Επιστροφή στο Forum : Κλείδωμα 40/5
214203
Καλημερα!
Με τα παραπανω στατιστικα σε μια γραμμη VDSL 50/5 μπορω να κανω κατι ωστε να πιασω τα 50?Το σπιτι ειναι κατασκευη του 2008 με καλωδια UTP. Το ιδιο συμβαινει και στον πατερα μου ενα οροφο πιο κατω που ειναι στη VODAFONE 50/5.Πανω απο 38-40 δεν πιανει.Και απο τον ΟΤΕ και απο Vodafone λενε οτι οι γραμμες δεν μπορουν να πιασουν παραπανω.Η περιοχη μου ειναι Ανω Βριλησσια.
Πόσα μέτρα είσαι από την κοντινότερη καμπινα;
sweet dreams
20-04-20, 14:16
Θα πρέπει να κοιτάξεις τα βασικά. (https://www.adslgr.com/forum/threads/1076583-ZXHN-H108N?p=6477992#post6477992)
Γενικά, με μεγαλύτερο Line Attenuation(Down) από το δικό σου τερματίζουν το 50αρι.
Πόσα μέτρα είσαι από την κοντινότερη καμπινα;
περιπου 2,5 οικοδομικα τετραγωνα...
sweet dreams
20-04-20, 14:29
Δεν λέει τίποτε αυτό, μιλάμε για καλωδιακή απόσταση και φαίνεται από το Line Attenuation(Down).
δηλαδη δεν υπαρχει ελπιδα για κατι καλυτερο?Εαν παω σε 100 vector θα τα πιανει? Η θα ειμαι στα ιδια?
sweet dreams
20-04-20, 14:34
Είπαμε στο post #3 τι πρέπει να κοιτάξεις για να είσαι σίγουρος για τα 50, τα 100 τα ξεχνάς.
214203
Καλημερα!
Με τα παραπανω στατιστικα σε μια γραμμη VDSL 50/5 μπορω να κανω κατι ωστε να πιασω τα 50?Το σπιτι ειναι κατασκευη του 2008 με καλωδια UTP. Το ιδιο συμβαινει και στον πατερα μου ενα οροφο πιο κατω που ειναι στη VODAFONE 50/5.Πανω απο 38-40 δεν πιανει.Και απο τον ΟΤΕ και απο Vodafone λενε οτι οι γραμμες δεν μπορουν να πιασουν παραπανω.Η περιοχη μου ειναι Ανω Βριλησσια.
Βάλε ένα fritz 7530 ή 7590 και θα τερματίσεις.. :D
Εκτός από τον έλεγχο στην καλωδίωση κάνε και μια αντικατάσταση το router με το speedport plus, το δίνουν δωρεάν στα vdsl και είναι βελτιωμένο σε σχέση με το entry.
2,5 τετράγωνα δεν δικαιολογούν την απώλεια.
GregoirX23
21-04-20, 08:14
Έπρεπε να πιάνεις κάτι παραπάνω.. Και οπωσδήποτε το 17a που δίνει ο οτε από α.κ δεν βοηθάει..
Κάνε ότι σου είπαν για τα βασικά..
Πάρε μέτρηση στη κεντρική πρίζα μόνο του το ρουτερ.. Χωρίς τηλέφωνα.. Η ακόμα και στο κατανεμητή καλύτερα..
Το vdsl από α.κ είναι αρκετά ευαίσθητο.. Και επίσης βλέπω και crc, πόσο uptime έχεις με αυτά;
Από την γραμμή της βόντα έχεις στατιστικά να δούμε;
Έπρεπε να πιάνεις κάτι παραπάνω.. Και οπωσδήποτε το 17a που δίνει ο οτε από α.κ δεν βοηθάει..
Πάρε μέτρηση στη κεντρική πρίζα μόνο του το ρουτερ.. Χωρίς τηλέφωνα.. Η ακόμα και στο κατανεμητή καλύτερα..
Το vdsl από α.κ είναι αρκετά ευαίσθητο.. Και επίσης βλέπω και crc, πόσο uptime έχεις με αυτά;
Αρα μου δινουν vdsl απο α.κ. επομενος η αποσταση ειναι σε ευθεια γυρω στα 1200 με 1300 μετρα.Το ερωτημα ειναι γιατι δεν μου δινουν απο καμπινα που ειναι πολυ πιο κοντα και συνεχεια μου λενε οτι μου δινουν απο καμπινα?Εχω δει και εγω οτι εχω crc αλλα η γραμμη ειναι σταθερη με μεγαλο uptime που φτανει την εβδομαδα.Η λυση τωρα ποια ειναι να ζητησω να παω σε καμπινα?Παλια ειχα στον ΟΤΕ 30 γραμμη και σιγουρα επερνα απο Α.Κ. .
sweet dreams
21-04-20, 15:39
Ο υπολογισμός της εξασθένησης είναι διαφορετικός στο VDSL και πολύ μεγαλύτερος από το ADSL.
GregoirX23
21-04-20, 16:26
Αρα μου δινουν vdsl απο α.κ. επομενος η αποσταση ειναι σε ευθεια γυρω στα 1200 με 1300 μετρα.Το ερωτημα ειναι γιατι δεν μου δινουν απο καμπινα που ειναι πολυ πιο κοντα και συνεχεια μου λενε οτι μου δινουν απο καμπινα?Εχω δει και εγω οτι εχω crc αλλα η γραμμη ειναι σταθερη με μεγαλο uptime που φτανει την εβδομαδα.Η λυση τωρα ποια ειναι να ζητησω να παω σε καμπινα?Παλια ειχα στον ΟΤΕ 30 γραμμη και σιγουρα επερνα απο Α.Κ. .
Για να μην έχει ένδειξη vectoring στα στατιστικά & για να έχεις αυτές τις ταχύτητες.. Αστικό κέντρο μάλλον.. Υπάρχει πιθανότητα να είναι και από καμπίνα.. Αλλά αυτό μόνο με τον αριθμό του adsl καφάο του οτε θα το δούμε.. Η αν έχει αριθμούς γραμμένους κάπου στο κατανεμητή σου..
Πάντως δεν είσαι ιδιαίτερα μακριά.. Αλλά αν όντως είναι από αστικό κέντρο ίσως εξηγείται η κατάσταση..
Τώρα αν με αυτά τα crc φτάνεις εβδομάδα.. Είσαι οκ..
Όποτε μπορέσεις βάλε στατιστικά και από την άλλη γραμμή από περιέργεια..
Το vdsl προσθέτει εξασθένιση +6~7db σε αυτό που είχες με adsl..
Οπότε 14.8-6~7= 7,8~8,8.. Άρα= 579~652 Μέτρα.. Τόσο θα είχες με adsl λογικά..
Αυτα ειναι τα στατιστικα απο τη vodafone vdsl 50/5 στο ιδιο κτιριο.
sweet dreams
28-04-20, 13:29
Αυτός είναι χειρότερα από σένα με μικρότερο Line Attenuation(Down) και χειρότερο συγχρονισμό, είπαμε ότι χρειάζεται έλεγχος της εσωτερικής εγκατάστασης, από εκεί ξεκινάς για να έχεις μια σωστή βάση για να προχωρήσεις πιο πέρα, απλά πράγματα κοινής λογικής.
GregoirX23
28-04-20, 17:15
Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην άλλη γραμμή είναι ότι μάλλον φαίνεται να είναι σε 17a προφίλ, ενώ η βόντα από α.κ δίνει & 8b..
Πιθανώς με 8b και σνρ6 να τσίμπαγε μερικά Mbps ακόμα.. Επίσης δεν βλέπω crc=καθαρή γραμμή. Αυτό για τη βόντα μόνο..
Ότι αφορά εσένα τώρα.. Ότι σου είπαν στο #3...
Στη κεντρική πρίζα μόνο του το ρουτερ τα ίδια πιάνεις;
Έχεις άλλες τηλ.πρίζες;
Η αν μπορείς να πάρεις μέτρηση με το ρουτερ στο κατανεμητή.. Αυτό θα ήταν το καλύτερο αρχικά ώστε να δεις αν έχεις θέμα στο σπίτι..
Τέλος το attenuation μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά το κάθε ρουτερ το μετράει αλλιώς..
- - - Updated - - -
Αυτός είναι χειρότερα από σένα με μικρότερο Line Attenuation(Down) και χειρότερο συγχρονισμό, είπαμε ότι χρειάζεται έλεγχος της εσωτερικής εγκατάστασης, από εκεί ξεκινάς για να έχεις μια σωστή βάση για να προχωρήσεις πιο πέρα, απλά πράγματα κοινής λογικής.
Με τη μόνη διαφορά ότι στον ts έχει πέσει λίγο το snr από το 9.. Αν δεν του έχουν default 8.. Με ένα rr θα φανεί αυτό.. Και η γραμμή της βόντα είναι λίγο πάνω από το 9, οπότε έχει να δώσει λίγο ακόμα.. Θέματα εξοπλισμών, εξωτερικών παραγόντων, προφίλ κλπ κλπ..
Οπότε μια η άλλη θα έλεγα ότι είναι οι γραμμές..
sweet dreams
28-04-20, 19:48
Μεγαλύτερο Line Attenuation(Down), μεγαλύτερο SNR Margin και τερματισμένη η γραμμή.
214558
Εδώ τι ακριβώς γίνεται;;
GregoirX23
28-04-20, 20:01
Μεγαλύτερο Line Attenuation(Down), μεγαλύτερο SNR Margin και τερματισμένη η γραμμή.
214558
Εδώ τι ακριβώς γίνεται;;
Και καλό attainable.. Αυτά είναι..
Πολύ καλή γραμμή θα έλεγα κ με ελάχιστο crosstalk.. Για να τερματίζει, να έχει λίγο μαξιλάρι στο snr, και αυτό το attainable..
Δεν θυμάμαι, το entry αναγράφει το (vectoring) όταν υπάρχει;
Από α.κ είναι η φωτό; :hmm:
sweet dreams
28-04-20, 20:05
Είναι από αρχείο συμφορουμιτών.
@ ADSLgr.com All rights reserved.