Επιστροφή στο Forum : Οδηγός πρόσβασης ως root μέσω SSH στο ZXHN H267A V1.0
Καλησπέρα και από εμένα
Παρακάτω θα γράψω μερικές οδηγίες πως να μπείτε ως root μέσω SSH στο ZXHN H267A V1.0 μιας και δεν βρήκα κάτι σχετικό
Εγκατάσταση zte-config-utility
1)git clone https://github.com/mkst/zte-config-utility.git
2) cd zte-config-utility
3) python3 setup.py install --user
Δημιουργία τροποποιημένου config.bin με ανοιχτό SSH
1)κατεβάζουμε το αρχείο config.bin του μόντεμ
2)Το μεταφέρουμε στον φάκελο του zte-config-utlility
3)cd examples
4)python3 decode.py ../config.bin ../config.xml --key '402c38de39bed665'
4)Ανοίγουμε το αρχείο config.xml και αλλάζουμε την τιμή SSH_Enable από 0 σε 1 και κάνουμε save
5)Στην συνέχεια python3 encode.py --key '402c38de39bed665' --signature 'ZXHN H267A V1.0' --version 2 ../config.xml ../configNEW.bin
Κατεβάζουμε το routerpassview και ελέγχουμε το αρχείο configNEW.bin το μόνο που πρέπει να είναι διαφορετικό είναι το SSH_enable να είναι 1
6)Upload του αρχείου configNEW.bin Managemnt-Diagnosis --> System managment --> User Configuration managment -->Restore Configuration
Σύνδεση με Shh
1)Κατεβάζουμε το Putty η BitVise
2) IP --> 192.168.2.1 Port--> 22 Username--> root Password --> 2?w{(h:^6gr7yA)5
Στην συνέχεια θα μας ζητήσει username και password
Γράφουμε admin και κωδικός public
Μετά γράφουμε enable και θα μας ζητήσει ξανα κωδικό αυτή την φορά γράφουμε zte
Στην συνέχεια γράφουμε shell
217366217367217368217369
1000 ευχαριστώ! Δούλεψε άψογα! :oneup:
Edit: Αν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσουμε και το SNMP θα ήταν ακόμα καλύτερα :lol:
Να σαι καλα φιλε . Οσο για το SNMP θα το κοιτάξω και θα σου πω
Εμένα δεν έπαιξε ούτε το zte-config-utility ούτε το routerpassview.
Έκανα nmap και είδα οτι η πόρτα ήταν ανοιχτή
και μπήκα με ssh admin@192.168.1.1
κωδικός του admin
μετά username πάλι "admin" και κωδικός "public"
μετά enable και κωδικός "zte"
οι κωδικοί λογικά είναι στο /etc/shadow
229208
ναι πολύ σωστά οι κωδικού είναι στο /etc/shadow
- - - Updated - - -
Αν παρατηρήσεις στο αρχειο /etc/passwd ο χρηστης root εχει μετανομαστει σε Whxzcljlcyh267
Whxzcljlcyh267:x:0:0:root:/root:/bin/sh
bin:x:1:1:bin:/bin:/sbin/nologin
daemon:x:2:2:daemon:/sbin:/sbin/nologin
adm:x:3:4:adm:/var/adm:/sbin/nologin
lp:x:4:7:lp:/var/spool/lpd:/sbin/nologin
sync:x:5:0:sync:/sbin:/bin/sync
shutdown:x:6:0:shutdown:/sbin:/sbin/shutdown
halt:x:7:0:halt:/sbin:/sbin/halt
uucp:x:10:14:uucp:/var/spool/uucp:/sbin/nologin
ftp:x:14:50:FTP User:/var/ftp:/sbin/nologin
nobody:x:99:99:Nobody:/:/sbin/nologin
ntp:x:38:38::/etc/ntp:/sbin/nologin
sshd:x:74:74:Privilege-separated SSH:/var/empty/sshd:/sbin/nologin
named:x:25:25:Named:/var/named:/sbin/nologin
gdm:x:42:42::/var/gdm:/sbin/nologin
sathesh:x:502:502::/home/sathesh:/bin/bash
temp1:x:523:523::/hm/temp:/bin/bash
Παιδιά μέχρι χθες έμπαινα ως Root και με κωδικό “ $Extra,ODP0ptiOns$987% “ και σήμερα δεν το δέχεται. Τι μπορεί να συμβαίνει; :hmm:
---Update---
Ok Βρήκα τη λύση. Προφανώς η Vodafone έκανε update το firmware και άλλαξε το password. Τον βρήκα ανοίγοντας το config.bin με το Routepassview , χρησιμοποιώντας ως key το S/N του ρουτερ μου. (Options>> Advanced Options)
Είναι ίδιος με τον παρακάτω; Ρωτώ για να δω αν είναι ίδιος σε όλους ή διαφορετικός ανά χρήστη.
2?w{(h:^6gr7yA)M5
TheFireman
03-10-21, 14:44
Φαίνεται να είναι ο ίδιος σε όλους τους χρήστες. ;)
Είναι ίδιος με τον παρακάτω; Ρωτώ για να δω αν είναι ίδιος σε όλους ή διαφορετικός ανά χρήστη.
Και σε μένα αυτός έπαιξε. Και λογικό είναι να είναι ενιαίο, θα ήθελε τεράστια διαχείριση από τη VF για προσωποοποιημένο.
Ναι, αυτός είναι και σε μένα.
Btw επιτρέπεται να τον αλλάξουμε ή θα έχουμε θέμα με το support της Vodafone σε περίπτωση βλάβης?
Btw επιτρέπεται να τον αλλάξουμε ή θα έχουμε θέμα με το support της Vodafone σε περίπτωση βλάβης?Αυτό δεν με απασχολεί, στη χειρότερη το επαναφέρω πριν τους καλέσω. Το θέμα είναι αν θα παίρνει updates με αλλαγμένο pw, αυτό δεν ξέρω.
δεν μου ανοιγει το config.bin που εσωσα απο το ΖΤΕ με το routerpassview για να δω τους κωδικους της τηλεφωνιας... τι κανω λαθος ?
Τι ακριβώς εννοείς;
Δεν σου ανοίγει καθόλου ή ανοίγει και δεν εμφανίζει κωδικούς;
Αν είναι το δεύτερο, βάλε ως AES κλειδί το SN του router πρώτα στο RouterPassView > Options > Advanced Options.
Τι ακριβώς εννοείς;
Δεν σου ανοίγει καθόλου ή ανοίγει και δεν εμφανίζει κωδικούς;
Αν είναι το δεύτερο, βάλε ως AES κλειδί το SN του router πρώτα στο RouterPassView > Options > Advanced Options.
Δεν ανοίγει καθόλου
Παράξενο. Δοκίμασε να το κατεβάσεις πάλι.
Παράξενο. Δοκίμασε να το κατεβάσεις πάλι.
Ενώ ήταν να μου περάσουν τους κωδικούς της τηλεφωνίας απομακρυσμένα, εν τέλη μου λένε δε μπορούν. Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ γιατί είμαι χωρίς τηλέφωνο εδώ και δύο εβδομάδες να μου πει με ποιο ρουτερ μπορώ να πάρω πιο εύκολα τους κωδικούς και με ποια διαδικασία; έχω και το ΖΤΕ και το H300S
Ενώ ήταν να μου περάσουν τους κωδικούς της τηλεφωνίας απομακρυσμένα, εν τέλη μου λένε δε μπορούν. Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ γιατί είμαι χωρίς τηλέφωνο εδώ και δύο εβδομάδες να μου πει με ποιο ρουτερ μπορώ να πάρω πιο εύκολα τους κωδικούς και με ποια διαδικασία; έχω και το ΖΤΕ και το H300S
Μπορεις να δεις εδω με το Η300
https://www.adslgr.com/forum/threads/1204881-vodafone-VoIP-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Fritz!Box-7530-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82?p=7136756#post7136756
Καλησπέρα στην παρέα, σέταρα και εγώ το router για ανοικτό ssh, αλλα μετά το enable ό,τι εντολή ρίξω μου βγάζει το εξής error...
232793
% Invalid input detected at '^' marker.
Έχετε καμία ιδέα γιατί βρίσκω online για κάτι cisco αλλά λέω μήπως έχει κανένας εμπειρία και κάνω κάποια εμφανή βλακεία...
καλησπέρα Jimaki
Δυστυχώς έγινε ενημέρωση και το κλείδωσαν :down: , είχα αλλάξει τα στοιχεία του acs έτσι ώστε να μην πάρει ενημέρωση αλλα δυστυχώς είχα βλάβη και αναγκάστηκα να το κάνω reset.
Παρόλο που έγινε κανονικά η διαδικασία, οι εντολές δεν τρέχουν επειδή πιθανόν το κλείδωσαν. Παρόλα αυτά, στην φωτό του "dannys" εμφανιστηκε μία φορά και μετά έτρεξε κανονικά :hmm:
229208
Δεν βρήκα κάτι που να αξίζει για να παραμετροποιήσεις το router, πέρας της αύξησης του όριου των δεσμευμένων ip (10) αλλά είχε πλάκα :p
Καλησπέρα και από εμένα
Παρακάτω θα γράψω μερικές οδηγίες πως να μπείτε ως root μέσω SSH στο ZXHN H267A V1.0 μιας και δεν βρήκα κάτι σχετικό
Εγκατάσταση zte-config-utility
1)git clone https://github.com/mkst/zte-config-utility.git
2) cd zte-config-utility
3) python3 setup.py install --user
Δημιουργία τροποποιημένου config.bin με ανοιχτό SSH
1)κατεβάζουμε το αρχείο config.bin του μόντεμ
2)Το μεταφέρουμε στον φάκελο του zte-config-utlility
3)cd examples
4)python3 decode.py ../config.bin ../config.xml --key '402c38de39bed665'
4)Ανοίγουμε το αρχείο config.xml και αλλάζουμε την τιμή SSH_Enable από 0 σε 1 και κάνουμε save
5)Στην συνέχεια python3 encode.py --key '402c38de39bed665' --signature 'ZXHN H267A V1.0' --version 2 ../config.xml ../configNEW.bin
Κατεβάζουμε το routerpassview και ελέγχουμε το αρχείο configNEW.bin το μόνο που πρέπει να είναι διαφορετικό είναι το SSH_enable να είναι 1
6)Upload του αρχείου configNEW.bin Managemnt-Diagnosis --> System managment --> User Configuration managment -->Restore Configuration
Σύνδεση με Shh
1)Κατεβάζουμε το Putty η BitVise
2) IP --> 192.168.2.1 Port--> 22 Username--> root Password --> 2?w{(h:^6gr7yA)5
Στην συνέχεια θα μας ζητήσει username και password
Γράφουμε admin και κωδικός public
Μετά γράφουμε enable και θα μας ζητήσει ξανα κωδικό αυτή την φορά γράφουμε zte
Στην συνέχεια γράφουμε shell
217366217367217368217369
καλησπερα μπορεις να με βοηθησεις και εμενα με το zte-config-utility?
importerror: no module named cryptoddome.cipher
kostasthor99
19-04-23, 21:05
καλησπερα μπορεις να με βοηθησεις και εμενα με το zte-config-utility?
importerror: no module named cryptoddome.cipher
Λογικά έχεις από τις τελευταίες εκδόσεις του firmware οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις την επιλογή με το serial number
python3 examples/decode.py --serial ZTEXXXXXXXXXXXX config.bin config.xml
Υποθέτω βλέποντας ρυθμίσεις για πρόσβαση το internet + κωδικούς voip μπορούμε να κάνουμε downgrade σε παλαιότερο fw (https://github.com/MariosK239/Gr_ISP_Router_Firmware/tree/e381306cd1776e0b75c6508f889124d0548abd96/Vodafone/Retail/ZTE/H267A) και να επαναφέρουμε χειροκίνητα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για πρόσβαση στο internet + τηλεφωνία κόβοντας και την πρόσβαση από το tr069 για να μην έχει πρόσβαση η voda και μας το ενημερώσει μπορούμε και πάλι να αποκτήσουμε πρόσβαση στο shell του router...
Ήδη δούλεψε το downgrade σε εμένα και έχω αποκτήσει πρόσβαση τώρα, αλλά το λειτουργώ μόνο ως access point οπότε δεν ξέρω άμα λειτουργήσουν τα μισά απ'όσα προανέφερα αλλά ας το δοκιμάσει κάποιος αν έχει τρελή όρεξη για παιχνίδια, γιατί όχι;!
Καλησπέρα εχω ενα ρουτερ zte h267a απο vodafone θελω να το κανω ροοτ για να το δουλεψω μονο για να δινει ιντερνετ μπορειτε να με βοηθεστε?προσπαθω να καταλαβω αυτα που γραφετε αλλα δεν βγαζω ακρη
ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας
Καλησπέρα, εάν θέλεις να βάλεις το router σε bridge mode, αρκεί μονό να βάλεις τους κωδικούς root και να δημιουργήσεις ένα bridge profile στο internet->WAN και να σβήσεις τα άλλα.
ΟΔΗΓΙΕΣ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1079809-ZTE-ZXHN-H267A-bridge-mode-%CE%BC%CE%B5-ASUS-DSL-AC87VG?p=6490627#post6490627)
Το ssh δεν χρειάζεται για το bridge...
Καλησπέρα, εάν θέλεις να βάλεις το router σε bridge mode, αρκεί μονό να βάλεις τους κωδικούς root και να δημιουργήσεις ένα bridge profile στο internet->WAN και να σβήσεις τα άλλα.
ΟΔΗΓΙΕΣ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1079809-ZTE-ZXHN-H267A-bridge-mode-%CE%BC%CE%B5-ASUS-DSL-AC87VG?p=6490627#post6490627)
Το ssh δεν χρειάζεται για το bridge...
Καλημέρα Jimako
δοκιμασα τον κωδικο που εχεις στον οδηγο αλλα μου βγαζει σφαλμα κωδικου..τι μπορω να κανω?
Καλημέρα Jimako
δοκιμασα τον κωδικο που εχεις στον οδηγο αλλα μου βγαζει σφαλμα κωδικου..τι μπορω να κανω?
Δοκίμασε τον παρακάτω κωδικό:
Καλημέρα Jimako
Τι firmware release έχει ο εξοπλισμός?? VDFTxxxxxx ή VDFSxxxxxx??
@ ADSLgr.com All rights reserved.