PDA

Επιστροφή στο Forum : δημιουργια VLAN



madrivermadonus
07-12-18, 00:00
Καλησπέρα


Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα VLAN στην ether2. δημιούργησα ένα vlan στα Interfaces και στο switch.
Αλλα δεν μπορώ να βάλω ip ωστε στο VLAN που δημιουργηθηκε να δινει την πχ 10.0.0.1/24
Το ψάχνω αλλα δεν βρίσκω τίποτα...
καμιά ιδέα;

123456789
09-12-18, 10:44
τι προσπαθείς να πετύχεις? ποιο πρόβλημα προσπαθείς να λύσεις? περιέγραψέ το μας πρώτα! μαζί με αυτό πες μας και τα μοντέλα από switch/router Κλπ

madrivermadonus
09-12-18, 17:07
δεν προσπαθώ να λύσω κάποιο πρόβλημα, απλώς πειραματίζομαι με ένα Μικροτικ router σπίτι.
ήθελα να δημιουργήσω vlans σε ports χωρίς χρήση switch.

romankonis
09-12-18, 20:25
Οκ, απο τα 5 ports, στα 4 ports μπορεις να κανείς vlans και να κουμπώσεις 4 συσκευές μόνο αν δεν θέλεις switch.

madrivermadonus
09-12-18, 21:32
Οκ, απο τα 5 ports, στα 4 ports μπορεις να κανείς vlans και να κουμπώσεις 4 συσκευές μόνο αν δεν θέλεις switch.

το θεμα ειναι οτι εφτιαξα ενα vlan στην ether2 και κουμπωσα laptop αλλα επικοινωνει με ολες τις συσκευες.
δεν θα επρεπε να μην μπορει να επικοινωνησει με τις αλλες συσκευες εφοσον αυτη μονο ανηκει σε vlan;
πρεπει να φτιαξω σε ολα τα port vlans?

kostas2911
09-12-18, 22:05
Η default λειτουργία του Router είναι να δρομολογεί την κίνηση και όχι να την κόβει.
Αν δεν θες να επικοινωνούν τα Vlans θα πρέπει να φτιάξεις τους ανάλογους κανόνες στο firewall

madrivermadonus
09-12-18, 22:25
Η default λειτουργία του Router είναι να δρομολογεί την κίνηση και όχι να την κόβει.
Αν δεν θες να επικοινωνούν τα Vlans θα πρέπει να φτιάξεις τους ανάλογους κανόνες στο firewall

οκ, νόμιζα οτι φτιαχνοντας ενα vlan το απομονωνει απο το υπολοιπο δικτυο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει επικοινωνία κάτι που μάλλον ισχύει στα managed switch.
ευχαριστώ

eliasbats
16-12-18, 01:56
οκ, νόμιζα οτι φτιαχνοντας ενα vlan το απομονωνει απο το υπολοιπο δικτυο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει επικοινωνία κάτι που μάλλον ισχύει στα managed switch.
ευχαριστώ

Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να έχει διαφορά με το managed switch. Εσύ φαντάζομαι έφτιαξες και IP address σε αυτό το vlan (SVI) γι'αυτό και η συσκευή που συνέδεσες μπορούσε και μίλαγε με το υπόλοιπο δίκτυο. Αν είχες φτιάξει μόνο ένα Layer 2 VLAN, χωρίς IP address, δεν θα έπρεπε να μιλάει.

madrivermadonus
16-12-18, 09:38
Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να έχει διαφορά με το managed switch. Εσύ φαντάζομαι έφτιαξες και IP address σε αυτό το vlan (SVI) γι'αυτό και η συσκευή που συνέδεσες μπορούσε και μίλαγε με το υπόλοιπο δίκτυο. Αν είχες φτιάξει μόνο ένα Layer 2 VLAN, χωρίς IP address, δεν θα έπρεπε να μιλάει.

δημιούργησα απο

interfaces--ethernet2 ενα vlan1 και ομοιως στο tab vlan το vlan1 και απο :

switch--vlan το vlan1 στην ether2 αλλα αν κουμπωσω laptop εποικοινωνει κανονικα με το υπολοιπο δίκτυο...

δεν εχω δωσει καπου Ip.

πρεπει να φτιαξω vlans και για τα υπολοιπα interfaces για να παίξει;

kostas2911
16-12-18, 18:22
δημιούργησα απο

interfaces--ethernet2 ενα vlan1 και ομοιως στο tab vlan το vlan1 και απο :

switch--vlan το vlan1 στην ether2 αλλα αν κουμπωσω laptop εποικοινωνει κανονικα με το υπολοιπο δίκτυο...

δεν εχω δωσει καπου Ip.

πρεπει να φτιαξω vlans και για τα υπολοιπα interfaces για να παίξει;

Δεν μας λες καλύτερα τι θες να πετύχεις;

madrivermadonus
16-12-18, 20:11
Δεν μας λες καλύτερα τι θες να πετύχεις;

για πειραματικο σκοπο θέλω να δημιουργήσω vlans, να δω οτι παιζουν κανονικα και απομονωνονται μεταξυ τους.
αυτη τη στιγμη τιποτα συγκεκριμενο.
Δηλαδή να μην μπορεουν να πεικοινωνησουν το laptop με το pc αφού ανήκουν σε διαφορετικό VLAN.
ether1---VLAN1---LAPTOP
ether2 ---VLAN2---Desktop PC

Όσο γιαυτο που είχες γράψει παραπάνω δε νομιζω να πρεπει να μπει κανονας firewall για να γινει κατι τετοιο.
Φαντάζομαι οτι με τη δημιουργία και μόνο των VLAN μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου αυτος είναι ο κύριος λόγος ύπαρξής τους.

kostas2911
16-12-18, 21:50
για πειραματικο σκοπο θέλω να δημιουργήσω vlans, να δω οτι παιζουν κανονικα και απομονωνονται μεταξυ τους.
αυτη τη στιγμη τιποτα συγκεκριμενο.
Δηλαδή να μην μπορεουν να πεικοινωνησουν το laptop με το pc αφού ανήκουν σε διαφορετικό VLAN.
ether1---VLAN1---LAPTOP
ether2 ---VLAN2---Desktop PC

Όσο γιαυτο που είχες γράψει παραπάνω δε νομιζω να πρεπει να μπει κανονας firewall για να γινει κατι τετοιο.
Φαντάζομαι οτι με τη δημιουργία και μόνο των VLAN μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου αυτος είναι ο κύριος λόγος ύπαρξής τους.

Καλά μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις, δεν παρεξηγούμαι.

Αν τα pc έχουν gateway το router ακόμα και σε διαφορετικά vlan (L2) να είναι, χωρίς firewall κανόνες θα μιλάνε κανονικά μεταξύ τους σε L3.

Τώρα πάμε σε αυτό που θέλεις να κάνεις.
Πως έιναι το setup σου; έχεις bridge; Αν ναι πρέπει να φτιάξεις τα vlan στο bridge.
Αν δεν έχεις δεν βρίσκω λόγο να φτιάξεις vlan εκτός και αν θες να φτιάξεις trunk πόρτα, κάθε interface θα είναι ξεχωριστό δίκτυο.
Τα pc όμως πάλι θα μιλάνε μεταξύ τους σε L3 αν έχουν gateway το router και δεν έχεις firewall.

Συνήθως τα vlan σε router χρειάζονται για trunk πόρτες.

madrivermadonus
17-12-18, 00:22
Καλά μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις, δεν παρεξηγούμαι.

Αν τα pc έχουν gateway το router ακόμα και σε διαφορετικά vlan (L2) να είναι, χωρίς firewall κανόνες θα μιλάνε κανονικά μεταξύ τους σε L3.

Τώρα πάμε σε αυτό που θέλεις να κάνεις.
Πως έιναι το setup σου; έχεις bridge; Αν ναι πρέπει να φτιάξεις τα vlan στο bridge.
Αν δεν έχεις δεν βρίσκω λόγο να φτιάξεις vlan εκτός και αν θες να φτιάξεις trunk πόρτα, κάθε interface θα είναι ξεχωριστό δίκτυο.
Τα pc όμως πάλι θα μιλάνε μεταξύ τους σε L3 αν έχουν gateway το router και δεν έχεις firewall.

Συνήθως τα vlan σε router χρειάζονται για trunk πόρτες.

Σόρυ που επανέρχομαι αλλα για να το ξεκαθαρίσουμε:
Απο όσα γνωρίζω και διαβάζω τα VLAN μεταξύ τους, σε επίπεδο L2 δεν επικοινωνούν αφού το switch στέλνει μονο στη mac που θελει.
Για να επικοινωνησουν 2 pc σε διαφορετικα VLAΝ θελει ρουτερ ωστε να αποκτησει προσβαση σε L3..(ip κτλ).
Σωστα; Μου διαφεύγει κάτι;

geioannou
24-02-19, 08:45
για να μην ανοιγω αλλο θρεντ να ρωτησω κατι σχετικα με τα VLAN.

εστω σε ενα οικιακο δικτυο οτι υπαρχει ενα mikrotik οπου υπαρχουν δυο υποδικτυα. το 192.168.1.0/27 και το 192.168.1.32/28.
το καθε ενα απο αυτα βγαινει απο διαφορετικη ether του mikrotik, το καθε ενα τρεχει τον δικο του DHCP και αυτα ειναι επανω σε ενα switch managed οπου και απο εκει παιρνουν τα μηχανηματα δικτυο.
Ως λογικο το ενα δικτυο δεν επικοινωνει με το αλλο.
Αν ομως θελουμε να επικοινωνησουν για καποιο λογο μπορουν ? και αν ναι τι πρεπει να κανω?
αν πχ. στο πρωτο δικτυο υπαρχει ενας NAS server στην 192.168.1.3 , πως θα μπορουν τα μηχανηματα του αλλου vlan ( 192.168.1.32/28) να δουν τον NAS ?

kostas2911
24-02-19, 12:23
Από default θα επικοινωνούν μέσω του router.

Τα μηχανήματα στο 192.168.1.32/28 ξέρουν ότι το 192.168.1.3 δεν ανηκει στο subnet τους οπότε θα στείλουν την κινηση στο default gateway δηλαδή στο mikrotik. Το mikrotik με τη σειρά του ξέρει που είναι το 192.168.1.3 και θα στειλει την κινηση κανονικά εκτός κι αν το κόβεις με κάποιο firawall κανόνα.

madrivermadonus
24-02-19, 12:30
για να μην ανοιγω αλλο θρεντ να ρωτησω κατι σχετικα με τα VLAN.

εστω σε ενα οικιακο δικτυο οτι υπαρχει ενα mikrotik οπου υπαρχουν δυο υποδικτυα. το 192.168.1.0/27 και το 192.168.1.32/28.
το καθε ενα απο αυτα βγαινει απο διαφορετικη ether του mikrotik, το καθε ενα τρεχει τον δικο του DHCP και αυτα ειναι επανω σε ενα switch managed οπου και απο εκει παιρνουν τα μηχανηματα δικτυο.
Ως λογικο το ενα δικτυο δεν επικοινωνει με το αλλο.
Αν ομως θελουμε να επικοινωνησουν για καποιο λογο μπορουν ? και αν ναι τι πρεπει να κανω?
αν πχ. στο πρωτο δικτυο υπαρχει ενας NAS server στην 192.168.1.3 , πως θα μπορουν τα μηχανηματα του αλλου vlan ( 192.168.1.32/28) να δουν τον NAS ?

αν θελεις να μην επικοινωνουν το κανεις απο το managed switch με τα vlan σε επιπεδο layer2.
αλλιως οπως ειπε και ο Kostas2911 θα επικοινωνουν αφου θα ανηκουν στο ιδιο δικτυο. (1.0)

kostas2911
24-02-19, 12:51
για να μην ανοιγω αλλο θρεντ να ρωτησω κατι σχετικα με τα VLAN.

εστω σε ενα οικιακο δικτυο οτι υπαρχει ενα mikrotik οπου υπαρχουν δυο υποδικτυα. το 192.168.1.0/27 και το 192.168.1.32/28.
το καθε ενα απο αυτα βγαινει απο διαφορετικη ether του mikrotik, το καθε ενα τρεχει τον δικο του DHCP και αυτα ειναι επανω σε ενα switch managed οπου και απο εκει παιρνουν τα μηχανηματα δικτυο.
Ως λογικο το ενα δικτυο δεν επικοινωνει με το αλλο.
Αν ομως θελουμε να επικοινωνησουν για καποιο λογο μπορουν ? και αν ναι τι πρεπει να κανω?
αν πχ. στο πρωτο δικτυο υπαρχει ενας NAS server στην 192.168.1.3 , πως θα μπορουν τα μηχανηματα του αλλου vlan ( 192.168.1.32/28) να δουν τον NAS ?

αν θελεις να μην επικοινωνουν το κανεις απο το managed switch με τα vlan σε επιπεδο layer2.
αλλιως οπως ειπε και ο Kostas2911 θα επικοινωνουν αφου θα ανηκουν στο ιδιο δικτυο. (1.0)
Δεν ανοικουν στο ίδιο δίκτυο. Σε διαφορετικό ειναι. Απλά θα έχουν τον ίδιο router σαν gateway και θα επικοινωνούν μέσω αυτού όχι μέσω του switch.

geioannou
24-02-19, 13:38
Από default θα επικοινωνούν μέσω του router.

Τα μηχανήματα στο 192.168.1.32/28 ξέρουν ότι το 192.168.1.3 δεν ανηκει στο subnet τους οπότε θα στείλουν την κινηση στο default gateway δηλαδή στο mikrotik. Το mikrotik με τη σειρά του ξέρει που είναι το 192.168.1.3 και θα στειλει την κινηση κανονικά εκτός κι αν το κόβεις με κάποιο firawall κανόνα.

δυστυχως το ενα δικτυο δεν βλεπει το αλλο. δηλαδη απο το 32/28 δεν φαινεται ο NAS στο X.X.1.3 και δεν υπαρχει κανενας κανονας που να το κοβει αυτο!!
τι μπορει να συμβαινει ?

να ρωτησω και κατι αλλο. το κοινο μεταξυ των δυο δικτυων ειναι οτι το ειναι επανω στον ιδιο router. ειναι σωστο οτι το καθε δικτυο εχει ως gateway, IP απο το ευρος του καθε ενος το καθε ενα ? νομιζω πως ναι αλλα το ρωταω για σιγουρια.

δεν ξερω το κατα ποσο το προβλημα μπορει να το κανει το switch.

το vlan λειτουργει κανονικα μονο οταν εχω ρυθμισει τις πορτες σε untagged και αμα το αλλαξω σε tagged δεν παιζει. δεν ξερω εαν αυτο ειναι σωστο, αλλα οταν το εστεινα πιστευα οτι θα επαιζε στο tagged !
στην παρακατω εικονα φαινεται τι λεω. η πορτες 23, 24 ειναι το vlan. Στην 23 βλεπει το mikrotik και η 24 παει στο patch panel και απο στον υπολογιστη που κανω τις δοκιμες.

201812

kostas2911
24-02-19, 15:49
Από default θα επικοινωνούν μέσω του router.

Τα μηχανήματα στο 192.168.1.32/28 ξέρουν ότι το 192.168.1.3 δεν ανηκει στο subnet τους οπότε θα στείλουν την κινηση στο default gateway δηλαδή στο mikrotik. Το mikrotik με τη σειρά του ξέρει που είναι το 192.168.1.3 και θα στειλει την κινηση κανονικά εκτός κι αν το κόβεις με κάποιο firawall κανόνα.

δυστυχως το ενα δικτυο δεν βλεπει το αλλο. δηλαδη απο το 32/28 δεν φαινεται ο NAS στο X.X.1.3 και δεν υπαρχει κανενας κανονας που να το κοβει αυτο!!
τι μπορει να συμβαινει ?

να ρωτησω και κατι αλλο. το κοινο μεταξυ των δυο δικτυων ειναι οτι το ειναι επανω στον ιδιο router. ειναι σωστο οτι το καθε δικτυο εχει ως gateway, IP απο το ευρος του καθε ενος το καθε ενα ? νομιζω πως ναι αλλα το ρωταω για σιγουρια.

δεν ξερω το κατα ποσο το προβλημα μπορει να το κανει το switch.

το vlan λειτουργει κανονικα μονο οταν εχω ρυθμισει τις πορτες σε untagged και αμα το αλλαξω σε tagged δεν παιζει. δεν ξερω εαν αυτο ειναι σωστο, αλλα οταν το εστεινα πιστευα οτι θα επαιζε στο tagged !
στην παρακατω εικονα φαινεται τι λεω. η πορτες 23, 24 ειναι το vlan. Στην 23 βλεπει το mikrotik και η 24 παει στο patch panel και απο στον υπολογιστη που κανω τις δοκιμες.

201812
Η ip του gateway εννοείται ότι θα είναι στο range του κάθε subnet.
Το αν θα είναι tagged η untagged το vlan στο switch εξαρτάται από το setup σου.

Τα pc στο δίκτυο /28 τι μάσκα έχουν;
Το Nas τι μάσκα έχει;

geioannou
24-02-19, 18:22
Η ip του gateway εννοείται ότι θα είναι στο range του κάθε subnet.


ετσι το περιμενα και εγω αλλα ειπα να το ρωτησω για την οποια αλλη περιπτωση!




Τα pc στο δίκτυο /28 τι μάσκα έχουν;
Το Nas τι μάσκα έχει;

Βαση του Subnet Calculator (http://www.subnet-calculator.com/) οπου το κανει ευκολα και γρηγορα για εμας, το /27 εχει 255.255.255.224 και το /28 255.255.255.240. θα ,μπορουσε να ειναι αλλιως! ετσι δεν προκύπτει !
το NAS εχει την 255.255.255.224

madrivermadonus
24-02-19, 19:07
Δεν ανοικουν στο ίδιο δίκτυο. Σε διαφορετικό ειναι. Απλά θα έχουν τον ίδιο router σαν gateway και θα επικοινωνούν μέσω αυτού όχι μέσω του switch.

σωστα...(παραληψη μου) ειναι σε διαφορετικα υποδικτυα οποτε ειναι λογικο να μην επικοινωνουν.
οσο αφορα την gateway που λες εχει να κανει με το οτι βγαινουν στο ιντερνετ.

eliasbats
24-02-19, 20:07
δυστυχως το ενα δικτυο δεν βλεπει το αλλο. δηλαδη απο το 32/28 δεν φαινεται ο NAS στο X.X.1.3 και δεν υπαρχει κανενας κανονας που να το κοβει αυτο!!
τι μπορει να συμβαινει ?


Είσαι σίγουρος ότι το 1 δίκτυο δεν βλέπει το άλλο? Δεν μπορείς να κάνεις Ping από συσκευές του ενός δικτύου προς το άλλο... ή απλά δεν δουλεύει το NAS ως εφαρμογή, δηλαδή να δεις τα shares και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία? Το ρωτάω αυτό δίοτι μερικά file sharing protocols για διευκόλυνση λειτουργούν by default με broadcast/multicast traffic για να ανακαλούψουν γείτονες κλπ κλπ. και ίσως χρειάζεται ειδική παραμετροποίηση για να λειτουργήσει με clients από διαφορετικό subnet.

geioannou
24-02-19, 20:17
Είσαι σίγουρος ότι το 1 δίκτυο δεν βλέπει το άλλο? Δεν μπορείς να κάνεις Ping από συσκευές του ενός δικτύου προς το άλλο... ή απλά δεν δουλεύει το NAS ως εφαρμογή, δηλαδή να δεις τα shares και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία? Το ρωτάω αυτό δίοτι μερικά file sharing protocols για διευκόλυνση λειτουργούν by default με broadcast/multicast traffic για να ανακαλούψουν γείτονες κλπ κλπ. και ίσως χρειάζεται ειδική παραμετροποίηση για να λειτουργήσει με clients από διαφορετικό subnet.

σωστη παρατηρηση που ξαχασα να αναφερω. Ping γινεται κανονικα και απο τις δυο μεριες των δικτυων. δηλαδη μεσω ping βλεπονται ολοι με ολους. το file sharing οπως γραφεις μεσω του NAS δεν γινεται!!
αυτη η παραμετροποιηση που λες ειναι απο την μερια του router η εχει να κανει με τον NAS ?

kostas2911
24-02-19, 20:18
σωστα...(παραληψη μου) ειναι σε διαφορετικα υποδικτυα οποτε ειναι λογικο να μην επικοινωνουν.
οσο αφορα την gateway που λες εχει να κανει με το οτι βγαινουν στο ιντερνετ.

Το gateway δρομολογεί την κίνηση προς άλλο δίκτυα ότι κι αν είναι αυτά (internet, vpn, vlan κτλ.)

geioannou
24-02-19, 20:26
τι να πω ρε παιδια, δεν μπορω να δω τον NAS με τιποτα. και για να αποκλησω την περιπτεωση να ειναι κατι απο την μερια του NAS, δεν βλεπω ουτε αλλα shared folders η PC που ειναι στο δικτυο!

jkoukos
24-02-19, 20:32
Αν δοκιμάσεις πληκτρολογώντας την διαδρομή της διεύθυνσης;

kostas2911
24-02-19, 20:35
Αν μιλας για το network places των windows θα δεις μόνο shared folders απο Το ίδιο subnet. Για άλλο subnet θα πρέπει να τα πληκττολογησεις χειροκίνητα. Επίσης τσέκαρε και το firewall των Windows

geioannou
24-02-19, 20:49
εχω δοκιμασει να πληκρολογισω το path του NAS αλλα δεν φτανει ουτε ετσι.
το firewall δεν ειναι το προβλημα μιας και οταν βγαζω το ethernet απο την συγκεκριμενη πορτα του vlan και το βαζω σε ethernet που ειναι απο το subnet του NAS, τοτε χωρις να κανω κατι αμεσως βλεπει και εμφανιζει ολες της μηχανες του δικτυου (NAS, ACCESS POINTS κλπ)

ερωτηση: παιδευομαι που προσπαθω να δω αρχεια που ειναι σε αλλο υποδικτυο, αλλα χαιρομαι που λετε οτι υπαρχει τροπος τον οποιο προσπαθουμε να βρουμε γιατι ετσι θα γινει η δουλεια μου. Άλλα αρχικα επειδή πιστευα οτι αυτο δεν θα μπορουσε να γινει (λογο του οτι αυτη ειναι η δουλεια των VLAN, το να εχει κανεις διαφορετικα υποδικτυα), πειτε μου κατι, εαν το οτι οπως αναφερθηκε παραπανω, το οτι και τα δυο VLAN ειναι επανω στο ιδιο router, εαν θα ηθελε καποιος να μην φαινονται αρχεια απο το ενα στο αλλο (πχ μεταξυ του λογιστηριου και των πωλητων) τι θα επρεπε να γινει ? να μεσολαβουσε ενας επιπλεον router η θα επρεπε να υπαρξει κανονας firewall για να το αποτρέψει?

madrivermadonus
24-02-19, 20:51
Το gateway δρομολογεί την κίνηση προς άλλο δίκτυα ότι κι αν είναι αυτά (internet, vpn, vlan κτλ.)

ok. στο lan μου γιατι δεν παιζει; εχω στον desktop 192.168.1.5 255.255.255.248 και στο laptop 192.168.1.32 255.255.255.192
δεν βλεπονται ουτε ping-αρονται.
εχουν και οι 2 gateway to router 192.168.1.1.
θεωρω φυσικο λοιπον να μη βλεπονται καθως δεν αφηνει ο ρουτερ την δρομολογηση πακετων μεταξυ τους.
σε αυτη την περιπτωση ο gateway λειτουργει για τη δρομολογηση στον εξω κοσμο.

kostas2911
24-02-19, 20:51
Θα γινόταν με ένα κανόνα firewall πάνω στο router

kostas2911
24-02-19, 20:53
Το gateway δρομολογεί την κίνηση προς άλλο δίκτυα ότι κι αν είναι αυτά (internet, vpn, vlan κτλ.)

ok. στο lan μου γιατι δεν παιζει; εχω στον desktop 192.168.1.5 255.255.255.248 και στο laptop 192.168.1.32 255.255.255.192
δεν βλεπονται ουτε ping-αρονται.
εχουν και οι 2 gateway to router 192.168.1.1.
θεωρω φυσικο λοιπον να μη βλεπονται καθως δεν αφηνει ο ρουτερ την δρομολογηση πακετων μεταξυ τους.
σε αυτη την περιπτωση ο gateway λειτουργει για τη δρομολογηση στον εξω κοσμο.
Πως να παίξει φίλε μου αυτό το πράγμα. Έχεις μπερδέψει λίγο τα subnet μου φαίνεται.
Έχεις κάνει subnet overlap.
Αυτο δεν είναι vlan. Αυτό είναι αχταρμάς.
Και στο ιντερνετ από καθαρή τύχη βγαίνεις.

Δεν γίνετε να έχεις και το 192.168.1.0/29 και το 192.168.1.0/26
Η θα κρατήσεις το 192.168.1.0/29 και το άλλο θα γίνει 192.168.1.64/26
Η θα κρατήσεις το 192.168.1.0/26 και το άλλο θα γίνει 192.168.1.64/29

geioannou
25-02-19, 21:14
θα ηθελα να ευχαριστησω ξανα - και δημοσια τον kostas2911 για την συμβολη του και την διαθεση του στο ερωτημα που ειχα και τελικα για την επίλυση του μετα απο ηλεκτρονικη επικοινωνια μας.
Ετσι για την ιστορια και για να υπαρχει στα πρακτικά, τα file folders που υπήρχαν σε διαφορετικο υποδυκτιο το οποιο ειναι επανω στον ιδιο router, φαινονται αλλα πληκτρολογοντας το path του folder με την μορφη της IP οπου αυτο βρίσκεται πχ \\192.168.1.3. εγω ειχα δοκιμασει ολα τα αλλα αλλα δεν σκεφτηκα ποτε αυτο.

Ευχαριστω Κωστα, τα λεμε ξανα στο επομενο προβλημα ))))

@ ADSLgr.com All rights reserved.