Επιστροφή στο Forum : F1 και σχετικά θέματα.
Αν όπως αχνοφαίνεται η RB έχει τη δυνατότητα να πάρει νίκη στα ίσια και όχι ας πούμε μόνο όταν σπάει η Mercedes, θα έχει ενδιαφέρον το πράγμα φέτος.
Για το WCC είναι σχεδόν σίγουρο!
Το ότι μία ομάδα από ικανότητα αλλά και κυρίως μέσα πολιτικά καταφέρνει να μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια των άλλων ομάδων για μένα.
Δεν έγραψα αυτό. Ειδικά η rb κατάφερε να εξαγριώσει και να γελοιοποιήσει αν θες
Weber, Ricardo, Gasly, Albon
Οι πρώτοι δύο ήταν μια χαρά. Οι τελευταίοι δύο αδιάφοροι αλλά αναρωτιέμαι αν τους έκαψε η οποία κουλτούρα μέσα στην ομάδα.
Είναι μια προσέγγιση. Ανταγωνισμός μέχρι το κόκκαλο και νοοτροπία live or die κατά στόμα Χόρνερ. Δεν μου αρέσει το πως φαίνεται αυτό προς τα έξω. Η Φεράρι είναι περισσότερο θεατρικό δράμα. Βρίσκω πιο κοντά στην δική μου προτίμηση την Φεράρι σε αυτό το ζήτημα. Κάτι στην RB με εκνευρίζει και ήδη πιστεύω ότι ο Πέρεζ έκανε "λάθος"αν και δεν είχε άλλη επιλογή. Πραγματικά ευχόμαι να είναι αρκετά καλός ώστε να φανεί το γελοίο της rb όπως είχαν κάνει παλιά με Webber και Ricardo. Δύο συμπαθείς οδηγοί που νομίζω ακούνε RB και βγάζουν σπυράκια.Σε κάθε περίπτωση θα φάει τον Πέρεζ η εσωτερική παράγκα.
Συμπερασμα 0 για μενα.
Δεν μπορει 2 εβδομαδες πριν να ηταν στο 1.28.9 και σημερα με το ζορι στο 1.30.9
Κρυφτο κρυφτο κρυφτο!!!!
Δεν ήταν καθόλου καλή η πίστα σήμερα από ότι διαβάζω.
- - - Updated - - -
Πάντως λειώνω στο γέλιο με τα ξένα φόρουμ. Dominance λένε η RedBull κλπ και έχω να τους πω να δουν τα long runs του Hamilton που ήταν 1s πιο γρήγορος.
Μπορεί να πάρει την pole ο max αλλά ο αγώνας είναι των mercedes.
Προσωπικά θέλω δυνατό Σαινθ να πιέζει τον Λεκλερκ. Αν και πιστεύω ότι εχτές στη Ferrari δοκίμαζαν 2 διαφορετικά προγράμματα, αν όντως ισχύει αυτό που λέω, θα φανεί σήμερα στα δοκιμαστικά.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, νομίζω ότι μάλλον θα έχουμε μια ξαναζεσταμενη σούπα σε ότι αφορά το ότι δηλαδή η Merc μάλλον ακόμα διατηρεί πλεονέκτημα (τουλάχιστον σε race pace) αλλά σε αυτό θα κρατήσω μια πισινή για 3 αγώνες μια και αυτός ο αγώνας δε προσφέρεται για συμπεράσματα.
Η rbr προφανώς και είναι δυνατή όπως και περιμένω δυνατή τη mclaren. Δυσάρεστη είδηση προς το παρόν η alpine (τη περίμενα καλυτερη) όπως και η Aston Martin.
Τα υπόλοιπα αναμενόμενα.
Ναι και εγώ περίμενα την Aston Martin δυνατή, αλλά με την Alpine δεν έχω λόγια, μάλλον ο Rici το ήξερε αλλά του χρόνου θα φανεί.
uncle_nontas
27-03-21, 14:50
Συμπερασμα 0 για μενα.
Δεν μπορει 2 εβδομαδες πριν να ηταν στο 1.28.9 και σημερα με το ζορι στο 1.30.9
Κρυφτο κρυφτο κρυφτο!!!!
Αυτό πιστεύω κ εγώ. Νομίζω σήμερα θα μπορούμε να δούμε κάπως την αλήθεια.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την πίστα , αλλά 3 γύρους τώρα, μια φορά δεν την πέτυχε τη στροφή 1 ο Battery Volttas.
@BlueChris το μοτέρ της Φερράρι δεν ακούγεται σα να έχει "σκαλοπάτι" στην καμπύλη ροπής του;
Πολύ ωραία τα δοκιμαστικά και επιτέλους πίεση στη mercedes
Πολύ καλά δείχνει να ξεκινα η Ferrari σε σχέση με περισυ, κρίμα για το Carlos που μάλλον κάτι δε του βγήκε στο τέλος.
Ο Horner πάντως είναι για φάπες και απόλυση, είδατε τον gasly? Τουλάχιστον ο perez όταν νιώσει το μονοθέσιο δεν θα μασήσει στο ότι όλη η RB είναι max και θα το παλέψει, οπως ο Rici.
Η Mercedes όπως το βλέπω θα το μαζέψει το χρόνο που έχασε σε 1-2 αγώνες.
Η Ferrari νιώθω πως έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο αλλά περιμένω να δω αν θα λιώνει λάστιχα σε σχέση με τους άλλους γιατί αυτό είχε ειπωθεί σαν πρόβλημα. Φαίνεται πως έχουν κάνει δουλειά και μας δούλευαν τόσο καιρό.
Μπράβο στον Alonso για την υπερπροσπάθεια και στον Riciardo που πίστα πολύ γρήγορα βρήκε τα πατήματα της mclaren.
Τον Tsunoda περίμενα πιο ψηλά αλλά είναι άπειρος σε τέτοια πίεση.
Ο Horner πάντως είναι για φάπες και απόλυση, είδατε τον gasly? Τουλάχιστον ο perez όταν νιώσει το μονοθέσιο δεν θα μασήσει στο ότι όλη η RB είναι max και θα το παλέψει, οπως ο Rici.
Η Mercedes όπως το βλέπω θα το μαζέψει το χρόνο που έχασε σε 1-2 αγώνες.
Η Ferrari νιώθω πως έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο αλλά περιμένω να δω αν θα λιώνει λάστιχα σε σχέση με τους άλλους γιατί αυτό είχε ειπωθεί σαν πρόβλημα. Φαίνεται πως έχουν κάνει δουλειά και μας δούλευαν τόσο καιρό.
Μπράβο στον Alonso για την υπερπροσπάθεια και στον Riciardo που πίστα πολύ γρήγορα βρήκε τα πατήματα της mclaren.
Τον Tsunoda περίμενα πιο ψηλά αλλά είναι άπειρος σε τέτοια πίεση.
Μακάρι γιατί πολύ ψήνομαι να φανεί αυτό που έγραφα για την RB και τους 2ους οδηγούς. Θέλω ο Περέζ να σκίσει για να αναδείξει πόσο γελοίοι είναι.
Είχα περισσότερες ελπίδες για την ΜακΛάρεν. Μέχρι και η Φεράρι είναι μπροστά :) :)
Εκεί στην τηλεοπτική παραγωγή beta testing κάνουν; Δίπλα στο ονόματα δεν ξεχωρίζει με τίποτα η ομάδα με τα εικονίδια που έχουν διαλέξει.
Μακάρι γιατί πολύ ψήνομαι να φανεί αυτό που έγραφα για την RB και τους 2ους οδηγούς. Θέλω ο Περέζ να σκίσει για να αναδείξει πόσο γελοίοι είναι.
Βασικά αν ο Πέρεζ σκίσει (όχι τον Ver φυσικά, απλά να μην είναι έτη φωτός μακριά και πολύ χαμηλότερα σε τερματισμούς) θα αποδείξει πως οι προγούμενοι δεύτεροι ήταν όντως λίγοι και η ομάδα χρειαζόνταν έναν σαν αυτόν ;)
Βασικά αν ο Πέρεζ σκίσει (όχι τον Ver φυσικά, απλά να μην είναι έτη φωτός μακριά και πολύ χαμηλότερα σε τερματισμούς) θα αποδείξει πως οι προγούμενοι δεύτεροι ήταν όντως λίγοι και η ομάδα χρειαζόνταν έναν σαν αυτόν ;)
Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά; Είχαν καλους δύο οδηγούς και τους εξαγριώσαν.
Ξεχνάτε ότι στην RBR υπάρχει ένα καθίκι που τον λένε Helmut Marko.
- - - Updated - - -
225993
Σύγκριση επιδόσεων με πέρισυ.
Πόσο χάσαν οι ομάδες, δεδομένου ότι με την απώλεια downforce, τα μονοθέσια by definition είναι πιο αργά.
Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά; Είχαν καλους δύο οδηγούς και τους εξαγριώσαν.
Εγώ νομίζω πως το μοτέρ της Honda δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας με τους άλλους. Αν δείτε τα onboard μεταξύ του Verstapen και του Perez, είναι εμφανές πως του Perez κάτι του λείπει. Η αίσθηση μου είναι πως το έχουν λίγο πιο κάτω και πως θα είναι πιο δυνατός μια ο ένας και μια ο άλλος αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Θα φανεί όπως όλα μετά από κάποιους αγώνες.
Εγώ νομίζω πως το μοτέρ της Honda δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας με τους άλλους. Αν δείτε τα onboard μεταξύ του Verstapen και του Perez, είναι εμφανές πως του Perez κάτι του λείπει. Η αίσθηση μου είναι πως το έχουν λίγο πιο κάτω και πως θα είναι πιο δυνατός μια ο ένας και μια ο άλλος αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Θα φανεί όπως όλα μετά από κάποιους αγώνες.
Δεν το αποκλείω. Επίσης πιθανό είναι απλά να έκανε λάθος ο Perez. Είναι απλά αρχή.
Δε θα βγαλουμε συμπερασματα απο τον 1ο αγωνα...Εδω ο Στρολλ μπηκε q3 και ο Φεττελ ο 4ακις σχεδον τελευταιος:rofl:
Ο Αλονσο με απουσια 2 χρονων+ εκανε παπαδες με ενα δυσκολο μονοθεσιο....
Ο ΜΑΞ δειχνει παντως να ειναι σε αλλο επιπεδο...
- - - Updated - - -
https://twitter.com/andrewbensonf1/status/1376150762112303112
:rofl:
Τραγικά λάθη από την RB...
1ον αργούν να τον βγάλουν στο 1ο πιτ... οκ λέω πάει για ένα πιτ .. τελικά τον βγάζουν και έχει χάσει 8-9 sec...
2ον του βάζουν medium αντί για hard... ότι νάναι.. θα βάλει hard λοιπόν μετά (δεν έχει 2ο σετ medium) οπότε check mate από την Mercedes και μπράβο τους θα πω αλλά δεν έκαναν κάτι τρομερό... όταν είναι βαρύ το αμάξι από καύσιμα δεν του βάζεις μαλακά λάστιχα γιατί τα σκίζεις... τεσπα τι ξέρω γω...
uncle_nontas
28-03-21, 19:42
Αν δεν φάει 5sec ο χαμ σήμερα μιλάμε για σκάνδαλο.-
Ντροπή η νίκη σήμερα . Ο ένας μπορεί να βγαίνει έξω ο άλλος όχι
Οκ δώρο στη Mercedes αλλά μπράβο στον Ham που άντεξε. Πολύ ωραίος αγώνας και μακάρι να πάει έτσι όλη η χρονιά.
Ο Max είχε δίκιο... αν ΔΕΝ έδινε τη θέση πίσω θα είχε εξαφανιστεί μπροστά και 5 sec είναι το penalty όταν βγαίνεις εκτός πίστας αλλά μπράβο και σε αυτόν και στην RB που έδωσαν τη θέση αμέσως.
Ο Perez οδηγός του αγώνα για μένα... αυτό έλειπε από την RB, ένας οδηγός να δίνει το maximum .... όσο για τη Ferrari δεν την περίμενα τόσο καλή σήμερα.
Η Mclaren πολύ καλή επίσης....
Το ευχαριστήθηκα παίδες.. καλή αρχή κάναμε σήμερα.
- - - Updated - - -
Ντροπή η νίκη σήμερα . Ο ένας μπορεί να βγαίνει έξω ο άλλος όχι
Το θέμα είναι πως μόλις είπαν του Ham σταμάτα το το σταμάτησε. Επίσης η RB ήταν αυτή που είπε στους αγωνοδίκες για το ότι ο HAM έβγαινε συνέχεια στην 4 οπότε ήταν dejavu μετά αυτό που έπαθε ο MAX.
O αγώνας χάθηκε στα πιτστοπ... ούτε η Ferrari δεν θα τα έκανε έτσι όπως τα έκανε η RB σήμερα... ελπίζω να βάλουν μυαλό γιατί το να έχεις καλό μονοθέσιο δεν φτάνει για να κερδίζεις αγώνες και πρωταθλήματα.
Έπρεπε να το πει η RB στους κριτές; γιατί είναι εκεί τοτε;
uncle_nontas
28-03-21, 19:55
Έπρεπε να το πει η RB στους κριτές; γιατί είναι εκεί τοτε;
Αυτό....
Δε πειράζει, όποιος είχε τη παραμικρή αμφιβολία ότι ο Τοτο έχει επιρροή στη FIA τώρα ας σταματήσει να μιλάει.
Σε ότι αφορά τη νίκη της Merc , οκ σπάστηκα γιατί θα ήθελα να περάσει τον SiR δεύτερη φορά και δε βγήκε, αλλά κάτι μου λέει θα δούμε και άλλα.
Ας πανηγυρίσει λοιπόν ο lewis. Δεν βλέπω να έχει πολλές ευκαιρίες αν το πάει έτσι.
Σε ότι αφορά την Ferrari, ξεκινά από καλύτερη θέση σε σχέση με περισυ. Καλό αυτό.
- - - Updated - - -
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3897166587008501&id=700161536706627
O Χαμιλτον το παρακανε στην στροφη 4.
Ο Μαξ επρεπε να μην δωσει την θεση και να ελεγε οτι τον εσπρωξε εκτος. Και μαζι με τα δεδομενα το τι εκανε ο Χαμ, να μην τον τιμωρουσαν.
Αλλα και να τον τιμωρουσαν θα ηταν πιο πικρη η γευση της νικης του αλλου.
Αλπιν 8ο μονοθεσιο μπροστα απο Χαας και Γουιλιαμς...Α ρε Ναντο παλι εμπλεξες..
Φεττελ σταθερη αξια:cool:
πολύ ωραίος ο αγώνας εχθές επιτέλους υπήρχε αγωνία και δεν αναφέρομαι μόνο στο τέλος.
Το grid έχει οδηγούς που πραγματικά από τον καθένα σχεδόν μπορείς να περιμένεις κάτι ωραίο φέτος, είτε γιατί μαζεύτηκαν αρκετοί πρώην πρωταθλητές, είτε γιατί οι νέοι οδηγοί το έχουν.
Όσο αφορά το τέλος είναι άλλο πράγμα για εμένα να προσπερνάς εκτός πίστας και άλλο πράγμα να βγαίνεις εκτός ορίων.
Θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ο ham σίγουρα μετά τις τόσες φορές που το έκανε αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό που έγινε στο Ver ήταν άδικο.
Ήταν λάθος της στρατηγικής για ακόμα μια φορά από μέρους τις rb.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί 9/10 φορές η στρατηγική της mercedes όσο αφορά τον Ham τον βγάζει πάντα μπροστά ενώ κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, ούτε καν στον bottas δεν ισχύει αυτό.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί 9/10 φορές η στρατηγική της mercedes όσο αφορά τον Ham τον βγάζει πάντα μπροστά ενώ κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, ούτε καν στον bottas δεν ισχύει αυτό.
Ο 1ος οδηγός μετά το Qualify έχει πάντα τις καλύτερες επιλογές στο θέμα των pits κλπ. Το qual position είναι σημαντικό για πολλούς παράγοντες στη λειτουργία της ομάδας η οποία πάντα προσπαθεί για το μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
Ο Ham έβγαινε έξω καμιά 30αριά φορές συνεχόμενες όσο τον κυνηγούσε ο Ver, δεν έπρεπε να πουν τίποτα από την RB και απλά να περάσουν από το... χωράφι. Ας τους τιμωρούσαν μετά, πάλι 2οι θα έβγαιναν και θα τους έκαναν και ρόμπα. Πλέον με το onboard που προσφέρει το F1TV και ο απλός θεατής μπορεί να δει τι παίζει και ας μην τα δείχνουν/τονίζουν στην περιγραφή.
Θα έλεγα γιατί όσο κράξιμο και να τρώει για τις vegan μπούκλες μπορεί και δίνει κάτι παραπάνω από τον "απλό" οδηγό F1, κάνει τη στρατηγική να δουλεύει όταν χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να πετύχει. Πράγμα που δεν μπορούν να περιμένουν από τον Botas για παράδειγμα, όταν λένε στον Ham πίεσε τώρα το βλέπεις, πάει πιο γρήγορα (και ας λέει ότι δεν μπορεί περισσότερο).
Πάντως μετά από τόσα χρόνια με τους ίδιους κινητήρες και με κανονισμούς προσανατολισμένους να κόψουν τα πλεονεκτήματα της Mercedes (rake) ακόμα μπορεί να κερδίζει, ε δε μπορεί κάτι κάνουν καλά.
Οκ δώρο στη Mercedes αλλά μπράβο στον Ham που άντεξε. Πολύ ωραίος αγώνας και μακάρι να πάει έτσι όλη η χρονιά.
Ο Max είχε δίκιο... αν ΔΕΝ έδινε τη θέση πίσω θα είχε εξαφανιστεί μπροστά και 5 sec είναι το penalty όταν βγαίνεις εκτός πίστας αλλά μπράβο και σε αυτόν και στην RB που έδωσαν τη θέση αμέσως.
Ο Perez οδηγός του αγώνα για μένα... αυτό έλειπε από την RB, ένας οδηγός να δίνει το maximum .... όσο για τη Ferrari δεν την περίμενα τόσο καλή σήμερα.
Η Mclaren πολύ καλή επίσης....
Το ευχαριστήθηκα παίδες.. καλή αρχή κάναμε σήμερα.
- - - Updated - - -
Το θέμα είναι πως μόλις είπαν του Ham σταμάτα το το σταμάτησε. Επίσης η RB ήταν αυτή που είπε στους αγωνοδίκες για το ότι ο HAM έβγαινε συνέχεια στην 4 οπότε ήταν dejavu μετά αυτό που έπαθε ο MAX.
O αγώνας χάθηκε στα πιτστοπ... ούτε η Ferrari δεν θα τα έκανε έτσι όπως τα έκανε η RB σήμερα... ελπίζω να βάλουν μυαλό γιατί το να έχεις καλό μονοθέσιο δεν φτάνει για να κερδίζεις αγώνες και πρωταθλήματα.
το σταματησε μετα απο 29 φορες περιπου 6 δευτερα κερδος πηρε
https://streamable.com/tl50nv?fbclid=IwAR13Wmsw_PRV68gurDj-el5sMy4Q13qfh4A58h2GAwSjNtKqKWdyvZgKP1c
το σταματησε μετα απο 29 φορες περιπου 6 δευτερα κερδος πηρε
https://streamable.com/tl50nv?fbclid=IwAR13Wmsw_PRV68gurDj-el5sMy4Q13qfh4A58h2GAwSjNtKqKWdyvZgKP1c
άποψη μου έπρεπε να αφήσει η rb τον ver στην πρώτη θέση. Ώστε να έρθει η FIA στην δύσκολη θέση του τι θα κάνει.
Είμαι πολύ περίεργος για το τι απόφαση θα έπαιρναν.
άποψη μου έπρεπε να αφήσει η rb τον ver στην πρώτη θέση. Ώστε να έρθει η FIA στην δύσκολη θέση του τι θα κάνει.
Είμαι πολύ περίεργος για το τι απόφαση θα έπαιρναν.
Ακριβώς αυτό.
Το είπα και πριν. Για μένα αποτελεί σκάνδαλο ολκής ότι 29 (εικοσι και εννιά) φορές παραβιάστηκε το συγκεκριμένο, δεν άνοιξε μύτη, έπρεπε να πάει και να διαμαρτυρηθεί η RBR για να σταματήσουν, μιλάμε για 6 (!) seconds κέρδος.
Ας καταλάβουμε τι σημαίνουν τα παραπάνω. Και όχι, διαφωνώ, δεν "αντεξε" ο Hamilton, με αυτούς τους όρους απλά ΕΚΛΕΨΕ.
επίσης μια απορία όσο αφορά την "δικαιολογία" του χαμιλτον που και καλά δεν ήξερε ότι δεν έχει όρια η στροφή.
Υπάρχουν στροφές που πραγματικά δεν έχουν όρια? Δηλαδή μπορεί το αμάξι να βγαίνει εκτός πίστας και κερμπ τελείως και δεν υπάρχει θέμα?
Όσο αφορά το τέλος είναι άλλο πράγμα για εμένα να προσπερνάς εκτός πίστας και άλλο πράγμα να βγαίνεις εκτός ορίων.
Θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ο ham σίγουρα μετά τις τόσες φορές που το έκανε αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό που έγινε στο Ver ήταν άδικο.
Σωστός για το οτι είναι διαφορετικο το να προσπερνάς εκτός πίστας και το να βγαίνεις εκτός ορίων. Κάτι τόσο απλό δεν μπορούν να το καταλάβουν και άτομα που βλέπουν χρόνια Φ1, είναι απλά θεατές...
Τιμωρία δεν μπορούσε να φαει ο Μαξ και ο Χαμιλτον που έβγαιναν εκτός, γιατί μέχρι τότε επιτρεπόταν.
επίσης μια απορία όσο αφορά την "δικαιολογία" του χαμιλτον που και καλά δεν ήξερε ότι δεν έχει όρια η στροφή.
Υπάρχουν στροφές που πραγματικά δεν έχουν όρια? Δηλαδή μπορεί το αμάξι να βγαίνει εκτός πίστας και κερμπ τελείως και δεν υπάρχει θέμα?
Οι οδηγοί ήξεραν από την Παρασκευή οτι δεν θα γίνονται monitor τα track limits στην στροφή 4.
Το περίεργο είναι ότι άλλαξε η οδηγία στην μέση του αγώνα μετά από ερώτηση της RB στον race director και έτσι ο Μαξ, ο Leclerc, ο Χάμιλτον και οι υπόλοιποι αναγκαστηκαν να σταματήσουν να κανουν αύτο που μέχρι τότε επιτρεπόταν.
Leclerc confirms drivers were told there would be no penalty for going off the circuit at turn (https://www.reddit.com/r/formula1/comments/mf5qq9/leclerc_confirms_drivers_were_told_there_would_be/)
https://www.youtube.com/watch?v=3RlPE7Ej0V8
Different track limits rules for qualifying and race in Bahrain (https://www.racefans.net/2021/03/26/different-track-limits-rules-for-qualifying-and-race-in-bahrain/)
However during the race drivers have been told “the track limits at the exit of turn four will not be monitored with regard to setting a lap time, as the defining limits are the artificial grass and the gravel trap in that location.”
Σωστός για το οτι είναι διαφορετικο το να προσπερνάς εκτός πίστας και το να βγαίνεις εκτός ορίων. Κάτι τόσο απλό δεν μπορούν να το καταλάβουν και άτομα που βλέπουν χρόνια Φ1, είναι απλά θεατές...
Τιμωρία δεν μπορούσε να φαει ο Μαξ και ο Χαμιλτον που έβγαιναν εκτός, γιατί μέχρι τότε επιτρεπόταν.
Οι οδηγοί ήξεραν από την Παρασκευή οτι δεν θα γίνονται monitor τα track limits στην στροφή 4.
Το περίεργο είναι ότι άλλαξε η οδηγία στην μέση του αγώνα μετά από ερώτηση της RB στον race director και έτσι ο Μαξ, ο Leclerc, ο Χάμιλτον και οι υπόλοιποι αναγκαστηκαν να σταματήσουν να κανουν αύτο που μέχρι τότε επιτρεπόταν.
Leclerc confirms drivers were told there would be no penalty for going off the circuit at turn (https://www.reddit.com/r/formula1/comments/mf5qq9/leclerc_confirms_drivers_were_told_there_would_be/)
Different track limits rules for qualifying and race in Bahrain (https://www.racefans.net/2021/03/26/different-track-limits-rules-for-qualifying-and-race-in-bahrain/)
ο μαξ ηταν ηδη σχεδον μισο αμαξι μπροστα οταν βγηκε εξω οτι και να εκανε ο χαμιλτον δεν θα μπορουσε να τον προσπερασει ξανα
ο μαξ ηταν ηδη σχεδον μισο αμαξι μπροστα οταν βγηκε εξω οτι και να εκανε ο χαμιλτον δεν θα μπορουσε να τον προσπερασει ξανα
Δεκτό οτι ειναι τελείως διαφορετικά συμβάντα η προσπέραση εκτός πίστας με το να βγαίνεις εκτός ορίων και δεν θα έπρεπε να συγκρίνονται.
Πάμε τώρα στην προσπέραση:
Λες ότι ο Μαξ ολοκλήρωσε την προσπέραση του εκτός πίστας("ηδη σχεδον μισο αμαξι μπροστα οταν βγηκε εξω").
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τιμωρήθηκε, έπρεπε να την είχε ολοκληρώσει εντός πίστας.
Buxton
To be clear on the issue of running over the white lines... it’s not about Max’s pass. It occurred off track. It doesn’t count.
It’s about the almost 30 occasions on which Lewis did the same when alone. Each occurrence was arguably an advantage. Which lasted.
The argument, to which I subscribe, is you cannot call one permissible and the other not. If you’re allowed to run there alone it’s part of the track and you can pass there. If you can’t pass there it’s not part of the track and driving on it should be penalised at all times.
That is why, to my mind, you cannot allow differing rules pertaining to track limits, based in nuance and perceptible grey areas.
Black and white. Right and wrong.
Four wheels over.
Απλα και ωραια
Νομίζω το είπα και χτες.. όλο το λάθος ήταν της RB ... σε όλους τους τομείς.. σε στρατηγική κυρίως αλλά και στο πως χειρίστηκαν το θέμα με την στροφή 4. Δεν έπρεπε να πούνε κιχ για το τι έκανε ο Hamilton, ούτως ή άλλως τον έφτανε ο Max οπότε ποιο το νόημα? αν δεν είχαν μιλήσει, ο Τοτός δεν θα πέρναγε το δικό του. Πλάκα πλάκα ο Τοτός πρέπει να έχει κουμπάκι που μιλάει με το προσωπικό κινητό όλων στη FIA.
Τεσπα.. θα δούμε στους επόμενους αγώνες και αν επαναληφθεί η ίδια καλή εικόνα της RB εεε θα δούμε τον Sir Γκρίνια σε νέες περιπέτειες
Buxton
Απλα και ωραια
Πιο απλά δε μπορεί να το πει κάποιος.
Δεκτό οτι ειναι τελείως διαφορετικά συμβάντα η προσπέραση εκτός πίστας με το να βγαίνεις εκτός ορίων και δεν θα έπρεπε να συγκρίνονται.
Πάμε τώρα στην προσπέραση:
Λες ότι ο Μαξ ολοκλήρωσε την προσπέραση του εκτός πίστας("ηδη σχεδον μισο αμαξι μπροστα οταν βγηκε εξω").
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τιμωρήθηκε, έπρεπε να την είχε ολοκληρώσει εντός πίστας.
οχι λεω οτι ηταν ΗΔΗ μπροστα μισο αμαξι πριν βγει
https://www.youtube.com/watch?v=1Cgr3JEZQnM
οχι λεω οτι ηταν ΗΔΗ μπροστα μισο αμαξι πριν βγει
Ακριβώς, όπως λες ήταν μισό άμαξι μπροστά, δεν είχε ολοκληρώσει την προσπέραση.
Ότι η προσπέραση δεν ήταν νόμιμη, είναι κάτι που παραδέχθηκε και ο Horner και ο Max.
https://www.motorsport.com/f1/news/horner-verstappen-hamilton-repass-bahrain/5960148/
"It was frustrating and Lewis had just enough to retain his position to the end of the race but look, there's no guarantee we could have gotten the five seconds if that had been the penalty. So he did the right thing."
"Obviously, we managed to get the pass done at one stage and got wide at Turn 4. Max was very sporting, he gave it back immediately.
https://www.miltonkeynes.co.uk/sport/other-sport/verstappens-tyres-took-a-hit-when-he-ran-wide-passing-hamilton-3181913
"As soon as I got close enough to Lewis I had one shot and I just went outside of the track at Turn 4 so I gave the position back, but by then my tyres weren’t in a good state anymore to put the pressure on."
Ακριβως, οπως λες ηταν μισο αμαξι μπροστα, δεν ειχε ολοκληρωσει την προσπεραση.
Οτι η προσπεραση δεν ηταν νομιμη, ειναι κατι που παραδεχθηκε και ο Horner και ο Max.
https://www.motorsport.com/f1/news/horner-verstappen-hamilton-repass-bahrain/5960148/
"It was frustrating and Lewis had just enough to retain his position to the end of the race but look, there's no guarantee we could have gotten the five seconds if that had been the penalty. So he did the right thing."
"Obviously, we managed to get the pass done at one stage and got wide at Turn 4. Max was very sporting, he gave it back immediately.
https://www.miltonkeynes.co.uk/sport/other-sport/verstappens-tyres-took-a-hit-when-he-ran-wide-passing-hamilton-3181913
"As soon as I got close enough to Lewis I had one shot and I just went outside of the track at Turn 4 so I gave the position back, but by then my tyres weren’t in a good state anymore to put the pressure on."
Ξαναδές την προσπέραση. Ο Μαξ είναι ποιο μπροστά ΠΡΙΝ την 4 και από επιλογή του Hamilton τον έστειλε εκτός (καλά έκανε), τι έπρεπε να κάνει? να τραβήξει χειρόφρενο για να περάσει ο Hamilton ενώ ήταν ήδη ποιο μπροστά?
Εγώ προσωπικά έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τη φάση. Από τη μια λέω αμαν επιτέλους έχουμε μάχη και από την άλλη λέω .. οκ δεν περνάμε και εκτός πίστας.... χωράει πολύ συζήτηση το θέμα αλλά για μένα η FIA τον έπαιξε και συγνώμη για την έκφραση. Τι πάει να πει ΔΕΝ βγαίνετε στο Qual αλλά βγαίνετε στον αγώνα στην 4? τι ηλιθιότητα είναι αυτή? Τέλος πια.. η άσπρη γραμμή είναι το όριο πίστας και όποιος βγαίνει πάνω από 2 φορές τρώει 5 sec.
Με τις ηλίθιες πίστες του πανηλίθιου Tilke που κατέστρεψε την F1 από τότε που τον πήραν τον παπάρα. Δηλαδή τώρα η F1 που τα kurb είναι flat είναι ποιο ασφαλής? όχι για μένα γιατί πάνε με πολλά παραπάνω όλοι στις στροφές γιατί ΔΕΝ έχουν κάτι να πάθουν... για να τα δω όλα τα παλικάρια στην Imola? θα πατήσει εκεί κανείς εκτός γραμμής? όχι φυσικά γιατί θα απογειωθούν ...
Ξαναδές την προσπέραση. Ο Μαξ είναι ποιο μπροστά ΠΡΙΝ την 4 και από επιλογή του Hamilton τον έστειλε εκτός (καλά έκανε), τι έπρεπε να κάνει? να τραβήξει χειρόφρενο για να περάσει ο Hamilton ενώ ήταν ήδη ποιο μπροστά?
Έπρεπε να κνει αυτό που είπε ο ίδιος ο Horner: να ολοκληρώσει την προσπέραση χωρίς να βγει εκτός πίστας.
Ότι καθόμαστε και συζητάμε μια φάση που είναι χαρακτηριστική για ποινή και το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Horner, σημαίνει οτι υπάρχει εμπάθεια από κάποιους.
Εγώ προσωπικά έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τη φάση. Από τη μια λέω αμαν επιτέλους έχουμε μάχη και από την άλλη λέω .. οκ δεν περνάμε και εκτός πίστας.... χωράει πολύ συζήτηση το θέμα αλλά για μένα η FIA τον έπαιξε και συγνώμη για την έκφραση. Τι πάει να πει ΔΕΝ βγαίνετε στο Qual αλλά βγαίνετε στον αγώνα στην 4? τι ηλιθιότητα είναι αυτή? Τέλος πια.. η άσπρη γραμμή είναι το όριο πίστας και όποιος βγαίνει πάνω από 2 φορές τρώει 5 sec.
Με τις ηλίθιες πίστες του πανηλίθιου Tilke που κατέστρεψε την F1 από τότε που τον πήραν τον παπάρα. Δηλαδή τώρα η F1 που τα kurb είναι flat είναι ποιο ασφαλής? όχι για μένα γιατί πάνε με πολλά παραπάνω όλοι στις στροφές γιατί ΔΕΝ έχουν κάτι να πάθουν... για να τα δω όλα τα παλικάρια στην Imola? θα πατήσει εκεί κανείς εκτός γραμμής? όχι φυσικά γιατί θα απογειωθούν ...
Απλά ηλιθιότητες της FIA. Καραγκιοζηλικια.
Έπρεπε να κνει αυτό που είπε ο ίδιος ο Horner: να ολοκληρώσει την προσπέραση χωρίς να βγει εκτός πίστας.
Ότι καθόμαστε και συζητάμε μια φάση που είναι χαρακτηριστική για ποινή και το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Horner, σημαίνει οτι υπάρχει εμπάθεια από κάποιους.
Σίγουρα όπως έπρεπε να πάρει και ποινή όμως ο sir vegan που έκλεψε 29 φορες!!!!!. Υπολογίζουν στα ξένα φόρουμ μετρώντας γύρο με και χωρίς κλέψιμο πως κέρδισε 7+ sec, οπότε ναι έχεις απόλυτο δίκιο άρα πάλι ο Μαξ έπρεπε να κερδίσει.
Σίγουρα όπως έπρεπε να πάρει και ποινή όμως ο sir vegan που έκλεψε 29 φορες!!!!!. Υπολογίζουν στα ξένα φόρουμ μετρώντας γύρο με και χωρίς κλέψιμο πως κέρδισε 7+ sec, οπότε ναι έχεις απόλυτο δίκιο άρα πάλι ο Μαξ έπρεπε να κερδίσει.
Όπως είχε πει ο αγωνοδίκης από την Παρασκευή, δεν θα έκαναν monitor τα track limits στην στροφή 4, για αυτό δεν έφαγαν ποινή ο Max, o Leclerc και ο Hamilton και οι υπόλοιποι που έβγαιναν εκτός.
Όταν άλλαξαν στην μέση του αγώνα την οδηγία, όλοι οι παραπάνω συμμορφώθηκαν.
Όπως είχε πει ο αγωνοδίκης από την Παρασκευή, δεν θα έκαναν monitor τα track limits στην στροφή 4, για αυτό δεν έφαγαν ποινή ο Max, o Leclerc και ο Hamilton και οι υπόλοιποι που έβγαιναν εκτός.
Όταν άλλαξαν στην μέση του αγώνα την οδηγία, όλοι οι παραπάνω συμμορφώθηκαν.
Δεν βγήκε σχεδόν ποτέ ο max εκτός πίστας στη 4 μέχρι την προσπέραση στον Hamilton ενώ ο Hamilton είχε βγει 29 φορες.
Είναι ή δεν είναι άδικο ο Hamilton να κερδίζει 7 sec και να μην μιλάει κανείς?
Δεν βγήκε σχεδόν ποτέ ο max εκτός πίστας στη 4 μέχρι την προσπέραση στον Hamilton ενώ ο Hamilton είχε βγει 29 φορες.
Μια χαρά έβγαινε εκτος άσπρης γραμμής ο Μαξ, οχι τοσες πολλες φορες αλλα έβγαινε οσο επιτρεποταν. Το ίδιο έκανε και ο Λεκλερκ και φυσικά και ο Χάμιλτον και άλλοι.
Το θέμα είναι οτι επιτρεπόταν οπως εσύ είπες:
χωράει πολύ συζήτηση το θέμα αλλά για μένα η FIA τον έπαιξε και συγνώμη για την έκφραση. Τι πάει να πει ΔΕΝ βγαίνετε στο Qual αλλά βγαίνετε στον αγώνα στην 4? τι ηλιθιότητα είναι αυτή? Τέλος πια..
Και τους ειχαν πει ότι δεν θα υπήρχε τιμωρία οπως επιβεβαίωσε ο Λεκλερκ.
Στην μέση του αγώνα ήρθε η οδηγία ότι απαγορεύεται.
Και ειναι λογικο στην μεση του αγωνα να αλλαζει μια οδηγια?
Οταν πηγε ο Χορνερ να διαμαρτυρηθει, γιατι δεν του ειπαν
Οχι Κριστιαν επιτρεπεται. Πειτε να το κανει και ο Μαξ. Αλλα ειπαν στον Χαμ να σταματησει να το κανει?
Διακρινω μια συνπεια εδω περα:whistle:
από την στιγμή που είχαν ενημερωθεί το ότι δεν έβγαινε(αν δεν έβγαινε) είναι δικό του θέμα.
Και ειναι λογικο στην μεση του αγωνα να αλλαζει μια οδηγια?
Οταν πηγε ο Χορνερ να διαμαρτυρηθει, γιατι δεν του ειπαν
Οχι Κριστιαν επιτρεπεται. Πειτε να το κανει και ο Μαξ. Αλλα ειπαν στον Χαμ να σταματησει να το κανει?
Διακρινω μια συνπεια εδω περα:whistle:
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει συνωμοσία από πίσω, αυτοί χάνουν εκατομμύρια και δεν έχουν θέμα ή τουλάχιστον δεν το κάνουν, αλλά όχι εμείς πρέπει να πιστεύουμε ότι κάτι τρέχει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει συνωμοσία από πίσω
Ειναι πολλά τα λεφτά.
So simple.
από την στιγμή που είχαν ενημερωθεί το ότι δεν έβγαινε(αν δεν έβγαινε) είναι δικό του θέμα.
Σε μια στιγμή του ειπαν (του Max) να ξεκινήσει να εκμεταλεύεται το turn 4 και φώναζε ότι η ενημέρωση είναι να μην το κάνουν και γιατί το κάνουν στη Mercedes.
Λιγο μετά, κόπηκε στη Mercedes αυτό, με τον Lewis εξαλλο γιατί τους επιτρεπόταν.
Τώρα , το γιατι επιτρεπόταν, αν θα επρεπε ή όχι, από μια στιγμή και έπειτα, η ευθύνη πέφτει καθαρά στο τσιρκο που λέγεται FIA.
Σε ότι με αφορά , είτε qualify είτε race, τα track limits πρέπει να ισχύουν με τον ίδιο τρόπο.
Απλά πράγματα.
Ναι αλλα δεν απαντησεις στην απορια μου.
Γιατι μεσα στον αγωνα αλλαξαν κατι που ειχαν προαποφασισει ?
Γιατι δεν εμειναν στο αρχικο σχεδιο για την στροφη 4?
@ ADSLgr.com All rights reserved.