PDA

Επιστροφή στο Forum : InaLan: HowTo

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13

Nikiforos
23-11-20, 07:42
καλημερα, καλη εβδομαδα, τι εχει στο μενου status, εχει εκει στατιστικα της γραμμης? γιατι σε εμενα μονο οτι περναει στο ethernet φαινεται οπως ειπα και τα λεει μονο σε bytes.

left1983
23-11-20, 15:35
καλησπερα και καλη εβδομαδα.εχουμε διαφορετικο μενου και interface στο router..εγω για να παω εκει που λες ας πουμε παω αριστερα στην κατακορυφη στηλη και διαλεγω eth port και μετα με βγαζει κατευθειαν eth port information που βλέπω τις 4 port ξεχωριστα καταναλωση σε bytes.στο υπομενου optical πατας και σε παει στο optical information εκει δειχνει τις ONT πληροφοριες.

Nikiforos
23-11-20, 18:00
καλησπερα και καλη εβδομαδα.εχουμε διαφορετικο μενου και interface στο router..εγω για να παω εκει που λες ας πουμε παω αριστερα στην κατακορυφη στηλη και διαλεγω eth port και μετα με βγαζει κατευθειαν eth port information που βλέπω τις 4 port ξεχωριστα καταναλωση σε bytes.στο υπομενου optical πατας και σε παει στο optical information εκει δειχνει τις ONT πληροφοριες.

καλησπερα, οποτε και σε εσενα δεν υπαρχουν αλλες μετρησεις για το ιντερνετ, την χρηση του δλδ.

lbch
23-01-21, 01:07
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα AC56U και θέλω να το έχω ως κύριο για την inalan, οι συνδέσεις στο πίσω μέρος είναι: στην θύρα wan (το lan1 από inalan)
και μετά σύνδεση Laptop σε lan 1 asus (και extra lan 4 το pc) (και έχω βγάλει προς το παρόν και το line από το modem, γιατί έχω
dsl backup)
Έχω ενεργοποιήσει το dual wan με primary wan: dsl και secondary wan:ethernet
και είμαι στο πεδίο του Internet connection με: transfer mode: ethernet wan, service unit: default, wan connection type: automatic ip (εδώ κάπου διάβασα
ότι πρέπει να μπει PPPoE με τα στοιχεία αν κατάλαβα καλά της dsl) και στο 802.1q διάβασα για VLANID:621 (Youtube) και εδώ 35 (νομίζω), όμως το έχω στο off γιατί δεν συνδέεται...
Οι θύρες του ρούτερ είναι όλες gigabit!
Αυτή την στιγμή βέβαια η ταχύτητα είναι σαν dsl όταν κάνω το speedtest
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

k.m.
23-01-21, 12:20
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα AC56U και θέλω να το έχω ως κύριο για την inalan, οι συνδέσεις στο πίσω μέρος είναι: στην θύρα wan (το lan1 από inalan)
και μετά σύνδεση Laptop σε lan 1 asus (και extra lan 4 το pc) (και έχω βγάλει προς το παρόν και το line από το modem, γιατί έχω
dsl backup)
Έχω ενεργοποιήσει το dual wan με primary wan: dsl και secondary wan:ethernet
και είμαι στο πεδίο του Internet connection με: transfer mode: ethernet wan, service unit: default, wan connection type: automatic ip (εδώ κάπου διάβασα
ότι πρέπει να μπει PPPoE με τα στοιχεία αν κατάλαβα καλά της dsl) και στο 802.1q διάβασα για VLANID:621 (Youtube) και εδώ 35 (νομίζω), όμως το έχω στο off γιατί δεν συνδέεται...
Οι θύρες του ρούτερ είναι όλες gigabit!
Αυτή την στιγμή βέβαια η ταχύτητα είναι σαν dsl όταν κάνω το speedtest
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μάλλον η ερώτηση πρέπει να πάει σε ενότητα για asus ή δεν καταλαβα τι ρωτας σε σχεση με την inalan.

lbch
23-01-21, 12:49
Μάλλον η ερώτηση πρέπει να πάει σε ενότητα για asus ή δεν καταλαβα τι ρωτας σε σχεση με την inalan.

Καλημέρα φίλε μου ενδεχομένως, στην ουσία αν μπορώ αντί του ρούτερ της inalan να χρησιμοποιήσω ως κύριο το δικό μου?

- - - Updated - - -

@k.m. τώρα παρατήρησα ότι το 1o post το γράφεις εσύ για κάποιον (αν κατάλαβα καλά) που θέλει να έχει την inalan στο δικό του router?

spsomas
23-01-21, 12:59
Καλημέρα φίλε μου ενδεχομένως, στην ουσία αν μπορώ αντί του ρούτερ της inalan να χρησιμοποιήσω ως κύριο το δικό μου?

- - - Updated - - -

@k.m. τώρα παρατήρησα ότι το 1o post το γράφεις εσύ για κάποιον (αν κατάλαβα καλά) που θέλει να έχει την inalan στο δικό του router?

Απαντάω εγώ για τον ΚΜ. Ναι αυτό ακριβώς είναι. Το 1ο πόστ είναι για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το δίκο του μηχάνημα να εκτελεί χρέη ρούτερ και της Inalan απλά μόνο για Voip και την σύνδεση με το δίκτυό της. Όλα τα υπόλοιπα (port forward, firewall.qOs, etc) να γίνονται από το δικό σου μηχάνημα.

lbch
23-01-21, 13:02
Απαντάω εγώ για τον ΚΜ. Ναι αυτό ακριβώς είναι. Το 1ο πόστ είναι για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το δίκο του μηχάνημα να εκτελεί χρέη ρούτερ και της Inalan απλά μόνο για Voip και την σύνδεση με το δίκτυό της. Όλα τα υπόλοιπα (port forward, firewall.qOs, etc) να γίνονται από το δικό σου μηχάνημα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, όμως παρατηρώ που γράφει κάτι για αγορές ή είναι η εντύπωσή μου?
Αναφέρομαι στις IPs που γράφει!

Nikiforos
23-01-21, 13:12
καλημερα, να συμπληρωσω και εγω κατι και το διατυπωσω καπως διαφορετικα.
Με λιγα λογια δεν υπαρχει κανενα απολυτως μηχανημα να μπορει να αντικαταστησει την συνδεση με την οπτικη ινα της inalan.
Δεν υποστηριζεται τιποτα αλλο. Ειχα ρωτησει και για mikrotik επειδη παιρνουν μερικα μοντελα module οπτικης ινας, φυσικα και οχι τελικα.
Οποτε μπορεις να κανεις τις λυσεις που αναφερονται στο 1ο ποστ του θεματος.
Προσωπικα προτιμησα την λυση με το DMZ γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος για μενα να δινω 6 ευρω παραπανω τον μηνα για block ips και για DDNS δουλευω με noip, οποτε ουτε στατικη θελω.

Σχετικα με το voip τωρα αν δεν θες προπληρωμενα πακετα και θες ενα σταθερο τηλ σε voip παροχο μπορεις να βαλεις απευθειας απο τις εταιρειες και να το εχεις σε δικο σου VOIP εξοπλισμο, δεν ειναι υποχρεωτικο δλδ να ειναι μεσω της INALAN. Αλλα οι παροχοι (τουλαχιστον αυτοι που δινει η inalan γνωριζω μονο για yuboto και modulus) δεν εχουν προπληρωμενα πακετα και οτι τηλ κανεις χρεωνονται βαση του τιμοκαταλογου τους.
Αυτα τα αναφερω επειδη αναφερθηκε voip στο ρουτερ της Inalan.

lbch
23-01-21, 13:19
καλημερα, να συμπληρωσω και εγω κατι και το διατυπωσω καπως διαφορετικα.
Με λιγα λογια δεν υπαρχει κανενα απολυτως μηχανημα να μπορει να αντικαταστησει την συνδεση με την οπτικη ινα της inalan.
Δεν υποστηριζεται τιποτα αλλο. Ειχα ρωτησει και για mikrotik επειδη παιρνουν μερικα μοντελα module οπτικης ινας, φυσικα και οχι τελικα.
Οποτε μπορεις να κανεις τις λυσεις που αναφερονται στο 1ο ποστ του θεματος.
Προσωπικα προτιμησα την λυση με το DMZ γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος για μενα να δινω 6 ευρω παραπανω τον μηνα για block ips και για DDNS δουλευω με noip, οποτε ουτε στατικη θελω.

Σχετικα με το voip τωρα αν δεν θες προπληρωμενα πακετα και θες ενα σταθερο τηλ σε voip παροχο μπορεις να βαλεις απευθειας απο τις εταιρειες και να το εχεις σε δικο σου VOIP εξοπλισμο, δεν ειναι υποχρεωτικο δλδ να ειναι μεσω της INALAN. Αλλα οι παροχοι (τουλαχιστον αυτοι που δινει η inalan γνωριζω μονο για yuboto και modulus) δεν εχουν προπληρωμενα πακετα και οτι τηλ κανεις χρεωνονται βαση του τιμοκαταλογου τους.
Αυτα τα αναφερω επειδη αναφερθηκε voip στο ρουτερ της Inalan.

Νικιφόρε (είσαι ο γνωστός της 50-50 σειράς :p) είσαι τρισμέγιστος!
Οπότε τα στοιχεία με το VOIPINALAN που είναι στο 1ο post τα βάζουμε στο δικό μας router?

- - - Updated - - -

Άσχετο: Το DMZ αν έχω καταλάβει καλά είναι ουσιαστικά αυτή η διαδικασία που θέτεις ως βασικό το router σου?

Nikiforos
23-01-21, 13:33
Νικιφόρε (είσαι ο γνωστός της 50-50 σειράς :p) είσαι τρισμέγιστος!
Οπότε τα στοιχεία με το VOIPINALAN που είναι στο 1ο post τα βάζουμε στο δικό μας router?

- - - Updated - - -

Άσχετο: Το DMZ αν έχω καταλάβει καλά είναι ουσιαστικά αυτή η διαδικασία που θέτεις ως βασικό το router σου?

Με μπερδεψες τωρα.....στο 1ο ποστ εκεινο που λεει VOIP μεσα ειναι ενα προφιλ που εχει η ιναλαν στο ρουτερ της. Δεν ειναι VOIP αν δεν εχουμε απλα το εχουν στημενο ετοιμο για να μπει αν θελουμε.
Δεν ειναι ασχετο το DMZ ειναι ο ενας τροπος και δωρεαν για να χρησιμοποιησουμε απο πισω δικο μας ρουτερ!
το DMZ σπρωχνει ολη την κινηση ιντερνετ απο το ρουτερ της ιναλαν σε μια αλλη ip που του δηλωνουμε οτι και αν ειναι αυτη, εμεις βαζουμε το δικο μας ρουτερ.
Ειναι ελευθερη απο οτι αλλο εχει μεσα το ρουτερ παρακαμπτει firewall, nat κτλ και βγαινει ολη η κινηση.

- - - Updated - - -

Στο 1ο ποστ ειναι οι ρυθμισεις που πρεπει να κανουμε, το πως ρυθμιζεται το δικο μας ρουτερ ποικιλει αναλογα τι εχουμε. Εγω πχ εχω της Mikrotik δεν εχει σχεση με τα αλλα.

lbch
23-01-21, 13:45
Οκ σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!
Όχι απλή τηλεφωνία από 4net έχω!

Nikiforos
23-01-21, 13:55
Οκ σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!
Όχι απλή τηλεφωνία από 4net έχω!

Ωραια τοτε, βαζεις το δικο σου ρουτερ απο πισω, κανεις οτι λεει στο 1ο ποστ με το DMZ τα κλεινεις ολα στο ρουτερ της ιναλαν και τα κανεις απο το δικο σου μετα.
Απλα θα πρεπει να μην συνδεεις τιποτα στο ρουτερ της ιναλαν ουτε wifi γιατι θα παρακαμπτει το δικο σου και το firewall φυσικα.

lbch
23-01-21, 14:43
Ωραια τοτε, βαζεις το δικο σου ρουτερ απο πισω, κανεις οτι λεει στο 1ο ποστ με το DMZ τα κλεινεις ολα στο ρουτερ της ιναλαν και τα κανεις απο το δικο σου μετα.
Απλα θα πρεπει να μην συνδεεις τιποτα στο ρουτερ της ιναλαν ουτε wifi γιατι θα παρακαμπτει το δικο σου και το firewall φυσικα.

Μια άλλη απορία, το Dual Wan που υπάρχει στο Asus δεν αφορά στην σύνδεση inalan router και δικού μου?

Nikiforos
23-01-21, 14:57
Μια άλλη απορία, το Dual Wan που υπάρχει στο Asus δεν αφορά στην σύνδεση inalan router και δικού μου?

Δυστυχως δεν γνωριζω το συγκεκριμενο ρουτερ για να σε βοηθησω.
Αν εβαζες καμια φωτο θα βοηθουσε.
WAN κανονικα ναι θεωρητικα παντα, τωρα δεν ξερω τι setup εχει και αν απο πισω εχει ξεχωριστη WAN port.

lbch
25-01-21, 11:25
Καλημέρα σας,
αναπροσαρμόζω το 1ο μου post γιατί παράλληλα προέκυψε βοήθεια και από τον φίλο @dosman για την σύνδεση-όλα καλά γενικά αλλά πήγαμε για κάτι παραπάνω για ταχύτητα και δεν μας έκατσε.
Όπως ανέφερα έχω το AC56U και επειδή έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι που έχουν router με 5ghz διαλέγουν το δικό τους (λόγω απουσίας από την Inalan) θέλω να συνδέσω και εγώ το Inalan με το Asus οπότε να συνδέω από εκεί τα πάντα (Ipad,s Chromecast, guests).
Επειδή όμως έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις στο Inalan router (μάλλον), παραθέτω τα βήματα και για οποιαδήποτε φώτο ενημερώστε με!
Με βάσει το 1o post, θα πρέπει να μπω στο Inalan router και να "ανοίξω" DMZ όπου εκεί θα βάλω την IP του ASUS και μετά στο Asus θα πρέπει να ανοίξω το Dual Wan - παράλληλα η σύνδεση του Inalan με το Asus θα είναι από την Gigabit θύρα του Huawei στην Wan port του Asus?
Εκεί λίγο το έχω χάσει!
Επίσης θέλω (αν γίνεται) να έχω ταυτόχρονα και το line καλώδιο του Asus για την DSL
Ευχαριστώ πολύ!

Nikiforos
25-01-21, 13:35
Καλημερα, δεν μπορω να βοηθησω για το ASUS δεν το ξερω ουτε τα μενου του τιποτα δυστυχως.
Για το καλωδιο που λες παντως εγω με ενα βλεπω και το δικο μου και της Inalan.
Ειναι φυσικα σε αλλο subnet της inalan και αλλο το δικτυο μου για να παιζει και το DMZ και εχω βαλει εναν κανονα ΝΑΤ στο δικο μου για να βλεπει το ρουτερ της inalan.
Tωρα αυτα πως μπορουν να γινουν στο δικο σου δεν ξερω εγω εχω mikrotik.

griniaris
25-01-21, 14:03
Καλημέρα σας,
αναπροσαρμόζω το 1ο μου post γιατί παράλληλα προέκυψε βοήθεια και από τον φίλο @dosman για την σύνδεση-όλα καλά γενικά αλλά πήγαμε για κάτι παραπάνω για ταχύτητα και δεν μας έκατσε.
Όπως ανέφερα έχω το AC56U και επειδή έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι που έχουν router με 5ghz διαλέγουν το δικό τους (λόγω απουσίας από την Inalan) θέλω να συνδέσω και εγώ το Inalan με το Asus οπότε να συνδέω από εκεί τα πάντα (Ipad,s Chromecast, guests).
Επειδή όμως έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις στο Inalan router (μάλλον), παραθέτω τα βήματα και για οποιαδήποτε φώτο ενημερώστε με!
Με βάσει το 1o post, θα πρέπει να μπω στο Inalan router και να "ανοίξω" DMZ όπου εκεί θα βάλω την IP του ASUS και μετά στο Asus θα πρέπει να ανοίξω το Dual Wan - παράλληλα η σύνδεση του Inalan με το Asus θα είναι από την Gigabit θύρα του Huawei στην Wan port του Asus?
Εκεί λίγο το έχω χάσει!
Επίσης θέλω (αν γίνεται) να έχω ταυτόχρονα και το line καλώδιο του Asus για την DSL
Ευχαριστώ πολύ!

Ξεκινα για αρχη να ρυθμισεις το AC56U μονο με την μια συνδεση.
θα ρυθμισεις την Wan port του Asus σαν primary .
αφου κανεις ολες τις ρυθμισεις και δουλευουν ολα σωστα , τοτε θα κανεις την dsl σου σαν secondary .

edit: ακομα μην κανεις κατι με το router της ιναλαν. μην ανοιξεις DMZ ή κατι αλλο. αυτα αργοτερα.
Απλα να σιγουρευτεις οτι η ΙΡ που θα δωσεις στην WAN ΔΕΝ ειναι μεσα στο ευρος του DHCP της ιναλαν.

lbch
25-01-21, 14:07
Ξεκινα για αρχη να ρυθμισεις το AC56U μονο με την μια συνδεση.
θα ρυθμισεις την Wan port του Asus σαν primary .
αφου κανεις ολες τις ρυθμισεις και δουλευουν ολα σωστα , τοτε θα κανεις την dsl σου σαν secondary .

Αρχικά ως προς το καλώδιο είναι:lan1 inalan - > wan port asus?
Ως προς τις ρυθμίσεις εννοείς τις IPs ή αυτό με το DMZ-όπως θα καταλάβατε δεν έχω VoIP οπότε φαντάζομαι δεν χρειάζεται το VLAN ID σωστά?

griniaris
25-01-21, 14:28
Αρχικά ως προς το καλώδιο είναι:lan1 inalan - > wan port asus?
Ως προς τις ρυθμίσεις εννοείς τις IPs ή αυτό με το DMZ-όπως θα καταλάβατε δεν έχω VoIP οπότε φαντάζομαι δεν χρειάζεται το VLAN ID σωστά?

ακομα μην κανεις κατι με το router της ιναλαν. μην ανοιξεις DMZ ή κατι αλλο. αυτα αργοτερα.
Απλα να σιγουρευτεις οτι η ΙΡ που θα δωσεις στην WAN ΔΕΝ ειναι μεσα στο ευρος του DHCP της ιναλαν.
μην μπλεκεσαι με vlan. δεν σου χρειαζονται πουθενα.

lbch
25-01-21, 14:46
ακομα μην κανεις κατι με το router της ιναλαν. μην ανοιξεις DMZ ή κατι αλλο. αυτα αργοτερα.
μην μπλεκεσαι με vlan. δεν σου χρειαζονται πουθενα.

Της Inalan είναι 192.168.100.1 το gateway ενώ του Asus 192.168.1.1

griniaris
25-01-21, 15:06
Της Inalan είναι 192.168.100.1 το gateway ενώ του Asus 192.168.1.1

Θελεις να ανοιξεις ενα νεο νημα δικο σου ? και να βαλεις εδω το λινκ για να συνεχισουμε εκει?

Μην γεμιζουμε εδω το νημα . και εκει θα τα πουμε αναλυτικα .

lbch
25-01-21, 16:54
Θελεις να ανοιξεις ενα νεο νημα δικο σου ? και να βαλεις εδω το λινκ για να συνεχισουμε εκει?

Μην γεμιζουμε εδω το νημα . και εκει θα τα πουμε αναλυτικα .

Το νήμα έχει μεταφερθεί εδώ: https://www.adslgr.com/forum/threads/1187005-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-HG8546M-%CE%BC%CE%B5-AC56U-(%CF%8C%CF%87%CE%B9-VoIP)

Atallos
27-01-21, 16:37
Καλησπέρα , μόλις συνδέθηκα Αμπελόκηπους . Ρώτησα τον τεχνικό αν πρέπει να κουμπώσω άλλο router πάνω κ μου πρότεινε καλύτερα κάποιο access point. Έχει νόημα ? Και αν ναι έχετε να προτείνετε κάποιο ?

spsomas
27-01-21, 16:57
Αν ψάξεις στα νήματα για την Inalan θα δεις ότι για VFM προτείνεται το https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version.html. προσοχή αυτό με την gigabit σύνδεση για να πάρεις τα μέγιστα από την γραμμή σου.

Nikiforos
27-01-21, 17:23
Καλησπέρα , μόλις συνδέθηκα Αμπελόκηπους . Ρώτησα τον τεχνικό αν πρέπει να κουμπώσω άλλο router πάνω κ μου πρότεινε καλύτερα κάποιο access point. Έχει νόημα ? Και αν ναι έχετε να προτείνετε κάποιο ?

καλησπερα, με γεια!
Ρουτερ αλλο για οσους θελουν να ασχοληθουν να κανουν τα δικα τους, να εχουν καλυτερο ελεγχο του ιντερνετ κτλ κτλ.
Αν απλα θες να πιανεις τα ιδια και ασυρματα με το ρουτερ που δινουν δεν μπορει να γινει με wifi 2,4 οποτε θες access point 5ghz ac αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ να εχει gigabit ethernet αλλιως κοβει η ταχυτητα.
Ακομα και με 100αρα γραμμη χανεις ολο το bonus speed και λιγακι παραπανω.
Φαντασου εμενα μου ειχαν δωσει με ολες 100αρες και δεν εβλεπα ποτε 100/100 και πηρα 85 ευρω το ιδιο με την 1000αρα απο Optech, ζητησα αλλαγη αλλα δεν...
Τωρα που εχω 200 πιανω καπου 240/240 και τα ιδια βλεπω και ασυρματα 5ghz ac με το mikrotik hap ac2.

Oποτε ναι εχει νοημα. Εκτος αν δεν χρησιμοποιεις wifi συσκευες αρκετα ή εστω περιστασιακα και δεν σε νοιαζει η ταχυτητα.

lbch
27-01-21, 20:16
Καλησπέρα,
για όποιον γνωρίζει-θυμάται ποιά "προώθηση για την IP" κάνουμε από το Inalan router στο δικό μας για να συγχρονίζει από εκεί?
Ευχαριστώ

Nikiforos
27-01-21, 21:12
Καλησπέρα,
για όποιον γνωρίζει-θυμάται ποιά "προώθηση για την IP" κάνουμε από το Inalan router στο δικό μας για να συγχρονίζει από εκεί?
Ευχαριστώ

καλησπερα, κατι μπερδεψες, καταρχην εδω με οπτικη δεν υπαρχει συχρονισμος, παιζει ή δεν παιζει. Δεν ειναι adsl ή vdsl.
Tην οπτικη ινα μπορει να την διαχειριστει μονο το ρουτερ που δινουν.
Εμεις αν θελουμε να βαλουμε δικο μας απο πισω για να μην πληρωνουμε 6 ευρω παραπανω τον μηνα να παρουμε και αλλη ip που θα ειναι static ip (block ips) μπορουμε να το κανουμε με DMZ.
Στο ρουτερ της ιναλαν λοιπον στο μενου forward rules ειναι το DMZ, εκει δηλωνουμε την ip που θελουμε μπορει και να μην ειναι ρουτερ και παει εκει ολο το ιντερνετ καθαρο χωρις να κοβει κατι το ρουτερ της ιναλαν.
αν ειναι ρουτερ η ip ολα τα κανουμε στο 2ο ρουτερ και στης ιναλαν τα κλεινουμε ολα και διαχειριζεται μονο την οπτικη ινα.
Σαν να λεμε δλδ οτι βγαζει την οπτικη σε ethernet ενα πραγμα.
Υποψην οτι μετα ΔΕΝ πρεπει να χρησιμοποιεις το ρουτερ της για wifi και για switch γιατι παρακαμπτεις το δικο σου.
Εγω το εχω και σε αλλο subnet, οποτε και να ηθελα δεν βλεπει τιποτα αλλο μετα.

lbch
27-01-21, 21:42
καλησπερα, κατι μπερδεψες, καταρχην εδω με οπτικη δεν υπαρχει συχρονισμος, παιζει ή δεν παιζει. Δεν ειναι adsl ή vdsl.
Tην οπτικη ινα μπορει να την διαχειριστει μονο το ρουτερ που δινουν.
Εμεις αν θελουμε να βαλουμε δικο μας απο πισω για να μην πληρωνουμε 6 ευρω παραπανω τον μηνα να παρουμε και αλλη ip που θα ειναι static ip (block ips) μπορουμε να το κανουμε με DMZ.
Στο ρουτερ της ιναλαν λοιπον στο μενου forward rules ειναι το DMZ, εκει δηλωνουμε την ip που θελουμε μπορει και να μην ειναι ρουτερ και παει εκει ολο το ιντερνετ καθαρο χωρις να κοβει κατι το ρουτερ της ιναλαν.
αν ειναι ρουτερ η ip ολα τα κανουμε στο 2ο ρουτερ και στης ιναλαν τα κλεινουμε ολα και διαχειριζεται μονο την οπτικη ινα.
Σαν να λεμε δλδ οτι βγαζει την οπτικη σε ethernet ενα πραγμα.
Υποψην οτι μετα ΔΕΝ πρεπει να χρησιμοποιεις το ρουτερ της για wifi και για switch γιατι παρακαμπτεις το δικο σου.
Εγω το εχω και σε αλλο subnet, οποτε και να ηθελα δεν βλεπει τιποτα αλλο μετα.

Χμμμμμ σε ευχαριστώ πολύ, νομίζω με βοήθησες αρκετά, το ac56u είναι όπως έχω προαναφέρει το οποίο θα το χρησιμοποιώ και για Wifi (λόγω 2,4 & 5ghz)!
Κάτι τελευταίο: η συνδεσμολογία είναι lan1 inalan - - > lan 1 asus (είναι gigabit όλες οι θύρες) επειδή όμως θέλω να το έχω και ως backup dsl (δηλ dual wan), αν θυμάμαι καλά εσύ έχεις VoIP θα πρέπει να αφήσω το lan1 της inalan στο wan του asus ή το (σύνηθες) lan 1 inalan - - > lan 1 asus?
Ναι το γνωρίζω αυτό που αναφέρεις, το'χεις ξαναπεί
Υ.Γ Προσπαθώ να "πιάσω" το νόημα!

Nikiforos
27-01-21, 21:47
Δεν εχω εγω σταθερο τηλεφωνο voip απο παροχο εννοω, αν εχεις δει να εχω αναφερει voip ειναι το δικο μου, μετατρεπω την pstn τηλεφωνια σε voip με ενα voip router linksys SPA 3102 και το ριχνω στον asterisk (τηλεφωνικο κεντρο) που εχω σε εναν linux nas server.
Και DMZ να εχεις σε δικο σου ρουτερ η τηλεφωνια στο ρουτερ της ιναλαν μπορει να δουλεψει κανονικα μια χαρα δεν εχει κανενα θεμα, το ρουτερ της ιναλαν εχει κανονικα ιντερνετ δεν του το κοβουμε με το DMZ.
Θεμα θα ειχαμε αν ηταν VDSL/ADSL με VOIP και το βαζαμε σε bridge mode εκει δεν δουλευει.

Δεν γνωριζω πως δουλευει το ASUS για να σου πω οτιδηποτε για το DUAL WAN, εγω αυτο το κανω με 2 mikrotik routers, στην αρχη ειχα στο ενα και την adsl με pppoe client και την inalan με DMZ αλλα επειδη την 200αρα δεν την σηκωνε και τερματιζε η cpu πριν την γραμμη την εβαλα στο 2ο που εχει και wifi ap 2,5 + 5ghz ac. Ετσι εχω 2 internet gateway routers και βολευει περισσοτερο ετσι βασικα γιατι μπορω να κανω σε οποια συσκευη θελω απο που θα εχει ιντερνετ, ειτε ειναι ασυρματη συσκευη ειτε ασυρματη.
Αυτο που λες εσυ μαλλον θα παιζει μονο εναλλακτικα αλλα δεν ξερω πως δουλευει στο δικο σου αυτο, θεωρω πρεπει καποιος να γνωριζει το ρουτερ σου για να σου πει.

lbch
27-01-21, 22:56
Δεν εχω εγω σταθερο τηλεφωνο voip απο παροχο εννοω, αν εχεις δει να εχω αναφερει voip ειναι το δικο μου, μετατρεπω την pstn τηλεφωνια σε voip με ενα voip router linksys SPA 3102 και το ριχνω στον asterisk (τηλεφωνικο κεντρο) που εχω σε εναν linux nas server.
Και DMZ να εχεις σε δικο σου ρουτερ η τηλεφωνια στο ρουτερ της ιναλαν μπορει να δουλεψει κανονικα μια χαρα δεν εχει κανενα θεμα, το ρουτερ της ιναλαν εχει κανονικα ιντερνετ δεν του το κοβουμε με το DMZ.
Θεμα θα ειχαμε αν ηταν VDSL/ADSL με VOIP και το βαζαμε σε bridge mode εκει δεν δουλευει.

Δεν γνωριζω πως δουλευει το ASUS για να σου πω οτιδηποτε για το DUAL WAN, εγω αυτο το κανω με 2 mikrotik routers, στην αρχη ειχα στο ενα και την adsl με pppoe client και την inalan με DMZ αλλα επειδη την 200αρα δεν την σηκωνε και τερματιζε η cpu πριν την γραμμη την εβαλα στο 2ο που εχει και wifi ap 2,5 + 5ghz ac. Ετσι εχω 2 internet gateway routers και βολευει περισσοτερο ετσι βασικα γιατι μπορω να κανω σε οποια συσκευη θελω απο που θα εχει ιντερνετ, ειτε ειναι ασυρματη συσκευη ειτε ασυρματη.
Αυτο που λες εσυ μαλλον θα παιζει μονο εναλλακτικα αλλα δεν ξερω πως δουλευει στο δικο σου αυτο, θεωρω πρεπει καποιος να γνωριζει το ρουτερ σου για να σου πει.

Σωστός.... ως προς την VoIP!
Αν κατάλαβα καλά η αχική ρύθμιση με το ppoe client έπαιζε κανονικά μαζί με την μόντα για το VoIP ε?

- - - Updated - - -

@Nikiforos ξαναδιαβάζοντας το μνμ και σχετικά με την ερώτησή σου για modem ή router, είναι και τα 2!
Όπως και να'χει όμως θα κάνω Dmz rule και θα βάλω την IP του asus να προωθείται σωστά το οποίο μετά θα πρέπει να το δηλώσω
και στο asus?

Nikiforos
28-01-21, 07:48
καλημερα, αυτο που εχω κανει εγω δεν εχει σχεση γιατι ειναι πισω απο τον παροχο και τοτε κανεις οτι θες.
Στο εξοχικο πχ που εχω cosmote adsl και το νουμερο ειναι voip, εκει δεν μπορω να το βαλω σε bridge mode, εχει ομως pppoe passthrough και ετσι κανει κληση το adsl router στον παροχο και κανω και εγω με το δικο μου ρουτερ και το καθενα εχει την δικια του ip.
Αυτο στην ιναλαν δεν γινεται επειδη ειναι οπτικη. Οποτε ειτε αγοραζουμε block ips και εχει το καθε ρουτερ την δικια του, ειτε το κανουμε με το DMZ και στελνουμε ολη την κινηση ιντερνετ στο δικο μας ρουτερ που παιζει με ΝΑΤ.

Ναι το xiaomi αυτο ειναι και ρουτερ.
Βαζεις την ip του ρουτερ της Xiaomi στης ιναλαν και δινει εκει την κινηση, μετα ολες οι ρυθμισεις γινονται σε εκεινο και στης ιναλάν τα κλεινεις ολα.
Ναι καπως πρεπει να δηλωθει στο asus. Δεν ξερω το ρουτερ αυτο για να σε βοηθησω παραπανω, εγω εχω Mikrotik και αυτα ξερω και οτι αλλα μοντελα ρουτερ εχω ασχοληθει.

Πρεπει καποιος που εχει τετοιο να σου πει.
Εγω στο Mikrotik εχω κανει μια θυρα WAN, την εχω συνδεσει με της inalan, εχω αλλο subnet σε αυτα πχ 192.168.1.Χ και αυτη την θυρα στο μικροτικ την εχω κανει στο ιδιο. Πχ της ιναλαν .1 και το μικροτικ .2. Το εσωτερικο μου δικτυο ειναι σε αλλο 10.Χ.Χ.Χ.0 255.255.255.224 και παιζω με ΝΑΤ.
Αν ειναι στο ιδιο υποδικτυο τοτε περνανε ελευθερα και δεν γινεται δουλεια.
Τωρα πως γινεται αυτο σε ASUS δεν ξερω να σου πω, βλεπω εχει θυρα Internet (wan) αρα εκει παει της ιναλαν.

lbch
28-01-21, 09:27
καλημερα, αυτο που εχω κανει εγω δεν εχει σχεση γιατι ειναι πισω απο τον παροχο και τοτε κανεις οτι θες.
Στο εξοχικο πχ που εχω cosmote adsl και το νουμερο ειναι voip, εκει δεν μπορω να το βαλω σε bridge mode, εχει ομως pppoe passthrough και ετσι κανει κληση το adsl router στον παροχο και κανω και εγω με το δικο μου ρουτερ και το καθενα εχει την δικια του ip.
Αυτο στην ιναλαν δεν γινεται επειδη ειναι οπτικη. Οποτε ειτε αγοραζουμε block ips και εχει το καθε ρουτερ την δικια του, ειτε το κανουμε με το DMZ και στελνουμε ολη την κινηση ιντερνετ στο δικο μας ρουτερ που παιζει με ΝΑΤ.

Ναι το xiaomi αυτο ειναι και ρουτερ.
Βαζεις την ip του ρουτερ της Xiaomi στης ιναλαν και δινει εκει την κινηση, μετα ολες οι ρυθμισεις γινονται σε εκεινο και στης ιναλάν τα κλεινεις ολα.
Ναι καπως πρεπει να δηλωθει στο asus. Δεν ξερω το ρουτερ αυτο για να σε βοηθησω παραπανω, εγω εχω Mikrotik και αυτα ξερω και οτι αλλα μοντελα ρουτερ εχω ασχοληθει.

Πρεπει καποιος που εχει τετοιο να σου πει.
Εγω στο Mikrotik εχω κανει μια θυρα WAN, την εχω συνδεσει με της inalan, εχω αλλο subnet σε αυτα πχ 192.168.1.Χ και αυτη την θυρα στο μικροτικ την εχω κανει στο ιδιο. Πχ της ιναλαν .1 και το μικροτικ .2. Το εσωτερικο μου δικτυο ειναι σε αλλο 10.Χ.Χ.Χ.0 255.255.255.224 και παιζω με ΝΑΤ.
Αν ειναι στο ιδιο υποδικτυο τοτε περνανε ελευθερα και δεν γινεται δουλεια.
Τωρα πως γινεται αυτο σε ASUS δεν ξερω να σου πω, βλεπω εχει θυρα Internet (wan) αρα εκει παει της ιναλαν.

Καλημέρα, το xiaomi δεν ξέρω τι αφορά (μάλλον σε μπέρδεψα! asus είναι το δικό μου και απήντησα στην ερώτησή σου για το αν θα στείλω την ip σε modem ή router)
Ναι αυτή την στιγμή στο σετάρισμα έχω lan 1inalan σε wan asus!
Στα πεδία στο Huawei "lan->lan host configuration" και "lan>dhcp server configuration" τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε?
[Υ.Γ Ως προς την απάντηση για το router μου δυστυχώς άνοιξα ένα νέο θέμα καθαρά για αυτό γιατί δεν έβλεπα κάτι άλλο όπου με ενημέρωνε μέχρι κάποιο στάδιο ο φίλος @griniaris και μετά "lost in translation και δεν ξέρω.., το πάω DIY]

Nikiforos
28-01-21, 10:53
Καλημέρα, το xiaomi δεν ξέρω τι αφορά (μάλλον σε μπέρδεψα! asus είναι το δικό μου και απήντησα στην ερώτησή σου για το αν θα στείλω την ip σε modem ή router)
Ναι αυτή την στιγμή στο σετάρισμα έχω lan 1inalan σε wan asus!
Στα πεδία στο Huawei "lan->lan host configuration" και "lan>dhcp server configuration" τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε?
[Υ.Γ Ως προς την απάντηση για το router μου δυστυχώς άνοιξα ένα νέο θέμα καθαρά για αυτό γιατί δεν έβλεπα κάτι άλλο όπου με ενημέρωνε μέχρι κάποιο στάδιο ο φίλος @griniaris και μετά "lost in translation και δεν ξέρω.., το πάω DIY]

Σορρυ δεν ειχα πιει καφε και δεν λειτουργουσε καλα η cpu....μπερδευτηκα υπαρχει xiaomi router με ap σε καλη τιμη γιαυτο.
Θα βοηθουσε πολυ αν σηκωνες τις αντιστοιχες φωτος να δω πως ειναι αυτα που λες.
Επισης τι θυρες εχει απο πισω. Εχει καποια να λεει internet ή WAN ?

Atallos
28-01-21, 11:31
Ερώτηση

Σε tv box για apps τύπου stremio τι λύση υπάρχει σε vpn?

lbch
28-01-21, 11:46
Σορρυ δεν ειχα πιει καφε και δεν λειτουργουσε καλα η cpu....μπερδευτηκα υπαρχει xiaomi router με ap σε καλη τιμη γιαυτο.
Θα βοηθουσε πολυ αν σηκωνες τις αντιστοιχες φωτος να δω πως ειναι αυτα που λες.
Επισης τι θυρες εχει απο πισω. Εχει καποια να λεει internet ή WAN ?

Εγώ πάλι λειτουργώ με corn flakes :lol:!
Ωραία θα κοιτάξω τα πάντα και θα στείλω ότι ακριβώς χρειάζεται!
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου (νομίζω είμαι κοντά πάντως)!

Nikiforos
28-01-21, 13:34
Εγώ πάλι λειτουργώ με corn flakes :lol:!
Ωραία θα κοιτάξω τα πάντα και θα στείλω ότι ακριβώς χρειάζεται!
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου (νομίζω είμαι κοντά πάντως)!

Στειλε και το μοντελο ποιο ειναι ακριβως καποιο link να το δω.
Εγω το μοναδικο που εχω που δεν ειναι παροχου και δεν ειναι mikrotik ειναι το https://www.skroutz.gr/s/25617176/AirLive-WL-5460AP-v2.html που με fw update γινεται και router και πολλα αλλα. Ειναι παλιο ομως και το wifi του ειναι G δλδ 54mbps μονο! οποτε μονο για adsl κανει.

lbch
28-01-21, 13:48
Στειλε και το μοντελο ποιο ειναι ακριβως καποιο link να το δω.
Εγω το μοναδικο που εχω που δεν ειναι παροχου και δεν ειναι mikrotik ειναι το https://www.skroutz.gr/s/25617176/AirLive-WL-5460AP-v2.html που με fw update γινεται και router και πολλα αλλα. Ειναι παλιο ομως και το wifi του ειναι G δλδ 54mbps μονο! οποτε μονο για adsl κανει.

Εδώ είσαι https://www.asus.com/gr/Networking/DSL-AC56U/

spsomas
28-01-21, 16:45
Καλύτερα να τα πείτε στο άλλο νήμα που έχεις ανοίξει ειδικά για εκείνο το router

lbch
28-01-21, 16:55
Καλύτερα να τα πείτε στο άλλο νήμα που έχεις ανοίξει ειδικά για εκείνο το router

Το'χω κάνει βασικά αλλά όπως προανέφερα το πήγα μετά DIY.... γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση και ουσιαστικά ήταν σαν να έκανα "chat" με εμένα!
Οπότε @Nikiforos σου στέλνω εκεί τις photos οκ?

spsomas
28-01-21, 17:43
Το νήμα είναι εδώ https://www.adslgr.com/forum/threads/1187005-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-HG8546M-%CE%BC%CE%B5-AC56U-(%CF%8C%CF%87%CE%B9-VoIP)

tromb1
29-01-21, 18:45
καλησπέρα στην ομάδα. ερώτηση:
παρόλο που έχω στατική ip με το block των 4 όλες οι εξωτερικές θυρες είναι κλειστές. όλες οι κοινες. είναι όντως public ip που μας δίνει η ιναλαν ή είναι cgnat? ή πρέπει να ζητησουμε ποιες θυρες θέλουμε να μας ανοιξουν;
ευχαριστώ

x_undefined
29-01-21, 19:14
Έχεις κάποιο firewall στο μηχάνημα που παίρνει public IP; Πώς δοκιμάζεις ότι είναι κλειστές;

tromb1
29-01-21, 19:24
σε sites που σκαναρουν open ports. όλες τις θύρες κλειστες τις βγάζει
κλειστά παντού τα firewalls

x_undefined
29-01-21, 19:41
Τρέχει κάτι πίσω από αυτές τις θύρες; Κάποιος server; Αν όχι, λογικό να φαίνονται κλειστές.

Nikiforos
29-01-21, 19:42
παρόλο που έχω στατική ip με το block των 4 όλες οι εξωτερικές θυρες είναι κλειστές. όλες οι κοινες. είναι όντως public ip που μας δίνει η ιναλαν ή είναι cgnat? ή πρέπει να ζητησουμε ποιες θυρες θέλουμε να μας ανοιξουν;
ευχαριστώ

καλησπερα, η ιναλαν δινει ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ public ip. Προσωπικα την εχω ρωτησει παρα πολλες φορες.
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.
Αν πας εδω http://lg.inalan.gr/ που ειναι δικια της σελιδα και μετα εδω https://ipinfo.io/AS200736 απο το μενου INALAN IP Geo Locate informations
δειχνει ΟΛΑ τα subnets της, μπορεις να βρεις το δικο σου και θα βρεις μεσα την ip σου.

Στο ρουτερ σου στο μενου WAN information, VOIP_INTERNET θα δεις την ip σου.

Τις πορτες ΕΣΥ τις ανοιγεις στο μενου Forward Rules > Port Mapping Configuration και Forward Rules > Port Trigger Configuration
εχεις ανοιξει πορτες? απο default το ρουτερ σου εχει ενεργο firewall.

- - - Updated - - -

τελος αν πας σε μια σελιδα τυπου showmyip δες εκει εχει την ιδια ip με αυτη στο ρουτερ σου? στο μενου WAN information, VOIP_INTERNET θα δεις την ip σου.

x_undefined
29-01-21, 19:45
Ο φίλος έχει πάρει block με IP οπότε την public διεύθυνση την έχει κατευθείαν κάποιος υπολογιστής, δεν έχει σχέση τυχόν port forward στο router.

Nikiforos
29-01-21, 19:59
Νας μας εξηγησει ακριβως τι εχει κανει να καταλαβουμε.
Κανονικα πρεπει να την διαχειριστει καποιο ρουτερ, αλλιως δεν μπορει σε αυτην να κανει τιποτα.
Δεν καταλαβαινω τι εφαρμογη μπορει να εχει σε υπολογιστη απευθειας μηδεν ασφαλεια.

- - - Updated - - -

καταρχην ειναι δυνατον static και πισω απο ΝΑΤ??? φυσικα και οχι!!!!

- - - Updated - - -

ευχαριστώ

Μπορεις να πεις την δευτερη ip που θες να την χρησιμοποιεις να καταλαβουμε?
εγω αυτα που σου εξηγησα ειναι για αυτην που παιρνει το ρουτερ.
Αλλα μπορεις να τσεκαρεις και την αλλη.
απο οσο ξερω το block ips ειναι 6 ips, αλλα μονο τις 2 μπορεις να χρησιμοποιησεις εσυ.

tromb1
29-01-21, 20:10
έχω συνδέσει ένα asus επάνω στο ρούτερ της inalan μου έχουν απενεργοποιησει το nat του Huawei κι έχω βάλει τις ip που μου έδωσαν και στο ένα και στο άλλο. αν βάλω την public ip wan δηλαδή δε μπαίνει στο ρούτερ. ενώ έμπαινα και στα 2.
ναι 2 ip χρησιμοποιώ αλλά δε φορτώνουν.
εσένα ποιες θυρες σου βγάζει ανοιχτες;

Nikiforos
29-01-21, 20:33
για να δεις τις πορτες ανοιχτες ασε τις σελιδες, βαλε ενα προγραμμα ειδικο στο κινητο και μεσω κινητης δες στο ιντερνετ του σπιτιου σου.
Εμενα δειχνει οτι εχω ανοιξει εγω μονο αλλα εχω μικροτικ ρουτερ απο πισω με DMZ και εχω κλειστα τα παντα στο ρουτερ της ιναλαν.

Το νατ στο ρουτερ της huwaei ειναι για αλλη δουλεια δεν σημαινει οτι η ip ειναι πισω απο ΝΑΤ, ειτε ειναι κλειστο ή ανοιχτο.
Εχει και αλλων ειδων ΝΑΤ.

- - - Updated - - -

Για δοκιμασε απο εδω : https://www.ipfingerprints.com/portscan.php

- - - Updated - - -

Γιατι πηρες block ip για το asus, με DMZ μια χαρα μπορουσες να παιξεις και γλιτωνεις τα παραπανω χρηματα. Το ιδιο ASUS με τον φιλο στο αλλο θεμα εχεις? https://www.adslgr.com/forum/threads/1187005-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-HG8546M-%CE%BC%CE%B5-AC56U-(%CF%8C%CF%87%CE%B9-VoIP)

@ ADSLgr.com All rights reserved.