PDA

Επιστροφή στο Forum : PPOA vs PPOE παιζουν ρολο στα disconnects?



ison
29-06-07, 13:17
Χαιρετω

Την περασμενη Τριτη μου ενεργοποιηθηκε το 2play. Ολα καλα μεχρι στιγμης σταθερο dl στα 1,1 mb απο rapidshare ΑΛΛΑ χτες και προχτες εχω τρελλαθει στα disconnects.

Ερωτησεις

α) Παιζει διαφορα μεταξυ PPOA και PPOE? Υπαρχει περιπτωση να τρωω disconnects απο αυτο? Πριν απο την αλλαγη σε forthnet ειχα PPOA και ΗΟL και ζητημα να ειχα 10 disconnects μεσα σε ενα χρονο. Τωρα μετα απο προτροπη της ΤΥ forthent το αλλαξα σε PPOE και εχω τρελαθει σε disconnects εδω και 2 μερες οπως ειπα. Encapsulation εβαλα LLC (καπου διαβασα οτι PPOE=LLC και PPOA= VC MUX).

Οταν εβαλα PPOA και VC MUX περιεργος σταματησαν τα dc. Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν τελικα φταει αυτο ή λογω του καυσωνα γινονταν ανεπαισθητες πτωσεις τασης που ξεσυγχρονιζαν το modem μου.

Τελικα ρε παιδια αυτο που ρωταω ειναι ....υπαρχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορα μεταξυ PPOA και PPOE ή να το αφησω σε PPOA?

Τελος καπου διαβασα παλι οτι η forthnet "χρησιμοποιει" PPOE με LLC στο ιδιοκτητο αληθευει?

(Σημ. περαν των βασικων ειμαι εντελως τσοπανης σε τεχνικα θεματα δικτυων οποτε αν ειπα καμια κοτσανα δειχτε κατανοηση :oops:)

Antonis21
29-06-07, 13:24
Αυτην την απορια εχω και εγω καποιος πιο ειδικος αν ειναι ευκολο να μας διαφωτισει..
Εγω παντως το εχω σε ppoA και ειναι μια χαρα χωρις αποσυνδεσεις!

ΥΓ: φιλε μου ειπες οτι απο rapidshre κατεβαζεις με 1,1 Mb/s
εγω αν βαλω ενα αρχειο το max που φτανει ειναι 250 kb/s
ενω αμα βαλω 5 αρχεια τα κετεβαζει με 200 kb/s ξερει κανεις κατι!

Ευχαριστω!

ison
29-06-07, 13:27
Αυτην την απορια εχω και εγω καποιος πιο ειδικος αν ειναι ευκολο να μας διαφωτισει..
Εγω παντως το εχω σε ppoA και ειναι μια χαρα χωρις αποσυνδεσεις!

ΥΓ: φιλε μου ειπες οτι απο rapidshre κατεβαζεις με 1,1 Mb/s
εγω αν βαλω ενα αρχειο το max που φτανει ειναι 250 kb/s
ενω αμα βαλω 5 αρχεια τα κετεβαζει με 200 kb/s ξερει κανεις κατι!

Ευχαριστω!

Χμμμ μπορεις να δεις στα ποσα συγχρονιζει το modem σου?

Επισης προσπαθησε να κατεβασεις απο αλλο server του rapidshare στην περιπτωση που εχεις πεσει σε κανενα με μεγαλο traffic.

Papados
29-06-07, 13:30
Δεν είχα αποσυνδέσεις σε pppoA αλλά πολλές σελίδες δεν μου άνοιγαν πάντα ή μέχρι να ανοίξουν βαριόμουνα να περιμένω. Μίλησα με 4νετ και το γύρισα σε pppoE γιατί έτσι δουλεύει λέει το δίκτυο της και τώρα είμαι εντάξει. Οσο για αποσυνδέσεις μέχρι στιγμής δεν έχω καμία

Sam_GR
29-06-07, 13:35
Εγώ με modulation adsl2+ έχω disconnects κάθε 3 λεπτά.Σε g.dmt μια χαρά χωρίς disconnects.Εννοείται όλα αυτά με PPOE.Με PPOA δεν ανοίγει ούτε σελίδα.

ison
29-06-07, 13:37
Εγώ με modulation adsl2+ έχω disconnects κάθε 3 λεπτά.Σε g.dmt μια χαρά χωρίς disconnects.Εννοείται όλα αυτά με PPOE.Με PPOA δεν ανοίγει ούτε σελίδα.

Πλακα πλακα το ειχα και εγω σε adsl2+ και μετα το γυρισα σε auto.

clickit
29-06-07, 13:39
Δεν είχα αποσυνδέσεις σε pppoA αλλά πολλές σελίδες δεν μου άνοιγαν πάντα ή μέχρι να ανοίξουν βαριόμουνα να περιμένω. Μίλησα με 4νετ και το γύρισα σε pppoE γιατί έτσι δουλεύει λέει το δίκτυο της και τώρα είμαι εντάξει. Οσο για αποσυνδέσεις μέχρι στιγμής δεν έχω καμία


ακριβώς έτσι έγινε και με μένα
αποσυνδέσεις όμως έχω, πολύ λιγότερες απ'ότι με PPoA, αλλά έχω ...
περίπου 1 κάθε μέρα :(

Papados
29-06-07, 13:41
Το έβαλα σε ADSL2+ γιατί όταν το είχα σε auto και κλικαρισμένα και τα G.dmt κλπ,κλπ μου ανέβαζε το θόρυβο (κουλό ε??). μόλις τα ξεκλικάρισα και έβαλα μόνο το 2+ όλα καλά. (έχω το RT-111)

ermis
29-06-07, 14:29
Κανένας να μας αναλύσει τεχνικά όλα τα παραπάνω...;

clickit
29-06-07, 14:37
PPoA (http://en.wikipedia.org/wiki/Ppoa) & PPoE (http://en.wikipedia.org/wiki/PPPoE)

giatros.net
29-06-07, 14:47
Για δέστε εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=1536)

ison
29-06-07, 15:32
Για δέστε εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=1536)

Ωραιο αρθρο (επρεπε να κανω search πρωτα :oops:) ..

Αρα ουσιαστικα οτι και αν βαλουμε πανω κατω το ιδιο ειναι οποτε το αφηνω σε PPPoA

ermis
29-06-07, 15:48
Αποτι κατάλαβα κάνεις τεστ και διαλέγεις αυτό που παίζει καλύτερα στη περίπτωσή σου. Πχ εχω Otenet και 3com και παίζω με PPPoA. Ενώ έχω Forthnet και crypto 360 και εκεί παίζω με PPPoE. Στο ίδιο κέντρο απλά το 1α ιδιόκτητο.

ison
29-06-07, 16:13
Αρα μπορεουμε να υποθεσουμε οτι αλλαγη PPP ισως να σταθεροποιει την γραμμη ...που μαλλον αυτο ειναι αλλα θα το τσεκαρω σημερα εκτενεστερα.

mariosgr
29-06-07, 16:15
Αποτι κατάλαβα κάνεις τεστ και διαλέγεις αυτό που παίζει καλύτερα στη περίπτωσή σου.

Ακριβώς αυτό.

Ειδικά για κάποιον που δεν ξέρει πολλά τεχνικά (όπως εγώ) είναι πολύ απλή η επιλογή.
Προσωπικά χρησιμοποιώ όποιο απο τα δύο μου δίνει τις μεγαλύτερες ταχύτητες με τα λιγότερα προβλήματα.
ppoa έχω στα 10mbit, και εάν με την αναβάθμιση στα 24 παέι καλύτερα το ppoe, τότε θα επιλέξω ppoe.

Antonis21
29-06-07, 16:20
Χμμμ μπορεις να δεις στα ποσα συγχρονιζει το modem σου?

Επισης προσπαθησε να κατεβασεις απο αλλο server του rapidshare στην περιπτωση που εχεις πεσει σε κανενα με μεγαλο traffic.

Αδερφε το royter κλειδωνει στα 17992 Μb & 509 up!
Exω δικιμασει ολους τους servers στο rapidshare αλλα τιποτα!
Το ειχα απορια παντως γιατι συμβαινει αυτο!
Και το εχω βαλει τωρα να κατεβαζει αυτοματα απο server!

ermis
29-06-07, 17:28
ftp.ntua.gr δοκίμασε με getright και 4 connections.

karavagos
29-06-07, 22:26
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1252216&postcount=282
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1144885&postcount=11
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1141149&postcount=1147

@ ADSLgr.com All rights reserved.