PDA

Επιστροφή στο Forum : InaLan: HowTo

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

sdikr
21-03-19, 21:22
Πίσω από το router της Inalan έχω άλλο router και μετά από εκείνο το fritzbox που θέλω να βγει με public IP. Γιαυτό λέω τριπλό NAT. Θα δουλέψει η λύση με ip block ή το ενδιάμεσο router μας τη χαλάει τη δουλειά;

Γιατί να έχεις κάτι τέτοιο;
Θα μπορούσες να το κάνεις αλλά όχι με 4 ip, θέλεις παραπάνω.

stelios4711
21-03-19, 22:56
Γιατί έχω κρατήσει και τη γραμμή adsl του OTE οπότε χρειάζομαι αυτό το router επειδή έχει 4 WAN θύρες Πάνω σε αυτό κουμπώνω το router Inalan και το Oxygen του OTE μετά από αυτό έχω το fritzbox για το οικιακό μου δίκτυο
Ρώτησα και πριν αν μπορώ να πάρω περισσότερες IP. Υπάρχει κάπου κάποιος κατάλογος με τι επιλογές έχουμε και τί κόστος έχουν;

Κυρίως όμως πέρα απο τα κόστη διαθεσιμότητες κλπ αυτό που με ενδιαφέρει είναι. Γίνεται αυτό που θέλω; Και αν ναι μπορώ να έχω κάποιον οδηγό για το πως;

sdikr
21-03-19, 22:59
Γιατί έχω κρατήσει και τη γραμμή adsl του OTE οπότε χρειάζομαι αυτό το router επειδή έχει 4 WAN θύρες Πάνω σε αυτό κουμπώνω το router Inalan και το Oxygen του OTE μετά από αυτό έχω το fritzbox για το οικιακό μου δίκτυο
Ρώτησα και πριν αν μπορώ να πάρω περισσότερες IP. Υπάρχει κάπου κάποιος κατάλογος με τι επιλογές έχουμε και τί κόστος έχουν;

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που θα το κάνεις έτσι, το fritz θα έχει μια στατικ public Ip και θα πρέπει να βγαίνει μέσω της Inalan όποτε θα σου είναι άχρηστα το Multiwan, δεν θα μπορεί ούτε να στείλει κίνηση στο Multiwan, ούτε και να πάρει, ακόμα και να δώσεις μετά Ip public static στον multiwan πάλι δεν θα μπόρει να μιλήσει με το Oxygen αλλά μόνο με το router της Inalan.

Με κάποιο άλλο router ίσως να μπορούσες να υλοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, όχι όμως με το fritz

stelios4711
21-03-19, 23:26
Δεν τις χρειάζομαι και τις δύο γραμμές. Αναγκαστικά κρατάω τον ΟΤΕ γιατί είμαι δεμένος με συμβόλαιο. Αλλά αφού τις πληρώνω έτσι και αλλιώς και τις δύο δεν είναι κρίμα να μην χρησιμοποιώ καθόλου μια από τις δύο; Σκεφτόμουν να καταργήσω τον ΟΤΕ στην αρχή γιατί με την vobb τηλεφωνία ήθελε και εκείνος σώνει και καλά τον δικό του εξοπλισμό. Από ότι διαβάζω όμως πλέον δίνει κωδικούς τηλεφωνίας άρα μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου εξοπλισμό. Αν αναβαθμιστεί έστω και σε vdsl η περιοχή μου (πλέον σκάβουν τριγύρω απο τη γειτονιά μου) αναγκαστικά θα πρέπει να διακόψω με την inalan αφού και IP block να πάρω πάλι θα έχω πρόβλημα να χρησιμοποιώ και τις δύο συνδέσεις. Πολύ μεγάλο μείον αυτό της εταιρίας να μη σε αφήνουν να χρησιμοποιήσεις δικό σου εξοπλισμό ή έστω να δίνουν bridge....

k.m.
21-03-19, 23:28
4 συσκευες καταλαβαινω. Δεν μας λες αναλυτικά τις συνδέσεις ?

sdikr
22-03-19, 00:45
Δεν τις χρειάζομαι και τις δύο γραμμές. Αναγκαστικά κρατάω τον ΟΤΕ γιατί είμαι δεμένος με συμβόλαιο. Αλλά αφού τις πληρώνω έτσι και αλλιώς και τις δύο δεν είναι κρίμα να μην χρησιμοποιώ καθόλου μια από τις δύο; Σκεφτόμουν να καταργήσω τον ΟΤΕ στην αρχή γιατί με την vobb τηλεφωνία ήθελε και εκείνος σώνει και καλά τον δικό του εξοπλισμό. Από ότι διαβάζω όμως πλέον δίνει κωδικούς τηλεφωνίας άρα μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου εξοπλισμό. Αν αναβαθμιστεί έστω και σε vdsl η περιοχή μου (πλέον σκάβουν τριγύρω απο τη γειτονιά μου) αναγκαστικά θα πρέπει να διακόψω με την inalan αφού και IP block να πάρω πάλι θα έχω πρόβλημα να χρησιμοποιώ και τις δύο συνδέσεις. Πολύ μεγάλο μείον αυτό της εταιρίας να μη σε αφήνουν να χρησιμοποιήσεις δικό σου εξοπλισμό ή έστω να δίνουν bridge....

Και Bridge Να σου δώσουν πάλι δεν θα μπορέσεις να το δουλέψεις έτσι όπως το σκέφτεσαι, δεν είναι το πρόβλημα η Inalan είναι το πρόβλημα πως θέλεις να έχεις dual wan με router που δεν υποστηρίζει dual wan όποτε πρέπει να βάλεις και το Multiwan router;)

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις να δώσουν vdsl

stelios4711
22-03-19, 01:49
4 συσκευες καταλαβαινω. Δεν μας λες αναλυτικά τις συνδέσεις ?

inalan --> HG8546M --> TL-R470T+
OTE --> Oxygen --> TL-R470T+
TL-R470T+ --> FRITZ!Box Fon WLAN 7270 --> gigabit switch --> οικιακό δίκτυο
Oxygen --> FRITZ!Box Fon WLAN 7270 --> τηλέφωνα

Και Bridge Να σου δώσουν πάλι δεν θα μπορέσεις να το δουλέψεις έτσι όπως το σκέφτεσαι, δεν είναι το πρόβλημα η Inalan είναι το πρόβλημα πως θέλεις να έχεις dual wan με router που δεν υποστηρίζει dual wan όποτε πρέπει να βάλεις και το Multiwan router;)

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις να δώσουν vdsl

Αν μου δώσουν Bridge γλιτώνω το ένα NAT ίσως κάτι να μπορεί να γίνει...

k.m.
22-03-19, 08:50
Και public ip να αποκτήσει το fritz, δεν θα βγαίνει αυτόματα και μόνο μέσω inalan ? Πως είναι δυνατό η ip του ενός να δρομολογείται απο τον άλλο ISP?

johnson
22-03-19, 11:59
Ούτως ή άλλως το R470T+ έχει 100άρια wan ports, δε νομίζω ότι σου χρειάζεται κάπου (μόνο ρόλο backup θα είχε).

Παίξε Inalan (HG8546M) ->gigabit switch -> οικιακό δίκτυο
και οτιδήποτε σου κάνει για τη τηλεφωνία

άσε έξω τις περιττές συσκευές.

k.m.
22-03-19, 13:17
inalan --> HG8546M --> FRITZ!Box Fon WLAN 7270 --> gigabit switch --> οικιακό δίκτυο

με 4 ip είσαι οκ με αυτό

και

OTE --> Oxygen --> FRITZ!Box Fon WLAN 7270 --> τηλέφωνα

αυτό ακριβως έχω και εγώ

έχω κόψει την VDSL του οτε και έχω βάλει ένα usb stick 3g για backup (αλλά σε WAN mode γυρνάει manual, οπότε πρέπει να είσαι σπίτι).

stelios4711
22-03-19, 13:57
Ούτως ή άλλως το R470T+ έχει 100άρια wan ports, δε νομίζω ότι σου χρειάζεται κάπου (μόνο ρόλο backup θα είχε).

Παίξε Inalan (HG8546M) ->gigabit switch -> οικιακό δίκτυο
και οτιδήποτε σου κάνει για τη τηλεφωνία

άσε έξω τις περιττές συσκευές.

Μα δε το χρησιμοποιώ σαν switch. Μονο WAN συνδέσεις πάνε σε αυτό, μετά για το δίκτυο έχω gigabit switch. Άλλωστε δεν είναι 200άρα η σύνδεση να πω ότι την περιορίζει κάπου. 100άρα σύνδεση 100άρι Ethernet γιατί να υπάρχει πρόβλημα;

inalan --> HG8546M --> FRITZ!Box Fon WLAN 7270 --> gigabit switch --> οικιακό δίκτυο

με 4 ip είσαι οκ με αυτό

και

OTE --> Oxygen --> FRITZ!Box Fon WLAN 7270 --> τηλέφωνα

αυτό ακριβως έχω και εγώ

έχω κόψει την VDSL του οτε και έχω βάλει ένα usb stick 3g για backup (αλλά σε WAN mode γυρνάει manual, οπότε πρέπει να είσαι σπίτι).

Αυτό ήθελα να ακούσω! Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου πεις πως θα τα σετάρω;
Μια και έχεις και εσύ FRITZBox θα ξέρεις αναλυτικά που βρίσκεται η κάθε ρύθμιση

k.m.
22-03-19, 14:42
Αφού δεν έχεις ακόμα static IP βάλε το Lan 1 του HG8546M στο wan του fritz.
Βάλε το HG8546M στο 192.168.2.Χ και το fritz να μοιραζει πιο μέσα τα 192.168.1.Χ (ή όπως θες αλλά άλλο subnet)

Το φριτζ το σεταρεις με την επιλογή (ή με το wizard αλλά θα χάσεις ρυθμίσεις)
connect via -> "connection to an external modem or router"
operating mode -> "establish own connection to the internet"
Account information -> no
Connection Settings -> IP και στοιχεία από το subnet 192.168.2.Χ του HG8546M (εδώ αργότερα θα βάλεις τις static).

Στο HG8546M οριζεις DMZ στην mac του fritz.

Καλύτερα να ανοιξεις ένα άλλο θέμα αφού λεμε για το 7270 στο
https://www.adslgr.com/forum/forums/110-AVM-ADSL-modems-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-routers

johnson
22-03-19, 14:53
Μα δε το χρησιμοποιώ σαν switch. Μονο WAN συνδέσεις πάνε σε αυτό, μετά για το δίκτυο έχω gigabit switch. Άλλωστε δεν είναι 200άρα η σύνδεση να πω ότι την περιορίζει κάπου. 100άρα σύνδεση 100άρι Ethernet γιατί να υπάρχει πρόβλημα;

Για τη περίπτωση που τυχόν ήθελες να συνδυάσεις τα 2 wan και να παίρνεις internet και από τα 2.

stelios4711
22-03-19, 15:32
Αφού δεν έχεις ακόμα static IP βάλε το Lan 1 του HG8546M στο wan του fritz.
Βάλε το HG8546M στο 192.168.2.Χ και το fritz να μοιραζει πιο μέσα τα 192.168.1.Χ (ή όπως θες αλλά άλλο subnet)

Το φριτζ το σεταρεις με την επιλογή (ή με το wizard αλλά θα χάσεις ρυθμίσεις)
connect via -> "connection to an external modem or router"
operating mode -> "establish own connection to the internet"
Account information -> no
Connection Settings -> IP και στοιχεία από το subnet 192.168.2.Χ του HG8546M (εδώ αργότερα θα βάλεις τις static).

Στο HG8546M οριζεις DMZ στην mac του fritz.

Καλύτερα να ανοιξεις ένα άλλο θέμα αφού λεμε για το 7270 στο
https://www.adslgr.com/forum/forums/110-AVM-ADSL-modems-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-routers

Ευχαριστώ για τις οδηγίες αλλά το fritz είναι τρίτο σε σειρά. Μεσολαβεί το tplink Οπότε πώς θα υλοποιηθεί αυτό; θα κάνει και το tplink δική του σύνδεση; και θα πρέπει και εκεί να βάλω DMZ;
Βασικά το DMZ από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα, το έχω δοκιμάσει Το fritz θέλει δική του Public IP αλλιώς δεν δουλεύουν κάποια πράγματα όπως VPN κλπ
Και ξανακάνω λοιπόν την αρχική ερώτηση: Χωρίς να αφαιρέσω κάποιο router αν πάρω IP block θα μπορέσει το fritz να βγει στο internet;

Για τη περίπτωση που τυχόν ήθελες να συνδυάσεις τα 2 wan και να παίρνεις internet και από τα 2.

Ναι αλλά αυτό δεν θα μπορεί να γίνεται αν βγάλω από τη μέση το tplink. Αυτό συνδυάζει τις 2 γραμμές

johnson
22-03-19, 15:54
Ναι αλλά αυτό δεν θα μπορεί να γίνεται αν βγάλω από τη μέση το tplink. Αυτό συνδυάζει τις 2 γραμμές

Μα και με το tplink πάλι 100mbps max θα έχεις, αυτό σου λέω :p

k.m.
22-03-19, 17:38
Το tplink τι το θες?

Στο σχέδιο μου δεν το είχα βάλει.

- - - Updated - - -

Με static δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις. Γιατί θες static στο fritz

EΕκτός και αν βαλεις το tplink μετα το fritz. Αλλα ετσι η κινηση του οτε δεν θα περναει απο τ8 fritz.

stelios4711
01-04-19, 22:20
Πήρα μπλόκ 4 ΙΡ
Αφαίρεσα προσωρινά το tplink απο το δίκτυο για να μην μας μπερδεύει, θα δω αργότερα τι θα θα κάνω με dual wan
Ρύθμισα σύμφωνα με τι οδηγίες το HG8546M και το fritz και φαινομενικά είναι όλα καλά, το fritz λέει ότι συνδέθηκε και αναφέρει σωστά την IP απο το μπλόκ : IPv4 address: 154.xxx.xxx.xxx όμως....
Στο whatismyipaddress.com μου αναφέρει την static IΡ που μου δώσανε η οποία εκτός μπλοκ είναι δηλαδή 81.xxx.xxx.xxx
Το fritz νομίζει ότι έχει δική του Public IP αλλά κάπου υπάρχει πρόβλημα
στο www.myfritz.net βλέπει το router με τη σωστή IP αλλά αν πας να συνδεθείς βγάζει : «υπέρβαση ορίου χρόνου της σύνδεσης»
Το ίδιο και αν χτυπήσω κατευθείαν 154.xxx.xxx.xxx είτε 81.xxx.xxx.xxx από άλλο δίκτυο (cosmote απο κινητό) «Το χρονικό όριο σύνδεσης έληξε»
Άρα ενώ φαίνονται όλα ότι δουλεύουν στην πραγματικότητα είμαι στην ίδια κατάσταση που ήμουν και πριν πάρω μπλόκ
Τι κάνω λάθος;

sdikr
01-04-19, 22:22
Πήρα μπλόκ 4 ΙΡ
Αφαίρεσα προσωρινά το tplink απο το δίκτυο για να μην μας μπερδεύει, θα δω αργότερα τι θα θα κάνω με dual wan
Ρύθμισα σύμφωνα με τι οδηγίες το HG8546M και το fritz και φαινομενικά είναι όλα καλά, το fritz λέει ότι συνδέθηκε και αναφέρει σωστά την IP απο το μπλόκ : IPv4 address: 154.xxx.xxx.xxx όμως....
Στο whatismyipaddress.com μου αναφέρει την static IΡ που μου δώσανε η οποία εκτός μπλοκ είναι δηλαδή 81.xxx.xxx.xxx
Το fritz νομίζει ότι έχει δική του Public IP αλλά κάπου υπάρχει πρόβλημα
στο www.myfritz.net βλέπει το router με τη σωστή IP αλλά αν πας να συνδεθείς βγάζει : «υπέρβαση ορίου χρόνου της σύνδεσης»
Το ίδιο και αν χτυπήσω κατευθείαν 154.xxx.xxx.xxx είτε 81.xxx.xxx.xxx από άλλο δίκτυο (cosmote απο κινητό) «Το χρονικό όριο σύνδεσης έληξε»
Άρα ενώ φαίνονται όλα ότι δουλεύουν στην πραγματικότητα είμαι στην ίδια κατάσταση που ήμουν και πριν πάρω μπλόκ
Τι κάνω λάθος;

το ΝΑΤ το έκλεισες απο το router της inalan;
Νομίζω βασικά πως αυτό πρέπει να το κάνουν εκείνοι

stelios4711
01-04-19, 22:25
το DHCP εννοείς; ναι σύμφωνα με τις οδηγίες στο αρχικό πόστ
Αν εννοείς κάτι άλλο δεν ξέρω... υπάρχει κάπου τέτοια ρύθμιση;

sdikr
01-04-19, 23:14
το DHCP εννοείς; ναι σύμφωνα με τις οδηγίες στο αρχικό πόστ
Αν εννοείς κάτι άλλο δεν ξέρω... υπάρχει κάπου τέτοια ρύθμιση;

Οχι το ΝΑΤ λέω, το αναφέρει μάλιστα στις οδηγίες, το τελευταίο κομμάτι

k.m.
01-04-19, 23:18
αφού ρυθμίσεις εσύ τις ip, παίρνεις τηλέφωνο να σου κλείσουν το NAT. (τελευταία γραμμή του 1ου post)

δεν μπορείς να το κάνεις εσύ. ζήτα να σε καλέσει τεχνικός για να είστε μαζί στις δοκιμές.

stelios4711
02-04-19, 12:52
ok θα τους καλέσω αύριο ευχαριστώ

- - - Updated - - -

Τους κάλεσα.
Μου είπαν ότι δεν βάζουν τις γραμμές τους σε ΝΑΤ άρα δεν υπάρχει κάτι να κλείσουν.

Nikiforos
02-04-19, 12:54
Τους κάλεσα.
Μου είπαν ότι δεν βάζουν τις γραμμές τους σε ΝΑΤ άρα δεν υπάρχει κάτι να κλείσουν.

Καλημέρα, δεν υπαρχει πρόβλημα δουλευουν ΜΟΝΟ με public ips εχω ρωτησει 3 διαφορετικούς τεχνικους της.
Για τα αλλα ισχυει ότι λεει το θεμα, παντως παιζεις κανονικα με DDNS πχ noip χωρις προβλήματα.

stelios4711
02-04-19, 12:56
Καλημέρα, δεν υπαρχει πρόβλημα δουλευουν ΜΟΝΟ με public ips εχω ρωτησει 3 διαφορετικούς τεχνικους της.
Για τα αλλα ισχυει ότι λεει το θεμα, παντως παιζεις κανονικα με DDNS πχ noip χωρις προβλήματα.

Όχι σε μένα δεν παίζει το ούτε το noip άρα έχω κάποιο πρόβλημα απο τη δική μου μεριά;

sdikr
02-04-19, 12:57
ok θα τους καλέσω αύριο ευχαριστώ

- - - Updated - - -

Τους κάλεσα.

Να κλείσουν το Nat στο router σου, επιλογή στην όποια δεν έχεις εσυ πρόσβαση μην το μπερδεύεις με το cgn που κάνουν κάποιοι πάροχοι για να δώσουν ip πίσω απο nat στα router.

Nikiforos
02-04-19, 13:01
Όχι σε μένα δεν παίζει το ούτε το noip άρα έχω κάποιο πρόβλημα απο τη δική μου μεριά;

δεν εχω διαβασει τι εχεις κανει εσυ με το δικο σου setup, εγω είμαι με DMZ και μου παιζει κανονικα το noip.
Oταν θα εχω χρονο αργοτερα θα διαβασω και τα προηγουμενα ποστς σου.

stelios4711
02-04-19, 13:04
Τους εξήγησα αναλυτικά γιατί αγόρασα το μπλόκ. Τους είπα οτι θέλω να κάνω VPN με το δικό μου router. Σίγουρα κατάλαβαν τι θέλω για με ρώτησαν αν όλο αυτό το κάνω επειδή θέλω bridge. Και πάλι όμως η απάντηση ήταν οτι δεν φταίει το δικό τους router αλλά κάτι στο δικό μου που όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να το ελέγξουν

δεν εχω διαβασει τι εχεις κανει εσυ με το δικο σου setup, εγω είμαι με DMZ και μου παιζει κανονικα το noip.
Oταν θα εχω χρονο αργοτερα θα διαβασω και τα προηγουμενα ποστς σου.

Νικηφόρε το DMZ σε μένα δε λύνει το πρόβλημα για να έχω πρόσβαση στο fritz από έξω. Εσύ το mikrotik το βλέπεις κανονικά από έξω; VPN μπορείς να στήσεις;

Nikiforos
02-04-19, 13:24
Δεν ξερω πως παιζουν τα fritz, εχω στησει στο mikrotik οpenvpn client, server και σε Nas server παλι openvpn σε udp εδώ όλα παιζουν κανονικα με το noip που είναι επανω στο Nas.
μονο το ip cloud του mikrotik δεν παιζει γιατι λεει ότι είμαι πισω από νατ. Αλλα για καποιο λογο δεν επαιζε από πριν οποτε δεν με πειραζει αυτό.
και τις πορτες μου τις ανοιγω ΜΟΝΟ στο Mikrotik.

- - - Updated - - -

για περισσοτερες λεπτομέρειες δες στο θεμα μου εδώ που τα γραφω https://www.adslgr.com/forum/threads/1039912-Χρήση-Mikrotik-RB-VOIP-με-INALAN-FTTH/page3

sdikr
02-04-19, 13:31
Τους εξήγησα αναλυτικά γιατί αγόρασα το μπλόκ. Τους είπα οτι θέλω να κάνω VPN με το δικό μου router. Σίγουρα κατάλαβαν τι θέλω για με ρώτησαν αν όλο αυτό το κάνω επειδή θέλω bridge. Και πάλι όμως η απάντηση ήταν οτι δεν φταίει το δικό τους router αλλά κάτι στο δικό μου που όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να το ελέγξουν

Νικηφόρε το DMZ σε μένα δε λύνει το πρόβλημα για να έχω πρόσβαση στο fritz από έξω. Εσύ το mikrotik το βλέπεις κανονικά από έξω; VPN μπορείς να στήσεις;

Το Vpn στο fritz δεν θα παίξει αν δεν έχει την public ip το fritz, το setup του Nikiforou είναι διαφορετικό απο το δικό σου

Εσυ πρέπει να κάνεις τα βήματα αυτού του όδηγου και το πιο σημαντικό είναι να απενεργοποιήσουν το ΝΑΤ απο το router της inalan (και όχι απο την σύνδεση).
Τους λες πως θέλεις να κάνεις χρήση των στατικ ips, αυτό θέλει απενεργοποίηση του Nat απο το router τους

stelios4711
02-04-19, 13:39
Δες τι γίνεται σε μένα:
Προσπάθεια σύνδεσης με noip

202761

Ενώ το router μου λέει ότι είμαι logged on

202762

Εντωμεταξύ δες τι IP πήρε το router μου

202763

Και τι μου λέει στο whatismyipaddress

202764

Η 81.xxx.xxx.xxx είναι η static του HG8546M αυτήν βλέπουν από έξω

Και μια άλλη ερώτηση: Γιατί δεν παίρνει IPv6; πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι στο HG8546M;

k.m.
02-04-19, 14:43
Ζητά να μιλήσεις με τεχνικό.

Πρέπει να βγαίνει προς τα έξω με μια απο τις 2 ενδιάμεσες IPs.

Πρέπει να κλείσουν το ΝΑΤ του ρούτερ.

Σε άλλο σου απαντησαν.

Nikiforos
02-04-19, 16:56
Δες τι γίνεται σε μένα:
Προσπάθεια σύνδεσης με noip

202761

Ενώ το router μου λέει ότι είμαι logged on

202762

Εντωμεταξύ δες τι IP πήρε το router μου

202763

Και τι μου λέει στο whatismyipaddress

202764

Η 81.xxx.xxx.xxx είναι η static του HG8546M αυτήν βλέπουν από έξω

Και μια άλλη ερώτηση: Γιατί δεν παίρνει IPv6; πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι στο HG8546M;

Καλησπέρα, σορρυ δεν μπορεσα να απαντησω ποιο νωρις ημουν δουλεια.
Αυτα θα σου ελεγα και εγω εχουν δικιο τα παιδια.
Οταν εχεις static ip δεν θες ddns, noip κτλ κτλ. Public δινει ΠΑΝΤΑ αλλα ειναι κανονικα dynamic.
Ετσι που το εχω εγω με DMZ δλδ αντιστοιχει μια εσωτερικη ip σε μια θυρα στο mikrotik στην WAN δλδ.
ΠΧ το router ειναι 192.168.100.1 και το mikrotik ειναι το .2
Οταν εχεις static block ips τοτε το δευτερο ρουτερ πρεπει και εκεινο να εχει public static ip οπως θα εχει και της INALAN.
Γινεται καποιο εσωτερικο ΝΑΤ που πρεπει να τους πεις να στο βγαλουνε.

Οσον αφορα το ipv6 συμφωνα με οτι εχω βρει δεν φαινεται να δουλευει η inalan με ipv6.
Αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω απο αυτο https://bgpview.io/asn/200736#info και https://bgpview.io/asn/200736
και οπου και να εχω δει πουθενα απολυτως δεν δειχνει για ipv6 κατι.
Τωρα οποιος το εχει απορια μπορει να ρωτησει εκπροσωπο στο γενικο θεμα.

- - - Updated - - -

Τελος πας εδω https://ipinfo.io/AS200736
πατας να δεις και τα 21 ip ranges θα δεις πως εχει ΜΟΝΟ σε ipv4, αν πατησεις στο ipv6 λεει There are no known IPv6 addresses belonging to this network, αρα δεν εχει.

stelios4711
02-04-19, 16:59
Να ενημερώσω πως όλα τα προβλήματα επιλύθηκαν μετά από δεύτερη επικοινωνία με την INALAN
Πλέον το fritz μου δουλεύει σωστά!
Ευχαριστώ τον k.m που άνοιξε αυτό το θέμα και όλους που ασχοληθήκατε
Επίσης οφείλω ένα μπράβο στην τεχνική υποστήριξη της INALAN για την ευγένεια και την άμεση εξυπηρέτηση.

Nikiforos
02-04-19, 17:01
Αν κρινω τα αρχικα νουμερα απο τις 2 ips που δειχνεις φαινεται οτι ανηκουν και σε αλλους παροχους ξενους αλλα και σε διαφορετικο subnet.
Αν τα ψαξεις στις σελιδες που εδωσα παραπανω μπορεις να βρεις ακριβως που ανηκουν και να βρεις ακριβως την ip να δεις που δειχνει στον χαρτη οτι ειναι (περιοχη μονο).

- - - Updated - - -

Να ενημερώσω πως όλα τα προβλήματα επιλύθηκαν μετά από δεύτερη επικοινωνία με την INALAN
Πλέον το fritz μου δουλεύει σωστά!
Ευχαριστώ τον k.m που άνοιξε αυτό το θέμα και όλους που ασχοληθήκατε
Επίσης οφείλω ένα μπράβο στην τεχνική υποστήριξη της INALAN για την ευγένεια και την άμεση εξυπηρέτηση.

Τωρα οι ips ειναι στην ιδια σειρα? ωραια μπραβο ολα καλα λοιπον!

stelios4711
02-04-19, 17:38
Τωρα οι ips ειναι στην ιδια σειρα?

Όχι οι IPs παρέμειναν όπως ήταν
Αν χτυπήσω από έξω 81.xxx.xxx.xxx ανοίγει το interface του HG8546M
Αν χτυπήσω από έξω 154.xxx.xxx.xxx ανοίγει το interface του Fritz

Nikiforos
02-04-19, 17:42
Όχι οι IPs παρέμειναν όπως ήταν
Αν χτυπήσω από έξω 81.xxx.xxx.xxx ανοίγει το interface του HG8546M
Αν χτυπήσω από έξω 154.xxx.xxx.xxx ανοίγει το interface του Fritz

Ενταξει ευχαριστω, απλα ειχα την απορια επειδη λεγονται block ips ειχα την εντυπωση οτι ειναι στην σειρα κιολας.
Δλδ πχ αν εχεις 154.1.1.1 να εχεις και 154.1.1.2 και .3 και .4. Φυσικα μονο οι 2 μεσαιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν οπως λενε.

sdikr
02-04-19, 18:08
Ενταξει ευχαριστω, απλα ειχα την απορια επειδη λεγονται block ips ειχα την εντυπωση οτι ειναι στην σειρα κιολας.
Δλδ πχ αν εχεις 154.1.1.1 να εχεις και 154.1.1.2 και .3 και .4. Φυσικα μονο οι 2 μεσαιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν οπως λενε.

Είναι άλλη η static ip στο wan interface του router της Inalan, και άλλη το Block Που παίρνεις και βάζεις στο lan interface, το router της Inalan έχει 2 static ips.

όταν θα πάρεις Block είναι στην σειρά οι Ips

Το ότι δείχνει κάποιες Ip σε άλλον πάροχο σημαίνει πως απλά δεν έχει ενημερωθεί ακόμα η βάση δεδομένων της σελίδας που κάνεις τον έλεγχο.

Nikiforos
02-04-19, 18:22
A μπερδευτηκα σχετικα με τα block ips.
Τις ips στον αλλον παροχο που λεω ειναι οι εταιρειες οι ξενες που συνεργαζεται η inalan, εχω μιλησει με τον τεχνικο απο κοντα και μου τα εξηγησε μια χαρα το παλικαρι. Εχει απο 154, 45, 185 και 81 που καθε νουμερο ανηκει σε αλλη εταιρεια.
Δεν εχει μονο την cogent εχει και αλλες εταιρειες. Εμενα πχ ειναι η interpeerex που εχει εδρα το Τοροντο του Καναδα και εχω ip απο 45 κατι.
Λεει οτι ανηκουν και στην INALAN αλλα λεει και τον αλλον, απλα ο καθε ξενος παροχος εχει κοψει subnet για την INALAN. Τα λεει και εδω https://ipinfo.io/AS200736
τελος αν παμε και βαλουμε εδω https://www.iplocation.net/ καποια απο τις ips θα δουμε ποιος ειναι ο ξενος παροχος στο πρωτο ISP που γραφει και φαινεται και στο ocla speedtest πολλες φορες.

- - - Updated - - -

Σχετικα παντως με του φιλου απο πανω και το 81 κατι και το 154 κατι ειναι απο την cogent.

sdikr
02-04-19, 18:34
A μπερδευτηκα σχετικα με τα block ips.
Τις ips στον αλλον παροχο που λεω ειναι οι εταιρειες οι ξενες που συνεργαζεται η inalan, εχω μιλησει με τον τεχνικο απο κοντα και μου τα εξηγησε μια χαρα το παλικαρι. Εχει απο 154, 45, 185 και 81 που καθε νουμερο ανηκει σε αλλη εταιρεια.
Δεν εχει μονο την cogent εχει και αλλες εταιρειες. Εμενα πχ ειναι η interpeerex που εχει εδρα το Τοροντο του Καναδα και εχω ip απο 45 κατι.
Λεει οτι ανηκουν και στην INALAN αλλα λεει και τον αλλον, απλα ο καθε ξενος παροχος εχει κοψει subnet για την INALAN. Τα λεει και εδω https://ipinfo.io/AS200736
τελος αν παμε και βαλουμε εδω https://www.iplocation.net/ καποια απο τις ips θα δουμε ποιος ειναι ο ξενος παροχος στο πρωτο ISP που γραφει και φαινεται και στο ocla speedtest πολλες φορες.

- - - Updated - - -

Σχετικα παντως με του φιλου απο πανω και το 81 κατι και το 154 κατι ειναι απο την cogent.

Τι εννοείς ανήκει σε άλλη εταιρία;
η interpeerex είναι το Ripe αυτό που διαχειρίζεται τις ips, η interpeerex έχει την Ελλάδα σαν περιοχή που διαχείριζεται τις Ips.

Η Ip γίνεται αντιστοίχιση σε εναν παρόχο, μπορεί μερικες φορές όταν είναι νέο Ip block να δείς για λίγο διάστημα τον παλιό πάροχο που την είχε.

Nikiforos
02-04-19, 18:37
Τι εννοείς ανήκει σε άλλη εταιρία;
η interpeerex είναι το Ripe αυτό που διαχειρίζεται τις ips, η interpeerex έχει την Ελλάδα σαν περιοχή που διαχείριζεται τις Ips

ναι αυτο εννοω μαλλον, απλα δεν ξερω να το πω με ποιο τεχνικα λογια.
Εκτος απο αυτην εχει και cogent και μια IP Telecom Service LLC.
Τα 45 ειναι interpeerex, τα 185 ειναι η IP telecom και τα αλλα 2 που μενουν ειναι cogent.
Η ιδια η inalan στο θεμα της δεν ειχε πει οτι θα παρει ευρος ips εκτος cogent ? ε πηρε τελικα!

a1gr
24-04-19, 22:09
αφήνω αυτό εδώ, καθώς η απενεργοποίηση του NAT δεν γίνεται πλέον απο την εταιρία στο οικιακό πακέτο:

https://www.adslgr.com/forum/threads/872485-Inalan?p=6582651#post6582651

jkoukos
24-04-19, 22:34
Θα δε ρωτήσω κι εδώ, διότι εκεί δεν πήρα σαφή απάντηση. Μίλησες μόνο με έναν μόνο εκπρόσωπο, παραπάνω φορές με τον ίδιο ή με διαφορετικό και σου είπαν κάθε φορά τα ίδια;
Έχει σημασία, διότι ο φίλος πριν ανέφερε τα ίδια με σένα, αλλά τελικά το απενεργοποίησαν μιλώντας με άλλον τεχνικο. Σάμπως το ίδιο δεν συμβαίνει και στους άλλους παρόχους που πολλοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ή δεν είναι ενημερωμένοι σε διάφορα θέματα;

Nikiforos
24-04-19, 22:37
Οπως εχουμε δει δυστυχως σε αυτην την εταιρεια το καθε ατομο λεει αλλα πραγματα!
το εχω παρατηρησει πριν ακομα γινω πελατης και το αλλαλουμ συνεχιστηκε και μετα.
Δυστυχως υπαρχει αρκετη ασυννενοησια μεταξυ των διαφορων τμηματων.
Θα ελεγα a1gr να μιλησεις ξανα με αλλο ατομο.
Θα ηθελα πολυ να δουμε και απαντηση απο εκπροσωπο στο θεμα της inalan και ειμαι 99.9% σιγουρος οτι θα μας πει κατι διαφορετικο!

a1gr
25-04-19, 00:33
Θα δε ρωτήσω κι εδώ, διότι εκεί δεν πήρα σαφή απάντηση. Μίλησες μόνο με έναν μόνο εκπρόσωπο, παραπάνω φορές με τον ίδιο ή με διαφορετικό και σου είπαν κάθε φορά τα ίδια;
Έχει σημασία, διότι ο φίλος πριν ανέφερε τα ίδια με σένα, αλλά τελικά το απενεργοποίησαν μιλώντας με άλλον τεχνικο. Σάμπως το ίδιο δεν συμβαίνει και στους άλλους παρόχους που πολλοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ή δεν είναι ενημερωμένοι σε διάφορα θέματα;

Ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα στο τηλέφωνο ήταν ο ίδιος με τον οποίο μίλησε ο τεχνικός που επισκέφτηκε τον χώρο μου προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεση. Είναι δε ο ίδιος με τον οποίο συνεννοήθηκα το 2018 για τις block IP και την απενεργοποίηση του NAT. Η μόνη παραπομπή που πήρα ήταν προς το τμήμα πωλήσεων και δεν φαίνεται να υπάρχει 'ανώτερος' για να απευθυνθώ.

Και για να απαντήσω ευθέως στην ερώτηση σου:
- Ο τεχνικός που με επισκέφτηκε και έκανε την εγκατάσταση δεν φάνηκε να γνωρίζει πως υπάρχει κάποιο κώλυμα για την απενεργοποίηση του NAT. Του ζήτησα να το απενεργοποιήσει και αυτός με την σειρά του το ζήτησε απο τον υπεύθυνο του καθώς η αλλαγή 'γίνεται απο τα κεντρικά'
- επικοινώνησα τηλεφωνικώς 1 φορά με τον ίδιο άνθρωπο (τον υπεύθυνο του τεχνικού) αφότου ανταλλάξαμε 1-2 email και όχι με κάποιον υφιστάμενο του.

- - - Updated - - -

Οπως εχουμε δει δυστυχως σε αυτην την εταιρεια το καθε ατομο λεει αλλα πραγματα!
το εχω παρατηρησει πριν ακομα γινω πελατης και το αλλαλουμ συνεχιστηκε και μετα.
Δυστυχως υπαρχει αρκετη ασυννενοησια μεταξυ των διαφορων τμηματων.
Θα ελεγα a1gr να μιλησεις ξανα με αλλο ατομο.
Θα ηθελα πολυ να δουμε και απαντηση απο εκπροσωπο στο θεμα της inalan και ειμαι 99.9% σιγουρος οτι θα μας πει κατι διαφορετικο!

Υπο άλλες συνθήκες θα το κυνηγούσα και έχεις δίκιο, κάποια άκρη θα έβγαινε, αλλά μετά την εξυπηρέτηση που δέχτηκα ούτε ατελώς δεν θα ήθελα να λάβω τις υπηρεσίες της inalan. Είναι απλά γελοίο να τον ακούς στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να λέει στον τεχνικό 'Δεν χρειάζεται απενεργοποίηση του ΝΑΤ' αλλά να σε βγάζει τρελό και να ισχυρίζεται 'Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο'.

Nikiforos
25-04-19, 06:29
Υπο άλλες συνθήκες θα το κυνηγούσα και έχεις δίκιο, κάποια άκρη θα έβγαινε, αλλά μετά την εξυπηρέτηση που δέχτηκα ούτε ατελώς δεν θα ήθελα να λάβω τις υπηρεσίες της inalan. Είναι απλά γελοίο να τον ακούς στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να λέει στον τεχνικό 'Δεν χρειάζεται απενεργοποίηση του ΝΑΤ' αλλά να σε βγάζει τρελό και να ισχυρίζεται 'Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο'.

Καλημέρα, εχεις δικιο δυστυχως ετσι είναι νομιζω και σε εμενα αν τυχαινε όπως σε εσενα με τον ιδιο τροπο μπορει από τα νευρα μου να εμενα με την adsl.
Oπως φαινεται αυτος είναι καποιος διευθυντης, αν είναι ο ανωτερος στον τομεα αυτόν τοτε λογικο είναι ότι και να βρεις αλλον τεχνικο αυτόν θα ρωτησει.
Όπως εγινε αλλωστε ποιο πριν.

Μπορει στον φιλο εδώ περα που του το αλλαξαν να εγινε καποια εξαιρεση τι να πω!

Παντως δεν μπορουν να βολευτουν ολοι με DMZ, οκ εμενα το δικο μου setup μπορει να το βολευει αλλα υπαρχουν πραγματα-υπηρεσιες προφανως που θελουν πραγματικη ip να βγουν απεξω και στο κατω κατω δεν το ζητας τσαμπα πληρωνες για να εχεις.

Δινουν μια υπηρεσια με μερικους περιορισμούς που διωχνουν πελατες + ότι αυτό το αλλαλουμ αλλα να λεει ο καθενας και αλλα να γινονται που εμενα μου το εκαναν πολλες φορες, αν ειχα άλλη επιλογή για τέτοιες ταχύτητες σιγουρα δεν θα ημουν στην INALAN τωρα…

Το θεμα είναι να παρουμε μια σωστη και σαφη απαντηση γιατι αν δεν απενεργοποιουν το ΝΑΤ τοτε σημαινει ότι δεν δινουν πλεον και block ips αφου χωρις αυτό είναι αχρηστες.

deniSun
31-12-19, 14:28
Απ όσο βλέπω από τις τρεις προτάσεις του πρώτου μηνύματος η πρώτη σίγουρα δεν είναι η αποδοτικότερη.
Λογικά θα πρέπει να κλείσεις το ΝΑΤ στο δικό σου ρούτερ και όλη την κίνηση να την διαχειρίζεται το ρούτερ του παρόχου.
Το fw και το qos σε αυτή την περίπτωση πάει περίπατο.
Το μόνο που κερδίζεις είναι η φασαρία για το άνοιγμα πόρτας.

Στη δεύτερη περίπτωση με την μία στατική ΙΡ δεν νομίζω να μπορεί να καρφωθεί απευθείας στο δεύτερο ρούτερ.
Λογικά θα πρέπει να δηλωθεί στο ρούτερ του παρόχου.

Στην τρίτη περίπτωση με το μπλοκ των στατικών ΙΡ μάλλον είναι η πιο κοντινή σε μια λύση τύπου bridge.
Το ρούτερ του παρόχου μπορεί να αποδεσμευθεί από το ΝΑΤ, qos και fw.
Η κίνηση από το δεύτερο ρούτερ μπορεί να περνάει απευθείας από το ρούτερ του παρόχου αλλά από την στιγμή που όλα θα είναι ανενεργά δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στην κίνηση των πακέτων.

k.m.
31-12-19, 21:44
Απ όσο βλέπω από τις τρεις προτάσεις του πρώτου μηνύματος η πρώτη σίγουρα δεν είναι η αποδοτικότερη.
Λογικά θα πρέπει να κλείσεις το ΝΑΤ στο δικό σου ρούτερ και όλη την κίνηση να την διαχειρίζεται το ρούτερ του παρόχου.
Το fw και το qos σε αυτή την περίπτωση πάει περίπατο.
Το μόνο που κερδίζεις είναι η φασαρία για το άνοιγμα πόρτας.

Στη δεύτερη περίπτωση με την μία στατική ΙΡ δεν νομίζω να μπορεί να καρφωθεί απευθείας στο δεύτερο ρούτερ.
Λογικά θα πρέπει να δηλωθεί στο ρούτερ του παρόχου.

Στην τρίτη περίπτωση με το μπλοκ των στατικών ΙΡ μάλλον είναι η πιο κοντινή σε μια λύση τύπου bridge.
Το ρούτερ του παρόχου μπορεί να αποδεσμευθεί από το ΝΑΤ, qos και fw.
Η κίνηση από το δεύτερο ρούτερ μπορεί να περνάει απευθείας από το ρούτερ του παρόχου αλλά από την στιγμή που όλα θα είναι ανενεργά δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στην κίνηση των πακέτων.

Μα δεν είναι λύσεις του ιδιου προβληματος, Αλλά τρόπος να κάνεις αυτό που θέλεις. Αναλογα τι θες.

Το 1ο είναι οπως λες για να μην αναγκάζεσαι να συντηρείς ρυθμίσεις σε 2 σημεία. Ναι έχεις 2πλο νατ.

Το 2ο είναι Απλά αν θες εξωτερική στατική ip στο ρούτερ της inalan. Δεν μπορεί να περάσει στο 2ο.

Και το 3ο οπως λες ειναι η λύση για το bridge που δεν δίνουν. Ουσιαστικά ο τρόπος να πάρεις public ip στο 2ο ρούτερ.

Απλά τα κόστη σε ιναλαν ειναι μικρά για αυτά και τα είχα βάλει.

deniSun
31-12-19, 22:03
Μα δεν είναι λύσεις του ιδιου προβληματος, Αλλά τρόπος να κάνεις αυτό που θέλεις. Αναλογα τι θες.

Το 1ο είναι οπως λες για να μην αναγκάζεσαι να συντηρείς ρυθμίσεις σε 2 σημεία. Ναι έχεις 2πλο νατ.

Το 2ο είναι Απλά αν θες εξωτερική στατική ip στο ρούτερ της inalan. Δεν μπορεί να περάσει στο 2ο.

Και το 3ο οπως λες ειναι η λύση για το bridge που δεν δίνουν. Ουσιαστικά ο τρόπος να πάρεις public ip στο 2ο ρούτερ.

Απλά τα κόστη σε ιναλαν ειναι μικρά για αυτά και τα είχα βάλει.

Ο λόγος που θέλεις να βάλεις ένα δικό σου ρούτερ είναι για να εκμεταλλευτείς δυνατότητες fw, qos κλπ.
Στην 1η και 2η περίπτωση δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού θα παρεμβάλλεται η συσκευή του παρόχου.
Στην 3η περίπτωση αν κόψεις fw, qos από του παρόχου θα είσαι πολύ κοντά στο αποτέλεσμα του bridge.
Απλά προβληματίζομαι για το θέμα της ασφάλειας της συσκευής του παρόχου σε περίπτωση που θα κόψεις το fw σε συνδυασμό με την Public ip.

Όσο για το κόστος που λες...
Τα +6ε για 4 ΙΡ δεν τα βλέπω καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
Αντιθέτως παρατηρώ μια προσπάθεια κερδοσκοπίας για τους οικιακούς πελάτες που θέλουν να αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό τους.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να τους δίνουν, έστω επί πληρωμής, δυνατότητα για bridge mode.
Το ότι είσαι οικιακός πελάτες δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και σοβαρό εξοπλισμό που στοιχίζει κάτι παραπάνω από αυτό του παρόχου.
Αν πάλι έχουν διαφορετική άποψη για τον όρο "οικιακός πελάτης" τότε λάθος προσφέρουν το πακέτο της στατικής ΙΡ και πολύ περισσότερο το μπλοκ των στατικών ΙΡ.

Τέτοια πράγματα μπορεί σε πολλούς να θεωρούνται εξεζητημένα αλλά για κάποιον που έχει ξοδέψει κάποιο αρκετά μεγάλο ποσό για τον οικιακό του εξοπλισμό, για τους δικούς του λόγους, μετράνε πολύ.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση... ίσως αποτρεπτικά.

Nikiforos
31-12-19, 22:23
Οταν δεν εχεις αλλη λυση για γρηγορο ιντερνετ και δεν υπαρχει και καν VDSL η μοναδικη λυση εδω που ειμαστε και υπαρχει ειναι η INALAN!
Ακομα και να ειχε VDSL ακομα και 100αρα η ταχυτητα upload ειναι πολυ μικρη, εμενα με εχει βολεψει αφανταστα.
Οποτε οτι δεν δινουν bridge mode (που νομιζω η INALAN ειχε πει οτι τεχνικα δεν γινεται κιολας σε οικιακους πελατες) το παραβλεπω εντελως.
Οσο για την λυση με τα 6 ευρω τον μηνα για block ips τα θεωρω πολλα για το τι παραπανω προσφερουν....
Μια χαρα ειμαι τοσο καιρο με DMZ δεν βλεπω καπου καποιο προβλημα ουτε κατι να με ενοχλει, εκτος οτι δεν παιζει το ip cloud στο mikrotik router μου επειδη ειμαι πισω απο ΝΑΤ, παιζει ομως το noip και απο το linux nas μου και απο το raspi pi zero με το pihole, pivpn και του εβαλα και noip2.
Αν καποιος χρειαζεται την INALAN και ειδικα αν δεν εχει αλλη λυση, ειτε επειδη στην περιοχη του δεν εχει VDSL, ειτε και να εχει απλα αν θελει ιδιο upload με το download οχι απλα δεν ειναι αποτρεπτικο αυτο αλλα ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Οκ σιγουρα χωρις bridge mode ή block ips σε μερικα πραγματα κανει πρωτα κουμαντο το ρουτερ του παροχου δλδ στο QoS πχ και στο FW, αλλα μπορουμε να σεταρουμε οτι θελουμε στα δικα μας.
Εξαλου με το DMZ δεν περναει ελευθερα η κινηση του ιντερνετ στο δευτερο ρουτερ? αυτο υποτιθεται οτι κανει...εγω αυτο βλεπω και οι πορτες αλλωστε ανοιγονται ΜΟΝΟ στο 2ο ρουτερ δλδ στο Mikrotik στην περιπτωση μου.

Space21
09-01-20, 16:30
Τελικα το NAT το αφήνουν ενεργό και με block ips?

@ ADSLgr.com All rights reserved.