PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα μετά από update



lsavvaid
16-09-18, 22:56
Γεια σας!

Έχω στήσει ένα ccr1009-7g-1c-1s-PC σε ένα δίκτυο που έχουμε.

σύμφωνα με τον οδηγό του denisun

Ένα ρούτερ σε λειτουργία bridge για συγχρονισμo και κλήση το mikrotik,
bridge οι υπόλοιπες θύρες για εσωτερικό δίκτυο ,dhcp γενικά όπως τα λέει ο οδηγός και δούλευε άψογα.

Σήμερα διαπίστωσα ότι δεν έχω πρόσβαση μέσω winbox και βγάζει λάθος κωδικός.

Με τα πολλά διαπίστωσα ότι κάποιος έχει κάνει αναβάθμιση σε 6.42.7 ενώ όταν αγοράστηκε και στήθηκε είχε 6.38.5

Δουλεύε έτσι άψογα για αυτά που θέλαμε μέχρι πρόσφατα

Δουλεύει κανονικά αλλά δεν μπορώ να μπω με τίποτα.

Είδα κάποια παρόμοια θέματα αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Να αποφύγω reset κλπ.

Καμία ιδέα;

Εννοείτε δεν άλλαξε ο κωδικός, απλώς προφανώς κάποιος σκαλισε κάτι και έγινε ότι εγινε


Δοκίμασα και με το winbox 3.18 τελευταίο νομίζω αλλά μάταια
Ευχαριστώ

kostas2911
16-09-18, 23:25
Αν δεν έχεις firewall ή έστω συγκεκριμένο range για πρόσβαση με winbox, κατά 99% έχει χακαριστει το router σου. Αν έχεις backup κάνε reset και restore. Αν όχι κάνε reset και φτιάξε το από την αρχή

Nikiforos
17-09-18, 06:30
καλημέρα, καταρχήν να πω ότι θα συμφωνησω με τον Κώστα.
Για αρχη στο μηχανημα αυτό εχουν προσβαση και άλλα ατομα εκτος από εσενα?
γιατι μιλας για δικτυο που εχουμε βλεπω πληθυντικο δλδ.
Μηπως καποιος πειραξε κατι? η εκδοση ROS ότι αλλαχτηκε αν εγινε από καποιον που εχει προσβαση δεν σημαινει ότι φταιει αυτή, καλο μαλιστα είναι να εχουμε τις τελευταίες εκδοσεις γιατι εχουν κλεισει τρυπες που υπηρχαν όπως σε αυτό που αναφέρεται ο Κωστας από πανω.
Εισαι σιγουρος ότι δεν αλλαξαν κωδικούς?
Πειραγματα τυπου ΝΑΤ και FW rules αρκουν να κοψουν την προσβαση τα εχω παθει και εγω και πολλοι αλλοι.
Αν θυμαμαι καλα εμπαινα από καποιο άλλο που εχει συνδεση μαζι του και αλλαζα τον κανονα, δλδ μεσω Ip - arp και μετα Telnet ή ssh.
Τωρα αν είναι ένα μονο του δεν γινεται αυτό.

Αν δεν εχει πειραξει κανεις τιποτα, και δεν εχεις καλοστημενο Firewall με περιορισμενη προσβαση από εξω, με παλιοτερη εκδοση ROS σιγουρα επεσε θυμα hacking.

Αν εχουν προσβαση και αλλα ατομα προτείνω να τους ρωτήσεις πριν κανεις οτιδήποτε.

geioannou
17-09-18, 08:29
με τους defualt κωδικους μπαινεις ?
username: admin
password: (κενο)

lsavvaid
17-09-18, 09:09
Για hacking το σκέφτηκα, υπάρχει στημένο firewall ίσως θέλει τροποποιήσεις. Ξεκίνησα αυτό εδώ που υπήρχε αλλά δεν θυμάμαι αν μπήκαν όλοι οι κανόνες

Αλλά θα μας το άφηναν λειτουργικό όπως ήταν κάνοντας αναβάθμιση ;

Επειδή βρήκα παρόμοια θέματα πήγε το μυαλό μου μήπως κάποιος έκανε αναβάθμιση.

πχ κάπου αναφέρεται παρόμοιο θέμα

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=21&t=138995

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=128967


όπως και ψάχνοντας λίγο στο google είδα και άλλα παρόμοια και πήγε το μυαλό μου μήπως κάποιος σκαλισε τίποτα.

ούτε οι default δουλεύουν.

επειδή δεν έχω τώρα φυσική πρόσβαση δουλεύει ετσι

Στο χώρο υπάρχει πρόσβαση και στον υπολογιστή από διάφορα άτομα αλλά κανείς δεν πείραξε κάτι μου λένε

και εδώ που λένε να δοκιμάσω
3.14 winbox δεν το δοκίμασα ακόμη

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=134854

geioannou
17-09-18, 09:47
και εδώ που λένε να δοκιμάσω
3.14 winbox δεν το δοκίμασα ακόμη

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=134854

νομιζω σε αυτη την περιπτωση βγαζει το παρακατω
ERROR: router requires newer winbox, please upgrade

δοκιμασε το και μακαρι να μπεις.
παντως επειδη αμα ηταν επιθεση απο εξω περισσοτερο λογικο μου φαινεται να στο καναν μανταρα και να μην επαιζε τιποτα μετα παρα κατι αλλο.
μηπως καποιος το πειραξε κατα λαθος απο τον κοσμο που εχει προσβαση αλλα δεν το λεει οχι απο αμηχανια αισθανομενος ασχημα.

lsavvaid
17-09-18, 15:39
Και εγώ αυτό λέω θα το έκαναν μαντάρα αν έμπαινε κάποιος και ποίος ο λόγος να κάνει upgrade ;

Θέλει reset οπότε

Επειδή έχω backup με την έκδοση 6.38.5 θα παίξει αν τη φορτώσω στην 6.42.7;

Nikiforos
17-09-18, 20:41
καλησπερα, λογικα δεν θα εχεις προβλημα με το backup, καλο ειναι ομως να παιρνουμε και τα exports γιατι μερικες φορες δεν παιζει σωστα το backup ειδικα αν ειναι απο αλλο μηχανημα (οκ σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι) απλα το αναφερω.

@ ADSLgr.com All rights reserved.