PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με reset μετά το firmware update



themisomagos
05-07-07, 18:39
ολα δουλευαν ρολοι με το αγαπημενο μου φριτζ μεχρι πριν δυο μερες οπου ενω εκανα ενα ρισετ δεν μπορουσε να κανει λογκιν.περνω τηλεφωνο στη χολ και μου λενε κανε απδεητ το φιρμγουερ(06.04.24).εγω ημουν λιγο αντιθετος καθως ολα δουλευαν μια χαρα με το παλιο πλην απολυτα λειτουργικο φιρμγουερ που ειχα.το 06.04.02.Κανω απδεητ συνδεεται.ολα καλα.το θεμα ομως ειναι οτι απο τη στιγμη που εκανα το απδεητ μου πεταει κατι ακυρα ρισετ στα καλα καθουμενα πραγμα το οποιο δεν ειχε γινει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ με το παλιο καλο μου φιρμγουερ.να κανω ρολ μαπκ μηπως στο παλιο?η υπαρχει λύση και με το καινουργιο πλην μισητο φιρμγουερ της εταιριας?

maxorfo
05-07-07, 21:03
Τι εννοείς ακριβώς, λέγοντας "άκυρα reset"?

themisomagos
06-07-07, 00:21
οτι ενώ εγω περιπλανιεμαι αμεριμνος στο ιντερνετ αυτο μπρορει επειδη ετσι του ηρθε να κανει reset και εγω μετά πρεπει να περιμενω να ξανασυγχρονισει και να κανει λογκιν..πραγμα που οπως ειπα δεν συνεβαινε με το παλιο μου φιρμγουερ!

maxorfo
06-07-07, 00:50
Έχουν αλλάξει τα attenuation και SNR? Το downgrade στα Fritz έχω ακούσει ότι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

ZORO
06-07-07, 11:41
Δοκίμασε να ξαναπεράσεις πάλι το ίδιο το firmware που έχεις τώρα. Είσαι σίγουροςότι φταίει το firmware και δεν είναι πρόβλημα της γραμμής σου;

themisomagos
06-07-07, 11:52
υπάρχει περίπτωση να μου βγάζει διαφορετικό attenuation και noise τωρα που άλλαξα φιρμγουερ?
και επίσης όταν λετε πρόβλημα γραμμης..μπορώ να κάνω κάτι για να φτιαχτεί αυτό?Ν αλλάξω τίποτα καλώδια ή να φέρω κάποιον από τον οτε να μου αλλάξει καλώδια έξω?


Attainable data rate Kbit/s 11408 832
ATM data rate Kbit/s 1024 256
User data rate Kbit/s 928 232
Latency path fast fast
Latency ms 0 0
Frame Coding Rate Kbit/s 32 32
FEC Coding Rate Kbit/s 64 0
Trellis Coding Rate Kbit/s 352 56
Negotiation adaptive adaptive

Signal/Noise ratio dB 31 25
Line attenuation dB 64 10
Status 0 0

νομίζω πως το attenuation μου ήταν πολύ χαμηλότερο με το παλιο φιρμγουερ και μου το επιβεβαίωσε και ο αδερφός μου που το είχε ελεγξει.

gkagad
05-08-07, 19:21
καλησπέρα

έχω τα ίδια προβλήματα rest κάθε 32-33 λεπτά μετά από firmware update στο 7140

βρήκες λύση?

ευχαριστώ

Γ

gkagad
20-08-07, 10:42
καλημέρα

από τη στιγμή που έβαλα το παλαιότερο firmware (39.04.26) στο fritz 7140 έχουν σταματήσει τα restarts!!!

φαίνεται κάποιο bug θα υπάρχει στο τρέχων firmware

σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας και το nassospr για την προμήθεια του προηγούμενο firmware

καλή συνέχεια

Γ

KTed
20-08-07, 11:24
Το ίδιο συμβαίνει και στο 7140 που μου έστειλε η HOL. Reset κάθε 30 περίπου λεπτά (reset, όχι απλά αποσυνδέσεις, καθώς κάθε φορά σβήνει και το Log του Fritz.)
Του έκανα Factory reset, από την αρχή όλα τα settings, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Το έδωσα σαν βλάβη στην Τ.Υ. της HOL, μου είπαν ότι θα το αντικαταστήσουν, και περιμένω το καινούριο. Ελπίζω να μην είναι γενικό το πρόβλημα με το firmware.
Το παλιό μου Fritz!Box Fon WLAN, δουλεύει άψογα...

Υ.Γ. Παρατήρησα ότι το 7140 με το τελευταίο firmware (αυτό είχε όταν το παρέλαβα) αργεί να δώσει το σήμα κωδωνισμού στα τηλέφωνα όταν δέχεται κλήση από την PSTN γραμμή (2-3 κουδουνίσματα αργότερα).

gkagad
20-08-07, 12:16
και συ περιγράφεις το πρόβλημα που είχα και εγώ. αν βάλεις το προηφούμενο firmware πιστεύω ότι θα πάψουν τα restarts.

στην avm.de μου είπαν ότι δεν είχαν ακούσει για τέτοιο πρόβλημα από κανέναν άλλο πελάτη τους....

Γ

gkagad
21-08-07, 10:11
Καλημέρα

KTed τί έκανες τελικά με το 7140 που επανεκκινούσε?

Γ

KTed
21-08-07, 16:09
Ακόμα περιμένω το καινούριο FRITZ.
Πάντως δεν ξέρω τι παίζει τώρα.

Από χθές δεν ξαναέκανε επανεκκίνηση:

connected since 47 hours 33 minutes 0 seconds

Λές να ήθελε "στρώσιμο";:p:hmm:

gkagad
21-08-07, 16:26
ενδεχομένως να μην έχεις το πρόβλημα που είχα εγώ

Γ

KTed
21-08-07, 16:34
Δοκίμαζα να το στρεσσάρω πριν λίγο, και κόλλησε όταν του σύνδεσα ενα USB stick.
Δεν το αναγνώριζε, παρόλο που επέμενε οτι ήταν συνδεδεμένο στη θύρα ακόμη και όταν το έβγαλα. Ταυτόχρονα παρατήρησα ότι κόλλησε κα το energy monitor και έδειχνε συνεχώς τις ιδιες ενδείξεις.
Του έκανα reset (αποσύνδεσα την τροφοδοσία) και μετά από λίγο ξανασυνδέθηκε χωρις τα προβλήματα.

Τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει με τα reset.

Edit: ΟΚ, μόλις έκανε πάλι RESET, μετά από 30 περίπου λεπτά

KTed
23-08-07, 15:57
Σήμερα παρέλαβα το νέο FRITZ σε αντικατάσταση του 7140 με το πρόβλημα του RESET.
Λοιπόν, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!:mad:

Υπάρχει κανείς που έχει το 7140 (Annex A) και να λειτουργεί χωρις πρόβλημα;

gkagad
23-08-07, 16:34
καλησπέρα

με το παλαιότερο firmware (39.04.26) δεν κάνει

όποιος έχει πρόβλημα ας μου κάνει pm να του πω τη διαδικασία downgrade (μου την είχε δώσει ο nassospr)

πάντως από την avm.de λένε ότι το πρόβλημα αυτό δεν τους το έχει περιγράψει κανένας άλλος πλην εμού.

ενδεχομένως να στείλετε και άλλοι παράπονα με αυτό το πρόβλημα στο site της www.avm.de

Γ

KTed
23-08-07, 22:23
Με το downgrade δουλεύει μια χαρά.
Να δούμε αν η AVM το διορθώσει στο επόμενο version. (άνοιξα και ticket)
:worthy:

gkagad
24-08-07, 07:15
μάλλον το καινούργιο firmware έχει πρόβλημα....

ελπίζω να το λύσουν σύντομα το θέμα

Γ

KTed
24-08-07, 13:05
Απάντηση από την AVM πριν από λίγο. Με λίγα λόγια:

1. please reduce the number of simultaneous connections in the file
sharing applications
2. Please compile the support data as soon as such a restart has occured:
Open page http://fritz.box/html/support.html > click "Generate Support Data" > "Save to disk"
and submit the file (support.txt) as an attachment.
3. I'd like you to test with the firmware 39.04.26 in order to find out
whether the problem is connected to the firmware version.

άντε να δούμε...

gkagad
24-08-07, 13:12
κάτι είναι και αυτό

ενημέρωσέ μας για την πορεία της διερεύνησης του προβλήματος

Γ

KTed
28-08-07, 06:15
Δοκίμασα όλα τα παραπάνω. Το .26 firmware όλο το όλο το Σαββατοκύριακο δούλεψε ρολόι.
Έβαλα πάλι το τελευταίο (.34) το βράδυ της Κυριακής.
Ξαφνικά τη Δευτέρα όλα τα προβλήματα σταμάτησαν.
Και το παλιό και το καινούριο firmware δουλεύουν χωρίς προβλήματα restart.
Το απόγευμα της Δευτέρας κατάλαβα ότι δεν έχω τηλέφωνο και η ταχύτητα συγχρονισμού ήταν 507/511.
Είχα μπεί στη φάση της ενεργοποίησης του 2play (από το πρωϊ, σύμφωνα με τα logs).

Έκανα βέβαια αυτά που πρότεινε ο O'Hara της AVM και χαμήλωσα τα connections στο eMule, αλλά και αργότερα το βράδυ που τα έβαλα στα 500, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα.

Ίσως το πρόβλημα να επηρpεάστηκε από την ταχύτητα συγxρονισμού;

gkagad
28-08-07, 06:47
καλημέρα

τί ακριβώς διαφοροποιήσεις στις ρυθμίσεις σου είπαν να κάνεις από την AVM?

είναι πολύ ευχάριστο το ότι σταμάτησαν τα προβλήματά σου

εγώ πάλι φοβάμαι να κάνω upgrade...

Γ

KTed
28-08-07, 12:29
Απλά να κόψω ή να περιορίσω τα connections σε τυχόν p2p προγράμματα που τρέχουν (eMule, uTorrent)

Όσο για το upgrade, μπορείς να κάνεις πάντα downgrade με το image. Το έκανα 1-2 φορές χωρίς πρόβλημα. Έσωζα πάντα το configuration σε κάθε version, και μάλιστα με κάποιο απλό password, γιατί κάποια φορά που το έσωσα χωρίς password, επέμενε κατά το restore οτι το password ήταν λάθος... (πόσες φορές έγραψα "password";)

gkagad
28-08-07, 12:34
το περίεργο είναι ότι δεν χρησιμοποιώ καθόλου p2p εφαρμογές στο σπίτι (7140)

τί να πω?

αυτό που περιγράφεις για αποθήκευση του configuration χωρίς password το έπαθα και εγώ. δεν το δοκίμασα ξανά όμως γιατί ήδη τα νεύρα μου ήταν κουρέλια

Γ

fire12345
18-09-07, 22:33
έχε κάποιος το firmware 06.04.02 ή παλιότερο για fritz box fon annexa;

maxorfo
19-09-07, 16:22
http://www2.skizzo3000.it/fritz/FBF/fritz.box_fon.annexa.en.06.04.02.rar

fire12345
22-09-07, 16:51
thanks αλλά το είχα δοκιμάσει και μου έλεγε ότι είναι για άλλο προϊόν

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.