PDA

Επιστροφή στο Forum : FTTH και Vodafone

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

Black3539
04-06-20, 17:12
Έχει κάνει κανένας σύνδεση FTTH σε περιοχή που έχει σκάψει ο ΟΤΕ ή Wind και να είναι στην Vodafone;;
Εμένα δεν βγάζει διαθεσιμότητα, δεν θέλουν τα λεφτά μας; :rofl:

Μήπως πρέπει να κάνουμε καποια πιο ειδική αίτηση;

Deus
08-06-20, 08:58
Κανε μια προσπάθεια πάρεις ένα τηλέφωνο να σε ενημερώσουν αν σκοπεύουν κάποια στιγμή να δώσουν υπηρεσία εδώ στη περιοχή... η μήπως δίνουν αλλά δεν έχουν ενημερώσει το σύστημα τους - δεν καταχώρησαν την περιοχή?
Αν δεν βγάλεις άκρη και έχεις ενεργό συμβόλαιο με vodafone όταν λήξει κοιτάζεις για Wind η cosmote...

Black3539
08-06-20, 16:46
Κανε μια προσπάθεια πάρεις ένα τηλέφωνο να σε ενημερώσουν αν σκοπεύουν κάποια στιγμή να δώσουν υπηρεσία εδώ στη περιοχή... η μήπως δίνουν αλλά δεν έχουν ενημερώσει το σύστημα τους - δεν καταχώρησαν την περιοχή?
Αν δεν βγάλεις άκρη και έχεις ενεργό συμβόλαιο με vodafone όταν λήξει κοιτάζεις για Wind η cosmote...

Ναι, μου φαίνεται πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο να μάθω. Στο κέντρο του Πειραιά βάζουν, στα παράλια δεν, δεν ξερω τι φαση...

The X
19-06-20, 18:27
Σε μενα σκαψαν χθες...στη γειτονια μου καμια 10αρια μερες...αλλα λεει μη διαθεσιμοτητα...λογικο ...το δικτυο νομιζω για να στηθει θελει 2-3 μηνες ακομα. Οποτε με HCN ειμαστε μια χαρα ακομα

Black3539
23-07-20, 16:58
Ενημέρωση αφού επικοινώνησα, ο τεχνικός είπε μέχρι 30MBps, τίποτα παραπάνω.
Και για όσο είμαι Voda μέχρι 30 θα έχω (σε 2-3 χρονια θα νιώθω λες και είμαι σε dial-up δηλαδή), ενώ στην πολυκατοικία ήδη έχουν μπει οι οπτικές.
Πάλι καλά το συμβόλαιο λήγει σε 6 μήνες, αλλά απο πότε πρέπει να επικοινωνήσω με Cosmote για την αλλαγή; Εφόσον έχει μπει ήδη ο εξοπλισμός του ΟΤΕ στο σπίτι(Floor Box κ.α.)
Ξέρω οτι όλη η διαδικασία παίρνει 3 μήνες, αλλα το τελικό στάδιο μόνο του πόσο παίρνει; Έχει κάνει κανείς αλλαγή για γνώμες;

The X
25-07-20, 00:31
στο θειο μου υποσχεθηκαν 45 mbps ...μου φαινεται αστειο να σου δινουν ftth και να δινουν ταχυτητες kline mine

Black3539
25-07-20, 00:51
στο θειο μου υποσχεθηκαν 45 mbps ...μου φαινεται αστειο να σου δινουν ftth και να δινουν ταχυτητες kline mine

Η Cosmote?
Στο FTTH τουλάχιστον ειναι γκαραντί η ταχύτητα...

The X
25-07-20, 16:16
vodafone ανω τουμπα

BeyondMAD
26-07-20, 15:19
Προσωπικά θα έλεγα να μη μπλέξετε με vodafone. Είναι ίσως οι χειρότεροι. Τραγικές καταστάσεις.

The X
26-07-20, 16:08
εγω εχω hcn...αλλα τουμπα το εκοψε πλεον η hcn...δεν τους δινουν αδεια σκαψιματος..μονο voda πλεον

BeyondMAD
26-07-20, 16:17
Με ποιά δικαιολογία δεν δίνουν άδεια; Η HCN δεν μπορεί να πάει στην ΕΕΤΤ; Στην ουσία μιλάμε για περιορισμό του ανταγωνισμού.
Η voda θα σας κάνει την υποδομή, όταν τελειώσει θα μπορείτε να κάνετε σύνδεση με τους άλλους 2. Σαν πάροχος δεν αξίζει τα χρήματά σας.

The X
27-07-20, 00:36
που να ξερω εγω...ο θειος μου εχει 12 μηνες που εκανε αιτηση...η γραμμη ειναι 50 μετρα απο το σπιτι του...αλλα ολο του λενε δεν τους εχουν δωσει αδεια για σκαψιμο (ειναι και δημος μεσα και αλλοι)

BeyondMAD
27-07-20, 14:41
Μπορεί να είναι και δικαιολογία τους. Αν δεν τους έδινε ο δήμος θα είχαν πάει στην ΕΕΤΤ. Η HCN πάντως γενικά αργεί πολύ στην επέκταση.

freelove
30-07-20, 15:59
Για όσους έχουν ftth Vodafone ip κάθε πότε αλλάζει??
Σε κάθε router restart??

maarinos
31-07-20, 10:13
Στάνταρντ - συνήθως η ip που δίνει ο πάροχος είναι dynamic, κάθε φορά που θα κλείνει το modem - διακοπές ρεύματος, θα παίρνεις νέα ip διεύθυνση.
Για static ip υπάρχει χρέωση, 7,96 € το μήνα το χρεώνει η vodafone.

versal
20-10-20, 00:33
γεια σας και απο μενα :)
ελπιζω να ρωταω στο σωστο σημειο στο φορουμ, ζητω συγνωμη προκαταβολικα σε αντιθετη περιπτωση

Εντος ολιγων ημερων θα εχω και εγω με την σειρα μου ftth στην vodafone και σκεφτομαι να αγορασω ενα ρουτερ ωστε να το συνδεσω με ενα ethernet πανω στο modem router που θα μου δωσουν το οποιο ηδη υπαρχει σε δωματιο, μετα απο πολυ διαβασμα ειδα πως παιζει μεγαλο ρολο το chipset που χρησιμοποιει ο καθε παροχος και η ερωτηση μου ειναι τι chipset, και ιδανικα τι router θα προτεινατε για τον εν λογω παροχο στην πατρα(δεν ξερω αν παιζει ρολο η τοποθεσια για το chipset που χρησιμοποιουν οι παροχοι) γυρω στα 60-70 ευρω καθως αν μπορει καποιος να μου εξηγησει λιγακι αυτο με τα chipset :hmm:

ευχαριστω

TearDrop
20-10-20, 10:28
Αυτό που λες για το chipset παίζει με το VDSL και αφορά μόνο modem. Για Ftth ότι και να πάρεις θα είναι το ίδιο.

Kostinos
20-10-20, 10:44
Σύμφωνο με τόν παραπάνω χρήστη δέν παίζει ρόλο σε ftth μόνο στο vdsl...
Όσο για το router ανάλογα τη χρήση που το θές/τιμή που μπορείς να διαθέσεις...

versal
20-10-20, 10:58
Για χρηση θα ηθελα Gbit ethernet,dual band (2.4 και 5) καλη εμβελεια, και κυριως κατι το οποιο θα ειναι σταθερο γιατι οσο εχω διαβασει βλεπω πως καποια ρουτερ θελουν επανεκινησεις συχνα και πως χανουν αρκετη ταχυτητα σε σχεση με το μοντεμ που ειναι συνδεδεμενα, οσο για την τιμη γυρω στα 60-70 ευρω

Kostinos
06-02-21, 20:15
100 Gbps Μέ Nokia
https://techblog.gr/internet/nokia-vodafone-epideiknyoyn-to-broadband-ton-100-gbps/

ksman1234
06-02-21, 21:16
100 Gbps Μέ Nokia
https://techblog.gr/internet/nokia-vodafone-epideiknyoyn-to-broadband-ton-100-gbps/

Πιστεύω έχουμε πολύ καιρό να δούμε τεχνολογία pon έως 100 Gpbs.θα έλεγα στην Ελλάδα θα το δούμε σε 10-12 χρόνια. Πιστεύω σε 3-4 χρόνια να δούμε XG-PON που είναι έως 10 Gbps.

Black3539
06-02-21, 23:28
Πάντως για να ενημερώσω το θέμα, κάτι μου είπαν από την Vodafone οτι ίσως ξεκινήσουν να δίνουν FTTH και απο υποδομές αλλωνών κατά το Q3 ,αλλά δύσκολο το κόβω...

BeyondMAD
12-02-21, 16:48
Πιστεύω έχουμε πολύ καιρό να δούμε τεχνολογία pon έως 100 Gpbs.θα έλεγα στην Ελλάδα θα το δούμε σε 10-12 χρόνια. Πιστεύω σε 3-4 χρόνια να δούμε XG-PON που είναι έως 10 Gbps.

Σίγουρα εννοείς πολύ παραπάνω :)

leasedline
12-04-21, 12:41
καλημέρα,

για να μην ανοίξω νέο θέμα γράφω εδώ, καθώς θέλω να ρωτήσω όσους έχουν 100/10 πόση είναι η ταχύτητά τους στο speedtest γιατί μετά από 1-2 μέρες εγκατάστασης έχω πέσει από το 97-100 στο 85-87 περίπου!

netblues
12-04-21, 12:54
Το provisioned και στο ffth ειναι 110/11 που σημαινει οτι τα 100/10 ειναι μετρησιμα με speedtest. Μηπως εχεις βαλει καποιο limiter? κατι για bufferbloat πχ?
Επισης η πιθανοτητα να εχει πηξει η διασυνδεση, ασχετα με την οπτικη υπαρχει ως πιθανοτητα. Δοκιμασε τα χαραματα.

leasedline
12-04-21, 13:20
δεν έχω βάλει limiter και δε νομίζω ότι στη γειτονιά έχει τόσο πολύ κίνηση και το βλέπω μέσα από το μικροτικ ότι δεν αναβαίνει ούτε στιγμιαία πάνω από 97 μάλιστα έχω και screenshot από προχθές που ήμουνα στα 100!
226573

netblues
12-04-21, 13:21
Μπορει απλα να ειναι πηγμενο το backbone παραμεσα.
Δοκιμασε νωρις το πρωι.

leasedline
12-04-21, 18:46
και τώρα:
226574

- - - Updated - - -

εντάξει χτύπησα πάλι κατοστάρια, έβαλα το Η300 πάλι πίσω στη γραμμή όλα πήγαν κανονικά μετά ξαναβάζω το μικροτικ πάλι όλα κανονικά, το μόνο σίγουρ είναι ότι δεν έχει κάτι η γραμμή, ή είχε μπουκώσει το backbone με τα Online μαθήματα ή κάτι ρύθμισα λάθος στο μικροτίκ!

ευχαριστώ για τη βοήθεια!

ditheo
12-04-21, 20:49
Τι έχεις βάλει στο mtu στην pppoe ?

x_undefined
12-04-21, 21:33
Μπορεί να τερματίζει η CPU του MikroTik γιατί τη βλέπω στο 86% στο screenshot.

leasedline
12-04-21, 23:03
Τι έχεις βάλει στο mtu στην pppoe ?

το γνωστό 1492

- - - Updated - - -

226602
ωχ ναι πολύ σωστή η παρατήρησή σου χτυπάει 94%, πάω για νέο ρούτερ; έκανα και αύξηση από 600->700ΜΗΖ

leasedline
18-04-21, 17:42
Απλά γράφω για να πω ότι τελικά εντόπισα προβλήματα στην κάρτα δικτύου που μου δημιουργούσε και προβλήματα ταχύτητας!

nikgr
19-04-21, 00:36
Παντως απαραδεκτη η voda να μην δινει απο ftth καμπινες αλλων παροχων. Σε καταδικαζει στα 30 mbps οταν μπορεις να εχεις 200

terism69
19-04-21, 09:39
Κάνεις υπομονή μέχρι να λήξει το συμβόλαιο που έχεις με την Vodafone δεν ξέρω αν μπορείς να το σπάσεις από τώρα χωρίς ποινή και πας σε παροχο που δίνει ftth όταν αρχίσει η Vodafone να χάνει συνδρομητές θα δεις πως θα αρχίσει να δίνει ftth και από καμπινες άλλων παροχων τιμωρία θέλουν οι παροχοι για να ξεκαβαλήσουν το καλαμι

DetomasoGR
21-04-21, 16:41
Καλησπέρα. Στο διπλανό χωριο/κωμόπολη έχει διαθεσιμότητα ftth από vodafone δεν ξέρω όμως αν έχει δικιά της καμπινα η αλλού παρόχου η μάλλον από ΟΤΕ..

Στην περιοχή μου μόνο adsl 24 από vodafone.. και από OTE έχει και vdsl..
Γίνεται να τους επιμείνω να μου δώσουν vdsl από καμπινα αλλού παρόχου??

Δεν βλέπω να έχουν σχέδια για την περιοχή μου για αναβάθμιση σε FTTH η vdsl και είναι λυπηρό .. παρόλο φαντάζομαι έχουν αρκετούς συνδρομητές στην περιοχή που έχουν vodafone..δεν τα βλέπουν αυτά τα στατιστικά..

Iris07
13-05-21, 14:34
H Vodafone ξεκινάει νέο project μετατροπής του VDSL σε FTTH!

https://www.adslgr.com/forum/threads/1195168-Vodafone-Business-%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%A5%CE%96%CE%95%CE%A5%CE%9E%CE%99%CE%A3-%CE%99%CE%99-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-51-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E?p=7032812#post7032812

Iris07
18-05-21, 21:06
Σας φέρνω ακόμη ένα νέο! :cool:

Όπως φαίνεται η Vodafone ξεκινάει πιο εντατικά τις εργασίες για συνδέσεις FTTH κοντά στα A/K!
(έως τα 550 μέτρα)

Ένας τομέας που η Cosmote είναι πολύ μπροστά..
και η Wind πολύ πίσω.. :cool:

Πηγή:

Επιταχύνουν οι επενδύσεις για τις οπτικές ίνες
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2079073/epitahynoyn-oi-ependyseis-gia-tis-optikes-ines.html

Κοζανίτης
18-05-21, 22:35
Αυτό για εκεί που είχε αναλάβει τα έργα για FTTC ή και για άλλες περιοχές;

globalnoise
19-05-21, 00:15
Στο άρθρο φαίνεται να δηλώνουν για μετατροπή των FTTC σε FTTH :clap:

Ωστόσο και γύρω από το Α/Κ, δεν μπορεί να μην δημιουργήσουν FTTH δίκτυο.

Iris07
19-05-21, 00:26
Εννοείτε στις περιοχές που είχε αναλάβει η Vodafone..

Black3539
19-05-21, 00:40
Σας φέρνω ακόμη ένα νέο! :cool:

Όπως φαίνεται η Vodafone ξεκινάει πιο εντατικά τις εργασίες για συνδέσεις FTTH κοντά στα A/K!
(έως τα 550 μέτρα)

Ένας τομέας που η Cosmote είναι πολύ μπροστά..
και η Wind πολύ πίσω.. :cool:

Πηγή:

Επιταχύνουν οι επενδύσεις για τις οπτικές ίνες
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2079073/epitahynoyn-oi-ependyseis-gia-tis-optikes-ines.html

Δεν είναι άσχημο και αυτό, αλλά για το πότε η Vodafone θα ξεκινήσει να συνεργάζεται με τους άλλους 2 και να βάζει συνδέσεις στις δικές τους εγκαταστάσεις ακόμα δεν έχει ανακοινώσει... Κάτι για καλοκαίρι είχε ακουστεί αλλά ακόμα περιμένουμε... Να είναι η ίνα μέσα στο σπίτι και να μην μπορείς να βάλεις, δεν το εύχομαι σε κανένα :p

terism69
03-08-21, 10:59
Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι καποιοι είναι για γέλια και τι θέλω να πω σε περιοχές όπου υπάρχει διαθεσιμότητα για ftth δεν δίνουν όλοι οι παροχοι υπηρεσίες πχ εδώ στα στα Χανιά και όπου υπάρχει υποδομή δίνουν μόνο η cosmote και η wind η vodafone δεν δίνει φαντάζομαι για τους δικούς στης λόγους το αστείο τώρα είναι η ίδια η vodafone που δεν δίνει ftth η ίδια στο κατάστημα που έχει έχει βάλει ftth αναρωτιέμαι άραγε από ποιον παροχο έχει υπηρεσίες από την cosmote η από τη wind άραγε τον συνδρομητή της
η vodafone που θέλει να βάλει ftth και δεν μπορει να του το παρέχει θα τον αφήσει να φύγει και να πάει σε άλλον παροχο χωρίς να τον απειλή με τέλος πρόωρης διακοπής φαντάζομαι ότι πριν βάλουν οπτικη ινα στο κατάστημα τους θα είχαν υπηρεσίες από το δικό τους δίκτυο πλήρωσε το κατάστημα vodafone στην vodafone τέλος διακοπής συμβολαίου

globalnoise
03-08-21, 13:31
Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι καποιοι είναι για γέλια και τι θέλω να πω σε περιοχές όπου υπάρχει διαθεσιμότητα για ftth δεν δίνουν όλοι οι παροχοι υπηρεσίες πχ εδώ στα στα Χανιά και όπου υπάρχει υποδομή δίνουν μόνο η cosmote και η wind η vodafone δεν δίνει φαντάζομαι για τους δικούς στης λόγους το αστείο τώρα είναι η ίδια η vodafone που δεν δίνει ftth η ίδια στο κατάστημα που έχει έχει βάλει ftth αναρωτιέμαι άραγε από ποιον παροχο έχει υπηρεσίες από την cosmote η από τη wind άραγε τον συνδρομητή της
η vodafone που θέλει να βάλει ftth και δεν μπορει να του το παρέχει θα τον αφήσει να φύγει και να πάει σε άλλον παροχο χωρίς να τον απειλή με τέλος πρόωρης διακοπής φαντάζομαι ότι πριν βάλουν οπτικη ινα στο κατάστημα τους θα είχαν υπηρεσίες από το δικό τους δίκτυο πλήρωσε το κατάστημα vodafone στην vodafone τέλος διακοπής συμβολαίου

Για ποιον λόγο να μην πληρώσεις τέλος πρόωρης διακοπής, από την στιγμή που θα κάνεις πρόωρη διακοπή;

Επειδή δεν σου παρέχει (για τους δικούς της λόγους) FTTH? Λέει κάτι τέτοιο σε αυτά που υπέγραψες;

Επίσης με πήραν τηλέφωνο τα σημεία στίξης, σε ψάχνουν για τέλος πρόωρης διακοπής και αυτά

terism69
03-08-21, 14:46
Μπορείς να εγγυηθείς σε κάποιο, που έχει συμβόλαιο και που θέλει πχ το συμβόλαιο να λήξει 12 μήνες , και θέλει να βάλει οπτική ίνα στο σπίτι του , και η Vodafone και η κάθε Vodafone τον έχει δεμένο με συμβόλαιο, και δεν μπορεί η δεν θέλει να του δώσει υπηρεσίες ftth, αν θα μπορει σε 1-2 χρόνια να κάνει χρήση του κουπονιού και της έκπτωσης που παρέχει αυτό,( άμα γραφώ από το κινητό τα ξεχνάω …..) βρε μήπως δουλεύεις την vofafome και σου πρόσβαλα την εταιρία.

x_undefined
03-08-21, 15:29
Ίσα ίσα, αν δεις σε άλλο topic, δεν λέει και τα καλύτερα για την Vodafone, άλλος είναι ο οπαδός της εδώ μέσα. Ωστόσο, σε αυτό που σου είπε έχει απόλυτο δίκιο. Το συμβόλαιο που υπέγραψες δεν αναφέρει τίποτα για υποχρέωση παροχής FTTH.

terism69
03-08-21, 15:48
Δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο , και ελπίζω να μη παρεξηγήθηκε απλα είναι λιγο αδικο να μπορεις , να κανεις αναβάθμιση στην γραμμή σου και παροχος σου να σε έχει δεμένο

dalex
11-08-21, 16:52
Εχει βαλει κανεις αυτο το 10/100 με τα 29.90 (ή και 20/200) να μας πει τι εξοπλισμο δινουν, τι προσβαση εχεις στο router (port forwarding, dmz, ...), κλπ. ;

Το μονο που εμαθα απο τον πωλητη ειναι οτι ΔΕΝ δινουν τα στοιχεια προσβασης για το τηλεφωνο (voip), οποτε δεν μπορεις να εχεις το δικο σου κεντρακι.

leasedline
11-08-21, 17:21
Εχει βαλει κανεις αυτο το 10/100 με τα 29.90 (ή και 20/200) να μας πει τι εξοπλισμο δινουν, τι προσβαση εχεις στο router (port forwarding, dmz, ...), κλπ. ;

Το μονο που εμαθα απο τον πωλητη ειναι οτι ΔΕΝ δινουν τα στοιχεια προσβασης για το τηλεφωνο (voip), οποτε δεν μπορεις να εχεις το δικο σου κεντρακι.

H300s με DMZ αν σε ενδιαφέρει και για το τελευταίο που λες δεν δίνουν κωδικούς αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, θα βρεις πολλή πληροφορία στο φόρουμ.

Black3539
25-08-21, 12:34
Μπορούμε άραγε να φύγουμε αζημίως από την Vodafone αν δεν μας καλύπτει σε FTTH; Όπως είναι για παράδειγμα σε βλάβη, ή όχι μιας και σου λέει ότι τουλάχιστον έχεις έστω και 1 Mbps;:hmm:
Γιατί έχει καταντήσει λίγο αηδία το όλο θέμα, και στην ΤΥ κάνουν λες και ζούμε στο 80' και λένε δεν "έχουν βάλει ακόμα γραμμές στην περιοχή" όπως ακούγαμε απο τον ΟΤΕ κάποτε, ενώ οι άλλοι δύο πάροχοι δίνουν κανονικά

x_undefined
25-08-21, 12:44
Το συμβόλαιό σου τι λέει;

@ ADSLgr.com All rights reserved.