PDA

Επιστροφή στο Forum : Σχετικά με αίτηση για ADSL και modem από οτε...



BigLion
28-06-03, 00:08
Γεια σας. Σήμερα συμπλήρωσα και γω την αίτηση για ADSL από ΟΤΕ. Ήμουν ο πρώτος στην περιοχή μου απότι μου έιπε ο υπάλληλος του ΟΤΕ, και μου ζήτησε να τον δικαιολογήσω...που δεν ήξερε και πολλά για ADSL.

Συμπλήρωσα την αίτηση κανονικά, και του είπα ότι έιχα δικό μου modem (από Αγγλία- Alcatel SpeedTouch USB), οπότε δεν θα συμπληρώσω τίποτα σχετικό με αγορά τερματικού εξοπλισμού από ΟΤΕ. Ο υπάλληλος συμφώνησε και εφυγα.

Μετά από λίγο όμως, χτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν αυτός. Μου είπε ότι το σύστημα δεν "παίρνει" την αίτηση μου, και καλύτερα να περιμένω καμιά βδομάδα για να...δούμε. Επίσης του είπαν ότι "αν ο πελάτης έχει δικό του εξοπλισμό θα κάνει μόνος του του την εγκατάσταση". Του είπα ότι είναι εντάξει αρκεί να μου βάλει ο ΟΤΕ την τηλεφωνική πρίζα όπου θα συνδέομαι. Η απάντηση: "...δεν μπορώ να σας απαντήσω σε τέτοια τεχνικά θέματα". Επίσης απ΄την ΟΤΕnet μου είπαν ότι το ADSL θα μπει σε MIA!!! μόνο πρίζα. Δηλαδή στην περιπτωσή μου, το πάνω σπίτι (με το ίδιο τηλεφωνικό νούμερο) ΔΕΝ θα έχει ADSL...λίγο τρελό, ε? Οπότε αναγκαστικά ΔΙΚΤΥΟ.

Επλίζω σε κανά μήνα :lol: να έχω ξεμπερδέψει... άντε καλό καλοκαίρι σε όλους!

jimsliakas
28-06-03, 01:28
άντε καλό καλοκαίρι σε όλους!

Επισης! :D

Gregory
28-06-03, 09:06
Καλο καλοκαιρι μαγκα μου :wink:

chatasos
28-06-03, 09:39
Επίσης απ΄την ΟΤΕnet μου είπαν ότι το ADSL θα μπει σε MIA!!! μόνο πρίζα. Δηλαδή στην περιπτωσή μου, το πάνω σπίτι (με το ίδιο τηλεφωνικό νούμερο) ΔΕΝ θα έχει ADSL...λίγο τρελό, ε? Οπότε αναγκαστικά ΔΙΚΤΥΟ.


Εξαρτάται από το πως συνδέεται το τηλέφωνο του πάνω σπιτιού :wink:

BigLion
28-06-03, 15:53
Επίσης απ΄την ΟΤΕnet μου είπαν ότι το ADSL θα μπει σε MIA!!! μόνο πρίζα. Δηλαδή στην περιπτωσή μου, το πάνω σπίτι (με το ίδιο τηλεφωνικό νούμερο) ΔΕΝ θα έχει ADSL...λίγο τρελό, ε? Οπότε αναγκαστικά ΔΙΚΤΥΟ.


Εξαρτάται από το πως συνδέεται το τηλέφωνο του πάνω σπιτιού :wink:

Βασικά έχουμε ISDN (2 γραμμές) στο σπίτι. Εγώ έχω ένα δωμάτιο κάτω (όπου εκεί θα ζητήσω να έχω ΣΙΓΟΥΡΑ ADSL). Προς το παρόν παίρνω τηλ από πάνω με καλώδιο, αλλά κατά την εγκατάσταση ADSL θα ζητήσω να μπει πρίζα κάτω, μιας και υπάρχει υποδοχή (καλώδια) για πρίζα. To θέμα είναι αν θα μπορεί και το πάνω σπίτι να παίρνει ADSL... Αλλά λογικό δεν είναι να έχουν όλες οι τηλ. πρίζες ADSL, εφ'όσον όλες μοιράζονται το ίδιο νούμερο στο οποίο έχει γίνει ενεργοποίηση ADSL?

bond
28-06-03, 16:26
Βασικά έχουμε ISDN (2 γραμμές) στο σπίτι. Εγώ έχω ένα δωμάτιο κάτω (όπου εκεί θα ζητήσω να έχω ΣΙΓΟΥΡΑ ADSL). Προς το παρόν παίρνω τηλ από πάνω με καλώδιο, αλλά κατά την εγκατάσταση ADSL θα ζητήσω να μπει πρίζα κάτω, μιας και υπάρχει υποδοχή (καλώδια) για πρίζα. To θέμα είναι αν θα μπορεί και το πάνω σπίτι να παίρνει ADSL... Αλλά λογικό δεν είναι να έχουν όλες οι τηλ. πρίζες ADSL, εφ'όσον όλες μοιράζονται το ίδιο νούμερο στο οποίο έχει γίνει ενεργοποίηση ADSL?

Τα έχεις μπερδέψει λιγο. Δεν έχει σχέση το νούμερο με το ADSL.
Το καλώδιο που θα έρχεται από τον ΟΤΕ, θά "έχει" σε διαφορετικές συχνότητες το ISDN και το ADSL. Σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι σου, θα μπει ενα splitter, που θα ξεχωρίζει τις διαφορετικές συχνότητες, σε δύο εξόδους. Στη μία θα συνδεθεί το ADSL modem, στην άλλη το netmod.
Στήνεις ένα ωραίο ασύρματο δίκτυο (με κόστος κάτω από 200 €) και έχεις ιντερνετ σε όλο το σπίτι.

adrian
28-06-03, 23:16
το spliter θα στο δωσει ο ΟΤΕ η πρεπει να αγορασεις και spliter ???

bond
28-06-03, 23:19
το spliter θα στο δωσει ο ΟΤΕ η πρεπει να αγορασεις και spliter ???

Στο δίνει.

BigLion
05-07-03, 01:41
Βασικά έχουμε ISDN (2 γραμμές) στο σπίτι. Εγώ έχω ένα δωμάτιο κάτω (όπου εκεί θα ζητήσω να έχω ΣΙΓΟΥΡΑ ADSL). Προς το παρόν παίρνω τηλ από πάνω με καλώδιο, αλλά κατά την εγκατάσταση ADSL θα ζητήσω να μπει πρίζα κάτω, μιας και υπάρχει υποδοχή (καλώδια) για πρίζα. To θέμα είναι αν θα μπορεί και το πάνω σπίτι να παίρνει ADSL... Αλλά λογικό δεν είναι να έχουν όλες οι τηλ. πρίζες ADSL, εφ'όσον όλες μοιράζονται το ίδιο νούμερο στο οποίο έχει γίνει ενεργοποίηση ADSL?

Τα έχεις μπερδέψει λιγο. Δεν έχει σχέση το νούμερο με το ADSL.
Το καλώδιο που θα έρχεται από τον ΟΤΕ, θά "έχει" σε διαφορετικές συχνότητες το ISDN και το ADSL. Σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι σου, θα μπει ενα splitter, που θα ξεχωρίζει τις διαφορετικές συχνότητες, σε δύο εξόδους. Στη μία θα συνδεθεί το ADSL modem, στην άλλη το netmod.
Στήνεις ένα ωραίο ασύρματο δίκτυο (με κόστος κάτω από 200 €) και έχεις ιντερνετ σε όλο το σπίτι.

Μάλιστα. Βασικά εγώ πίστευα οτί η τροποποίηση σε ADSL θα γινόταν διαθέσιμη σε όλη την γραμμή οπότε θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω από όποια τηλ. πρίζα ήθελα. Από αυτά που μου είπες συμπεραίνω ότι δεν γίνεται...Πάντως στην Αγγλία, δεν μου είχαν πει όταν είχα ADSL οτι πρέπει να χρησιμοποιήσω ΜΙΑ συγκεκριμμένη πρίζα! Τι αλλάζει επομένως?

Όσο για το ασύρματο δίκτυο, αυτό είχα στο νου μου, αλλά κάτι τα σχόλια για αυξημένο hacking, κάτι το γεγονός του ότι υπάρχει περίπτωση να δω μεγάλη πτώση στο bandwidth του ADSL, με κάνουν να το σκέφτομαι...

bond
05-07-03, 12:41
Μάλιστα. Βασικά εγώ πίστευα οτί η τροποποίηση σε ADSL θα γινόταν διαθέσιμη σε όλη την γραμμή οπότε θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω από όποια τηλ. πρίζα ήθελα. Από αυτά που μου είπες συμπεραίνω ότι δεν γίνεται...Πάντως στην Αγγλία, δεν μου είχαν πει όταν είχα ADSL οτι πρέπει να χρησιμοποιήσω ΜΙΑ συγκεκριμμένη πρίζα! Τι αλλάζει επομένως?


Το ISDN αλλάζει. Στο ADSL over PSTN δεν χρησιμοποιείται splitter, το ADSL πάει σε όλες τις πρίζες και μπαίνει φίλτρο για κάθε τηλέφωνο.
Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που έβαλε ADSL.

BigLion
06-07-03, 23:04
Μάλιστα. Βασικά εγώ πίστευα οτί η τροποποίηση σε ADSL θα γινόταν διαθέσιμη σε όλη την γραμμή οπότε θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω από όποια τηλ. πρίζα ήθελα. Από αυτά που μου είπες συμπεραίνω ότι δεν γίνεται...Πάντως στην Αγγλία, δεν μου είχαν πει όταν είχα ADSL οτι πρέπει να χρησιμοποιήσω ΜΙΑ συγκεκριμμένη πρίζα! Τι αλλάζει επομένως?


Το ISDN αλλάζει. Στο ADSL over PSTN δεν χρησιμοποιείται splitter, το ADSL πάει σε όλες τις πρίζες και μπαίνει φίλτρο για κάθε τηλέφωνο.
Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που έβαλε ADSL.


Δηλαδή αν είναι έτσι...καλύτερα να το γυρίσω σε PSTN. Και θα αποφύγω και τα δίκτυα!

giorgios
07-07-03, 09:25
Παιδια, εγω μαλλον θα αργηση να δω ADSL, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

waste
07-07-03, 09:54
γιατι εισαι τοσο απαισιοδοξος για το παγκρατι? το παγκρατι ειναι μεγαλη περιοχη δεν θα την αφησουν ετσι ... δεν ξερω τι προβληματα εχουν αλλα μιλαμε για ενα κεντρο 72 (να υποθεσω) που καλυπτει πολυ κοσμο

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.