιχεία από το υφιστάμενο ρούτερ/ont που έχουμε (F670L/HG8310M); Είναι καν δυνατό κάτι τέτοιο;
Είμαι εντελώς ανίδεος περί του GPON και σκοπεύω να το προσεγγίσω με ότι έχω διαβάσει περιστασιακά εδώ στο φόρουμ και τίποτα παραπάνω. Αν μπορεί λοιπόν κάποιος να με παραπέμψει σε κάποιο χρήσιμο σχόλιο ή νήμα (κάτι έχει πάρει το μάτι μου στην ενότητα του Cosmote FTTH) θα το εκτιμούσα.
Καλημερα.
Για να μη χαθει η πληροφορία την βαζω εδω.
Στην περίπτωση προβλήματος L2tp + ipsec ή πρόβλημα στο wifi call μεσω Ιναλαν και με εξοπλισμο ZTE670
και δεν σας παιζει τοτε.
Τσεκαρετε στο ALG τους διακοπτες αν ειναι σε OFF.
Αν ναι παρακατω πατηστε select all ON, apply
και δοκιμαστε ξανα τη συνδεση ή το τηλέφωνο.
Συμφωνα με τον τεχνικο που μιλησα δειχνει να ειναι bug του zte.
Κατι παραπανω δε ξερω να σας πω αλλα ετσι μου επαιξε μετα απο 3+ μηνες που μιλουσα με
την υποστήριξη.
Αρχικα λεγαμε οτι ειναι θεμα ip και μπλοκ απο κοσμοτε αλλα οπως περιγραφω παραπανω λυθηκε ετσι.
https://www.youtube.com/watch?v=Hi7JMTojT-4
Ισως ενδιαφέρει κάποιους :)
Καλημέρα, το παλιό ρουτερ που έδιναν με την μια 1000αρα πόρτα το Huawei μπορεί να μπει σε bridge mode? αν ναι πρέπει να έρθει τεχνικός ή γίνεται απομακρυσμένα?
To έχει κάνει κανείς ; σκέφτομαι αν δεν είναι μανούρα και γίνεται να πάω σε bridge mode από DMZ για ποιο σωστή διαχείριση από τα Mikrotik routers.
Καλημέρα, το παλιό ρουτερ που έδιναν με την μια 1000αρα πόρτα το Huawei μπορεί να μπει σε bridge mode? αν ναι πρέπει να έρθει τεχνικός ή γίνεται απομακρυσμένα?
To έχει κάνει κανείς ; σκέφτομαι αν δεν είναι μανούρα και γίνεται να πάω σε bridge mode από DMZ για ποιο σωστή διαχείριση από τα Mikrotik routers.
Μιας και το έχεις ξεκλείδωτο θα πρέπει να δεις αν γίνεται ή όχι. Αλλιώς πάρε την εταιρεία να σου πει σίγουρα αν μπορεί να γίνει ή θα σου δώσει ΟΝΤ ή άλλο εξοπλισμό.
Μιας και το έχεις ξεκλείδωτο θα πρέπει να δεις αν γίνεται ή όχι. Αλλιώς πάρε την εταιρεία να σου πει σίγουρα αν μπορεί να γίνει ή θα σου δώσει ΟΝΤ ή άλλο εξοπλισμό.
Αμα δεν το γυρισουν και να το κανω εγω τι θα γινει θα πεσει η συνδεση απλα!
Εγω ρωταω αν το εχει κανει καποιος να δω αν παιζει οκ.
Δεν αλλαζω ρουτερ αμα δεν γινεται με αυτο δεν θα το κανω.
Μονο ΟΝΤ ισως αλλο ρουτερ δεν θελω, ειναι και ολοκληρες γκουμουτσες δεν εχω χωρο στο ρακ.
Αμα δεν το γυρισουν και να το κανω εγω τι θα γινει θα πεσει η συνδεση απλα!
Εγω ρωταω αν το εχει κανει καποιος να δω αν παιζει οκ.
Δεν αλλαζω ρουτερ αμα δεν γινεται με αυτο δεν θα το κανω.
Μονο ΟΝΤ ισως αλλο ρουτερ δεν θελω, ειναι και ολοκληρες γκουμουτσες δεν εχω χωρο στο ρακ.
Πιστεύω ότι γίνεται όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Τους παίρνεις τηλέφωνο, το γυρίζουν σε bridge δηλώνεις τη mac του δικού σου ρούτερ και συνδέεσαι. Το θέμα είναι να μπορεί να γυρίσει σε bridge το ρουτερ που έχεις.
Πιστεύω ότι γίνεται όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Τους παίρνεις τηλέφωνο, το γυρίζουν σε bridge δηλώνεις τη mac του δικού σου ρούτερ και συνδέεσαι. Το θέμα είναι να μπορεί να γυρίσει σε bridge το ρουτερ που έχεις.
Γιατί υπάρχει κανένα που να μην μπορει να γυρίσει σε Bridge Mode εάν έχεις τον κωδικό "admin"? Και αυτό που έχεις εσύ και εγώ έχει αυτή την δυνατότητα. Βέβαια στην τωρινή φάση προσωπικά μου είναι άχρηστο. Το να βάλω Google DNS σε ένα SSID (για τα TVbox μου) ήταν το μοναδικό που ήθελα να πετύχω σε αυτό. Κατά τα άλλα μου κανει πλήρως.
ποια mac απο ολες? τι σχεση εχει η mac με το bridge?
x_undefined
10-01-24, 20:39
Η Inalan έχει δηλώσει τη MAC του router σου για να έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Αν εσύ το βάλεις σε bridge, θα πρέπει να δηλώσει τη MAC του router (interface) που θα βάλεις από πίσω (ή να κάνεις εσύ spoofing) γιατί αυτή θα βλέπει πλέον.
Η Inalan έχει δηλώσει τη MAC του router σου για να έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Αν εσύ το βάλεις σε bridge, θα πρέπει να δηλώσει τη MAC του router (interface) που θα βάλεις από πίσω (ή να κάνεις εσύ spoofing) γιατί αυτή θα βλέπει πλέον.
κατσε η καθε πορτα εχει αλλη mac, δλδ αμα το συνδεσω σε αλλη ethernet στο mikrotik μετα παει το bridge ? ή αν θελω να αλλαξω μικροτικ θα πρεπει να τους το λεω να την αλλαξουν? τι σαχλαμαρα ειναι αυτο παλι???? κολπα της ιναλαν ειναι ή ετσι πρεπει να γινεται ?
Στο winbox που δειχνει την ip δειχνει διπλα την mac, αυτη η mac βλεπω οτι ειναι ιδια με την ether που εχω συνδεσει το 109 οχι με την WAN.
Εχει σχεση αυτο? ποια mac θελει αυτη που δειχνει στο winbox ή αυτη που ειναι η ether1-WAN που παει στο ρουτερ της Ιναλαν ?
Το ρουτερ μου επειδη ειναι ανοιχτο εχει δυνατοτητα να μπει σε bridge mode αλλα δεν ξερω αν θελει κατι αλλο απο αυτους εκει.
το κοιταξα δεν εχει καπου κατι για mac παντως.
- - - Updated - - -
Αληθεια λετε για dhcp client για να παρει ip, oταν εχουμε ομως static ip τι γινεται τοτε? μπαινει καπως καρφωτη ?
Nikifore εχουν απαντηθει ολα
Γιατι δεν μιλας με Ιναλαν να ξεκινησεις απ το απλουστερο
Μπαινει το Huawei σε bridge?
Αν ναι τελος.
Θα δηλωσεις την mac απ την αντιστοιχη eth του Μικροτικ που θελεις και θα κανεις εναν dhcp client εκει.
Εφοσον εχεις στατικη θα σου πουνε αν χρειαζεται κατι παραπανω (λογικα οχι γιατι θα αντιστοιχισουν την mac που θα δωσεις με τη στατικη)
Η eth 1 πχ αν πας μεσα στα interfaces του Μικροτικ θα δεις την μακ οπως και για καθε eth ξεχωριστα.
Αυτη η μακ και eth θα ειναι πλεον δεμενες με την στατικη σου.
Υπ οψιν θα χασεις το web interface του Huawei
Για μένα δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κανείς huawei router σε bridge εφοσον οι ιδιοι μπορουν να δωσουν huawei ont που είναι dedicated για αυτη τη δουλεια και πολυ μικρο σε διαστασεις οποτε το κρυβεις και πιο ευκολα.
Καλημερα, μαπα μου φαινεται ολα αυτα, μου φαινεται θα το αφησω ως εχει, μια χαρα ειναι.
Αν ποτε βαλω 1000αρα θα το δω τοτε γιατι τωρα δεν μου χρειαζεται.
Ναι τον τροπο με το dhcp client το εκανα για την κινητη οπως τα εχω γραψει στο αντιστοιχο θεμα, για να παρω απο το κινητο με wifi, ή usb και με εξωτερικο μηχανακι ap που μπαινει σε client mode. Aυτα τα κολπα με τις Mac δεν τα εχω ξαναδει.
Ευχαριστω για τις απαντησεις παντως :oneup:
Καλησπέρα
Πριν από λίγες μέρες, γύρισα την ιναλαν σύνδεσή μου σε bridge mode, αντικαθιστώντας το huaweι με ένα zte. Το huaweι δεν γυρνάει σε bridge mode. Το zte είναι σαν να μην υπάρχει και ο εξοπλισμός μου είναι της ubiquiti το router και τα access point. Αυτό πού δεν ξέρω είναι αν πρέπει να δηλώσουμε την mac adress του router μας στην inalan για να γίνει η αλλαγή όπως γράφηκε παραπάνω. Στην hcn που επίσης έχω στο σπίτι αλλάζω συνέχει router για δοκιμές και setup και παίζουν όλα κανονικά χωρίς να χρειαστεί επέμβαση απο την εταιρεία. Και εδω έχω το arrow πυ δίνει η hcn σε bridge mode.
Καλημέρα. Έκανα τη μετάβαση και εγω σε 100αρα χωρίς τηλέφωνο στα 19.90 αλλά σε σχέση με wind (50αρα) που ήμουν προηγουμένως έχω αρκετά χειρότερη κάλυψη σε WiFi στα εσωτερικά δωμάτια του σπιτιού αλλά και εκτός σπιτιού που δεν υφίσταται καν. Μπορώ να κάνω κάτι στις ρυθμίσεις του router για να βελτιώσω την συνδεσιμότητα?
Το router της Inalan ειναι το ZTE ZXHN F670l και της WIND το ZTE ZXHN 288A.
- - - Updated - - -
Παρακαλω να διαγραφει το μηνυμα απο το παρον νημα καθως αναρτηθηκε στο σωστο.
Καλημέρα. Έκανα τη μετάβαση και εγω σε 100αρα χωρίς τηλέφωνο στα 19.90 αλλά σε σχέση με wind (50αρα) που ήμουν προηγουμένως έχω αρκετά χειρότερη κάλυψη σε WiFi στα εσωτερικά δωμάτια του σπιτιού αλλά και εκτός σπιτιού που δεν υφίσταται καν. Μπορώ να κάνω κάτι στις ρυθμίσεις του router για να βελτιώσω την συνδεσιμότητα?
- - - Updated - - -
Καλημερα, οχι καλυτερα εδω θα γεμιζουμε το κυριο θεμα της ΙΝΑΛΑΝ ασχετα.
Καταρχην δεν ξερω κανενα απο τα 2 ρουτερ οποτε θα σου πω γενικα.
Για αρχη θα κοιταξεις και στα 2 τις ρυθμισεις τους αν ειναι ακριβως ιδιες. Βγαλε πχ φωτος με το κινητο, εφοσον ειναι ιδιες και οι συχνοτητες στα ιδια καναλια τοτε κανεις συγκριση διαφορων.
Αν αλλαζουν οι συχνοτητες μπορει καποιες να χρησιμοποιουνται απο κοντινα σου AP γειτονες πχ και να εχεις παρεμβολες με αποτελεσμα μειωμενη αποσταση και ταχυτητα φυσικα.
Αν ειναι ολα ιδια και το νεο ειναι κατωτερο τοτε μπορει να ειναι οντως κατωτερο εχεις δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις και το αλλο αν δεν το θελουν πισω ή καποιο αλλο AP.
Να εχεις υποψην τελος σαν γενικο κανονα οτι τα 2,4ghz εχουν ποιο καλη καλυψη σε αποσταση και διαπερνουν ευκολοτερα εμποδια ενω τα 5ghz εχουν την ταχυτητα οποτε και τα 2 χρειαζονται.
Αληθεια δεν μπορώ να καταλαβω για πιο λογο να μπλεξεις με
- Admin account (unofficial admin/Web@0063) σε μέρη που δεν προβλέπεται να εισαι. Εχει λογο ο ISP που σου δινει πολυ συγκεκριμένο access στο ZTE. Εχει Log entry καθε φορα που το κανεις.
- Spooφαρισματα σε Mac address
Και να μην πας με τον Official τρόπο της Inalan, που ειναι fully supported δεν εχει αλχημιες. Ομορφος και ωραίος.
Ισως Ι am getting older.. αλλα αληθεια δεν καταλαβαινω :closed:
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το admin pass :oneup:, ηθελα να κάνω κάτι μικροαλλαγές στο WLAN και δεν γινόταν με απλό user.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα φοβάμαι. το WiFi σήμα του, η ισχύς του, ειδικά στην παλιά 2,4GHz , δεν είναι καλή.
ταχύτητα έχει, AX3000 είναι , υποτίθεται φτάνει μέχρι 2402Mbps σε WiFi 5 .11ax (με πολλά * ) , αλλά οι κεραίες του είναι σαβούρα.
το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις στο πιο κεντρικό σημείο του σπίτιου, αν μπορείς. και εγώ αυτό θα κάνω, θα εκμεταλλευτώ τα έξτρα μέτρα οπτικό καλώδιο που αφήνουν στην εγκατάσταση. ε, και αν πάλι δεν δώ προκοπή, θα αγοράσω ένα AP.
καλησπερα , ερωτημα σχετικα με fivem server για το gtarp. Δεν συνδεομαι στον ελληνικο server voodoo , μου βγαζει μνμ " Failed to fetch server variables. Failed to connect to 51.195.60.36 port 30123 after 21085 ms: Timed out - CURL error code 28 (Timeout was reached)" . επειδη δεν το καταλαβαινω το θεμα και πολυ καλα , τι πρεπει να κανω?
Με μια προχειρη αναζητηση βλεπω οτι και αλλοι ( οχι μονο απο Ελλαδα ) εχουν το ιδιο προβλημα και λυνεται με τους εξης τροπους :
1) Reinstall FiveM
2) Delete Cache Folders From FiveM
3) Make Sure The Server Is Running
4) Check To See Whether You Have Put The Right Port
5) Turn Off Your VPN
6) Turn Off The Anti Virus And RE - Open FiveM
Γραφουν solved , αρα κατι απο αυτα θα φταιει και για εσενα .
x_undefined
19-03-24, 16:48
Με μια προχειρη αναζητηση βλεπω οτι και αλλοι ( οχι μονο απο Ελλαδα ) εχουν το ιδιο προβλημα και λυνεται με τους εξης τροπους :
1) Reinstall FiveM
2) Delete Cache Folders From FiveM
3) Make Sure The Server Is Running
4) Check To See Whether You Have Put The Right Port
5) Turn Off Your VPN
6) Turn Off The Anti Virus And RE - Open FiveM
Γραφουν solved , αρα κατι απο αυτα θα φταιει και για εσενα .
Απάντησε στο κύριο θέμα της Inalan που είχε γράψει κι εκεί. Το πρόβλημα ήταν η IP του τελικά, και την έκαναν whitelist στον server.
@ ADSLgr.com All rights reserved.