PDA

Επιστροφή στο Forum : ADSL Hardware compatible with Vivodi DSLnet



nevian
26-06-03, 23:37
Η Vivodi για τις DSLnet συνδέσεις της (Dynamic IP) δίνει το Sagem F@AST 800 USB ADSL Modem ενώ για τις DSLnet Plus ton SMC Barricade (SMC7401BRA) Router που έχει 1xUSB + 1xEthernet Ports.

Σίγουρα ορισμένοι από εσάς (όπως και εγώ) θα θέλατε να 'αντικαταστήσετε' το παρεχόμενο modem ή router με κάποιο της επιλογής σας... Εγώ επέλεξα να πάρω το Sagem όχι επειδή δεν είχα άλλο modem απλά διότι δεν υπήρχαν πουθενά πληροφορίες για τις ρυθμίσεις που χρειάζεται να δωθούν για να γίνει σωστά η σύνδεση και από την άλλη είναι και από τα καλά (αν και φτηνό) modem-άκι!

Λοιπόν για να μην πολυλογώ η ADSL που παρέχει η Vivodi είναι PPPoA σε Mode 'VC Multiplexing' ή για συντομία VCMUX. Με απλά λόγια είναι το ίδιο που έχει και η BT στην Αγγλία (συν καμια άλλη ντουζίνα χώρες)!

Δηλάδή καλά νέα για τους φοιτητές εκεί μιας και μπορούν να φέρουν ότι modem και router θέλουν από εκει δίχως άγχος... Αν δουλεύει με την BT... δουλεύει με τη Vivodi (καλα δεν βάζω το χέρι μου στη φωτία...)

Αυτό που θέλει προσοχή μεγάλη είναι οι ρυθμίσεις VCI/VPI που αν δεν γίνουν σωστα... connection ΔΕΝ γινεται!!! Ενώ λοιπόν στο UK έχουν VCI 38 και VPI 0, στο Ελλάδα η Vivodi έχει VCI 35 και VPI 8 !!!!

Το καλό με τους περισσότερους router είναι ότι έχουν ένα Web Interface όπως πχ ο D-Link DSL-504 όπου μπορείς να αλλάξεις σχετικά εύκολα τις ρυθμίσεις αυτές. (για το κόστος του ο router αυτός για μένα είναι κορυφή!)

Αντιθέτως τα περισσότερα USB Modems δεν παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, ούτε μέσα από καποιο utility ούτε μέσα από τους drivers... Δυστηχώς τά πάντα διαβάζονται από το CD που δίνει ο provider και έχει προ-επιλέξει τα settings για VCI/VPI. Η μοναδική λύση σε αυτό το 'πρόβλημα΄είναι, μόλις τελείωσει το installation, μια 'βόλτα' από το Registry (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\[MODEM BRAND]\...) και με προσοχή να τις αλλάξετε... (Disclaimer: Αν τα κάνετε θάλασσα εγώ ουδεμία ευθύνη φέρω!!!)

Εγώ ακολούθησα την ανωτέρω διαδικασία για ένα Alcatel SpeedTouch USB ADSL Modem που μου είχε ξεμείνει στο ράφι από την BT και ενώ αρνούταν επίμονα να συνδεθεί στην αρχή λόγω αγγλικών VCI/VPI, όταν τα άλλαξα συνδέθηκε με τη μία!

Κάτι ακόμη για όσους έχουν ή σκοπεύουν να αγοράσουν/φέρουν το Alcatel SpeeTouch USB: Η έκδοση 2.x των driver ΔΕΝ δουλεύει (τουλάχιστον σε μένα) και μόνο με τις εκδώσεις 1.4 και 1.6 κατάφερα να συνδεθώ!

Τέλος να αναφέρω ότι το IP μπορεί να είναι dynamic αλλα αν δεν κάνεις disconnect δεν αλλάζει... όπως και ήταν αναμενόμενο άλλοστε... Μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν εχω συναντήσει provider να αλλάζει καθε τρεις και λίγο το IP διχως να αποσυνδέσει τo port... δεν είναι DHCP οι συνδέσεις αυτές...

Crosstalk
26-06-03, 23:52
Πως θα μαθουμε τι ειδους DSLAMs χρησιμοποιει η vivodi?
Θα ηταν καλο για να δουμε θεματα συμβατοτητας!Αν και σχεδον ολοι οι σοβαροι manufacturers κανουν πολλα interoperability τεστς!
Παντως οτι εχει να κανει σχεση με Alcatel ADSL θεωρειται αρκετα αξιοπιστο!

nevian
26-06-03, 23:57
Αν βγάζανε και σωστούς drivers... ΟΚ είναι και λίγο παλιό το modemακι αλλά με την έκδοση 2.x ουτε connect η γραμμή δεν έκανε... όλο χανόταν η σύνδεση!!! Με την 1.4 & 1.6 όλα πήγαν ρολόι...

Τώρα εγώ έχω δοκιμάσει το Sagem, το Alcatel και D-Link και δουλεύουν άψογα με τη Vivodi. Αν πέσει και κάτι άλλο στα χέρια μου πχ κανα Netgear, 3COM, etc θα το δοκιμάσω αν και 'παίζω' περισσότερο με routers παρά με USB modems... Φυσικά δεν αμφιβάλω ότι τα CISCO 17xx παίζουν δίχως προβλημα αλλά είναι ακριβά τα ατοιμούλικα...!!!

gian
27-06-03, 00:04
Exo tin entiposi oti se modem me chipset ALCATEL tha prepei na exeis to CSA (utility gia na blepeis to status tou modem). Emena se modem MICROCOM me chipset ALCATEL alla kai sta Intracom pou forane to idio chipset to utility einai to idio me tin moni diafora oti kath etaireia bazei to diko tis logo. Tora ama exeis patimena to CTRL+SHIFT kai kaneis klik sto logo tis etaireias tha sou anoiksei ena menu opo mporeis na allakseis to WAN protokolo, na deis statistika ktl., xoris na peirakseis tin registry.

nevian
27-06-03, 00:09
Υπάρχει ένα utility 'SpeedTouch USB Diagnostics (PPP)' (file: dragdiag.exe) αλλά μόνο μπορείς να δεις τις παραμέτρους... όχι να αλλάξεις!!!

Δοκίμασα αυτό που ανέφερες αλλά δεν έπιασε... όπου και να έκανα κλικ... τζίφος... ίσως είναι άλλο utility αυτό που περιγράφεις...

vfragos
27-06-03, 10:44
Γεια χαρά φίλε μου, έχω και εγώ το πακέτο 384/128 της vivodi και επειδή με ενδιαφέρει αρκετά το online gaming θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις ή αν μπορείς να τσεκάρεις αν υπάρχουν διαφορές σε ping ανάμεσα σς usb και ethernet modem. Aπ' ότι ακούγεται υπάρχουν και σκεφτόμουν να πάρω ή ενα ethernet adsl modem/router ή ενα pci adsl modem. Ανάμεσα σε ethernet και pci μπορεί να υπάρχει διαφορά επίσης ;

Φιλικά
Βασίλης Φράγκος

nevian
27-06-03, 11:01
Δεν έχω δοκιμάσει PCI ADSL Modem ακόμη... Γενικά με τα εσωτερικά modem δεν τα πηγαίναμε καλά...

Αναλόγως τις ρυθμίσεις που θα κάνεις στον router μπορείς να πετύχεις και ανάλογα καλές (ή και άσχημες επιδόσεις).

Στο πιο απλό configuration απλά ο router παρέχει υπηρεσίες NAT (αν έχεις static IP στα PCs στο LAN) ή NAT + DHCP (για dynamic IP allocation).

Αν έχεις ένα μικρό 'Home LAN' πχ ένα HUB με μερικά PC κλπ οι επιδώσεις θα είναι κάπως καλύτερες από τα USB.

Τώρα αν έχεις ένα μεγαλύτερο δίκτυο πίσω με multiple subnets κλπ τότε το πράγμα μπερδεύεται και αν βάλεις και φίλτρα IN/OUT στο router τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη πειρσσότερο...

Gregory
27-06-03, 11:29
Γεια χαρά φίλε μου, έχω και εγώ το πακέτο 384/128 της vivodi και επειδή με ενδιαφέρει αρκετά το online gaming θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις ή αν μπορείς να τσεκάρεις αν υπάρχουν διαφορές σε ping ανάμεσα σς usb και ethernet modem. Aπ' ότι ακούγεται υπάρχουν και σκεφτόμουν να πάρω ή ενα ethernet adsl modem/router ή ενα pci adsl modem. Ανάμεσα σε ethernet και pci μπορεί να υπάρχει διαφορά επίσης ;

Φιλικά
Βασίλης Φράγκος

Απο οτι ειδαμε με το παραδειγμα του φιλου thrylou τοτε,καλυτερα pings kata 10-20 (σε ξενους servers) πετυχαινεις με το Ethernet

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.