PDA

Επιστροφή στο Forum : InaLan: HowTo

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Nikiforos
02-04-20, 20:53
Περιεργο αυτο που γινεται, μηπως εχει προβλημα καποιο καλωδιο? δοκιμασες αλλα? και να ειναι τουλαχιστον κατηγορια 5Ε και 6, το 5 δεν κανει.
Επισης οι ips να ειναι στην ιδια σειρα, γιατι ειναι ετσι που ειπες πριν ?
θα γινει και μπερδεμα με τους dhcp servers. Να βαλεις ips στην ιδια σειρα και το dhcp στο tenda μονο.
Δλδ το tenda να ειναι πχ το 192.168.1.2
με τον τροπο ομως που το εχεις χωρις δλδ DMZ, δεν το δουλευεις σαν ιντερνετ ρουτερ και πρεπει ολα τα να κανει το 1ο της inalan δλδ.
Δλδ ας πουμε οι πορτες πρεπει να ανοιχτουν στο 1ο, γενικα ετσι μπορουν να γινουν πολλα μπερδεματα με 2 ρουτερ.

- - - Updated - - -

Για να εχεις το Tenda σαν AP πρεπει να μπει η ip στην ιδια σειρα οπως σου ειπα, θα κλεισεις τον DHCP server στο ρουτερ της inalan και θα εχεις ΜΟΝΟ στο Tenda.
Τωρα οπως τα εχεις εχουν γινει αρκταμας.

- - - Updated - - -

Δες εδω λεει για DMZ σε Tenda https://www.tendacn.com/cz/faq/2266.html

kaneda
02-04-20, 21:18
Το TENDA εχει WAN πορτα ? η και οι 4 ειναι LAN ?

Λάθος μου. Έχει 1 WAN και 3 Gbit ethernet. (Tenda AC10U)

Περιεργο αυτο που γινεται, μηπως εχει προβλημα καποιο καλωδιο? δοκιμασες αλλα? και να ειναι τουλαχιστον κατηγορια 5Ε και 6, το 5 δεν κανει.
Επισης οι ips να ειναι στην ιδια σειρα, γιατι ειναι ετσι που ειπες πριν ?
θα γινει και μπερδεμα με τους dhcp servers. Να βαλεις ips στην ιδια σειρα και το dhcp στο tenda μονο.
Δλδ το tenda να ειναι πχ το 192.168.1.2
με τον τροπο ομως που το εχεις χωρις δλδ DMZ, δεν το δουλευεις σαν ιντερνετ ρουτερ και πρεπει ολα τα να κανει το 1ο της inalan δλδ.
Δλδ ας πουμε οι πορτες πρεπει να ανοιχτουν στο 1ο, γενικα ετσι μπορουν να γινουν πολλα μπερδεματα με 2 ρουτερ.

- - - Updated - - -

Για να εχεις το Tenda σαν AP πρεπει να μπει η ip στην ιδια σειρα οπως σου ειπα, θα κλεισεις τον DHCP server στο ρουτερ της inalan και θα εχεις ΜΟΝΟ στο Tenda.
Τωρα οπως τα εχεις εχουν γινει αρκταμας.

- - - Updated - - -

Δες εδω λεει για DMZ σε Tenda https://www.tendacn.com/cz/faq/2266.html

Το καλώδιο είναι CAT6. Δεν πιστεύω πως είναι θέμα καλωδίου γιατί όταν το βάζω στο Huawei παίζει στα 1Gbit. Αν κλείσω τον DHCP στο Huawei και δουλεύω μόνο το Tenda για να δίνει IP τότε θα πρέπει να συνδέσω το PC στο Tenda, άρα θα είναι στην αρχή στο 1Gbit και μετά θα το γυρνάει στα 100Mbit. Τα ρούτερ είναι στην μια άκρη του σπιτιού (όπου βρίσκεται και η TV με το Home Theater όπου συνδέεται ασύρματα) και το PC βρίσκεται στην αντίπερα άκρη του σπιτιού όπου έχω τραβήξει καλώδιο 20 και κάτι μέτρα για να εκμεταλλεύομαι το 200άρι της γραμμής. Τέλος πάντων. Αύριο θα δοκιμάσω διαφορετική θύρα στο Tenda θέτοντας το Huawei σε DMZ. Και βλέπουμε. Αλλιώς δεν ξέρω τι θα κάνω...!!!

Nikiforos
02-04-20, 21:34
Αφου εχει μια θυρα WAN, πρεπει εκει να βαλεις το ρουτερ της inalan, αφηνεις σε αλλη ip το ρουτερ της ιναλαν, βαζεις στην ιδια σειρα την WAN, φανταζομαι να μπορει να εχει δικια της.
Ετσι το tenda παιζει σε αλλο υποδικτυο και το DMZ απο το ρουτερ της inalan να δειχνει στην ip του wan του Tenda.
Ετσι θελει το DMZ, ανοιγει ολο το ιντερνετ προς μια αλλη ip.
Mετα αναλαμβανει το 2ο ρουτερ.
Υποψην αν παιξει το DMZ τελικα, στο ρουτερ της inalan δεν μπορεις να δουλευεις ουτε wifi, oυτε σαν switch, αν ειναι σε αλλο υποδικτυο δεν βλεπονται τα αλλα μεταξυ τους αλλωστε.
Πχ εμενα ειναι 192.168.100.1 με subnet 255.255.255.0 της inalan και το εσωτερικο μου δικτυο ειναι σε 10.X.XXX.0/27 με subnet 255.255.255.224
Eγω εχω mikrotik αλλα σαν σεταπ ετσι θελει, δλδ στην WAN του 2ου ρουτερ (mikrotik) εχω την 192.168.100.2
Δοκιμασε και εσυ και μας λες αυριο αν σου δουλεψε.

kaneda
02-04-20, 21:40
Αφου εχει μια θυρα WAN, πρεπει εκει να βαλεις το ρουτερ της inalan, αφηνεις σε αλλη ip το ρουτερ της ιναλαν, βαζεις στην ιδια σειρα την WAN, φανταζομαι να μπορει να εχει δικια της.
Ετσι το tenda παιζει σε αλλο υποδικτυο και το DMZ απο το ρουτερ της inalan να δειχνει στην ip του wan του Tenda.
Ετσι θελει το DMZ, ανοιγει ολο το ιντερνετ προς μια αλλη ip.
Mετα αναλαμβανει το 2ο ρουτερ.
Υποψην αν παιξει το DMZ τελικα, στο ρουτερ της inalan δεν μπορεις να δουλευεις ουτε wifi, oυτε σαν switch, αν ειναι σε αλλο υποδικτυο δεν βλεπονται τα αλλα μεταξυ τους αλλωστε.
Πχ εμενα ειναι 192.168.100.1 με subnet 255.255.255.0 της inalan και το εσωτερικο μου δικτυο ειναι σε 10.X.XXX.0/27 με subnet 255.255.255.224
Eγω εχω mikrotik αλλα σαν σεταπ ετσι θελει, δλδ στην WAN του 2ου ρουτερ (mikrotik) εχω την 192.168.100.2
Δοκιμασε και εσυ και μας λες αυριο αν σου δουλεψε.

Με αυτήν τη ρύθμιση που προτείνεις πρέπει αναγκαστικά να βάλω το PC πάνω στο Tenda, έτσι;

jkoukos
02-04-20, 21:49
Γιατί δεν βάζεις το Tenda ως απλό ΑΡ και το έχεις ως κανονικό router; Μπορείς να το κάνεις αυτό στο μενού WiFi Settings > AP Mode, οπότε αυτόματα η WAN θύρα παίζει ως LAN.
Στην κατάσταση αυτή απλά δεν θα δουλεύουν οι routing λειτουργίες (Internet Settings, VPN, Parental Control, Bandwidth Control, and Virtual Server functions).

Nikiforos
02-04-20, 21:50
Με αυτήν τη ρύθμιση που προτείνεις πρέπει αναγκαστικά να βάλω το PC πάνω στο Tenda, έτσι;

Ναι ο σκοπος ειναι να χρησιμοποιεις δικο σου ρουτερ για το ιντερνετ. Αλλιως δεν εχει καποιο νοημα το DMZ τοτε.

kaneda
03-04-20, 12:03
Γιατί δεν βάζεις το Tenda ως απλό ΑΡ και το έχεις ως κανονικό router; Μπορείς να το κάνεις αυτό στο μενού WiFi Settings > AP Mode, οπότε αυτόματα η WAN θύρα παίζει ως LAN.
Στην κατάσταση αυτή απλά δεν θα δουλεύουν οι routing λειτουργίες (Internet Settings, VPN, Parental Control, Bandwidth Control, and Virtual Server functions).

Όμως έτσι όπως λες θα πρέπει και το PC να το έχω πάνω στο Tenda, έτσι δεν είναι; Μου βγάζει θέμα το Tenda και εκεί που συνδέεται στα 1Gbit μου γυρνάει τη σύνδεση στα 100Mbit. Άρα πρέπει το μοναδικό καλώδιο που θέλω (γιατί ολα τα άλλα συνδέονται ασύρματα στο Tenda) να είναι πάνω στο Huawei για να παίζει σίγουρα στα 1Gbit. Εκτός να με αυτό που προτείνεις λύνεται το θέμα γιατί θα έχουν την ίδια IP.

- - - Updated - - -

Λοιπόν, μέρα καλή σε όλους και καλά κουράγια για όσους δουλεύουν ακόμη. Έχω συνδέσει το Huawei στο Tenda και το καλώδιο για το PC το έχω βάλει στη θύρα 3 αντί στην 1 που το είχα (και έκανε το 1γιγα 100Mbit). Έχουν περάσει ήδη 20 λεπτά και με έχει ακόμη στο 1 γίγα. Δεν έχω κάνει DMZ. Τη θύρα για το τορρεντ την έχω κάνει Portforward κανονικά και στο Tenda και στο Huawei.

uncle_nontas
17-04-20, 01:38
έχοντας ως modem το Huawei και ως router το fritz 7360, θέλω να κάνω port forward για το uTorrent. Πρέπει να κάνω κάτι στο Huawei?

jkoukos
17-04-20, 01:52
Είτε θα παίξεις με DMZ, είτε θα ανοίξεις την ίδια πόρτα 2 φορές. Μία από το Huawei προς την WAN IP του Fritz και την άλλη στο Fritz προς την LAN IP του υπολογιστή που τρέχει το uTorrent.

uncle_nontas
17-04-20, 01:54
Με dmz είμαι, αλλά ενώ έχω download κανονικά, δεν κανει seeding στα τορρεντ. Εννοείται πως στις ρυθμίσεις του τορρεντ δεν έχω βάλει περιορισμούς στο upload.

jkoukos
17-04-20, 02:01
Στο Fritz την άνοιξες την πόρτα;
Η πόρτα, είναι όντως αυτή που θέλει το uTorrent;

uncle_nontas
17-04-20, 02:04
Στο Fritz την άνοιξες την πόρτα;
Η πόρτα, είναι όντως αυτή που θέλει το uTorrent;

Nope, είμαι ζώον, θενξ.

jkoukos
17-04-20, 02:08
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. :p

evipot
24-04-20, 14:50
διαβάζω το θέμα αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι..γιατί να βάλεις και άλλο router τελικά πέρα από προσωπική προτίμηση? είναι τόσο κακό το δικό τους? δεν έχει ac 5ghz? δεν έχει καλή εμβέλεια?

εννοειται κ εγω το δικο μου θελω να εχω (asus dsl-ac56u) αλλα βλεπω οτι ειναι σχετικα μανουρα

edit. Ακυρο τωρα ειδα οτι δεν εχει ουτε καν 5ghz.

το να δινεις 200/200 κ να μη δινεις 5ghz.. :facepalm:

Nikiforos
24-04-20, 17:06
διαβάζω το θέμα αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι..γιατί να βάλεις και άλλο router τελικά πέρα από προσωπική προτίμηση? είναι τόσο κακό το δικό τους? δεν έχει ac 5ghz? δεν έχει καλή εμβέλεια?

εννοειται κ εγω το δικο μου θελω να εχω (asus dsl-ac56u) αλλα βλεπω οτι ειναι σχετικα μανουρα

edit. Ακυρο τωρα ειδα οτι δεν εχει ουτε καν 5ghz.

καλησπέρα, βασικα ειναι προσωπικη προτιμηση του καθενα και το ποσο ασχολειτε και θελει να κανει τα δικα του.
Το ap δεν ειναι απαραιτητα μαζι, γιατι μπορει καποιο ρουτερ να μην εχει ap, ή απλα να βαλεις σκετο AP για το wifi και να μην ειναι ρουτερ.
Ναι αυτο με το wifi το εχουμε πει πολλες φορες. Στην πραξη το 2,4ghz N δεν πιανει ουτε τα 100 για να καλυψει την 100αρα γραμμη, για 200 τι να λεμε αντε γεια απλα!

jkoukos
24-04-20, 18:30
Βρε παιδιά, πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε.
Κάθε πάροχος υποχρεούται να μας φέρει την σύνδεση ενσύρματα και πριν πολλά χρόνια έτσι γινόταν παντού.
Απλά πλέον στα CPE που υπάρχουν, το σύνολο σχεδόν έχουν και ασύρματες δυνατότητες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μας δώσουν ότι ζητούμε εμείς. Συνήθως καλύπτουν την μπάντα των 2,4GHz που είναι στάνταρτ για όλες τις συσκευές που λειτουργούν στον πλανήτη.

Κάνουν συμβάσεις προμήθειας χιλιάδων ή εκατομμυρίων συσκευών (ανάλογα το μέγεθος που έχουν και το συνολικό πελατολόγιο) από κατασκευαστές ΟΕΜ, σύμφωνα με οικονομικά δεδομένα.
Αν μας έδιναν καλύτερα μοντέλα, νομίζετε ότι θα ήταν στο ίδιο κόστος το μηνιαίο πάγιο;

Και αυτό είναι θέσφατο σε όλους τους παρόχους στον κόσμο.

sdikr
24-04-20, 18:57
Κάθε πάροχος υποχρεούται να μας φέρει την σύνδεση ενσύρματα και πριν πολλά χρόνια έτσι γινόταν παντού.
Απλά πλέον στα CPE που υπάρχουν, το σύνολο σχεδόν έχουν και ασύρματες δυνατότητες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μας δώσουν ότι ζητούμε εμείς. Συνήθως καλύπτουν την μπάντα των 2,4GHz που είναι στάνταρτ για όλες τις συσκευές που λειτουργούν στον πλανήτη.

Κάνουν συμβάσεις προμήθειας χιλιάδων ή εκατομμυρίων συσκευών (ανάλογα το μέγεθος που έχουν και το συνολικό πελατολόγιο) από κατασκευαστές ΟΕΜ, σύμφωνα με οικονομικά δεδομένα.
Αν μας έδιναν καλύτερα μοντέλα, νομίζετε ότι θα ήταν στο ίδιο κόστος το μηνιαίο πάγιο;

Βρε μας δίνουν 200/200 και δεν μας δίνουν τηλεοράσεις 4Κ και NAS με πολλούς δίσκους, τι περιμένεις να μας δώσουν και 5Ghz;

pavlidisd
24-04-20, 20:20
Καλησπέρα σας,
Νέος συνδρομητής από σήμερα.

Έχω ένα watchguard firewall που χρησιμοποιούσα με την προηγούμενη σύνδεσή μου με DMZ setup επίσης.

Huawei IP: 192.168.1.1
WG IP: 192.168.1.2

Έβαλα αντί για την Cosmote, την Inalan στο external interface κρατώντας τα υπολοιπα ίδια.

Με βάση το πρώτο ποστ αυτό είναι το setup στo Huawei:

214376

Στο Watchguard βλέπω μια χαρά allowed τα ports.

To θεμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να δω τίποτα από έξω (π.χ. torrent port closed, VPN δε συνδέεται)

Έχω δει αρκετές φορές το configuration αλλά δε βλέπω κάπου το λάθος.

Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να ενημερώσω την Inalan να αλλάξει κάτι στο configuration της γραμμής μου;

- - - Updated - - -

Καλησπέρα σας,
Νέος συνδρομητής από σήμερα.

Έχω ένα watchguard firewall που χρησιμοποιούσα με την προηγούμενη σύνδεσή μου με DMZ setup επίσης.

Huawei IP: 192.168.1.1
WG IP: 192.168.1.2

Έβαλα αντί για την Cosmote, την Inalan στο external interface κρατώντας τα υπολοιπα ίδια.

Με βάση το πρώτο ποστ αυτό είναι το setup στo Huawei:

214376

Στο Watchguard βλέπω μια χαρά allowed τα ports.

To θεμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να δω τίποτα από έξω (π.χ. torrent port closed, VPN δε συνδέεται)

Έχω δει αρκετές φορές το configuration αλλά δε βλέπω κάπου το λάθος.

Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να ενημερώσω την Inalan να αλλάξει κάτι στο configuration της γραμμής μου;

Είχα βάλει λάθος WAN Interface.. :/

evipot
24-04-20, 20:22

Ναι οκ ας δωσουν ότι θέλουν, το να σε αναγκάζουν να χρησιμοποιείς την σαβουρα που δίνουν όμως είναι το πραγματικό πρόβλημα

sdikr
24-04-20, 20:53
Ναι οκ ας δωσουν ότι θέλουν, το να σε αναγκάζουν να χρησιμοποιείς την σαβουρα που δίνουν όμως είναι το πραγματικό πρόβλημα

Μπορείς να πάρει block ip και να βάλεις ότι εξοπλισμό θέλεις, ακόμα και χωρίς block ip με dmz, πάλι βάζεις ότι θέλεις.
Το να σου δώσουν δικαίωμα να βάλεις ότι οπτικό εξοπλισμό θέλεις δεν θα το δείς σε GPON

jkoukos
24-04-20, 23:06
Λύσεις υπάρχουν και έχουν αναφερθεί ήδη από την πρώτη σελίδα στο παρόν θέμα.
Αλλά έτσι ήμαστε οι Έλληνες. Γκρίνια παντού και σε όλα.

Σε FTTH σε όλο τον πλανήτη (μα όλο όμως), οι πάροχοι δίνουν τον δικό τους εξοπλισμό για να λειτουργήσει η υπηρεσία, διότι υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι.

Nikiforos
25-04-20, 11:16

καλημερα, καλο ΣΚ, μπορεις μεσω της Optech https://www.optech.gr/networking/Fiber-Optic-Router να παρεις ενα αλλο απο τα 2 μηχανηματα που υπαρχουν διαθεσιμα αν το προβλημα ειναι τα 5ghz ac και το gigabit switch.
Αλλιως οπως ειπωθηκε ηδη με την χρηση DMZ δικο μας ρουτερ απο πισω οπως κανω εγω με Mikrotik, ή αν για καποιο λογο θελουμε να εχει public ip, με 6 ευρω τον μηνα block ips με static.
Aυτοι αυτο που δινουν προφανως ειναι για οικονομικους δικους τους λογους.

spsomas
25-04-20, 12:47
Για αυτό και τώρα στις adsl συνδέσεις πληρώνεις το router 20€. Τουλάχιστον η Vodafone αυτό κάνει. Τέλος ο δωρεάν εξοπλισμός λοιπόν. Να πάρει ο καθένας ότι θέλει αναλόγως τις ανάγκες και την τσέπη του. Βέβαια μετά μπορεί να υπάρξουν άλλα. Σε πιθανό πρόβλημα στη γραμμή μπορεί να λένε " στο router που έχετε δεν έχουμε πρόσβαση για επίλυση του προβλήματος. Θα πρέπει να έχετε δικό μας εξοπλισμό.

jkoukos
25-04-20, 13:26
Όχι "μπορεί"! Αυτό ήδη αναφέρεται στους όρους των συμβολαίων που υπογράφουμε. Ότι δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικό μας εξοπλισμό, αλλά δεν τον υποστηρίζουν και δεν εγγυούνται την σωστή λειτουργία της σύνδεσης.

spsomas
25-04-20, 13:48
Όχι "μπορεί"! Αυτό ήδη αναφέρεται στους όρους των συμβολαίων που υπογράφουμε. Ότι δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικό μας εξοπλισμό, αλλά δεν τον υποστηρίζουν και δεν εγγυούνται την σωστή λειτουργία της σύνδεσης.

Οπότε για μένα θα μπορούσε η Inalan να δίνει τον εξοπλισμό που δίνει τώρα, (δωρεάν) αλλά να υπήρχε η δυνατότητα επιλογής του εξοπλισμού με καλύτερο ενδεχομένως και φυσικά επί πληρωμή. Ιδανικά μειωμένη τιμή κατά 28€ ή αφαίρεση ενός μηνός όπως κάνει τώρα.

jkoukos
25-04-20, 15:28
Καταρχήν ο εξοπλισμός που δίνει δεν είναι δωρεάν αλλά με χρησιδάνειο. Δηλαδή με το τέλος της σύμβασης δεν τον κρατάς δικό σου αλλά τον επιστρέφεις.

Όσον αφορά το άλλο που επιθυμείς, πιθανότατα είναι αδύνατον να γίνει.
Κάθε πάροχος συνάπτει συμφωνία με κάποιον κατασκευαστή ή αντιπρόσωπο, για αγορά χιλιάδων συσκευών προς χρήση από τους πελάτες τους και για κάλυψη προβλημάτων αυτού και συντήρησης. Π.χ. η Inalan πριν από χρόνια εκτιμώντας το αριθμό πελατών ας πούμε έκλεισε συμφωνία για 10.000 συσκευές σε μία συγκεκριμένη τιμή. Το ότι αρκετοί από τους πελάτες της ζητούν να πάρουν μία καλύτερη και να αφαιρεθεί η διαφορά, η εταιρεία χάνει.

Σκέψου το παράδειγμα ότι κάποιο κατάστημα έρχεται σε συνεννόηση με τον κατασκευαστή και δίνει ένα συγκεκριμένο μοντέλο 32" TV στα 100€ για 1000 κομμάτια. Κάποιοι πελάτες ζητούν να πάρουν το μεγαλύτερο μοντέλο των 55' με κόστος αρχικό 400€ και να αφαιρεθεί η διαφορά της έκπτωσης.
Αυτό είναι αδύνατον όπως καταλαβαίνεις, διότι η συνεννόηση με τον κατασκευαστή είναι για συγκεκριμένα μοντέλο και συγκεκριμένη ποσότητα. Ούτε για 1001 και πάνω ούτε για άλλο μοντέλο και συνήθως αν πουληθούν κάτω από τις 1000 συσκευές, υπάρχει αντιλογισμός στην έκπτωση που έχει δοθεί (γι' αυτό συνήθως η προσφορά αφορά πολύ λίγα τεμάχια σε μικρό χρόνο).

Nikiforos
25-04-20, 18:42
Οπότε για μένα θα μπορούσε η Inalan να δίνει τον εξοπλισμό που δίνει τώρα, (δωρεάν) αλλά να υπήρχε η δυνατότητα επιλογής του εξοπλισμού με καλύτερο ενδεχομένως και φυσικά επί πληρωμή. Ιδανικά μειωμένη τιμή κατά 28€ ή αφαίρεση ενός μηνός όπως κάνει τώρα.

Καλησπέρα, μερικως ισχυει αυτο που λες με τα μηχανηματα απο Optech.
Δεν μπορει να μπει οτι νανε πρεπει να τηρουνται καποιες προδιαγραφες σχετικες με το gpon, αντε να ξερει ο καθενας αν κανει ή οχι, και ειχαν πει οτι μπορει να υπαρχουν και τροποποιημενα απο εξωτερικο προφανως και γιαυτο δεν θελουν μη ελεγμενα, λενε οτι ειναι και θεμα ασφαλειας, επισης ειναι κλειδωμενα τα δικα τους. Ετσι ειχαν πει, τωρα ο καθενας πως το βλεπει ειναι αλλο θεμα.
Οποτε υπαρχουν αλλες 2 επιλογες μεσω της Optech (το ενα εδω και καποιο καιρο δεν ειναι διαθεσιμο).

D_J_V
30-05-20, 11:58
Μην με βαρέσετε
Αλλα διαβαζω διαβαζω και επειδή ο καθένας λέει τον πόνο του και τα μπερδεύω θέλω μια απάντηση:
Εχω INALAN 200/200
Το WiFi δεν ειναι 5GHz (ΕΛΕΟΣ)
Έχει ενας φίλος ενα Xiaomi Gigabit router wifi
Για να εχω στις συσκευες που το υποστηρίζουν WiFi 5GHz τι κανω ;
To βάζω LAN1;
Βάζω σε DMZ απλά το δεύτερο router ;;
Πρεπει να ειναι σε mode AP ;
Δεν θέλω πρόσβαση απέξω
Απλά να παίρνουν ΙΡ οι ασύρματες συσκευες
Αλλα ταυτόχρονα να παίζουν και οι συσκευες που έχω καρφώσει στο INALAN router
Ευχαριστώ για τον χρονο σας

jkoukos
30-05-20, 12:40
To βάζεις ως απλό Access Point σε μία θύρα LAN.

bazzil
30-05-20, 17:41
Μην με βαρέσετε
Αλλα διαβαζω διαβαζω και επειδή ο καθένας λέει τον πόνο του και τα μπερδεύω θέλω μια απάντηση:
Εχω INALAN 200/200
Το WiFi δεν ειναι 5GHz (ΕΛΕΟΣ)
Έχει ενας φίλος ενα Xiaomi Gigabit router wifi
Για να εχω στις συσκευες που το υποστηρίζουν WiFi 5GHz τι κανω ;
To βάζω LAN1;
Βάζω σε DMZ απλά το δεύτερο router ;;
Πρεπει να ειναι σε mode AP ;
Δεν θέλω πρόσβαση απέξω
Απλά να παίρνουν ΙΡ οι ασύρματες συσκευες
Αλλα ταυτόχρονα να παίζουν και οι συσκευες που έχω καρφώσει στο INALAN router
Ευχαριστώ για τον χρονο σας

Στην πρώτη θύρα που είναι 1000αρα. Εκεί το συνδέεις. Το χρησιμοποιείς ως access point. Δεν χρειάζεται dmz κτλ

Nikiforos
31-05-20, 13:06
καλησπερα, να συμπληρωσω και εγω οτι πρεπει να ειναι φυσικα στο ιδιο subnet, και χρησιμοποιουμε ΜΟΝΟ εναν dhcp απο οποιο ρουτερ θελουμε και προσοχη μην ειναι μεσα οι ips των 2 routers στο ip range που θα δινει.
Το DMZ το κανουμε οταν θελουμε να χρησιμοποιουμε δευτερο ρουτερ σαν ρουτερ εξ ολοκληρου που σημαινει οτι απο το μηχανημα της inalan δεν χρησιμοποιουμε τιποτα εκτος την οπτικη ινα φυσικα και θα ειναι σε αλλο ip range η ip του.

tromb1
27-07-20, 03:41
καλημέρα στην παρέα.
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι κουφό που συνέβη ξαφνικά. ενώ πήρα block ip 4 κανονικά σύνδεδεμένα το Huawei της ιναλαν με δικό μου ρούτερ ενώ με έβαζε στη σελίδα του Huawei δε με βάζει πλέον. ενώ φόρτωνε έμπαινε κανονικά στην σελίδα του configuration τώρα δείχνει πως φορτώνει και μένει εκεί. έχω κάνει άπειρες επανεκκίνησεις και τίποτα. μουλαρωσε.γνωρίζει κανείς τι μπορεί να έχει συμβεί; ευχαριστώ

k.m.
30-07-20, 20:06
καλημέρα στην παρέα.
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι κουφό που συνέβη ξαφνικά. ενώ πήρα block ip 4 κανονικά σύνδεδεμένα το Huawei της ιναλαν με δικό μου ρούτερ ενώ με έβαζε στη σελίδα του Huawei δε με βάζει πλέον. ενώ φόρτωνε έμπαινε κανονικά στην σελίδα του configuration τώρα δείχνει πως φορτώνει και μένει εκεί. έχω κάνει άπειρες επανεκκίνησεις και τίποτα. μουλαρωσε.γνωρίζει κανείς τι μπορεί να έχει συμβεί; ευχαριστώ

Το nat είναι ρυθμισμένο σωστά;

Βγαίνεις με την public ip του 2ου router?

Αν ναι, το 1ο Ρούτερ δοκίμασε να το χτυπήσεις και με την εξωτερική στατικ που σου δώσανε αλλα και με την public ip που έβαλες στο 1ο ρουτερ εσωτερικά.

tromb1
30-07-20, 20:33
Το nat είναι ρυθμισμένο σωστά;

Βγαίνεις με την public ip του 2ου router?

Αν ναι, το 1ο Ρούτερ δοκίμασε να το χτυπήσεις και με την εξωτερική στατικ που σου δώσανε αλλα και με την public ip που έβαλες στο 1ο ρουτερ εσωτερικά.

ναι μου απενεργοποιησαν το Nat του Huawei.
τα έχω δοκιμάσει με όλες τις ip που μου έδωσαν και που έχω καταχωρήσει και στο δικό μου και στο δικό τους. και την εξωτερική και την public.
έμπαινε κανονικά μέχρι πριν μια εβδομάδα με αυτή που του δήλωσα και ξαφνικά δείχνει ότι φορτώνεται και σταματάει.
κατι το κολλάει. ίντερνετ έχω κανονικά σφαίρα. ΟΚ ας μη μπαίνει δε με νοιάζει αφού λειτουργεί. απλά από περιέργεια ρώτησα μήπως γνωριζουμε το λόγο. δε θέλω να κάνω ρεσετ θα χάσει τις ρυθμίσεις της ιναλαν και θα χάσω το ίντερνετ.κι ούτε με telnet μπαίνει ενώ έμπαινε

k.m.
30-07-20, 21:52
ναι μου απενεργοποιησαν το Nat του Huawei.
τα έχω δοκιμάσει με όλες τις ip που μου έδωσαν και που έχω καταχωρήσει και στο δικό μου και στο δικό τους. και την εξωτερική και την public.
έμπαινε κανονικά μέχρι πριν μια εβδομάδα με αυτή που του δήλωσα και ξαφνικά δείχνει ότι φορτώνεται και σταματάει.
κατι το κολλάει. ίντερνετ έχω κανονικά σφαίρα. ΟΚ ας μη μπαίνει δε με νοιάζει αφού λειτουργεί. απλά από περιέργεια ρώτησα μήπως γνωριζουμε το λόγο. δε θέλω να κάνω ρεσετ θα χάσει τις ρυθμίσεις της ιναλαν και θα χάσω το ίντερνετ.κι ούτε με telnet μπαίνει ενώ έμπαινε

Να πω κάτι χαζο, αλλά δοκιμάζεις με https στην 80 έτσι;

Όχι http στην 80 , ούτε https στην 443.

tromb1
31-07-20, 00:22
Να πω κάτι χαζο, αλλά δοκιμάζεις με https στην 80 έτσι;

Όχι http στην 80 , ούτε https στην 443.

δυστυχώς τζιφος. τα δοκίμασα όλα. μυστήριο. δεν πειράζει και να μπω να κάνω τι. σιγά το μόντεμ. είναι σεταρισμενο. δε χάνει τις ρυθμίσεις. τα έκανα όπως τα είπες στο πρώτο ποστ σου. άψογο.έμπαινε για 2 μήνες κανονικά μόνο με την ip την καρφωτη του και τώρα ξαφνικά δε ξαναμπαίνει. μήπως άλλαξαν τίποτα απ την ιναλαν;σύμφωνα με αυτά που μου έστειλαν αρχικώς; και το μπέρδεψαν;

k.m.
31-07-20, 00:46
δυστυχώς τζιφος. τα δοκίμασα όλα. μυστήριο. δεν πειράζει και να μπω να κάνω τι. σιγά το μόντεμ. είναι σεταρισμενο. δε χάνει τις ρυθμίσεις. τα έκανα όπως τα είπες στο πρώτο ποστ σου. άψογο.έμπαινε για 2 μήνες κανονικά μόνο με την ip την καρφωτη του και τώρα ξαφνικά δε ξαναμπαίνει. μήπως άλλαξαν τίποτα απ την ιναλαν;σύμφωνα με αυτά που μου έστειλαν αρχικώς; και το μπέρδεψαν;

Σε εμένα απαντάει με την 2η εσωτερική public με http.

Το https 80 μόλις θυμήθηκα ότι ήταν για την 10αρα ip.

Αν το χρειαστείς βάλε καλώδιο πάνω του.

tromb1
31-07-20, 11:57
Σε εμένα απαντάει με την 2η εσωτερική public με http.

Το https 80 μόλις θυμήθηκα ότι ήταν για την 10αρα ip.

Αν το χρειαστείς βάλε καλώδιο πάνω του.

κι εμένα σε αυτή απαντούσε. τώρα με τίποτα. το googlara και βρήκα κι έναν Αμερικανό να έχει το ίδιο πρόβλημα και να ψάχνει λύση χωρίς να βρίσκει.
σα να μη βγαίνει πλέον η δεύτερη public στο ίντερνετ

k.m.
31-07-20, 13:21
κι εμένα σε αυτή απαντούσε. τώρα με τίποτα. το googlara και βρήκα κι έναν Αμερικανό να έχει το ίδιο πρόβλημα και να ψάχνει λύση χωρίς να βρίσκει.
σα να μη βγαίνει πλέον η δεύτερη public στο ίντερνετ

Εσωτερικά δεν μιλάμε;

Από το εσωτερικό δίκτυο δεν δοκιμάζεις;

tromb1
31-07-20, 14:14
Εσωτερικά δεν μιλάμε;

Από το εσωτερικό δίκτυο δεν δοκιμάζεις;

οκ δοκιμάζω με καλώδιο κατευθείαν στο pc. έχω βάλει καρφωτη την ip από το μπλοκ των 4 στο Huawei κι έχω κλείσει το dhcp.πρέπει να τα βάλω όλα καρφωτα. μισό. δοκιμάζω. και σου λέω.και μέσω WiFi θα δοκιμασω

tromb1
12-08-20, 02:01
να ρωτήσω όλες οι θύρες είναι κλείστες από την ιναλαν; δε μπορώ να συνδεθώ μέσω ftp.
ευχαριστω

k.m.
12-08-20, 07:30
Παντα και σε όλους. Άνοιξες την πόρτα που θες προς τα μέσα ?

Επίσης μην ανοίγεις υπηρεσίες που δεν ειναι secure όπως ftp/telnet/http κτλ
Προτίμησε sftp/ssh/https

tromb1
12-08-20, 07:44
Παντα και σε όλους. Άνοιξες την πόρτα που θες προς τα μέσα ?

Επίσης μην ανοίγεις υπηρεσίες που δεν ειναι secure όπως ftp/telnet/http κτλ
Προτίμησε sftp/ssh/https

καλημέρα ναι. στο εσωτερικό δίκτυο μου δουλεύει κανονικά. στην εξωτερική ip δεν συνδέεται. υπάρχει λύση; ζητάω από την ιναλαν να μου ανοίξει κάποιες θυρες;

k.m.
12-08-20, 13:41
όχι εσυ ρυθμίζεις το port forwarding στο router για την πόρτα που θες.

αν δεν σου λέει κάτι αυτό, τότε θα σου έλεγα να μην το κάνεις (για λόγους ασφαλείας).

Δεν ανοίγουμε μη ασφαλή πρωτόκολλα προς τα μέσα, και γενικά δεν ανοίγουμε ότι μας έρθει στο νου. Τα άκρως απαραίτητα και secured.

tromb1
12-08-20, 13:55
όχι εσυ ρυθμίζεις το port forwarding στο router για την πόρτα που θες.

αν δεν σου λέει κάτι αυτό, τότε θα σου έλεγα να μην το κάνεις (για λόγους ασφαλείας).

Δεν ανοίγουμε μη ασφαλή πρωτόκολλα προς τα μέσα, και γενικά δεν ανοίγουμε ότι μας έρθει στο νου. Τα άκρως απαραίτητα και secured.

τις ανοιξα υποτίθεται στο Asus που έχω κάνει γέφυρα με το Huawei με ένα Nat μόνο στο Asus. έκανα και port forwarding και port triggering πολλές θύρες και πάλι δεν ανοίγουν. έκανα τεστ πορτ στο ίντερνετ και τις βλέπει κλειστές. άρα μήπως δεν αφήνει η ιναλαν; έχω στατικη με block των 4ρων.α και dmz την ip μου.
το ddns όμως λειτουργει κανονικά

k.m.
12-08-20, 17:07
τις ανοιξα υποτίθεται στο Asus που έχω κάνει γέφυρα με το Huawei με ένα Nat μόνο στο Asus. έκανα και port forwarding και port triggering πολλές θύρες και πάλι δεν ανοίγουν. έκανα τεστ πορτ στο ίντερνετ και τις βλέπει κλειστές. άρα μήπως δεν αφήνει η ιναλαν; έχω στατικη με block των 4ρων.α και dmz την ip μου.
το ddns όμως λειτουργει κανονικά

Σε εμένα το ssh (port 22) παίζει κανονικά όταν το ανοίγω.

Οπότε δεν θα έλεγα ότι κοβει τα μικρα ports όπως ο ΟΤΕ.

Άλλαξε πόρτα στον Server και άνοιξε την νέα πόρτα.

Μήπως κάτι άλλο θέλει την 21 για πάρτι του (asus).

tromb1
13-08-20, 00:41

ωραία σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και θα σου πω

- - - Updated - - -[/

[COLOR="silver"]- - - Updated - - -

μπα τίποτα. δοκίμασα και με ένα ρούτερ Tenda. ούτε εκεί. έκανα port forwarding καμία θυρα δεν βλέπει. άνοιξα πολλές. άρα δε φταίει το Asus. κατι γίνεται με την ιναλαν φαίνεται. ίσως το Fritz που έχεις είναι καλύτερο από όλα. τι να πω.

griniaris
13-08-20, 00:48
ωραία σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και θα σου πω

- - - Updated - - -[/

[COLOR="silver"]- - - Updated - - -

μπα τίποτα. δοκίμασα και με ένα ρούτερ Tenda. ούτε εκεί. έκανα port forwarding καμία θυρα δεν βλέπει. άνοιξα πολλές. άρα δε φταίει το Asus. κατι γίνεται με την ιναλαν φαίνεται. ίσως το Fritz που έχεις είναι καλύτερο από όλα. τι να πω.

Ειναι θεμα ρυθμισεων. δεν κοβει κατι η ιναλαν.

Ανεφερες οτι εχεις μπλοκ απο ΙΡ . που εχεις βαλει την καθεμια ?

tromb1
13-08-20, 00:54
Ειναι θεμα ρυθμισεων. δεν κοβει κατι η ιναλαν.

Ανεφερες οτι εχεις μπλοκ απο ΙΡ . που εχεις βαλει την καθεμια ?

Καλησπέρα όπως τα έβαλε ο. k. m.

Block Public IPs
6€ το μήνα (τρέχουσα τιμή) το bock των τεσσάρων.

Παίρνεις ένα block X.Y.Z.W/30 που προς χρήση είναι οι 2 μεσαίες.
X.Y.Z.W+1
X.Y.Z.W+2

Ταυτόχρονα σου βάζουν και μία εξωτερική Static IP.

Πάμε LAN > LAN Host Configuration και βάζουμε
Primary IP Address : X.Y.Z.W+2
Primary Address Subnet Mask : 255.255.255.252

Πάμε LAN > DHCP Server Configuration και απενεργοποιούμε το Primary DHCP Server.
Ένα IP θα έχουμε καρφωτό στο 2ο router.

Αφαιρούμε το DMZ αν έχουμε.

Στο 2ο router στην WAN βάζουμε
IP address : X.Y.Z.W+1
Subnet mask : 255.255.255.252
Default gateway : X.Y.Z.W+2
Primary DNS server : X.Y.Z.W+2

Ζητάμε να μας αφαιρέσουν το NAT.

δούλεψε και δουλεύει κανονικά αλλά πλέον σταματησε να μπαίνει με την ip του Huawei στη σελίδα του στο configuration. ενώ έμπαινε κανονικά.
έχω ίντερνετ σφαίρα αλλά με πολλούς περιορισμους

k.m.
13-08-20, 14:31
Μήπως αυτό το τελευταίο δεν ειναι τοσο αθώο και εχει και άλλες παρενεργιες ?

αν χτυπήσεις το https://whatismyipaddress.com/
βλέπεις τη σωστή διεύθυνση του assus ( IP address : X.Y.Z.W+1 ) ?

Αν βάλεις lan (PC) πάνω στο huαwei μπαίνει κανονικά ? Τσεκ ρυθμίσεις μήπως έφαγε κανενα φλας και τις εχασε.

@ ADSLgr.com All rights reserved.