Επιστροφή στο Forum : Console vs PC gaming
Ο τίτλος του θέματος έχω χιλιοπεί ότι είναι λάθος, εκτός και αν όλοι θεωρείτε σωστή τη σύγκριση υπολογιστών πολλαπλάσιου κόστους με τη κονσόλα.
Σας μιλάω για value και μου μιλάτε για βιβλιοθήκη και potential λες και ένα PC των ~400ευρώ μπορεί να τα παίξει σε 4K ή υψηλά fps με καλό graphics quality. :lol:
Δε μπορώ να καταλάβω, μας περνάτε για μαλ@κες και μας κοροιδεύετε στα μούτρα μας; Αποφασίστε τι συγκρίνουμε και τα λέμε.
PS.
Μου παραθέτεις ιστορικό τιμής στο PS5 στο σκρουτζ τη στιγμή που το 95% (ίσως και το 100%) των εισαγωγών PS5 την εποχή εκείνη γίνανε από Πλαίσιο και Γερμανό που δεν είναι στο Σκρουτζ.
Είσαι γαμάτος.
Εγω, δεν εχω ακομα καταλαβει πως μπορει να συγκριθει ενα μηχανακι κοστους π.χ. 500 Ε (κονσολα) που, για μενα, μια χαρουλα, εικονα/ηχο εχει, αν μαρεσουν τα παιχνιδακια που διαθετει, με ενα μηχανακι κοστους 1000, 1500 και βαλε, που κανει, εκτος απο αυτα που κανει η κονσολα και 100 ακομα διαφορετικες δουλειες. Ειπαμε αλλο το πουλι του ναυτη κι αλλο του καντυλαναφτη. Εεν ηξερω, μπορει να κανω και λαθος. Σχωρνατε με ενας απλος πουρειντζερ ειμαι
Εγω, δεν εχω ακομα καταλαβει πως μπορει να συγκριθει ενα μηχανακι κοστους π.χ. 500 Ε (κονσολα) που, για μενα, μια χαρουλα, εικονα/ηχο εχει, αν μαρεσουν τα παιχνιδακια που διαθετει, με ενα μηχανακι κοστους 1000, 1500 και βαλε, που κανει, εκτος απο αυτα που κανει η κονσολα και 100 ακομα διαφορετικες δουλειες. Ειπαμε αλλο το πουλι του ναυτη κι αλλο του καντυλαναφτη. Εεν ηξερω, μπορει να κανω και λαθος. Σχωρνατε με ενας απλος πουρειντζερ ειμαι
Η όλη συζήτηση είναι για vfm. Δε διαφωνεί κανείς στο ότι όσο πιο πολλά πληρώνεις, τόσο καλύτερες επιδόσεις θα έχεις.
Ο τίτλος του θέματος έχω χιλιοπεί ότι είναι λάθος, εκτός και αν όλοι θεωρείτε σωστή τη σύγκριση υπολογιστών πολλαπλάσιου κόστους με τη κονσόλα.
Αυτή είναι ΜΙΑ από τις πολλές συγκρίσεις. Το PC δεν είναι ΕΝΑ μηχανημα. Είναι εκατομμύρια.
Απλά ανέφερα ότι για τη δική μου περίπτωση, είναι αποδεκτό το κάτι τις παραπάνω σε κόστος, για κάτι τις παραπάνω σε παροχές, ως δεύτερο άκρο του δικού μου range. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όμως, το ότι μπορείς να βάλεις μια RDNA 2 6600 σε ένα PC από 1 ως 12 έτη και να παίξεις με καλό graphics quality όπως λες παρακάτω, το προσπέρασες αβλεπή.;)
Σας μιλάω για value και μου μιλάτε για βιβλιοθήκη και potential λες και ένα PC των ~400ευρώ μπορεί να τα παίξει σε 4K ή υψηλά fps με καλό graphics quality.
Όχι δε μπορεί. Αλλα μπορείς να βάλεις κάρτα των 400 ευρώ σε PC που προυπάρχει Χ χρόνια, το οποίο έχει κάνει μερική η ολική απόσβεση. Το ότι εσυ θες ντε και καλά, σύγκριση PC με launch date κονσόλας, είναι μικροσκοπική οπτική του προβλήματος.
Και ναι, η βιβλιοθήκη, έχει τεράστια διαφορά. Επι παραδείγματι, πάρε PS6 αύριο το πρωί, αλλά Lichdom Battlemage έτσι θα παίζεις.
https://thumbs2.imgbox.com/2d/42/HEicWR0e_t.png (https://imgbox.com/HEicWR0e) https://thumbs2.imgbox.com/26/b9/FbCd6mex_t.png (https://imgbox.com/FbCd6mex) https://thumbs2.imgbox.com/31/83/eDhQfMrW_t.png (https://imgbox.com/eDhQfMrW)
και Starfield έτσι
0fps xD
Δε μπορώ να καταλάβω, μας περνάτε για μαλ@κες και μας κοροιδεύετε στα μούτρα μας; Αποφασίστε τι συγκρίνουμε και τα λέμε.
Καθόλου. Συγκρίνουμε cost/fps/equal quality frames, συν ελευθερία, εγγύηση, επεκτασιμότητα και πολυχρησία. Γιατί όταν αγοράζεις ένα PC component, αγοράζεις ΟΛΑ αυτά. Εκτός από την κάρτα γραφικών που είναι.....ντιν ντιν ντιν.....κατά 95% για games. Δε φταίω εγώ που εσείς θέλετε να βγάλετε στην άκρη ότι δε σας βολεύει και μετά να προσπαθείτε να κάνετε 1:1 συγκρίσεις.
PS.
Μου παραθέτεις ιστορικό τιμής στο PS5 στο σκρουτζ τη στιγμή που το 95% (ίσως και το 100%) των εισαγωγών PS5 την εποχή εκείνη γίνανε από Πλαίσιο και Γερμανό που δεν είναι στο Σκρουτζ.
Είσαι γαμάτος.
Ευχαριστώ.
Πάρε και το Geizhals με median στα 639€ και μόλις τον Μάρτη του 22 είχε 899 ευρώ.
249780
Ποιον ενδιαφέρει το Geizhals ρε μαν; Στην Ελλαδα ΤΟΣΟ είχε κατάλαβε το. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, Άγγλος, Ισπανός και μέχρι και Ουκρανός (αυτός το πήρε ελάχιστα πάνω) σε retail price το πήραν την εποχή που το πήρα και εγώ.
Μάλιστα ο Ισπανός σε ένα τρελό deal με τσάμπα ps plus για κανά χρόνο. Τι μου λες τώρα. Πραγματικά χέστηκα όμως γιατί εδώ δεν είμαστε ούτε Αγγλία ούτε Ισπανία, συνεπώς το Geizhals το γράφω στα ταπαράκια μου.
Στην Ελλάδα έπαιξε σε retail τιμή και ΠΟΛΛΕΣ φορές από το καλοκαίρι του 21 και μετά. Είτε το θες, είτε όχι, τα facts είναι facts. Δε θα αλλάξεις την ιστορία εσύ τώρα για να εξυπηρετήσεις το by default αποτυχημένο "value PC" σενάριο σου.
Πάρε το παλιο καβουρδιστήρι PC σου που πιθανότατα κόστισε χιλιάρικα όταν το αγόρασες, πάρε και μια ολόφρεσκια καρτάρα που από μόνη της κοστίζει όσο όλο το PS5, για να φας και το μπουκάλι της ζωής σου, πάρε και αγκαλιά τη ΔΕΗ και τους λογαριασμούς της, μετά από 1-2 χρόνια αγόρασε combo επεξεργαστή-μητρική-μνήμες για να μπορείς να μένεις relevant με τις απαιτήσεις των νεότερων παιχνιδιών και έλα μίλα μου για value τη στιγμή που 5-6 χρόνια μετά θα χρειαστεί να πληρώσεις ακόμα μία κονσόλα ξανά και καπάκι 1-2 χρόνια μετά αλλαγή σε όλο το υπόλοιπο hardware και ο κύκλος συνεχίζεται...
Για τα καρναvalue είναι η φάση. Πιο obvious πεθαίνεις, αλλά να'μαστε 171 σελίδες για κάτι που είναι obvious.
Αν το PS5 είναι χλωρίνη, αν έχτιζα κουτί PC με 400-500 εκαστοστάρικα το 2021 που αγόρασα το PS5, τότε τι θα ήταν αυτό σήμερα; Γραφίκα επιπέδου CGA/EGA να υποθέσω;; :rofl:
Είναι πιο value το Πισάχαχαχαχαχαχα :lol: :lol:
Άντε περιμένω post σου που προσπαθείς να πείσεις τον casual gamer πόσο καλή επιλογή είναι το PC δείχνοντας μας πόσο καλά παίζει ο 2700Κ σου OCed με υγρό άζωτο και δωρεάν κλεμμένο ρεύμα στη νέα υπερκαρτάρα σου που αγόρασες μετά το release της κονσόλας και κόστισε όσο η κονσόλα :rofl:
Tags τύπου πολυχρησία ελευθερία είναι για κανά twitter, στη πράξη ότι θες από ένα PC εκτός gaming το κάνεις με οτιδήποτε hardware που πλέον όλοι έχουμε σπίτια μας και στο έχουμε εξηγήσει πολλάκις σε αυτό το θέμα αλλά δε ψήνεσαι να καταλάβεις. Επεκτασιμότητα δε χρειαζόμαστε, πληρώνουμε λίγα και αλλάζουμε όλη τη κονσόλα και κρατάμε και καβάτζα τη παλιά αν θέλουμε -> για τις αναμνήσεις, αλλιώς τη πουλάμε και αυτή (μια αγγελία και φεύγει χθες) και μας βγαίνει πιο φθηνά ο κύκλος. Εσύ τι ακριβώς θα πουλήσεις; Τον 2700Κ, τη μητρική του και τη DDR3 του στο 2023; :rofl: Κουράζομαι και μόνο που το σκέφτομαι.
Ποιον ενδιαφέρει το Geizhals ρε μαν; Στην Ελλαδα ΤΟΣΟ είχε κατάλαβε το. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, Άγγλος, Ισπανός και μέχρι και Ουκρανός (αυτός το πήρε ελάχιστα πάνω) σε retail price το πήραν την εποχή που το πήρα και εγώ.
Μάλιστα ο Ισπανός σε ένα τρελό deal με τσάμπα ps plus για κανά χρόνο. Τι μου λες τώρα. Πραγματικά χέστηκα όμως γιατί εδώ δεν είμαστε ούτε Αγγλία ούτε Ισπανία, συνεπώς το Geizhals το γράφω στα ταπαράκια μου.
Στην Ελλάδα έπαιξε σε retail τιμή και ΠΟΛΛΕΣ φορές από το καλοκαίρι του 21 και μετά. Είτε το θες, είτε όχι, τα facts είναι facts. Δε θα αλλάξεις την ιστορία εσύ τώρα για να εξυπηρετήσεις το by default αποτυχημένο "value PC" σενάριο σου.
Το geizhals είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Ευρώπη, είσαι σοβαρός;
Δόθηκαν ΔΥΟ γραφήματα τιμών. ΟΟΟΟχι η τιμή είναι αυτή που λες εσύ. Σημειώθηκε...! ;)
Πάρε το παλιο καβουρδιστήρι PC σου που πιθανότατα κόστισε χιλιάρικα όταν το αγόρασες,
Έχει δοθεί η ανάλυση του Sandy vs.....PS3.
πάρε και μια ολόφρεσκια καρτάρα που από μόνη της κοστίζει όσο όλο το PS5, για να φας και το μπουκάλι της ζωής σου,
Είπα, βάζεις κάρτα σε PC από 1-12 χρόνια. Στο κάθε ένα θα βάλεις την ανάλογη.
πάρε και αγκαλιά τη ΔΕΗ και τους λογαριασμούς της,
Έχουν δοθεί videos με sandy + 6600. Δεν εχεις πρόβλημα με τις καταναλώσεις, μην αγχώνεσαι.
μετά από 1-2 χρόνια αγόρασε combo επεξεργαστή-μητρική-μνήμες για να μπορείς να μένεις relevant με τις απαιτήσεις των νεότερων παιχνιδιών
Πιθανόν, ανάλογα σε πιο έτος του 1-12 βρίσκεται το μηχάνημα σου, αλλά θα κάνεις γιογιό τις Gen 9 κονσόλες, με κάτι ας πούμε νεότερο, 3-4 ετών. Ήδη όλοι οι gaming επεξεργαστές από Ryzen 3600 και δώθε, είναι πολύ καλύτεροι. Άσε που πάντα θα μπορείς να βρεις κάποιον που θα πουλάει κάτι σε τιμή χώμα, γιατί απλά δεν τον ενδιαφέρει το console parity, αλλά κάτι πολύ καλύτερο.
και έλα μίλα μου για value τη στιγμή που 5-6 χρόνια μετά θα χρειαστεί να πληρώσεις ακόμα μία κονσόλα ξανά και καπάκι 1-2 χρόνια μετά αλλαγή σε όλο το υπόλοιπο hardware και ο κύκλος συνεχίζεται...
Μα ήδη σου μιλάω για value, για συγκεκριμένο μηχάνημα που έκανε γιογιο PS3+PS4+XBOXes και ΑΚΟΜΑ την παλεύει.
Για τα καρναvalue είναι η φάση. Πιο obvious πεθαίνεις, αλλά να'μαστε 171 σελίδες για κάτι που είναι obvious.
Με παρωπίδες και μυωπικές εστιάσεις στο θέμα, πράγματι είναι obvious η φάση.
Το geizhals είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Ευρώπη, είσαι σοβαρός;
Δόθηκαν ΔΥΟ γραφήματα τιμών. ΟΟΟΟχι η τιμή είναι αυτή που λες εσύ. Σημειώθηκε...! ;)
Ναι, δόθηκαν 2 γραφήματα τιμών τα οποία είναι τελείως irrelevant με τα μεγάλα καταστήματα της Ελληνικής αγοράς. :whistle:
Έχει δοθεί η ανάλυση του Sandy vs.....PS3.
Ποιο PS3 ρε μαν, την εποχή που βγήκε το PS3 ακόμα φρέσκιοι ήταν στην αγορά οι Conroe τι sandy bridge λες εσύ :lol:
Είπα, βάζεις κάρτα σε PC από 1-12 χρόνια. Στο κάθε ένα θα βάλεις την ανάλογη.
ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ βαζεις μετα απο 12 χρόνια ρε μαν χαχαχαχα βάψτο μπλε και ρίχτο στη θάλασσα καλύτερα θα χαραμίσεις νέα ΑΚΡΙΒΗ κάρτα σε hardware 12ετίας παμε καλά; :lol:
Το ότι μπορείς να το κάνεις ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. Ήμαρτον πια πραγματικά τι καθόμαστε και συζητάμε. Ποιος ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ εδώ μέσα κάρτα γραφικών 400-500ε (εποχές 20-21 αντί αγοράς κονσόλας) σε sandy bridge μηχάνημα και δε τον πήραν με τα γιαούρτια;;;
Έχουν δοθεί videos με sandy + 6600. Δεν εχεις πρόβλημα με τις καταναλώσεις, μην αγχώνεσαι.
Εγώ γιατί να αγχωθώ; :whistle: ξέρω ότι είναι υπερδιπλάσιες της κονσόλας. Ευτυχώς έχω κονσόλα μιας και παίζω αρκετά.
Πιθανόν, ανάλογα σε πιο έτος του 1-12 βρίσκεται το μηχάνημα σου, αλλά θα κάνεις γιογιό τις Gen 9 κονσόλες, με κάτι ας πούμε νεότερο, 3-4 ετών. Ήδη όλοι οι gaming επεξεργαστές από Ryzen 3600 και δώθε, είναι πολύ καλύτεροι. Άσε που πάντα θα μπορείς να βρεις κάποιον που θα πουλάει κάτι σε τιμή χώμα, γιατί απλά δεν τον ενδιαφέρει το console parity, αλλά κάτι πολύ καλύτερο.
Στο δίπλα φόρουμ έχει PS5 με εγγύηση στα 350ε και Series Χ ακόμα χαμηλότερα, μίλα μου για τιμές χώμα να δω κάτι. :whistle:
Μα ήδη σου μιλάω για value, για συγκεκριμένο μηχάνημα που έκανε γιογιο PS3+PS4+XBOXes και ΑΚΟΜΑ την παλεύει.
Πως έκανε γιογιό το PS3; Με μηχανή του χρόνου;; :rofl:
Με τέρμα τα κλόκια και υπερδιπλάσιες καταναλώσεις;
Με πολλαπλάσιο κόστος για το hardware που πλέον θέλει ριζική αλλαγή;
Που και η 6600 δεν είναι καν PS5 equivalent σε όλα τα games;
Άντε καλή επιτυχία με το υγρό άζωτο τώρα που το rachet αναφέρει 5600 για cpu :lol:
Με παρωπίδες και μυωπικές εστιάσεις στο θέμα, πράγματι είναι obvious η φάση.
Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου :oneup:
Παρακολουθώ τη συζήτηση εδώ και χρόνια,
δεν το καταλαβαίνω...
Δηλαδή, καταλαβαίνω την διαφωνία, αλλά προς τι το πάθος?
Προφανώς η κονσόλα την x στιγμή λίγο μετά το λανσάρισμα (και αναλόγως γενεάς/συγκυρίας)
θα έχει καλύτερο fps/$.
Και θα είναι κλειστό σύστημα, μή-αναβαθμίσιμο, δυσκολότερα/ακριβότερα επισκευάσιμο, και παίζει μόνο games (και όπως τα παίζει...).
Τα παίζει συνολικά φτηνότερα vs pc?, συνήθως ναι.
Tα παίζει καλά? συζητήσιμο και αναλόγως τίτλου, τα παίζει αρκετά καλά για τα λεφτά της και αυτό αρκεί.
Θα μπορούσαμε με <= $ να στήσουμε συγκρίσιμο pc? όχι (τουλάχιστον όχι την *ίδια* στιγμή που λανσάρεται η x console gen...),
και για αυτό οι κονσόλες πουλάνε, και μια χαρά που πουλάνε, κάποιοι θα ανακαλύψουν το gaming.
Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με τις κονσόλες (και είχα κάμποσες στο παρελθόν).
Τη σημερινή γενιά σαν μια ενισχυμένη apu την βλέπω, και αν κρίνω απ'το δικό μου (5600x + 6700xt ~= xbox x),
μάλλον "λίγη" είναι.
Δεν παύουν να έχουν την θέση τους κάτω απο την τηλεόραση ακόμα και αν κάποιος έχει gaming pc.
Και, επίσης προφανώς, το pc δεν έχει τα παραπάνω θέματα,
και κάνει και άλλες δουλειές (και αυτό μακροπρόθεσμα = +value),
και ναι, ενδεχομένως θα κοστίσει *πολύ* περισσότερο.
Και για τον χρήστη που μάλλον έχει ήδη pc μια νέα gpu ίσως είναι καλύτερη λύση vs x console καθότι το pc τουλάχιστον αναβαθμίζεται.
Στοιχίζει συνολικά παραπάνω το gaming στο pc?, ναι, αλλά τυπικά (και δοθέντος ικανού/ακριβού pc) είναι και καλύτερο gaming.
Ο υποψήφιος gamer, θα κάνει την έρευνα του, θα τα μετρήσει/ζυγίσει,
θα μετρήσει και το βάθος στις τσέπες του, και θα αποφασίσει αναλόγως.
Αν ψάχνουμε να συμφωνήσουμε/αποδείξουμε τι είναι καθολικά "καλύτερο"(TM),
δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.
Και η x κονσόλα και το x pc μπορεί να είναι ταυτοχρόνως "καλύτερο" αναλόγως τι/πως μετράμε και τις προτεραιότητες μας.
νέα υπερκαρτάρα σου που αγόρασες μετά το release της κονσόλας και κόστισε όσο η κονσόλα
Από την πλευρά μου θα επιμείνω ότι κάρτα γραφικών = κονσόλα. Άρα με τα ίδια λεφτά πολύ καλύτερα γραφικά.
Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο με την έλευση των ζεν 4 που μπορείς να πάρεις κανονικότατο 2-τσιπλετ επεξεργαστή και να αποφύγεις την κάρτα γραφικών αν δεν παίζεις παιχνίδια.
Και, επίσης προφανώς, το pc δεν έχει τα παραπάνω θέματα,
και κάνει και άλλες δουλειές (και αυτό μακροπρόθεσμα = +value),
και ναι, ενδεχομένως θα κοστίσει *πολύ* περισσότερο.
Και για τον χρήστη που μάλλον έχει ήδη pc μια νέα gpu ίσως είναι καλύτερη λύση vs x console καθότι το pc τουλάχιστον αναβαθμίζεται.
Στοιχίζει συνολικά παραπάνω το gaming στο pc?, ναι, αλλά τυπικά (και δοθέντος ικανού/ακριβού pc) είναι και καλύτερο gaming.
Το θέμα είναι ότι κανείς πλέον δε χρειάζεται desktop PC στο σπίτι για τις άλλες δουλειές. Αυτό το trend έχει πάψει να υφίσταται πολλά χρόνια τώρα.
Δεν υπάρχουν desktop PC στα σπίτια του κόσμου που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με IT (και αυτό πάλι παίζεται) ή με gaming. Όλοι είναι με laptops, tablets και κινητά. Και είναι λογικό.
Επίσης αυτός που τυχαίνει να έχει desktop PC και που δεν παίζει games και ξαφνικά το αποφάσισε, η πιθανότητα να έχει τέτοιο μηχάνημα που να αξίζει να μπει κάρτα γραφικών είναι από μηδαμινή έως ελάχιστη.
Και ο λόγος είναι αυτός που ήδη ανέφερα, κανείς πλέον δεν αγοράζει desktop pc για τις άλλες δουλείες. Ακόμα και το να έχεις υπερτούμπανο αρχαίο PC τύπου σαν αυτό του psolord με sandy bridge, κανείς στη PC κοινότητα
δε θα θεωρήσει λογική την αγορά ακριβής κάρτας γραφικών σε τέτοιο μηχάνημα. Και αυτό επίσης είναι απολύτως λογικό.
To sum up, τα everyday desktop PC τα οποία έχουν φτιαχτεί για άλλες δουλειές (συνήθως basic specs ή και πολύ παλιά μηχανήματα) σπάνια μπορούν να μετατραπούν σε decent gaming PC (console equivalent) με το κόστος να μένει λογικό. Νομίζω το απέδειξα με σωστά/λογικά επιχειρήματα.
Τέλος θέλω να αναφερθώ στα περί καλύτερου gaming. Πολλά από τα διάσημα παιχνίδια (τύπου COD, FIFA κλπ.) στο PC θεωρούνται unplayable λόγω cheating. Μιλάμε για παιχνίδια με τρομερά μεγάλο user base.
Αυτό, όσα χρήματα και αν δαπανηθούν, δε φτιάχνει. Επειδή είναι τέτοια η φύση της πλατφόρμας. Συνεπώς ένα τρομερά μεγάλο ποσοστό των gamers που παίζει online, απλώς δε μπορεί να παίξει σωστά στο PC τέτοιου είδους παιχνίδια.
- - - Updated - - -
Από την πλευρά μου θα επιμείνω ότι κάρτα γραφικών = κονσόλα. Άρα με τα ίδια λεφτά πολύ καλύτερα γραφικά.
Αυτό μπορώ να το δεχτώ μόνο όταν η κάρτα γραφικών έρθει bundled με επεξεργαστή, SSD, κάρτα gigabit, wifi 5άρι, τροφοδοτικό, χειριστήριο κλπ. κλπ.
Μέχρι τότε η κάρτα γραφικών δε μου λέει κάτι, αν δεν αναφέρεις το υπόλοιπο μηχάνημα και το κόστος αυτού.
Ναι, δόθηκαν 2 γραφήματα τιμών τα οποία είναι τελείως irrelevant με τα μεγάλα καταστήματα της Ελληνικής αγοράς.
Της τεράστιας Ελληνικής αγοράς, που είναι το Α και το Ω του παγκόσμιου εμπορίου.
Εγώ έδωσα γραφήματα, εσύ έδωσες προφορικές αποδείξεις! :oneup:
Ποιο PS3 ρε μαν, την εποχή που βγήκε το PS3 ακόμα φρέσκιοι ήταν στην αγορά οι Conroe τι sandy bridge λες εσύ
Η σύγκριση που είχα κάνει, ήταν με τον 2500Κ που υπήρχε 3 χρόνια μέσα στη ζωή του PS3. Για τον απλό λόγο του ότι αυτόν είχα.
ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ βαζεις μετα απο 12 χρόνια ρε μαν χαχαχαχα βάψτο μπλε και ρίχτο στη θάλασσα καλύτερα θα χαραμίσεις νέα ΑΚΡΙΒΗ κάρτα σε hardware 12ετίας παμε καλά;
Είπα από 1 ΕΩΣ 12 χρόνια και το κάθε μηχάνημα παίρνει την ανάλογη κάρτα.
Έχω φέρει για παράδειγμα την 6600 με τον 2500κ. Δεν είπα ότι είναι ιδανικό gaming PC, αλλά έχω δείξει πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα, που πάει καλά.
Το ότι μπορείς να το κάνεις ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. Ήμαρτον πια πραγματικά τι καθόμαστε και συζητάμε. Ποιος ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ εδώ μέσα κάρτα γραφικών 400-500ε (εποχές 20-21 αντί αγοράς κονσόλας) σε sandy bridge μηχάνημα και δε τον πήραν με τα γιαούρτια;;;
Ξαναδές ρε φιλε τι quotaρισες. Είπα από 1 ΕΩΣ 12, ωφέλιμο range gaming, με διαφορετικές απαιτήσεις, συγκεντρώσου.
Εγώ γιατί να αγχωθώ; ξέρω ότι είναι υπερδιπλάσιες της κονσόλας. Ευτυχώς έχω κονσόλα μιας και παίζω αρκετά.
Οι καταναλώσεις και λοιπά χαρακτηριστικά φαίνονται εδω
https://www.youtube.com/@toutagamon/search?query=6600%202500k
Πως έκανε γιογιό το PS3; Με μηχανή του χρόνου;;
Για 3 χρόνια μέσα στη ζωή του και άλλα 8 το PS4.
Με τέρμα τα κλόκια και υπερδιπλάσιες καταναλώσεις;
Δεν χρειάζοταν το κλόκι για το 100% της ζωης του όμως....
Που και η 6600 δεν είναι καν PS5 equivalent σε όλα τα games;
Πράγματι, αλλά 165€ δικής μου αγοράς vs 639€ median ή έστω 450 σημερινά, το λες και πολύ καλό vfm.
Άντε καλή επιτυχία με το υγρό άζωτο τώρα που το rachet αναφέρει 5600 για cpu
Σε αυτό μπορώ να συμφωνήσω, αλλά μετά απο 12 χρόνια, ενώ είχα απείρως καλύτερο gaming από PS3 και PS4, ο κάτοχος ενός 2500Κ θα πρέπει να είναι πιο ταπεινός στις επιλογές του. Μπορείς να δεις τα παραπάνω παραδείγματα άμα θες.
Κάτσε όμως να το δούμε κιόλας! ;)
Το θέμα είναι ότι κανείς πλέον δε χρειάζεται desktop PC στο σπίτι για τις άλλες δουλειές
Κανείς?
*Εγώ* χρειάζομαι, και δεν είμαι μόνος.
Στην παγκόσμια αγορά είμαι μειοψηφία όντως.
Για *εμένα* λοιπόν, επειδή θέλω το pc και για άλλες δουλειές ("άλλες δουλειές" = +άπειρο value/$)
έκρινα ότι θέλω/μπορώ/χρειάζομαι gaming pc, το πλήρωσα, και θεωρώ ότι είναι "καλύτερα" (για μένα πάντα...).
Για μένα λοιπόν (και για άλλους σαν εμένα...), το pc έχει καλύτερο value/$, και ας είμαστε μια μειοψηφία.
Όλοι είναι με laptops, tablets και κινητά. Και είναι λογικό.
Όντως, το trend υφίσταται, και είναι λογικό δεδομένων των αναγκών και της χρήσης που κάνει ο πολύς κόσμος,
και είναι ένας ακόμα λόγος που οι κονσόλες πουλάνε,
και η μεγάλη αγορά είναι πλέον τα τηλέφωνα.
Μάλλον κάποιοι (οι λιγότεροι) είναι με gaming pc ακόμα όμως καθότι οι nvidia/amd μια χαρά πουλάνε gpus.
τα everyday desktop PC τα οποία έχουν φτιαχτεί για άλλες δουλειές (συνήθως basic specs ή και πολύ παλιά μηχανήματα) σπάνια μπορούν να μετατραπούν σε decent gaming PC (console equivalent) με το κόστος να μένει λογικό
Θα συμφωνήσω.
Αυτός λοιπόν που έχει λοιπόν τέτοιο μηχάνημα, θα τα ζυγίσει, και αν κρίνει ότι για τις ανάγκες του τον συμφέρει η x κονσόλα
vs του να φτιάξει ένα ικανό pc, ε θα ψωνίσει την x κονσόλα (και για αυτόν θα είναι επίσης "καλύτερα" και καλύτερο value/$) και μια χαρά και μεγειές.
Τέλος θέλω να αναφερθώ στα περί καλύτερου gaming. Πολλά από τα διάσημα παιχνίδια (τύπου COD, FIFA κλπ.) στο PC θεωρούνται unplayable λόγω cheating. Μιλάμε για παιχνίδια με τρομερά μεγάλο user base.
Αυτό, όσα χρήματα και αν δαπανηθούν, δε φτιάχνει. Επειδή είναι τέτοια η φύση της πλατφόρμας. Συνεπώς ένα τρομερά μεγάλο ποσοστό των gamers που παίζει online, απλώς δε μπορεί να παίξει σωστά στο PC τέτοιου είδους παιχνίδια.
Δεν έχω εμπειρία του πράγματος, θεωρώ ότι είναι αληθές όμως.
Για κάποιον λοιπόν που παίζει τα παραπάνω, η x κονσόλα είναι όντως "καλύτερη" (ίσως είναι και μονόδρομος αν είναι όπως τα λες).
Για κάποιον που παίζει τον όποιο exclusive τίτλο στην x κονσόλα,
επίσης αυτή θάναι η καλύτερη καθότι μονόδρομος (το αντίστροφο στους pc-only τίτλους).
Για κάποιον άλλο όμως που θέλει να παίξει τον x τίτλο @1440/4Κ με 144hz χωρίς fsr το pc είναι "καλύτερο" (και βασικά είναι μονόδρομος),
άλλη συζήτηση αν είναι πολύ ακριβότερο.
Κλπ, κλπ.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι τόσες οι παράμετροι που δεν μπορούμε να
αφορίσουμε συνολικά το pc/κονσόλα ώς "χειρότερο" και την εναλλακτική ως "καλύτερη"
ακόμα και αν μετράμε μόνο value/$ γιατί το value μέρος έχει ξεχωριστή ανάγνωση για τον κάθε έναν μας,
και το $ μέρος αλλάζει συνέχεια όσον αφορά το διαθέσιμο hardware και που είμαστε στον κύκλο ζωής εκάστης κονσόλας.
Αυτό, πού το βλέπεις τεκμηριωμένο; Εγώ διαβάζω το αντίθετο, ότι δλδ τα πράγματα γενικά έχουν βελτιωθεί και από εκεί και πέρα η συζήτηση πάει ανά παιχνίδι. Επίσης, εδώ παίζει και ο νόμος των μεγάλων αριθμών καθώς και χώρες κλπ.
Αν έχεις κάποια αναφορά που να δείχνει αυξημένη μετακίνηση PC gamers από το PC σε κονσόλες και μάλιστα λόγω cheating τότε να τη δούμε, εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
Τώρα, μην μου δώσεις 4-5 reddit posts επειδή δεν λένε και τίποτε ως το μαζικό φαινόμενο που περιγράφεις.
Επίσης, εκείνο που δεν αναφέρεις ως βασικό και τεράστιο πλεονέκτημα του PC στο gaming, είναι η ποικιλία σε κατηγορίες παιχνιδιών, από simming έως RPGs και από στρατηγική έως indies
προφανώς στο PC το development cheating software είναι πιο ευκολο.
Το QQ ομως προέρχεται κυρίως από κονσολάδες που μάλλον έχουν συνηθισει σε controller με aim assist και το χαμηλο μεκανικαλ σκιλ των αντιπάλων τους, μπαίνουν να παίξουν με mouse παίζουν subpar για pc pool, και θεωρούν όσους είναι καλούτσικοι και πάνω aimbotters.
OrderlordTank
24-07-23, 01:34
Το QQ του καθε noob δεν εχει να κανει με την συχνοτητα των cheaters.To aimbot στο fornite καποιας μειοψηφιας (που ομως δεν παυει να ειναι γεωμετρικα πολλαπλασιο ποσοστο σε σχεση με την κονσολα) ειναι ηλιου φαεινοτερον.Τι σχεση εχει αυτο με το QQ καθε πιτσιρικα που ψοφαγε απο μενα στα runs που εκανα για optimization στα pc του μαγαζιου μετα απο καθε major patch και με συνολικα λιγοτερα απο 100 matches τερματιζα 3ος/2ος/1ος σε solo queue χωρις καν να χτιζω επειδη απλως ηξερα να σημαδευω απο το CS κι ας ειχα αντανακλαστικα 40-χρονου?Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν βλεπουν μονο οι n00b-αδες cheaters,αλλα προφανως καμια σχεση η συχνοτητα αν εκανες disable το cross platform play.
προφανώς στο PC το development cheating software είναι πιο ευκολο.
Το πρόβλημα δεν είναι το development, το πρόβλημα είναι ότι στη κονσόλα και για όσο αυτή παραμένει κλειδωμένη δεν επιτρέπεται η εκτέλεση του software.
Για competitive online games αυτό είναι ότι καλύτερο.
- - - Updated - - -
Αυτό, πού το βλέπεις τεκμηριωμένο; Εγώ διαβάζω το αντίθετο, ότι δλδ τα πράγματα γενικά έχουν βελτιωθεί και από εκεί και πέρα η συζήτηση πάει ανά παιχνίδι. Επίσης, εδώ παίζει και ο νόμος των μεγάλων αριθμών καθώς και χώρες κλπ.
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/fifa-23-title-update-8-29262711
https://www.eurogamer.net/call-of-duty-warzone-console-players-are-turning-off-crossplay-to-escape-pc-cheaters
https://www.trueachievements.com/n47907/halo-infinite-disable-cross-play-option-console-pc-hacking-cheats
https://www.seaofthieves.com/community/forums/topic/38279/no-option-to-turn-off-crossplay
https://forums.forza.net/t/we-need-the-ability-to-disable-crossplay-once-again/537610
https://www.reddit.com/r/masterduel/comments/t0uu7t/psa_you_can_turn_off_cross_play_let_the_cheaters/
Χαμούλης γίνεται.
Δεν είναι κάτι νέο πως στη πλατφόρμα του PC, μαζί με τα άπειρα mods που βελτιώνουν και επεκτείνουν ένα παιχνίδι, έρχονται και άλλα τόσα cheats που το καταστρέφουν.
Το πρώτο πράμα που κάνει οποιοσδήποτε σοβαρός competitive παίκτης κονσόλας σε cross παιχνίδι, είναι να απενεργοποιήσει το cross.
Αν έχεις κάποια αναφορά που να δείχνει αυξημένη μετακίνηση PC gamers από το PC σε κονσόλες και μάλιστα λόγω cheating τότε να τη δούμε, εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
Και δε πρόκειται να δεις, οι περισσότεροι έχουν ήδη επιλέξει με βάση τις ανάγκες τους.
Τώρα, μην μου δώσεις 4-5 reddit posts επειδή δεν λένε και τίποτε ως το μαζικό φαινόμενο που περιγράφεις.
Σου έδωσα 1 post ανά game για κάποια γνωστά games. Γενικά υπάρχουν εκατοντάδες references και προφανώς και έχω και προσωπική εμπειρία σαν competitive gamer.
Επίσης, εκείνο που δεν αναφέρεις ως βασικό και τεράστιο πλεονέκτημα του PC στο gaming, είναι η ποικιλία σε κατηγορίες παιχνιδιών, από simming έως RPGs και από στρατηγική έως indies
Δεν έχει τόσο νόημα να μιλάμε για κατηγορίες παιχνιδιών, αν οι κατηγορίες αυτές δε συγκεντρώνουν ούτε το 1% των gamers. Ναι, προφανώς και είναι πλεονέκτημα, απλά στη πράξη ελάχιστοι gamers ενδιαφέρονται.
Ενώ πχ. για παιχνίδια τύπου league of legends και valorant (https://www.statista.com/statistics/1108427/leading-games-twitch-hours-streamed/), προφανώς και είναι πολύ σημαντικός λόγος για τον μέσο gamer να πάει στη PC μεριά αν του αρέσουν. Λογικό είναι.
Θυμάμαι πόσο χαρούμενος ήμουν όταν έβαλα για πρώτη φορά amiga emulator και ήξερα πως πλέον μπορώ να παίζω ανά πάσα στιγμή όλα τα παιχνίδια που έπαιζα στη παιδική μου ηλικία.
Τρομέρο; Πέρασαν πόσα, 10 χρόνια, μάλλον περισσότερα; Πλέον δε θυμάμαι καν πως λέγεται ο emulator. :lol:
- - - Updated - - -
Της τεράστιας Ελληνικής αγοράς, που είναι το Α και το Ω του παγκόσμιου εμπορίου.
Εγώ έδωσα γραφήματα, εσύ έδωσες προφορικές αποδείξεις! :oneup:
Ρε μαν στο ξαναείπα, παίξανε τουλάχιστον 7-8 προσφορές το καλοκαίρι του 2021.
Και στη τελική ακόμα και να δεχτώ ότι υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας για το PS5, ε για το Xbox δεν υπήρχε ανάλογο, σου κάνει αυτό για να σταματήσεις να αναφέρεις non-επιχειρήματα; Κονσόλα δεν είναι και το Xbox; Το λύσαμε;
Η σύγκριση που είχα κάνει, ήταν με τον 2500Κ που υπήρχε 3 χρόνια μέσα στη ζωή του PS3. Για τον απλό λόγο του ότι αυτόν είχα.
Ποιο το νόημα να συγκρίνεις hardware που υπάρχει 3 χρόνια ήδη μέσα στη γενιά της κονσόλας; Τι ακριβώς συγκρίνεις;
Αν είναι έτσι να συγκρίνουμε και εμείς PS5 και Series X με τον Pentium 4. Τι νόημα έχει όλο αυτό; :rolleyes:
Είπα από 1 ΕΩΣ 12 χρόνια και το κάθε μηχάνημα παίρνει την ανάλογη κάρτα.
Έχω φέρει για παράδειγμα την 6600 με τον 2500κ. Δεν είπα ότι είναι ιδανικό gaming PC, αλλά έχω δείξει πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα, που πάει καλά.
Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Ότι έδειξες 2-3-5-10 παραδείγματα που πάει καλά. Τα παραδείγματα σου μπορούν να αντιστοιχούν στο 0,1% όλων των παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν σε μια γενιά κονσόλας.
Μπορείς να του εξασφαλίσεις αυτού που έχει 2500Κ και αγοράσει μια 6600 πως θα έχει αντίστοιχη η καλύτερη εμπειρία από μια current gen κονσόλα;
Όχι. Άρα γιατί το αναφέρεις ξανά και ξανά; Ποιο το resume σε αυτό το επιχείρημα;
Το ότι ένας 2500K έτυχε να βγάλει 10+ χρόνια ζωής επειδή αφενός είναι ξεκλείδωτος με μεγάλο OCability (που το OC δεν είναι ΚΑΝ επιχείρημα για το 99% των gamers) και η Intel ουσιαστικά πούλαγε φούμαρα από γενιά σε γενιά με 5% performance boost σε νέα socket καθαρά και μόνο επειδή το πράσινο στρατόπεδο δε μπορούσε να βγάλει κάτι ανάλογο για χρόνια; Θες δηλαδή να πείσεις κάποιον που αγόρασε πέρσι έναν 6core zen3 (5600) ότι θα του κρατήσει για 12 χρόνια από πέρσι, δηλαδή ακόμα 11 χρόνια;; Ότι θα μπορεί να παίζει ικανοποιητικά PS6 games τη στιγμή που το PS5 έχει 8core zen2; Μιλάς για την 6600 τη στιγμή που είναι δεδομένο πως δε θα βγάλεις τη γενιά με 2500K... άρα τι; Δε θα πληρώσεις νέο επεξεργαστή; μνήμες; μητρική; Και θες να κρατήσουν και 12 χρόνια; :lol: Ο κακόμοιρος με ryzen 1600 γιατί με το ζόρι βγάζει τα 6;; :whistle:
Οι καταναλώσεις και λοιπά χαρακτηριστικά φαίνονται εδω
https://www.youtube.com/@toutagamon/search?query=6600%202500k
Η rx6600 έπαιξε σε ψιλονορμάλ τιμή τέλη 22.
Μέχρι τότε αν ήθελες, ας πούμε, console equivalent έπαιρνες κάτι σε 3060 (μόνη της ~170W) ή καμιά 5700 XT (μόνη της ~220W).
Συνεπώς το σωστό και δίκαιο είναι να συγκρίνεις τη κονσόλα με το hardware που θα αγόραζες αντί αυτής γιατί με τη δική σου λογική του παραχρόνου θα μου συγκρίνεις τι ακριβώς; Την rx8600;
Επίσης, στα βίντεο σου βλέπουμε κατανάλωση με software και όχι στη πρίζα.
Που είναι οι καταναλώσεις για mobo, δίσκους, μνήμες, fans, απώλειες από PSU κλπ. ;
Δε γίνεται να μιλάμε για σύγκριση κατανάλωσης και ο ένας να μετράει με όργανο στη πρίζα και ο άλλος να παραθέτει εικόνα από software.
Για 3 χρόνια μέσα στη ζωή του και άλλα 8 το PS4.
Γιατί το θεωρείς αυτό επιτυχία; Σε σύγκριση με τι;
Επίσης, 8 χρόνια το PS4; :hmm:
Δεν χρειάζοταν το κλόκι για το 100% της ζωης του όμως....
Προφανώς. Και το γεγονός ότι το μάνουαλ κλόκι υπάρχει στη ζωή μας δε σημαίνει πως πρέπει να είναι η νόρμα, ούτε προφανώς ο εκάστοτε gamer (πρέπει να) είναι σε θέση να κατανοήσει και να αποδεχθεί τυχόν κινδύνους που μπορεί να έρχονται με αυτό. Δεν έχουν θέση benchmarks και συγκριτικά με manual OC σε τέτοιους είδους θέματα, δεν είναι αυτονόητο; Άρα γιατί τα περιλαμβάνουμε καθώς και γιατί ποστάρονται βίντεο με πουσαρισμένο hardware; Καμία αξία.
Πράγματι, αλλά 165€ δικής μου αγοράς vs 639€ median ή έστω 450 σημερινά, το λες και πολύ καλό vfm.
Ποτέ δεν αγόρασες τη κάρτα 165€, κόψε το παραμύθι. Μια κάρτα με 2 games αγόρασες και δε τα πήρες καν σαν ξεχωριστά cd keys.
Την κάρτα την αγόρασες είτε 269ευρώ (https://www.insomnia.gr/forums/topic/802147-powercolor-vga-radeon-rx-6600-fighter-8-gb-269-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-2-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-plaisio-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82/) είτε 289ευρώ (https://www.insomnia.gr/forums/topic/803306-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-sapphire-vga-radeon-rx-6600-pulse-8-gb-2-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-289-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-plaisio-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82/).
Και αν θέλω να το παίξω psolord μπορώ επίσης εύκολα να πω και εγώ πως ΟΧΙ δε κόστιζε τόσο γιατί στο σκρουτζ βλέπω μέση τιμή 300+ ευρώ για εκείνη τη περίοδο. :lock: (insert uno reverse card meme here :lol: )
Ο κάτοχος ενός 2500Κ θα πρέπει να είναι πιο ταπεινός στις επιλογές του.
Ας αγοράσει λίγων μηνών μτχ. κονσόλα στα ~350ε με εγγύηση να απολαύσει vfm gaming από τη καναπεδάρα του :cool: τη στιγμή που οι PCMR θα τσακώνονται με τις vfm συνθέσεις του 800+άρικου, το chipset και τα VRM της μητρικής, τα chip των μνημών, τον vendor της gpu και λοιπές πίπες που δεν έχουν καμία σχέση με το gaming αλλά αποτελούν yet another αναγκαίο κακό των PC.
Όταν έλεγα κρατήστε μια πισινή για να μην γίνεστε ρόμπα.
Ratchet and Clank: Rift Apart's PC release proves it actually needed the PS5's SSD (https://www.gamesradar.com/ratchet-and-clank-rift-aparts-pc-release-proves-it-actually-needed-the-ps5s-ssd/)
Σταματα να συγκρινεις ps5 των 450 ευρω η ακομα χειροτερα xbox s των 250 με gaming pc,οπως εχουν αναφερει ουτε στα main menus απαιτητικων ΑΑΑ games δεν μπαινεις με τα ιδια λεφτα.
Τα XBOX με τα κρυφά κόστη του storage που πάνε στο θεό, τα έχω γραμμένα κανονικά. Ειδικά το άχρηστο το Series S, κατάφερε και έπεσε σε 436P στο Immortals of Aveum! Unreal Engine 5 με 260 ευρώ μου θέλετε; Πάρτε 436P! :cry:
250337
Από εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=2USR6QTMaA0
ΚΑΙ με πετσοκομμένα settings.
250338
Αν εσείς αυτό το λέτε gaming, με γεια σας με χαρά σας. Προσωπικά θα πάρω τα 260 ευρώ και θα τα ρίξω σε ένα PC. Πολύ μεγαλύτερη αξία και διάρκεια θα έχουν.
Και όχι ότι στις μεγάλες κονσόλες το Immortals of Aveum τρέχει καλύτερα....
250339
Δείτε το βιντεάκι να δείτε πως βγάζεις τα μάτια σου, pixelation παντού όμως...
720p και με κομμένα εφέ που σε κάτι φάσεις τρέχουν @30fps ΚΑΙ με framedrops και και και. Gen 9 gaming παραλίγο....
Επισης οπως πουλας την 6600 (που οχι δεν τρεχει καλυτερα απο τις 6700/6700xt των κονσολων)
Η 6600 είναι ξεκάθαρα υποδεέστερη, προφανώς, αλλά για την ανάλυση που προορίζεται, κάνει μια χαρά Gen 9 δουλίτσα. Και το έχω ξαναπεί, επειδή οι κονσόλες αναγκάζονται να ρίξουν πολύ τις αναλύσεις στα βαρύτερα παιχνίδια, έρχονται μια η άλλη με την 6600, γιατί το extra bandwidth που έχουν, πάει χαμένο.
Για 165 ευρώ που στοίχισε effective η 6600 μου, μια χαρά upgrade ήταν.
σε 1 χρονο 8α μπορεις να πουλησεις το ps5 και να αγορασεις ps5 pro που 8α εχει διπλασια gpu.
Και θα έχεις πετάξει ακόμα περισσότερα χρήματα, καθότι τα περισσότερα games θα τα παίζεις με ρυθμίσεις PS4. Και όσα βγήκαν για Gen 9 exclusive, θα τα παίζεις με Gen 9 ρυθμίσεις, και όοοοσα βγουν enhanced για Gen9+ θα δώσουν αξία στα χρήματα σου, δηλαδή το 5% ξέρω γω. Ενώ στο PC δεν έχει τέτοια. Βάζεις πχ 4090 ΤΩΡΑ στο PC και παίζει τα πάντα σαν 4090. Ούτε patches περιμένει ΑΝ ΒΓΟΥΝ, ούτε τίποτα. Btw υπάρχουν κάμποσα παιχνίδια που σε PS4 pro και PS4 είναι το ίδιο και το αυτό, γιατί ο dev απλά δεν ασχολήθηκε....
Case in point, 7950 vs PS5 xD
https://thumbs2.imgbox.com/2d/42/HEicWR0e_t.png (https://imgbox.com/HEicWR0e) https://thumbs2.imgbox.com/26/b9/FbCd6mex_t.png (https://imgbox.com/FbCd6mex) https://thumbs2.imgbox.com/31/83/eDhQfMrW_t.png (https://imgbox.com/eDhQfMrW)
- - - Updated - - -
Όταν έλεγα κρατήστε μια πισινή για να μην γίνεστε ρόμπα.
Ratchet and Clank: Rift Apart's PC release proves it actually needed the PS5's SSD (https://www.gamesradar.com/ratchet-and-clank-rift-aparts-pc-release-proves-it-actually-needed-the-ps5s-ssd/)
Ναι. Και εγώ το ίδιο λέω. Να μη γίνεστε ρόμπα. Ειδικά όταν δεν έχετε καν PC και δεν μπορείτε να κάνετε στοιχειώδεις δοκιμές.
Παραθέτω κάμποσα screenshots από το αρχικό βαρύτατο κομμάτι του Ratchet & Clank, σε υψηλότερα settings από το PS5, καθότι δεν έχω χρόνο για vids.
https://imgbox.com/g/phw0Zcj6rJ
https://thumbs2.imgbox.com/19/cc/Fl3VdeMl_t.png (https://imgbox.com/Fl3VdeMl) https://thumbs2.imgbox.com/4d/6c/PadS1B2K_t.png (https://imgbox.com/PadS1B2K) https://thumbs2.imgbox.com/5e/f6/53cCVzxS_t.png (https://imgbox.com/53cCVzxS) https://thumbs2.imgbox.com/32/10/E5gm50k1_t.png (https://imgbox.com/E5gm50k1) https://thumbs2.imgbox.com/6e/e1/5IMlPujy_t.png (https://imgbox.com/5IMlPujy) https://thumbs2.imgbox.com/ce/b2/m7ZMhpoO_t.png (https://imgbox.com/m7ZMhpoO) https://thumbs2.imgbox.com/1b/84/IvNqNvaC_t.png (https://imgbox.com/IvNqNvaC) https://thumbs2.imgbox.com/ef/78/03y56QRv_t.png (https://imgbox.com/03y56QRv) https://thumbs2.imgbox.com/89/a3/OLixWoWQ_t.png (https://imgbox.com/OLixWoWQ) https://thumbs2.imgbox.com/4f/96/E07UPEBT_t.png (https://imgbox.com/E07UPEBT) https://thumbs2.imgbox.com/0e/c3/0y6Skc06_t.png (https://imgbox.com/0y6Skc06) https://thumbs2.imgbox.com/bb/9f/Jr80JHKE_t.png (https://imgbox.com/Jr80JHKE) https://thumbs2.imgbox.com/ad/b7/Uz05oAoo_t.png (https://imgbox.com/Uz05oAoo) https://thumbs2.imgbox.com/f7/01/AO8EenKq_t.png (https://imgbox.com/AO8EenKq) https://thumbs2.imgbox.com/9d/52/jUyA7qYX_t.png (https://imgbox.com/jUyA7qYX) https://thumbs2.imgbox.com/3a/c1/z2C4qOwj_t.png (https://imgbox.com/z2C4qOwj) https://thumbs2.imgbox.com/55/e7/Hj6SeJPe_t.png (https://imgbox.com/Hj6SeJPe) https://thumbs2.imgbox.com/64/98/EWbMyeFe_t.png (https://imgbox.com/EWbMyeFe) https://thumbs2.imgbox.com/bc/61/l48d7zlN_t.png (https://imgbox.com/l48d7zlN) https://thumbs2.imgbox.com/44/68/GQ6mheki_t.png (https://imgbox.com/GQ6mheki) https://thumbs2.imgbox.com/12/07/tm3qtmxu_t.png (https://imgbox.com/tm3qtmxu)
Το παιχνιδάκι τρέχει σε σκληρό δίσκο και οι μετρήσεις φαίνονται στο HDD2 string πάνω δεξιά. Μια χαρά τρέχει το παιχνίδι ΚΑΙ από σκληρό δίσκο, με τιμές που παίζουν από 2ΜΒ/sec μέχρι 100ΜΒ/sec. Στα portals όντως έχει πρόβλημα, καθότι δε μπορεί να φορτώσει γρήγορα και περιμένεις. Αλλά στα portals δεν παίζεις. Όσο παίζεις μια χαρά τρέχει. Είναι καλύτερο με SSD ή Nvme; Σίγουρα.
Όμως κάποιοι υποστηρικτές των κονσολών σε αυτό το thread, έλεγαν ότι θα χρειαστεί 3950Χ 700ευρώ και nvme η PCMR και θα την πληρώσει ακριβά και εγώ έλεγα ανέκαθεν ότι έλεγαν μπούρδες. Τίποτα από αυτά δε χρειάστηκε τελικά, ενώ φτάσαμε και 720p κατά κράτος για τις μεγάλες Gen 9 σε UE5.
Μια χαρά, χικ.
OrderlordTank
29-08-23, 00:17
Αν εσείς αυτό το λέτε gaming, με γεια σας με χαρά σας. Προσωπικά θα πάρω τα 260 ευρώ και θα τα ρίξω σε ένα PC. Πολύ μεγαλύτερη αξία και διάρκεια θα έχουν.Με 260 ευρω ομως δεν φτιαχνεις καν pc ποσο μαλλον gaming αρα εχεις zero fps @ zero pixels δηλαδη μηδαμινη διαρκεια.Οσον αφορα την αξια αυτη τη στιγμη σε παρακαλανε να πουλησεις το xbox-s για 100 ευρω λιγοτερα,αλη8εια αν εφτιαχνες pc με τα διπλασια λεφτα το 2020 8α ειχε καλυτερη αποδοση η 8α εχανες σημερα λιγοτερα με την μεταπωληση?
Η 6600 είναι ξεκάθαρα υποδεέστερη, προφανώς, αλλά για την ανάλυση που προορίζεται, κάνει μια χαρά Gen 9 δουλίτσα. Και το έχω ξαναπεί, επειδή οι κονσόλες αναγκάζονται να ρίξουν πολύ τις αναλύσεις στα βαρύτερα παιχνίδια, έρχονται μια η άλλη με την 6600, γιατί το extra bandwidth που έχουν, πάει χαμένο.Και η 6600 για 1080p καλη 8α ηταν αλλα την πετσοκοβει η vram σε σχεση με τις κονσολες οποτε κι αυτη χαμενη παει.Αν δεν πληρωσεις για σκετη gpu οσο ολοκληρο το ps5 προκoπη δεν βλεπεις και βρισκομαστε ηδη στον 3ο χρονο ζωης του χωρις μειωση τιμης...
Case in point, 7950 vs PS5 xDΑμα ειναι αν μου συγκρινεις παιχνιδια δεκαετιας μην ξεχασεις και το original rdr.Μπορει να εκανε 13 χρονια να φτασει στο pc αλλα τρεχει καλυτερα,no wait...Σοβαρα τωρα χιλιες φορες να παιζω τα console exclusives στην ωρα τους παρα να ασχολουμαι με το ποσο παραπανω απο 60 fps τρεχουν dx10 (aka dx 9) games.
Όμως κάποιοι υποστηρικτές των κονσολών σε αυτό το thread, έλεγαν ότι θα χρειαστεί 3950Χ 700ευρώ και nvme η PCMR και θα την πληρώσει ακριβά και εγώ έλεγα ανέκαθεν ότι έλεγαν μπούρδες. Τίποτα από αυτά δε χρειάστηκε τελικά, ενώ φτάσαμε και 720p κατά κράτος για τις μεγάλες Gen 9 σε UE5.Ενας μοναχα μιλησε για 3950χ και εφαγε διαγραφη. Απο την αλλη εσυ εφτιαχνες console killer με r7 2700 και σχεδον τριπλασια τιμη απο το ps5 digital την στιγμη που ηδη εμφανιζονται games οπως το baldurs game 3 στα οποια αμφιβαλλω αν ακομα και ο r5 3600 με ισαξια gpu 8α τρεχει καλυτερα απο τις κονσολες...
Με 260 ευρω ομως δεν φτιαχνεις καν pc ποσο μαλλον gaming αρα εχεις zero fps @ zero pixels δηλαδη μηδαμινη διαρκεια.Οσον αφορα την αξια αυτη τη στιγμη σε παρακαλανε να πουλησεις το xbox-s για 100 ευρω λιγοτερα,αλη8εια αν εφτιαχνες pc με τα διπλασια λεφτα το 2020 8α ειχε καλυτερη αποδοση η 8α εχανες σημερα λιγοτερα με την μεταπωληση?
Τα ίδια παντελάκι μου.
Είπαμε, υπάρχουν πάμπολλα PC, πολύ πριν από το Series S, που είχαν καλύτερη απόδοση από το Series S. Πχ PC με GTX 1070 του 2016, το οποίο είναι αξιόμαχο σήμερα και έχει κάνει απόσβεση. Θες GTX 970 από εποχές PS4 για να έχεις Series S parity.
Και η 6600 για 1080p καλη 8α ηταν αλλα την πετσοκοβει η vram σε σχεση με τις κονσολες οποτε κι αυτη χαμενη παει.Αν δεν πληρωσεις για σκετη gpu οσο ολοκληρο το ps5 προκoπη δεν βλεπεις και βρισκομαστε ηδη στον 3ο χρονο ζωης του χωρις μειωση τιμης...
Η microsoft μας κοίταξε στα μάτια και μας είπε, οκ παίδες, πάρτε Series S με 4tflops και είστε good to go για 7 χρόνια. Μπαμ δυομιση χρόνια μετά, 436p! Trollolol. Σοβαρά τα 8GB της 6600 σε πειράξανε;
Δες εδώ Starfield σε 6600 με 2500Κ. (αυτά είναι 1080p fsr2 high preset-υψηλότερα settings από series S και μπορεί και από xsx σε κάποια)
https://thumbs2.imgbox.com/dd/be/sUbOAHUh_t.png (https://imgbox.com/sUbOAHUh) https://thumbs2.imgbox.com/e1/1e/RVrSxBEC_t.png (https://imgbox.com/RVrSxBEC) https://thumbs2.imgbox.com/16/86/fwvQaNSl_t.png (https://imgbox.com/fwvQaNSl) https://thumbs2.imgbox.com/97/4c/ffAmbvrU_t.png (https://imgbox.com/ffAmbvrU) https://thumbs2.imgbox.com/20/94/5ZAlJcpM_t.png (https://imgbox.com/5ZAlJcpM) https://thumbs2.imgbox.com/b0/a3/GxMxW0CU_t.png (https://imgbox.com/GxMxW0CU) https://thumbs2.imgbox.com/5f/0e/BNeMEcTL_t.png (https://imgbox.com/BNeMEcTL) https://thumbs2.imgbox.com/65/6d/ghkEFXQD_t.png (https://imgbox.com/ghkEFXQD) https://thumbs2.imgbox.com/1c/5f/HFr7aNMn_t.png (https://imgbox.com/HFr7aNMn) https://thumbs2.imgbox.com/76/cb/7oDis4Ue_t.png (https://imgbox.com/7oDis4Ue) https://thumbs2.imgbox.com/94/26/M2pgUFC6_t.png (https://imgbox.com/M2pgUFC6) https://thumbs2.imgbox.com/5a/e5/C7fEdw0l_t.png (https://imgbox.com/C7fEdw0l) https://thumbs2.imgbox.com/53/6c/ezQvLyKV_t.png (https://imgbox.com/ezQvLyKV) https://thumbs2.imgbox.com/70/25/cWSR6hsZ_t.png (https://imgbox.com/cWSR6hsZ) https://thumbs2.imgbox.com/0c/b6/DQhalLOC_t.png (https://imgbox.com/DQhalLOC) https://thumbs2.imgbox.com/ea/aa/7OsTmv1B_t.png (https://imgbox.com/7OsTmv1B) https://thumbs2.imgbox.com/bb/f5/osbkfJvw_t.png (https://imgbox.com/osbkfJvw)
Ναι αυτό δεν είναι καθαρό 60fps game και υπάρχουν screenshots με κάτω από 60fps.
ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, έχεις ΤΟ κορυφαίο ΑΑΑ game της χρονιάς, Locked@30fps στο σουπερ γουαου high end Series X, ενώ από την άλλη έχεις base hardware Sandy Bridge από εποχές PS3, με κάρτα στο 1/4 του pcie bandwidth και μπορεί να έχει κάμποσα frametimes/rates@60fps; Κοροιδευόμαστε σε αυτό το thread μου φαίνεται....! Όλες οι indoors μάχες τρέχουν @60fps btw. Καλή φάση. Τρια χρόνια hardware μέσα στη ζωή του PS3 και τρέχει καλύτερα και μου μιλάτε για κονσόλες, meh.
Αμα ειναι αν μου συγκρινεις παιχνιδια δεκαετιας μην ξεχασεις και το original rdr.Μπορει να εκανε 13 χρονια να φτασει στο pc αλλα τρεχει καλυτερα,no wait...Σοβαρα τωρα χιλιες φορες να παιζω τα console exclusives στην ωρα τους παρα να ασχολουμαι με το ποσο παραπανω απο 60 fps τρεχουν dx10 (aka dx 9) games.
Σοβαρά παίξε RDR2 με lower than low ™ , και εγώ θα το παίζω στο PC με 5-6 graphics tiers πάνω, γιατί ούτε σε 4090 δε μπορείς να το παίξεις maxed 4k.
Ενας μοναχα μιλησε για 3950χ και εφαγε διαγραφη. Απο την αλλη εσυ εφτιαχνες console killer με r7 2700 και σχεδον τριπλασια τιμη απο το ps5 digital την στιγμη που ηδη εμφανιζονται games οπως το baldurs game 3 στα οποια αμφιβαλλω αν ακομα και ο r5 3600 με ισαξια gpu 8α τρεχει καλυτερα απο τις κονσολες...
Διαγραφή έφαγε για εντελώς άλλους λόγους, από το console vs PC thread...
Όταν έφτιαξα το 2700+4070 super PC του 1000αρικου, από το μηδέν για να σας κάνω το χατήρι, γιατί δε χρειαζόταν, το PS5 ήθελε άλλον ένα χρόνο να βγει. Και όταν βγήκε έκανε 800-1000 ευρώ για μήνες.
Άμα δε σου αρέσει ο επεξεργαστής 2700, τον αλλάζεις με κάτι άλλο και πας σε άλλη κατηγορία. Δε ξέρω αν είδες αυτό το βιντεάκι του Digital Foundry, όπως μας έχεις δασκαλέψει...
https://www.youtube.com/watch?v=cZS-4PgD4SI
250476
Και αυτά είναι με 400mhz παραπάνω στο kit, συν το ότι ο ένας πυρήνας ΔΕΝ είναι δεσμευμένος από το λειτουργικό. Και θυμάσαι πόσο καλό CPU scaling έχει το Crysis 3,ε; Είναι ένα από τα 3 παιχνίδια, που έτρεχαν καλύτερα σε FX από ότι σε Sandy....
Το PC εκείνο αναβαθμίζεται όμως. Πουλάς τα παλιά, βάζεις καινούρια. Δε θες; Παίξε Starfield με 30fps στο XBOX και 0fps στο PS5! ;)
OrderlordTank
04-09-23, 23:21
Συγκρινεις gpus που κοστιζουν μοναχες τους οσο ολοκληρες οι κονσολες και βγηκαν και καμποσα χρονια μετα.Με τα λεφτα της σκετης 1070 αγοραζες τοτε ολοκληρο ps4 pro το οποιο το πουλουσες ανετα 4 χρονια μετα για μολις 150 ευρω λιγοτερα στα 250 κι αγοραζες ps5 με 150 ευρω παραπανω. Ομοιως το series s το αγοραζες 265 ευρω μες στο cryptoboom (λιγοτερο απ'οσο αγοραζες τοτε σκετη μεταχερισμενη 4tf gpu) και το πουλας σημερα μετα απο 3 χρονια 100 ευρω λιγοτερα,τοσο κοροϊδο σε επιασαν η microsoft και η sony.
Αλλα καθομαστε εδω και μιλαμε ακομα μετα απο τοσες σελιδες για value for money επειδη της pcmr δεν της φτανει μοναχα το performance crown.Φιλε δεν γινεται και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο,προφανως κι οσο ανεβαινει η αποδοση πεφτει το vfm και μαλιστα εναντια στις κονσολες με γεωμετρικο ρυθμο.Οσον αφορα την μελλοντικη αποδοση του ps5 σε 1 χρονο θα σου βγαλουν το ps5 pro με 500 ευρω και διπλασια gpu,πολυ αμφιβαλλω αν κλασικα εστω και σκετη η μελλοντικη rtx 5060 στα ιδια λεφτα θα εχει αναλογη αποδοση.Αν εντω μεταξυ δεν γινει καμια στραβη με την ΑΙ οπως με το crypto και εχουμε παλι αναλογο τραγελαφικο gpu pricing.
Κι οσον αφορα την cpu του ps5,ειδαμε τι ξυλο εριξε και ο ταπεινος jaguar του ps4 σε cpus με διπλασια και βαλε single thread και καλυτερο multithread,εχει και τα καλα της η εξειδικευση της κονσολας πως να το κανουμε?
Εχεις δικιο αλλα αν πας λιγο πιο πισω θα δεις οτι δεν ειμαι ουτε εκεινος που το ξεκινησε ουτε εκεινoς που το εκανε escalate.
Sorry φίλε, εσύ το ξεκίνησες εδώ.
https://www.adslgr.com/forum/threads/210179-Games-news-projects-releases-demos-%CE%BA%CE%BB%CF%80?p=7465295#post7465295
Τώρα οι απαντήσεις με ανάλυση δημιουργούν escalation, τι να κάνουμε!
A sorry εννοεις τα 3 first party console exclusives που βγηκαν ταυτοχρονα στα pc (βγηκε το zelda σοβαρα τωρα?).Ε μην ανησυχεις για καθε 1 τετοιο console exclusive υπαρχουν αλλα 10 που δεν βγαινουν ποτε στο pc.
Το zelda βγήκε με emulation, γιατί στο PC μπορείς.
Όπως μπορείς και το αρχικό RDR.
https://www.youtube.com/watch?v=tXMaJHGnGDU
Κι επαναλαμβανω "σε 8 μηνες εχασες 200 ευρω οταν το ps5 πωλειται μεταχειρισμενο για 300 και το xbox-s 160.Δηλαδη εχασαν 100 ευρω στους 34 μηνες and counting,get it?"Οσον αφορα το 2,25χ performance της 6600 ολο το pc προφανως και θα σου κοστισει παραπανω απο 2,25 φορες την τιμη του xbox-s.
Πως ακριβώς έχασα 200 ευρώ σε 8 μήνες; :hmm:
Τα PS5 και Series S μεταχειρισμένα, ήδη δεν έχουν εγγύηση. Παίρνεις γουρούνι στο σακί. Από την άλλη το Series S είναι πλέον verified 436p μηχάνημα, άρα 0 gaming αξία.
Όταν θα αποκτήσει η κονσόλα την πολυχρησία/επεκτασιμότητα/αναβιθμισιμότητα/οικοσύστημα του PC, τότε θα κάνουμε 1:1 συγκρίσεις ολοκληρου μηχανήματος.
Εσυ πλακα κανεις?Κανεις οτι δεν ξερεις πως μετα το 2010 για καθε ΑΑΑ που υποστηριζε dual gpus υπηρχαν αλλα 10 που δεν το υποστηριζαν?Εκτος κι αν θεωρεις το οριακα 140% (που καποιες φορες μετα απο καποιο σοβαρο patch επεφτε και στο 90% δηλαδη χειροτερα απο μια καρτα) σοβαρo dual gpu performace.Χωρια το micro stuttering,το input lag και τους 2-3 μηνες αναμονη μετα το launch για εστω dual gpu enable patch.
Θες να αφήσεις εμένα που χρησιμοποιούσα dual gpus για καμια 10αριά χρόνια, να ξέρω καλύτερα;
Παντως οχι στο pc εκτος κι αν περιμενω 5-10-15 χρονια...
Κλασσική non answer τανκουλη!
OrderlordTank
05-09-23, 12:15
Sorry φίλε, εσύ το ξεκίνησες εδώ.Οποτε η αναφορα μου για ακριβες gpus οδηγησε εσενα για αλλη 1 φορα στο θαψιμο των κονσολων.Οποιος εχει τη μυγα...
Το zelda βγήκε με emulation, γιατί στο PC μπορείς.Όπως μπορείς και το αρχικό RDR.Καλο emulation μετα απο 10-15 χρονια λοιπον.Αλλα τουλαχιστον κανεις πιο συντομα emulate το δυσκολο hardware της nintendo.
Πως ακριβώς έχασα 200 ευρώ σε 8 μήνες; Τα PS5 και Series S μεταχειρισμένα, ήδη δεν έχουν εγγύηση. Παίρνεις γουρούνι στο σακί. Από την άλλη το Series S είναι πλέον verified 436p μηχάνημα, άρα 0 gaming αξία.Πληρωσες 290 ευρω πριν 8 μηνες για 1 gpu που τωρα βρισκεις καινουργια στα 185 και μεταχειρισμενη κοντα στα 100.Τα ps5 & series S απο την αλλη πωλουνται ανετα 300 και 160 ευρω δηλαδη εχασαν 100 ευρω σε 34 μηνες και συνεχιζουν κι ας τα αποκαλεις γουρουνι στο σακι.Λες και οι μεταχειρισμενες gpus που προτεινες στο gpu thread δεν εχουν πολυ μεγαλυτερο ρισκο,αλλα ειπαμε εσυ ξερεις καλυτερα.
Όταν θα αποκτήσει η κονσόλα την πολυχρησία/επεκτασιμότητα/αναβιθμισιμότητα/οικοσύστημα του PC, τότε θα κάνουμε 1:1 συγκρίσεις ολοκληρου μηχανήματος.Φυσικα κι εχουν οσα ανεφερεις αλλα δεν διαθετουν το vfm της κονσολας πως να το κανουμε?
Θες να αφήσεις εμένα που χρησιμοποιούσα dual gpus για καμια 10αριά χρόνια, να ξέρω καλύτερα;Χρησιμοποιουσα high end dual gpus απο το 2005 κι ακομα δουλευω apu+gpu laptop για 15 ετων retro παιχνιδια.Βεβαια ολο αυτο το διαστημα ειχα και κονσολες οποτε μπορω να εκφερω καλυτερα γνωμη επι του θεματος απο εσενα που δεν εχεις για να συγκρινεις.
Κλασσική non answer τανκουλη!Μην περιμενεις καλυτερες απαντησεις σε αναφορες σου τυπου "θες 3 κονσολες για να φτασεις τα ΑΑΑ του pc λογω emulation".
Συγκρινεις gpus που κοστιζουν μοναχες τους οσο ολοκληρες οι κονσολες και βγηκαν και καμποσα χρονια μετα.Με τα λεφτα της σκετης 1070 αγοραζες τοτε ολοκληρο ps4 pro το οποιο το πουλουσες ανετα 4 χρονια μετα για μολις 150 ευρω λιγοτερα στα 250 κι αγοραζες ps5 με 150 ευρω παραπανω.
Η 1070 είχε 60-120fps baseline ενώ το PS4 pro ήταν στα περισσότερα, κολλημένο στα 30fps με υψηλότερη ανάλυση από το base PS4.
Fast forward to today και έχεις diablo iv ps4 pro @847p 30fps
https://www.youtube.com/watch?v=XgQlolFmNPA
PS4 Pro and Xbox One X render at a resolution of 1506x847 and seem to use FSR 2 to reconstruct a 2560x1440 resolution.
ενώ έχεις Diablo IV GTX 1070 native 1080p @50W που είναι το 1/3 της δύναμης της.
https://www.youtube.com/watch?v=Z75WMYCEsp0
============
Έχεις Stray @PS4 pro @1080p 30fps
PS4 Pro renders at a native resolution of 1920x1080.
https://www.youtube.com/watch?v=t5bP74tWj6I
ενώ στην 1070 έχεις stray 1080p high 60fps στα 2/3 της δύναμης της. Και άμα το PS4 pro χρησιμοποιεί τα ίδια settings, θα γίνω παπας.
https://www.youtube.com/watch?v=pRfKaV7qylU
============
Η 1070 μπορούσε να τρέξει Plague Tale Requiem 1080 Ultra με αρκετά παραπάνω από 30fps, ενώ στις Gen 9 κονσόλες ήταν 1440p/medium/30 μέχρι που βγήκε το 1080p/low/60 patch.
https://www.youtube.com/watch?v=P3aw--Jpdfs
Το PS4 pro μπορούσε ακριβώς 0 fps.
Από το 2016 που βγήκε η 1070 δηλαδή μέχρι το 2020 που βγήκαν οι Gen 9, ο κάτοχος της 1070 έκανε τούμπες από τη χαρά του και ο κονσολάς μαράζωνε. Για αυτό λέγεται console στα Αγγλικά, γιατί ο κονσολάς θέλει παρηγόρια.
Οσον αφορα την μελλοντικη αποδοση του ps5 σε 1 χρονο θα σου βγαλουν το ps5 pro με 500 ευρω και διπλασια gpu,πολυ αμφιβαλλω αν κλασικα εστω και σκετη η μελλοντικη rtx 5060 στα ιδια λεφτα θα εχει αναλογη αποδοση.
Τέλος 2024 που θα βγει το PS5 pro, θα έχει να αντιμετωπίσει Rx 8000 και rtx 5000 και θα παίζει το οικοσύστημα των κονσολών. Καλή τύχη.
Κι οσον αφορα την cpu του ps5,ειδαμε τι ξυλο εριξε και ο ταπεινος jaguar του ps4 σε cpus με διπλασια και βαλε single thread και καλυτερο multithread,εχει και τα καλα της η εξειδικευση της κονσολας πως να το κανουμε?
Μόλις σου έδειξα παραπάνω, PS4 Pro Stray + Diablo IV@30fps και 2500Κ από εποχές PS3 να έχει 60fps, σε κάμποσες σκηνές του Starfield, ενώ στα Gen 9 XBOX είναι 30fps gtfo και μας μιλάς για τον Jaguar και για ξύλο; Είσαι θεός!
- - - Updated - - -
Οποτε η αναφορα μου για ακριβες gpus οδηγησε εσενα για αλλη 1 φορα στο θαψιμο των κονσολων.Οποιος εχει τη μυγα...
Δεν είναι θέμα μύγας. Είναι θέμα ότι προωθείς το "PC gaming είναι ακριβό" mentality, έτσι σκέτα, χωρίς παραπέρα συγκρίσεις και 1:1 ικανοτήτων. Ναι εκεί θα πάρεις απάντηση.
Καλο emulation μετα απο 10-15 χρονια λοιπον.Αλλα τουλαχιστον κανεις πιο συντομα emulate το δυσκολο hardware της nintendo.
https://www.google.com/search?q=zelda+tears+of+the+kingdom+release+date&client=firefox-b-d&sca_esv=562694303&ei=0_L2ZMb5MKW7xc8P0sKp6AY&ved=0ahUKEwiGr4GWkpOBAxWlXfEDHVJhCm0Q4dUDCA8&uact=5&oq=zelda+tears+of+the+kingdom+release+date&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiJ3plbGRhIHRlYXJzIG9mIHRoZSBraW5nZG9tIHJlbGVhc2UgZGF0ZTIKEAAYgAQYRhj7ATIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yBh AAGBYYHjIGEAAYFhgeSNsfULQBWJ8ecAF4AZABA5gB9wSgAeIYqgEKMC4xMC40LTIuMbgBA8gBAPgBAcICChAAGEcY1gQYsAPCAgoQLhiKBRiwAxhDwgIKEA AYigUYsAMYQ8ICBRAAGIAEwgIHEAAYigUYQ-IDBBgAIEGIBgGQBgo&sclient=gws-wiz-serp
12 ΜΑΙΟΥ 2023 Zelda Tears of the Kingdom.
Πληρωσες 290 ευρω πριν 8 μηνες για 1 gpu που τωρα βρισκεις καινουργια στα 185 και μεταχειρισμενη κοντα στα 100.Τα ps5 & series S απο την αλλη πωλουνται ανετα 300 και 160 ευρω δηλαδη εχασαν 100 ευρω σε 34 μηνες και συνεχιζουν κι ας τα αποκαλεις γουρουνι στο σακι.Λες και οι μεταχειρισμενες gpus που προτεινες στο gpu thread δεν εχουν πολυ μεγαλυτερο ρισκο,αλλα ειπαμε εσυ ξερεις καλυτερα.
Α κατάλαβα. Κουκουρούκου δηλαδή. Τα 285 μειον 120 τα παιχνίδια είναι 290 για σένα και μετά κυνηγάμε την ουρά μας, επ άπειρον.
Καλά. Πάρε εσύ Series S 900p/30 starfield και για 436p UE5 και PS5 για UE5 720p και 0fps starfield. Εγώ θα πάρω κάτι καλύτερο.
Φυσικα κι εχουν οσα ανεφερεις αλλα δεν διαθετουν το vfm της κονσολας πως να το κανουμε?
Δε καταλαβαίνεις τι είναι το vfm δυστυχως.
Μην περιμενεις καλυτερες απαντησεις σε αναφορες σου τυπου "θες 3 κονσολες για να φτασεις τα ΑΑΑ του pc λογω emulation".
Έκανα απλή ερώτηση και απάντηση δεν πήρα.
Είσαι hardcore κονσολας και δε θες να βλέπεις το PC μπροστά σου. ΠΩΣ θα παίξεις Ratchet, Starfield και Zelda. Απλά πράγματα ρωτάω. Όχι κωλοτούμπες. Πες ποσα λεφτά θες.
OrderlordTank
06-09-23, 21:33
Η 1070 είχε 60-120fps baseline ενώ το PS4 pro ήταν στα περισσότερα, κολλημένο στα 30fps με υψηλότερη ανάλυση από το base PS4.Και κοστιζε μονη της οσο ολοκληρο τo ps4 pro,ολοκληρο το pc με 1070 κοστιζε τα υπερδιπλασια.
Τέλος 2024 που θα βγει το PS5 pro, θα έχει να αντιμετωπίσει Rx 8000 και rtx 5000 και θα παίζει το οικοσύστημα των κονσολών. Καλή τύχη.Μπα τωρα που οι κονσολες δεν εχουν τοσο αδυναμες cpu αμφιβαλλω ακομα και αν οι σκετες rx8000 & rtx5000 gpu με ιδιο κοστος θα παιζουν καλυτερα.
Μόλις σου έδειξα παραπάνω, PS4 Pro Stray + Diablo IV@30fps και 2500Κ από εποχές PS3 να έχει 60fps, σε κάμποσες σκηνές του Starfield, ενώ στα Gen 9 XBOX είναι 30fps gtfo και μας μιλάς για τον Jaguar και για ξύλο; Είσαι θεός!Ομως και παλι οι gen 8 κονσολες εριξαν ξυλο σε cpus με καλυτερο multithread και υπερδιπλασιο singlethread,κατα τ'αλλα εσυ εφτιαχνες ps5 killer pc με r7 2700.Eιδαμε ποσο αντεχαν για pc gaming οι cpus πριν το ps4 και αρχιζουμε και βλεπουμε ποσο αντεχουν και μετα,1 φορα ειναι του Αη Γιαννιου ελεω jaguar.
Δεν είναι θέμα μύγας. Είναι θέμα ότι προωθείς το "PC gaming είναι ακριβό" mentality, έτσι σκέτα, χωρίς παραπέρα συγκρίσεις και 1:1 ικανοτήτων. Ναι εκεί θα πάρεις απάντηση.Οταν σχολιαζω το προφανες σε ολους γεγονος οτι οι low tier gpus γενικοτερα και οι mid tier για την nvidia ειδικοτερα πεθαναν εσυ αρχιζεις τις συγκρισεις με τις κονσολες,οποτε οντως δεν ειναι μυγα ειναι αλογομυγα.
12 ΜΑΙΟΥ 2023 Zelda Tears of the Kingdom.Ειπαμε για το "βαρυ" nintendo hardware δεν χρειαζεσαι 5-10-15 χρονια για σωστο emulation,2 ηταν αρκετα.Βεβαια για τα βαρια παιχνιδια και παλι χρειαζεσαι pc υπερδιπλασιου κοστους απο το switch.
Α κατάλαβα. Κουκουρούκου δηλαδή. Τα 285 μειον 120 τα παιχνίδια είναι 290 για σένα και μετά κυνηγάμε την ουρά μας, επ άπειρον.Τα παιχνιδια ηταν δωρο και σκετη η 6600 290 ευρω ειχε τοτε και μαλιστα χρειαστηκε 1 χρονο μετα το launch για την βρεις σε αυτα τα λεφτα.
Καλά. Πάρε εσύ Series S 900p/30 starfield και για 436p UE5 και PS5 για UE5 720p και 0fps starfield. Εγώ θα πάρω κάτι καλύτερο.Απλα να σου 8υμισω οτι το series s το εβρισκες με 280 ευρω οταν η σκετη η 6600 πουλιοταν 700.Ακομα και τωρα ενα gaming pc με την 6600 προφανως και κοστιζει τα διπλασια.Οσο για το ps5 και παλι αν δεν δωσεις για σκετη gpu οσο κοστιζει ολοκληρη η κονσολα,χειροτερα θα παιζεις.
Δε καταλαβαίνεις τι είναι το vfm δυστυχως.Εχω ακριβως την ιδια γνωμη για εσενα.
Είσαι hardcore κονσολας και δε θες να βλέπεις το PC μπροστά σου. ΠΩΣ θα παίξεις Ratchet, Starfield και Zelda. Απλά πράγματα ρωτάω. Όχι κωλοτούμπες. Πες ποσα λεφτά θες.Εισαι hardcore pcmr και τις κονσολες δεν θες να τις βλεπεις μπροστα σου.Αντιθετα εγω διαθετω gaming pc που το χρησιμοποιω καθε μερα και αφου διαθετω και κονσολες μπορω να εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη.Οσον αφορα την ερωτηση η απαντηση ειναι απλη,για καθε 2 επισημα launch + 1 emulated console exclusives που μπορεις να παιξεις στο pc χανεις αλλα 30.Επειδη ομως εγω ειμαι λογικος αγοραζω μοναχα το playstation για οσο κοστιζει μοναχα μια αναλογη gpu και για 7 χρονια εχω προσβαση στα περισσοτερα αποκλειστικα που με ενδιαφερουν.Αλιμονο σε εσενα που στα 7 χρονια εχεις αγορασει gpus συνολικα πενταπλασιου κοστους αλλα εκφερεις γνωμη χωρις να διαθετεις κονσολα και αποκαλεις εμας φανατικους.
Τώρα που πέφτει ασταμάτητη βροχή θέλω σχετικά να σχολιάσω κάτι.
Πέφτει ένας κεραυνός και καίει το ps5. Πόσα θες για να το αντικαταστήσεις; 700€ και φέξε μου και γλίστρησε.
Πέφτει ένας κεραυνός και καίει το pc. Πόσα θες για να το φτιάξεις; 100€ για το τροφοδοτικό γιατί είναι αποσπόμενο.
Παίρνεις ένα το προσαρμόζεις και συνεχίζεις γρήγορα το παιχνίδι σου.
Πέφτει ένας κεραυνός και καίει το ps5. Πόσα θες για να το αντικαταστήσεις; 700€ και φέξε μου και γλίστρησε.
Πέφτει ένας κεραυνός και καίει το pc. Πόσα θες για να το φτιάξεις; 100€ για το τροφοδοτικό γιατί είναι αποσπόμενο.
Διαβάζουμε ότι διαβάζουμε από τον psolord, εσύ γιατί το χαλάς;
Δε θα έπρεπε να κάνεις τουλάχιστον το κόπο να γκουγκλαρεις αυτά που γράφεις πριν τα γράψεις;
Ε... έχει psu module για ps5, αλλάζει.
50-60$ στον κινέζο, δεν ξέρω πόσο στην sony (δεν θάναι 50-60$...),
αλλά αν είναι μόνο psu αλλάζει.
Ε... έχει psu module για ps5, αλλάζει.
50-60$ στον κινέζο, δεν ξέρω πόσο στην sony (δεν θάναι 50-60$...),
αλλά αν είναι μόνο psu αλλάζει.
Αφενός αυτό αφετέρου δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αν καεί το PC από κεραυνό πως δε θα πάρει άλλα components μαζί του. Γενικά δεν αποτελεί επιχείρημα.
Γενικά δεν αποτελεί επιχείρημα.
Ε, ναι, προφανώς.
Γενικότερα το pc είναι πιο εύκολα/άμεσα επισκευάσιμο (μέχρι να γεράσει και να μην βρίσκεις m/b με το socket που θες),
αλλά μάλλον δεν θα βασίσει κάποιος την επιλογή του pc/κονσόλα στην επισκευασιμότητα του πράγματος.
Και κοστιζε μονη της οσο ολοκληρο τo ps4 pro,ολοκληρο το pc με 1070 κοστιζε τα υπερδιπλασια.
Σωστά. Πόσο ΗΘΕΛΕΣ να κοστίζει, αφού είχε τριπλάσια απόδοση και τρέχει ακόμα και σήμερα, ενώ το PS4 pro έχει ήδη 0 FPS σε παρα πολλούς τίτλους;
Ομως και παλι οι gen 8 κονσολες εριξαν ξυλο σε cpus με καλυτερο multithread και υπερδιπλασιο singlethread,κατα τ'αλλα εσυ εφτιαχνες ps5 killer pc με r7 2700.Eιδαμε ποσο αντεχαν για pc gaming οι cpus πριν το ps4 και αρχιζουμε και βλεπουμε ποσο αντεχουν και μετα,1 φορα ειναι του Αη Γιαννιου ελεω jaguar.
Τι θες να πεις πόσο άντεχαν οι gaming cpus πριν το PS4; Οι Sandy βγήκαν ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα στη ζωή του PS3, ffs και ακόμα τρέχουν τα πάντα. Ξαναδές τα Starfield 60 fps screenshots από 2500k παραπάνω.
Και αν μπορεί ο 2500Κ, ο 2700 μπορεί πολύ πολύ καλύτερα.
Οταν σχολιαζω το προφανες σε ολους γεγονος οτι οι low tier gpus γενικοτερα και οι mid tier για την nvidia ειδικοτερα πεθαναν εσυ αρχιζεις τις συγκρισεις με τις κονσολες,οποτε οντως δεν ειναι μυγα ειναι αλογομυγα.
Όπως εσύ ο ίδιος είπες πρωτίτερα, οι 6600 τώρα έχουν πάει κάτω από 200 ευρώ. Πόσο παρακάτω Low tier θες να γίνει η τιμή, για 9tflops RDNA2 δηλαδή; Και ειδικά με την οπτική ότι είναι 2,25Χ πάνω από το άχρηστο Series S των 436p; Και πως είναι αλογόμυγα η απάντηση στην κοτσάνα;
Ειπαμε για το "βαρυ" nintendo hardware δεν χρειαζεσαι 5-10-15 χρονια για σωστο emulation,2 ηταν αρκετα.Βεβαια για τα βαρια παιχνιδια και παλι χρειαζεσαι pc υπερδιπλασιου κοστους απο το switch.
Ναι κούκλε, μόνο που αυτό το PC θα παίζει και όλα τα άλλα παιχνίδια των άλλων κονσολών, ενώ εσύ θες και τις τρεις, που μετά πας σε υπερδιπλάσιο κόστος από αυτό το PC.
Τα παιχνιδια ηταν δωρο και σκετη η 6600 290 ευρω ειχε τοτε και μαλιστα χρειαστηκε 1 χρονο μετα το launch για την βρεις σε αυτα τα λεφτα.
120 ευρώ δώρο, που θα τα έδινα ούτως ή άλλως για αυτά τα παιχνίδια, αφαιρούνται από τα 285 ευρώ, ergo 165 effective. ;) Ναι ήταν αρκετά μετά το launch. Και λοιπόν; Εγώ έχω μια κάρτα των 165 ευρώ, που για τα 6/7 της ζωής των Gen9 κονσολών, θα μου δίνει 9tflops RDNA2.
Απλα να σου 8υμισω οτι το series s το εβρισκες με 280 ευρω οταν η σκετη η 6600 πουλιοταν 700.Ακομα και τωρα ενα gaming pc με την 6600 προφανως και κοστιζει τα διπλασια.Οσο για το ps5 και παλι αν δεν δωσεις για σκετη gpu οσο κοστιζει ολοκληρη η κονσολα,χειροτερα θα παιζεις.
Απλά να σου θυμίσω, όλο το βασικό post που αφορούσε την 6600, γιατί δε θυμάστε. Ξαναδείτε το γιατί έχει βασικές πληροφορίες.
https://www.adslgr.com/forum/threads/1130891-Console-vs-PC-gaming?p=7444289#post7444289
Κατά τα λοιπά και όπως φαίνεται και σε αυτό το ποστ, όταν πήρα την 6600 165 effective, το PS5 είχε 655, mkay; Σου μένανε άλλα 490 ευρώ, για να φτιάξεις και το υπόλοιπο PC....
Εισαι hardcore pcmr και τις κονσολες δεν θες να τις βλεπεις μπροστα σου.Αντιθετα εγω διαθετω gaming pc που το χρησιμοποιω καθε μερα και αφου διαθετω και κονσολες μπορω να εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη.Οσον αφορα την ερωτηση η απαντηση ειναι απλη,για καθε 2 επισημα launch + 1 emulated console exclusives που μπορεις να παιξεις στο pc χανεις αλλα 30.Επειδη ομως εγω ειμαι λογικος αγοραζω μοναχα το playstation για οσο κοστιζει μοναχα μια αναλογη gpu και για 7 χρονια εχω προσβαση στα περισσοτερα αποκλειστικα που με ενδιαφερουν.Αλιμονο σε εσενα που στα 7 χρονια εχεις αγορασει gpus συνολικα πενταπλασιου κοστους αλλα εκφερεις γνωμη χωρις να διαθετεις κονσολα και αποκαλεις εμας φανατικους.
Άλλη μια non answer.
Ρε μαν όταν λέω "εισαι" είναι σχήμα λόγου. Το ξέρω ότι έχεις PC. Στα πλαίσια του PC vs Consoles, όταν ΚΑΠΟΙΟΣ είναι hardcore κονσολας και δε θέλει να βλέπει το PC μπροστά του, ρωταω πως θα παίξει Ratchet, Starfield και Zelda, απλά πράγματα.
Δώσε μας τίτλους για το bold.
Ποια ακριβώς GPU θεωρείς ανάλογη του PS5 που κοστίζει ΟΣΟ το PS5; Και πόσες GPUS υπήρχαν ΠΡΙΝ το PS5 που ήταν δυνατότερες;
Θα έχεις για 7 χρόνια ένα PS5 που θα παίζει UE5@720p, συγχαρητήρια. Ναι εγώ θα αλλάξω κάρτες. ;)
(επειδή το να απαντήσεις με απτά επιχειρήματα δε φαίνεται να έχει effect απέναντι σε κάποια άτομα)
Το θέμα δεν έχει νόημα ύπαρξης, προφανώς για να υπάρχουν κονσόλες τόσα χρόνια και να πουλάνε σα ζεστό ψωμί, κάτι προσφέρουν στον μέσο gamer που απλώς το PC δεν.
Όσο και να μπλαμπλάρει ο psolord, οι κονσόλες ζουν και βασιλεύουν, είτε για το vfm τους, είτε για την απλότητα και την ευκολία τους. Αν δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης, δε θα μιλούσαμε για Gen9 κλπ. σήμερα.
Όπως και τα PC έχουν λόγο ύπαρξης προφανώς. Κάπως πρέπει να γραφτούν τα παιχνίδια που παίζουμε :cool:
Δε ξέρω πόσο κάνει η επισκευή PSU για το PS5/XBOX-X/S. Δε βρίσκω κάτι στο skroutz. Δε πουλάνε;
Αλήθεια για πείτε μας εσείς ο κονσολάδες, επισκευές πως κάνετε στις κονσόλες; Αν καει το τροφοδοτικό που λέει ο φίλος ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; Τα βήματα δηλαδή ένα ένα, χρόνο που θέλει και κόστος ανάλογα με το κανάλι που θα ακολουθήσεις;
Επίσης ο φίλος DSLSUB, ξεχνάει κάτι βασικό. Ότι στο PC έχει εγγύηση για τα τροφοδοτικά από 3 έως 10 χρόνια. Πολύ πιθανό να πληρώσεις 0 ευρώ για την επισκευή. Το ίδιο ισχύει για μνήμες, cpu, mobo, gpu, storage κλπ κλπ. Νταξ όχι για 10 χρόνια, αλλά 3-5 άνετα.
Αυτά όλα, περί εγγυήσεων, περι αναβαθμισημότας, περί οικοσυστήματος, περί πολυχρησίας, φεύγουν ζβιιιιιν 10 χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια των κονσολομαχων.
Δε ξέρω πόσο κάνει η επισκευή PSU για το PS5/XBOX-X/S. Δε βρίσκω κάτι στο skroutz. Δε πουλάνε;
Αλήθεια για πείτε μας εσείς ο κονσολάδες, επισκευές πως κάνετε στις κονσόλες; Αν καει το τροφοδοτικό που λέει ο φίλος ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; Τα βήματα δηλαδή ένα ένα, χρόνο που θέλει και κόστος ανάλογα με το κανάλι που θα ακολουθήσεις;
Επίσης ο φίλος DSLSUB, ξεχνάει κάτι βασικό. Ότι στο PC έχει εγγύηση για τα τροφοδοτικά από 3 έως 10 χρόνια. Πολύ πιθανό να πληρώσεις 0 ευρώ για την επισκευή. Το ίδιο ισχύει για μνήμες, cpu, mobo, gpu, storage κλπ κλπ. Νταξ όχι για 10 χρόνια, αλλά 3-5 άνετα.
Αυτά όλα, περί εγγυήσεων, περι αναβαθμισημότας, περί οικοσυστήματος, περί πολυχρησίας, φεύγουν ζβιιιιιν 10 χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια των κονσολομαχων.
250559
Προφανως δεν ειναι αντιστοιχης ευκολιας, οχι και τελειως αδυνατο βεβαια. Ας ελπισουμε οτι δε θα χρειαστει οπως δεν εχει χρειαστει και τοσα χρονια.
OrderlordTank
07-09-23, 19:58
Σωστά. Πόσο ΗΘΕΛΕΣ να κοστίζει, αφού είχε τριπλάσια απόδοση και τρέχει ακόμα και σήμερα, ενώ το PS4 pro έχει ήδη 0 FPS σε παρα πολλούς τίτλους;Κοιτα λοιπον γιατι δεν συμφερει,εσκασες το 2016 τα 1000 ευρω για gaming pc με τη 1070 και τονquad core i5.4 χρονια μετα ο κονσολας πουλησε το ps4 pro του που αγορασε με 400 ευρω για 250 και με αλλα 150 αγορασε ps5,συνολικο κοστος 550 ευρω.Εσυ απο την αλλη επρεπε εδω και 2 χρονια να αλλαξεις τα παντα εκτος απο τροφοδοτικο και κουτι.Και τις crypto gpu τιμες να βγαλουμε απο την εξισωση το διπλασιο κοστος του gaming pc εγινε τετραπλασιο ακομα και αφαιρωντας την πωληση των παλαιων parts.Σε 1 χρονο ο κονσολας θα πουλησει το ps5 300 ευρω και με αλλα 200 θα αγορασει ps5 pro των 500.Εσυ θα χρειαστει να δωσεις 500 ευρω μοναχα για μια gpu ισαξιας κι οχι καλυτερης αποδοσης σε σχεση με το ps5 pro και η ζωη συνεχιζεται...
Τι θες να πεις πόσο άντεχαν οι gaming cpus πριν το PS4; Οι Sandy βγήκαν ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα στη ζωή του PS3, ffs και ακόμα τρέχουν τα πάντα. Ξαναδές τα Starfield 60 fps screenshots από 2500k παραπάνω.Psolord μην το κουραζεις,το original playstation ετρεχε παιχνιδια καλυτερα απο τον original,το playstation 2 καλυτερα απο τον pentium 3 και το playstation 3 καλυτερα απο core 2 duo.Και μιλαμε για cpus που κοστιζαν τοτε μοναχοι τους οσο ολοκληρες οι κονσολες.Δεν θα ισχυριστω οτι σε ολη τη διαρκεια ζωης του ps5 θα χρειαστει να αλλαξεις 3 cpu οπως τοτε,αλλα αν κρινω ακομα και απο την ταπεινη ps4 cpu που εριξε ξυλο σε cpus με ισαξιο multithread και υπερδιπλασιο singlethread,εποχες sandy bridge δεν προκειται να ξαναδεις.Ηταν η εξαιρεση κι οχι ο κανονας,ο 4700s του ps5 ειναι κλασεις μεγεθους καλυτερος συγκριτικα με την πλειοψηφια των gaming pc cpus του 2020 σε σχεση με τον jaguar του ps4 εναντι των gaming pc cpus του 2013.
Όπως εσύ ο ίδιος είπες πρωτίτερα, οι 6600 τώρα έχουν πάει κάτω από 200 ευρώ. Πόσο παρακάτω Low tier θες να γίνει η τιμή, για 9tflops RDNA2 δηλαδή; Και ειδικά με την οπτική ότι είναι 2,25Χ πάνω από το άχρηστο Series S των 436p; Και πως είναι αλογόμυγα η απάντηση στην κοτσάνα;Τα παραδειγματα που εδωσα στο gpu thread εφταναν για high full hd settings χωρις res drops και fake fps και κοστιζαν 100-130 ευρω 1 χρονο μετα το launch κι οχι 2.Και η πλακα ειναι οτι θεωρουνταν ακομα και τοτε τουλαχιστον mid ranged gpus κι οχι low.Πλεον θες τα τριπλασια λεφτα για μια mid range 6700xt.Το nvidia low tier gpu ειναι ανυπαρκτο εδω και 3 χρονια και το amd low tier εχει mid tier pricing σε σχεση με παλαιοτερα.Οταν λοιπον αποκαλεις τα παραπανω γεγονοτα κοτσανα και βαζεις μοναχος σου στο εν λογω thread τις κονσολες στην εξισωση εχω δικιο οτι δεν εχεις απλως μυγα αλλα αλογομυγα.
Ναι κούκλε, μόνο που αυτό το PC θα παίζει και όλα τα άλλα παιχνίδια των άλλων κονσολών, ενώ εσύ θες και τις τρεις, που μετά πας σε υπερδιπλάσιο κόστος από αυτό το PC.Οχι κουκλε δεν θα παιζει τα αποκλειστικα του ps5 ενω και οι 3 κονσολες μαζι δεν κοστιζαν το 2020 οσο το gaming pc ποσο μαλλον υπερδιπλασια που ισχυριζεσαι.Κι αυτα χωρις να λαβουμε υπ'οψην το crypto pricing γιατι αν το κανουμε τοτε το gaming pc κοστιζε υπερδιπλασια κι απο τις 3 κονσολες μαζι.
Κατά τα λοιπά και όπως φαίνεται και σε αυτό το ποστ, όταν πήρα την 6600 165 effective, το PS5 είχε 655, mkay; Σου μένανε άλλα 490 ευρώ, για να φτιάξεις και το υπόλοιπο PC....Δεν καταλαβες καλα εδωσες 290 ευρω για την 6600 οταν ο κονσολας ειχε αγορασει το ps5 digital για 110 ευρω παραπανω πριν 2 χρονια.Αν επιμενεις να αφαιρεις το κοστος των bonus παιχνιδιων μπορω κι εγω να αφαιρεσω εκεινο του χειριστηριου που σου εδινε τσαμπα η κονσολα και να σου προσθεσω και εκεινο του υπολοιπου pc,mkay?
Ρε μαν όταν λέω "εισαι" είναι σχήμα λόγου. Το ξέρω ότι έχεις PC. Στα πλαίσια του PC vs Consoles, όταν ΚΑΠΟΙΟΣ είναι hardcore κονσολας και δε θέλει να βλέπει το PC μπροστά του, ρωταω πως θα παίξει Ratchet, Starfield και Zelda, απλά πράγματα.Οπως θα παιξει ο hardcore pc-ας το υπολοιπο 90% των console exclusives,απλα πραγματα.
Δώσε μας τίτλους για το bold.Κοιτα τα charts με τις μεγαλυτερες πωλησεις ολων των εποχων οι μισοι τιτλοι δεν ειναι cross platform AAA games αλλα console exclusives που δεν ηρθαν ποτε στο pc,και πιστεψε με ειναι πολυ περισσοτεροι απο 30 ποσο μαλλον απο τους 3 που αναφερεις.
Ποια ακριβώς GPU θεωρείς ανάλογη του PS5 που κοστίζει ΟΣΟ το PS5; Και πόσες GPUS υπήρχαν ΠΡΙΝ το PS5 που ήταν δυνατότερες;Αναλογη του ps5 ειναι η απλη non xt rx 6700,βεβαια το ps5 κοστιζει πλεον οσο η rx 6700xt αλλα αν κρινω απο το ξεζουμισμα του ps4 8α την φτασει αν δεν την ξεπερασει κιολας.Ασε που λιαν συντομως την θεση του θα παρει το ps pro με διπλασια gpu για μολις 100 ευρω παραπανω.Φυσικα υπηρχαν και gpus δυνατοτερες πριν το ps5 π.χ. 2080ti, αλλα κοστιζαν τοτε οσο 3 ps5 digital (1200$) και οταν βγηκε το ps5 τα πενταπλασια απο αυτο (2000$) ελεω crypto.Οχι οτι εχει σημασια αφου σε καθε περιπτωση δεν υπολογιζεις το κοστος του υπολοιπου gaming pc αλλα ειπαμε ειναι vfm king σε σχεση με τους console peasants...
Θα έχεις για 7 χρόνια ένα PS5 που θα παίζει UE5@720p, συγχαρητήρια. Ναι εγώ θα αλλάξω κάρτες.Αν ο κονσολας θελει να αναβαθμισει πουλαει το ps5 κι αγοραζει το ps5 pro με αλλα 200 ευρω.Σε καθε περιπτωση 8α παιζει καλυτερα απο την συντριπτικη πλειοψηφια των pc gamers που προφανως δεν επιθυμουν να ξοδευουν τα ιδια ποσα με εσενα.Οχι οτι κανεις κατι κακο τα ιδια εκανα κι εγω καποτε,heck προφανως ακομα και το σημερινο gaming pc μου κοστισε τα διπλα απο το ps5 digital χωρις να παιζει καλυτερα.Αλλα ακομα κι εγω δεν ισχυριζομαι εχω καλυτερο vfm σε σχεση με τις κονσολες...
- - - Updated - - -
Δε ξέρω πόσο κάνει η επισκευή PSU για το PS5/XBOX-X/S. Δε βρίσκω κάτι στο skroutz. Δε πουλάνε;Προφανως και οχι απο τη στιγμη που δεν υπαρχει αγορα.Ο συνδιασμος των γνωσεων που απαιτειται και της πολυ μικροτερου ποσοστου βλαβων,λογω psu platinum rating και λειτουργιας σε αυστηρα ελεγχομενα power draw δεν επιτρεπει κατι τετοιο.
Αλήθεια για πείτε μας εσείς ο κονσολάδες, επισκευές πως κάνετε στις κονσόλες; Αν καει το τροφοδοτικό που λέει ο φίλος ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; Τα βήματα δηλαδή ένα ένα, χρόνο που θέλει και κόστος ανάλογα με το κανάλι που θα ακολουθήσεις;Παμε σε 1 αλυσιδα επισκευων και τα σκαμε για ανταλλακτικα και εργασια,ακριβως οπως κανει και η σημερινη πλειοψηφια των pc gamers που δεν μπορουν να αλλαξουν μια ψυχτρα ποσο μαλλον τροφοδοτικο.Ο χρονος αναμονης ειναι αναλογος με το pc και το κοστος οχι πολυ μεγαλυτερο.Ειπαμε το τροφοδοτικο ειναι platinum και ολη η κονσολα μεταχειρισμενη πιανει 300 ευρω ποσα εργατικα νομιζεις οτι μπορει να σε χρεωσουν?
Αυτά όλα, περί εγγυήσεων, περι αναβαθμισημότας, περί οικοσυστήματος, περί πολυχρησίας, φεύγουν ζβιιιιιν 10 χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια των κονσολομαχων.Ολα αυτα ειναι πολυ ωραια αλλα ακομα κι αν εχεις την γνωση να τα εκμεταλλευτεις (προφανως οι περισσοτεροι δεν την διαθετουν και δεν θελουν να επενδυσουν και τον χρονο για να την αποκτησουν), σε τελικη αναλυση δεν αξιζουν το ΠΟΛΥ μεγαλο καπελο στην τιμη αν θες απλα να παιξεις παιχνιδια.
ακριβως οπως κανει και η σημερινη πλειοψηφια των pc gamers που δεν μπορουν να αλλαξουν μια ψυχτρα ποσο μαλλον τροφοδοτικο
Αυτό δεν το ήξερα, οι περισσότεροι pc gamers δεν είναι diy; Τα παραγγέλνουν έτοιμα και τα πάνε για service πληρώνοντας και εργατικά;
Τους είχα για πιο ψαγμένους σε σχέση με τους κονσολάδες και δεν είμαι σίγουρος αν στέκει αυτό.
Οι γραφειάδες τύπου κάτι λογιστές και άλλοι παρόμοιοι τα πάνε για service, οι gamers τα κάνουν μόνοι τους.
OrderlordTank
08-09-23, 22:55
Αυτό δεν το ήξερα, οι περισσότεροι pc gamers δεν είναι diy; Τα παραγγέλνουν έτοιμα και τα πάνε για service πληρώνοντας και εργατικά;
Τους είχα για πιο ψαγμένους σε σχέση με τους κονσολάδες και δεν είμαι σίγουρος αν στέκει αυτό.Ειχα πελατες απο 10 εως 40 ετων με δικα τους καλυτερα gaming pc απο την πλειοψηφια του steam survey.Οι περισσοτεροι των 30 και κατω δεν ανοιγουν τον πυργο ουτε για να προσθεσουν ram.Προφανως και παλι ειναι πιο ψαγμενοι απο τους κονσολαδες αλλα καμια σχεση με την πλειοψηφια του power user τυπικου pc gamer πριν απο 20+ χρονια.
Κοιτα λοιπον γιατι δεν συμφερει,εσκασες το 2016 τα 1000 ευρω για gaming pc με τη 1070 και τονquad core i5.
Τον Ιούνιο του 2016, που βγήκε η 1070, είχα τον 2500Κ ακόμα, o οποίος είχε κλείσει ήδη 5.5 χρόνια ζωής και στα πλαίσια του PC vs Consoles, είχε να αντιμετωπίσει για τρία χρόνια το PS3 και για 2.5 χρόνια τον Jaguar. Είδαμε πως πήγε αυτό....
Η 1070 κόστιζε 70$ λιγότερα από το PS4 pro, αλλά το έκανε γιογιο και όπως είπαμε, fast forward to today, ακόμα παίζει τα πάντα, ενώ το PS4 Pro έχει 0 fps σε πάμπολα games.
Οπότε όχι, δεν έσκασα 1000 ευρώ, το 2016. Η 1070 μπήκε σε ένα μηχάνημα 5,5 ετίας, που μέχρι που βγήκαν οι Gen 9 κονσόλες, δηλαδή άλλα 4,5 χρονια μετά, ήταν πολύ καλύτερο.
4 χρονια μετα ο κονσολας πουλησε το ps4 pro του που αγορασε με 400 ευρω για 250 και με αλλα 150 αγορασε ps5,συνολικο κοστος 550 ευρω.
Μόνο 4 χρόνια μετά; Τι λε ρε παιδί μου! Μπράβο! Κέρδος μεγάλο. :tooth
BTW έχουν δοθεί τα γραφήματα των τιμών του PS5. Εσύ μας λες ότι ο κονσολάς έδωσε 250+150 για PS5, τέσσερα χρόνια μετά, αλλά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι, ότι το PS5 digital, είχε 500 ευρώ μέχρι το Μάρτη του 2023.
250652
Αυτά είναι τα μαθηματικα Φερένγκι που λέω. Μπορείς να κοροιδεύεις τον εαυτό σου όσο θες.
Εσυ απο την αλλη επρεπε εδω και 2 χρονια να αλλαξεις τα παντα εκτος απο τροφοδοτικο και κουτι.
nope
Και τις crypto gpu τιμες να βγαλουμε απο την εξισωση το διπλασιο κοστος του gaming pc εγινε τετραπλασιο ακομα και αφαιρωντας την πωληση των παλαιων parts.
Δε αγόραζες σε crypto, end of story. ΕΙΧΕΣ hardware αξιόμαχο.
Σε 1 χρονο ο κονσολας θα πουλησει το ps5 300 ευρω και με αλλα 200 θα αγορασει ps5 pro των 500.Εσυ θα χρειαστει να δωσεις 500 ευρω μοναχα για μια gpu ισαξιας κι οχι καλυτερης αποδοσης σε σχεση με το ps5 pro και η ζωη συνεχιζεται...
Τέλος 2024 θα βγει το PRO και αν, με πάλι πετσοκομμένο hardware, σε σχέση με τα αντίστοιχα του PC, γιατί απλά, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ αλλιώς. Power budget και transistor budget... Και ετοιμάσου για κάνα 800άρι μέχρι να γίνει normalize η τιμή, για άλλο ένα χρόνο μετά...
Psolord μην το κουραζεις,το original playstation ετρεχε παιχνιδια καλυτερα απο τον original,το playstation 2 καλυτερα απο τον pentium 3 και το playstation 3 καλυτερα απο core 2 duo.Και μιλαμε για cpus που κοστιζαν τοτε μοναχοι τους οσο ολοκληρες οι κονσολες.
Αγνοείς τα τεχνολογικά βήματα που γίνονται στο PC, τα οποία οι κονσόλες δε μπορούν να ακολουθήσουν. Ο Sandy βγήκε τρία χρόνια μέσα στη ζωη του PS3. Έχει δοθεί ακριβέστατη ανάλυση, σε σχέση με το PS3. 10 χρόνια νερό 60fps++ και σήμερα τρέχει ακόμα μια χαρά. Δες παρακάτω Baldurs Gate 3.
Το 2000 που βγήκε το PS2 βγήκε και Pentium 4. Λίγους μήνες μετα. Υπήρχε δηλαδή Pentium 4 για το 100% της ζωής του PS2. Κάτι έχεις μπερδέψει. ΆΣΧΗΜΑ ομως, ως συνήθως...
Δες εδώ το time capsule του Max Payne 2001, PS2 vs PC. lol
https://www.youtube.com/watch?v=pJawkVX--I4
Αυτό είναι PC με P4 + Geforce Ti 200 των 149$. Ναι είναι κάρτα που βγήκε 1.5 χρόνο μετά. So γουατ; Πως έπαιξε το PS3 max payne και πως το έπαιξα εγώ; Γιατί όπως είπαμε ΜΠΟΡΩ να αλλάξω τη ρημαδοκάρτα. Δε θα περιμένω άλλα 5 χρόνια μετά, να βγει η next gen console.
Ηταν η εξαιρεση κι οχι ο κανονας,ο 4700s του ps5 ειναι κλασεις μεγεθους καλυτερος συγκριτικα με την πλειοψηφια των gaming pc cpus του 2020 σε σχεση με τον jaguar του ps4 εναντι των gaming pc cpus του 2013.
Καλύτερος από Jaguar μπορεί. Δυνητικά η διαφορά πάει στο :twisted: για άλλη μια φορά όμως, με σύγχρονους επεξεργαστές. Τους οποίους προφανώς θα πληρώσεις, αλλά θα έχεις και αντίστοιχα οφέλη.
Πάντως ναι, με Lower grade cpus, στο PC, δεν έχεις 30fps locked games, πχ starfield....
250653
Δεν καταλαβες καλα εδωσες 290 ευρω για την 6600 οταν ο κονσολας ειχε αγορασει το ps5 digital για 110 ευρω παραπανω πριν 2 χρονια.Αν επιμενεις να αφαιρεις το κοστος των bonus παιχνιδιων μπορω κι εγω να αφαιρεσω εκεινο του χειριστηριου που σου εδινε τσαμπα η κονσολα και να σου προσθεσω και εκεινο του υπολοιπου pc,mkay?
Έχουν απαντηθεί αυτά και κυνηγάμε την ουρά μας.
Μου quotαρεις το ποστ που δείχνει την ανάλυση και την τιμή του PS5 και θες να μου αφαιρέσεις το χειρηστήριο που χωρις αυτό απλά δεν παίζεις. Κουκουρούκου.
Οπως θα παιξει ο hardcore pc-ας το υπολοιπο 90% των console exclusives,απλα πραγματα.
Κοιτα τα charts με τις μεγαλυτερες πωλησεις ολων των εποχων οι μισοι τιτλοι δεν ειναι cross platform AAA games αλλα console exclusives που δεν ηρθαν ποτε στο pc,και πιστεψε με ειναι πολυ περισσοτεροι απο 30 ποσο μαλλον απο τους 3 που αναφερεις.
Ναι μπορείς να μας τα δείξεις πληζ;
Αναλογη του ps5 ειναι η απλη non xt rx 6700,βεβαια το ps5 κοστιζει πλεον οσο η rx 6700xt αλλα αν κρινω απο το ξεζουμισμα του ps4 8α την φτασει αν δεν την ξεπερασει κιολας.
Βεβαίως. Το κλασικό ξεζούμισμα. Πάμε να δουμε το Baldurs Gate 3, στο PS5, στα τρία χρόνια ζωής του.
https://www.youtube.com/watch?v=BePKdNwsMOQ
Το παλικάρι λέει ότι τα settings είναι πράγματι Ultra στο PS5, κάτι που δε συνηθίζεται....ΜΠΡΑΒΟ! Finally some good φακινγ settings. ΑΛΛΑ.
1440p/30 ή 960p/60 upscaled.
250654
Πάμε να δούμε τώρα πως τρέχει στην ταπεινή 6600 των 165 ευρώ και μάλιστα στον αρχαίο 2500κ, mkay;
https://www.youtube.com/watch?v=2XTrPC1r74o
Και φυσικά υπάρχουν και τα επαγγελματικά benchmarks.
250655
Lol η 6700ΧΤ που θα την ξεπεράσει το ξεζούμισμα του PS5, είναι 1440p 69fps σε σχέση με τα 30FPS του PS5.
H 6600 είναι 1440p / 48fps σε σχέση με τα 30fps του PS5 ενώ full native 1080p 75fps.
Μη στίβετε τόσο πολύ, θα πάθετε τίποτα! :p
Φυσικα υπηρχαν και gpus δυνατοτερες πριν το ps5 π.χ. 2080ti, αλλα κοστιζαν τοτε οσο 3 ps5 digital (1200$) και οταν βγηκε το ps5 τα πενταπλασια απο αυτο (2000$) ελεω crypto.Οχι οτι εχει σημασια αφου σε καθε περιπτωση δεν υπολογιζεις το κοστος του υπολοιπου gaming pc αλλα ειπαμε ειναι vfm king σε σχεση με τους console peasants...
Η 2070super στο παραπάνω παράδειγμα, δίνει 1440p / 56fps σε σχέση με το 1440/30 του PS5. Απλά το αναφέρω, για να δεις τι νούμερα βάζεις στο μυαλό σου, για να συγκρίνεις κόστη....Και για να θυμηθείς ότι το PS5 killer PC που είχα φτιάξει, πράγματι δύναται να είναι PS5 killer..;)
Αν ο κονσολας θελει να αναβαθμισει πουλαει το ps5 κι αγοραζει το ps5 pro με αλλα 200 ευρω.Σε καθε περιπτωση 8α παιζει καλυτερα απο την συντριπτικη πλειοψηφια των pc gamers που προφανως δεν επιθυμουν να ξοδευουν τα ιδια ποσα με εσενα
Ο κονσολάς, θα πάρει PS5 pro και θα παίζει με 0 fps starfield όμως. Και forza, και halo και zelda.....
Παμε σε 1 αλυσιδα επισκευων και τα σκαμε για ανταλλακτικα και εργασια,ακριβως οπως κανει και η σημερινη πλειοψηφια των pc gamers που δεν μπορουν να αλλαξουν μια ψυχτρα ποσο μαλλον τροφοδοτικο.Ο χρονος αναμονης ειναι αναλογος με το pc και το κοστος οχι πολυ μεγαλυτερο.Ειπαμε το τροφοδοτικο ειναι platinum και ολη η κονσολα μεταχειρισμενη πιανει 300 ευρω ποσα εργατικα νομιζεις οτι μπορει να σε χρεωσουν?
Είσαι σίγουρος;
Γιατί εγώ εδώ βλέπω 235$ για αλλαγή psu.
https://www.reddit.com/r/playstation/comments/107bgcd/how_much_does_sony_takes_for_a_ps5_power_supply/
και πολλά παράπονα γενικά, για τις κονσόλες που "ΔΕ ΧΑΛΑΝΕ"
https://www.reddit.com/r/playstation/comments/rql9tb/the_cost_of_a_ps5_repair_that_is_out_of_warranty/
Τι ποσοστό όμως PC χρηστών νομίζεις ότι έχει πιθανότητες να μπορεί να αλλάξει το LEGO τροφοδοτικό μόνο του, και τι ποσοστό κονσολοχρηστών;
Αυτά είναι τα μαθηματικα Φερένγκι που λέω
Νά'σαι καλά, μ'έκανες και γέλασα :D
@psolord
συνέχεια το ίδιο παραμύθι με γραφήματα που δε στέκουν (κανείς από το σκρουτζ δε πρέπει να είναι επίσημος μεταπωλητής) τη στιγμή που υπήρξαν πολλά παράθυρα στα τόσα χρόνια να αγοράσεις σε νορμάλ τιμή (ΠΟΛΛΑ περισσότερα από της κάρτα γραφικών που μας έχεις πρήξει με την effective τιμή της αλλά εκεί δε σε βλέπω να δείχνεις τιμές σκρουτζ...). Και εκτός αυτού το θέμα αναφέρεται γενικά σε Consoles και απ'όσο γνωρίζω το Xbox Series ανήκει σε αυτές.
Έχεις αποδείξει άπειρες φορές ότι δε προσπαθείς ούτε στο ελάχιστο να παραμείνεις αντικειμενικός και συνεπώς από μένα είναι όχι.
Να το πω αλλιώς, συγχαρητήρια για τις εκπληκτικές αγορές σου, πιθανότατα αυτό θες να ακούσεις, στο θέμα όμως αυτό δε μπορείς να προσφέρεις κάτι. Απλά δε μπορείς. Σόρι.
Συνέχιζε να γράφεις όσο θες και αγαπάς, όποιος σε διαβάζει αργά ή γρήγορα το καταλαβαίνει και βγάζει τα συμπεράσματα του.
Γιατί δε σου φτάνει το high end που το PC δεν έχει αντίπαλο,
δε σου φτάνει η γκάμα που σου προσφέρει,
δε σου φτάνει τα 1002 mods που επίσης μπορεί να σου προσφέρει και όλοι συμφωνούν,
θες και το value gaming... σε λίγο θα προσπαθήσεις να μας πείσεις ότι είναι και πιο εύκολο να τρέξεις παιχνίδι σε PC από κονσόλα.
Όχι σόρι, οι κονσόλες, ίσως και απο πάντοτε, έχουν το best value για τη ποιότητα που προσφέρουν (όποια και αν είναι αυτή -> είναι αποδεκτή από τον πολύ κόσμο apparently) καθώς και τη ΜΕΓΙΣΤΗ one-click ευκολία του να τρέξεις έτοιμο, σεταρισμένο στα πάντα παιχνίδι, που και 10χίλιαρα να πετάξεις σε ένα PC, αυτό δε θα την αποκτήσει πιθανότατα ποτέ.
Κατά τ'άλλα, εσύ τραγούδα και πόσταρε one-sided γραφήματα καθώς ξεκάθαρα και με πρόθεση αποκρύπτεις facts που δε ταιριάζουν στο παραμύθι σου. Go on, δικό σου.
με γραφήματα που δε στέκουν
Αν μιλάς για τα γραφήματα του σκρουτζ, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα και το έχω ξαναγράψει. Μπορεί να βλέπεις φθηνές τιμές αλλά να είναι πάντα από 2-3 μαγαζιά με χαμηλή αξιοπιστία και μεγάλους χρόνους παράδοσης.
Εγώ πάντα βλέπω την πρώτη τιμή ενός καταστήματος με καλές κριτικές και καλούς χρόνους και αυτή θεωρώ την ελάχιστη τιμή.
Όσο για τα παράθυρα αυτά είναι παράθυρα δεν μετράνε σαν στάνταρ τιμή.
Αν αναφέρεσαι και στα γραφήματα περί fps παιχνιδιών, αυτά τα θεωρώ αξιόπιστα πχ για τους παλιούς επεξεργαστές που συνεχίζουν να δίνουν 60fps σήμερα αυτό στέκει.
Όχι σόρι, οι κονσόλες, ίσως και απο πάντοτε, έχουν το best value για τη ποιότητα που προσφέρουν (όποια και αν είναι αυτή -> είναι αποδεκτή από τον πολύ κόσμο apparently) καθώς και τη ΜΕΓΙΣΤΗ one-click ευκολία του να τρέξεις έτοιμο, σεταρισμένο στα πάντα παιχνίδι, που και 10χίλιαρα να πετάξεις σε ένα PC, αυτό δε θα την αποκτήσει πιθανότατα ποτέ.
You had me μέχρι τα bold που κάνεις αυτό που κατηγορείς άλλους, δλδ πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ;)
You had me μέχρι τα bold που κάνεις αυτό που κατηγορείς άλλους, δλδ πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ;)
@PopManiac Εξήγησε μου πως ένα PC με πολλά χρήματα μπορεί να γίνει μια συσκευή που ανεξαρτήτως παιχνιδιού:
- έχει ίδια piece of cake διαδικασία (un)installation/patching
- έχει ήδη σεταρισμένα και βέλτιστα δυνατά graphics settings, εντός και εκτός παιχνιδιού, είτε αυτό σημαίνει ανάλυση είτε fps είτε vsync είτε ray tracing είτε freesync/vrr είτε οτιδήποτε
- πάντα latest drivers/λειτουργικό/patches χωρίς να χρειαστεί ποτέ να τα κοιτάξεις και να σε απασχολούν
- πάντα σωστά mapped accessories (από gamepads έως και τιμονιέρες και κάμερες)
- integrated με το υπόλοιπο σύστημα για βέλτιστο one-click recording/streaming/voice_chatting/screen sharing/shared_play ασχέτως δημιουργού του παιχνιδιού και επιμέρους πλατφόρμας
- και αρκετά άλλα (background downloading, μηδέν ανάγκη για debloating, δεν υπάρχει registry για maintenance κλπ.)
Αν γίνονται αυτά στο PC με χρήματα (χωρίς χάσιμο χρόνου), πως γίνονται;
Καμία διαστρέβλωση. Μια χαρά τα γράφει ο φίλος πιο πάνω.
Όσοι θεωρούμε τους εαυτούς μας advanced/power users, σίγουρα θα περάσουμε τουλάχιστον μια φορά για tweaking στις ρυθμίσεις του κάθε game, για να κάνουμε optimize (όπου μπορούμε) ή unoptimize (εκεί που δεν μας παίρνει). ;)
Θα ήθελα να προσθέσω ότι επειδή με ξέρω (ψυχαναγκαστικός), αν είχα την επιλογή να κάνω εγώ όλες αυτές τις ρυθμίσεις, θα πέρναγα περισσότερη ώρα στις ρυθμίσεις παρά στο παιχνίδι.
Για εμένα είναι η διαφορά μεταξύ απόλαυσης του παιχνιδιού και χάσιμο χρόνου σε βαθμό τρέλας να βρω τις καλύτερες ρυθμίσεις.
Εδώ καμια φορά ξεκινάω παιχνίδι στην κονσόλα και μου λέει να επιλέξω το βαθμό σκοτεινότητας (μετακινήστε τη μπάρα μέχρι να είναι οριακά ορατό το τάδε στοιχείο) και με πιάνει άγχος ότι το έβαλα λάθος.
Έπιασα πρώτη φορά switch στα χέρια μου το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε, αυτό του ανιψιού μου.
Δεν μου φάνηκε καθόλου plug n play. Αφού σε βάλει στο κυρίως μενού, πρέπει να διαλέξεις ένα προφίλ και μετά να διαλέξεις παιχνίδι ή κάτι τέτοιο. Γύρω στα 10 κλικ.
Σε 3 λεπτά του είπα οκ το είδα δεν το χρειάζομαι άλλο.
Μέχρι το gamecube ok πατούσες on, nintendo logo, φόρτωνε και έπαιζες αμέσως.
Από τότε που έφτιαξαν τα navigation menus στις κονσόλες δεν βλέπω κάποια ευκολία έναντι των υπολογιστών. Και δεν έχουν καν ποντίκι και πληκτρολόγιο οι κονσόλες άρα ακόμα πιο δύσκολα.
Δεν μου φάνηκε καθόλου plug n play. Αφού σε βάλει στο κυρίως μενού, πρέπει να διαλέξεις ένα προφίλ και μετά να διαλέξεις παιχνίδι ή κάτι τέτοιο. Γύρω στα 10 κλικ.
Περιγράφεις Netflix για παιχνίδια, δεν υπάρχει κάτι πιο απλό. Και δε μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξει παρά μόνο αν είσαι ο μόνος χρήστης ή/και θέλεις autologin στην εκκίνηση.
https://youtu.be/ThJ4MtnWaIw?t=14
OrderlordTank
11-09-23, 19:50
Τον Ιούνιο του 2016, που βγήκε η 1070, είχα τον 2500Κ ακόμα, o οποίος είχε κλείσει ήδη 5.5 χρόνια ζωής και στα πλαίσια του PC vs Consoles, είχε να αντιμετωπίσει για τρία χρόνια το PS3 και για 2.5 χρόνια τον Jaguar. Είδαμε πως πήγε αυτό....Πολυ σωστος,ειχες σκασει 1100 ευρω για τον εν λογω πυργο με καποια gpu το 2010 λοιπον και το 2013 ειχες δωσει αλλα 300 ευρω για την 7950.Δηλαδη +400 ευρω για hardware απο το 2010 ενω ο κονσολας μπορουσε να αγορασει xbox 360 με 300 ευρω απο το 2005,σιγουρα δηλαδη προσθετουμε για πλακα 1 ακομα pc των 1100 ευρω απο τοτε.Οποτε στους παραπανω υπολογισμους προσθετουμε 1100 (2005 pc) +300 (7950) = 1400 vs 300 (xbox 360).Καλα πηγε αυτο...
Η 1070 κόστιζε 70$ λιγότερα από το PS4 pro, αλλά το έκανε γιογιο και όπως είπαμε, fast forward to today, ακόμα παίζει τα πάντα, ενώ το PS4 Pro έχει 0 fps σε πάμπολα games.Στο ελλαδισταν η 1070 το 2016 δεν κοστιζε 330 ευρω αλλα 400 (μην πω 450 για ακριβα μοντελα) εν αντιθεση με το ps4 pro που οντως κοστιζε 400 ευρω κι οταν ειχε 0 fps o κονσολας ειχε ηδη παρει ps5.
Οπότε όχι, δεν έσκασα 1000 ευρώ, το 2016. Η 1070 μπήκε σε ένα μηχάνημα 5,5 ετίας, που μέχρι που βγήκαν οι Gen 9 κονσόλες, δηλαδή άλλα 4,5 χρονια μετά, ήταν πολύ καλύτερο.Αυτα πες στα στην πλειοψηφια που την εποχη εκεινη ετρεχε αναβαθμισει την 760 σε 1060.Αλλα και μονο αυτο μηχανημα με την 1070 να ειχες το ειχες πληρωσει οσο xbox 360+ps4+ps5 digital μαζι.Ο κονσολας ηδη επαιζε 5 χρονια πριν και αλλα 3 χρονια μετα and counting,καλυτερα με αυτα τα λεφτα.
Μόνο 4 χρόνια μετά; Τι λε ρε παιδί μου! Μπράβο! Κέρδος μεγάλο.Φυσικα και ειναι μεγαλο κερδος για δοκιμασε να πουλησεις gaming pc να δουμε ποσες φορες παραπανω 8α πληρωσες 4 χρονια παιχνιδιου απο τα 150 ευρω του κονσολα.
BTW έχουν δοθεί τα γραφήματα των τιμών του PS5. Εσύ μας λες ότι ο κονσολάς έδωσε 250+150 για PS5, τέσσερα χρόνια μετά, αλλά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι, ότι το PS5 digital, είχε 500 ευρώ μέχρι το Μάρτη του 2023.Μονο μην δεις τα gpu price graphs της εποχης (ειδικα εκεινα του επιπεδου αποδοσης των gen 9 κονσολων) και παθεις εγκεφαλικο.
nopeΑν θες να παιζεις σε επιπεδο xbox-s συμφωνω αλλα κι αυτο ακομα δεν θα κρατησει πολυ.
Δε αγόραζες σε crypto, end of story. ΕΙΧΕΣ hardware αξιόμαχο.Ουτε ps5 αγοραζες σε crypto τιμες,αν δεν ειχες προπαραγγειλει με 400 ευρω ps5 digital τοτε αγοραζες και xbox που σε αντιθεση με τις gpus ηταν ακομα και πιο κατω απο msrp.
Τέλος 2024 θα βγει το PRO και αν, με πάλι πετσοκομμένο hardware, σε σχέση με τα αντίστοιχα του PC, γιατί απλά, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ αλλιώς. Power budget και transistor budget... Και ετοιμάσου για κάνα 800άρι μέχρι να γίνει normalize η τιμή, για άλλο ένα χρόνο μετά...To 500 ευρω msrp για ps5 προ ειναι fixed,κι αν οντως λογω συνθηκων παει στα 800 τοτε προφανως και παλι αναλογες gpus θα πανε στα 2000+ και δεν αποκλειεται και παλι τα xbox να πωλουνται για msrp.
Αγνοείς τα τεχνολογικά βήματα που γίνονται στο PC, τα οποία οι κονσόλες δε μπορούν να ακολουθήσουν. Ο Sandy βγήκε τρία χρόνια μέσα στη ζωη του PS3. Έχει δοθεί ακριβέστατη ανάλυση, σε σχέση με το PS3. 10 χρόνια νερό 60fps++ και σήμερα τρέχει ακόμα μια χαρά. Δες παρακάτω Baldurs Gate 3.Το 2000 που βγήκε το PS2 βγήκε και Pentium 4. Λίγους μήνες μετα. Υπήρχε δηλαδή Pentium 4 για το 100% της ζωής του PS2. Κάτι έχεις μπερδέψει. ΆΣΧΗΜΑ ομως, ως συνήθως...Και ξαναλεω το ps1 ετρεχε καλυτερα games απο pentium,και το ps2 απο pentium3 και το ps3 απο core 2 duo.Ολες αυτες οι cpus κοστιζαν μονες τους οσο ολοκληρες οι κονσολες.Αν θες να βαλεις στην εξισωση pentium 2 και pentium 4 κανενα προβλημα,ετρεχαν games χειροτερα απο dreamcast και original xbox αντιστοιχα και κοστιζαν σκετες οι cpus διπλασια απο τις εν λογω κονσολες.
Πάντως ναι, με Lower grade cpus, στο PC, δεν έχεις 30fps locked games, πχ starfield....Ναι αντι για 30fps locked με high settings εχεις 35 με 45 με τον 2500κ σε medium.Βεβαια το hardware nexus video ειχε drops στα 40 fps στα console settings με 4800s (xbox-x) και rx 6700 (ps5),ειπαμε αλλο τα high settings κι αλλο τα medium...
https://www.youtube.com/watch?v=n9ixOe2MtJs
Πάμε να δούμε τώρα πως τρέχει στην ταπεινή 6600 των 165 ευρώ και μάλιστα στον αρχαίο 2500κ, mkay;Στο 11ο λεπτο του hardware nexus εχει τα conclusions,βλεπω λοιπον τον r5 3600 να δινει 38 fps στα lowest settings και 29 fps στα highest.Το ps5 δινει 28 fps στα highest (πεφτει και στα 22 αλλα σε split screen 2 player mode) κατα τ'αλλα ναι περιμενε ο r7 2700 του killer ps5 pc σου (ποσο μαλλον ο 2500κ lol) να αποδιδει καλυτερα.
Μη στίβετε τόσο πολύ, θα πάθετε τίποτα!Κι ομως οπως εδειξα παραπανω στα starfield & baldurs gate στιβουν κι ειναι ακομα στην αρχη.
Η 2070super στο παραπάνω παράδειγμα, δίνει 1440p / 56fps σε σχέση με το 1440/30 του PS5. Απλά το αναφέρω, για να δεις τι νούμερα βάζεις στο μυαλό σου, για να συγκρίνεις κόστη....Και για να θυμηθείς ότι το PS5 killer PC που είχα φτιάξει, πράγματι δύναται να είναι PS5 killer..Ναι η 2070s μπορει να δινει τοσο αμα την ζευγαρωσεις με πανακριβη cpu,απο την αλλη ο r7 2700 του ps5 killer pc σου απλα δεν...
Ο κονσολάς, θα πάρει PS5 pro και θα παίζει με 0 fps starfield όμως. Και forza, και halo και zelda.....Και αντι αυτων θα παιξει 30 αλλα games που δεν θα βγουν ποτε στο pc.
Γιατί εγώ εδώ βλέπω 235$ για αλλαγή psu.Το τι ζητα ο καθ'ενας (ποσο μαλλον η επισημη αντιπροσωπεια εκτος εγγυησης) δεν ειναι ενδεικτικη μεση τιμη.Ασε που πιο κατω σε post 6 μηνων η τιμη για ολικη αντικατασταση ειναι μολις 230$.Προφανως και 3rd parties χρεωνουν λιγοτερα και δεδομενου οτι ενα επωνυμο platinum non proprietary psu στο pc ξεκινα απο 120 ευρω πας στα 150 συνολο με τα εργατικα οποτε δεν βλεπω την διαφορα πανω απο 50 ευρω σε σχεση με την κονσολα.
και πολλά παράπονα γενικά, για τις κονσόλες που "ΔΕ ΧΑΛΑΝΕ"Καλα στο pc να δεις τι γινεται.
Τι ποσοστό όμως PC χρηστών νομίζεις ότι έχει πιθανότητες να μπορεί να αλλάξει το LEGO τροφοδοτικό μόνο του, και τι ποσοστό κονσολοχρηστών;Σιγουρα πολλαπλασια μεγαλυτερο αλλα και παλι σιγουρα οχι η πλειοψηφια.
γιατί έχετε κολλήσει με τον R7 2700 ενω οι επιλογές στα pc και ειδικά στο AM4 είναι πάρα πολλές ;
και δεν καταλαβαίνω και τη χλεύη για τον 2700, που στη τελικη κλοκαρει κιολας. Και το συγκρίνετε με τη CPU των κονσολων που σιγά τη δύναμη που εχει. Από το χρονισμό και το resources sharing παιζει να είναι και χειρότερη απο τον 2700.
γιατί έχετε κολλήσει με τον R7 2700 ενω οι επιλογές στα pc και ειδικά στο AM4 είναι πάρα πολλές ;
και δεν καταλαβαίνω και τη χλεύη για τον 2700, που στη τελικη κλοκαρει κιολας. Και το συγκρίνετε με τη CPU των κονσολων που σιγά τη δύναμη που εχει. Από το χρονισμό και το resources sharing παιζει να είναι και χειρότερη απο τον 2700.
Υποθέτω γιατί τα value console-killer builds της εποχής χρησιμοποιούσαν αυτόν επειδή ήταν αρκετά vfm για τα τότε δεδομένα. (edit)
Κλόκια κλπ. δεν αφορούν σε καμία περίπτωση το μέσο χρήστη. Στη τελική δεν αξίζει κιόλας, αντί να δώσεις 80+ ευρώ για να έχεις καλύτερη ψύξη (άρα και λίγο καλύτερο OCability), απλά πάρε καλύτερο επεξεργαστή.
Αν και πάλι η κονσόλα καταναλώνει λιγότερο και (πλέον) είναι και πιο ήσυχη από ένα generic μαμά equivalent build.
@ ADSLgr.com All rights reserved.