PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιο modem και από που!!!



_DiMoN_
21-06-03, 01:27
Βασική προϋπόθεση να είναι κάτω από 160€...Έχω ISDN (anex b) και στο ote-shop μου βγάζει τα δύο παρακάτω modem:
1.SIEMENS ADSL MODEM NTi XPRESSLINKD ISDN
2.SIEMENS ADSL MODEM EFFICIENT SPEEDSTREAM 5935
Προτείνετε κάποια modem για να παραγγείλω απ έξω τα οποία να λειτουργούν.... Αν είναι τα ψάχνω και μεταχειρισμένα!
Εσύ chatasos ξέρεις κανένα αξιόπιστο και φθηνο Modem??

bond
21-06-03, 10:31
Καταρχήν υπάρχει η επιλογή να μην αγοράσεις μόντεμ από τον ΟΤΕ;
Μιλάω σε πρακτικό επίπεδο και όχι σε θεωρητικό (σύμβαση κ.λ.π.).

Σου απάντησα και σε άλλο thread, ποια είναι τα siemens modem του ΟΤΕ.
Τι ακριβώς απάντηση περιμένεις; Αγόρασε το ΧΧΧ μοντέλο από το ΥΥΥ online shop;
Είναι λίγο δύσκολο να σου προτείνει κάποιος, κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, πλην αυτών που προτείνει ο ΟΤΕ.
Αν θέλεις μεταχειρισμένο το μοντεμ που προτείνει ο ΟΤΕ ψαξε στο ebay.de για teledat 300 lan. Τα γερμανικά μου είναι πολύ σκουριασμένα, για να σου πω αν στέλνουν Ελλάδα.
Για μοντεμ άλλης μάρκας, όπως είπες, πρέπει να προσέξεις να υποστηρίζει Annex B. Τα μόντεμ της D-Link, που υποστηρίζουν ISDN, έχουν ένα i στο τέλος του αριθμού μοντέλου, π.χ. DSL-360i. Δεν τα έχω βρει όμως σε online shops, εκτός Γερμανίας.

chatasos
21-06-03, 11:18
Βασική προϋπόθεση να είναι κάτω από 160€...
...
Εσύ chatasos ξέρεις κανένα αξιόπιστο και φθηνο Modem??

Καλύτερα να περιμένεις λιγάκι ακόμα αν θέλεις φτηνό modem. Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα αρκετά modems με τιμή κοντά στα 100-150 ευρώ.

ΥΓ: Για αξιόπιστο προτίμησε κάτι επώνυμο :wink: Πάντως και τα 2 που αναφέρεις είναι..

_DiMoN_
21-06-03, 17:07
Αν θέλεις μεταχειρισμένο το μοντεμ που προτείνει ο ΟΤΕ ψαξε στο ebay.de για teledat 300 lan. Τα γερμανικά μου είναι πολύ σκουριασμένα, για να σου πω αν στέλνουν Ελλάδα.


Και να υποθέσω (;;;) ότι το teledat 300 είναι το SIEMENS ADSL MODEM NTi XPRESSLINKD ISDN ..... Είναι πολύ καλή λύση και παίρνεις αυτό που σου προτείνει ο ΟΤΕ και με μία έκπτωση της τάξης του 80% . Αλλά τι είναι αυτό το T-DSL που γράφουν συνέχεια;;;
Όσο για την αποστολή στην Ελλάδα, όλοι έχουμε κι έναν γνωστο στην Γερμανία για να μας το στείλει στην Ελλάδα!
Χάρηκα πολύ, γιατί θα βάλω ADSL!!!!!!!!

bond
21-06-03, 17:52
Και να υποθέσω (;;;) ότι το teledat 300 είναι το SIEMENS ADSL MODEM NTi XPRESSLINKD ISDN ..... Είναι πολύ καλή λύση και παίρνεις αυτό που σου προτείνει ο ΟΤΕ και με μία έκπτωση της τάξης του 80% . Αλλά τι είναι αυτό το T-DSL που γράφουν συνέχεια;;;

Ναι αυτό είναι, κρίνοντας από τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά. Το ακριβές μοντέλο είναι το Siemens NT4600U αλλά η Siemens δεν το πουλάει σε ιδιώτες. Το Τ-DSL είναι φαντάζομαι σαν να λέμε ΟΤΕ - DSL, Στη Γερμανία το συγκεκριμένο μόντεμ το δίνει η Deutsche Telecom.


Όσο για την αποστολή στην Ελλάδα, όλοι έχουμε κι έναν γνωστο στην Γερμανία για να μας το στείλει στην Ελλάδα!
Χάρηκα πολύ, γιατί θα βάλω ADSL!!!!!!!!

Δεν μου είπες όμως πως θα αποφύγεις να αγοράσεις το μόντεμ του ΟΤΕ.

_DiMoN_
21-06-03, 18:02
Να αποφύγω ν αγοράσω το modem του ΟΤΕ είναι το πιο εύκολο, μην σου πω ότι θα γλυτώσω και τ αέξοδα εγκατάστασης!

Δες εδώ:
http://www.adslgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=13712#13712

blizard
21-06-03, 18:17
Για πες μας τι καταλαβες δηλαδη απο το link που εδωσες, γιατι εγω καταλαβα οτι αν δεν παρεις το modem του Οτε, ΔΕΝ γινεται η εγκατασταση...

Δεν υπαρχει μεχρι σημερα ατομο που να του εδωσαν dsl, η να πλησιαζει εστω, χωρις να αγορασε το modem.
Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι κοντευεις να ανακαλυψεις τις δυτικες Ινδιες, επειδη λογικα θα πρεπει να ειναι εκει...

_DiMoN_
21-06-03, 18:22
Από την στιγμή που το γράφει στους όρους της σύμβασης στο νούμερο 4, για μένα η υπόθεση έχει τελείωσει.....
Τώρα αν εσύ θέλεις μία ζωή να είσαι θύμα είναι δική σου επιλογή!
Μάθε να ζητάς όπως θα έλεγε κι ένα μυρμηγκάκι!!

blizard
21-06-03, 18:30
Αφου ειπαν οτι δεν περναει απο τους υπολογιστες αυτην την στιγμη,αιτηση χωρις επιλογη modem.
Εχει αλλαξει κατι?
Γιατι αν ζητησω εγω, αλλα λογο αυτου του "προβληματος"κανουν 3 μηνες να μου δωσουν εχασα 75 ευρω απο την εκπτωση, και αλλα 200 απο Επακ!!!!

Ακομα και δικιο να εχεις, υπαρχει ενα 5% που εχουν δικαιωμα να καθηστερισουν να του βαλουν dsl...κατα 99% εκει θα εισαι, γιαυτο μην βιαζεσαι να αγορασεις απο τωρα modem.
Περιμενε να παρουνε καποιοι αλλοι Dsl, να δοκιμασουν πρωτα τι δουλευει και μετα αγοραζεις και εσυ.

mprizes45
21-06-03, 18:50
Από την στιγμή που το γράφει στους όρους της σύμβασης στο νούμερο 4, για μένα η υπόθεση έχει τελείωσει.....
Τώρα αν εσύ θέλεις μία ζωή να είσαι θύμα είναι δική σου επιλογή!
Μάθε να ζητάς όπως θα έλεγε κι ένα μυρμηγκάκι!!

Πριν το φάει ο μυρμηγκοφάγος ή μετά??

wizardsl
21-06-03, 19:23
Από την στιγμή που το γράφει στους όρους της σύμβασης στο νούμερο 4, για μένα η υπόθεση έχει τελείωσει.....
Τώρα αν εσύ θέλεις μία ζωή να είσαι θύμα είναι δική σου επιλογή!
Μάθε να ζητάς όπως θα έλεγε κι ένα μυρμηγκάκι!!


Μετάφραση:

για μένα η υπόθεση έχει τελείωσει=δεν πρόκειται να βάλω dsl

bond
22-06-03, 00:02
Από την στιγμή που το γράφει στους όρους της σύμβασης στο νούμερο 4, για μένα η υπόθεση έχει τελείωσει.....
Τώρα αν εσύ θέλεις μία ζωή να είσαι θύμα είναι δική σου επιλογή!
Μάθε να ζητάς όπως θα έλεγε κι ένα μυρμηγκάκι!!

Μιλάω σε πρακτικό επίπεδο και όχι σε θεωρητικό (σύμβαση κ.λ.π.).
Ωραία όλα αυτά που λες και συμφωνώ, αλλα δυστυχώς πρακτικά δεν έχουν και πολύ αξία. Η κίνηση του ΟΤΕ σαφώς είναι παράνομη, ακόμη και σύμφωνα με τη δικιά του σύμβαση. Όμως τι θα του κάνεις; Μήνυση; Σε 2-3 χρόνια που θα εκδικαστεί θα βάλεις ADSL. Η λύση είναι μία. Διαμαρτυρία σε όλους τους αρμόδιους και στα ΜΜΕ, μέχρι ο ΟΤΕ να σταματήσει αυτή τη τακτική. Μέχρι τότε όσοι μπορούν περιμένουν, όσοι βιάζονται αγοράζουν από τον ΟΤΕ. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

_DiMoN_
22-06-03, 13:53
Επειδή γενικά οι υπάλληλοι είναι λίγο πως να το πω αουρντα... Στην Ελλάδα υπάρχει λίγο η νοοτροπία του λαδώματος και ο ωχαδελφισμός...
Αν ξέρεις να ζητάς παίρνεις αυτός που θες...
Όλοι ξέρουμε για να πάρεις το χαρί του διπλώματος πιο πριν χρειάζεται να σκάσεις 60€ ... Ε΄γω όμως επειδή το ζήτησα το πήρα σε 2 μέρες αφότου έδωσα εξετάσεις και δεν έδωσα ούτε 0,0000001€ παραπάνω!
Από την στιγμή που το γράφει η σύμβαση, να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ και ότι θα μου βάλουν και ΔΕΝ θα το καθυστερήσουν....
Απλώς ρε παιδιά αν βλέπουν ότι πιάνουν τα κόλπα τους συνεχίζουν.....
Μόλις μαζέψω τα 96€ για ενεργοποιήση και 50€ για το modem θα σας πω πως πήρα την γραμμή χωρίς modem!

psymaster
23-06-03, 09:55
Από την στιγμή που το γράφει η σύμβαση, να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ και ότι θα μου βάλουν και ΔΕΝ θα το καθυστερήσουν....


Μην εισαι τοσο σιγουρος...

Gregory
23-06-03, 13:45
Από την στιγμή που το γράφει η σύμβαση, να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ και ότι θα μου βάλουν και ΔΕΝ θα το καθυστερήσουν....


Μην εισαι τοσο σιγουρος...

Οντως με τιποτα μην εισαι σιγουρος :wink:

_DiMoN_
03-07-03, 21:50
Το teledat 300 είναι για ISDN.......
Πoιό είναι το αντίστοιχο για PSTN ;;;;

Crosstalk
03-07-03, 22:36
Τα μόντεμ της D-Link, που υποστηρίζουν ISDN, έχουν ένα i στο τέλος του αριθμού μοντέλου, π.χ. DSL-360i. Δεν τα έχω βρει όμως σε online shops, εκτός Γερμανίας.

Να σε βοηθησω Bond.
Εδω εχει αυτα που ζητας :arrow:
http://www.dabs.com/products/prod-search.asp?action=search&tid=334&mid=425&ob=manufacturer&stab=ref

Το μονο κακο εινια αποτι γνωριζω οτι δεν κανει delivery Ελλαδα!
Αν εχεις κανενα Αγγλια μπορει να στο φερει!

bond
03-07-03, 23:01
Τα μόντεμ της D-Link, που υποστηρίζουν ISDN, έχουν ένα i στο τέλος του αριθμού μοντέλου, π.χ. DSL-360i. Δεν τα έχω βρει όμως σε online shops, εκτός Γερμανίας.
Να σε βοηθησω Bond.


Δυστυχώς κανένα από αυτά δεν είναι για ISDN.

Crosstalk
03-07-03, 23:17
Αααααα, δεν καταλαβα οτι εψαχνες μονο για ISDN. Ειδα την τελευταια φραση στο ποστ και νομισα οτι γενικα πσαχνεισ για D-link!
H D-link στο mainsite της δεν εχει λιστα με distributors να checkareis?

bond
03-07-03, 23:24
H D-link στο mainsite της δεν εχει λιστα με distributors να checkareis?

Έχει αλλά κανένας εκτός Γερμανίας, δεν ασχολείται με ISDN. Αυτό μου κάνει εντύπωση.
Έτσι και αλλίως ακόμη δεν έχει νόημα, να ψάχνεται κανείς, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τα μοντεμ. Φαντάζομαι τότε, θα αρχίσουν σιγά σιγά να εισάγονται και Ελλάδα.

hippie
03-07-03, 23:39
pros bond:

koitakses to montelo DI-304?? einai gia ISDN pou zitas


http://www.dlink.de/produkte/communications_home/xdsl_home/

bond
03-07-03, 23:49
pros bond:

koitakses to montelo DI-304?? einai gia ISDN pou zitas


http://www.dlink.de/produkte/communications_home/xdsl_home/

Αυτό είναι ISDN router. Το ADSL over ISDN router είναι το DSL-560i http://www.dlink.de/produkte/products_direct.asp?product=DSL%2D560I&pgcode=17009

Στο http://www.expansys.com/ που στέλνει και Έλλάδα, έχει βάλει στο κατάλογο τα ADSL modem και routers, που δουλεύουν με ISDN, αλλά δεν είναι ακόμη available. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.
Πάντως όλο και περισσότερο σκέφτομαι ότι το απλό Siemens modem αποδεικνύεται πολύ αξιοπιστο. Φυσικά δεν αξίζει 211 €. Αλλά αν το βρει κανείς από Γερμανία, νομίζω ότι είναι καλύτερη λύση σε συνδυσμό με ένα παλιό υπολογιστή για router.

waste
04-07-03, 10:11
γιατι βρε παιδια router με υπολογιστη? απο τη στιγμη που υπαρχουν μια χαρα μοντεμ-ρουτερ με 150 ευρα... κανω καποιο λαθος crosstalk?

_DiMoN_
04-07-03, 21:46
Ρε παιδιά εγώ θα το πάρω το SIEMENS που είναι over ISDN από την Γερμανία μεταχειρισμένο (www.ebay.de -->60€) το οποίο καινούργια έχει 130€ και στον ΟΤΕ 211€+18%= 250€ ....
Τώρα αυτό που ζητάω είναι για έναν φίλο να του το παραγγείλω και αυτουνού είναι το SIEMENS που παίζει σε PSTN που προτείνει ο ΟΤΕ τι όνομα του έχουν δώσει στην Γερμανία;
π.χ. To siemens που προτείνει ο ΟΤΕ στην ISDN του έχουν δώσει στην Γερμανία το όνομα teledat 300!!!

waste
05-07-03, 00:21
ελα ρε dimon τα εβγαλες περα με τους τοπικους οτετζηδες σου??? πες μας πως μηπως τα καταφερουμε κι εμεις να μην αγορασουμε τα μοντεμ τους (και κυριως στις τιμες τους)

blizard
05-07-03, 00:51
Δεν νομιζω να εβγαλε ακομη ακρη...
Παντος ακουγεται απο πολλους και επισημα, οτι σε λιγες μερες θα μπορεις να παιρνεις δικο σου modem και να κανεις εσυ την εγκατασταση.
(Αν μεινουν και τα 27 ευρω του Οτε, μεινουν και οι καλες ταχυτητες θα μπορει να γινει μια καλη αρχη και να βαλει πολυς κοσμος dsl...)

Εγω θα εχω την τριτη μαλλον και θελω να παρω ενα εσωτερικο modem για να εχω καλυτερα ping....
Εχω Pstn, και μαλλον παω για το fritz που λεγαμε σε αλλο post,αν υπαρχει κατι καλυτερο ενημερωστε...
thanks.

Gregory
05-07-03, 08:26
Δεν νομιζω να εβγαλε ακομη ακρη...
Παντος ακουγεται απο πολλους και επισημα, οτι σε λιγες μερες θα μπορεις να παιρνεις δικο σου modem και να κανεις εσυ την εγκατασταση.
(Αν μεινουν και τα 27 ευρω του Οτε, μεινουν και οι καλες ταχυτητες θα μπορει να γινει μια καλη αρχη και να βαλει πολυς κοσμος dsl...)

Εγω θα εχω την τριτη μαλλον και θελω να παρω ενα εσωτερικο modem για να εχω καλυτερα ping....
Εχω Pstn, και μαλλον παω για το fritz που λεγαμε σε αλλο post,αν υπαρχει κατι καλυτερο ενημερωστε...
thanks.

Κι εγω επειδη ενδιαφερομαι ΠΟΛΥ για τα πινγκς θα σε παρακαλεσω να μου πεις τις επιδοσεις σου με το Fritzaki οταν βαλεις το DSL :wink:

makjak
08-07-03, 08:09
Ρε παιδιά κατώπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το 134 και πήγα και εκεί στο κεντρικό του ΟΤΕ στην Πατησίων και αφού μιλήσαμε κατάλαβα ότι δεν μπορώ να βάλω (μέσω ΟΤΕ) τα modem που εισάγω! και αυτά γιατί δεν σε αφήνει ο ΟΤΕ.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.