Επιστροφή στο Forum : Console vs PC gaming
Κι εχεις πληρωσει αυτο pc οσο ps3+ps4+ps5 μαζι.
ps3+ps4+ps5 = 600+400+500+φόροι καμιά 100αριά έκαστο = 1800€
core i7 2600 + rx 480 + ddr3 16gb + asus p8z68 dlx = 280 + 290 + 100 + 230 = 900€
Και επειδή το πισί κάνει και άλλες δουλειές 900/5 = 180€ δηλαδή πάμφθηνο:cool:
OrderlordTank
01-02-23, 18:07
Το ps3 ειχε 500,οι software φοροι που αναφερεις πιστευω οτι υπαγονται στο pc κι οχι στις κονσολες,τα 16gb οταν βγηκε ο 2600 κοστιζαν 200 και δεν εχεις βαλει μεσα κοστος τροφοδοτικου,σκληρου δισκου,κουτιου και ssd.Αλλα το κυριοτερο ξεχασες να βαλεις στην εξισωση το pc απο το 2006 του ps3 ως το 2011 του 2600,οπως και το pc με το οποιοι 8α την βγαλεις ωσπου να βγει το ps6 γιατι ηδη το hardware σε απαιτητικους τιτλους εχει μεινει πολυ πισω απο το ps5.Α και μην ξεχασουμε και το κοστος των περιφερειακων βλεπεις με τις κονσολες το χειριστηριο ειναι εντος της τιμης.Κατα τ'αλλα ναι παμφ8ηνο το pc τι να σου πω.
Το ps3 ειχε 500,οι software φοροι που αναφερεις πιστευω οτι υπαγονται στο pc κι οχι στις κονσολες,τα 16gb οταν βγηκε ο 2600 κοστιζαν 200 και δεν εχεις βαλει μεσα κοστος τροφοδοτικου,σκληρου δισκου,κουτιου και ssd.Αλλα το κυριοτερο ξεχασες να βαλεις στην εξισωση το pc απο το 2006 του ps3 ως το 2011 του 2600,οπως και το pc με το οποιοι 8α την βγαλεις ωσπου να βγει το ps6 γιατι ηδη το hardware σε απαιτητικους τιτλους εχει μεινει πολυ πισω απο το ps5.Α και μην ξεχασουμε και το κοστος των περιφερειακων βλεπεις με τις κονσολες το χειριστηριο ειναι εντος της τιμης.Κατα τ'αλλα ναι παμφ8ηνο το pc τι να σου πω.
Διαβαζω εδω και μερες αυτα που γραφεις και προσπαθω να μην απαντησω αλλα δεν αντεχω ειλικρινα.
Το hardware του pc εχει μεινει πισω σε ποιους ακριβως τιτλους σε σχεση με το ps5?
Προσπαθεις να μας πεισεις οτι η οποιαδηποτε κονσολα ειναι καλυτερη απο το pc αλλα ειλικρινα αυτο δεν μπορει να αποδειχθει για κανενα λογο.
Η κονσολα ειναι σιγουρα πιο φτηνη για casual gaming αλλα σε competitive gaming δεν υπαρχει καμια συγκριση.
Επισης οπως λες οτι λειπουν τιτλοι απο τα pc το ιδιο ισχυει και για τις κονσολες που δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αποκτησει τιτλους με κατι εκατομυρια συνδρομητες καθε μηνα.
Το ps6 ειναι ονειρο απατηλο αυτη την στιγμη αν και οταν βγει θα δουμε αν μπορει να κοντραρει στα ισια την 4090 οπως λες που δεν υπαρχει περιπτωση σε κανενα ονειρο να γινει αυτο.
Δεν συνεχιζω αλλο το σεντονι....
OrderlordTank
02-02-23, 01:50
Δεν ξερω ποσα συγχρονα ΑΑΑ games παιζεις αλλα δεν χρειαζεται καμια αποδειξη οτι ο sandybridge 2600 και η polaris 480 του dslsub εχουν μεινει πισω σε σχεση με το xbox-x και το ps5,και 8α συνεχισουν να μενουν ακομα πιο πισω που σημαινει οτι το εν λογω pc χρειαζεται ολικη αναβα8μιση πολυ πριν βγει το ps6.Οποτε do the math σχετικα με το και καλα φτηνοτερο pc που ενω κοστισε οσο τα ps3+ps4+ps5 ουσιαστικα δεν υπηρχε καν πριν το 2011,στα παραπανω εξαρτηματα που λειπουν απο το κοστολογιο πρεπει να προστε8ει και η αρχικη gpu του 2011 και τρεχει ηδη χειροτερα απο τις κονσολες απο το 2020.Κι αν κρινω απο την ps5 gpu του 2020 που ηταν αναλογη μιας titan xp του 2017 (η οποια λογω RT μενει ολο και πιο πισω btw),η ps6 gpu του 2027 8α ειναι καλυτερη της 4090 του 2022 και αναλογη της ναυαρχιδας gpu του 2024.
Συνεχιζεις και απαντας επιλεκτικα με λαθος συγκρισεις.
Αλλα παμε παλι μηπως και βγει καμια ακρη ακομα και το hardware οπως λες του dslsub να εχει μεινει πισω σε σχεση με το ps5 εχει ενα βασικο που δεν μπορεις να το εχεις με καμια κονσολα και αυτο λεγεται upgrade.
Στο δευτερο σκελος περι ps6 δεν υπαρχει τιποτα που να το αποδεικνυει αυτο που λες γιατι μιλας για μια κονσολα που θα βγει το 2027 και οποιος φοραει 4090 αυτη την στιγμη εχει τετοιο hardware που ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με την οποιαδηποτε κονσολα.
Οποτε θες μπορουμε να κανουμε συγκριτικο με το δικο μου pc.
Αυτό ήθελα να το πω και εγώ, διαλέγει συγκεκριμένα στοιχεία, αμελεί κάποια άλλα και με βάση τις συγκεκριμένες επιλογές του, κατασκευάζει σενάρια ανωτερότητας των κονσολών:lol:.
Να βάλω μέσα κουτί, τροφοδοτικό, ssd κτλ. Αφού αυτά τα εξαρτήματα τα έχω μετακινήσει τουλάχιστον 100 φορές μεταξύ άλλων μηχανημάτων που κατά καιρούς έχω φτιάξει. Έχει γίνει διαμοιρασμός. Τους ssd μέχρι και για εξωτερικούς δίσκους για φωτογραφίες τους είχα. Έχω φτιάξει και desktop χαμηλής κατανάλωσης με apu a10-7860k με ενσωματωμένα γραφικά για browsing και κανένα κειμενογράφο. Καμία σχέση με το gaming. Πρέπει να προσθέσω και αυτά τα έξοδα για του βγει του Τανκ ότι οι κονσόλες συμφέρουν; Δεν βγάζει νόημα.
Τα σενάρια του Τανκ δεν εξυπηρετούν σε κάτι διότι πχ εγώ κάνω παράθεση εμπειριών και λέω ότι αν υπάρχει μία βάση υπολογιστή ούτως ή άλλως τότε με μικρές αναβαθμίσεις κρατιέται κάποιος επίκαιρος και παίζει παιχνίδια χωρίς να τα χρυσοπληρώνει στις κονσόλες. Δεν το κάνω ανταγωνιστικά άλλα σαν παράθεση ατομικής εμπειρίας. Μου είναι αδύνατον να σκάσω 700€ με τη μία και να πάρω ps5 και τα απαραίτητα accesories. Και επίσης να μετακινούμαι πέρα δώθε από το γραφείο στο σαλόνι και πίσω.
Το PS5 με την Titan X Pascal συγκρίνεται, και φυσικά είναι πιο αργό. Για RT και μόνο που το αναφέρεις είναι αστείο, μιας και τότε δεν υπήρχε.
Η Titan X Pascal λοιπόν βγήκε στις 2 Αυγούστου του 2016, με 11TFs.
Το PS5 βγήκε 12 Νοεμβριου του 2020, με 10.3TFs. 1563 μερες, δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες αργοτερα δηλαδη.
η 4090 βγηκε 12 Οκτωβρίου του 2022 με 82,5TFs.
Αν προσθέσουμε στο release date της 4090, αυτη τη χρονική διαφορά μας κάνει 22 Ιανουαρίου του 2027. Το 2027 δεν είπες οτι θα βγει το PS6;
Μην λες χοντράδες για ναυαρχίδα GPU του 2014. Εκεί λένε για 150TFs. Μην λες μεγάλες κουβέντες!
Ωραιος ο τσαμπα γαϊδαρος αλλα δεν 8α τον κοστολογισω 8Κ$ οταν δεν αξιζει ουτε το 1/10.
Έχουν δοθεί τα λινκς που έκαναν το sum up. Κάνε δικό σου άμα δε σου αρέσει.
Οπως οι 760 και 7870 του pc ηταν χειροτερες απο την underclocked 7870 του ps4?
Μα εσυ δεν εκανες μοκο οταν οι 760 και 7870 ετρεχαν απο το 2016 ολα τα ΑΑΑ χειροτερα απο ps4 αλλα αρχιζες το theorycrafting περι ελλειψης vram γιατι και καλα οι κονσολες ετρεχαν το ιδιο game με 2gb ram που στο pc η8ελε μοναχο του 8.
Καμία σχέση η σύγκριση του Jaguar που ήταν ΒΑΣΙΚΟ κομμάτι της κονσόλας και έδωσε το μαγικό 30fps baseline, με μία κάρτα γραφικών που....αλλάζει.
BTW η 7870 βγήκε Q1/2012. Το PS4 βγήκε Q4/2013, δηλαδή σχεδόν δυο χρόνια μετά. Μέχρι το 2016, ουου τα έβγαλε τα λεφτά της. Το ίδιο και η 760.
Για τη RAM τα έχουμε πει. Κόπωση. Πάρε 0 fps τώρα στα σύγχρονα παιχνίδια και 30fps baseline για όλη την Gen8 και τα ξαναλέμε.
Αρα σου ερχεται στα 280 κι οχι 180 η 6600.
Τα 100 ευρώ είναι το κόστος των παιχνιδιών που δίνει η 6600 ρε φίλε, έλεος. Απο κλειδάδικα. Γιατί απο steam/epic είναι 120. Κέρδος είναι επειδή ΔΕ θα τα πληρώσεις.
Το οποιο τροφοδοτικο της συγκεκριμενης κατηγοριες καιγεται 100 φορες συχνοτερα απο το platinum των κονσολων,κι οταν σου καει παιζει να παρει και καποιο ακριβοτερο εξαρτημα μαζι του σε αντι8εση με τις κονσολες,η αλλαγη τροφοδοτικου στις οποιες μπορει να φτασει και τα διπλα αλλα αν σκεφτεις οτι πληρωνεις για platinum και παλι φ8ηνα σου ερχεται.
Τρια χρόνια εγγύηση vs ενα. Τα υπόλοιπα είναι νούμερα από τον αιθέρα δικά σου, ως συνήθως.
Ναι δηλαδη καλυτερη απο το 85% των steam users.
Το steam είχε 1δις χρήστες μέχρι πριν από δυο χρόνια. Τώρα πόσο δε ξέρω. 7.24% έχουν μόνο οι 3060ti/3070/3080. Δηλαδή 72,400,400 χρήστες μόνο από 30ΧΧ έχουν καλύτερο hardware από τα 40εκ SeriesX και PS5.
Οπως και στο ps μπορεις να εχεις οσο hot storage 8ες.
Και παλι δεν συγκρινεται με hdd η ακομα και με non nvme ssds.
Σωστά, αλλά το cost per GB στο PC, το ρυθμίζεις εσύ όπως θες. Δεν έχεις δηλαδή μόνο μια επιλογή. Και δε χρειάζονται όλα τα games grade 1 speeds. Και επίσης όταν λέμε για το PS5, μας λες ε τότε πάρτε XBOX.
Ε ναι, πάρε XBOX και βάλε storage, λέμε. +580euro
https://www.skroutz.gr/s/34243894/Seagate-2TB-Storage-Expansion-Card-for-the-Xbox-Series-X-S.html
Γιατί στις συγκρίσεις σου, παίρνεις έναν μεγεθυντικό φακό και συγκρίνεις ΜΟΝΟ την φωτεινή κουκκίδα στο κέντρο.
Μονο που το pc το πληρωσες χ3 σε σχεση με την κονσολα και δυστυχως δεν πηρες χ3 επιδοσεις,οχι σε next gen AAA games τουλαχιστον που οι κονσολες τα τρεχουν ηδη good enough.
Με τα δικά σου μαθηματικά μπορεί. Σην πραγματικότητα ούτε καν. Αυτό που έτσουξε ήταν η κάρτα, καθώς όντως ήταν 100 ευρώ παραπάνω από ότι έπρεπε, αλλά στα 550, σε σχέση με τα 750 που είχε το PS5 τότε, ήταν ευκαιρία. Και σας έδειξα παραπάνω τις διαφορές.
Yστερα παρουσιαζεις το γεγονος οτι η κονσολα σου αφηνει 7c/14t για games ξεχνοντας οτι στο pc με social game store networks,λειτουργικο,background tasks και φυσικα το ιδιο το game,το cpu usage μπορει να ειναι ακομα χειροτερο.
Τα παραπάνω runs που έδειξα, σε Guardians of the Galaxy και ElexII, το ένα τρέχει από epic και το άλλο από steam. Σε quad core cpus του 1821. Άμα έτρωγαν τόσο τα stores, δε θα έτρεχαν τόσο καλά. Σοβάρα έχεις steam/epic; Τα έχεις αφήσει σε idle να δεις που είναι το cpu usage;
Ομοιως τα εχω ξαναπει για την δεκαετιας unreal 4 engine.
Η οποία 10 χρόνια βγάζει εξαίσια games. Στο PC. Ότι πληρώνεις παίρνεις φίλε.
Οκ κατ'αρχας ο 12400f δεν ειναι δεκαετιας αλλα 1 ετους,κι αν παμε 10 χρονια πισω ακομα και του ICP του ivybrdge δεν 8α ηταν αρκετο για να τρεξει σωστα την unoptimized genome engine που ειναι πλεον αρχαια,ειδικα με μοναχα 4 cores.
Τον 12400f απλά τον ανέφερα, καθότι ανήκει στα μηχανήματα που χρησιμοποιώ και τεστάρω. Και ναι στα 160 ευρώ που τον πήρα, είναι ένα βασικό κομμάτι του PC, που θα συνοδεύσει επόμενο hardware για πολλά χρόνια, πολύ καλύτερο από ότι έχουν οι Gen9 κονσόλες.
Δεν χρειάζεται καν κάτι τέτοιο για cpu parity. Η επιλογή του netlag ήταν spot on. :oneup:
Εγώ αναφέρω παλαιότερα μηχανήματα, απλώς για να δείξω το insult to injury factor. Θα το δούμε καλύτερα στο μέλλον.
Αυτο δεν καταλαβαινεις το sharing στις κονσολες σε αντι8εση με το pc δεν δημιουργει καμια υποχρεωση.
Πως δε δημιουργεί υποχρέωση. Από τη στιγμή που ζητάς συμμαχίες, δημιουργείς υποχρεώσεις σε τρίτους. Μήπως να μη χρησιμοποιείτε επιχειρήματα για 15 χρονα;
Σε 1-2 χρονια 8α εχουν κυκλοφορησει αρκετα unreal 5 games για να δουμε πως 8α τρεχουν οι κονσολες.
Αυτό είναι το καλάθι που πρέπει να κρατάς.
245483
- - - Updated - - -
Αλλα παμε παλι μηπως και βγει καμια ακρη ακομα και το hardware οπως λες του dslsub να εχει μεινει πισω σε σχεση με το ps5 εχει ενα βασικο που δεν μπορεις να το εχεις με καμια κονσολα και αυτο λεγεται upgrade.
Στο δευτερο σκελος περι ps6 δεν υπαρχει τιποτα που να το αποδεικνυει αυτο που λες γιατι μιλας για μια κονσολα που θα βγει το 2027 και οποιος φοραει 4090 αυτη την στιγμη εχει τετοιο hardware που ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με την οποιαδηποτε κονσολα.
Οποτε θες μπορουμε να κανουμε συγκριτικο με το δικο μου pc.
Το παλικάρι έχει δει αυτό το meme και έχει κολλήσει εκεί.
245484
Του λες ναι αλλά εγώ ανήκω εδώ.
245485
ΟΟΟΧΙ, σου λέει. Οι πιο πολλοί χρήστες είναι pc peasants (με δικά του νούμερα). Και άντε πες και είναι. Δε με νοιάζει του λες. Εγώ αντιπαρατίθεμαι με εσένα και κοιτάω τι κάνω εγώ. ΟΟΟΧΙ console is better.
:p
Ενταξει δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλουμε ακρη οταν καποιος φοραει παρωπιδες αλλα ενταξει το προσπαθουμε δεν μπορεις να πεις....
Θελω να δω ποια κονσολα μπορει να κατσει διπλα σε high end hardware τελευταιας γενιας βασει του δικου του σκεπτικου η θα μας πει παλι για ps6 που θα βγει το 2027 :p:p:p
Α επισης μη ξεχασω 30 fps is better....
Αυτό ήθελα να το πω και εγώ, διαλέγει συγκεκριμένα στοιχεία, αμελεί κάποια άλλα και με βάση τις συγκεκριμένες επιλογές του, κατασκευάζει σενάρια ανωτερότητας των κονσολών:lol:.
Να βάλω μέσα κουτί, τροφοδοτικό, ssd κτλ. Αφού αυτά τα εξαρτήματα τα έχω μετακινήσει τουλάχιστον 100 φορές μεταξύ άλλων μηχανημάτων που κατά καιρούς έχω φτιάξει. Έχει γίνει διαμοιρασμός. Τους ssd μέχρι και για εξωτερικούς δίσκους για φωτογραφίες τους είχα. Έχω φτιάξει και desktop χαμηλής κατανάλωσης με apu a10-7860k με ενσωματωμένα γραφικά για browsing και κανένα κειμενογράφο. Καμία σχέση με το gaming. Πρέπει να προσθέσω και αυτά τα έξοδα για του βγει του Τανκ ότι οι κονσόλες συμφέρουν; Δεν βγάζει νόημα.
Τα σενάρια του Τανκ δεν εξυπηρετούν σε κάτι διότι πχ εγώ κάνω παράθεση εμπειριών και λέω ότι αν υπάρχει μία βάση υπολογιστή ούτως ή άλλως τότε με μικρές αναβαθμίσεις κρατιέται κάποιος επίκαιρος και παίζει παιχνίδια χωρίς να τα χρυσοπληρώνει στις κονσόλες. Δεν το κάνω ανταγωνιστικά άλλα σαν παράθεση ατομικής εμπειρίας. Μου είναι αδύνατον να σκάσω 700€ με τη μία και να πάρω ps5 και τα απαραίτητα accesories. Και επίσης να μετακινούμαι πέρα δώθε από το γραφείο στο σαλόνι και πίσω.
Δε καταλαβαίνει το παιδί από μεταφορά hardware από μηχάνημα σε μηχάνημα. Δε καταλαβαίνει από PC component longevity. Δε καταλαβαίνει από πολυχρησία.
Δεν υπολογίζει καν ότι PS3 και PS4 είναι για πέταμα, ενώ components εκείνης της εποχής ακόμα δουλεύουν μια χαρά.
ΟΟΟΟΧΙ, θα φτιάξεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΕΟ PC, για να το συγκρίνεις με τα κομμένα components της κονσόλας, σε οικοσύστημα που παίζει settings του προηγούμενου gen κατά βάση και θα συγκρίνεις ΟΛΟ το κοστος του πολυμηχανήματος, με ένα μπρίκι. :what:
Βέβαια η πλάκα είναι ότι έχει ιντερνετ καφέ και κατά βάση ζει από το PC. Νομίζω; Εκτός αν έχει ιντερνετ καφέ με κονσόλες, οπότε πάσο.
Δε καταλαβαίνει το παιδί από μεταφορά hardware από μηχάνημα σε μηχάνημα. Δε καταλαβαίνει από PC component longevity. Δε καταλαβαίνει από πολυχρησία.
Δεν υπολογίζει ότι καν ότι PS3 και PS4 είναι για πέταμα, ενώ components εκείνης της εποχής ακόμα δουλεύουν μια χαρά.
ΟΟΟΟΧΙ, θα φτιάξεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΕΟ PC, για να το συγκρίνεις με τα κομμένα components της κονσόλας, σε οικοσύστημα που παίζει settings του προηγούμενου gen κατά βάση και θα συγκρίνεις ΟΛΟ το κοστος του πολυμηχανήματος, με ένα μπρίκι. :what:
μια χαρά καταλαβαίνει, αλλά κάνει πως δεν καταλαβαινει. Δρέπει τους καρπούς του PC αφού σε PC κάνει το gaming του, και όταν βαριέται γράφει και κανά σεντόνι στο νήμα για το πόσο γαμάτες είναι οι κονσόλες και πόσο κακό το PC.
Βέβαια η πλάκα είναι ότι έχει ιντερνετ καφέ και κατά βάση ζει από το PC.
Ενδιαφέρον αυτό, δεν το ήξερα :rofl:
Δεν υπολογίζει καν ότι PS3 και PS4 είναι για πέταμα, ενώ components εκείνης της εποχής ακόμα δουλεύουν μια χαρά.
Βέβαια η πλάκα είναι ότι έχει ιντερνετ καφέ και κατά βάση ζει από το PC. Νομίζω; Εκτός αν έχει ιντερνετ καφέ με κονσόλες, οπότε πάσο.
Ενταξει οσον αφορα το τελευταιο δεν εχω να πω τιποτα απλα προσκυνω....
OrderlordTank
02-02-23, 15:38
Συνεχιζεις και απαντας επιλεκτικα με λαθος συγκρισεις.Κατ'εμε αυτο κανετε εσεις κι οχι εγω,αλλα παμε να απαντησω στο υπολοιπο pοst σου.
Προσπαθεις να μας πεισεις οτι η οποιαδηποτε κονσολα ειναι καλυτερη απο το pc αλλα ειλικρινα αυτο δεν μπορει να αποδειχθει για κανενα λογο.Οσον αφορα την αποδοση γραφικων δεν ισχυριστηκα ποτε κατι τετοιο,αλλο αν επιμενω οτι πληρωνεις δυσαναλογα ακριβα το pc,σε αλλους τομεις ναι το εχω ισχυριστει αν δεν γινεις πιο συγκεκριμενος πρακτικα δεν μπορω να απαντησω.
Η κονσολα ειναι σιγουρα πιο φτηνη για casual gaming αλλα σε competitive gaming δεν υπαρχει καμια συγκριση.Τι εννοεις competitive gaming?Αν εννοεις αποδοση γραφικων συμφωνουμε,αν ομως οπως νομιζω εννοεις e-sports που εξ'ορισμου το να μην συναντας cheaters & hackers ειναι το 99% της υπο8εσης τοτε διαφωνουμε.
Επισης οπως λες οτι λειπουν τιτλοι απο τα pc το ιδιο ισχυει και για τις κονσολες που δεν υπαρχει καμια περιπτωση να αποκτησει τιτλους με κατι εκατομυρια συνδρομητες καθε μηνα.Ομως αν κρινω απο τις πωλησεις των αποκλειστικων games των κονσολων εναντι των simulation & strategy AAA games που βγαινουν μονο στο pc υπαρχει μια διαφορα της ταξεως μεγε8ους μεταξυ των 2.Και το γεγονος οτι η sony κυκλοφορησε 4-5 ps4 exclusives υστερα απο 3-4-5 χρονια και αφου βγηκε το ps5 για να ω8ησει τις πωλησεις του δεν το 8εωρω σοβαρο επιχειρημα οτι δεν λειπουν τιτλοι απο το pc.
Αλλα παμε παλι μηπως και βγει καμια ακρη ακομα και το hardware οπως λες του dslsub να εχει μεινει πισω σε σχεση με το ps5 εχει ενα βασικο που δεν μπορεις να το εχεις με καμια κονσολα και αυτο λεγεται upgrade.Σοβαρα,εχει upgrade path pc με 2600 sandybridge και ddr3 ram?Και ποιο ειναι αυτο,ξηλωνω τα παντα ολα μαζι με τροφοδοτικο και hdd που ειναι ηδη 12 ετων?Γιατι αυτο λεγεται αγορα νεου pc.
Στο δευτερο σκελος περι ps6 δεν υπαρχει τιποτα που να το αποδεικνυει αυτο που λες γιατι μιλας για μια κονσολα που θα βγει το 2027 και οποιος φοραει 4090 αυτη την στιγμη εχει τετοιο hardware που ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με την οποιαδηποτε κονσολα.Προφανως κανω υπο8εση στη συγκριση μεταξυ ps6 και 4090 οπως ακριβως κι εσυ,δεν βλεπω τον λογο να αντιμετωπιζετε την ανωτεροτητα της 4090 σαν τετελεσμενο γεγονος χωρις αποδειξεις αλλα να τις ζητατε απο εμενα.Παντως αν κρινω απο τη συγκριση της titan xp του 2017 και του ps5 του 2020 φαινεται να εχω δικιο.
Οποτε θες μπορουμε να κανουμε συγκριτικο με το δικο μου pc.Googl-αρε benchmarks με i7 2600 και rx 480.αν δεν μιλαμε για game engine δεκαετιας και βαλε,προφανως και ειναι πισω απο gen9 κονσολες.
Να βάλω μέσα κουτί, τροφοδοτικό, ssd κτλ. Αφού αυτά τα εξαρτήματα τα έχω μετακινήσει τουλάχιστον 100 φορές μεταξύ άλλων μηχανημάτων που κατά καιρούς έχω φτιάξει.Αν εφτιαχνες απλως ενα gaming pc χρειαζοταν ομως αυτα τα εξαρτηματα που δεν υπολογισες οπως και καρτα γραφικων το 2011,οπως και pc απο το 2006 που βγηκε το ps3,οπως και το κοστος ολικης αναβα8μισης για να παιζεις ισαξια με το ps5 ως το 2027 που 8α βγει το ps6.Προφανως και πρεπει να προστε8ουν στη συγκριση ολα αυτα τα εξοδα οταν μοναχα οτι εβαλες κοστισε οσο τα ps3+ps4+ps5 μαζι,αλλιως μην ισχυριζεσαι οτι δεν ειναι ακριβοτερο το gaming pc.Δεν βγαζει νοημα οπως λες.
Τα σενάρια του Τανκ δεν εξυπηρετούν σε κάτι διότι πχ εγώ κάνω παράθεση εμπειριών και λέω ότι αν υπάρχει μία βάση υπολογιστή ούτως ή άλλως τότε με μικρές αναβαθμίσεις κρατιέται κάποιος επίκαιρος και παίζει παιχνίδια χωρίς να τα χρυσοπληρώνει στις κονσόλες. Δεν το κάνω ανταγωνιστικά άλλα σαν παράθεση ατομικής εμπειρίας. Μου είναι αδύνατον να σκάσω 700€ με τη μία και να πάρω ps5 και τα απαραίτητα accesories. Και επίσης να μετακινούμαι πέρα δώθε από το γραφείο στο σαλόνι και πίσω.Περι ατομικων εμπειριων...κολοκυ8οντολμαδες.Εχω κουραστει να λεω οτι οπως δειχνει το steam survey η συντριπτικη πλειοψηφια των pc gamers εχει χειροτερα μηχανηματα απο τις συγχρονες τους κονσολες κι οσοι εχουν καλυτερα τα πληρωνουν δυσαναλογα ακριβα λογω λαν8ασμενων επιλογων αγορας.
Το PS5 με την Titan X Pascal συγκρίνεται, και φυσικά είναι πιο αργό. Για RT και μόνο που το αναφέρεις είναι αστείο, μιας και τότε δεν υπήρχε.Για την titan XP μιλαω που κυκλοφορησε το 2017 ειχε αποδοση οσο μια 6650xt,αρα ειναι ηδη πισω σε σχεση με τις 6700 & 6700xt των κονσολων και δεν βλεπω το αστειο στην αναφορα του RT οταν μετα απο 5 χρονια ειναι επικαιρο σε συγχρονα games.Ποιος ξερει αν εκτος του RT δεν 8α εχει βγει ως το ps6 και καποιο νεοτερο feature στο οποιο η 4090 δεν 8α μενει πιο πισω? Η titan x που αναφερεις ειναι ακομα χειροτερη.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/titan-xp.c2948
Η Titan X Pascal λοιπόν βγήκε στις 2 Αυγούστου του 2016, με 11TFs.Το PS5 βγήκε 12 Νοεμβριου του 2020, με 10.3TFs. 1563 μερες, δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες αργοτερα δηλαδη.η 4090 βγηκε 12 Οκτωβρίου του 2022 με 82,5TFs.Παμε παλι στα βασικα μην κανεις συγκρισεις με tfp μεταξυ gpus διαφορετικων αρχιτεκτονικων.
Μην λες χοντράδες για ναυαρχίδα GPU του 2014. Εκεί λένε για 150TFs. Μην λες μεγάλες κουβέντες!Δεν πανε να λενε και παπαδες για το 2024,μια φορα προφανως και το ps6 που 8α κυκλοφορησει με high end gpu του 2026 8α ειναι καλυτερο απο 4090,πι8ανον και απο φετινη ναυαρχιδα οποτε 8α δουμε ποιος λεει χοντραδες.
Έχουν δοθεί τα λινκς που έκαναν το sum up. Κάνε δικό σου άμα δε σου αρέσει.Δεν χρειαζεται να κανω συγκρισεις οταν το sum up δεν στεκει με απλη λογικη.
Καμία σχέση η σύγκριση του Jaguar που ήταν ΒΑΣΙΚΟ κομμάτι της κονσόλας και έδωσε το μαγικό 30fps baseline, με μία κάρτα γραφικών που....αλλάζει.BTW η 7870 βγήκε Q1/2012. Το PS4 βγήκε Q4/2013, δηλαδή σχεδόν δυο χρόνια μετά. Μέχρι το 2016, ουου τα έβγαλε τα λεφτά της. Το ίδιο και η 760.Για τη RAM τα έχουμε πει. Κόπωση. Πάρε 0 fps τώρα στα σύγχρονα παιχνίδια και 30fps baseline για όλη την Gen8 και τα ξαναλέμε.H 7870 οντως εβγαλε τα λεφτα της (για την πολυ νεοτερη 760 εχω διαφορετικη γνωμη) αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι επαιζες καλυτερα απο ps4 τα πρωτα 2 χρονια και χειροτερα μετα.Βεβαια στο pc προφανως και αλλαζουν οι gpus αλλα αυτο κοστιζει.Συμφωνω στο σημειο της κοπωσης ομως μαζι με τις gen8 κονσολες με τα 0 fps ανηκει και η συγχρονη της 760 που επαναλαμβανω οτι αγορασε τοτε η συντριπτικη πλειοψηφια.
Τα 100 ευρώ είναι το κόστος των παιχνιδιών που δίνει η 6600 ρε φίλε, έλεος. Απο κλειδάδικα. Γιατί απο steam/epic είναι 120. Κέρδος είναι επειδή ΔΕ θα τα πληρώσεις.Ελεος ρε φιλε αφου εσυ λες δεν πρεπει να τα πουλας,τι γινεται λοιπον αν δεν τα 8ες?
Τρια χρόνια εγγύηση vs ενα. Τα υπόλοιπα είναι νούμερα από τον αιθέρα δικά σου, ως συνήθως.Την psu tier list δεν την εβγαλα εγω αλλα η pcmr,η προφανως πιο χαλαρη δικη μου ενδεδειγμενη χρηση κα8ε κατηγοριας προκυπτει απο προσωπικη εμπειρια.
Το steam είχε 1δις χρήστες μέχρι πριν από δυο χρόνια. Τώρα πόσο δε ξέρω. 7.24% έχουν μόνο οι 3060ti/3070/3080. Δηλαδή 72,400,400 χρήστες μόνο από 30ΧΧ έχουν καλύτερο hardware από τα 40εκ SeriesX και PS5.Ελα ομως που στο steam survey δεν συμμετεχει ουτε 1 στους 10 αρα τα 72 million users γινονται 7,που ουτε κι αυτο δεν ειναι απαραιτητα ακριβες γιατι οπως ειπα προφανως και οι high end users χαιρονται περισσοτερο να κανουν flex το hardware τους απο την πλειοψηφια που απλα το προσπερνα για να παιξει το game της.
Σωστά, αλλά το cost per GB στο PC, το ρυθμίζεις εσύ όπως θες. Δεν έχεις δηλαδή μόνο μια επιλογή. Και δε χρειάζονται όλα τα games grade 1 speeds. Και επίσης όταν λέμε για το PS5, μας λες ε τότε πάρτε XBOX.Aν δεν 8ες να περιμενεις 1 μηνα το ps5 σε msrp με προπαραγγελια τοτε αγορασε xbox με τα γνωστα μειονεκτηματα σε hot storage.Προσωπικα 8α αγοραζα ps5 και 8α του εβαζα ενα φ8ηνο pci-e 4 nvme ssd οπως το kingston nv2 κι ας εχει 3,5 αντι για 5,5 tb read speed.
Με τα δικά σου μαθηματικά μπορεί. Σην πραγματικότητα ούτε καν. Αυτό που έτσουξε ήταν η κάρτα, καθώς όντως ήταν 100 ευρώ παραπάνω από ότι έπρεπε, αλλά στα 550, σε σχέση με τα 750 που είχε το PS5 τότε, ήταν ευκαιρία. Και σας έδειξα παραπάνω τις διαφορές.Μονο που τοτε αν περιμενες 1,5 μηνα για ps5 αντι για 15 μηνες για την gpu,το αγοραζες απο σκρουτζομαγαζα με 400 ευρω κι οχι 750.
Τα παραπάνω runs που έδειξα, σε Guardians of the Galaxy και ElexII, το ένα τρέχει από epic και το άλλο από steam. Σε quad core cpus του 1821. Άμα έτρωγαν τόσο τα stores, δε θα έτρεχαν τόσο καλά. Σοβάρα έχεις steam/epic; Τα έχεις αφήσει σε idle να δεις που είναι το cpu usage;Σοβαρα εχεις δει πως τρεχει ο κοσμος τα games του οταν παιζει κι οχι απλως κανει benchmarks?Ειδικα η pcmr (γιατι αν δια8ετει rx 6700 και βαλε gpu τοτε εξ'ορισμου για αυτην μιλαμε) κανει streaming,ακουει music videos απο youtube και συνομιλει με discord ταυτοχρονα.
Η οποία 10 χρόνια βγάζει εξαίσια games. Στο PC. Ότι πληρώνεις παίρνεις φίλε.Δεν αντιλεγω οτι η unreal 4 δεν μπορει να βγαλει εξαισια games απλως δεν μπορουμε να μιλαμε για next gen με engine δεκαετιας,ειδικα οταν αυτη ειχε σχεδιαστει για quad core intel cpus και nvidia gpus.
Τον 12400f απλά τον ανέφερα, καθότι ανήκει στα μηχανήματα που χρησιμοποιώ και τεστάρω. Και ναι στα 160 ευρώ που τον πήρα, είναι ένα βασικό κομμάτι του PC, που θα συνοδεύσει επόμενο hardware για πολλά χρόνια, πολύ καλύτερο από ότι έχουν οι Gen9 κονσόλες.Οταν αγοραζεις πιο μετα απο τις κονσολες φυσικα και 8α παρεις καλυτερο hardware ομως ασχετως αποδοσης το συνολικο κοστος ολου του pc παραμενει χειροτερο σε σημειο που δεν φτανει καν το cost per frame της κονσολας.
Δεν χρειάζεται καν κάτι τέτοιο για cpu parity. Η επιλογή του netlag ήταν spot on.Για parity ναι για upgradability ομως οχι.
Πως δε δημιουργεί υποχρέωση. Από τη στιγμή που ζητάς συμμαχίες, δημιουργείς υποχρεώσεις σε τρίτους. Μήπως να μη χρησιμοποιείτε επιχειρήματα για 15 χρονα;Οταν κανεις sharing στην κονσολα δεν εχεις καμια υποχρεωση,μπαινεις οποτε 8ες και παιζεις οτι 8ες.Αν κανεις share μοναχα 1 ΑΑΑ game το χρονο εχεις πληρωσει τα 40 ευρω της ετησιας συνδρομης του ps+ κι απο το 2ο εχεις ηδη φ8ηνοτερο software απο το pc.Αν δεν γουσταρεις το sharing τοτε μπορεις να ανταλλαξεις η να πουλησεις η ακομα και να αγορασεις μεταχειρισμενα physical disks.Αν εσυ 8εωρεις τα παραπανω συμμαχιες και υποχρεωσεις τοτε λυπαμαι αλλα αυτο ειναι οντως επιχειρημα για 15-χρονο.
Αυτό είναι το καλάθι που πρέπει να κρατάς.Ιδιο καλα8ι με οσους χαιρονταν αρχικα στις συγκρισεις ps4 vs pentium+750ti σε cross gen games,το ιδιο κανετε κι εσεις τωρα με quad core sandybridge και 1060 η 480 vs ps5.
ΟΟΟΧΙ, σου λέει. Οι πιο πολλοί χρήστες είναι pc peasants (με δικά του νούμερα). Και άντε πες και είναι. Δε με νοιάζει του λες. Εγώ αντιπαρατίθεμαι με εσένα και κοιτάω τι κάνω εγώ. ΟΟΟΧΙ console is better.Δεν ειναι δικα μου νουμερα ειναι του steam επισης δεν ειπα οτι η κονσολα ειναι καλυτερη ειπα οτι ειναι φ8ηνοτερη σε σημειο που ακομα και καλυτερο pc hardware μεταγενεστερων ετων δεν συγκρινεται σε cost per frame.Τελος το τι κανεις εσυ δεν οριζει το αν η κονσολα ειναι γενικως πιο συμφερουσα αλλα το τι κανει η πλειοψηφια.Ασε που αν πιασουμε το τι εχεις δωσει εσυ συνολικα σε pc hardware δεν εχει τελειωμο.Αποδεικνυεις τον ισχυρισμο μου οτι η μειοψηφια που ξερει απο pc hardware συνη8ως εχει και το μικροβιο της αναβα8μισης αρα κι εκεινη εν τελει πληρωνει το pc gaming δυσαναλογα πιο ακριβα σε σχεση με τη κονσολα.
Θελω να δω ποια κονσολα μπορει να κατσει διπλα σε high end hardware τελευταιας γενιας βασει του δικου του σκεπτικου η θα μας πει παλι για ps6 που θα βγει το 2027.Α επισης μη ξεχασω 30 fps is better....To ps6 το ανεφερα οταν καποιοι ισχυριστηκαν οτι ειχαν και upgradability με am4 socket.Δειξε μου που ειπα οτι το ps5 στεκεται ανταγωνιζεται high end hardware τελευταιας γενιας η οτι τα 30 fps ειναι καλυτερα απο τα 60.
- - - Updated - - -
Δεν υπολογίζει καν ότι PS3 και PS4 είναι για πέταμα, ενώ components εκείνης της εποχής ακόμα δουλεύουν μια χαρά.Μπορει να δουλευουν (αν δεν εχει καποιος αγορασει τα φ8ηνοτερα υποσυστηματα οπως κανετε με τα μηχανηματα που προτεινετε στις συγκρισεις σας) αλλα απο την εποχη των ps3 & ps4 δεν κανουν για συγχρονο gaming pc.
Βέβαια η πλάκα είναι ότι έχει ιντερνετ καφέ και κατά βάση ζει από το PC. Νομίζω; Εκτός αν έχει ιντερνετ καφέ με κονσόλες, οπότε πάσο.Ακριβως οποτε λογω επαγγελματος ξερω καλυτερα με τι μηχανηματα παιζει η πλειοψηφια σε σχεση με εσας.Νet με κονσολες δεν συμφερει,παραειναι φ8ηνες οποτε οσοι ενδιαφερονται εχουν ηδη σπιτι τους.
Τι εννοεις competitive gaming?Αν εννοεις αποδοση γραφικων συμφωνουμε,αν ομως οπως νομιζω εννοεις e-sports που εξ'ορισμου το να μην συναντας cheaters & hackers ειναι το 99% της υπο8εσης τοτε διαφωνουμε.
Εφ'οσον εχεις internet cafe πρεπει να ξερεις τι εννοω με τον ορο competitive gaming και οχι δεν εχουν ολα cheaters
Σοβαρα,εχει upgrade path pc με 2600 sandybridge και ddr3 ram?Και ποιο ειναι αυτο,ξηλωνω τα παντα ολα μαζι με τροφοδοτικο και hdd που ειναι ηδη 12 ετων?Γιατι αυτο λεγεται αγορα νεου pc.
Το τι θεωρει καποιος upgrade path παει βασει των οικονομικων του. Ας πουμε για μενα upgrade path ηταν απο 9900Κ με 2080 super σε 12900ks με 4090 oc.
Googl-αρε benchmarks με i7 2600 και rx 480.αν δεν μιλαμε για game engine δεκαετιας και βαλε,προφανως και ειναι πισω απο gen9 κονσολες.
Δες την πιο πανω μου απαντηση...
To ps6 το ανεφερα οταν καποιοι ισχυριστηκαν οτι ειχαν και upgradability με am4 socket.Δειξε μου που ειπα οτι το ps5 στεκεται ανταγωνιζεται high end hardware τελευταιας γενιας η οτι τα 30 fps ειναι καλυτερα απο τα 60.
Καταρχην εγω δεν μιλησα ποτε για 60fps γιατι ετσι και αλλιως αυτα τα νουμερα τα θεωρω πολυ χαμηλα για οποιοδηποτε σοβαρο game
Ακριβως οποτε λογω επαγγελματος ξερω καλυτερα με τι μηχανηματα παιζει η πλειοψηφια σε σχεση με εσας.Νet με κονσολες δεν συμφερει,παραειναι φ8ηνες οποτε οσοι ενδιαφερονται εχουν ηδη σπιτι τους.
Το ξερεις ειναι σχετικο. Ξερεις απο την υπαρχουσα πελατιακη σου βαση.
Σοβαρα,εχει upgrade path pc με 2600 sandybridge και ddr3 ram?Και ποιο ειναι αυτο,ξηλωνω τα παντα ολα μαζι με τροφοδοτικο και hdd που ειναι ηδη 12 ετων?Γιατι αυτο λεγεται αγορα νεου pc.
Υπάρχει και λέγεται Ivy Bridge, στο ιδιο socket/chipset. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να κανεις upgrade το 12 ετών με 11 ετών. Αν βρείς έναν 3770k και πουλώντας τον 2600 βάλεις άλλα 10-20 ευρώ, γιατί όχι; Μπορείς να μου πεις τι upgrade path έχει μια κονσόλα 12 ετών;
Προφανως κανω υπο8εση στη συγκριση μεταξυ ps6 και 4090 οπως ακριβως κι εσυ,δεν βλεπω τον λογο να αντιμετωπιζετε την ανωτεροτητα της 4090 σαν τετελεσμενο γεγονος χωρις αποδειξεις αλλα να τις ζητατε απο εμενα.Παντως αν κρινω απο τη συγκριση της titan xp του 2017 και του ps5 του 2020 φαινεται να εχω δικιο.
Να συγκρίνεις την πιο ταιριαστή Titan X Pascal . More on that later.
Για την titan XP μιλαω που κυκλοφορησε το 2017 ειχε αποδοση οσο μια 6650xt,αρα ειναι ηδη πισω σε σχεση με τις 6700 & 6700xt των κονσολων και δεν βλεπω το αστειο στην αναφορα του RT οταν μετα απο 5 χρονια ειναι επικαιρο σε συγχρονα games.Ποιος ξερει αν εκτος του RT δεν 8α εχει βγει ως το ps6 και καποιο νεοτερο feature στο οποιο η 4090 δεν 8α μενει πιο πισω? Η titan x που αναφερεις ειναι ακομα χειροτερη.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/titan-xp.c2948
Κακώς επέλεξες την XP, πιο ταιριαστή στο PS5 είναι η X Pascal. More on that later. Το RT είναι κάτι που δεν υπήρχε παλαιότερα, και τώρα υπάρχει, ακόμα και στην ανάπηρη μορφή του στις κονσόλες gen9. Επομένως μην το ζητάς από παλαιολιθικό hardware. Μείνε στα κοινά features.
Παμε παλι στα βασικα μην κανεις συγκρισεις με tfp μεταξυ gpus διαφορετικων αρχιτεκτονικων.
Δεν πανε να λενε και παπαδες για το 2024,μια φορα προφανως και το ps6 που 8α κυκλοφορησει με high end gpu του 2026 8α ειναι καλυτερο απο 4090,πι8ανον και απο φετινη ναυαρχιδα οποτε 8α δουμε ποιος λεει χοντραδες.
κάνεις λάθος για τα Teraflops, γιατί είναι ένας μπουσουλας να συγκρίνεις throughtput και είναι μεγεθος ανεξάρτητο από αρχιτεκτονικες. Σίγουρα παίζουν και άλλα ρόλο περα από floating point operations αλλά δεν έχουμε άλλο μέτρο συγκρισης ευχρηστο. Αν εννοείς πάντως πως το φουσκώνουν ψευδως ορισμένοι κατασκευαστές, και έχεις στοιχεια μπορεις να τα δώσεις. Δεν θέλω όμως fanboyιστικες θεωρίες συνομωσιας. Θέλω μια υπευθυνη απάντηση. Τα TFs οι κονσόλες τα έφεραν στη συζήτηση γιατί χρησιμοποιήθηκαν μαρκετινιστικα πριν το release της gen9. Τότε ήταν εντυπωσιακά τα οριακά διψήφια νούμερα τους, και ομολογώ είχα ψαρώσει. Μόλις δυο χρόνια μετά όμως, εντύπωση μας κάνουν τα τριψήφια νούμερα φιλε μου. Και βλέπεις ότι η 4090Ti σχεδόν τα ακουμπάει (95,5!) ....
H Χ Pascal θες δεν θες έχει 7% (11vs10.3TFs) μεγαλύτερο throughtput απο το PS5, παρα τις 1563 επιπλέον μέρες στη πλάτη της.
Η Titan XP έχει 18% μεγαλυτερο (12.2vs10.3TFs) throughtput από το PS5, παρά τις 1316 επιπλέον μέρες στη πλάτη της.
Η 4090 εχει 82.5TFs. Η 4090 διατηρώντας το 18% lead απο το PS6, (οπως η XP από το PS5), σημαίνει ότι το PS6 πρέπει να έχει throughtput 70TFs στις 20/5/2026. Βέβαια τότε θα έχει 0 throughtput αφού δεν θα έχει βγει, άρα πάμε να δούμε πότε θα το κάνει match τα 82.5. Αφού θέλει 1316 μέρες για 70TFs, χρειάζεται 1551 μέρες για 82.5. Δηλαδή στις 10 Γενάρη του 2027.
Καταλαβαίνω την εμμονή σου να διαλέξεις την XP, για να πείσεις για το αφήγημα σου. Αλλά δεν βγήκε. Tη προτίμησες γιατι η X Pascal, θα τράβαγε λίγο πιο πίσω. Και το matchαρισμα θα γινόταν στις 11/5/2027. Η XP για την X Pascal, είναι ότι η 4090Ti για την 4090. Και η 1080Ti θα είναι η 4080Ti.
Εσύ όμως δεν μιλάς καν για ματσάρισμα. Μιλάς για flagship gpu του 2024... Είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου αυτό που ισχυρίζεσαι που δεν θα μπώ καν στο σημειο να προσπαθήσω να το αποδομησω. Να μαστε καλά, να τα λέμε και τότε :D .
Για parity ναι για upgradability ομως οχι.
Μπα;;; Eίναι μικρό το upgrade από 5500 σε 5800x3D ε; Μήπως είναι μικρό το upgrade σε Zen4 AM4; Μπροστά στο να επιχειρηματολογήσεις μπορεί να το θεωρήσεις οτι θες, αλλα upgradability υπάρχει. Είτε το θες, είτε όχι. Στην κονσόλα όμως πες μας τι upgrade θα κανεις σε παρακαλώ!
Aν δεν 8ες να περιμενεις 1 μηνα το ps5 σε msrp με προπαραγγελια τοτε αγορασε xbox με τα γνωστα μειονεκτηματα σε hot storage.Προσωπικα 8α αγοραζα ps5 και 8α του εβαζα ενα φ8ηνο pci-e 4 nvme ssd οπως το kingston nv2 κι ας εχει 3,5 αντι για 5,5 tb read speed.
5,5 tb; Όπως λέμε terabyte; Σιγά να μην έχει και yottabyte read speed...:rofl:
OrderlordTank
02-02-23, 23:47
Εφ'οσον εχεις internet cafe πρεπει να ξερεις τι εννοω με τον ορο competitive gaming και οχι δεν εχουν ολα cheatersΕπειδη ξερω λοιπον με την εξαιρεση του cs go και του apex (κι αυτα οχι απολυτα) στο pc γινεται χαμος απο cheaters.
Το τι θεωρει καποιος upgrade path παει βασει των οικονομικων του. Ας πουμε για μενα upgrade path ηταν απο 9900Κ με 2080 super σε 12900ks με 4090 oc.Ακριβως,απο sandybrige λοιπον που 8α πας σε ivybridge με +15%?
Καταρχην εγω δεν μιλησα ποτε για 60fps γιατι ετσι και αλλιως αυτα τα νουμερα τα θεωρω πολυ χαμηλα για οποιοδηποτε σοβαρο gameΚι ομως μιλησες οταν ισχυριστηκες οτι ειπα πως τα 30 ειναι καλυτερα.
Το ξερεις ειναι σχετικο. Ξερεις απο την υπαρχουσα πελατιακη σου βαση.Οσο μικρη κι αν ειναι η πελατειακη μου βαση υπαρχει και το team survey που μετρα κατι δεκαδες εκατομμυρια.
Μπορείς να μου πεις τι upgrade path έχει μια κονσόλα 12 ετών;Κανενα,αλλα δεν χρειαζεται να εχει αν ο κονσολας με τα ιδια λεφτα εχει αγορασει ps3+ps4+ps5.
Το RT είναι κάτι που δεν υπήρχε παλαιότερα, και τώρα υπάρχει, ακόμα και στην ανάπηρη μορφή του στις κονσόλες gen9. Επομένως μην το ζητάς από παλαιολιθικό hardware. Μείνε στα κοινά features.Κι επαναλαμβανω γιατι να μην επιμεινω στην αναφορα του RT οταν μετα απο 5 χρονια ειναι επικαιρο σε συγχρονα games.Ποιος ξερει αν εκτος του RT δεν 8α εχει βγει ως το ps6 και καποιο νεοτερο feature στο οποιο η 4090 δεν 8α μενει πιο πισω?
H Χ Pascal θες δεν θες έχει 7% (11vs10.3TFs) μεγαλύτερο throughtput απο το PS5, παρα τις 1563 επιπλέον μέρες στη πλάτη της.Η Titan XP έχει 18% μεγαλυτερο (12.2vs10.3TFs) throughtput από το PS5, παρά τις 1316 επιπλέον μέρες στη πλάτη της.Και επιμενω οτι δεν συγκρινεις με tfs gpus διαφορετικης αρχιτεκτονικης.Η titan x αντιστοιχει σε 980 ti,η titan xp ειναι 5% δυνατοτερη της 1080 ti και ισοδυναμη με 6650xt.Προφανως και υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ τους και titan xp (=6650xt) συγκρινεται με την 6700 του ps5 και την 6700xt του xbox.Καταλαβες τωρα γιατι δεν γινονται συγκρισεις με tfs μεταξυ gpus διαφορετικων αρχιτεκτονικων?
Η 4090 εχει 82.5TFs. Η 4090 διατηρώντας το 18% lead απο το PS6, (οπως η XP από το PS5), σημαίνει ότι το PS6 πρέπει να έχει throughtput 70TFs στις 20/5/2026. Βέβαια τότε θα έχει 0 throughtput αφού δεν θα έχει βγει, άρα πάμε να δούμε πότε θα το κάνει match τα 82.5. Αφού θέλει 1316 μέρες για 70TFs, χρειάζεται 1551 μέρες για 82.5. Δηλαδή στις 10 Γενάρη του 2027.Οποτε ακομα και με την μπακαλιστικη συγκριση σου με tfs μου λες οτι το ps6 πρεπει να βγει Γεναρη του 2027 ενω 8α βγει Νοεμβρη του 2027.I rest my case...
Μπα;;; Eίναι μικρό το upgrade από 5500 σε 5800x3D ε; Μήπως είναι μικρό το upgrade σε Zen4 AM4; Μπροστά στο να επιχειρηματολογήσεις μπορεί να το θεωρήσεις οτι θες, αλλα upgradability υπάρχει. Είτε το θες, είτε όχι. Στην κονσόλα όμως πες μας τι upgrade θα κανεις σε παρακαλώ!Μικρο δεν ειναι αλλα δεν ειναι αρκετο.Ακομα περιμενω να δω τι μοντελα zen4 8α ειναι δια8εσιμα για am4 που 8α μπορουν να ανταγωνιστουν zen5 κι επαναλαμβανω οτι πι8ανοτερο ειναι το ps6 να φορα zen6.Κατα τ'αλλα η κονσολα δεν χρειαζεται upgrade οταν συγκριτικα με το pc σου ο κονσολας αγοραζει xbox-x και του περισσευουν και 400 ευρω για ps6.
5,5 tb; Όπως λέμε terabyte; Σιγά να μην έχει και yottabyte read speed...Οχι ρε φιλε εκανα λα8ος και ειπα tf αντι για gb,ε τωρα παει με ξεσκεπασες.
Α καλα. Για την titan x pascal μιλαμε οχι για την titan x (maxwel).
Βγηκαν δυo Titan με αρχιτεκτονική Pascal. Ενταξει; Καλα το πασκαλ δεν το βλεπεις που το γραφω ή κάνεις ότι δεν το βλεπεις;
Για να τελειωνουμε με τα TFs. Ουτε εμενα μου αρεσει η σύγκριση με βάση αυτο το χαρακτηριστικό. Αλλα τι να κανουμε δεν εχουμε αλλο τροπο, γιατι οι κονσολες ειναι κλειστες και δεν τρέχουν benchmarks. Εν παση περιπτώσει, το PS5 ειναι στα επιπεδα μιας 6650XT η οποια ειναι στα επίπεδα μιας 1080Τi. Ολες αυτες εχουν κοντινα FP performance. Δηλαδη δυο αρχιτεκτονικες διαφορετικες εχουν αντιστοιχια ως προς τα TFs αλλα και ως προς το gaming performance. Η pascal με την rdna 2 δηλαδη σε αυτες τις δυο υλοποιησεις. Αν συζητουσαμε για pc μονο θα μιλαγαμε με benchmarks.
Μακαρι να βγει στο τελος του 27 και να ειναι και 5% πιο γρηγορη απο την 4090 (μεγάλη επιτυχία ε). Εσυ ομως μας εχεις υποσχεθει επιδόσεις flagship gpu του 2024, δηλαδη 5090. Γελαει ο κοσμος με το "i rest my case".
Καλα περιμενε εσυ να δεις καμια επεξεργασταρα στο PS6. Ενω θα δεις ενα mid range CPU τοσο υποχρονισμενο που κοντράρεται με low end. Οπως έγινε με τη gen9. Και τι να το κανουν το καλυτερο αφου το target ειναι 30fps!. Και τα 60fps τα λενε performance mode. Το upgrade path του AM4 μια χαρα θα ειναι λοιπον για να εχει parity με PS6.
Εντωμεταξυ μιλαμε τοση ωρη για θεωρητικό performance μελλοντικης κονσολας, ενω δεν εχουμε βαλει καν στην εξίσωση το handicap στο οποιο παραδοσιακα μας έχουν συνηθίσει οι κονσόλες. Lower than lows, <30fps κλπ...
ΥΓ. Γραφοντας αυτα τα ανεκδιήγητα PS3+PS4+PS5 νομίζεις οτι τα πιστεύει κανείς ή σου δίνουν ποντους αξιοπιστίας στο παρον debate; Είναι τόσο αναληθή και ταυτόχρονα γελοια που οταν καποιος δεν τα σχολιάζει δεν ειναι γιατι συμφωνεί, αλλά γιατί δεν θέλει να μπει στο κοπο να εξηγεί τα αυτονόητα.
Κανενα,αλλα δεν χρειαζεται να εχει αν ο κονσολας με τα ιδια λεφτα εχει αγορασει ps3+ps4+ps5.
Πόσο εύκολα αγνοείς όμως ρε Τανκούλη, το 720p baseline του PS3, τα 30fps του PS4 και το "επιτέλους φτάσαμε σε 60fps", ΑΛΛΑ έχουμε πέσει ήδη σε 720p (forspoken) ή σε 1080p (kakarot next gen, onepiece, evil dead, dead space) ή και ακόμα μείναμε με 30fps σε κάνα δυο (Gotham Knights, Plague tale), του PS5!
Χώρια που λείπουν όλα τα παιχνίδια των XBOX και τα exclusives / indies / switch / emus του PC.
Χώρια που έχω μνήμες με εγγύηση από εποχές PS3.
Ελεος ρε φιλε αφου εσυ λες δεν πρεπει να τα πουλας,τι γινεται λοιπον αν δεν τα 8ες?
Εγώ τα θέλω. Άμα δε τα ήθελα θα τα πούλαγα. Δε παύει να είναι ένα δώρο του 100αρικου.
Οταν κανεις sharing στην κονσολα δεν εχεις καμια υποχρεωση,μπαινεις οποτε 8ες και παιζεις οτι 8ες.Αν κανεις share μοναχα 1 ΑΑΑ game το χρονο εχεις πληρωσει τα 40 ευρω της ετησιας συνδρομης του ps+ κι απο το 2ο εχεις ηδη φ8ηνοτερο software απο το pc.Αν δεν γουσταρεις το sharing τοτε μπορεις να ανταλλαξεις η να πουλησεις η ακομα και να αγορασεις μεταχειρισμενα physical disks.Αν εσυ 8εωρεις τα παραπανω συμμαχιες και υποχρεωσεις τοτε λυπαμαι αλλα αυτο ειναι οντως επιχειρημα για 15-χρονο.
Για να κάνεις sharing, πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον δεν πρέπει; Θα μιλήσεις με το Νίκο για το Horizon Zero Dawn, με το Γιάννη για το Fifa και με το Γιώργο για το Dead Space; Δημιουργείς υποχρεώσεις ναι η ού;
Είπαμε, το ίδιο κάνω και εγώ με όλα τα stores άμα είναι. Όταν παίζει ο άλλος Diablo III με τον δικό του χαρακτήρα, αλλά στο δικό μου account, παίζω εγώ Cyberpunk από Gog, ο άλλος RDR2 από EPIC κοκ. Να πω και εγώ δια 6 το κόστος του PC gaming, να γελάμε.
Οταν αγοραζεις πιο μετα απο τις κονσολες φυσικα και 8α παρεις καλυτερο hardware ομως ασχετως αποδοσης το συνολικο κοστος ολου του pc παραμενει χειροτερο σε σημειο που δεν φτανει καν το cost per frame της κονσολας.
Και πιο πριν να πάρεις, πάλι καλύτερο hardware θα πάρεις. Αλλά είπαμε, το θέμα είναι να έχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να το κάνεις, γιατι θες και μπορείς και σου αξίζει, κάτι καλύτερο.
Όπως έχεις δει, τον 8600k δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμα στις συγκρίσεις μου. O 8600K βγήκε τρια χρόνια πριν τις Gen 9. Ακόμα δεν έχει κάνει κιχ, όσον αφορά την ικανότητα του στο gaming. Και ούτε θα κάνει. Θα βγάλει και αυτός μια 10ετια άνετη, όπως οι Sandy. Και παραπάνω. Θα παίζει παιχνίδια ακόμα και επί εποχές PS6. Όπως και οι Sandy τώρα.
Δεν αντιλεγω οτι η unreal 4 δεν μπορει να βγαλει εξαισια games απλως δεν μπορουμε να μιλαμε για next gen με engine δεκαετιας,ειδικα οταν αυτη ειχε σχεδιαστει για quad core intel cpus και nvidia gpus.
Ναι φίλε μου, αλλά εγώ ευχαριστήθηκα αυτή τη 10ετία, ενώ ο κονσολάς πήρε το πιπι. Την τραγικότητα του να μπορεί μια 970, μια κάρτα εξ ολοκλήρου Gen8, να δίνει ίδιο gaming experience (σε κάποια,όχι όλα), με Gen 9 κονσόλες, την καταλαβαίνεις ναι η ου; Την τραγικότητα του να μπορεί μια κάρτα όπως η 7950, εν μέρει Gen 7, να μπορεί να τρέχει παιχνίδια που δεν έχουν βγει καν στις Gen 8, την καταλαβαίνεις ναι ή ου;
Σοβαρα εχεις δει πως τρεχει ο κοσμος τα games του οταν παιζει κι οχι απλως κανει benchmarks?Ειδικα η pcmr (γιατι αν δια8ετει rx 6700 και βαλε gpu τοτε εξ'ορισμου για αυτην μιλαμε) κανει streaming,ακουει music videos απο youtube και συνομιλει με discord ταυτοχρονα.
Σοβαρά τώρα; Σου έδειξα έναν 4/4 Sandy του 2011, να έχει λιγότερα framedrops, με υψηλότερα settings+RT, ενώ ταυτόχρονα έγραφε σε βίντεο το ίδιο παιχνίδι που έπαιζε, σε σχέση με Gen 9 κονσόλα και η απάντηση σου είναι streaming, music videos youtube και discord ταυτόχρονα; Είδες να έκαναν αυτά στην κονσόλα, στο βίντεο του Digital Foundry που έδειξα; Απλά wow ρε φίλε! :respekt:
Την psu tier list δεν την εβγαλα εγω αλλα η pcmr,η προφανως πιο χαλαρη δικη μου ενδεδειγμενη χρηση κα8ε κατηγοριας προκυπτει απο προσωπικη εμπειρια.
Δεν αμφισβήτησα το status της tiering list. Αμφισβήτησα το τι χρειάζεσαι για console parity. Και το να συγκρίνεις 1ετος vs 3ετη και να μου λες ΟΧΙ καλύτερο το 1, είναι αστείο. Οι εγγυήσεις βγαίνουν με συγκεκριμένους υπολογισμούς, σε σχέση με το τι στοκ θα χρειαστεί να αντικατασταθεί, σε αντιπαραβολή με το αρχικό κόστος απόκτησης. Εσύ με τα δικά σου μαθηματικά, φυσικά 1>3. What else is new?
Δεν ειναι δικα μου νουμερα ειναι του steam επισης δεν ειπα οτι η κονσολα ειναι καλυτερη ειπα οτι ειναι φ8ηνοτερη σε σημειο που ακομα και καλυτερο pc hardware μεταγενεστερων ετων δεν συγκρινεται σε cost per frame.
Απόλυτα νούμερα όταν έχεις από όλο το PC userbase, να τα ακούσω.
Στον 8600Κ του 2017, αν βάλω μια 6800ΧΤ που κοστίζει όσο ένα PS5, έχω αυτομάτως Χ2 απόδοση από PS5. Αν πούλαγα και την προηγουμενη κάρτα, ακόμα λιγότερο. Σου είπε ο Netlag ακριβώς τι έκανε με 1080 και 3070. Και στο οικοσύστημα του PC, δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις 1080p/60 gaming σε αυτό το tier ή ακόμα και 720p (forspoken), όπως έχουν ήδη αντιμετωπίσει οι μεγάλες Gen 9. Αυτό το πετυχαίνεις με κάρτες τρια μιση χρόνια πριν. Πως δεν συγκρίνεται το cost per frame;
Τελος το τι κανεις εσυ δεν οριζει το αν η κονσολα ειναι γενικως πιο συμφερουσα αλλα το τι κανει η πλειοψηφια.Ασε που αν πιασουμε το τι εχεις δωσει εσυ συνολικα σε pc hardware δεν εχει τελειωμο.Αποδεικνυεις τον ισχυρισμο μου οτι η μειοψηφια που ξερει απο pc hardware συνη8ως εχει και το μικροβιο της αναβα8μισης αρα κι εκεινη εν τελει πληρωνει το pc gaming δυσαναλογα πιο ακριβα σε σχεση με τη κονσολα.
Αυτό το thread είναι VS και δείχνω τι χρειάζεται για parity αλλά και για πολύ πέρα από αυτό ή και λίγο κάτω από αυτό, γιατί το PC είναι range, δεν έχει απόλυτες τιμές Gen,7,8,9 κλπ. Πέρα από το ότι υπάρχει σαν πληροφορία στο ιντερνετ, ανεβάζω και το τι έχω εγώ, για να υπογραμμίσω καλύτερα τα επιχειρήματα μου. Το τι κάνουν οι άλλοι δεν με ενδιαφέρει. Εγώ μπορεί να έχω 15PC. Επίσης αδιάφορο με το θέμα. Γιατί μπορώ και γουστάρω. Δεν έχει σχέση με το +-=>< parity με τις κονσόλες.
Επίσης, στα πλαίσια της αξίας του χόμπι, εγώ μπορώ να δω πως τρέχει το Forspoken σε Sandy Bridge με 5 διαφορετικές κάρτες γραφικών. Στην κονσόλα πως θα δεις πως τρέχει το Forspoken σε PS3 ή σε PS4/pro (ή σε όλα XBOX....:shifty:)
Ιδιο καλα8ι με οσους χαιρονταν αρχικα στις συγκρισεις ps4 vs pentium+750ti σε cross gen games,το ιδιο κανετε κι εσεις τωρα με quad core sandybridge και 1060 η 480 vs ps5.
Για 100στή φορά, δεν μίλησα ποτέ για 750ti. Στα @@ μου η 750ti. Ποιος τη πήρε πότε και γιατί δε με νοιάζει. Αυτά είναι δικές σου προτάσεις για να τσακώνεσαι με τον εαυτό σου. Τα ίδια και για τον pentium.
1060 κ 480 δεν έβαλα vs ps5. Είπα απλώς ότι η 1060 μπορεί να δίνει Gen9 like performance ή και καλύτερη, σε σχέση με το Series S. Για την ακρίβεια είναι gen 8.5 τρια μιση χρόνια πριν, αλλά whatever.
Για την 480 είπα ότι το PC του Polaris έχει τελικά μεγαλύτερη ζωή από το Polaris της κονσόλας. Οπότε μας είπες ναι αλλά φταίει ο Jaguar και σου είπα μπραβο για τη διαπίστωση, τι λέμε σε αυτό το thread τόσα χρόνια; Πάρε 0fps τώρα στο PS4 pro.
O sandy bridge βγήκε τρια χρόνια πριν το PS4. Έβγαλε μια 10ετία άνετη και ακόμα τρέχει, βαδίζοντας το 13 έτος του. Στα παραδείγματα μου, δεν τον χρησιμοποίησα για να δείξω ότι είναι καλύτερος από τη cpu των gen 9. Απλά έδειξα ότι η cpu των gen9, δεν είναι τόσο καλή όσο νομίζετε, τουλάχιστον όσον αφορά το single thread performance και ότι ακόμα και αυτό το σαράβαλο, μπορεί να κοντράρει σε κάποια games, ΑΚΟΜΑ και τις μεγάλες Gen9. Αυτό είναι το insult to injury factor.
Βασικά για το PC vs Gen 9, ένας 8600Κ του 2017 είναι υπεραρκετός, αλλά για το χαβαλέ του thread, θα χρησιμοποιήσω ΚΑΙ τους Sandy μου, κάποιες φορές, όπως και έχω κάνει ήδη. Αυτά όσον αφορά τα δικά μου μηχανήματα. Γιατί υπάρχουν και πιο παλιά μηχανήματα που δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
- - - Updated - - -
Καλα περιμενε εσυ να δεις καμια επεξεργασταρα στο PS6. Ενω θα δεις ενα mid range CPU τοσο υποχρονισμενο που κοντράρεται με low end. Οπως έγινε με τη gen9. Και τι να το κανουν το καλυτερο αφου το target ειναι 30fps!. Και τα 60fps τα λενε performance mode. Το upgrade path του AM4 μια χαρα θα ειναι λοιπον για να εχει parity με PS6.
Πολύ σωστά! :oneup:
Και συνεχώς αγνοούν το ότι η cpu+gpu συναγωνίζονται για το power budget και για αυτό υπάρχει μη γραμμικότητα στο performance. Συν το ότι συναγωνίζονται ΚΑΙ για το memory bandwidth, μαζί με το handicap της gddr.
Εδώ σε αυτό το thread, δε μας έλεγαν για τους decompressors των Gen9, και πως η PCMR θα χρειαστεί 3950Χ για να έχει parity και θα την πληρώσει ακριβά τη νύφη; Θελετε τρεις επεξεργαστές για τον ήχο, 7 για το decompression και άλλους 152 για το παιχνίδι ΑΑΑΑΑΑΑ! Τι μαλακίες έχουμε διαβάσει σε αυτό το thread!
Και όμως, ακόμα και σήμερα το σύστημα sandybridge αναβαθμίζεται, διότι τα frames τα έχει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ακόμα και σήμερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι καινούρια κάρτα γραφικών.
Και αν με καινούρια κάρτα γραφικών αυξηθεί η ανάλυση σε 1440p από το στάνταρ 1080p τότε τα frames τα έχει ακόμα πιο σίγουρα ο επεξεργαστής.
Τώρα αν εγώ δεν θέλω να κάνω εκεί την αναβάθμιση και ψήνομαι να πάω σε σύστημα με τον πάρα πολύ καλό 3600
https://www.skroutz.gr/s/36961410/AMD-Ryzen-5-3600-3-6GHz-%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-6-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Socket-AM4-%CF%83%CE%B5-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF.html
που κοστίζει μόλις 95€ (όσο κάνει ένα χειριστήριο στο xbox) είναι προσωπική επιλογή γιατί με το ίδιο μηχάνημα θα κάνω και browsing και θέλω οι σελίδες να φορτώνουν τσακ μπαμ.
OrderlordTank
03-02-23, 15:54
Α καλα. Για την titan x pascal μιλαμε οχι για την titan x (maxwel).Βγηκαν δυo Titan με αρχιτεκτονική Pascal. Ενταξει; Καλα το πασκαλ δεν το βλεπεις που το γραφω ή κάνεις ότι δεν το βλεπεις;Εγω για την titan XP μιλουσα εξ'αρχης που ειναι ισοδυναμη με 1080ti και 6650xt και συγκρινεται με τις 6700 και 6700xt των κονσολων.Εσυ ανεφερες την titan x,υπε8εσα οτι ηταν η maxwell που ειναι αναλογη της 980ti και προφανως πιο αδυναμη,δεν ηξερα καν οτι ειχαν βγει 2 pascal titans οπως και ο περισσοτερος κοσμος αλλωστε.
Δηλαδη δυο αρχιτεκτονικες διαφορετικες εχουν αντιστοιχια ως προς τα TFs αλλα και ως προς το gaming performance.Οχι ομως με καποιο σχετικα μεγαλο βα8μο ακριβειας.Γι'αυτο η 6650xt των 10,8 tf ισοδυναμει με την titan xp των 12,15.
Μακαρι να βγει στο τελος του 27 και να ειναι και 5% πιο γρηγορη απο την 4090 (μεγάλη επιτυχία ε). Εσυ ομως μας εχεις υποσχεθει επιδόσεις flagship gpu του 2024, δηλαδη 5090. Γελαει ο κοσμος με το "i rest my case".Μονο που αν δεις τα posts 8α διαπιστωσεις οτι αναφερατε οτι η 4090 8α ειναι καλυτερη του ps6,που με τους δικους υπολογισμους δεν βγαινει.Τωρα αν 8α ειναι ισαξιο οπως λαν8ασμενα πιστευα (αφου δεν ηξερα καν την 2η pascal titan) με ναυαρχιδα του 2024 η πιο πι8ανον με φετινη του 2023 σε κα8ε περιπτωση 8α ειναι καλυτερη της 4090.
Το upgrade path του AM4 μια χαρα θα ειναι λοιπον για να εχει parity με PS6.Εδω οντως γελαει ο κοσμος.
Εντωμεταξυ μιλαμε τοση ωρη για θεωρητικό performance μελλοντικης κονσολας, ενω δεν εχουμε βαλει καν στην εξίσωση το handicap στο οποιο παραδοσιακα μας έχουν συνηθίσει οι κονσόλες. Lower than lows, <30fps κλπ...Τα handicaps που αναφερεις βγαινουν στο τελος που εχουν ξεζουμισει την κονσολα και pc με αναλογο hardware τρεχει εμφανως χειροτερα (αν τρεχει καν).Μεχρι στιγμης τα παραδειγματα σας περιοριζονται σε cross gen game engines δεκαετιας και βαλε ενω σε συγχρονα ΑΑΑ games μια χαρα βγαζουν 60 fps οι κονσολες.
ΥΓ. Γραφοντας αυτα τα ανεκδιήγητα PS3+PS4+PS5 νομίζεις οτι τα πιστεύει κανείς ή σου δίνουν ποντους αξιοπιστίας στο παρον debate; Είναι τόσο αναληθή και ταυτόχρονα γελοια που οταν καποιος δεν τα σχολιάζει δεν ειναι γιατι συμφωνεί, αλλά γιατί δεν θέλει να μπει στο κοπο να εξηγεί τα αυτονόητα.Εχεις απολυτο δικιο κανονικα πρεπει να σας αγνοω και να μην μπαινω καν στον κοπο να αντικρουω αναλη8εις και γελοιους ισχυρισμους οπως οτι η 4090 8α ειναι καλυτερη του ps6 η οτι το am4 socket εχει σοβαρο upgrade path εναντιον του.
Πόσο εύκολα αγνοείς όμως ρε Τανκούλη, το 720p baseline του PS3, τα 30fps του PS4 και το "επιτέλους φτάσαμε σε 60fps", ΑΛΛΑ έχουμε πέσει ήδη σε 720p (forspoken) ή σε 1080p (kakarot next gen, onepiece, evil dead, dead space) ή και ακόμα μείναμε με 30fps σε κάνα δυο (Gotham Knights, Plague tale), του PS5!Τo 720p του ps3 ειναι καλυτερo απο τα 0 pixels ενος προ 2011 pc που δεν μπηκε καν στο λογαριασμο.Τα 30 fps του ps4 ηταν περισσοτερα απο εκεινα που εβγαζαν pc με αντιστοιχες gpus ασχετως τι cpu φορουσαν.Και τα παραδειγματα που αναφερεις ειναι σε engines δεκαετιας και βαλε.
Χώρια που λείπουν όλα τα παιχνίδια των XBOX και τα exclusives / indies / switch / emus του PC.Και απο το pc λειπουν τα exclusives του ps,μαντεψε τι ενδιαφερει περισσοτερο την πλειοψηφια.Οσο για το emulation ειναι ωραιο αλλα για retro εμπειριες φτασαμε στο 2020 για να δουμε τα ps3 exclusives να τρεχουν ικανοποιητικα στα ιδια settings σε βαρια pcs της μειοψηφιας.
Χώρια που έχω μνήμες με εγγύηση από εποχές PS3.Ελα ομως που μονο η ram εχει life time εγγυηση.Σε κονσολες 3 δεκαετιων εχει χρειαστει να αλλαξω μονο cd drives,στα pc μου προφανως περισσοτερα και πιο ακριβα που ηταν επισης εκτος εγγυησης.
Εγώ τα θέλω. Άμα δε τα ήθελα θα τα πούλαγα. Δε παύει να είναι ένα δώρο του 100αρικου.Γουστα ειναι αυτα,αν ομως δεν σου αρεσαν και συμφωνα με τη λογικη σου ειναι ζητιανια να τα πουλησεις 8α διε8ετες ενα press papier του κατοσταρικου.
Για να κάνεις sharing, πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον δεν πρέπει; Θα μιλήσεις με το Νίκο για το Horizon Zero Dawn, με το Γιάννη για το Fifa και με το Γιώργο για το Dead Space; Δημιουργείς υποχρεώσεις ναι η ού;Πιστευεις οτι ειναι δυσκολο να βρεις μολις 1 ΑΑΑ game το χρονο που το 8ελει ουτως η αλλως (δηλαδη χωρις καμια υποχρεωση) ο φιλος σου ωστε σχεδον να μηδενισεις το κοστος του ps+,η εστω 2 games για να εισαι ηδη κερδισμενος σε σχεση με το pc?Και η δυνατοτητα αγοραπωλησιας μεταχειρισμενων η ανταλλαγης τι υποχρεωσεις ακριβως δημιουργει?
Είπαμε, το ίδιο κάνω και εγώ με όλα τα stores άμα είναι. Όταν παίζει ο άλλος Diablo III με τον δικό του χαρακτήρα, αλλά στο δικό μου account, παίζω εγώ Cyberpunk από Gog, ο άλλος RDR2 από EPIC κοκ. Να πω και εγώ δια 6 το κόστος του PC gaming, να γελάμε.Μα καμια σχεση με το sharing στην κονσολα οπου παιζεις απο το ιδιο account οτι 8ες οποτε 8ες.Οταν αρχιζεις και μου λες για πολλαπλα accounts και ατομα τοτε οντως δημιουργεις υποχρεωσεις,καταλαβες τη διαφορα?
Και πιο πριν να πάρεις, πάλι καλύτερο hardware θα πάρεις. Αλλά είπαμε, το θέμα είναι να έχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να το κάνεις, γιατι θες και μπορείς και σου αξίζει, κάτι καλύτερο.Φυσικα και πιο πριν 8α παρεις καλυτερο hardware αν ομως 8ες να το πληρωσεις χ3 και να ταϊσεις τον κα8ε πετσινο.Η πλειοψηφια των pc gamers προφανως και δεν επιλεγει κατι τετοιο.
Όπως έχεις δει, τον 8600k δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμα στις συγκρίσεις μου. O 8600K βγήκε τρια χρόνια πριν τις Gen 9. Ακόμα δεν έχει κάνει κιχ, όσον αφορά την ικανότητα του στο gaming. Και ούτε θα κάνει. Θα βγάλει και αυτός μια 10ετια άνετη, όπως οι Sandy. Και παραπάνω. Θα παίζει παιχνίδια ακόμα και επί εποχές PS6. Όπως και οι Sandy τώρα.Δεν μας κανεις και καμια χαρη να βαλεις το pc με τον 8600k στο λογαριασμο,ας μην ξεχναμε οτι με τα λεφτα του pc του sandybridge σου εγω αγορασα το pc με τον fx 8320 και εκεινο με τον zen1 1700.Ειπαμε οποιος ξερει απο pc hardware σχεδον παντα εχει και το μικροβιο της αναβα8μισης και καταληγει επισης να πληρωνει πιο ακριβα το cost per frame απο την κονσολα.
Ναι φίλε μου, αλλά εγώ ευχαριστήθηκα αυτή τη 10ετία, ενώ ο κονσολάς πήρε το πιπι. Την τραγικότητα του να μπορεί μια 970, μια κάρτα εξ ολοκλήρου Gen8, να δίνει ίδιο gaming experience (σε κάποια,όχι όλα), με Gen 9 κονσόλες, την καταλαβαίνεις ναι η ου; Την τραγικότητα του να μπορεί μια κάρτα όπως η 7950, εν μέρει Gen 7, να μπορεί να τρέχει παιχνίδια που δεν έχουν βγει καν στις Gen 8, την καταλαβαίνεις ναι ή ου;Την τραγικοτητα του 99% των χρηστων που δεν διε8εταν καν dual core το 2005 που βγηκε το xbox 360 core με 300$ και χρειαστηκε να αναβα8μισουν σε ολικη αλλαγη πλατφορμας και quad core το 2008 την καταλαβαινεις ναι η ου?Την τραγικοτητα του 90% τωνν χρηστων που αντι για 7850/7870 ειχαν αγορασει 660 και επρεπε να αναβα8μισουν σε 760 μεσα σε 2 χρονια κι υστερα ξανα σε 1060 2 χρονια μετα (και κα8ε φορα πληρωναν σχεδον οσο μια ολοκληρη κονσολα) οχι μοναχα για να παιζουν καλυτερα αλλα κυριως για να μην παιζουν χειροτερα απο τις gen 8 κονσολες την καταλαβαινεις ναι η ου?
Σοβαρά τώρα; Σου έδειξα έναν 4/4 Sandy του 2011, να έχει λιγότερα framedrops, με υψηλότερα settings+RT, ενώ ταυτόχρονα έγραφε σε βίντεο το ίδιο παιχνίδι που έπαιζε, σε σχέση με Gen 9 κονσόλα και η απάντηση σου είναι streaming, music videos youtube και discord ταυτόχρονα; Είδες να έκαναν αυτά στην κονσόλα, στο βίντεο του Digital Foundry που έδειξα; Απλά wow ρε φίλε!Συγχαρητηρια με τον sandy,για πες μου τωρα ποση ηταν η ωφελιμη διαρκεια ζωης των gaming επεξεργαστων πριν απο αυτον?Γιατι κα8ε 2-3 χρονια τρεχαμε για αναβα8μιση.Οσον αφορα το τι εκαναν στα bechmarks της κονσολας,η διαφορα ειναι οτι η κονσολα κανει ΟΛΑ τα υπολοιπα πραγματα με αυτον τον δευσμευμενο πυρηνα ενω στο pc sky is the limit.
Και το να συγκρίνεις 1ετος vs 3ετη και να μου λες ΟΧΙ καλύτερο το 1, είναι αστείο. Οι εγγυήσεις βγαίνουν με συγκεκριμένους υπολογισμούς, σε σχέση με το τι στοκ θα χρειαστεί να αντικατασταθεί, σε αντιπαραβολή με το αρχικό κόστος απόκτησης. Εσύ με τα δικά σου μαθηματικά, φυσικά 1>3. What else is new?Αστειο ειναι να συγκρινεις το platinum psu των κονσολων με το ουτε καν bronze 80+ κι ας εχει 3 χρονια εγγυηση κι οχι 2 (στην Ευρωπη ζουμε).Ακριβως επειδη ειναι platinum δεν εχω χρειαστει να αλλαξω ποτε τροφοδοτικο σε κονσολα σε αντι8εση με το pc που εχω αλλαξει ουκ ολιγα bronze,ποσο μαλλον απλως 80+ rated για το οποιο μιλαμε.
Απόλυτα νούμερα όταν έχεις από όλο το PC userbase, να τα ακούσω.Εχω εχω κατι δεκαδες εκατομμυρια απο το steam survey για να αποδειξω τα λεγομενα μου,το ερωτημα ειναι εσυ τι εχεις?
Στον 8600Κ του 2017, αν βάλω μια 6800ΧΤ που κοστίζει όσο ένα PS5, έχω αυτομάτως Χ2 απόδοση από PS5. Αν πούλαγα και την προηγουμενη κάρτα, ακόμα λιγότερο. Σου είπε ο Netlag ακριβώς τι έκανε με 1080 και 3070. Και στο οικοσύστημα του PC, δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις 1080p/60 gaming σε αυτό το tier ή ακόμα και 720p (forspoken), όπως έχουν ήδη αντιμετωπίσει οι μεγάλες Gen 9. Αυτό το πετυχαίνεις με κάρτες τρια μιση χρόνια πριν. Πως δεν συγκρίνεται το cost per frame;Στην κονσολα μπορω να αγορασω το xbox-x με 500 ευρω κι αφου αφαιρεσω τα 250 που πιανει το ps4 pro 8α μου εχει ερ8ει μολις 250,εσυ εκτος απο τα 750 της 6800χτ εχεις να αγορασεις και το υπολοιπο pc που προφανως δεν το αγορασες για 300 ευρω που κοστισε καινουργιο το ps4 pro.Οποτε προφανως και δεν συγκρινεται το cost per frame.
Το τι κάνουν οι άλλοι δεν με ενδιαφέρει. Εγώ μπορεί να έχω 15PC. Επίσης αδιάφορο με το θέμα. Γιατί μπορώ και γουστάρω. Δεν έχει σχέση με το +-=>< parity με τις κονσόλες.Μα αν δεν σε ενδιαφερει το τι κανουν οι αλλοι η το τι κανεις εσυ τοτε για ποιον ακριβως υποτι8εται οτι μιλαμε?Περι ανεμων και υδατων?
Επίσης, στα πλαίσια της αξίας του χόμπι, εγώ μπορώ να δω πως τρέχει το Forspoken σε Sandy Bridge με 5 διαφορετικές κάρτες γραφικών. Στην κονσόλα πως θα δεις πως τρέχει το Forspoken σε PS3 ή σε PS4/pro (ή σε όλα XBOX....)Ομως στα πλαισια του χομπυ η πλειοψηφια ενδιαφερεται να παιξει τα αποκλειστικα του ps στην ωρα τους (οχι μετα απο μια δεκαετια και βαλε μεσω emulation) κι οχι να βλεπει benchmarks.
Για 100στή φορά, δεν μίλησα ποτέ για 750ti. Στα @@ μου η 750ti. Ποιος τη πήρε πότε και γιατί δε με νοιάζει. Αυτά είναι δικές σου προτάσεις για να τσακώνεσαι με τον εαυτό σου. Τα ίδια και για τον pentium.Κι εμενα στα @@ μου απο τη στιγμη που δεν ενδιαφερεσαι για το τι κανει η πλειοψηφια κι εσυ ακομα 8εωρεις αδιαφορο το τι κανεις ο ιδιος.Ποιος ειπαμε οτι τσακωνεται με τον εαυτο του?
1060 κ 480 δεν έβαλα vs ps5. Είπα απλώς ότι η 1060 μπορεί να δίνει Gen9 like performance ή και καλύτερη, σε σχέση με το Series S. Για την ακρίβεια είναι gen 8.5 τρια μιση χρόνια πριν, αλλά whatever.Oυτε καν 8,5 gen performance δεν εδινε η 1060 3,5 χρονια πριν το xbox-s διοτι το 75% την συνοδευει ακομα και τωρα με quad core η dual core που προφανως και ειναι χειροτερο απο την cpu της κονσολας.
Για την 480 είπα ότι το PC του Polaris έχει τελικά μεγαλύτερη ζωή από το Polaris της κονσόλας. Οπότε μας είπες ναι αλλά φταίει ο Jaguar και σου είπα μπραβο για τη διαπίστωση, τι λέμε σε αυτό το thread τόσα χρόνια; Πάρε 0fps τώρα στο PS4 pro.Εννοεις το ps4 pro που το αγοραζα για 300 ευρω το 2016 και το πουλουσα για 250 το 2020 και αγοραζα ετσι ps5 για μολις 150?
Αυτό είναι το insult to injury factor.Σε ξαναρωτω πριν τον sandybridge ποσος ηταν ο μεσος ορος ωφελιμης ζωης μιας gaming cpu,2-3-4 χρονια?Στο κυκλο ζωης της κα8ε κονσολας αλλαζες τουλαχιστον 2 φορες ολοκληρη πλατφορμα στο pc.Insult to injury ειναι οτι μιλαμε ακομα για cost per frame σε σχεση με την κονσολα.
Βασικά για το PC vs Gen 9, ένας 8600Κ του 2017 είναι υπεραρκετός, αλλά για το χαβαλέ του thread, θα χρησιμοποιήσω ΚΑΙ τους Sandy μου, κάποιες φορές, όπως και έχω κάνει ήδη. Αυτά όσον αφορά τα δικά μου μηχανήματα. Γιατί υπάρχουν και πιο παλιά μηχανήματα που δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.Ναι βεβαια υπαρχουν και core 2 quad που μιλαμε για gaming ξυριζουν...
Πολύ σωστά!Αλλος ενας που πιστευει οτι 8α ανταγωνιστει ps6 με cpu του am4... :rofl:
Και συνεχώς αγνοούν το ότι η cpu+gpu συναγωνίζονται για το power budget και για αυτό υπάρχει μη γραμμικότητα στο performance. Συν το ότι συναγωνίζονται ΚΑΙ για το memory bandwidth, μαζί με το handicap της gddr.Σοβαρα υπαρχει ανταγωνισμος για τα 350w του ps5 power budget με 175w gpu και 65w cpu?Οσο για το memory bandwidth κατι μου λεει οτι τα 450gb/s ειναι αρκετα.
Εδώ σε αυτό το thread, δε μας έλεγαν για τους decompressors των Gen9, και πως η PCMR θα χρειαστεί 3950Χ για να έχει parity και θα την πληρώσει ακριβά τη νύφη; Θελετε τρεις επεξεργαστές για τον ήχο, 7 για το decompression και άλλους 152 για το παιχνίδι ΑΑΑΑΑΑΑ!Μοναχα ο uncharted ισχυριστηκε κατι τετοιο και εφαγε και ban που τολμησε να απαντησει σε ιδιο υφος με εσας.
Τι μαλακίες έχουμε διαβάσει σε αυτό το thread!Σε αυτο συμφωνουμε απολυτα.
Ορίστε την 6600 την σηκώνει ο σάντυ σε Graphic Card Intense Tasks.
https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0e01a1/3/graphic-card-intense-tasks/1920x1080/
Ορίστε και με την 6700 σε 1440p.
https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0e01bC/3/graphic-card-intense-tasks/2560x1440/
OrderlordTank
03-02-23, 16:02
Και όμως, ακόμα και σήμερα το σύστημα sandybridge αναβαθμίζεται, διότι τα frames τα έχει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ακόμα και σήμερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι καινούρια κάρτα γραφικών.Οχι υπαρχουν ηδη συγχρονα και απαιτητικα ΑΑΑ games που δεν την παλευει ο ivybridge ασχετως gpu.
Τώρα αν εγώ δεν θέλω να κάνω εκεί την αναβάθμιση και ψήνομαι να πάω σε σύστημα με τον πάρα πολύ καλό 3600Φυσικα οπως ειπα ομως τοτε μιλαμε γισ "ξηλωνω τα παντα ολα μαζι με τροφοδοτικο και hdd που ειναι ηδη 12 ετων" και παμε σε νεο pc,κατα τ'αλλα ναι περιμενε να την βγαλεις κα8αρη με 95 ευρω.
- - - Updated - - -
Ορίστε την 6600 την σηκώνει ο σάντυ σε Graphic Card Intense Tasks.Δες στα game requirements που βρισκεται η 6600 και που ο sandybridge (αν υπαρχει καν) και 8α καταλαβεις οτι δεν στεκει κατι τετοιο.Heck ακομα κι ο psolord παιζει να το παραδεχτει.
Ορίστε και με την 6700 σε 1440p.Sure thing boss.
Οχι υπαρχουν ηδη συγχρονα και απαιτητικα ΑΑΑ games που δεν την παλευει ο ivybridge ασχετως gpu.
Ποιά είναι αυτά τα παιχνίδια; Γιατί RDR2 έπαιξα γαμάτα, με πάνω από 70fps, χωρίς stuttering με τον 3770k.
Και το επίσης βαρύ για τη CPU, Odyssey μου έτρεχε πάααρα πολύ καλά σε Ultra High Preset.
245524
Να στο πω αλλιώς, stuttering με 3770k και να φταίει η CPU δεν ειδα ποτε.
OrderlordTank
03-02-23, 21:10
https://www.youtube.com/watch?v=IpAtmyL8eBY
https://www.youtube.com/watch?v=IpAtmyL8eBY
Λίγα σχόλια διάβασα κάτω από το βίντεο και μου λύθηκε η απορία:
so that you can use more than 50% of the cpu, you must go to Documents\Call of Duty\players and open the file options.3.cod22.cst with notepad, at the bottom you must change "RendererWorkerCount:0.0 = " 2" // -1 to 16" by RendererWorkerCount:0.0 = "4" // -1 to 16 I did it and it improves the fps a lot. I would like you to upload a new video of you testing this adjustment with that 3060
Well, the problem to that is a RAM frequency bottleneck, because the game needs faster memory something like 2100mhz or faster and not 1600mhz DDR3, you can even see that the CPU isn't even maxed out.
κτλ κτλ δεν είναι πρόβλημα επεξεργαστή
OrderlordTank
03-02-23, 21:54
Το ετρεχα σε medium settings με 1866 (οχι 2133) μνημες και rx 570 και μαζι με discord και youtube (τυπικο workload πελατων) o 3770 βαραγε 90%+ cpu usage κι οντως ειχε stutters.
- - - Updated - - -
Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης δεν ετρεχε και σαν pubg του 2018 αλλα αυτο δεν ειναι και σοβαρο επιχειρημα.
Αυτή είναι μία συζήτηση που βρήκα στο ρέντιτ:
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jot0b5/what_would_be_the_pc_equivalent_to_the_ps5/
Και σε ένα σημείο λέει ένα σχόλιο:
<<Actually, the specs you just mentioned are off. The gpu isn't anywhere as powerful as the rtx 2070 super. It is as powerful as a 1650 super. and the cpu isn't actually that bad of an estimate but i'd say a much closer equivalent would be the r5 3600xt (in terms of cpu power, not considering boost clocks or core count). Also the ps5 can't really game on 8k and the only reason why its so good is because videogame devs had to optimize the game alot so the ps5 can run it at playable framerates that is also why console games are more expensive than on pc. the only reason why the ps5 can run games at "4k" is because if you have something like a 4k 40 inch or 50 inch tv the pixels are going to be alot bigger than if you were playing on a 4k 30 inch monitor hence making the quality of games and videos much better on the 30 inch than the 40 or 50 inch tv.>>
Αυτό που λέει είναι ότι ναι μεν κάνουν βελτιστοποίηση του κώδικα σε μία κονσόλα γιατί έχουν μόνο ένα συνδυασμό υλικών αλλά αυτό το πληρώνεις στην τιμή του παιχνιδιού.
Στο πισί που ούτως ή άλλως οι συνδυασμοί υλικών είναι άπειροι δεν γίνεται τόση βελτιστοποίηση αλλά έχεις τέτοια ελευθερία κινήσεων που δεν χρειάζεται κιόλας να χρυσοπληρώνεις βελτιστοποίηση.
Αυτή είναι μία συζήτηση που βρήκα στο ρέντιτ:
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jot0b5/what_would_be_the_pc_equivalent_to_the_ps5/
Και σε ένα σημείο λέει ένα σχόλιο:
<<Actually, the specs you just mentioned are off. The gpu isn't anywhere as powerful as the rtx 2070 super. It is as powerful as a 1650 super. and the cpu isn't actually that bad of an estimate but i'd say a much closer equivalent would be the r5 3600xt (in terms of cpu power, not considering boost clocks or core count). Also the ps5 can't really game on 8k and the only reason why its so good is because videogame devs had to optimize the game alot so the ps5 can run it at playable framerates that is also why console games are more expensive than on pc. the only reason why the ps5 can run games at "4k" is because if you have something like a 4k 40 inch or 50 inch tv the pixels are going to be alot bigger than if you were playing on a 4k 30 inch monitor hence making the quality of games and videos much better on the 30 inch than the 40 or 50 inch tv.>>
Αυτό που λέει είναι ότι ναι μεν κάνουν βελτιστοποίηση του κώδικα σε μία κονσόλα γιατί έχουν μόνο ένα συνδυασμό υλικών αλλά αυτό το πληρώνεις στην τιμή του παιχνιδιού.
Στο πισί που ούτως ή άλλως οι συνδυασμοί υλικών είναι άπειροι δεν γίνεται τόση βελτιστοποίηση αλλά έχεις τέτοια ελευθερία κινήσεων που δεν χρειάζεται κιόλας να χρυσοπληρώνεις βελτιστοποίηση.
Εμένα δε με χαλάει πάντως να πληρώνω λίγο παραπάνω το παιχνίδι αλλά να ξέρω ότι έγινε αυτή η βελτιστοποίηση.
Αν δεν έγινε να πάνε στον αγύριστο.
Μιλάω για εμένα πάντα.
Θέλω να αράξω στον καναπέ, με το χειριστήριο στο χέρι, την τηλεόραση στα 2+ μέτρα, να αρχίσω το παιχνίδι και να παίξει χωρίς να μου ζητήσει να κάνω τίποτα.
Ήδη αυτό που κάνουν μερικά παιχνίδια στις κονσόλες, που λένε «μετακίνησε τη μπάρα μέχρι το τάδε σύμβολο ίσα που να φαίνεται» με εκνευρίζει. Και το ερώτημα αν θέλω performance ή quality καλό είναι να το κρύβουν στα settings και να μην με αναγκάσουν να το απαντήσω.
OrderlordTank
05-02-23, 15:14
Κι εγω προτιμω την ελευ8ερια στα settings γιατι ξερω καποια βασικα πραγματα απο game engines και μπορω να καταλαβω ποτε οτι προτεινουν online εχει νοημα η ειναι πατατα η ειναι quirk του συγκριμενου game η ακομα χειροτερα του συγκεκριμενου patch ,ειδικα στα online multiplayer games (δεν μιλαμε για pc με recommended specs και ανω οπου προφανως ειναι πιο περιορισμενο φαινομενο).Αλλα την πλειοψηφια δεν την νοιαζουν τα settings γιατι δεν τα ξερει και δεν την ενδιαφερει να τα μα8ει,οποτε τα αυτοματα settings της κονσολας ειναι προτιμοτερα απο εκεινα του pc που λογω πανσπερμιας hardware ειναι λιγοτερο optimized.
Tα παιχνιδια δεν εχουν μεγαλυτερη αρχικη ονομαστικη τιμη στην κονσολα λογω optimization αλλα λογω της προμη8ειας που χρεωνει η εταιρια της κα8ε κονσολας.Που και παλι πουλανε τοσο πολυ περισσοτερο στις κονσολες σε σχεση με το pc που στο τελος βγαζουν πολυ περισσοτερα λεφτα,οποτε ειναι φυσικο οι κονσολες να αποτελουν την συνη8εστερη βαση αναπτυξης και απλως να κλιμακωνονται σε υψηλοτερα settings στο pc.
Tα παιχνιδια δεν εχουν μεγαλυτερη αρχικη ονομαστικη τιμη στην κονσολα λογω optimization αλλα λογω της προμη8ειας που χρεωνει η εταιρια της κα8ε κονσολας.
To Steam χρεώνει λιγότερα;
Εν πάση περιπτώσει, εμένα με καλύπτει κάτι που ισχυρίστηκε στην δίκη πέρυσι η Epic.
Στις κονσόλες είναι πιο αποδεκτό να χρεώνει η Sony/MS/Nintendo 30% γιατί έχουν κάτσει και έχουν ξοδέψει λεφτά για να φροντίσουν να έχουμε όλοι το ίδιο hardware, το οποίο αρχικά πουλούν και με ζημιά, για να μπορεί η κάθε εταιρία να ξέρει με 100% ακρίβεια αν το παιχνίδι της θα παίζει ή θα κρασάρει.
Αυτό είναι φυσικά ένα θεωρητικό πλεονέκτημα που δεν υπάρχει κανένας νόμος που το κάνει υποχρεωτικά σωστό. Αν και υποθέτω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει.
Για να το δούμε και ως εξής: όταν το Cyberpunk 2077 έπαιζε χάλια (δεν έπαιζε) στο PS4 η Sony και μπράβο της υποχρέωσε την CD Project να κάνει επιστροφές. Στο PC κανένα steam δεν υποχρέωσε την CD Project να κάνει επιστροφές. Η λογική είναι ότι αν δεν σου τρέχει καλά στον τρέχοντα υπολογιστή, θα τρέξει καλά όταν αγοράσεις νέο ή κάνεις αναβάθμιση.
OrderlordTank
05-02-23, 15:31
To Steam χρεώνει λιγότερα;Εχεις δικιο,το εψαξα κι ολοι χρεωνουν συνη8ως 30% που το 8εωρω απαραδεκτο απο μεριας του steam οταν οι εταιριες των κονσολων εχουν τοσο upfront investment στο hardware.Αρα υπο8ετω οτι οι τιμες του steam ειναι πιο χαμηλες γιατι οι εταιριες εχουν να αντιμετωπισουν μεγαλυτερη πειρατεια.
Εχεις δικιο,το εψαξα κι ολοι χρεωνουν συνη8ως 30% που το 8εωρω απαραδεκτο απο μεριας του steam οταν οι εταιριες των κονσολων εχουν τοσο upfront investment στο hardware.Αρα υπο8ετω οτι οι τιμες του steam ειναι πιο χαμηλες γιατι οι εταιριες εχουν να αντιμετωπισουν μεγαλυτερη πειρατεια.
To Steam χρεώνει λιγότερο από 30% τους μεγάλους.
Με άλλα λόγια αυτούς που αν φύγουν μπορούν να του κάνουν ζημιά (πχ αν συνεννοηθούν η Take Two, η Ubisoft, η EA, η Activision Blizzard και η Microsoft να φύγουν όλες μαζί θα έχει πρόβλημα) τους χρεώνει λιγότερο από 30%, ενώ πχ την κακομοίρα την IO Interactive την χρεώνει κανονικότατα το 30% και αν της αρέσει.
το steam εκμεταλλεύεται ακομα και σήμερα το γεγονός ότι η valve ηταν πολυ μπροστά απο την εποχη της και μπηκε σε ολα τα gaming pc αλλα και στους παιχτες που θελουν το digital library τους σε μια υπηρεσια. Βέβαια οφείλω να παραδεχθώ οτι το steam ειναι μακραν η πιο εξελιγμένη σε δυνατότητες και τεχνολογιες πλατφορμα και μπράβο της. Οι αλλοι δε φαινονται καν διατεθειμένοι να την ανταγωνιστουν.
Και μακραν το χειρότερο store απο ολα ειναι αυτο της Microsoft που εχει αδικαιολογητες παθογενειες στα PC και τις εχει κληροδοτησει ή κληρονομησει στο/απ'το xbox. Και ειναι ντροπή για τη Microsoft αυτο.
Μπραβο στο Fortnite και στο Unreal Engine που ανεστησε την Epic, και λογω των giveaways το EGS χωθηκε σε ολα τα PC, και υπάρχει διεξοδος για τους developers.
Και βλέπουμε games να γίνονται release στο EGS και οχι στο Steam. Λογω ληστρικων commissions.
To Steam χρεώνει λιγότερο από 30% τους μεγάλους.
Όταν μιλάς για 30% εννοείς ότι αν ένα παιχνίδι το πάρεις 20€, τα 6€ πάνε στην πλατφόρμα στιμ;
Άρα στην εταιρεία που έβγαλε το παιχνίδι μένουν κάτι λιγότερο από 14€ διότι μετά υπολογίζεται και ο φόρος;
Τσακ μπαμ ένα 50% αέρας δηλαδή.
- - - Updated - - -
η Ubisoft
Η ubisoft τα ΑΑΑ σταμάτησε να τα διαθέτει στο στιμ παρά μόνο στο uplay (τη δικιά της πλατφόρμα).
OrderlordTank
05-02-23, 18:18
To microsoft store ηταν και ειναι μαπα γενικοτερα οχι μοναχα στα xbox games.Τωρα το τι κληροδοτησε απο εκει δεν το γνωριζω γιατι μια ζωη το ξηλωνω απο παντου.
Η epic οικονομουσε αρκετα απο την unreal engine τουλαχιστον 15 χρονια πριν το fortnite.Απλα με το fornite περασε σε εντελως νεο επιπεδο κερδοφοριας που της επετρεψε να ανταγωνιστει το steam store.Επισης χρεωνει 12% που το ακολου8ησε επειτα και το microsoft store,κι επιπλεον σε αυτη την περιπτωση δεν χρεωνει το επιπλεον 5% για την unreal engine.Σε συνδιασμο με την ευκολια προγραμματισμου της unreal (γιατι οσο φτηνα κι αν χρεωνεις 1 μαπα εργαλειο δεν το αγοραζει κανεις) ετσι εξηγειται γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη αυξηση σε ΑΑΑ games μεγαλων (κι οχι απλα μικρων η μεσαιων) εταιριων που στρεφονται στην unreal 5 σε σχεση με την unreal 4.Ελπιζω η unreal 5 να τρεχει καλυτερα σε συγχρονες κονσολες απ'οσο η unreal 4 στην gen8.
Σε κα8ε περιπτωση ομως ο ανταγωνισμος σε επιπεδο store μονο καλο κανει κι ας χαλαει την ευκολια του να τρεχεις ολα τα games απο μια πλατφορμα.Και για οσους γκρινιαζουν για τις λειτουργιες που λειπουν ακομα απο το epic store ενω προφανως εχει ηδη κανει μεγαλη προοδο,ας μην ξεχνανε οτι η πρωτοπορος valve ουσιαστικα αναγκασε εκατομμυρια cs online gamers σε beta testers του steam πριν 20 χρονια.Κι αν καποτε στις αρχες το 30% fee του steam ηταν δικαιολογημενο,τα τελευταια 15 χρονια το 8εωρω απαραδεκτο για εταιρια που δεν χρεωνεται το upfront hardware investment των κονσολων.
Κάνει και το epic store προσφορές:
https://store.epicgames.com/en-US/p/assassins-creed-odyssey
https://store.epicgames.com/en-US/p/far-cry-5
Αλλά αργεί γενικά να ρίξει τις τιμές, πχ παιχνίδι του 2020:
https://store.epicgames.com/en-US/p/assassins-creed-valhalla
και 2019:
https://store.epicgames.com/en-US/p/red-dead-redemption-2
Είναι λίγο σαν να ψάχνονται οι εταιρείες παιχνιδιών να πάρουν πίσω τα σπασμένα από το στιμ:lol:
Καλή εναλλακτική πάντως:oneup:
Η ubisoft τα ΑΑΑ σταμάτησε να τα διαθέτει στο στιμ παρά μόνο στο uplay (τη δικιά της πλατφόρμα).
Από πότε;
Το Assassin's Creed Valhalla το βρίσκω στο Steam.
Από πότε;
Το Assassin's Creed Valhalla το βρίσκω στο Steam.
Δεν ξέρω ακριβώς αλλά το far cry 6 το έπαιξα με ubisoft connect. Σιγά μην πληρώσει 30% στα τρωκτικά του στιμ:)
https://store.steampowered.com/search/?term=far+cry+6
0 αποτελέσματα ταιριάζουν με την αναζήτησή σας. 21 τίτλοι (συμπεριλαμβανομένου του Far Cry® 4) αποκλείστηκαν με βάση τις προτιμήσεις σας.
Δεν ξέρω ακριβώς αλλά το far cry 6 το έπαιξα με ubisoft connect. Σιγά μην πληρώσει 30% στα τρωκτικά του στιμ:)
https://store.steampowered.com/search/?term=far+cry+6
0 αποτελέσματα ταιριάζουν με την αναζήτησή σας. 21 τίτλοι (συμπεριλαμβανομένου του Far Cry® 4) αποκλείστηκαν με βάση τις προτιμήσεις σας.
Ενδιαφέρον.
245600
Να πάρουμε 2 για αν παίζουμε διπλό τουλάχιστον
OrderlordTank
06-02-23, 17:39
Ας μην συγκρινουμε premium κοροϊδοπαγιδες γιατι στο pc sky is the limit.
Ας μην συγκρινουμε premium κοροϊδοπαγιδες γιατι στο pc sky is the limit.
Αυτό θα έλεγα και εγώ.
Άλλοι δίνουν εκατοντάδες ευρώ για gaming καρέκλα.
Αυτό θα έλεγα και εγώ.
Άλλοι δίνουν εκατοντάδες ευρώ για gaming καρέκλα.
Και πόσα δίνουν άλλοι για απλό καναπε;
Και πόσα δίνουν άλλοι για απλό καναπε;
Καλά, για να μην παίξουμε την κολοκυθιά, παίρνω πίσω την καρέκλα.
Αντί καρέκλας, άλλοι δίνουν 260€ για gaming πληκτρολόγιο (https://www.alternate.de/html/product/1871364?partner=goadwoPLA&campaignCode=STREICHP_OFFPAGE&gclid=Cj0KCQiA54KfBhCKARIsAJzSrdqwAzLjgipd0hvAg4c05UbkqQdU4PJn63yrEveZ7iL3u7pwPVBbIvQaAjJVEALw_wcB).
Καλά, για να μην παίξουμε την κολοκυθιά, παίρνω πίσω την καρέκλα.
Αντί καρέκλας, άλλοι δίνουν 260€ για gaming πληκτρολόγιο (https://www.alternate.de/html/product/1871364?partner=goadwoPLA&campaignCode=STREICHP_OFFPAGE&gclid=Cj0KCQiA54KfBhCKARIsAJzSrdqwAzLjgipd0hvAg4c05UbkqQdU4PJn63yrEveZ7iL3u7pwPVBbIvQaAjJVEALw_wcB).
Θα έπαιρναν και για κονσόλα, αλλά δεν υποστηρίζει :twisted:
Ένα gaming μηχανικο πληκτρολόγιο ειναι ενα εξαιρετικο πληκτρολόγιο για typing/productivity και άριστη επιλογή οπου χρειάζεται και durability. Και τελοσπαντων βρισκεις μηχανικα gaming πληκτρολόγια απο 25 ευρω. Δεν χρειαζεσαι το ακριβοτερο που υπάρχει.
Τα PS4 controllers να πούμε οτι δεν δουλεύουν στο PS5 αν παιζει κανεις PS5 game. Θα δουλεψουν μονο σε PS4 game. Και τα PS3 controllers δεν δούλευαν στο PS4.
Το πληκτρολόγιο απο την αλλη ειναι συμβατό με οσα PC εχουν βγει τα τελευταία 25 χρονια και θα ειναι συμβατό και για τα επομενα 25 χρονια.
OrderlordTank
06-02-23, 19:17
Σωστα οσα λες netlag αλλα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι οσον αφορα τις premium κοροϊδοπαγιδες στο pc sky is the limit.
Heck οι περισσοτεροι πυργοι ακομα κι εκεινοι απο εταιριες που υποτι8εται οτι προσεχουν το airflow εχουν για ομορφια μπλοκαρισμενο το μπροστινο καλυμα με αποτελεσμα να ειναι πολυ χειροτεροι απο φ8ηνοτερα μοντελα της περασμενης δεκαετιας.Και δεν μιλω για 1 η 10 καγκουρο-μοντελα αλλα για την πλειοψηφια...
@ ADSLgr.com All rights reserved.