Επιστροφή στο Forum : InaLan: HowTo
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
Μήπως αυτό το τελευταίο δεν ειναι τοσο αθώο και εχει και άλλες παρενεργιες ?
αν χτυπήσεις το https://whatismyipaddress.com/
βλέπεις τη σωστή διεύθυνση του assus ( IP address : X.Y.Z.W+1 ) ?
Αν βάλεις lan (PC) πάνω στο huαwei μπαίνει κανονικά ? Τσεκ ρυθμίσεις μήπως έφαγε κανενα φλας και τις εχασε.
όλα τα τσέκαρα ναι είναι όλα σωστά όπως πρέπει. απλά έχει κολλήσει φαίνεται το Huawei και δεν μπαίνει στην σελίδα του. με reset μόνο θα επανέλθει αλλά θα χάσω τις ρυθμίσεις της ιναλαν. δε με συμφέρει. σκέφτομαι να αγοράσω τα άλλα μοντέλα από ρούτερ της inalan που είναι χιλιάρια πιο εξελιγμένα και να καταργήσω τη γέφυρα με το Asus.μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα
όλα τα τσέκαρα ναι είναι όλα σωστά όπως πρέπει. απλά έχει κολλήσει φαίνεται το Huawei και δεν μπαίνει στην σελίδα του. με reset μόνο θα επανέλθει αλλά θα χάσω τις ρυθμίσεις της ιναλαν. δε με συμφέρει. σκέφτομαι να αγοράσω τα άλλα μοντέλα από ρούτερ της inalan που είναι χιλιάρια πιο εξελιγμένα και να καταργήσω τη γέφυρα με το Asus.μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα
Ίσως να μιλήσεις με Inalan και μπορούν να κάνουν κάτι από μακριά.
Ίσως να μιλήσεις με Inalan και μπορούν να κάνουν κάτι από μακριά.
σωστό. θα τους καλέσω το πρωί να μιλήσω με τεχνικό. υπεύθυνο μπας και το λύσουμε. σε ευχαριστώ.
πως τα τσέκαρες αν δεν μπαίνει ?
αν βάλεις καλώδιο πάνω στο huawei, μπαίνει ?
Reset = όχι internet μεχρι να έρθει ο τεχνικός + 30€ (νομίζω)
πως τα τσέκαρες αν δεν μπαίνει ?
αν βάλεις καλώδιο πάνω στο huawei, μπαίνει ?
Reset = όχι internet μεχρι να έρθει ο τεχνικός + 30€ (νομίζω)
Ναι το δοκίμασα πολλές φορές με στατική ip κατευθείαν το pc με το Huawei και δε μπαίνει με τίποτα. Έχει φάει κόλλημα. Αλλά το ίντερνετ λειτουργει μια χαρά. Περίεργο. Βρήκα σε forum του εξωτερικού ότι και σε άλλους δε φορτώνει η σελίδα του ρούτερ για κάποιο λόγο μετά από καιρό
stelios4711
14-08-20, 16:32
Όταν σου έδωσαν το block IP σου έδωσαν και μια στατική IP
Δοκίμασες να μπεις με αυτή;
Όταν σου έδωσαν το block IP σου έδωσαν και μια στατική IP
Δοκίμασες να μπεις με αυτή;
ναι δε φορτώνει κάτι.εσένα σου φορτώνει και μπαίνει στη σελίδα του ρούτερ;
stelios4711
14-08-20, 19:08
Ναι φυσικά. Μπαίνω κανονικά είτε τη μια από τις 4 IP του block που έδωσα στο router (http://154.xxx.xxx.xxx) είτε με την static IP (https://81.xxx.xxx.xxx:80)
uncle_nontas
14-08-20, 19:09
Σε μενα, χωρις μπλοκ άι πι, αλλά με τον τρόπο που περιγράφει ο k.m , υπάρχει πρόσβαση κανονικά.
Ναι φυσικά. Μπαίνω κανονικά είτε τη μια από τις 4 IP του block που έδωσα στο router (http://154.xxx.xxx.xxx) είτε με την static IP (https://81.xxx.xxx.xxx:80)
κι εμένα έμπαινε στις αρχές. μετά από 2 μεγάλες διακοπές λόγω βλάβης στην περιοχή μου στο δίκτυο έπαψε να μπαίνει πλέον. πρέπει να μιλήσω με τεχνικό αναγκαστικά να τσεκάρει να δει και να μου πει τι έχει συμβεί
stelios4711
14-08-20, 19:21
Σε προγούμενο σου post λες:
τις ανοιξα υποτίθεται στο Asus που έχω κάνει γέφυρα με το Huawei με ένα Nat μόνο στο Asus. έκανα και port forwarding και port triggering πολλές θύρες και πάλι δεν ανοίγουν. έκανα τεστ πορτ στο ίντερνετ και τις βλέπει κλειστές. άρα μήπως δεν αφήνει η ιναλαν; έχω στατικη με block των 4ρων.α και dmz την ip μου.
το ddns όμως λειτουργει κανονικά
Γιατί έχεις DMZ αφού πήρες Block ;
Σε προγούμενο σου post λες:
Γιατί έχεις DMZ αφού πήρες Block ;
στο Asus όχι στο Huawei. εκεί είναι όλα κλειστά.
king_by_mistake
12-10-20, 18:03
Καλησπέρα,
Έχω στήσει ένα pfsense router για να διαχειρίζεται την κίνηση και τον έχω δηλώσει ως DMZ στο gateway της Inalan κατά τα γνωστά. Παίζουν όλα κανονικά (και ταχύτατα), ωστόσο δεν μου δουλεύει σωστά το port-forwarding. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να δω από το internet τον home web server μου αν βρίσκεται πίσω από το pfsense, ενώ τον βλέπω κανονικά αν τον συνδέσω απευθείας στο gateway. Υποθέτοντας ότι το pfsense έχει στηθεί σωστά, υπάρχει περίπτωση το DMZ να μην είναι «πραγματικό» και να τα κάνει μαντάρα το διπλό ΝΑΤ; Να κοιτάξω δηλαδή την λύση με το 4πλό IP block?
Καλησπέρα,
Έχω στήσει ένα pfsense router για να διαχειρίζεται την κίνηση και τον έχω δηλώσει ως DMZ στο gateway της Inalan κατά τα γνωστά. Παίζουν όλα κανονικά (και ταχύτατα), ωστόσο δεν μου δουλεύει σωστά το port-forwarding. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να δω από το internet τον home web server μου αν βρίσκεται πίσω από το pfsense, ενώ τον βλέπω κανονικά αν τον συνδέσω απευθείας στο gateway. Υποθέτοντας ότι το pfsense έχει στηθεί σωστά, υπάρχει περίπτωση το DMZ να μην είναι «πραγματικό» και να τα κάνει μαντάρα το διπλό ΝΑΤ; Να κοιτάξω δηλαδή την λύση με το 4πλό IP block?
Αφού το βλέπεις σωστά όταν το βάζεις πάνω στο router της Inalan τότε θα πρέπει να ψαχτείς στο Pfsense.
Στο dmz δεν δουλεύουν πόρτες που έχεις ανοίξει μέσω Port forward στο router της Inalan, όποτε αν κατά λάθος τα έχεις ξεχασμένα μπορεί να είναι απο εκεί το πρόβλημα.
uncle_nontas
16-10-20, 01:16
SOS! Πήγα για κάποιο λόγο να δώσω ξανά το routing στο huawei και να βάλω το Φριτζ σε up client mode. Οπότε μπαίνοντας στο huawei το γύρισα σε 192.168.100.1, πάτησα apply και.... Έχασα προφανώς ίντερνετ, αλλά και επαφή με τα interface τόσο του huawei όσο και του Φριτζ. Τι κάνω τώρα;
Να μιλήσεις με τεχνικό της Inalan θα στο κάνει ρεσετ εξ αποστάσεως, μην ξεχάσεις να του πεις να σου πέρασει την τηλεφωνία πάλι όμως αν κάνει ρεσετ.
uncle_nontas
16-10-20, 01:51
False alarm, το μονταρα βάζοντας στατικές και τελικά τα έστησα όλα Φρομ σκρατς
Καλησπέρα στην ομάδα του adslgr .
Δεν είμαι σίγουρος εάν γράφω στο σωστό post , θα ήθελα να ρωτήσω :
Σε PC (windows 10) έκανα εγκατάσταση το steam για το fiveM (για να μπορώ να παίζω gtaRP μέσο ελληνικού server emerald .
Όταν πατάω να συνδεθώ με βγάζει error code 28
Έψαξα για λύση στο internet αλλά δεν τα κατάφερα.
Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ;
Ευχαριστώ
καλησπερα,συνδεθηκα προσφατα με την 100 γραμμη.
Σε μια μετρηση που εχω παρει ενσυρματα ηταν οκ η γραμμη,απλα χρησιμοποιουμε τη συνδεση κυριως ασυρματα (5-6 συσκευες)και σε μεγαλο χωρο.Μια λύση θα ηταν extender/ap αλλα επειδη εχω ενα ρουτερ απο παλια speedport entry της Comsote,αναρωτιεμαι να το κανω bridge με αυτο της Ιναλαν αν θα δω βελτιωση και στην κάλυψη και στην ασύρματη ταχυτητα.Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Ασυρματα πιανω αλλες φορες 30 αλλες 40 με ενα λαπτοπ συνδεδεμενο σε αλλο χωρο οχι κοντα στο router της Ιναλαν.Με πανω απο 1 συσκευη συνδεδεμενη το ασυρματο στο λαπτοπ παει 20-30 μαξ και upload 15-20.
uncle_nontas
15-11-20, 00:16
Δε θυμάμαι αν το entry 2i εκπέμπει και στα 5ghz. Αν ναι, τότε σίγουρα αξίζει να το χρησιμοποιήσεις.
καλησπερα,συνδεθηκα προσφατα με την 100 γραμμη.
Σε μια μετρηση που εχω παρει ενσυρματα ηταν οκ η γραμμη,απλα χρησιμοποιουμε τη συνδεση κυριως ασυρματα (5-6 συσκευες)και σε μεγαλο χωρο.Μια λύση θα ηταν extender/ap αλλα επειδη εχω ενα ρουτερ απο παλια speedport entry της Comsote,αναρωτιεμαι να το κανω bridge με αυτο της Ιναλαν αν θα δω βελτιωση και στην κάλυψη και στην ασύρματη ταχυτητα.Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Ασυρματα πιανω αλλες φορες 30 αλλες 40 με ενα λαπτοπ συνδεδεμενο σε αλλο χωρο οχι κοντα στο router της Ιναλαν.Με πανω απο 1 συσκευη συνδεδεμενη το ασυρματο στο λαπτοπ παει 20-30 μαξ και upload 15-20.
Αλλά όχι σε bridge mode. Στην αρχή αυτού του νήματος θα βρεις οδηγίες για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίκο σου router. Είτε απλά σαν access point ή σαν router με DMZ και 2πλο ΝΑΤ.
Αλλά όχι σε bridge mode. Στην αρχή αυτού του νήματος θα βρεις οδηγίες για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίκο σου router. Είτε απλά σαν access point ή σαν router με DMZ και 2πλο ΝΑΤ.
καλημερα, υπαρχει και η λυση να παρει block ips ετσι ωστε να εχει κανονικα public ip και το δικο του ρουτερ αλλα υπάρχει επιπλεον χρεωση 6 ευρω τον μηνα, αλλα σε αυτη την περιπτωση εχει και static ip.
Αν το δικο του ρουτερ δεν χρειαζεται σονι και καλα public ip μπορει τοτε να παιξει με DMZ οπως κανω και εγω και να τα γλιτωσει αυτα.
Αν θελει σκετη static μπορει με 1 ευρω τον μηνα αλλα παλι θες DMZ, απλα γλιτωνουμε την χρηση μιας υπηρεσιας DDNS πχ εγω δουλευω το noip.
Ευχαριστω για την ανταποκριση.Απλα σαν accesspoint το θελω,για να μην χρειαστει να παρω συσκευη για αυτο το λογο,αφου το εχω ηδη.
Δε θελω ουτε να αγορασω ip ,απλα μια ενισχυση ασυρματου για να καλυβει και το χωρο που ειναι μεγαλος και να βελτιωθει λιγο η ταχυτητα του ασυρματου.
Ευχαριστω για την ανταποκριση.Απλα σαν accesspoint το θελω,για να μην χρειαστει να παρω συσκευη για αυτο το λογο,αφου το εχω ηδη.
Δε θελω ουτε να αγορασω ip ,απλα μια ενισχυση ασυρματου για να καλυβει και το χωρο που ειναι μεγαλος και να βελτιωθει λιγο η ταχυτητα του ασυρματου.
καλησπερα, ανεφερες ομως bridge mode , που εδω οχι μονο δεν γινεται αλλα ειναι 100% ασχετο με το AP.
Δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα που ειπαμε για να το δουλεψεις σαν AP.
Απλα να ειναι στο ιδιο ip range, συνδεεις με ενα utp το ενα με το αλλο και κλεινεις τα παντα εκτος το wifi στο αλλο ρουτερ για αποφυγη προβληματων.
Πχ DHCP, firewall και οτι αλλες υπηρεσιες εχει.
Δυστυχως στο μηχανημα που δινουν ειναι για κλωτσιες το wifi...εχω αγορασει και αυτο με την μια 1000αρα πορτα γιατι μου εδωσαν με τις 100αρες ολες και εχει τα ιδια προβληματα!
Δεν θυμαμαι της Cosmote τι εχει και δεν ξερω ποιο μοντελο ακριβως εχεις, αν δεν εχει ομως 5ghz ac δεν θα δεις βελτιωση αρκετη εφοσον εχεις μηχανηματα τα υποστηριζουν 5ghz ac παντα, μονο αν θες να καλυψεις παραπανω χωρο θα κανεις την δουλεια σου ομως, εχω ενα μοντελο στο εξοχικο και το wifi του ειναι κλασεις ανωτερο του μηχανηματος της inalan και λεω για 2,4ghz N.
- - - Updated - - -
To 2i δεν εχει 5ghz παντως για την ιστορια, ουτε 1000αρα πορτα. Οποτε ΠΟΤΕ η ταχυτητα δεν μπορει να παει στα 100, αναφερομαι στην μεταφορα δεδομενων απο της ιναλαν σε αυτο. Μετα λογω 2,4ghz N πεφτει και αλλο η ταχυτητα, αναλογα παρεμβολες, σημα, συχνοτητα κτλ κτλ. Παντως τα ελεινα προβληματα του Huwaei με το 2i δεν τα εχω δει ΠΟΤΕ! Σιγουρα ομως θα δεις σημαντικη βελτιωση σε ταχυτητα και αποδοση του wifi.
Για να πιασεις οτι δινει η γραμμη σου ενσυρματα σε ασυρματα θες AP με 1000αρα πορτα και 5ghz ac.
ευχαριστω και παλι.στο ρουτερ τους μπορω να αλλαξω dns?
γιατι το βλεπω γριζαρισμενο.:hmm:
ευχαριστω και παλι.στο ρουτερ τους μπορω να αλλαξω dns?
γιατι το βλεπω γριζαρισμενο.:hmm:
καλημερα, οχι δεν μπορεις.
Πρεπει να βαλεις δικο σου μηχανημα απο πισω σαν dns server πχ ενα raspberry pi ή απλα να αλλαζεις σε καθε μηχανημα σου.
Καλησπέρα,
Παίδες sorry για την επανάληψη - έχω διαβάσει αρκετά post - και άκρη δεν έβγαλα έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον king_by_mistake παραπάνω. Έχω επίσης διαβάσει και το σχόλιο του sdirk ...
Εχω συνδέσει με DMZ ISP router <==> TP-LINK C-7 router.
Όλα παίζουν κανονικά ταχύτητες Gigabit + Wifi άψογα!
Έχω κλείσει το port forward στο Huawei και έχω κάνει port forward στο TP-LINK
Κάτι έχω παραβλέψει ; Μήπως πρέπει να πάρω public/block IPs ?
Δεν θέλω αναγκαστικά static ip (παίζω με no-ip) αλλα θελω να εχω απέξω πρόσβαση στο synology (συγκεκριμένη πόρτα) + telnet server (συγκεκριμένη πόρτα SSL)
TO DMZ στην ουσία δεν αναιρεί την αναγκη port-forward του 1oυ router?
Alex
Eυχαριστώ
Καλημερα, αν το DMZ παιζει σωστα ΜΟΝΟ στο δικο σου ρουτερ ανοιγεις τις πορτες.
Προσωπικα ομως δεν βγαζω τιποτα απευθειας στο ιντερνετ ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ μεσω Openvpn ή wireguard vpn.
Μαλλον κατι θα κανεις λαθος. Και εγω με noip παιζω.
Νικφόρε Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Συνοψίζοντας:
· το DMZ το έχω κάνει από HG8546M σε static του C7 (TPLINK 2ο router)
· έχω κλείσει DHCP , port forward , no-ip κλπ σε HG και όλα τα έχει το C7
Θα το ξαναδώ φίλε μου
Όσο αφορά το openvpn το σκέφτομαι να το βάλω είναι οκ επειδή έχω σπίτι του γιους με online fiveM ,κλπ παρατήρησες τίποτα καθυστερήσεις πρόβλημα με servers του εξωτερικού κλπ?
- - - Updated - - -
Παρατηρώ ότι στο routing βλέπω destination 0.0.0.0 είναι σωστο;
Παραθέτω screenshot του 2ου router (tplink C7)
220978
220977
Το fivem δεν ξερω τι ειναι.
το openvpn τι σχεση εχει με servers εξωτερικου????
σε δικο μου μηχανημα τρεχει και ειναι για ασφαλεια, εχω προσβαση στο τοπικο μου δικτυο σε ολα μου τα μηχανηματα απο οπου και να ειμαι αρκει να εχω ιντερνετ και ετσι δεν ανοιγω πορτες για το καθενα ξεχωριστα και καθε υπηρεσια ξεχωριστα. Ετσι υπαρχει μεγιστη ασφαλεια.
Το wireguard vpn ειναι νεοτερο του openvpn οπως εχω δει ειναι ποιο γρηγορο, αναλογα τι περναει απο μεσα.
Το 0.0.0.0/0 ειναι ολο το ιντερνετ ναι σωστο μου φαινεται εφοσον ειναι wan.
Eγω εχω mikrotik και ειναι αλλιως τα πραγματα εκει.
Θελει αλλη ip απο το εσωτερικο δικτυο το ρουτερ της ιναλαν οχι να ειναι στο ιδιο subnet και μετα ΝΑΤ.
Αν ειναι στο ιδιο προφανως δεν γινεται DMZ?
Δεν γνωριζω σε απλα μηχανηματα πως μπορει να σεταριστει στα μικροτικ ρουτερς ειναι αλλιως τα πραγματα.
Δλδ πχ εχω το μηχανημα της ιναλαν 192.1.1.1 στην θυρα που το εχει στο μικροτικ εχει την .2 αλλα το εσωτερικο δικτυο ειναι σε αλλο subnet πχ 10.0.0.0/8 (παραδειγμα). Ολες οι θυρες ειναι σε bridge αλλα εκεινη ειναι σαν WAN ξεχωριστη. Και μετα παιζω με κανονα ΝΑΤ για DMZ.
Aν ειναι στο ιδιο subnet το 2ο ρουτερ επικοινωνει απευθειας οποτε δεν παιζει με DMZ.
- - - Updated - - -
Για να το δεις εδω ποστ #40 ειναι το setup μου https://www.adslgr.com/forum/threads/1039912-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Mikrotik-RB-VOIP-%CE%BC%CE%B5-INALAN-FTTH/page3
Νικφόρε Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Συνοψίζοντας:
· το DMZ το έχω κάνει από HG8546M σε static του C7 (TPLINK 2ο router)
· έχω κλείσει DHCP , port forward , no-ip κλπ σε HG και όλα τα έχει το C7
Θα το ξαναδώ φίλε μου
Όσο αφορά το openvpn το σκέφτομαι να το βάλω είναι οκ επειδή έχω σπίτι του γιους με online fiveM ,κλπ παρατήρησες τίποτα καθυστερήσεις πρόβλημα με servers του εξωτερικού κλπ?
- - - Updated - - -
Παρατηρώ ότι στο routing βλέπω destination 0.0.0.0 είναι σωστο;
Παραθέτω screenshot του 2ου router (tplink C7)
Ξεχνα το VPN . Δεν χρειαζεται σε καμμια περιπτωση VPN για το synology.
Και εγω κατευθειαν κανω την προωθηση και κανενα προβλημα. Αναλαμβανει το ιδιο το μηχανημα μετα.
Απλα οπωσδηποτε να ειναι ενημερωμενο.
Εφοσον εχεις κανει το DMZ , θα ανοιξεις τις πορτες ΜΟΝΟ στο C7 . στο αλλο ρουτερ λογικα δεν πρεπει να εχεις κανενα κανονα για προωθηση.
Απλα αν χρησιμοποιεις τον "οδηγο" μεσω του synology , δεν θα δουλεψει λογικα επειδη ειναι τα δυο ρουτερ back2back.
Εγω αυτο που κανω οταν εχω 2 ρουτερ , φτιαχνω το DDNS της synology στο ιδιο το μηχανημα. οχι στο ρουτερ .
κανω διπλο port-forward τις πορτες 5000-50001 . εσυ μονο στο C7 θα κανεις.
Τωρα αν θες και telnet θα ανοιξεις μια ακομα πορτα. Αλλα αληθεια γιατι θες να την ανοιξεις αυτη ? Που σου χρησιμευει απεξω ?
edit : Ελπιζω να εχεις βαλει στατικη ΙΡ στο synology με εναν απο τους 2 τροπους.
α) μεσω του μενου του , αλλα εκτος ευρους DHCP του ρουτερ.
β) μεσω του DHCP lease , για να παιρνει παντα την ιδια .
edit2: εχω τα ξαδερφια μου που παιζουν fiveM . Τι φαση ? τοσο καλο ειναι? να το δοκιμασω ? :p:rofl:
Ξεχνα το VPN . Δεν χρειαζεται σε καμμια περιπτωση VPN για το synology.
Και εγω κατευθειαν κανω την προωθηση και κανενα προβλημα. Αναλαμβανει το ιδιο το μηχανημα μετα.
Απλα οπωσδηποτε να ειναι ενημερωμενο.
>Εννοείτε (Πάντα!)
Εφοσον εχεις κανει το DMZ , θα ανοιξεις τις πορτες ΜΟΝΟ στο C7 . στο αλλο ρουτερ λογικα δεν πρεπει να εχεις κανενα κανονα για προωθηση.
Απλα αν χρησιμοποιεις τον "οδηγο" μεσω του synology , δεν θα δουλεψει λογικα επειδη ειναι τα δυο ρουτερ back2back.
>Θα το τσεκάρω
Εγω αυτο που κανω οταν εχω 2 ρουτερ , φτιαχνω το DDNS της synology στο ιδιο το μηχανημα. οχι στο ρουτερ .
κανω διπλο port-forward τις πορτες 5000-50001 . εσυ μονο στο C7 θα κανεις.
>Λες να φταιει οτι έχω το ddns στον 2ο router? και με καρφωτή public παλι δεν περνάω. (Eχω ενεργοποιμενο DMZ στον 1ο ρουτερ προς την statik το 2ου και άπαντα κλειστά στον 1ο) Δες αν θες τα screenshots παραπάνω
Τώρα αν θες και telnet θα ανοίξεις μια ακόμα πόρτα. Αλλά αλήθεια γιατί θες να την ανοίξεις αυτή ? Που σου χρησιμεύει απέξω ?
> Ναι για κάποια προτζεκτάκια που δοκιμάζω...
edit : Ελπιζω να εχεις βαλει στατικη ΙΡ στο synology με εναν απο τους 2 τροπους.
α) μεσώ του μενου του , αλλα εκτος ευρους DHCP του ρουτερ.
β) μεσω του DHCP lease , για να παιρνει παντα την ιδια .
edit2: εχω τα ξαδέρφια μου που παίζουν fiveM . Τι φάση ? τόσο καλό είναι? να το δοκιμάσω ? :p:rofl:
>δεν έχω ιδέα είμαι της παλιάς σχολής με adventures + action games σε Commodore , AMIGA κλπ :p απλα στο σπίτι γίνεται πανικός με τα pc + FTTH για να μας καλύψει η ταχύτητα στο ιντερνέτ!
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας τόσο εσένα όσο και στον Nikiforos
Δεν έβγαλα ακόμα άκρη. Όλα φαίνονται να είναι οκ ...παίζουν άψογα όπως πρέπει (ταχύτητες lan ,wifi super) εκτός απο το port forward . Κάτι μου διαφεύγει :hmm:
Παραθέτω μια αποτύπωση (όπως πιστεύω ισχύει αυτή την στιγμή)
221083
*UPDATE* ΩΠΑ! τώρα με το σχέδιο παρατηρώ ότι μήπως έπρεπε το DMZ να γίνει προς την 192.168.0.1 και οχι στην 192.168.1.254 :rolleyes: (θα κάνω δοκιμή το μεσημέρι που θα επιστρέψω σπίτι)
*UPDATE* ΩΠΑ! τώρα με το σχέδιο παρατηρώ ότι μήπως έπρεπε το DMZ να γίνει προς την 192.168.0.1 και οχι στην 192.168.0.254 :rolleyes: (θα κάνω δοκιμή το μεσημέρι που θα επιστρέψω σπίτι)
Σαφως και αυτο ειναι.
Υ.Γ. και μαλλον εννοεουσες .. ΟΧΙ την 192.168.1.254
+1
Τhanks το διόρθωσα
Ω ρε φίλε και δεν το πρόσεξα σίγουρα είναι αυτό αντί να χτυπάω την WAN πόρτα μπαίνω απευθείας στο εσωτερικό lan όποτε port forward καπούτ
+1
Τhanks το διόρθωσα
Ω ρε φίλε και δεν το πρόσεξα σίγουρα είναι αυτό αντί να χτυπάω την WAN πόρτα μπαίνω απευθείας στο εσωτερικό lan όποτε port forward καπούτ
Οποτε κανε και τις αλλαγες στο δικτυο σου να δουμε οτι παιζει σωστα. :)
Αληθεια ... για diablo ΙΙ ειναι ?
Οποτε κανε και τις αλλαγες στο δικτυο σου να δουμε οτι παιζει σωστα. :)
Αληθεια ... για diablo ΙΙ ειναι ?
Δεν μπορώ τώρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι που θα είμαι σπίτι :oneup:
Για DIABLO II ? no no -για ένα προτζεκτάκι προσπάθειας online game με 8bit retro Commodore 64, Amstrad 6128 κλπ (telnet server)!
- - - Updated - - -
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
τελικά αυτό έφταιγε το DMZ destination
221118
γεια σας και παλι!εχω ψαξει το μενου απο το ρουτερ huawei eg8141a5 που μου δωσανε και δεν μπορω να βρω πουθενα την καταναλωση down και up της γραμμης!μπορει να μου πει καποιος που βρισκεται?
Επειδή είχα και εγώ μια τέτοια απορία είχα στείλει μήνυμα από εδώ για το αν υπάρχει κάπου μέσα στο ρούτερ που έχω (HUAWEI HG8546M). Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά μου έδωσαν το παρακάτω link
https://www.hongkiat.com/blog/monitor-internet-usage/
Αν θες ρίξε μια ματιά.
σε ευχαριστω και θα το κοιταξω.εσυ ποιο χρησιμοποιεις απο αυτα?τα εχεις δοκιμασει?εχεις να προτεινεις καποιο?το προβλημα ειναι οτι οποιο και να βαλω απο αυτα θα μπει στο pc,οσο αφορα το wifi που δινω σε xiaomi a4 (πολυ ικανοποιημενος μεχρι τωρα!τρελη διαφορα στις ταχυτητες),δεν θα μπορω να βλεπω τι καταναλωνω σε ασυρματο!
γεια σας και παλι!εχω ψαξει το μενου απο το ρουτερ huawei eg8141a5 που μου δωσανε και δεν μπορω να βρω πουθενα την καταναλωση down και up της γραμμης!μπορει να μου πει καποιος που βρισκεται?
καλημερα καλη κυριακη!
αλλο σου δωσανε εσενα???? αυτο εχεις? https://e.huawei.com/en/products/enterprise-transmission-access/access/ont/eg8141a5
Τα προβληματα που εχουμε αναφερει για το wifi ειναι για το HG8546M, εμενα μου ειχαν δωσει την εκδοση την παλια με ολες 100αρες και μετα αγορασα απο την optech για την πρωτη 1000αρα πορτα.
Και στα 2 ειναι προβληματικο το wifi.
Mαλλον εβαλαν επιτελους μυαλο και δινουν νεοτερο μοντελο. Οπως και να εχει ομως για να πιασεις την ενσυρματη ταχυτητα ασυρματα θες 5ghz ac.
Tα μενου σε αυτο που εχεις μπορει να διαφερουν απο το αλλο.
Εμενα ειναι στο Status - Eth port information εχει κατι μετρησεις αλλα ειναι σε bytes.
Επειδη εχω αλλο ρουτερ απο πισω ενα mikrotik απο εκει βλεπω αναλυτικες. Δεν εχει κατι ποιο αναλυτικο στης ιναλαν.
- - - Updated - - -
Παντως εχει και ενα ρουτερ που μοιαζει με το δικο σου και εχει ολες gigabit και 5ghz ac, κριμα που δεν το δινουν αυτοι : https://www.optech.gr/networking/Fiber-Optic-Router/HUAWEI-EchoLife-EG8145V5-GPON-ONT-terminal-4x-GE-1x-RJ11-(POTS)-1xUSB-dual-band-WiFi-2,4-5%20GHz
καλησπερα επισης!το εγραψα κιολας οτι χρησιμοποιω το xiaomi για wifi!αλλo router μου εδωσε η inalan αλλα το wifi του σε σχεση με το xiaomi a4 giga δεν εχει καμια σχεση!το xiaomi το δουλευω στα 5ghz και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!
οσο αφορα αυτο που ρωταγα που δεν μπορω να δω την χρηση του wifi απο το xiaomi μαλλον ειναι καποιο bug στο update που εκανα στο xiaomi γιατι ηδα οτι σε αλλους χρηστες στην πρωτη σελιδα του αναφερει στατιστικα απο την χρηση internet της καθε συσκευης,χρηση cpu και αλλες πληροφοριες,οπως δεν μπορω να το συνδεσω με το app και μπαινω μονο απο σελιδα broswer.πιστευω να το διορθωσουν!θα δοκιμασω να κοιταξω με τον τροπο που μου λες οτι βλεπεις.ναι στην αρχη νομιζα οτι μου δωσανε αυτο που εβαλες στο τελος :rofl::rofl: γιατι μοιαζουν οι κωδικοι τους.
καλησπερα επισης!το εγραψα κιολας οτι χρησιμοποιω το xiaomi για wifi!αλλo router μου εδωσε η inalan αλλα το wifi του σε σχεση με το xiaomi a4 giga δεν εχει καμια σχεση!το xiaomi το δουλευω στα 5ghz και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!
οσο αφορα αυτο που ρωταγα που δεν μπορω να δω την χρηση του wifi απο το xiaomi μαλλον ειναι καποιο bug στο update που εκανα στο xiaomi γιατι ηδα οτι σε αλλους χρηστες στην πρωτη σελιδα του αναφερει στατιστικα απο την χρηση internet της καθε συσκευης,χρηση cpu και αλλες πληροφοριες,οπως δεν μπορω να το συνδεσω με το app και μπαινω μονο απο σελιδα broswer.πιστευω να το διορθωσουν!θα δοκιμασω να κοιταξω με τον τροπο που μου λες οτι βλεπεις.
καλησπερα, ναι δεν το προσεξα μαλλον.
Δεν εχει αναλυτικες πληροφοριες το ρουτερ για τιποτα μονο στατιστικα της οπτικης ινας εχει ποιο αναλυτικα.
Δεν ξερω το δικο σου βεβαια αν εχει κατι διαφορετικο στα μενου.
οποτε με βλεπω να κατεβασω οσο αφορα το pc καποιο προγραμμα ωστε να βλεπω την καταναλωση δεδομενων μου εγραψε και ο φιλος spsomas μερικα απο μια σελιδα και τον ευχαριστω,αν και καποος αλλος εχει να μου προτεινει και καποιο αλλο και ειναι ευχαριστημενος...οσο αφορα το xiaomi που δεν τα δειχνει λογικα θα περιμενω να το φτιαξουν σε καποιο update.
οποτε με βλεπω να κατεβασω οσο αφορα το pc καποιο προγραμμα ωστε να βλεπω την καταναλωση δεδομενων μου εγραψε και ο φιλος spsomas μερικα απο μια σελιδα και τον ευχαριστω,αν και καποος αλλος εχει να μου προτεινει και καποιο αλλο και ειναι ευχαριστημενος...οσο αφορα το xiaomi που δεν τα δειχνει λογικα θα περιμενω να το φτιαξουν σε καποιο update.
Σε τι mode το εχεις το χιαομι ? ρουτερ , ΑΡ ?
λογικα το εχω σε λειτουργια router δεν εχω πειραξει κατι στις ρυθμισεις.μπορω να δω τα wifi 2,4 και 5 μπορω να δω πιστευω ολες τις πληροφοριες αλλα οχι την χρηση καταναλωσης δεδομενων και κατι αλλες πληροφοριες που ειδα οτι εχει σε κατι video review.αλλα πιο πολυ θελω να βλεπω την καταναλωση internet αν ειδα καλα στα video σου δειχνει και με λεπτομερεια ποσο εχει καταναλωση η καθε συσκευη.οσο αφορα το app με το που συνδεθω με τους κωδικους μου παω να ψαξω το router και μου λεει ανοιξε το bluetooth της συσκευης που πιστευω οτι ειναι ασχετο γιατι αυτο το router δεν εχει bluetooth!αν δεν κανω λαθος οποτε κατι παιζει με το update..το εχω κανει και αυτο αλλα ματαια...αλλα το θεμα ειναι οτι ουτε απο browser μου δειχνει αυτες τις πληροφοριες οταν μπαινω στην σελιδα του router.επισης ειδα οτι παραπονουνται και αλλοι χρηστες.αν εχει καποιος εδω που μαλλον το εχουν αρκετοι να μου πει αν μπορει και τα βλεπει αυτα τα στατιστικα.η version του update που εχω ειναι 3.0.24
λογικα το εχω σε λειτουργια router δεν εχω πειραξει κατι στις ρυθμισεις.μπορω να δω τα wifi 2,4 και 5 μπορω να δω πιστευω ολες τις πληροφοριες αλλα οχι την χρηση καταναλωσης δεδομενων και κατι αλλες πληροφοριες που ειδα οτι εχει σε κατι video review.αλλα πιο πολυ θελω να βλεπω την καταναλωση internet αν ειδα καλα στα video σου δειχνει και με λεπτομερεια ποσο εχει καταναλωση η καθε συσκευη.οσο αφορα το app με το που συνδεθω με τους κωδικους μου παω να ψαξω το router και μου λεει ανοιξε το bluetooth της συσκευης που πιστευω οτι ειναι ασχετο γιατι αυτο το router δεν εχει bluetooth!αν δεν κανω λαθος οποτε κατι παιζει με το update..το εχω κανει και αυτο αλλα ματαια...αλλα το θεμα ειναι οτι ουτε απο browser μου δειχνει αυτες τις πληροφοριες οταν μπαινω στην σελιδα του router.επισης ειδα οτι παραπονουνται και αλλοι χρηστες.αν εχει καποιος εδω που μαλλον το εχουν αρκετοι να μου πει αν μπορει και τα βλεπει αυτα τα στατιστικα.η version του update που εχω ειναι 3.0.24
αν θες δειξε μας κατι απο καπου γιατι οπως τουλαχιστον εχω δει εγω, εισαι ο πρωτος που λεει οτι του εχουν δωσει αυτο το ρουτερ.
Οσοι εχουν αναφερθει σε ρουτερ εχουν το αλλο που ειπαμε.
σαν τι θα ηθελες να ανεβασω ας πουμε...φωτο?η' κατι αλλο?οπως το βλεπεις στο link που ειχες βαλει το μοντελο ειναι.
update:εκανα ξανα εγκατασταση στο xiaomi a4 και την εφαρμογη και δουλεψανε!
σαν τι θα ηθελες να ανεβασω ας πουμε...φωτο?η' κατι αλλο?οπως το βλεπεις στο link που ειχες βαλει το μοντελο ειναι.
update:εκανα ξανα εγκατασταση στο xiaomi a4 και την εφαρμογη και δουλεψανε!
στατιστικα κτλ ελεγες στο huawei ή στο xiaomi γιατι με μπερδεψες!
στο xiaomi τωρα ειμαι οκ το εφτιαξα και το εκανα pair με την εφαρμογη,το μονο που δεν ξερω ειναι πως μηδενιζω το data usage της καθε συσκευης αν θελω.Ισως απο την εφαρμογη αμα κανω reboot το router(δεν ξερω βεβαια κατα ποσο ειναι "καλο" να το reboot).οσο αφορα αυτο που με ρωτησες πιο πανω για το huawei eg8141a5 για παραδειγμα σαν τι θα ηθελες να ανεβασω για να δεις.
@ ADSLgr.com All rights reserved.