Επιστροφή στο Forum : Vdsl ote 50αρα fast path απορια
Καλημερα , εχω οτε 50αρα κ μεχρι τωρα στο ρουτερ ειχα 55mbps down , 5.5 up και 22 ping. Kαι speedtest ακομα κ με wifi απο κινητο επιανα 50. Λογικα εχει να κανει με το overhead η οπως λεγετε που δινουν ενα 10% πανω για να πιανουμε τα 50 καθαρα.
Σημερα λοιπον ζητησα fast path να μειωσω λιγο το ping και ειδα οτι μεσα στο ρουτερ κλειδωνω πλεον οχι 55.000 αλλα 49.999.
Αυτο εγινε επειδη πηγα σε fast path? Ειναι καποιος εδω μεσα με fast path που να εχει κ αυτο το 10% overhead στην ταχυτητα; Η μηπως εγινε καποιο μπερδεμα; Εκανα κ restart στο router αλλα δεν εχει να κανει!
Πριν το fast path ειχα attainable 74 mbps κ τωρα 70mbps
Για την ιστορια το ping επεσε στα 12 ms
sweet dreams
28-04-20, 14:10
Κανονικά όταν πας σε FastPath και υπάρχει περιθώριο στο Attainable Rate, τότε μειώνεται αυτό και το Actual μένει ανέπαφο. Τώρα φαίνεται ότι με το ανέβασμα που κάνουν σε όλα τα προφίλ ώστε να είναι πάνω από το ονομαστικό, με το FastPath πέφτει το Actual στο ονομαστικό.
Κανονικά όταν πας σε FastPath και υπάρχει περιθώριο στο Attainable Rate, τότε μειώνεται αυτό και το Actual μένει ανέπαφο. Τώρα φαίνεται ότι με το ανέβασμα που κάνουν σε όλα τα προφίλ ώστε να είναι πάνω από το ονομαστικό, με το FastPath πέφτει το Actual στο ονομαστικό.
Αυτο σκεφτομουνα κ εγω αφου ειχα attainable 74 ελεγα κ να πεσει στο 70 κανενα προβλημα. Οντως επεσε στο 70. Ομως δεν ηξερα οτι θα πεσει κ το actual. Oχι πως με πειραζει τοσο , αφου 49.999 ειναι το κλασικο που περιμενα να πιανω ουτως η αλλως :)
Οποτε λες εσυ ολοι με fast path πεφτουν στο 49.999 ε; και αν ζητησω παλι interleaved θα με παει 54.999 που ειχα;
sweet dreams
28-04-20, 14:35
Δεν το έχω δει μέχρι τώρα, αυτό που ήξερα ότι ίσχυε ήταν αυτό που έγραψα πιο πάνω και ούτε έχω πετύχει άλλον να το αναφέρει.
Δεν το έχω δει μέχρι τώρα, αυτό που ήξερα ότι ίσχυε ήταν αυτό που έγραψα πιο πάνω και ούτε έχω πετύχει άλλον να το αναφέρει.
Α ενταξει σε ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα περιμενω να δω αν απαντησει κ καποιο αλλο μελος εται για να μου φυγει η απορια
Μάλλον δεν έχουν προσθέσει το +10% στο προφίλ για fast path. Κι εγώ στα 49999 είμαι με fast path και πιστεύω αν ζητήσω να γίνει interleaved θα πάει 55/5.5. Βέβαια, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να διορθώσουν το fast path να δίνει 55/5.5, ειδικά αν τους το επισημάνεις.
Μάλλον δεν έχουν προσθέσει το +10% στο προφίλ για fast path. Κι εγώ στα 49999 είμαι με fast path και πιστεύω αν ζητήσω να γίνει interleaved θα πάει 55/5.5. Βέβαια, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να διορθώσουν το fast path να δίνει 55/5.5, ειδικά αν τους το επισημάνεις.
Σημερα πηρα τηλεφωνο κ τους ρωτησα στο τεχνικο τμημα. Το παιδι μου ειπε οτι δεν γνωριζει αν στο fast γινετε να δουλευει η αυξηση 10% η οχι. Κ του ειπα πως θα μαθουμε μου λεει δεν γνωριζει. Οποτε του ειπα αν μπορει να με γυρισει παλι σε interleave να δω αν παει παλι 55000. Τωρα περιμενω ενα δυο μερες μεχρι να γινει κ βλεπω. Εσυ φιλε μου σε fast path που εισαι εχεις fec errors?
- - - Updated - - -
EDIT :
Για την ιστορια μολις μου ηρθε sms οτι ενεργοποιηθηκε το αιτημα για να ξαναμπω σε interleaved. Στο ρουτερ κλειδωνω παλι 55000/5500 οποτε απο οτι καταλαβα το 10% δεν παιζει σε fast path.
sweet dreams
02-05-20, 18:01
Σημερα πηρα τηλεφωνο κ τους ρωτησα στο τεχνικο τμημα. Το παιδι μου ειπε οτι δεν γνωριζει αν στο fast γινετε να δουλευει η αυξηση 10% η οχι. Κ του ειπα πως θα μαθουμε μου λεει δεν γνωριζει. Οποτε του ειπα αν μπορει να με γυρισει παλι σε interleave να δω αν παει παλι 55000. Τωρα περιμενω ενα δυο μερες μεχρι να γινει κ βλεπω. Εσυ φιλε μου σε fast path που εισαι εχεις fec errors?
- - - Updated - - -
EDIT :
Για την ιστορια μολις μου ηρθε sms οτι ενεργοποιηθηκε το αιτημα για να ξαναμπω σε interleaved. Στο ρουτερ κλειδωνω παλι 55000/5500 οποτε απο οτι καταλαβα το 10% δεν παιζει σε fast path.
Το κρατάμε στο αρχείο. :oneup:
Εσυ φιλε μου σε fast path που εισαι εχεις fec errors?
Όχι, μόνο λίγα CRC έχω.
Μάλλον θα ρωτήσω κι εγώ τη Wind αν μπορεί να στείλει αίτημα στον ΟΤΕ για αλλαγή σε interleaved. Νιώθω λίγο άσχημα επειδή τους είχα πρήξει το Νοέμβριο του 2017 μέχρι να δώσουν αίτημα για fast path (πλέον δεν ασχολούνται καν). :oops:
Edit: Έστειλα αίτημα. Θα ενημερώσω αν πάω κι εγώ στα 55/5.5. Μπορεί να μην ασχοληθεί η Wind επειδή δεν έχει κάποιο θέμα η γραμμή.
achilleas1978
02-05-20, 19:15
σε εμένα οταν είχα fast path είχα αρκετά crc errors, προχθές ζήτησα να με γυρίσουν σε interleaved και μου το έκαναν σε 1 λεπτο.
παρατήρησα οτι με το interleaved μειώθηκαν αρκετά τα crc errors μεγάλη διαφορά
sweet dreams
02-05-20, 19:19
Λογικό είναι αυτό αφού γίνεται επεξεργασία και διόρθωση, (https://www.adslgr.com/forum/threads/45837-%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-Fast-Path-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-Interleave) είχες κοιτάξει την εσωτερική σου εγκατάσταση και την συνδεσμολογία των πριζών;;
achilleas1978
02-05-20, 19:27
οχι δεν κοίταξα την εσωτερική μου εγκατάσταση και την συνδεσμολογία των πριζών γιατί φοβάμαι μήπως κάνω καμιά ζημιά, πρέπει να φωνάξω κάπιον που να ξέρει
η πριζα και η εσωτερική εγκατάσταση εχουν πολλα χρόνια να ελεγθούν
Όχι, μόνο λίγα CRC έχω.
Μάλλον θα ρωτήσω κι εγώ τη Wind αν μπορεί να στείλει αίτημα στον ΟΤΕ για αλλαγή σε interleaved. Νιώθω λίγο άσχημα επειδή τους είχα πρήξει το Νοέμβριο του 2017 μέχρι να δώσουν αίτημα για fast path (πλέον δεν ασχολούνται καν). :oops:
Edit: Έστειλα αίτημα. Θα ενημερώσω αν πάω κι εγώ στα 55/5.5. Μπορεί να μην ασχοληθεί η Wind επειδή δεν έχει κάποιο θέμα η γραμμή.
Θα παει αυτοματα πιστευω στα 55000/5500
Σε ρωτησα για τα fec γιατι κανονικα στο fast path δεν εχει fec γιατι δεν γινεται διορθωση πακετων αλλα εγω ειχα . Αλλο παραξενο κ αυτο.
- - - Updated - - -
σε εμένα οταν είχα fast path είχα αρκετά crc errors, προχθές ζήτησα να με γυρίσουν σε interleaved και μου το έκαναν σε 1 λεπτο.
παρατήρησα οτι με το interleaved μειώθηκαν αρκετά τα crc errors μεγάλη διαφορά
Ναι σε fast γινεται πιο ασταθης η γραμμη γιαυτο ανεβαινουν τα crc errors
Τωρα που πηγες κ εσυ interleaved πηρες το 10% αυξηση ταχυτητας;
achilleas1978
02-05-20, 20:10
οχι δεν πήρα το 10% αυξηση ταχυτητας γιατί δεν εχει γίνει στην περειόχη μου
Λογικα πρεπει να περιμενεις να ενεργοποιηθει κ σε εσενα τοτε
Πέρα απο το "πειραματικό" του πράγματος, γιατί ασχολείσαι; Δεν είναι δυνατόν να δεις διαφορά με αυτό το 10% ακόμα και αν δεν έχει περιορισμό στην ταχύτητα (που δε νομίζω να κάτσουν να βάλουν για τόσο μικρή διαφορά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Αν είσαι σταθερός κράτα το fast. Εκτός πια αν κατεβάζεις 200GB τη μέρα και θες να τελειώνεις 10 λεπτά νωρίτερα.
Ε σιγουρα 46 με 50 δεν ειναι κ η τρελη διαφορα. Κ εγω σκεφτομαι να ξαναζητησω fast να μεινω στα 49999
Μια χαρα ειναι κ αυτα κ θα πεσει κ το ping παλι στα 12 απο 22 που πηγα παλι :)
achilleas1978
06-05-20, 20:24
πηρα στο 13888 και μιλησα με εναν κυριο που ηταν ΑΨΟΓΟΣ με εξυπηρετησε πολυ ωραια, ρωτισα για την αυξηση της ταχυτητας λιγο πανω απο την ονομαστικη.
μου ειπε οτι θα γινει σε ολους σταδιακα ανεξαρτητα αν εχουν interleaved η fast path
Ενα παιδι νομιζω που ειχε ρωτησει γιατι δεν του εχει γινει ακομα του εκαναν παντως την αυξηση.
Παντως εμενα μολις πηγα fast την εχασα κ μολις ξαναπηγα interleaved ανεβηκε παλι στα 55
Αν και ο οτε ήταν ο τελευταίος που κατήργησε τις 2Mbit όταν όλοι οι άλλοι έδιναν 24 (όσο πιάσεις δηλαδή), πιστεύω οτι σύντομα απλά θα καταργήσει τις 50αρες. Ήδη όλοι τις 100αρες σπρώχνουν και τους βολεύει και για το IPTV.
sweet dreams
07-05-20, 10:33
Για να καταργήσει τις 50αρες θα πρέπει πρώτα να βάλει σε όλα τα σπίτια καμπίνες που να είναι στα 150~200 μέτρα αλλιώς δεν έχει 100αρα.
InternetMaster
07-05-20, 14:26
Αν και ο οτε ήταν ο τελευταίος που κατήργησε τις 2Mbit όταν όλοι οι άλλοι έδιναν 24 (όσο πιάσεις δηλαδή), πιστεύω οτι σύντομα απλά θα καταργήσει τις 50αρες. Ήδη όλοι τις 100αρες σπρώχνουν και τους βολεύει και για το IPTV.
Εδώ δεν έχει καταργηθεί το ADSL ακόμα γιατί υπάρχουν περιοχές που δεν καλύπτονται από καμπίνες. Οπότε βλέπω να περνάει πολύς καιρός πριν τη κατάργηση της 50αρας.
Εδώ δεν έχει καταργηθεί το ADSL ακόμα γιατί υπάρχουν περιοχές που δεν καλύπτονται από καμπίνες. Οπότε βλέπω να περνάει πολύς καιρός πριν τη κατάργηση της 50αρας.
Δεν μίλησα για κατάργηση του ADSL. Για κατάργηση του VDSL 50 μίλησα. Νομίζω ήμουν σαφής. Άλλη υπηρεσία το ένα, αλλη το άλλο.
Για να καταργήσει τις 50αρες θα πρέπει πρώτα να βάλει σε όλα τα σπίτια καμπίνες που να είναι στα 150~200 μέτρα αλλιώς δεν έχει 100αρα.
Γιατί; Αν σου δίνει 100αρα στην τιμή της 50αρας και εσύ πιάνεις 70 σε χαλάει; Εμένα πάντως οχι. Σίγουρα θα γεμίσει το forum απο μηνύματα "φταίει ο ΟΤΕ που δεν πιάνω 100" αλλά όποιος έχει λίγο μυαλό θα καταλάβει οτι έχει +20Mbit δωρεαν. ;)
sweet dreams
09-05-20, 16:26
Δεν θα γεμίσει το FORUM posts αλλά το τηλεφωνικό τους κέντρο από τηλεφωνήματα, δεν θα το κάνουν από μόνοι τους.
Εμενα δεν θα με χαλουσε να δινω ιδια χρηματα κ να πιανω 70 mbps παντως χαχα
Αληθεια τωρα εμενα πχ που εχω max attainable 72 αν εκανα αιτηση για 100αρα θα επιανα λογικα αυτα τα 70 ε;H θα μου αλαζαν πχ προφιλ vectoring κτλ για να πιανω παραπανω ;
sweet dreams
09-05-20, 16:55
Δηλαδή θα σου κάνουν συμβόλαιο με τα ίδια λεφτά στα 100;; τότε να κάνουν το ίδιο και σ' αυτούς που έχουν 100 να πάνε στα 200, για σενάρια επιστημονικής φαντασίας μιλάμε;;
Όσο θα υπάρχουν περιοχές ολόκληρες που δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε VDSL και παλεύουν να συγχρονίσουν σε μονοψήφιο νούμερο εμείς συζητάμε για κατάργηση του ADSL και της 50αρας ταχύτητας για να πάμε όλοι στα 100;; με τι προσόντα;;
Το πόσο μπορείς να πας εξαρτάται από την εξασθένηση που ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και ο συγχρονισμός.
Ε λεμε τωρα ρε συ δεν θα με χαλαγε οχι οτι παιζει τετοιο σεναριο :respekt:
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα μια ερωτηση που εχω αν ξερει καποιος. Εχω σε interleave 22 ping κ οταν ειχα ζητησει fast ειχε πεσει 12 ms , παντα με speedtest με καλωδιο οι μετρησεις. Τι κανει ομως το 22 ping να ειναι 22 ? Η αποσταση απο το καφαο; Επειδη ειμαι σε νησι; Η ποιοτητα του καλωδιου;
Πως καποιος πχ εχει interleave κ ping 10 ?
Απλες αποριες :p
manospcistas
21-06-20, 18:19
Αρχικά, το Interleaved έχει διαβαθμίσεις. Μπορεί 2 γραμμές να έχουν profile με Interleaved αλλά με διαφορετικές τιμές στο depth, προσθέτοντας έτσι περισσότερο latency. Γενικότερα, υπάρχουν αρκετές παραμέτρους σε ένα profile που μπορούν να επηρεάσουν.
216279
Επίσης, παίζει ρόλο και η διασύνδεση/τα κυκλώματα του παρόχου μέχρι τους BBRAS.
Γραμμή στην Αθήνα έχει 6ms στον BBRAS, γραμμή του ίδιου παρόχου σε χωρίο στην Κρήτη έχει 18ms στον BBRAS, και οι δυο σε fast path.
Δεν είναι μόνο η απόσταση, αλλά και ό,τι εξοπλισμός υπάρχει στο ενδιάμεσο.
Επίσης για το αρχείο.
Στο σπίτι έχω vdsl 50mbps, cosmote, με fastpath & vectoring, σε dslam huawei/broadcom,
και πρόσφατα είδα την αύξηση +10% up/down, με αποτέλεσμα να κλειδώνω πλέον σε 55/5,5.
sweet dreams
21-06-20, 20:24
:oneup:
Στου αδερφου μου το σπιτι που παιρνουμε απο ιδιο καφαο απλα αυτος ειναι πιο κοντα εχει 19 ms ping.
Aυτο σημαινει οτι αν πχ νοικιασω ενα σπιτι διπλα στο καφαο θα εχω ping 5 ms ?
manospcistas
21-06-20, 21:33
Δεν έχει να κάνει η απόσταση από το καφάο με το latency, ειδικά αν μιλάμε και για το ίδιο ακριβώς καφάο - την ίδια περιοχή δηλαδή.
Σύγκρινε τα στατιστικά σου και του αδερφού σου, γιατί πιθανόν οι γραμμές να έχουν διαφορετικά προφίλ και γι' αυτό να βλέπει καλύτερα αποτελέσματα.
Αν πάλι κάνεις δοκιμές, πάντα με ethernet και όχι wifi.
@ ADSLgr.com All rights reserved.