PDA

Επιστροφή στο Forum : H Google υποστηρίζει πρόγραμμα πράσινων υπολογιστών



aria
13-06-07, 20:30
Η γιγαντιαία μηχανή αναζήτησης Google και η αμερικανική εταιρία ημιαγωγών Intel, έχουν ρίξει το βάρος τους σε ένα μαζικό σχέδιο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το φιλόδοξο πλάνο θέτει έναν στόχο για όλες τις βιομηχανίες να μειώσουν την ποσότητα κατανάλωσης ενέργειας υπολογιστών ως το 2010.

Το σχέδιο αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές κατά 54 εκατομμύρια τόνους ανά έτος - ισοδυναμούν με 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ή 20 εγκαταστάσεις με πηγή ενέργειας τον άνθρακα, δηλώνουν υπάλληλοι των εταιριών.

Οι εταιρίες Hewlett-Packard, Dell και Microsoft έχουν όλες δηλώσει συμμετοχή στην καμπάνια.

Οι υπολογιστές και άλλα ΙΤ εξαρτήματα έχουν κατηγορηθεί ότι συμβάλλουν τόσο στην αύξηση της θερμοκρασίας όσο και η βιομηχανία αεροπλάνων.

«Νομίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε τεράστια εξοικονόμηση όσον αφορά στη χρήση άνθρακα και στα ενεργειακά κόστη», δήλωσε o Pat Gelsinger, αντιπρόεδρος του digital enterprise group της Intel.


Αύξηση του κόστους;

[Ο Gelsinger] Υπολόγισε ότι η χρήση τεχνολογίας επαρκούς ενέργειας θα οδηγούσε σε αύξηση στις τιμές των υπολογιστών κατά 20 δολάρια (10 λίρες) και των servers κατά 30 δολάρια, όμως αυτά τα κόστη θα αντισταθμίζονταν από τους χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας θα ωθούνται να προσφέρουν εκπτώσεις στους καταναλωτές που αγοράζουν τους «πράσινους υπολογιστές».

Οι κατασκευαστές που είναι σύμφωνοι με το πρόγραμμα εξοικονόμησης κλίματος, συμφωνούν να σχεδιάζουν, να παράγουν και να πωλούν υλικό που ικανοποιεί κατά 80% αρχικά τα δεδομένα Energy Star της αμερικανικής Αντιπροσωπίας Προστασίας Περιβάλλοντος. Το ποσοστό θα αυξηθεί σε 90% το 2010.

Η πρωτοβουλία είναι μια επέκταση του προγράμματος World Wildlife Fund's Climate Savers το οποίο βοηθά τις εταιρίες να μειώσουν τις βλαβερές εκπομπές αερίων τους.

Στους αρχικούς υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εταιρίες Yahoo, Hitachi και Sun Microsystems.

Πέρα από τα πλεονεκτήματα για το περιβάλλον, ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, δήλωσε πως η πρωτοβουλία θα οδηγήσει σε καλύτερους υπολογιστές - περισσότερο αξιόπιστους και αθόρυβους.

Εντωμεταξύ στο ΗΒ έχει δημιουργηθεί μια νέα κυβερνητική ομάδα για την κατασκευή υπολογιστών που χρησιμοποιούν 98% λιγότερη ενέργεια από ο,τι συνήθως.


ΠΗΓΗ: BBC NEWS (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6747323.stm)

Madarb
13-06-07, 20:45
ακουγεται ωραιο...
να δουμε αν θα εφαρμοστει ομως στην τελικη.



Εντωμεταξύ στο ΗΒ έχει δημιουργηθεί μια νέα κυβερνητική ομάδα για την κατασκευή υπολογιστών που χρησιμοποιούν 98% λιγότερη ενέργεια από ο,τι συνήθως.

αυτο που λες παλι ειναι καπως ακραιο αλλα μακαρι να τα καταφερουνε.:oneup:

nmakry
13-06-07, 20:57
Φαντάζομαι τι λογαριασμούς ηλεκτρικού θα πληρώνουν οι google και yahoo για να υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή... :lol:

Iannis
13-06-07, 20:58
Ναι αντε γιατι εχουμε φτάσει στα τροφοδοτικά στα 1200 W και σε λιγο όπως παμε τα εισαγωγικά θα ειναι τα 800αρια

Soulblighter
13-06-07, 22:30
Ναι αντε γιατι εχουμε φτάσει στα τροφοδοτικά στα 1200 W και σε λιγο όπως παμε τα εισαγωγικά θα ειναι τα 800αρια

Αφού σκέφτομαι να περάσω σωλήνες στον υπολογιστή για να λειτουργεί και σαν boiler:lol:

sonic
13-06-07, 23:36
Εγώ διάβασα πριν λίγες μέρες ότι στην Αγγλία θα προωθήσουν υπηρεσίες thin client για οικιακή χρήση με στόχο την μείωση της εκπομπής co2.

Tony_Ts
14-06-07, 08:15
Πολύ καλή κίνηση και για το περιβάλλον αλλά και για την τσέπη μας! Εύγε! Ελπίζω να ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι!

Hwoarang
14-06-07, 11:44
Ωραια πολυ ωραία. Τώρα πλέον που είναι έντονη η κλιματική αλλαγή του πλανητη είπαν να κάνουν κάτι. Κάλιο αργά παρά ποτε;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.