Επιστροφή στο Forum : Καρτοκινητή Q - χρέωση ΦΠΑ!!!!!!
Εδώ και κάποιο καιρό χρησιμοποιούσα τα DATA της Q με 4,9 ευρώ για 750ΜΒ+250ΜΒ. ξαφνικά πριν 1 μήνα πήγε στα 6,9 ευρώ και για να το αποκτήσεις πρέπει να ανανεώσεις με το ακέραιο ποσό των 10 ευρώ. Στην απόδειξη χρέωσε 12% τέλος καρτοκινητής και 24% ΦΠΑ δηλαδή σε κάθε ανανέωση μου κρατάει 28% σύνολο από το ποσό που ανανεώνω. Στην προκειμένη περίπτωση το πακέτο 6,9 ευρώ μου στοιχίζει 9,58 ευρώ!!
Το παράξενο είναι πως στην απόδειξη επικαλείται νόμο που απαλλάσσει τους συνδρομητές από το ΦΠΑ!!!! παραταύτα τον χρεώνει κανονικά
Γνωρίζετε τι συμβαίνει;;
Εδώ και χρόνια ισχύει σε όλους τους παρόχους ΦΠΑ 24% και τέλος κινητής 12% (από το 2009).
Επίσης για ανανεώσεις σε όλους εδώ και 1 περίπου χρόνο, υπάρχει ελάχιστο ποσό 10€ (online) ή 12€ (κατάστημα ή κάρτα ανανέωσης).
Με απλά λόγια για 10€ ανανέωσης, αφού αφαιρεθεί ο φόρος κινητής, μπαίνει καθαρό ποσό 8,93€.
Από αυτό το ποσό θα τραβήξει τα 6,90€ του πακέτου που θέλεις και τα υπόλοιπα 2,03€ θα μείνουν ως υπόλοιπο για όποτε τα χρειαστείς.
Για 4 συνεχόμενους μήνες θα κάνεις ανανέωση πληρώνοντας συνολικά 40€ και θα μπουν αντίστοιχα στον λογαριασμό σου 35,72€.
Με αυτά θα μπορείς να κάνεις χρήση του πακέτου που θέλεις για 5 μήνες (6,90*5=34,50€) και θα σου μείνουν 1,22€.
Χοντρικά ανανεώνεις 4 μήνες και έχεις αγορά πακέτου για 5 μήνες.
ειναι μερος της κρατικα πολυδιαφημιζομενης κοινωνιας της πληροφοριας .
εδω (https://www.adslgr.com/forum/threads/1098354-Επιλογές-για-Sim-κάρτες-που-να-μην-πρέπει-να-βάζεις-10-ευρώ-κάθε-2μηνο)υπαρχει μια συζητηση που μπορει να σου φανει χρησιμη .δεν εξηγει τιποτα επι του θεματος περι του φπα , αλλα αποτελει καποια διεξοδο
Πρακτικά και εγώ αυτό θα περίμενα. Δηλαδή, για 10 ευρώ ανανέωσης -12% = 8,8ευρώ για ενεργοποίηση κάποιου παακετου.
Στην προκειμένη περίπτωση του Q, ισχύει για 10 ευρώ ανανέωσης αφήνει 7,2 ευρώ για ενεργοποίηση πακέτου (π.χ. το DATA των 6,9 ευρώ)..
- - - Updated - - -
Πράγματι χρήσιμη συζήτηση ευχαριστώ παιδιά....
συγκεκριμένα η Q αφαιρεί έξτρα 0,30 σεντ σε κάθε ανανέωση μετά την αφαίρεση του 12%. Δηλαδή σε ανανέωση 10 ευρώ, έχεις 8,93 ευρώ μετά την αφαίρεση του 12%, μείον 0.30 ευρώ ακόμη σου μένουν 8,62. Επίσης εισήγαγε μια νέα χρέωση 1.70 ευρώ κάθε εξάμηνο. Η χρέωση αυτή γίνεται 1 φορά τον Ιανουάριο και μια φορά τον Ιούλιο. Η 6μηνιαία χρέωση αν θυμάμαι καλά είναι και καλά για τα διάφορα "δώρα" που δίνει. Παρόλα αυτά, αν ξέρεις τι χρήση κάνεις τότε κάποια πακέτα της συμφέρουν όπως και να έχει.
Τα 7,2€ είναι προ ΦΠΑ. Με αυτόν είναι 8.93€. Πρόκειται για το ίδιο πράγμα.
Το πακέτο που χρησιμοποιείς, κοστίζει 8,5€ με τον ΦΠΑ ή ~6,90€ χωρίς αυτόν.
jkoukos, το μήνυμά σου απαντάει στην απορία μου νομίζω. Το πρόγραμμα που αναφέρουν ότι κοστίζει 6,90 στην ουσία κοστίζει 8,5€. Δηλαδή αγοράζω πακέτο DATA 1,25GB με 8,5€......!! Σε συνδυασμό και με την απάντηση του goku μάλλον πρέπει να φύγω .... τρέχοντας από την Q!
Στην ουσία ψάχνω λύση για DATA μόνο (ακόμη και 500MB το μήνα μου κάνουν) για πρόσβαση στο συναγερμό...
jkoukos, το μήνυμά σου απαντάει στην απορία μου νομίζω. Το πρόγραμμα που αναφέρουν ότι κοστίζει 6,90 στην ουσία κοστίζει 8,5€. Δηλαδή αγοράζω πακέτο DATA 1,25GB με 8,5€......!! Σε συνδυασμό και με την απάντηση του goku μάλλον πρέπει να φύγω .... τρέχοντας από την Q!
Στην ουσία ψάχνω λύση για DATA μόνο (ακόμη και 500MB το μήνα μου κάνουν) για πρόσβαση στο συναγερμό...
όλες οι εταιρίες έχουν τη χρέωση 12%, θα πρέπει να δεις τι πακέτα έχουν και να υπολογίσεις ένα 12% επιπλέον, οπότε βλέπεις μετά τι σε συμφέρει.
Σε όποιον πάροχο κι αν πας, θα έχεις ελάχιστο ποσό ανανέωσης 10€ και αφαιρώντας το 12%, θα μπαίνουν καθαρά 8,93€ προς οποιαδήποτε χρήση.
Τον ΦΠΑ μην τον βάζεις στην εξίσωση. Οποιαδήποτε υπηρεσία λαμβάνουμε ή προϊόν αγοράζουμε, περιέχει και αυτόν. Ακόμη και στην περίπτωση που για Χ λόγους έχουμε επιστροφή κάποιου ποσού, λαμβάνεται υπόψη και ο ΦΠΑ.
Από εκεί και πέρα κοίτα την περίπτωση που ήδη αναφέρθηκε για το άλλο θέμα, δηλαδή κάρτας sim από τρίτο πάροχο της χώρας μας ή το εξωτερικό, όπου δεν υπάρχει υποχρέωση ανανέωσης σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ούτε κάποιο προπληρωμένο πακέτο σύνδεσης, αλλά πληρώνεις μόνο για την υπηρεσία που κάνεις χρήση.
@ ADSLgr.com All rights reserved.