Επιστροφή στο Forum : Forthnet: αυξήσεις στο κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων από 5/9/20
Η Forthnet Α.Ε. ανακοινώνει ότι από τις 05/09/2020 μεταβάλλεται η χρέωση των εξερχόμενων κλήσεων προς εθνικά σταθερά & προς εθνικά κινητά και διαμορφώνεται σε 0,5000€/λεπτό από 0,3125€/λεπτό & σε 0,6000€/λεπτό από 0,3150€/λεπτό αντίστοιχα. Ως ελάχιστη διάρκεια κλήσης & βήμα χρέωσης διατηρείται το ένα (1) λεπτό.
Η μεταβολή της χρέωσης των εξερχόμενων κλήσεων προς εθνικά σταθερά & προς εθνικά κινητά επηρεάζει τους συνδρομητές των υπηρεσιών Nova Internet 24, Nova ADSL, Nova ADSL 24, Nova Internet 50, Nova VDSL 50, Nova Telephony Basic, Nova Telephony Απεριόριστα προς σταθερά Nova & Nova2play Απεριόριστα προς σταθερά Nova.
Η μεταβολή της χρέωσης των εξερχόμενων κλήσεων προς εθνικά κινητά επηρεάζει τους συνδρομητές των υπηρεσιών Nova Telephony, Nova Telephony Unlimited, Nova Telephony Economy, Nova Telephony Απεριόριστα σταθερά, Nova2play, Nova2play Unlimited, Nova2play Απεριόριστα σταθερά, Nova2play Economy, Nova2play SAT, Nova3play & Nova3play SAT.
Διευκρινίζεται ότι οι εμπορικά διαθέσιμες & οι εμπορικά μη διαθέσιμες Nova2play & Nova3play plus υπηρεσίες που περιλαμβάνουν ενσωματωμένο απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς εθνικά κινητά δεν επηρεάζονται από την μεταβολή της χρέωσης των εξερχόμενων κλήσεων προς εθνικά κινητά.
Οι συνδρομητές των παραπάνω υπηρεσιών έχουν δικαίωμα επιλογής κάποιου οικονομικού προγράμματος της Nova που ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες τους ή καταγγελίας της σύμβασης τους αζημίως εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία εφαρμογής των ανωτέρω μεταβολών εφόσον λαμβάνουν μηνιαίο λογαριασμό και εντός τριών (3) μηνών εφόσον λαμβάνουν διμηνιαίο λογαριασμό.
Οι ανωτέρω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24% και τέλος σταθερής τηλεφωνίας & Internet 5%.
Πηγή : Nova (https://www.nova.gr/el/timologiakes-allages-05092020)
Και κάπως έτσι κοιτάνε να βγάλουν τα σπασμένα (φάση AAA video games + DLC/MTX).
Εχω απεριόριστα, απ' ότι κατάλαβα εχω το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης κι εγώ?
Όχι καθώς εσένα δεν σε επηρεάζει, εκτός αν έχεις πχ απεριόριστα προς σταθερά μόνο και σε επηρεάζει η χρέωση προς κινητά.
Πάντως η εξαγορά (https://www.adslgr.com/forum/threads/1170597-%CE%97-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-Forthnet-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-United-Group) δεν φαίνεται να τους επηρέασε.
Δεν βλεπω να αναφερει πουθενα οσους εχουν Nova VDSL 100 . Απεξω αυτοι χωρις αυξησεις ??
ανεξαρτητα ποιους επηρεάζει αλλα 0,60 το λεπτο ειναι τραγικα μεγαλο κοστος το 2020
Στην τηλεφωνία (σταθερή κινητή) όλα ακριβαίνουν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πολύ.. χωρίς αυξηση εισοδημάτων. Ελλαδιστάν ή μάλλον Μπανανισταν του 2020 (ή μάλλον της δεκαετίας του 2020 γιατί τα πράγματα βλέπω να γίνονται χειρότερα.. συντομα χρεωση προς κινητά 5 ευρώ ανα λεπτό, εκτός πακέτου, και κάρτοκινητή με διάρκεια καρτας 30 ημερών :whistle:)..
τώρα που έρχονται 1500000 απολύσεις να δουμαι πιοι θα έχουν ίντερνετ και γενικός χρήματα να επιβιώσουν ο καθένας το χαβά του ας τα ανεβάσουν και 2 ευρο το λεπτο
Ειναι πολυ γενικη η ανακοίνωση για να αφήσει κατι απεξω. Ειδικότερα οταν διευκρινιζει οτι οσοι εχουν απεριοριστα κινητα δεν επηρεάζονται.
Μαλλον οταν αποκτησεις και κινητη, βλεπεις τον κοσμο αλλιως. Απο εκει ξεκινησε αυτη η μοδα.
Γενικά ειναι ενας απαραδεκτα ληστρικος τροπος. να σου τα παρει.
Η μαζα δεν φωναζει, γιατι εχει απεριόριστες.
Ειναι κα ανενημερωτη, αλλιως δεν θα καλουσε κανενας σε 5 ψηφια..
Τωρα ετσι και ξεφύγει λιγο κανεις στα xxxx λεπτα προς κινητά θα πληρώσει αλλο ενα παγιο.
Ετσι φτιάχνει το Arpu !
Θα πρέπει να μπει κανονας που ειτε να πλαφοναρει τις τιμες βάσει του κιστους τερματισμου, η ακομα καλυτερα να περιοριζει το μέγιστο κοστος εκτος παγιου βασει του μεσου ορου του παγιου.
πχ αν υποθέσουμε οτι τα 1500 λεπτα προς κινητα ως μερος μιας τυπικης συνδεσης double play που πουλιέται 30€ το μηνα ειναι ολο το κοστος. δλδ 30/1500 = 0,02 ανα λεπτό. Πως σας φαίνεται αυτο το νουμερακι για πλαφον?
Με αλλα λόγια, αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, δεν γίνεται να το πληρώσουν λιγοι εν αγνοια τους. Ανεβαστε το παγιο, ειναι πιο υγειες.
καλημερα αρα εγω που εχω το Nova2play δηλ απεριοριστα αλλα 300 λεπτα κινητα μπορω να φυγω.ευχαριστω
Και πως ακριβώς μπορείς να φύγεις? Κάνεις αίτηση διακοπής ή κατευθείαν αιτηση στον νέο παροχο?
Αν έχεις στο συμβόλαιο και TV υπαρχει κάποιο πρόβλημα?
- - - Updated - - -
Δεν βλεπω να αναφερει πουθενα οσους εχουν Nova VDSL 100 . Απεξω αυτοι χωρις αυξησεις ??
Οντως περίεργο! Οι περισσοτεροι έχουμε Νοβα 100 που το έδινε 29,90€ , οποτε βλεπω δεν μας έκαναν αύξηση εμάς για να μην φύγουμε.
τώρα που έρχονται 1500000 απολύσεις να δουμαι πιοι θα έχουν ίντερνετ και γενικός χρήματα να επιβιώσουν ο καθένας το χαβά του ας τα ανεβάσουν και 2 ευρο το λεπτο
Το σουπερ μαρκετ θα το κόψουν..αλλά το ιντερνετ και ειδικά το καρτοκινητό όχι ακομα και αν τους το πάει 20 ευρώ το μήνα.. Αν δεν αντιδράσουν οι καταναλωτές ότι θέλουν θα συνεχίζουν να κάνουν..
Με αλλα λόγια, αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, δεν γίνεται να το πληρώσουν λιγοι εν αγνοια τους. Ανεβαστε το παγιο, ειναι πιο υγειες.
Προτιμώ να αρμέγουν τα whales.
Ειναι πολυ γενικη η ανακοίνωση για να αφήσει κατι απεξω. Ειδικότερα οταν διευκρινιζει οτι οσοι εχουν απεριοριστα κινητα δεν επηρεάζονται.
Μαλλον οταν αποκτησεις και κινητη, βλεπεις τον κοσμο αλλιως. Απο εκει ξεκινησε αυτη η μοδα.
Γενικά ειναι ενας απαραδεκτα ληστρικος τροπος. να σου τα παρει.
Η μαζα δεν φωναζει, γιατι εχει απεριόριστες.
Ειναι κα ανενημερωτη, αλλιως δεν θα καλουσε κανενας σε 5 ψηφια..
Τωρα ετσι και ξεφύγει λιγο κανεις στα xxxx λεπτα προς κινητά θα πληρώσει αλλο ενα παγιο.
Ετσι φτιάχνει το Arpu !
Θα πρέπει να μπει κανονας που ειτε να πλαφοναρει τις τιμες βάσει του κιστους τερματισμου, η ακομα καλυτερα να περιοριζει το μέγιστο κοστος εκτος παγιου βασει του μεσου ορου του παγιου.
πχ αν υποθέσουμε οτι τα 1500 λεπτα προς κινητα ως μερος μιας τυπικης συνδεσης double play που πουλιέται 30€ το μηνα ειναι ολο το κοστος. δλδ 30/1500 = 0,02 ανα λεπτό. Πως σας φαίνεται αυτο το νουμερακι για πλαφον?
Στην τιμη του παγιου δηλαδη, μας λες πως πληρωνεις μονο το χρονο ομιλιας του πακετου? Μήπως ειναι κατι διαφορετικο? Για σκεψου το λιγο...
Έχει αποδυθεί σε αγώνα δημιουργίας καλής πίστης στο κοινό βλέπω η forthnet.
Μια το -κρινόμενο ως σάπιο σε παροχές από τους περισσότερους- πιλοτικό κινητής, μια αυξήσεις μέχρι διπλασιασμού σε κλήσεις...
Έτσι κερδίζει κοινό μια εταιρία που είναι τελευταία και καταϊδρωμένη. Ρωτήστε και τους πελάτες free2go της wind... όσους βρείτε εναπομείναντες τέλος πάντων.
Ρωτήστε και τους πελάτες free2go της wind... όσους βρείτε εναπομείναντες τέλος πάντων.
Εγώ είμαι ένας από αυτούς τους εναπομείναντες ...για πες εναλλακτική ?
Κατά τη γνώμη μου, σκοπός δεν είναι να πάρουν παραπάνω χρήματα με τις αυξήσεις αλλά να μετακινήσουν συνδρομητές σε άλλα προγράμματα, καθιστώντας ασύμφορα αυτά με τις υψηλές χρεώσεις ανά λεπτό.
Και η αλλαγή προγράμματος σημαίνει ΝΕΟ συμβόλαιο με 2 χρόνια δέσμευση....
κάρτοκινητή με διάρκεια καρτας 30 ημερών
28 ημερών θέλεις να πείς :p
Κατά τη γνώμη μου, σκοπός δεν είναι να πάρουν παραπάνω χρήματα με τις αυξήσεις αλλά να μετακινήσουν συνδρομητές σε άλλα προγράμματα, καθιστώντας ασύμφορα αυτά με τις υψηλές χρεώσεις ανά λεπτό.
Και η αλλαγή προγράμματος σημαίνει ΝΕΟ συμβόλαιο με 2 χρόνια δέσμευση....
Ακόμα και αυτό να είναι αυτοί που έχουν απεριόριστα σε κινητά δεν επηρεάζονται και κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν απεριόριστα σε κινητά δεν χρησιμοποιούν τις παροχές καθόλου (βλ μόνο adsl modem χωρίς τηλεφωνική συσκευή). Επίσης δίνει και μία καλή ευκαιρία σε όσους είναι σε δέσμευση να καταγγείλουν τη σύμβασή αζημίως !! :oneup:
Πάντως βλέπω να ανεβαίνουν τα πάγια στα adsl συμβόλαια μετά την εξαγορά. Εσείς τι λέτε ; :hmm:
καλησπέρα σας ,
έχοντας F2go αναγκάστηκα τον τελευταίο μήνα να βάλω 30€ κάρτα για να ενεργοποιήσω τα 2 φθηνότερα πακέτα όπου έχουν απομήνει μετά την κατάργηση τον "more" (όσοι έχουν ή είχαν F2go γνωρίζουν.)
έχουμε (στο όνομα της γυναίκας) στο σπίτι Nova full pack 100 , μόλις πάρουν για ενημέρωση , για σπάσιμο , θα βάλω κινητή nova , μπορεί να είναι σάπιο πακέτο αλλά είναι 50% λιγότερα € όπου δε μας περισσεύουν.
μένει να φανεί αν το μετανιώσω ή οχι.
καλησπέρα σας ,
έχοντας F2go αναγκάστηκα τον τελευταίο μήνα να βάλω 30€ κάρτα για να ενεργοποιήσω τα 2 φθηνότερα πακέτα όπου έχουν απομήνει μετά την κατάργηση τον "more" (όσοι έχουν ή είχαν F2go γνωρίζουν.)
έχουμε (στο όνομα της γυναίκας) στο σπίτι Nova full pack 100 , μόλις πάρουν για ενημέρωση , για σπάσιμο , θα βάλω κινητή nova , μπορεί να είναι σάπιο πακέτο αλλά είναι 50% λιγότερα € όπου δε μας περισσεύουν.
μένει να φανεί αν το μετανιώσω ή οχι.
Περίμενε μπας και βγει κανένα συνδυαστικό. Αυτο που υπάρχει τώρα είναι ένα κακόγουστο αστείο.
Περίμενε μπας και βγει κανένα συνδυαστικό. Αυτο που υπάρχει τώρα είναι ένα κακόγουστο αστείο.
φαντάζομαι θα βγάλουν , διαφορετικά είναι καταδικασμένο όντως. :)
johnny_s23b
23-08-20, 23:37
Εγώ είμαι ένας από αυτούς τους εναπομείναντες ...για πες εναλλακτική ?
Frog...
Frog...
Δεν με βολεύει ,βασικά έκανα έρευνα δεν υπάρχει κάτι στους άλλους σαν το Blender που να τα συνδυάζει όλα ,βέβαια κατάργησαν το Blender#1 που ήταν στα 8,5Ε ,επίσης με το Log n Win κάθε βδομάδα μπορείς να καλύψεις κάποια κενά ..
δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι φθηνότερο γι αυτούς που θέλουν και ομιλία και data & sms ..
θα μου πεις ποιος στέλνει sms σήμερα ...κι όμως και πρέπει να απαντήσεις τις περισσότερες φορές ..
Γνωρίζουμε πως ακριβώς κάνουμε καταγγελια της σύμβασης ώστε να κάνουμε φορητότητα σε άλλη εταιρία και να μην καταργηθεί τελειως η γραμμή?
Δηλαδή επηρεάζομαι και εγώ που έχω double2play plus 50Mbps (με απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά και κινητά);
Αν ερμηνεύω σωστά την ανακοίνωση, επηρεάζομαι μόνο στην χρέωση των κλήσεων προς σταθερά...
Δηλαδή επηρεάζομαι και εγώ που έχω double2play plus 50Mbps (με απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά και κινητά);
Αν ερμηνεύω σωστά την ανακοίνωση, επηρεάζομαι μόνο στην χρέωση των κλήσεων προς σταθερά...
Αφού έχεις απεριόριστα, πως επηρεάζεσαι?
Αφού έχεις απεριόριστα, πως επηρεάζεσαι?
Δηλαδή είναι σαφές ότι δεν επηρεάζει όσους έχουν απεριόριστα; Τότε γιατί κάνει τη διευκρίνιση ότι όσοι έχουν απεριόριστες κλήσεις σε κινητά δεν επηρεάζονται; Και επίσης δεν διευκρινίζει το ίδιο και για τις απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά;
Δηλαδή είναι σαφές ότι δεν επηρεάζει όσους έχουν απεριόριστα; Τότε γιατί κάνει τη διευκρίνιση ότι όσοι έχουν απεριόριστες κλήσεις σε κινητά δεν επηρεάζονται; Και επίσης δεν διευκρινίζει το ίδιο και για τις απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά;
Πάρε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση να είσαι σίγουρος.
Επηρεάζονται όσοι δεν έχουν προγράμματα +, δηλαδή απεριόριστα κινητά και σταθερά. Όσοι δεν έχουν απεριόριστα κινητά ή και σταθερά, μπορούν από 5/9 να κάνουν καταγγελία.
Και το VDSL 100 (με τα 29,9) μπορεί να κάνει καταγγελία.
Υπάρχει συζήτηση και ο τρόπος καταγγελίας εδώ: https://www.adslgr.com/forum/threads/1171137-%CE%A4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-2019!
Επηρεάζονται όσοι δεν έχουν προγράμματα +, δηλαδή απεριόριστα κινητά και σταθερά. Όσοι δεν έχουν απεριόριστα κινητά ή και σταθερά, μπορούν από 5/9 να κάνουν καταγγελία.
Υπάρχει συζήτηση και ο τρόπος καταγγελίας εδώ: https://www.adslgr.com/forum/threads/1171137-%CE%A4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-2019!
Ευχαριστώ
Μια ερώτηση! Αν έχεις vdsl 100 με τα 29,9 αλλα μαζί στο συμβόλαιο έχεις και δορυφορικό, μπορείς να καταγγείλεις?
Μια ερώτηση! Αν έχεις vdsl 100 με τα 29,9 αλλα μαζί στο συμβόλαιο έχεις και δορυφορικό, μπορείς να καταγγείλεις?
Αν έχεις 3play, κόβεται και η τηλεόραση.
Αν έχεις 2play και ξεχωριστή τηλεόραση (δηλαδή ίδιο αφμ), θα μπορείς να κόψεις μόνο το Ίντερνετ, η τηλεόραση είναι ξεχωριστή.
stefanos1999
08-09-20, 23:03
δε το κατάλαβα αυτό, αν εχω πχ 2play και θέλω μετά να ψωνίσω και tv δεν αναβαθμίζουν το 2play σε 3play; αφήνουν τη tv ξεχωριστά μόνη της;
Ανάλογα την συμφωνία. Μπορεί να γίνει 3play, μπορείς να προσθέσεις και σκέτη τηλεόραση στο αφμ σου.
stefanos1999
08-09-20, 23:39
κατά τα λοιπα τόσα χρόνια μας έχουν ζαλίσει με σύγκληση υπηρεσιών και συνδυαστικά πακέτα.
κατά τα λοιπα τόσα χρόνια μας έχουν ζαλίσει με σύγκληση υπηρεσιών και συνδυαστικά πακέτα.
Μα υπαρχουν κανονικα τα συνδιαστικα. Γιαυτο και υπαρχουν τα 2play και τα 3play.
Απο εκει και περα υπαρχει και η δυνατοτητα να τα εχεις χωριστα ΧΩΡΙΣ να ειναι δεσμευμενο το ενα με το αλλο.
Επιλογη σου ειναι το τι θα κανεις.
Οπως επισης μπορεις να συνδιασεις και τις υπηρεσιες της σταθερης με τη κινητης . Το λεγομενο ONE.
Επιλογες υπαρχουν . Ειτε συνδιαστικες ειτε οχι.
Αν έχεις 3play, κόβεται και η τηλεόραση.
Αν έχεις 2play και ξεχωριστή τηλεόραση (δηλαδή ίδιο αφμ), θα μπορείς να κόψεις μόνο το Ίντερνετ, η τηλεόραση είναι ξεχωριστή.
Ευχαριστώ, ναι 3play έχω!
Για να κάνω καταγγελία σύμβασης γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται;
Πρέπει να πάω σε κάποιο κατάστημα και να κάνω κάποια αίτηση; ή πάω κατευθείαν σε άλλο πάροχο;
@ ADSLgr.com All rights reserved.