PDA

Επιστροφή στο Forum : hol ftp με dyndns



pasimak
22-06-07, 14:05
Χαίρεται, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: ειμαι στην hol και προσπαθώ να κάνω ftp με χρήση dyndns. εχω σαν router τον fritz. ορίζω το port forwarding και το dyndns. Δυστυχώς δεν έχω access. Γνωρίζεται αν συμβαίνει κάτι με την hol ή κάτι δεν κάνω σωστά?

Ευχαριστω εκ των προτέρων

giorgosts
22-06-07, 15:31
Δεν έχεις πρόσβαση από μέσα, (lan, localhost) από έξω, (wan) ή και από τα δύο; Data ports για passive mode το ρύθμισες σωστά? (Δεν ξέρω από fritz αλλά ο κόσμος (wan) πρέπει να βλέπει το εξωτερικό σου IP, και στο port21, και στα ports που έχεις ορίσει για data).

Nemessis
22-06-07, 17:49
Τι FTP Server χρησιμοποιείς? Θα πρέπει να του ορίσεις να "ακούει" σε όλα τα δίκτυα οπυ είναι πάνω στον υπολογιστεί σου. Εάν δεν απατώμαι στον Kerberos FTP του όριζες να ακούει και στην WAN IP.

sdikr
22-06-07, 20:20
Θα πρέπει να αλλάξεις ή την πόρτα που ακουεί το fritz ή την πόρτα του ftp server σου, και δοκιμή από υπολογιστή εκτός του δικτυου σου

george85ca
12-10-07, 10:54
Παιδιά έχω το ίδιο πρόβλημα, ενώ δουλεύει κανονικά σε localhost, όταν πάει να συνδεθεί από εξωτερική ip...δεν γίνεται τίποτα! Χρησιμοποιώ το filezilla και δεν ξέρω τι ρυθμίσεις να κάνω για να δοθλεψει! Please Help!!!

grtzac
12-10-07, 20:49
Χαίρεται, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: ειμαι στην hol και προσπαθώ να κάνω ftp με χρήση dyndns. εχω σαν router τον fritz. ορίζω το port forwarding και το dyndns. Δυστυχώς δεν έχω access. Γνωρίζεται αν συμβαίνει κάτι με την hol ή κάτι δεν κάνω σωστά?

Ευχαριστω εκ των προτέρων


Αν έχεις σετάρει σωστά πόρτες κλπ, τότε μπορεί να φταίει το fritz:

Το σάιτ της dyndns.com αναφέρει ότι ελάχιστοι ρούτερς έχουν dyndns updaters που δουλεύουν σωστά. Τo fritz δε συμπεριλαμβάνεται σ' αυτή τη
λίστα. (https://www.dyndns.com/support/clients/hardware/)

Συμβουλή: χρησιμοποίησε κάποιο software (https://www.dyndns.com/support/clients/windows.html) που συνιστά το dyndns.com.

Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε άλλον dynamic ip hostname provider, από τη λίστα του fritz.

george85ca
13-10-07, 16:16
Αν έχεις σετάρει σωστά πόρτες κλπ, τότε μπορεί να φταίει το fritz:

Το σάιτ της dyndns.com αναφέρει ότι ελάχιστοι ρούτερς έχουν dyndns updaters που δουλεύουν σωστά. Τo fritz δε συμπεριλαμβάνεται σ' αυτή τη
λίστα. (https://www.dyndns.com/support/clients/hardware/)

Συμβουλή: χρησιμοποίησε κάποιο software (https://www.dyndns.com/support/clients/windows.html) που συνιστά το dyndns.com.

Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε άλλον dynamic ip hostname provider, από τη λίστα του fritz.

Εγώ χρησιμοποιώ το no-ip.com και έχω ανοίξει πόρτες και για passive και για actine mode αλλά τίποτα!

grtzac
14-10-07, 09:17
Εγώ χρησιμοποιώ το no-ip.com και έχω ανοίξει πόρτες και για passive και για actine mode αλλά τίποτα!

Και το no-ip.com αναφέρει ότι μόνο συγκεκριμένοι ρούτερς (http://www.no-ip.com/support/faq/en/routers/some_routers_support_ddns.html) κάνουν σωστό update.

Αν θέλεις να κάνεις ftp σε PC στο τοπικό lan που βρίσκεται πίσω από ρούτερ με firewall, το PC θα είναι συνεχώς ανοικτό, σωστά; Γιατί δε χρησιμποποιείς το dyndns updater (από το σάιτ της dyndns) που κάνει αποδεδειγμένα σωστό update; Μπορείς να το σετάρεις να ξεκινάει στο start-up και έτσι θα είσαι πάντα με πρόσβαση.

george85ca
14-10-07, 13:51
Και το no-ip.com αναφέρει ότι μόνο συγκεκριμένοι ρούτερς (http://www.no-ip.com/support/faq/en/routers/some_routers_support_ddns.html) κάνουν σωστό update.

Αν θέλεις να κάνεις ftp σε PC στο τοπικό lan που βρίσκεται πίσω από ρούτερ με firewall, το PC θα είναι συνεχώς ανοικτό, σωστά; Γιατί δε χρησιμποποιείς το dyndns updater (από το σάιτ της dyndns) που κάνει αποδεδειγμένα σωστό update; Μπορείς να το σετάρεις να ξεκινάει στο start-up και έτσι θα είσαι πάντα με πρόσβαση.

Δεν πρέπει να είναι αυτό το πρόβλημα διότι όταν πάει να συνδεθεί κάποιος βλέπω την ip του, αλλά για κάποιο λόγο γίνεται disconected. Άμα ήταν πρόβλημα του updater δεν θα με έβρισκε καν, έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος?

grtzac
15-10-07, 09:50
Άμα ήταν πρόβλημα του updater δεν θα με έβρισκε καν, έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος?

Σωστά. Δοκίμασε σταδιακά να απενεργοποιήσεις το firewall του ρούτερ και το antivirus στο pc μέχρι να καταλάβεις τι φταίει.

Ελπίζω το ftp να είναι σωστά σεταρισμένο (usernames, passwords, κλπ).

george85ca
15-10-07, 10:41
Έχω κλείσει όλα τα firewall αλλά τίποτα! Διαπίστωσα κάτι άλλο... όταν κάνω port scanner για την 21 με ένα πρόγραμμα στην ip του pc, μου λέει ότι ειναι ανοιχτή, ενώ όταν κάνω στην ip του router, μου λέει ότι είναι κλειστή η port 21.

george85ca
15-10-07, 10:44
Σωστά. Δοκίμασε σταδιακά να απενεργοποιήσεις το firewall του ρούτερ και το antivirus στο pc μέχρι να καταλάβεις τι φταίει.

Ελπίζω το ftp να είναι σωστά σεταρισμένο (usernames, passwords, κλπ).

Δοκίμασε άμα θες να μπείς. ftp://gvatos.no-ip.biz και username temp

george85ca
15-10-07, 10:59
Επίσης ένας φίλος μου είχε καταφέρει να μπει μέσω dial up! Οι άλλοι που έχουν dsl δεν μπορουν!

antonis4
15-10-07, 11:29
Aρα κατι δεν εχεις ευρμισει σωστα στις πορτες σου....

george85ca
15-10-07, 11:35
Aρα κατι δεν εχεις ευρμισει σωστα στις πορτες σου....

Το μήνυμα που βγαίνει απο το filezilla είναι could not send reply. Τι άλλη πόρτα να ανοίξω? Μήπως μου την κλείνει η Hellas On Line?

ZORO
15-10-07, 12:00
Γιαυτό θα πρέπει να ρωτήσεις στην hol. Εμένα πάντως με router το fritzbox και το dyndns δουλευεί κανονικά το ftp. Αλλά είμαι στην forthnet. Πρώτα όμως βεβαιώσου ότι έχεις ανοίξει σωστά την πόρτα, κυρίως ότι την έχεις ανοίξει προς την σωστή ip που έχει ο υπολόγιστής σου στο τοπικό δίκτυο, είναι ένα λάθος πυ κάνουν αρκετοί.

george85ca
15-10-07, 12:07
Γιαυτό θα πρέπει να ρωτήσεις στην hol. Εμένα πάντως με router το fritzbox και το dyndns δουλευεί κανονικά το ftp. Αλλά είμαι στην forthnet. Πρώτα όμως βεβαιώσου ότι έχεις ανοίξει σωστά την πόρτα, κυρίως ότι την έχεις ανοίξει προς την σωστή ip που έχει ο υπολόγιστής σου στο τοπικό δίκτυο, είναι ένα λάθος πυ κάνουν αρκετοί.

Λοιπόν πες μου αν αυτό που έχω κάνει είναι σωστό! Μπαίνω στο interface του router και κάνω port forward στην ip του pc την πόρτα 21. Σωστά? Έχω ανοίξει και πόρτες για passive mode πάλι με τον ίδιο τρόπο.

grtzac
16-10-07, 21:03
Λοιπόν πες μου αν αυτό που έχω κάνει είναι σωστό! Μπαίνω στο interface του router και κάνω port forward στην ip του pc την πόρτα 21. Σωστά? Έχω ανοίξει και πόρτες για passive mode πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Αν δε κάνω λάθος, έτσι δε θα ανοίξει το φριτζ την 21. Αυτό που εγώ έχω κάνει και αποδεδειγμένα παίζει, είναι να επιλέξεις νέο port forward και στο dropdown παράθυρο να διαλέξεις επιλογή "ftp". Αυτό θα σου ανοίξει αυτόματα την 21 στην εσωτερική ΙΡ που θα δώσεις κάτω από το παράθυρο επιλογής τύπου port forward .

23871


Πριν το κάνεις αυτό, απενεργοποίησε όλα τα άλλα port forward που έχεις κάνει στην 21.

george85ca
16-10-07, 22:22
Αν δε κάνω λάθος, έτσι δε θα ανοίξει το φριτζ την 21. Αυτό που εγώ έχω κάνει και αποδεδειγμένα παίζει, είναι να επιλέξεις νέο port forward και στο dropdown παράθυρο να διαλέξεις επιλογή "ftp". Αυτό θα σου ανοίξει αυτόματα την 21 στην εσωτερική ΙΡ που θα δώσεις κάτω από το παράθυρο επιλογής τύπου port forward .

23871


Πριν το κάνεις αυτό, απενεργοποίησε όλα τα άλλα port forward που έχεις κάνει στην 21.

Το έκανα αυτό που είπες αλλά δεν νομίζω να άλλαξε τίποτα! Έχω διαπιστώσει ότι μόνο όσοι έχουν dial-up συνδέονται

johann69
07-11-07, 15:45
για δοκιμασε www.canyouseeme.org και βαλε πορτα 21 να δεισ αν ειναι οpen??

Μάνος1952
12-02-08, 17:12
Καλησπέρα. Δε ξέρω αν έχεις λύσει το πρόβλημά σου.
Αν το έχεις λύσει θα ήθελα τη βοήθειά σου.
Αν δεν...
Τότε η HOL πριν από καιρό είχε κλείσει τις πόρτες.
Εγώ έστειλα FAX και μου ανοίξανε κάποιες πόρτες (remote assistant), και δουλεύει.
Άρα το fritz με dyndns λειτουργεί μέχρι τώρα άψογα.
Τώρα όσον αφορά το ftp, μου δείχνει ότι συνδέεται αλλά μόνο στο socket. Δηλαδή δεν συνδέεται καν.
Θέμα firewall στο pc δε παίζει, δοκίμασα να τα απενεργοποιήσω όλα. Επίσης δοκίμασα να μην έχω καθόλου ftp server στο pc. Δηλαδή προσπάθησα να συνδεθώ σε ftp server που δεν υπάρχει από έξω.
Παίρνω πάλι το ίδιο μύνημα.
Οπότε το πρόβλημα πιστεύω ότι είναι στο router.
Mαζί με τη πόρτα 21 που είναι τα δεδομένα, ανοίγεις και τη πόρτα 20 control.
Πιστεύω ότι εκεί ειναι το πρόβλημα.
Πρέπει να έχειι κάποια επιπλέον ρύθμιση, αλλά έχω γερμανικό firmware και έχω φάει....
Αν βρήκες τίποτα πες μου pleaaaaaseeeee

cosmos
17-02-08, 13:25
Το έκανα αυτό που είπες αλλά δεν νομίζω να άλλαξε τίποτα! Έχω διαπιστώσει ότι μόνο όσοι έχουν dial-up συνδέονται
Φίλε μου, το πρόβλημα είναι ότι όσοι δεν είναι σε dialup είναι μάλλον σε ADSL οπότε δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να συνδεθούν σε active. Οι dialup συνδέονται πάνω σου active. Μόνο την πόρτα 21 θα έπρεπε να δουν σε active και έτσι γίνεται. Γιατί παίζουν αυτοί και δεν παίζουν οι ADSLάδες; Γιατί οι dialup παίρνουν την public ip address στο pc και όχι στο router, δεν έχουν router...

Τέσπα, πρέπει να κάνεις όλα μαζί τα ακόλουθα:
1) Να βάλεις κανόνα για εισερχόμενη κίνηση για την πόρτα 21 (που το έκανες στο Fritz).
2) Βάλε έναν κανόνα που να προωθεί την κίνηση TCP για τις πόρτες π.χ. 35000-36000 προς το PC σου. Αυτές είναι οι πόρτες για να παίξει το FTP σε passive mode
3) Ρύθμισε τον FTP server σου να παίζει μόνο σε Passive
4) Ρύθμισε τον FTP server σου να το Passive μόνο στις πόρτες 35000-36000

Αυτά είναι που χρειάζεσαι. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Καλή τύχη.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.