Επιστροφή στο Forum : Αναβάθμιση ταχυτήτων VDSL COSMOTE
Τι έγινε αναβαθμίστηκε τοσο καλά το δίχτυο του οτε που πλέων η ελάχιστη vdsl ταχύτητα είναι τα 50 Mbps εγώ παντός 30 πιάνω ακόμα
Τι έγινε αναβαθμίστηκε τοσο καλά το δίχτυο του οτε που πλέων η ελάχιστη vdsl ταχύτητα είναι τα 50 Mbps εγώ παντός 30 πιάνω ακόμα
Έχεις κάνει αλλαγή πακέτου για 50;;
Ναι αλλά 30 πιάνω ακομα μου είπαν ότι θα πιάνω γύρω στα 40 από Δευτέρα περιμενω να μου στείλουν το speedport plus να δω εάν θα καλυτερεψουν τα πφαγματα
Ναι αλλά 30 πιάνω ακομα μου είπαν ότι θα πιάνω γύρω στα 40 από Δευτέρα περιμενω να μου στείλουν το speedport plus να δω εάν θα καλυτερεψουν τα πφαγματα
Ποιο είναι το attainable σου; δώσε screen από το ρουτερ
Έκανες αίτηση για αναβάθμιση του υφιστάμενου συμβολαίου σου (30mbps) και εκ νέου δέσμευση 24μήνου στη νέα ταχύτητα (50mbps) ή αποφάσισαν να σε περάσουν σε 50άρι με αντίστοιχες παροχές χρόνου τηλεφωνίας με την ίδια χρέωση παγίου σε συμβόλαιο αορίστου χρόνου;
Το attainable που έχω είναι 20.7 και έκανα αναβάθμιση από τα 30 στα 50 από προσφορά που είχα στο My cosmote με 24 μήνες συμβόλαιο το θέμα είναι ότι ενώ έχει ανέβει το up από τα 3 που ήταν στα 5 το down δεν έχει ανέβει καθόλου είναι όπως και όταν ήταν στα 30 φώτο δεν μπορώ να ανεβάσω τώρα γιατί είμαι στη δουλεια
Δυστυχώς η εξασθένιση των 20dB στο d/s φαίνεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να αποτελεί ένα άτυπο σκαλοπάτι για τερμάτισμα των 30mbps...και λέω στην πλειοψηφία γιατί έχουν υπάρξει περιπτώσεις που με 20db μπορεί κάποιος να χτυπήσει και 35-40mbps, αλλά αναφέρομαι πάντα στο στατιστικό Μ.Ο.
Στην περίπτωση μου με 19.5dB εξασθένιση έχω attainable 34-35, αλλά στα 30 που τερματίζω τώρα τις περισσότερες φορές το SNR παίζει οριακά στο 8-8.5 που σημαίνει ότι δε θα έφτανε πολύ υψηλότερα αν αποφάσιζα να πάω για 50άρι..όλα αυτά από Α/Κ, γιατί από ενεργό kV και με άλλο προφίλ τα πράγματα και οι τιμές μπορεί να είναι διαφορετικές.
Αυτά τα στατιστικά έχω τώρα 199628
Αυτά τα στατιστικά έχω τώρα 199628
Με 17db εξασθένιση πιάνω 47mbps.. Κάτι παίζει λάθος στη συνδεσμολογία η στη καλωδίωση;
Τεχνικός του οτε πριν λίγο καιρό που είχε έρθει σπίτι να μέτρηση τη γραμμή μου μου είχε πει ότι πρέπει να κοιτάζω την καλωδίωση μου για τι μαζεύει πολλά σφάλματα παντός σε θέμα συγχρονισμού στα 29 και κάτι συγχρόνιζε η γραμμή (όταν είχα 30 ταχύτητα) στον κατανεμητή της πολυκατοικίας στα 28 και κάτι επάνω στον 3 όροφο που μένω μου είχε πει επίσης ότι ο οτε έχει κάποια υπηρεσία όπου σε συνεργασία με ηλεκτρολόγους αναλαμβάνει την αλλαγή της καλωδίωσης επί πληρωμή ξέρει κάνεις πάνω κάτω το κόστος έχει η αλλαγή καλωδίωσης από τον κατανεμητή έως και των 3 όροφο που μένω
Για να μην έχεις σημαντική πτώση από τον κατανεμητή έως τον 3ο όροφο δε θα άλλαζα τπτ στην εσωτερική καλωδίωση. Από την άλλη βλέποντας ότι το output power στο DS σου είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα συνήθη "τερματισμένα" 14.5dB των γραμμών που παίζουν στο όριο, θα σου συνιστούσα να ζητήσεις από τον ΟΤΕ να σου αλλάξει το απερχόμενο ζεύγος από το kV της γειτονιάς στο οποίο συνδέεσαι (εάν υπάρχει διαθέσιμο - ή κάποιο αχρησιμοποίητο που καταλήγει στην οικοδομή σου) γιατί ίσως αυτό από το οποίο τροφοδοτείται η γραμμή σου τώρα έχει κάποιο θεματάκι.
Από το καφαο στον κατανεμητή έρχονται 20 γραμμές η πολυκατοικία έχει 12 διαμερίσματα 12 γραμμές δηλαδή οποτε μένουν 8 ελεύθερες τώρα δεν ξέρω εάν υπάρχουν από το καφαο προς την πολυκατοικία 8 ελεύθερες
199641
Κατά πάσα πιθανότητα όχι δε θα υπάρχουν 8, ίσως να μην υπάρχει και κανένα ζεύγος ελεύθερο στο kV. Αυτό που μπορείς να ζητήσεις είναι αν κάποιο από τα διαμερίσματα έχει αδρανή γραμμή δίχως συμβόλαιο κλπ. να γίνει μια προσωρινή τράμπα ώστε να διαπιστωθεί η διαφορετικότητα η όχι του συγχρονισμού.
Με 21dB attenuation θεωρώ ότι έχεις ό,τι καλύτερο θα μπορούσες να έχεις σε συγχρονισμό. Μην ασχολείσαι άδικα δεν πρόκειται να βελτιωθεί άλλο. 50άρα δεν έχει νόημα να ζητήσεις.
Με 21dB attenuation θεωρώ ότι έχεις ό,τι καλύτερο θα μπορούσες να έχεις σε συγχρονισμό. Μην ασχολείσαι άδικα δεν πρόκειται να βελτιωθεί άλλο. 50άρα δεν έχει νόημα να ζητήσεις.
Εγώ πάντως θα ζητήσω την αλλαγή γιατί με 27 attenuation βλέπω ότι πιάνει περίπου στα 34000 με το Fritzbox.
Στη 30άρα δίνω 38€ και έχει την 50άρα με 35€. Με 3 ευρώ λιγότερα θα κερδίσω 2000 στο Upload και άλλα 4000 στο Download.
Σήμερα παρέλαβα το speedport plus αυτά είναι τα στατιστικά που έχω τώρα199744
Εγώ πάντως θα ζητήσω την αλλαγή γιατί με 27 attenuation βλέπω ότι πιάνει περίπου στα 34000 με το Fritzbox.
Στη 30άρα δίνω 38€ και έχει την 50άρα με 35€. Με 3 ευρώ λιγότερα θα κερδίσω 2000 στο Upload και άλλα 4000 στο Download.
Αν με το "πιάνει" εννοείς το attainable (γιατί να συγχρονίζεις ήδη σε 34Mbps ενώ έχεις 30άρι πακέτο αποκλείεται) θα σου πω ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς αυτό το νούμερο. Όπως και το attenuation που έχεις. 27dB αν ήταν πραγματικό είναι απαγορευτικό για vdsl. Δεν σου δίνουν καν. Εσένα προφανώς είναι πλασματικό λόγω προβλήματος στην καλωδίωση. Κοίτα μήπως φτιάξεις την καλωδίωσή σου πρώτα γιατί υπάρχει κίνδυνος να είσαι χειρότερα (αποσυγχρονισμούς κλπ.) αν ζητήσεις αναβάθμιση σε 50άρα η οποία είναι ακόμα πιο απαιτητική και ευαίσθητη.
Αν με το "πιάνει" εννοείς το attainable (γιατί να συγχρονίζεις ήδη σε 34Mbps ενώ έχεις 30άρι πακέτο αποκλείεται) θα σου πω ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς αυτό το νούμερο. Όπως και το attenuation που έχεις. 27dB αν ήταν πραγματικό είναι απαγορευτικό για vdsl. Δεν σου δίνουν καν. Εσένα προφανώς είναι πλασματικό λόγω προβλήματος στην καλωδίωση. Κοίτα μήπως φτιάξεις την καλωδίωσή σου πρώτα γιατί υπάρχει κίνδυνος να είσαι χειρότερα (αποσυγχρονισμούς κλπ.) αν ζητήσεις αναβάθμιση σε 50άρα η οποία είναι ακόμα πιο απαιτητική και ευαίσθητη.
Μια χαρά είναι η καλωδίωση μου.
199756
και εγώ μόλις τώρα είδα οτι δεν υπάρχει πουθενά το πακέτο των 30Mbps...μήπως μας κρύβει κάτι η Cosmote?? :hmm: γιατί για αναβάθμιση δεν το βλέπω ούτε καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει έως τώρα...
Μια χαρά είναι η καλωδίωση μου.
27dB πραγματικό attenuation σε adsl σημαίνει απόσταση από το dslam 1700m+ και συγχρονισμό γύρω στα 10-12Mbps. Δεν σου δίνουν καν VDSL σε τέτοια απόσταση (δίνουν για αποστάσεις το πολύ 1000m). Είτε bug του ρούτερ σου είναι συνεπώς αυτό ή έβγαλε πρόβλημα η γραμμή σου στο θέμα της καλωδίωσης (στο σπίτι σου ή πιο έξω κάπου στο βρόχο). Με adsl πόσο attenuation είχες;
και εγώ μόλις τώρα είδα οτι δεν υπάρχει πουθενά το πακέτο των 30Mbps...μήπως μας κρύβει κάτι η Cosmote?? :hmm: γιατί για αναβάθμιση δεν το βλέπω ούτε καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει έως τώρα...
Ψάχνει κορόιδα ο ΟΤΕ η ελάχιστη vdsl που δινουν είναι τα 50
27dB πραγματικό attenuation σε adsl σημαίνει απόσταση από το dslam 1700m+ και συγχρονισμό γύρω στα 10-12Mbps. Δεν σου δίνουν καν VDSL σε τέτοια απόσταση (δίνουν για αποστάσεις το πολύ 1000m). Είτε bug του ρούτερ σου είναι συνεπώς αυτό ή έβγαλε πρόβλημα η γραμμή σου στο θέμα της καλωδίωσης (στο σπίτι σου ή πιο έξω κάπου στο βρόχο). Με adsl πόσο attenuation είχες;
Δε θυμάμαι πόσο ήταν το attenuation σε adsl. 24άρα είχα για 5 μήνες μετά πήγα σε VDSL 30 και είχα συγχρονισμό 24/1 κλειδωμένο με την 24άρα.
Έκανα σήμερα την αίτηση για μετάβαση από 30 σε 50 και περιμένουμε να δούμε.
-----------------
Έγινε η μετάβαση στα 50Mbps και είναι όπως την περίμενα η ταχύτητα. Μια χαρά.
199816
@ ADSLgr.com All rights reserved.