Επιστροφή στο Forum : InaLan: HowTo
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
Θα μπορουσε να το γραψει και εδω οτι λυθηκε , για να μην χανουμε χρονο και εμεις , και να μην γεμιζει και το νημα ασκοπα ποστ .
Θα μπορουσε να το γραψει και εδω οτι λυθηκε , για να μην χανουμε χρονο και εμεις , και να μην γεμιζει και το νημα ασκοπα ποστ .
εχεις δικιο , σορι. ξεχαστηκα εντελως. ναι , μου ξεκλειδωσαν την ip μετα απο επικοινωνια μεσω discord.
palamosteliaro
22-05-24, 15:11
Γνωρίζει κανείς αν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου router με συσκευή ONT στην inalan ή είναι υποχρεωτικό το HG8546M? Απ ό,τι είδα δεν σε αφήνουν να το βάλεις bridge και δεν θέλω να έχω 2 router στη σειρά.
x_undefined
22-05-24, 15:23
Μπορείς να ζητήσεις κανονικά bridge από την 1η Οκτωβρίου. Σαν ONT θα δουλεύει και με bridge. Το μέγεθος της συσκευής αλλάζει μόνο. Δίνανε ένα διάστημα και ξεχωριστό ONT (HG8310M) αν ήθελες αλλά θυμάμαι «δυσκολεύονταν» λίγο και δεν ξέρω αν το έχουν σταματήσει πλέον.
Thanasakis11
22-05-24, 15:39
Δίνανε ένα διάστημα και ξεχωριστό ONT (HG8310M) αν ήθελες αλλά θυμάμαι «δυσκολεύονταν» λίγο και δεν ξέρω αν το έχουν σταματήσει πλέον.
"Δυσκολευόντουσαν" αυτοί να το κάνουν provision σωστά(?). Μπορεί να είναι και θέμα αποθέματος. Ένας συμφορουμίτης είχε πρόσφατα πάρει ONT αν θυμάμαι καλά οπότε φαντάζομαι ότι, αν τους πιέσεις λίγο, ακόμα το δίνουν. Ότι και να πουν για αστάθειες της γραμμής και θέματα συμβατότητας με τα OLT, εγώ από Οκτώβρη δεν είχα ούτε ένα τοπικό πρόβλημα.
x_undefined
22-05-24, 15:43
Έλεγαν ότι έχει βγάλει προβλήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι απλώς έχουν μικρό απόθεμα και δεν θέλουν να τα δίνουν σε όλους.
"Δυσκολευόντουσαν" αυτοί να το κάνουν provision σωστά(?). Μπορεί να είναι και θέμα αποθέματος. Ένας συμφορουμίτης είχε πρόσφατα πάρει ONT αν θυμάμαι καλά οπότε φαντάζομαι ότι, αν τους πιέσεις λίγο, ακόμα το δίνουν. Ότι και να πουν για αστάθειες της γραμμής και θέματα συμβατότητας με τα OLT, εγώ από Οκτώβρη δεν είχα ούτε ένα τοπικό πρόβλημα.
Έχουν την ατάκα… έχω κεφαλές ΖΤΕ
Μάλλον για nuclear λένε…
palamosteliaro
22-05-24, 20:51
Μπορείς να ζητήσεις κανονικά bridge από την 1η Οκτωβρίου. Σαν ONT θα δουλεύει και με bridge. Το μέγεθος της συσκευής αλλάζει μόνο. Δίνανε ένα διάστημα και ξεχωριστό ONT (HG8310M) αν ήθελες αλλά θυμάμαι «δυσκολεύονταν» λίγο και δεν ξέρω αν το έχουν σταματήσει πλέον.
Το έχουν αναφέρει κάπου επίσημα αυτό? γιατί απ ο,τι είδα ενεργοποιούν το bridge μόνο σε εταιρικούς πελάτες.
Έχω 2 ίδια Nokia ONT από nova (1 από φίλο) αλλά φαίνονται ρυθμισμένα κ κλειδωμένα. Αντικαθιστώντας το ένα με το άλλο βγάζει authentication error. Φαντάζομαι δεν θα δουλέψουν με την inalan κ δεν έχω βρει τρόπο να μπω σε κάποια σελίδα ρυθμίσεων.
Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να επιβάλλει στους ISP να δίνουν τη δυνατότητα για χρήση οποιουδήποτε router? Δεν νομίζω ότι θα το κάνουν αν δεν αναγκαστούν.
Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να επιβάλλει στους ISP να δίνουν τη δυνατότητα για χρήση οποιουδήποτε router? Δεν νομίζω ότι θα το κάνουν αν δεν αναγκαστούν.
https://www.eett.gr/deltia_tipou/dynatotita-epilogis-termatikoy-exoplismoy-apo-toys-katanalotes/
palamosteliaro
22-05-24, 21:00
https://www.eett.gr/deltia_tipou/dynatotita-epilogis-termatikoy-exoplismoy-apo-toys-katanalotes/
Ωραίος! είναι 7 μήνες τώρα οπότε το έχει τσεκαρει κανείς? Μπορείς να βάλεις το router που σου δίνουν σε bridge χωρίς την παρέμβαση τους με firmware update πχ?
Ωραίος! είναι 7 μήνες τώρα οπότε το έχει τσεκαρει κανείς? Μπορείς να βάλεις το router που σου δίνουν σε bridge χωρίς την παρέμβαση τους με firmware update πχ?
Ναι. Γίνεται
Το ζητας και το κανει η Inalan.
Απλα θα χρειαστει στην eth1 του ρουτερ της Ιναλαν να συνδεσεις το δικο σου
και να τους δωσεις την mac.
Dhcp client θα σηκωσεις στην wan του ρουτερ σου και θα παρεις ip απο την Ιναλαν.
Εχουν γραφτει τα ιδια και τα ιδια πολλες φορες.
Μιλησε με τον παροχο
uncle_nontas
19-02-25, 02:54
Το ζητας και το κανει η Inalan.
Απλα θα χρειαστει στην eth1 του ρουτερ της Ιναλαν να συνδεσεις το δικο σου
και να τους δωσεις την mac.
Dhcp client θα σηκωσεις στην wan του ρουτερ σου και θα παρεις ip απο την Ιναλαν.
Εχουν γραφτει τα ιδια και τα ιδια πολλες φορες.
Μιλησε με τον παροχο
Γιατί να ζητήσεις να το κάνει η Ίναλαν όμως; Δεν αρκεί να δώσεις μια στατική στο router που θες να έχεις ως κύριο, να ανοίξεις dhcp στο δικό σου και να κλείσεις το dhcp σε αυτό της ίναλαν; Χάνω κάτι;
x_undefined
19-02-25, 03:26
Χάνω κάτι;
Ναι. Ότι αυτό δεν είναι bridged.
uncle_nontas
19-02-25, 03:35
Δηλαδή η χειροκίνητη ρύθμιση στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορεί να δώσει bridged αποτέλεσμα; DMZ έχω δώσει απ' το ΖΤΕ στο TP-Link, αν αυτό είναι το θέμα.
Που υποψιάζομαι πως δεν είναι και λέω σαχλαμάρες :p
Μόνο με τηλ για κάποια ρύθμιση που εγώ πχ δε μπορώ να κάνω λόγω περιορισμού στο μενού του ΖΤΕ;
Δεν κάποιος περιορισμός στον εξοπλισμό.
Είναι περιορισμός από την πλευρά του isp.
Έχεις περιορισμένη πρόσβαση για να κάνεις αλλαγή σαν χρήστης. Όλοι isp το κάνουν.
Η Ιναλαν θελει να ξερει σε ποια συσκεη θα δωσει ip.
Ετσι δηλωνεις την Mac της συσκευης που θα ζητησει ip.
Στο μεταξυ οπως εχει ειπωθει θα πρεπει η συσκευη τους να ρυθμιστει σε bridge mode κατι
που το κανουν ευκολα και αμεσα αν το ζητησεις.
uncle_nontas
19-02-25, 11:11
Δεν κάποιος περιορισμός στον εξοπλισμό.
Είναι περιορισμός από την πλευρά του isp.
Έχεις περιορισμένη πρόσβαση για να κάνεις αλλαγή σαν χρήστης. Όλοι isp το κάνουν.
Ναι οκ, γνωστό αυτό. Δε γίνεται ούτε μέσω του του admin χρήστη;Αυτό ρωτάω. Γιατί νομίζω πως το μόνο μου θέμα αυτή τη στιγμή είναι το double nat.
- - - Updated - - -
Η Ιναλαν θελει να ξερει σε ποια συσκεη θα δωσει ip.
Ετσι δηλωνεις την Mac της συσκευης που θα ζητησει ip.
Στο μεταξυ οπως εχει ειπωθει θα πρεπει η συσκευη τους να ρυθμιστει σε bridge mode κατι
που το κανουν ευκολα και αμεσα αν το ζητησεις.
Δεν είπα ρε παιδιά ότι δεν το κάνουν. Ούτε αμφισβήτησα κάτι από αυτά που λέτε. Απλά λέω:
Έχω δώσει static στο Archer.
Έχω κάνει dmz από το zte στο Archer.
Έχω κλεισει το DHCP στο ΖΤΕ κ το έχω ανοίξει στο Archer σε διαφορετικό subnet.
Όλες οι ip που έχουν πάρει οι συσκευές είναι 192.168.0.X.
Conflict δε βλέπω κάπου, και παίζω κανονικά πχ online στο Nintendo Switch.
Σε τεχνικό επίπεδο λοιπόν, τι μου λείπει για να θεωρηθεί bridge? Πληροφοριακή-τεχνική είναι η ερώτηση, δεν είναι ότι για κάποιο λόγο θέλω να αποφύγω να τους κάνω ένα απλό τηλέφωνο!
Ο εξοπλισμος σου ειναι δευτερος στη σειρα γιατι παρολα αυτα που εχεις κανει δεν παιρνει την ip απο τον παροχο αλλα απο το ρουτερ που εχεις πρωτο στη σειρα.
Οπως και να εχει εισαι λοιπον πισω απο το 1 ρουτερ.
Τα εχεις κανει ολα σωστα αλλα το bridge ειναι αλλο πραγμα.
Bridge σημαινει οτι οτι αυτη η συσκευη ειναι καθαρα και μονο το σημειο συνδεσης σου με τον παροχο.
Στην Ιναλαν δηλαδη αν γινει bridge το ZTE σημαινει οτι πλεον η ινα εχει φυσικη συνεχεια στην ether 1 του ZTE.
Απο κει και μετα οτι κουμπωθει στην ether1 θα περασει απ ευθειας στον παροχο (δεν ρουταρει πλεον το ZTE)
Οπως εισαι τωρα και παρολο το DMZ που εχεις κανει σε ρουταρει το ZTE.
Για να το καταλαβεις καλυτερα δοκιμασε να κανεις tracert στη google.gr και θα δεις οτι θα εμφανιστει και το ZTE γιατι αυτο σε ρουταρει.
Ξεχασες στο συλλογισμο σου οτι εχεις βαλει gateway την ip του ZTE.
Τι σημαινει αυτο? Οτι σε ρουταρει εκεινο.
Αν ειχες bridge δεν θα το εβλεπες καθολου.
Μια χαρα ειναι και οπως το εχεις απλα οτι ζητας και οτι σου ερχεται απο ιντερνετ μεσολαβει ΚΑΙ το ZTE.
Επιπλεον θα ελεγα οτι σου παρεχει και μια ασφαλεια γιατι στο ZTE ετσι οπως εισαι εχουν απομακρυσμενη προσβαση κι αν τυχει κατι μπορουν να μπουν και να δουνε.
Και τελος φυσικα αν εχεις τηλεφωνο κουμπωμενο επανω στο ZTE στην περιπτωση του bridge αυτο δεν θα παιξει γιατι οπως σου ειπα παραπανω οτι ερχεται στην ινα το
στελνει προς την eth1 και δεν του δινει καμια σημασια.
uncle_nontas
19-02-25, 11:40
Ωραίος, ευχαριστώ!
uncle_nontas
24-02-25, 00:54
Εν τέλει επικοινωνήσαμε με το τεχνικό τμήμα, κ έγινε η δουλειά εύκολα, γρήγορα και απλά. TP-Link Archer c6 v2 on the decks again. So far so good.
@ ADSLgr.com All rights reserved.