PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ USROBOTICS 9105



Against_all_odds
19-11-04, 23:52
Ρε παιδια εχω το usrobotics 9105 και δεν μπορω να μπω στη σελιδα 192.168.1.1 για να κανω τις ρυθμισεις! εκανα αλλαγη στην IP του computer 192.168.1.2 αλλα παλι δεν μπορω να μπω! subnet mask εβαλα πρωτα 255.255.255.0 και μετα 255.0.0.0 αλλα και παλι τιποτα!
θελω να συνδεσω και δευτερο υπολογιστη.

τωρα,για να μπω στο internet εκανα το us robotics hub και το συνεδεσα με το crypto F300 που μου εδωσε η ASN δωρο με την συνδεση.

μπορει καποιος να με βοηθησει να εγκαταστησω επιτελους το modem?

kadronarxis
19-11-04, 23:55
αυτό το crypto, γιατί είπες το σύνδεσες;

sdikr
19-11-04, 23:55
μήπως έχεις proxy ρυθμισμένο;

papdoux
19-11-04, 23:57
μηπως εχεις καποιο απο τα peergurdian ή protowall ενεργοποιημενα;
το easyconfigurator κανει επαφη με το modem;

Against_all_odds
20-11-04, 00:58
οχι.το easyconfigurator δεν κανει επαφη με το modem!

kadronarxh επειδη το crypto δεν ειναι router και επειδη ηθελα να συνδεσω και τον αλλο υπολογιστη εβαλα την asdl γραμμη στο crypto ,εβαλα ενα καλωδιο με φλιπσακια και στα δυο μερη και συνεδεσα στο ενα modem με το αλλο ,τα εωαλα στην πριζα και τα δυο ,εβαλα το καλωδιο πουερχετε απο το αλλο computer στο 9105 καθως και το κιτρινο καλωδιο απο την μια ακρη στον υπολογιστη και απο την αλλη στο 9105.
καλο εε? :)

λειτουργει μια χαρα ,αλλα γιατι πειρα το robotics? για να καθετε πανω στο αλλο?

και πιστευω οτι αν καταφερω να συνδεσω το αλλο θα εχω μεγαλυτερες ταχυτητες.τωρατο απογευμα που το συνεδεσα ,απο server καταιβασε το πολυ με 34kb και οχι σταθερα.

peergurdian , protowall δεν ξερω τι ειναι.αν δεν τα εχει μεσα ο υπολογιστης ,δεν τα εχω.
ουτε proxy.

Against_all_odds
20-11-04, 14:06
anyone?

gvalaou
20-11-04, 22:45
Όπως ξαναέγραψα, είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Το επέστρεψα στο μαγαζί από όπου το αγόρασα και πήρα άλλο. Το πρόβλημα ήταν ότι χωρίς κάποιο προφανή λόγο, το μόντεμ πήρε από μόνο του μια IP διεύθυνση την οποία δεν γίνεται να την αλλάξεις. Για αυτό και στην 192.168.1.1 δεν ανταποκρίνεται...

nnn
21-11-04, 01:34
Default gateway έβαλες την ip 192.168.1.1 ?

gvalaou
21-11-04, 01:43
Ναι, αλλά και πάλι δεν είχα καμία ανταπόκριση. Με το που πήρα το νέο μόντεμ (ίδιο μοντέλο) μέσα σε 5 λεπτά ήμουν on-line. Κρίμα τις 2 μέρες που έψαχνα να βρω τι λάθος ρύθμιση είχα κάνει. Χαμένος χρόνος και από ότι βλέπω δυστυχώς και άλλοι ταλαιπωρούνται για τον ίδιο λόγο...

nnn
21-11-04, 02:04
Φαίνεται ότι δυστυχώς κάποιο μέρος της παρτίδας που είχε έρθει εδώ είναι ελλατωματικά.
Τουλάχιστον με την εγγύηση η αλλαγή είναι σίγουρη.

sdikr
21-11-04, 02:25
απο την σελίδα της ust


How do I restore the factory default settings?

If you want to restore the default settings configuration, insert a pin or paperclip to push the reset button. This will restart the router. If you press this button for more than 5 seconds, it will then reset the router’s configuration to the factory defaults.

How do I recover the router from a crash flash image?

When there is a power failure during software upgrade, the flash image may crash. The U.S. Robotics SureConnect ADSL 4-Port Router provides a Flash Crash Recovery mechanism to recover the crashed flash image. You must contact your service provider to obtain the current, necessary flash image file.

Recovery Steps:

Push and hold for more than 40 seconds the Reset button on the back of the case. After 40 seconds the router should reboot and load the recovery image.
You need to assign a Static IP Address to your computer, in the same subnet as your router's management IP Address. (For example, the default management IP Address for your router is 192.168.1.1 The computer IP Address can be 192.168.1.5, subnet mask 255.255.255.0, and gateway IP Address 192.168.1.1)
Open a Web browser and type 192.168.1.1 in the Address field. Follow the on-screen directions as demonstrated via the graphic below:

gvalaou
21-11-04, 02:35
Σε μένα πάντως ούτε το reset των 40 δευτερολέπτων βοήθησε. Ακόμα και τότε, η διεύθυνση IP που είχε πάρει, παρέμενε...

Against_all_odds
22-11-04, 20:08
Επιτέλους λειτουργεί!!!!!!!!!!

λοιπον , οποιος εχει αυτο το προβλημα που παρουσιασα πιο πανω να πανε στο σιτε της usrobotics που γραφει το manual , να πανε στην σελιδα που εχει για το usrobotics 9105 και να κατεβασουν το new filware 2.1!!! εχει και οδηγειες πως πρεπει να γινουν οι ρυθμισεις!

κρατηστε και αυτα που εστειλαν ως απαντηση στον sdikr πιο πανω.

Against_all_odds
22-11-04, 20:15
μια τελευταια ερωτηση:

στις ρυθμισεις εβαλα pppoe η καπως ετσι. ethernet με λιγα λογια.

καταιβασα ενα αρχειo μολις απο ενα ελληνικο site και η ταχυτητα χτυπησε τα 49kbs ανα second!

σωστα εβαλα ethernet;

JohnGR
22-11-04, 20:19
ΡΡΡοΑ & ΡΡΡοΕ: http://www.adslgr.com/forum/thread4104.html

Μέγιστη ταχύτητα: http://www.adslgr.com/forum/thread4809.html

USB vs Ethernet: http://www.adslgr.com/forum/thread7949.html

Against_all_odds
22-11-04, 20:50
John στο μεσαιο link που εδωσες λες:

``Στο PPPoA θεωρείται ότι έχουμε VCMux λειτουργία ενώ στο PPPoE έχουμε LLC``

χωρις να εξηγησεις γιατι `θεωρείται`;

εγω εβαλα PPPoE VCMux. πρεπει να το αλλάξω; θα παθει τιποτα το Modem μου;

JohnGR
22-11-04, 20:59
Απ' όσο ξέρω ΔΕΝ λειτουργεί διαφορετικά! Είσαι σίγουρος; Ένα screenshot;

Against_all_odds
22-11-04, 22:05
ναι! αφου το θυμαμε! PPPOE VCMax! δεν ξερω πως μπορω να ξαναδω τι ρυθμισεις εβαλα.

παντος στην ip του που πειγα μου βγαζει PPPoE σιγουρα.τωρα αν αυτο απο μονο του δεν εβαλε vcmax δεν ξερω.παντος λειτουργει αψογα!

Against_all_odds
22-11-04, 22:05
δεν ξερω τι ειναι screenshot

nnn
22-11-04, 22:49
Σίγουρα είσαι σε pppoe ?
Για να συνδεθείς κάνεις dialup με εικονίδιο από τα windows ή ανοίγεις browser και είσαι online ?

ΕΡΜΗΣ
22-11-04, 23:10
εγω εβαλα PPPoE VCMux. πρεπει να το αλλάξω; θα παθει τιποτα το Modem μου;
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν ΣΙΓΟΥΡΑ οι παρακάτω αντιστοιχίες πρωτοκόλλων

PPPoE --> LLC

PPPoA --> VC MUX

Θεωρητικά αν αλλάξεις τις παραπάνω αντιστοιχίσεις δεν μπορείς να συνδεθείς

Χωρίς τις παραπάνω ρυθμίσεις(πρακτικά) δεν νομίζω ότι μπορεί να συνδεθεί ο ρούτερ-μοντεμ σου. Αν ο ΟΤΕ έχει ενεργοποιημένο το 1ο θα επιλέξεις απαραιτήτως LLC στην αντίθετη περίπτωση απαραιτήτως το VC MUX

vaspiliop
22-11-04, 23:16
Μπορείς να δείς αν είναι VC-MUX ή LLC αν πας http://192.168.1.1 , κάνεις login και μετά πας Service Provider Settings - WAN Setup - Edit . To PPPoE αυτόματα γυρνάει σε LLC νομίζω, μήπως δεν το πρόσεξες? Εκεί μέσα θα βρεις την απάντηση πάντως 8)

Against_all_odds
22-11-04, 23:26
οντος παιδια αυτο που `υποπτευομουν` το modem αυτοματα εβαλε LLC :D.thanx vaspiliop

nnn
22-11-04, 23:35
R.W.I.->Router With Intelligence.
:lol:

cassidy
22-11-04, 23:37
Κι εγώ παιδιά έχω PPPoE με VC/MUX. Μιας και το είπατε όμως θα το αλλάξω.



http://users.ntua.gr/el00144//misc/images/pppoevcmux.png

nnn
22-11-04, 23:43
Και σβήσε και την Ip σου από την εικόνα,αλλιώς ετοιμάσου για party :mrgreen: θα μαζευτεί κόσμος.

sdikr
22-11-04, 23:45
Και σβήσε και την Ip σου από την εικόνα,αλλιώς ετοιμάσου για party θα μαζευτεί κόσμος.

σιγά μην μπούνε, usr είναι αυτό .....(Δεν πιστέυω να έκανες κανα dmz!!)

Against_all_odds
22-11-04, 23:51
επ ! εμενα γιατι δεν λεει encapsulation στο status? στο igmp μου λεει disabled.
τι γινετε ρε παιδια; οτι νανε γραφει στον καθενα μας! :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.