PDA

Επιστροφή στο Forum : Disconnects - SNR 8.5 στην Tellas/ 12.5 στον ΟΤΕ



kloklo
14-06-07, 18:54
Γεια σας.

Έχω εδώ και σχεδόν 6 μήνες το Tellas Zisto.

Τυρρανιέμαι από συνεχή disconnects από την πρώτη στιγμή που το εβαλα!!
Συνέχεια με πετάει έξω, και επανέρχεται γρήγορα βέβαια, αλλά πολλές φορές μιλάμε για πάρα πολλά disconnects, σε σημείο που σου σπάνε τα νευρα.

Πρέπει να έχω πάρει γύρω στις 100 φορές στην Τελλάς (από το τμήμα δικτύου και την τεχνικη υποστηριξη, μεχρι διαφορους προισταμενους) κυριολεκτικα, και αφού με δουλευουν κανονικά, και μου λένε ότι θα το κοιτάξουν και θα με πάρουν τηλέφωνο, βαρέθηκα και τωρα δεν ασχολούμαι καθόλου, απλώς περιμένω να κόψω την σύνδεση και να πάω σε HOL ή NetOne.

Κάτι που παρατήρησα όμως, και είναι κάπως περίρεγο είναι το εξής:

Κοιτάω τις μετρησεις στατιστικών γραμμής, και με την Τελλας το SNR Margin είναι 8.5, ενώ όταν συνδέομαι με την γραμμή του ΟΤΕ-Αλτεκ το SNR Margin πάει αυτομάτως στα 12.5 !!

Δεν είναι αυτό κάπως περίεργο? Δηλαδή εφόσον ο τοπικός βρόχος είναι κοινός και στις 2 περιπτώσεις, τι σημαίνει αυτό? Μήπως όι το δίκτυο της Τελλάς έχει πρόβλημα? Και αυτό το λέω γιατί είχα σχεδόν πεισθεί ότι το πρόβλημα ήταν λόγω δικτύου ΟΤΕ (τοπικός βρόχος), αλλά απότι φαίνεται από αυτό, νομίζω ότι τελικά μάλλον το σφάλμα είναι περι΄σσότερο της Τελλας...

Τι πιστέυετε εσείς? Μήπως έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο?

Tatiana
14-06-07, 22:36
Αν είσαι ΖΙΣΤΟ για να συνδέεσαι με ΟΤΕ προφανώς χρησιμοποιείς άλλη γραμμή.

Έχεις 2 γραμμές? Η κάθε γραμμή έχει και διαφορετικό όριο και διαφορετικές μετρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η γραμμή σου δεν είναι καλή.

Επίσης το SNR επηρρεάζεται και από την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεις κοινώς δεν έιναι το ίδιο στο 1 και στα 4 MBit

kloklo
15-06-07, 19:51
Αν είσαι ΖΙΣΤΟ για να συνδέεσαι με ΟΤΕ προφανώς χρησιμοποιείς άλλη γραμμή.

Έχεις 2 γραμμές? Η κάθε γραμμή έχει και διαφορετικό όριο και διαφορετικές μετρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η γραμμή σου δεν είναι καλή.

Επίσης το SNR επηρρεάζεται και από την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεις κοινώς δεν έιναι το ίδιο στο 1 και στα 4 MBit

Ναι ειναι 2 γραμμες, αλλά από το ίδιο ΚΑΦΑΟ ερχονται και οι 2, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτη η διαφορά στο SNR που δεν είναι και μικρή....Ισως να εχεισ δικιο για την ταχύτητα...

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι ενω ειμαι κοντα στο Α/Κ ΟΤΕ χω τόσο χάλια γραμμη??:hmm::hmm:

Tatiana
15-06-07, 23:33
Ναι ειναι 2 γραμμες, αλλά από το ίδιο ΚΑΦΑΟ ερχονται και οι 2, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτη η διαφορά στο SNR που δεν είναι και μικρή....Ισως να εχεισ δικιο για την ταχύτητα...

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι ενω ειμαι κοντα στο Α/Κ ΟΤΕ χω τόσο χάλια γραμμη??:hmm::hmm:

Δεν έχει καμμία σημασία ότι έρχονται από το ίδιο καφαο, έχουν διαφορετικά όρια, η μία μπορεί να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την άλλη, να 'πέφτει' πάνω σε κάποια τρίτη...πολλά παίζουν...

Όσο για το χάλι της γραμμής το έχουμε ξαναπεί...με τα χάλια του χαλκού το ADSL είναι θαύμα το πως περνάει σε κάποιες περιπτώσεις....αρχικά πάντως θα ζήταγα αλλαγή ορίου στον ΟΤΕ αν και είναι χρονοβόρα διαδικιασία.

Όσο για τη διαφορά του SNR λόγω ταχύτητας είναι σίγουρο αυτό που σου λέω.....

vaggoulas
16-06-07, 01:52
Κοιτάω τις μετρησεις στατιστικών γραμμής, και με την Τελλας το SNR Margin είναι 8.5, ενώ όταν συνδέομαι με την γραμμή του ΟΤΕ-Αλτεκ το SNR Margin πάει αυτομάτως στα 12.5 !!
Η γραμμή του ΟΤΕ τι ταχύτητα είναι?Είναι 4Mbit καθώς στα στατιστικά παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο.Όσο ανεβαίνει η ταχύτητα ανεβαίνει και ο θόρυβος.Επίσης η κάθε γραμμή είναι άλλος χαλκός,άλλη κατάσταση η κάθε μία άσχετα αν είναι στο ίδιο ΚΑΦΑΟ.

kloklo
16-06-07, 05:38
Ναι του ΟΤΕ ειναι 2 Mbit ενω Τελλάς ειναι 4 Mbit....
Αλλά για καθηστε ρε παιδιά, αν 2 Mbit φερνουν τόση διαφορά, δηλαδή το πάνε στο SNR 8 που ειναι το οριο για να παιζει, τωρα που σκέφτομαι να βαλω HOL στα 12 ή 16 Mbps, που θα φτάσει δηλαδή 1 ??? :vava:

Τατιάνα, σε παρακαλώ πολυ, δωσμου λίγες πληροφορίες για το τι ειναι αυτη η αλλαγή οριου??
Τι σημαίνει, και πως το ζητάμε στον ΟΤΕ? ΚΑι πως θα το αιτιολογήσω? Θα το καταλάβουν ή θα τους το λεω και δεν θα περνουν χαμπάρι? (Το έχεις κανει εσυ? Και αν ναι, είδες βελτίωση?)

Να σου πω, με συμφερει καλυτερα να ζητησω γραμμή από ΟΤΕ, και να παω σε Shared LLU HOL, ή να παω κατευθείαν στο Full LLU της HOL? Θελω να πω, μήπως όταν πας σε γραμμή ΟΤΕ σου δίνουν καλύτερες γραμμές ή ειναι πιο ευκολο τελοσπαντων να σου βελτιωσουν την γραμμή αν ειναι νεα γραμμή και δηλώσεις βλάβη?

ΥΓ. Αααα, Τατιανα τώρα το είδα....πως εχεις 8/1 στην Τελλάς?? Πως γίνεται αυτό? Απότι ξέρω έχουν το Ζιστο στα 4 που εχω και εγω και το 4/1 για επιχειρησεις.....:hmm::hmm:

Tatiana
16-06-07, 16:24
Τατιάνα, σε παρακαλώ πολυ, δωσμου λίγες πληροφορίες για το τι ειναι αυτη η αλλαγή οριου??
Τι σημαίνει, και πως το ζητάμε στον ΟΤΕ? ΚΑι πως θα το αιτιολογήσω? Θα το καταλάβουν ή θα τους το λεω και δεν θα περνουν χαμπάρι? (Το έχεις κανει εσυ? Και αν ναι, είδες βελτίωση?)

Να σου πω, με συμφερει καλυτερα να ζητησω γραμμή από ΟΤΕ, και να παω σε Shared LLU HOL, ή να παω κατευθείαν στο Full LLU της HOL? Θελω να πω, μήπως όταν πας σε γραμμή ΟΤΕ σου δίνουν καλύτερες γραμμές ή ειναι πιο ευκολο τελοσπαντων να σου βελτιωσουν την γραμμή αν ειναι νεα γραμμή και δηλώσεις βλάβη?

ΥΓ. Αααα, Τατιανα τώρα το είδα....πως εχεις 8/1 στην Τελλάς?? Πως γίνεται αυτό? Απότι ξέρω έχουν το Ζιστο στα 4 που εχω και εγω και το 4/1 για επιχειρησεις.....:hmm::hmm:

Η αλλαγή ορίου είναι τεχνικός όρος.....θα πρέπει να μιλήσεις με τεχνικό.....χμμ...δηλώνεις βλάβη και όταν έρθει και τη μετρήσει (τη γραμμή)το ζητάς....ή δοκιμάζεις κατευθείαν στον ΟΤΕ.....δεν είναι δύσκολο απλά πιθανώς δύσκολο να τους πείσεις.....

Αιτιολογία είναι τα συνεχή disconnects και ο θόρυβος της γραμμης.....

Όχι δε σου δίνουν καλύτερη γραμμή αν πας σε ΟΤΕ....είναι η τύχη με τις γραμμές δυστυχώς.....

Όσο για τη γραμμή μου......benefits of the trade my dear.....:oops:

kloklo
16-06-07, 18:38
Η αλλαγή ορίου είναι τεχνικός όρος.....θα πρέπει να μιλήσεις με τεχνικό.....χμμ...δηλώνεις βλάβη και όταν έρθει και τη μετρήσει (τη γραμμή)το ζητάς....ή δοκιμάζεις κατευθείαν στον ΟΤΕ.....δεν είναι δύσκολο απλά πιθανώς δύσκολο να τους πείσεις.....

Αιτιολογία είναι τα συνεχή disconnects και ο θόρυβος της γραμμης.....

Όχι δε σου δίνουν καλύτερη γραμμή αν πας σε ΟΤΕ....είναι η τύχη με τις γραμμές δυστυχώς.....

Όσο για τη γραμμή μου......benefits of the trade my dear.....:oops:

Σε ευχαριστώ. Για να καταλάβω όμως,όταν η γραμμή έχει χάλια στατιστικά αυτό λογικά σημαίνει ότι υπαρχει κάποιο πρόβλημα στο φυσικό κύκλωμα (χαλκός) έτσι δεν ειναι? Οπότε με την "αλλαγή ορίου" κανουν καποια φυσική διόρθωση (στην γραμμή/χαλκος) ή απλά ρυθμιζουν κατι άλλο σε καποια μηχανήματα?

Τώρα, να σου πω, οσο για τον θορυβο που λες (ενω ειναι προφανες) ο ΟΤΕ δεν το παραδεχεται. Δηλαδή όταν ηρθαν επειδη τους είχα καλέσει για θορυβο και αποσυνδεσεις, βγάλαν την γραμμή μια χαρά και φύγαν...Είναι δυνατόν?? Ειναι μια χαρά από θορυβο μια γραμμη με SNR 8.5 ??? Δεν ξερω που και πως θα βρω το δίκιο μου με τους ανευθυνους ΟΤΕτζηδες......:sorry:

Τι εννοεις για το 8/1 ? Οτι εισαι εκ των έσω? ;)

Tatiana
16-06-07, 21:37
Σε ευχαριστώ. Για να καταλάβω όμως,όταν η γραμμή έχει χάλια στατιστικά αυτό λογικά σημαίνει ότι υπαρχει κάποιο πρόβλημα στο φυσικό κύκλωμα (χαλκός) έτσι δεν ειναι? Οπότε με την "αλλαγή ορίου" κανουν καποια φυσική διόρθωση (στην γραμμή/χαλκος) ή απλά ρυθμιζουν κατι άλλο σε καποια μηχανήματα?

Τώρα, να σου πω, οσο για τον θορυβο που λες (ενω ειναι προφανες) ο ΟΤΕ δεν το παραδεχεται. Δηλαδή όταν ηρθαν επειδη τους είχα καλέσει για θορυβο και αποσυνδεσεις, βγάλαν την γραμμή μια χαρά και φύγαν...Είναι δυνατόν?? Ειναι μια χαρά από θορυβο μια γραμμη με SNR 8.5 ??? Δεν ξερω που και πως θα βρω το δίκιο μου με τους ανευθυνους ΟΤΕτζηδες......:sorry:

Τι εννοεις για το 8/1 ? Οτι εισαι εκ των έσω? ;)

Όχι απαραίτητα ο χαλκός....είναι πολί πιθανό να πέφτει κοντά σε άλλη γραμμή το οποίο με την αλλαγή ορίου διορθώνεται.

Το πως μετράει τη γραμμή ο ΟΤΕ είναι με τρόπο ώστε να τι βγάλει ΟΚ.........είναι δύσκολο καλύτερα θα 'ηταν να το ζητήσει η ΤΕΛΛΑΣ

kloklo
18-06-07, 16:35
Ε, λοιπον θα τρελαθώ! :worthy:

Με το Speedtouch 536, μου δειχνει οτι έχω Attenuation=31.5 SNR=8.5 (γραμμή Τελλάς 4 Mbit)

Μόλις δοκίμασα σήμερα να συνδεθω με ενα Siemens Speedstream 4200, μου δείχνει Attenuation=28.5 SNR=21, ΄!!!! :worthy:
Καμια σχέση δηλαδή ειδικά στο SNR που από 8 που ήταν χάλια πήγε στο 21 που είναι θαυμάσιο!!

Τώρα τι συμβαίνει άραγε? Πως δικαιολογείται αυτη η τεράστια διαφορά?
Στην συγκεκριμενη συνδεση είχα πολύ συχνες αποσυνδέσεις (αλλά μόνο με το Speedtouch, το εχω δοκιμάσει).
Τωρα που το Siemens δειχνει πολύ καλές τιμές, να ειναι αραγε εικονικές, ή όντως πετυχαίνει μιά ΤΟΣΟ καλύτερη σύνδεση και τα νουμερα ειναι πραγματικά?? (από την ωρα που συνδεθηκα δε εχω αποσυνδεση ακόμη, αλλά ειναι νωρίς για να βγει απόφαση)

Gap
18-06-07, 16:38
Ε, λοιπον θα τρελαθώ! :worthy:

Με το Speedtouch 536, μου δειχνει οτι έχω Attenuation=31.5 SNR=8.5 (γραμμή Τελλάς 4 Mbit)

Μόλις δοκίμασα σήμερα να συνδεθω με ενα Siemens Speedstream 4200, μου δείχνει Attenuation=28.5 SNR=21, ΄!!!! :worthy:
Καμια σχέση δηλαδή ειδικά στο SNR που από 8 που ήταν χάλια πήγε στο 21 που είναι θαυμάσιο!!

Τώρα τι συμβαίνει άραγε? Πως δικαιολογείται αυτη η τεράστια διαφορά?
Στην συγκεκριμενη συνδεση είχα πολύ συχνες αποσυνδέσεις (αλλά μόνο με το Speedtouch, το εχω δοκιμάσει).
Τωρα που το Siemens δειχνει πολύ καλές τιμές, να ειναι αραγε εικονικές, ή όντως πετυχαίνει μιά ΤΟΣΟ καλύτερη σύνδεση και τα νουμερα ειναι πραγματικά?? (από την ωρα που συνδεθηκα δε εχω αποσυνδεση ακόμη, αλλά ειναι νωρίς για να βγει απόφαση)

Φίλε μήπως όλα τελικά δείχνουν ότι έφταιγε το speedtouch?:hmm:

kloklo
18-06-07, 17:18
Φίλε μήπως όλα τελικά δείχνουν ότι έφταιγε το speedtouch?:hmm:

Κοιτα, αγορασαμε 2 ολοκαινουργια Σπεετοθψη 536 με τον αδερφό μου.
Και εχω χρησιμοποιησει και τα 2, και μου δείχνουν και τα 2 τις ίδιες μετρήσεις....:hmm:

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι και τα 2 είναι ελαττωματικά.....Εκτός αν κάτι συμβαίνει γενικότερα με αυτο το μοντέλο...τι να πω...Αν κάποιος ξερει κατι παραπάνω ας μας πει...

Gap
18-06-07, 17:51
Κοιτα, αγορασαμε 2 ολοκαινουργια Σπεετοθψη 536 με τον αδερφό μου.
Και εχω χρησιμοποιησει και τα 2, και μου δείχνουν και τα 2 τις ίδιες μετρήσεις....:hmm:

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι και τα 2 είναι ελαττωματικά.....Εκτός αν κάτι συμβαίνει γενικότερα με αυτο το μοντέλο...τι να πω...Αν κάποιος ξερει κατι παραπάνω ας μας πει...

Αυτό που λες δεν το ήξερα.... σίγουρα είναι πολύ περίεργο

kloklo
18-06-07, 21:56
Αλλο τρελό....Μετα από 7 ωρες χρησης το SNR στο Siemens επεσε στο 15 απο το 23 !!!
Δικαιολογείται αυτό?

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.