Επιστροφή στο Forum : VDSL 100, πρόβλημα με Κατανεμητή - Ανελκυστήρα
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους! Είμαι καινούριος στο forum και επί τη ευκαιρία είπα να κάνω το πρώτο μου post. Είμαι συνδρομητής στην εταιρεία Forthnet για διάστημα 6 ετών, είχα μια 24αρα σύνδεση, όπου έπιανα σταθερά 14mbps - 0 αποσυνδέσεις και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα αν εξαιρέσουμε την ταχύτητα. Τελευταίο χρόνο αποφάσισα να ενεργοποιήσω VDSL 100αρα. Μέχρι Αύγουστο του 2020, για διάστημα δλδ περίπου 9 μηνών, όλα ήταν τέλεια, έπιανα σχεδόν 110mbps! Από τα μέσα Αυγούστου και για διάστημα 3 εβδομάδων περίπου ήρθαν τα πάνω κάτω στην σύνδεση. Συγκεκριμένα είχα εκατοντάδες αποσυνδέσεις, 50-70 την ημέρα, σχεδόν ανά 5 λεπτά έπεφτε το ίντερνετ (!) και δήλωνα βλάβη στην εταιρεία, η οποία έστειλε συνολικά 4 φορές τεχνικό να το ελέγξει. Οι τεχνικοί μου ανέφεραν ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση της πολυκατοικίας, καθώς από μετρήσεις στον κατανεμητή έπιανε όλη τη ταχύτητα δίχως προβλήματα και από κει κ πέρα το χάος. Επίσης ξέχασα να προσθέσω ότι εκτός από αποσυνδέσεις είχα και μείωση της ταχύτητας στα 30-40 mbps κάθε φορά που συγχρόνιζε το ρουτερ μετά τις αποσυνδέσεις. Ένας από τους τεχνικούς, αρχές Σεπτέμβρη, μου ανέφερε πως κάθε φορά που καλεί κάποιος το ασανσέρ της πολυκατοικίας δημιουργούνται σφάλματα στην καλωδίωση και ως επακόλουθο αυτό προκαλεί και όλα τα υπόλοιπα προβλήματά. Έκτοτε άρχισα να παρακολουθώ (εμμονικά!) την σύνδεση μου σε συνάρτηση με την κίνηση του ασανσέρ και διαπίστωσα πως όντως έχει δίκιο ο τεχνικός. Κάθε φορά που κάποιος το καλεί ανεβάζει ο δρομολογητής χιλιάδες σφάλματα (CRC & FEC errors) και φυσικό επακόλουθο οι αποσυνδέσεις. Αφού αντικατέστησα μέσα Σεπτεμβρίου το καλώδιο γραμμής τοίχου που κουμπωνει στο ρουτεράκι ξαφνικά όλα διορθώθηκαν και φάνηκε πως όλα δουλεύουν ρολόι. Είχα κάποια ελάχιστα σφάλματα λόγω ανελκυστήρα αλλά για 1μήνα όλα ήταν πένα. Ξαφνικά εδώ και 3 βδομάδες έχω ακριβώς τα ίδια θέματα. Έφερα τεχνικό της προάλλες και μου πρότεινε να τραβήξω καλώδιο εξωτερικά πράγμα το οποίο και έκανα σήμερα. Πήρα ένα καλώδιο UTP cat6 30m και το πρόβλημα συνεχίζεται με το κάλεσμα του ασανσέρ.. Δεν διαθέτω τηλεφωνική γραμμή κλπ, τα σχόλια δικά σας, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...:worthy::worthy::worthy:
Ειναι παλια πολυκατοικια ?
Παλιος ο ανελκυστηρας ? Ειναι με μοτερ ή υδραυλικος ?
Το νεο καλωδιο απο που περναει ? φωτο θα βοηθουσαν πολυ.
Ποσα ρολογια ΔΕΗ υπαρχουν ? εχεις 3φασικο ρευμα μηπως ?
Ξερω σου φαινονται παραξενες ερωτησεις , αλλα ειναι και το προβλημα περιεργο οποτε ψαχνουμε λυση.
Ακομα και η γειωση της πολυκατοικιας θα μπορουσε να φταιει.
Το ρουτερ ειναι καινουριο ( φετινο ) να υποθεσω ? το Η300s εχεις ?
Για αρχη θα πρεπει να βρουμε απο που ξεκιναει το προβλημα.
Ειναι δηλαδη προβλημα στην γραμμη "δεδομενων" ?? ή ειναι προβλημα παροχης ρευματος ?
Αν εχεις ενα 2ο τροφοδοτικο αντιστοιχο με αυτο του ρουτερ , μπορεις να το δοκιμασεις προσωρινα ?
Επισης μηπως εχεις κανα UPS ή powerbank μεγαλο για να δουλεψει το ρουτερ εστω και για λιγα λεπτα ?
Θα πρέπει να υπάρχει θέμα με τόν μετασχηματιστή του Ανελκυστήρα :hmm: άν έχεις δει ότι είναι θέμα ασανσέρ καλό θα ήταν να κάνεις ένα τήλ στίν εταιρεία συντήρησης....
@griniaris κάπου έχεις μπερδευτεί το h300s το δίνει η voda, ο συμφορίτης μιλά γιά Nova σύνδεση...
sweet dreams
20-11-20, 18:03
Μέχρι Αύγουστο του 2020, για διάστημα δλδ περίπου 9 μηνών, όλα ήταν τέλεια, έπιανα σχεδόν 110mbps!
Για 9 μήνες δεν λειτουργούσε το ασανσέρ???
Ειναι οντως παλια πολυκατοικια και στο ασανσερ εχει γινει ανακαινιση εδω και αρκετα χρονια. Μεχρι και ραδιο εχουν βαλει στον εσωτερικο χωρο, ανουσιο τελειως. Ρουτερ εχω ενα δικαναλο ZTE, H288A το οποιο θεωρειται οτι καλυτερο. Και με αυτο το ρουτερ και το προηγουμενο ΖΤΕ της εταιρειας ειχα ακριβως τα ιδια προβληματα. Το καλωδιο το περασα προσωρινα απο τον κοινοχρηστο χωρο αναμεσα στους οροφους, οπως ανεβαινεις τις σκαλες δλδ, προκειμενου να ειμαι σιγουρος προτου κανω οποιαδηποτε εργασια. Το screenshot ειναι πριν λιγη ωρα, παραδοξως παροτι εχω πολλα σφαλματα δν μεχει πεταξει ακομα απ το Ιντερνετ. Η 2η εικονα ειναι στην πρωτη σειρα θεση 9 το καλωδιο της υποδοχης, πανω δεξια δηλαδη.
- - - Updated - - -
Την ιδια απορια εξεφρασα και γω στους τεχνικους ενω ολα δουλευουν το ιδιο εδω και 6 χρονια, τι αλλαξε τοσο ξαφνικα για να εχω ολες αυτες τις αποσυνδεσεις. Προφανως κ δουλευε το ασανσερ κανονικοτατα. Επισης μιλησα με συντηρητες κλπ δν εχουν αλλαξει τπτ, δν ασχοληθηκαν κ παραπανω.
- - - Updated - - -
Την ιδια απορια εξεφρασα και γω στους τεχνικους ενω ολα δουλευουν το ιδιο εδω και 6 χρονια, τι αλλαξε τοσο ξαφνικα για να εχω ολες αυτες τις αποσυνδεσεις. Προφανως κ δουλευε το ασανσερ κανονικοτατα. Επισης μιλησα με συντηρητες κλπ δν εχουν αλλαξει τπτ, δν ασχοληθηκαν κ παραπανω.
sweet dreams
20-11-20, 18:28
Yπάρχει και γραμμή τηλεφωνική μέσα στο ασανσέρ??
Κάνε για δοκιμή αυτό που λέει πιο πάνω ο συμφορουμίτης και για να μην τα γράφω ξανά βάζω link από άλλο νήμα.
https://www.adslgr.com/forum/threads/1180807-Vodafone-ADSL-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-Mbps?p=6932818#post6932818
Ώχ το καλώδιο είναι πολύκλωνο, κι ώχι μονόκλωνο,τις panduit είναι;
Δές κι το παρακάτο θέμα για καλώδια..
https://www.adslgr.com/forum/threads/919970-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-xDSL-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-PET-%CE%AE-UTP-STP-FTP/page20
Ώχ το καλώδιο είναι πολύκλωνο, κι ώχι μονόκλωνο,τις panduit είναι;
Δές κι το παρακάτο θέμα για καλώδια..
https://www.adslgr.com/forum/threads/919970-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-xDSL-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-PET-%CE%AE-UTP-STP-FTP/page20
Το συγκεκριμενο ειναι στην φωτο. Εχω διαπιστωσει απο το μεσημερι οτι δεν εχω αποσυνδεσεις παροτι εχω χιλιαδες σφαλματα στο Ρουτερ..
- - - Updated - - -
Εδω ειναι το καλωδιο
- - - Updated - - -
Yπάρχει και γραμμή τηλεφωνική μέσα στο ασανσέρ??
Κάνε για δοκιμή αυτό που λέει πιο πάνω ο συμφορουμίτης και για να μην τα γράφω ξανά βάζω link από άλλο νήμα.
https://www.adslgr.com/forum/threads/1180807-Vodafone-ADSL-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-Mbps?p=6932818#post6932818
Τηλεφωνικη γραμμη δεν υπαρχει εντος του ανελκυστυρα. Δοκιμασα και 2ο τροφοδοτικο στο ηδη υπαρχουν ρουτερ δικαναλο της ΖΤΕ και ειχα ακριβως τα ιδια σφαλματα. Δυστυχως δν διαθετω UPS για την ωρα. Το μονο θετικο οτι δν εχω καθολου αποσυνδεσεις αλλα το εμπιστευευσαι με τοσα errors να κανεις εργασιες σε κοινοχρηστο χωρο κλπ? Μαλλον οχι
sweet dreams
21-11-20, 17:31
Το καλώδιο που έχεις στην τηλεφωνική γραμμή είναι patch cord???
Ειναι παλια πολυκατοικια ?
Παλιος ο ανελκυστηρας ? Ειναι με μοτερ ή υδραυλικος ?
Το νεο καλωδιο απο που περναει ? φωτο θα βοηθουσαν πολυ.
Ποσα ρολογια ΔΕΗ υπαρχουν ? εχεις 3φασικο ρευμα μηπως ?
Ξερω σου φαινονται παραξενες ερωτησεις , αλλα ειναι και το προβλημα περιεργο οποτε ψαχνουμε λυση.
Ακομα και η γειωση της πολυκατοικιας θα μπορουσε να φταιει.
Το ρουτερ ειναι καινουριο ( φετινο ) να υποθεσω ? το Η300s εχεις ?
Για αρχη θα πρεπει να βρουμε απο που ξεκιναει το προβλημα.
Ειναι δηλαδη προβλημα στην γραμμη "δεδομενων" ?? ή ειναι προβλημα παροχης ρευματος ?
Αν εχεις ενα 2ο τροφοδοτικο αντιστοιχο με αυτο του ρουτερ , μπορεις να το δοκιμασεις προσωρινα ?
Επισης μηπως εχεις κανα UPS ή powerbank μεγαλο για να δουλεψει το ρουτερ εστω και για λιγα λεπτα ?
Καλησπέρα φίλε μου ! Επειδή έχω κάνει εκατοντάδες μετρήσεις, με διαφορετικά Router και τροφοδοτικά, καλώδια γραμμής, εσωτερική και εξωτερική καλωδίωση, έχω καταλήξει στα εξής:
Κάθε μα κάθε φορά που κάποιος καλεί τον ανελκυστήρα έρχονται χιλιάδες errors ότι καλωδίωση και αν έχω (εσωτερική - εξωτερική) ότι router και αν έχω κουμπωμένο πάνω. Άρα πιστεύω πως ο ανελκυστήρας επηρεάζει με κάποιο τρόπο τον κατανεμητή ο οποίος είναι σχετικά κοντά και απέναντι του. Δεν ξέρω αν είναι ο θόρυβος του ανελκυστήρα που είναι σχετικά έντονος ή αν φταίει το ηλεκτρονικό ρεύμα που περνάει εκείνη τι στιγμή. Τεχνικά θα ξέρεις εσύ καλύτερα πως πιθανόν να επηρεάζει.
Την εξωτερική καλωδίωση την έκανα προσωρινά από όροφο σε όροφο, ανάμεσα στις σκάλες μέχρι τον 4ο. Πιστεύεις αν τα περάσω απέξω από την πολυκατοικία θα έχει διαφορά?? Το καλώδιο που έχω είναι συμπαγές, UTP CAT 6F δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επηρεάζεται από τον θόρυβο του ασανσέρ εκτός κ αν όλα ξεκινάνε από τον κατανεμητή και την παροχή ρεύματος.. Έχεις καμιά ιδέα στα τεχνικά ?? Μίλησα με συντηρητές και την διαχείριση και παρέθεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω, να δούμε αν θ ασχοληθεί φυσικά.
- - - Updated - - -
Το καλώδιο που έχεις στην τηλεφωνική γραμμή είναι patch cord???
Το καλωδιο που βλεπεις UTP CAT 6F στην φωτο φτανει απο τον κατανεμητη μεχρι το "μπριζακι" και μετα εχω το κλασσικο καλωδιο τηλεφωνικής γραμμής. Μήπως φταίει αυτό το φίλτρο τελικά στην φώτο??
sweet dreams
21-11-20, 18:21
Να τα πάρουμε από την αρχή,
Το καλώδιο είναι λάθος, θα πρέπει να πάρεις καλώδιο τηλεφωνικό (https://www.meidanis.gr/kalwdia/metafora-dedomenwn/tilefwnika/ret-2-zeugwn-2x2x0-60-kalwdio.html)και όχι patch cord που συνδέουμε συσκευές μεταξύ τους, πάει αυτό.
Aφού αλλάξεις το καλώδιο, που είναι κάτι βασικό για να λειτουργήσει σωστά η γραμμή, συνεχίζουμε και πάμε τώρα στο θέμα του θορύβου,
θα πρέπει να κάνεις αυτά που λέω στο Link ώστε να καταλήξεις για το θέμα θορύβου, αφού φυσικά θα έχεις αλλάξει πρώτα το καλώδιο.
Να τα πάρουμε από την αρχή,
Το καλώδιο είναι λάθος, θα πρέπει να πάρεις καλώδιο τηλεφωνικό (https://www.meidanis.gr/kalwdia/metafora-dedomenwn/tilefwnika/ret-2-zeugwn-2x2x0-60-kalwdio.html)και όχι patch cord που συνδέουμε συσκευές μεταξύ τους, πάει αυτό.
Aφού αλλάξεις το καλώδιο, που είναι κάτι βασικό για να λειτουργήσει σωστά η γραμμή, συνεχίζουμε και πάμε τώρα στο θέμα του θορύβου,
θα πρέπει να κάνεις αυτά που λέω στο Link ώστε να καταλήξεις για το θέμα θορύβου, αφού φυσικά θα έχεις αλλάξει πρώτα το καλώδιο.
Ωραια θα παω να παρω καλωδιο PET 30-35m οσο χρειαστει για να συνδεσω κατανεμητη - διαρμερισμα, ειναι και φτηνο οποτε κομπλε. Το μονο που με χαλαει ειναι το μαυρο γιατι χτυπαει κατευθειαν η αντιθεση με το ασπρο στον κοινοχρηστο της πολυκατοικιας . Να αλλαξω καλου κακου και το μπριζακι γιατι ειναι αρκετα παλιο?? Το Ρουτερ που εχω τωρα το εχω δοκιμασει με 2 διαφορετικα τροφοδοτικα, δν παιζει καποιο θεμα πιατευω με αυτο. Το θεμα ειναι ανελκυστηρας και κατανεμητης πως επηρεαζονται μεταξυ τους και μου πιπιλανε την συνδεση.. θενξ για τον χρονο σου
sweet dreams
21-11-20, 21:32
Η πρίζα δεν παίζει κάποιο ρόλο στον θόρυβο από το ασανσέρ, αλλά αν θέλεις την αλλάζεις.
Για τον θόρυβο και τι λύσεις υπάρχουν, αφού καταλήξεις από που προέρχεται, τα λέω στο Link.
Η πρίζα δεν παίζει κάποιο ρόλο στον θόρυβο από το ασανσέρ, αλλά αν θέλεις την αλλάζεις.
Για τον θόρυβο και τι λύσεις υπάρχουν, αφού καταλήξεις από που προέρχεται, τα λέω στο Link.
Αν πάρω ένα UPS και το κουμπώσω πάνω στο ρούτερ (το οποίο θα λειτουργεί μαζί με την μπαταρία του εκείνη την στιγμή) θα καλώ το ασανσέρ να δω μήπως φέρνει μεγαλύτερη τάση μέσω του πολύμπριζου ?? Αυτό είναι το concept σε πρώτη φάση?? Αυτό που έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα με την εξωτερική καλωδίωση (έως ότου έρθει το PET καλώδιο) είναι το γεγονός ότι ενώ έχω τα ίδια χιλιάδες σφάλματα με την εσωτερική καλωδίωση, δεν με έχει πετάξει καμία φορά εδώ και 2 μέρες. Υπάρχει κάποια εξήγηση σε αυτό ?? Κανονικά θα έπρεπε να έχω disconnect κάθε 5-10 λεπτά.
Το UPS θα το εχεις ΕΚΤΟΣ πριζας και θα τροφοδοτεις το ρουτερ.
Αυτο το κανουμε για να απομονωσουμε και να βγαλουμε απο την εξισωση την παροχη ρευματος στο ρουτερ.
Να δουμε αν δημιουργουνται παρεμβολες απο το δικτυο ρευματος ή απο την καλωδιωση της γραμμης ιντερνετ.
Το UPS θα το εχεις ΕΚΤΟΣ πριζας και θα τροφοδοτεις το ρουτερ.
Αυτο το κανουμε για να απομονωσουμε και να βγαλουμε απο την εξισωση την παροχη ρευματος στο ρουτερ.
Να δουμε αν δημιουργουνται παρεμβολες απο το δικτυο ρευματος ή απο την καλωδιωση της γραμμης ιντερνετ.
Σκληρόςςς !! Πολυ σωστο σκεπτικό ! Είμαι τελείως άσχετος. Θα βάλω ένα UPS από τη δουλειά και θα το δοκιμάσω αύριο.
Πάντως έχει θέματα το διαμέρισμα, στο υπνοδωμάτιο καίει τη λάμπα συνεχώς εδώ και 6 χρόνια οπότε δεν ξαναέβαλα. Τα λέμε αύριο !! :respekt:
Μακαρι να ηταν δικες μου ιδεες. χαχχα
Τα εχουν ξανα-αναφερει συμφορουμιτες εδω μεσα.
Οπως πχ απο τον @sweetdreams (που ειναι τρομερο μυαλο και βοηθαει πολυ κοσμο) .
Μακαρι να ηταν δικες μου ιδεες. χαχχα
Τα εχουν ξανα-αναφερει συμφορουμιτες εδω μεσα.
Οπως πχ απο τον @sweetdreams (που ειναι τρομερο μυαλο και βοηθαει πολυ κοσμο) .
Ναι και γι αυτο ευχαριστω για τον χρονο σας πραγματικα !! Το κατεχετε το αντικειμενο σε μεγαλο βαθμο και αυτο φαινεται. Θα επανελθω σε λιγες ωρες αφου κανω τις απαραιτητες δοκιμες. Παρηγγειλα και ενα PET καλωδιο αλλα δν παιζει πουθενα ασπρο χρωμα και αυτο με χαλαει λιγο.
- - - Updated - - -
Καλημερα στους φιλους! Κουμπωσα το Router πανω στο UPS (χωρις τη μπριζα τροφοδοσιας) και συνεχιζΩ να εχω τα ιδια σφαλματα. Συγκεκριμενα καλεσα 2 φορες το ασανσερ και οπως θα δειτε στην 2η φωτο ειχα μπολικα errors. Οποτε εστιαζουμε στην γραμμη καλωδιωσης Internet σωστα??
sweet dreams
23-11-20, 11:57
To UPS φαντάζομαι το είχες βγάλει από το ρεύμα??
Άλλαξε πρώτα το καλώδιο που ούτως ή άλλως θα πρέπει να αλλαχτεί γιατί το άλλο που χρησιμοποιείς είναι patch cord.
Καλησπέρα !! Οι μετρήσεις με το UPS και το Ρουτερ έγιναν εκτός πρίζας. Σήμερα συνέδεσα και το καλώδιο PET και έχω τα ίδια σφάλματα (χιλιάδες) όπως και με το UTP καλώδιο. Τα καλώδια τα έχω τραβήξει από τον κοιχόχρηστο χώρο και εξωτερικά της πολυκατοπικάις και με τους δύο τρόπους. Οπότε καταλήγουμε στα εξής:
α) Εσωτερική καλωδίωση : χιλιάδες errors, δεκάδες - εκατοντάδες αποσυνδέσεις
β) Εξωτερική καλωδίωση με UTP & PET : χιλιάδες errors, μηδέν αποσυνδέσεις (πλήν όμως με την κίνηση του ανελκυστήρα laggarei το Internet, δεν φορτώνει τίποτα - αλλα ούτε ένα disconnect)
γ) Μετρήσεις Rοuter με UPS και απομόνωση ρεύματος, χιλιάδες error ομοιως.
Ρώτησες αν έχει κάποιος άλλος θέμα στην πολυκατοικία; περίεργο να έχεις μόνο εσύ ίσως με αλλαγή ζεύγους καλωδίων
sweet dreams
25-11-20, 18:49
Καλησπέρα !! Οι μετρήσεις με το UPS και το Ρουτερ έγιναν εκτός πρίζας. Σήμερα συνέδεσα και το καλώδιο PET και έχω τα ίδια σφάλματα (χιλιάδες) όπως και με το UTP καλώδιο. Τα καλώδια τα έχω τραβήξει από τον κοιχόχρηστο χώρο και εξωτερικά της πολυκατοπικάις και με τους δύο τρόπους. Οπότε καταλήγουμε στα εξής:
α) Εσωτερική καλωδίωση : χιλιάδες errors, δεκάδες - εκατοντάδες αποσυνδέσεις
β) Εξωτερική καλωδίωση με UTP & PET : χιλιάδες errors, μηδέν αποσυνδέσεις (πλήν όμως με την κίνηση του ανελκυστήρα laggarei το Internet, δεν φορτώνει τίποτα - αλλα ούτε ένα disconnect)
γ) Μετρήσεις Rοuter με UPS και απομόνωση ρεύματος, χιλιάδες error ομοιως.
Τα λάθη είναι άσχετα αν λειτουργεί το ασανσέρ ή απλά πολλαπλασιάζονται με την λειτουργία του???
Τα λάθη είναι άσχετα αν λειτουργεί το ασανσέρ ή απλά πολλαπλασιάζονται με την λειτουργία του???
Πολλαπλασιάζονται κατα χιλιαδες με την κινηση του ανελκυστηρα αποκλειστικα. Υπο φυσιολογικες συνθηκες έχω ελαχιστα errors παντα σε φυσιολογικες τιμες.
sweet dreams
25-11-20, 19:04
Άρα το πρόβλημα απ' ότι φαίνεται είναι πλέον στο κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ. Για να σιγουρευτείς 100% κάνε την δοκιμή που έκανες και στον κατανεμητή αφού βέβαια θα έχεις αφαιρέσει το καλώδιο που πάει στο διαμέρισμα σου.
Ρώτησες αν έχει κάποιος άλλος θέμα στην πολυκατοικία; περίεργο να έχεις μόνο εσύ ίσως με αλλαγή ζεύγους καλωδίων
Αδερφε δεν ξερω τι εννοεις με την αλλαγη ζευγους καλωδιων, αν μπορεις καντο πιο συγκεκριμένο και να δω αν ειναι κατι που μπορω να δοκιμασω. Έχω μιλήσει με άλλο ένα άτομο ο οποίος έχει WIND 24αρα και πιανει 6mbps, μου ανέφερε ότι έχει κ εκείνος αποσυνδέσεις. Αλλα μέχρι εκέι δεν έχω ξαναμιλήσει μαζί του.
- - - Updated - - -
Άρα το πρόβλημα απ' ότι φαίνεται είναι πλέον στο κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ. Για να σιγουρευτείς 100% κάνε την δοκιμή που έκανες και στον κατανεμητή αφού βέβαια θα έχεις αφαιρέσει το καλώδιο που πάει στο διαμέρισμα σου.
Δηλαδή τι ακριβώς να κάνω, να κατέβω στον κατανεμητή και να αφαιρέσω τα δύο (2) καλώδια του διαμερίσματος και να μετρήσω ξανά το καλώδιο του OTE που πέφτει στον κατανεμητή ?? Αν εννοείς αυτο το πράγμα το είχα κάνει με τεχνικό της Forthnet Μία φορα, δεν εφερνε error με την κίνηση του ανελκυστήρα. Το θέμα είναι πως μπορεί να επηρεάζει ο ανελκυστήρας τις καλωδιώσεις του κατανεμητη ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...
sweet dreams
25-11-20, 19:15
Εννοώ να κάνεις μέτρηση κατευθείαν πάνω στο ζευγάρι του ΟΤΕ. Να κάνεις την μέτρηση με το ρούτερ και όχι με το όργανο που έχουν οι τεχνικοί.
Αν το καλώδιο του ΟΤΕ περνάει δίπλα από το καλώδιο τροφοδοσίας του ασανσέρ και υπάρχει πρόβλημα, θα βγάλει θόρυβο στο καλώδιο.
Εννοώ να κάνεις μέτρηση κατευθείαν πάνω στο ζευγάρι του ΟΤΕ. Να κάνεις την μέτρηση με το ρούτερ και όχι με το όργανο που έχουν οι τεχνικοί.
Αν το καλώδιο του ΟΤΕ περνάει δίπλα από το καλώδιο τροφοδοσίας του ασανσέρ και υπάρχει πρόβλημα, θα βγάλει θόρυβο στο καλώδιο.
Οκ θα πρέπει να φέρω έναν ηλεκτρολόγο να κάνει τις μετρήσεις δηλαδή με το Router κουμπωμένο αυτη τη φορά. Χρειάζομαι ένα συγκεκριμένο καλωδικάκι γι αυτο τύπου ethernet και πάλι ? Έχεις κάποιο σχετικό βιντεάκι στα υπόωη σε περίπτωση που είναι ψιλοάσχετως ο τεχνικός. :P Αν προκύψει θόρυβος από το καλώδιο του ΟΤΕ στον κατανεμητή, όπως ακριβώς το περιέγραψες πιο πάνω τότε τι ισχύει ως προς την υπαιτιότητα, είναι πρόβλημα της εταιρείας ή της πολυκατοικίας ?? Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την πολύτιμη βοήθεια
sweet dreams
25-11-20, 20:18
Θα χρειαστείς ένα πριζάκι εξωτερικό (https://www.kafkas.gr/ilektronika/tilefonia/prizes-tilefonou-exoterikes/central-michanismos-prizas-tilefonou-rj11-6-4-lefko_206426/)που θα του έχεις βάλει ένα ζευγάρι καλωδίου όσα μέτρα χρειάζεσαι για να κάνεις την δοκιμή. Ένα απλό ζευγάρι από τηλεφωνικό ή UTP κάνει.
Θα βγάλεις το καλώδιο που πάει στο διαμέρισμα και στη θέση του θα βάλεις το ζευγάρι με το πριζάκι, πάνω στο πριζάκι θα κουμπώσεις το ρούτερ.
Το θέμα την υπαιτιότητας είναι πολύπλοκο, γιατί ο ΟΤΕ θα ισχυριστεί ότι τόσα χρόνια λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
Το καινούργιο καλώδιο που έβαλες, ποιος το σύνδεσε στον κατανεμητή??
Οκ θα πρέπει να φέρω έναν ηλεκτρολόγο να κάνει τις μετρήσεις δηλαδή με το Router κουμπωμένο αυτη τη φορά. Χρειάζομαι ένα συγκεκριμένο καλωδικάκι γι αυτο τύπου ethernet και πάλι ? Έχεις κάποιο σχετικό βιντεάκι στα υπόωη σε περίπτωση που είναι ψιλοάσχετως ο τεχνικός. :P Αν προκύψει θόρυβος από το καλώδιο του ΟΤΕ στον κατανεμητή, όπως ακριβώς το περιέγραψες πιο πάνω τότε τι ισχύει ως προς την υπαιτιότητα, είναι πρόβλημα της εταιρείας ή της πολυκατοικίας ?? Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την πολύτιμη βοήθεια
Το καινουριο καλωδιο που αναφερεις ποιος το περασε ? Αν το εβαλες μονος σου ..... Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι ηλεκτρολογο για να κανει την μετρηση .
Ξερω...χαζη ερωτηση κανω .. αλλα θα την κανω .... Ειπες πιο πριν οτι εβαλες καλωδιο καινουριο εξωτερικα .
1) Την "παλια" καλωδιωση την αποσυνδεσες ΤΕΛΕΙΩΣ απο τον κατανεητη ?
2) Αυτο το εκανες εσυ ή ηρθε ηλεκτρολογος ?
Το καινουριο καλωδιο που αναφερεις ποιος το περασε ? Αν το εβαλες μονος σου ..... Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι ηλεκτρολογο για να κανει την μετρηση .
Ξερω...χαζη ερωτηση κανω .. αλλα θα την κανω .... Ειπες πιο πριν οτι εβαλες καλωδιο καινουριο εξωτερικα .
1) Την "παλια" καλωδιωση την αποσυνδεσες ΤΕΛΕΙΩΣ απο τον κατανεητη ?
2) Αυτο το εκανες εσυ ή ηρθε ηλεκτρολογος ?
Και τις δύο φορές ήρθε ηλεκτρολόγος, αν και φαίνεται απλή η διαδικασία των καλωδίων (βγάλε - βάλε). Η παλιά καλωδίωση, δηλαδή τα δύο καλωδιάκια τα έχω στον αέρα προσωρινά δεν κουμπώνουν κάπου. Όταν θελήσω να επιστρέψω στην εσωτερική καλωδίωση ξανά θα τα τοποθετήσω εκ νέου.
ωραια. Οποτε κανε οτι ειπε ο @sweetdreams ... και συνεχιζουμε απο εκει.
Να δουμε για αρχη αν το προβλημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στον κατανεμητη. Αν ειναι ολα οκ , θα δουμε τι θα κανουμε μετα.
Αν ΥΠΑΡΧΕΙ και εκει προβλημα , δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ. θα το δουμε βεβαια και αυτο μετα.
Θα χρειαστείς ένα πριζάκι εξωτερικό (https://www.kafkas.gr/ilektronika/tilefonia/prizes-tilefonou-exoterikes/central-michanismos-prizas-tilefonou-rj11-6-4-lefko_206426/)που θα του έχεις βάλει ένα ζευγάρι καλωδίου όσα μέτρα χρειάζεσαι για να κάνεις την δοκιμή. Ένα απλό ζευγάρι από τηλεφωνικό ή UTP κάνει.
Θα βγάλεις το καλώδιο που πάει στο διαμέρισμα και στη θέση του θα βάλεις το ζευγάρι με το πριζάκι, πάνω στο πριζάκι θα κουμπώσεις το ρούτερ.
Το θέμα την υπαιτιότητας είναι πολύπλοκο, γιατί ο ΟΤΕ θα ισχυριστεί ότι τόσα χρόνια λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
Το καινούργιο καλώδιο που έβαλες, ποιος το σύνδεσε στον κατανεμητή??
Οκ απόλυτα κατανοητό ! Άρα θα κόψω λίγα εκατοστά από το καλώδιο που ήδη έχω και θα τα συνδέσω πάνω ! Πήρα και καινουριο πριζάκι οπότε κομπλέ !!
- - - Updated - - -
ωραια. Οποτε κανε οτι ειπε ο @sweetdreams ... και συνεχιζουμε απο εκει.
Να δουμε για αρχη αν το προβλημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στον κατανεμητη. Αν ειναι ολα οκ , θα δουμε τι θα κανουμε μετα.
Αν ΥΠΑΡΧΕΙ και εκει προβλημα , δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ. θα το δουμε βεβαια και αυτο μετα.
Σ ευχαριστώ πολυ αδερφε !!
Καλημέρα φίλοι μου! Σήμερα ήρθε τεχνικός για 6η φορά, ασχολήθηκε μια ώρα γεμάτη με το πρόβλημα. Αρχικά έβαλε το analyzer στον κατανεμητή και δεν είχε καθόλου σφάλματα. Στη συνέχεια έβαλε το καλώδιο UTP που είχα αγοράσει το οποίο είχα μαζέψει σε κουλούρα στο υπόγειο (αφού είχα συνδεδεμένο το PET καλώδιο) και το κούμπωσε στο πριζάκι - ρούτερ - UPS και έφερε χιλιάδες λάθη. Στη συνέχεια επέμεινα να βάλει ένα ζεύγος καλωδίων απευθείας να κουμπώνουν στη δικιά μου θύρα του κατανεμητή και έκανα την ίδια διαδικασία με το UPS κλπ και είχε 0 λάθη!! Αυτό που μου πρότεινε δηλαδή ο SweetDreams να κάνω. Ανεβαίνουμε στο διαμέρισμα και ο άνθρωπος αφού ασχολήθηκε αρκετά μου λέει "Δεν κάνουμε και μια αναβάθμιση στο firmware του Ρουτερ??"" Ε λέω και δεν κάνουμε.. Το Αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και ένα μισάωρο έχω ελάχιστα λάθη με την κίνηση του ανελκυστήρα πράγμα το οποίο έχω να δω καιρό. Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα θα δείξει.
Στο analyser επειδή είχαν κάνει κ άλλες μετρήσεις κατά καιρούς σε κατανεμητή και στο διαμέρισμα, έχουν τελευταίο firmςare και γι αυτό παίζει να μην έβλεπαν στα σφάλματα ?? Π
Πως κρίνεται το γεγονός πως όταν κούμπωσα απευθείας το ζευγάρι καλωδίων στον κατανεμητή με UPS δεν είχα καθόλου σφάλματα ?? Αφού δεν είχα κάνει upgrade το firmware εκείνη την στιγμή...περίεργα πραγματα..
Ήδη ξεκίνησε να φέρνει κάποια σφάλματα η κίνηση του ανελκυστήρα άλλα αυτό συμβαίνει μία στις 3-4 φορές που κάποιος θα το καλέσει...μόλις ξενέρωσα ...πάντως συνεχίζει να είναι καλύτερα από πριν...
Καλημέρα φίλοι μου! Σήμερα ήρθε τεχνικός για 6η φορά, ασχολήθηκε μια ώρα γεμάτη με το πρόβλημα. Αρχικά έβαλε το analyzer στον κατανεμητή και δεν είχε καθόλου σφάλματα. Στη συνέχεια έβαλε το καλώδιο UTP που είχα αγοράσει το οποίο είχα μαζέψει σε κουλούρα στο υπόγειο (αφού είχα συνδεδεμένο το PET καλώδιο) και το κούμπωσε στο πριζάκι - ρούτερ - UPS και έφερε χιλιάδες λάθη. Στη συνέχεια επέμεινα να βάλει ένα ζεύγος καλωδίων απευθείας να κουμπώνουν στη δικιά μου θύρα του κατανεμητή και έκανα την ίδια διαδικασία με το UPS κλπ και είχε 0 λάθη!! Αυτό που μου πρότεινε δηλαδή ο SweetDreams να κάνω. Ανεβαίνουμε στο διαμέρισμα και ο άνθρωπος αφού ασχολήθηκε αρκετά μου λέει "Δεν κάνουμε και μια αναβάθμιση στο firmware του Ρουτερ??"" Ε λέω και δεν κάνουμε.. Το Αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και ένα μισάωρο έχω ελάχιστα λάθη με την κίνηση του ανελκυστήρα πράγμα το οποίο έχω να δω καιρό. Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα θα δείξει.
Στο analyser επειδή είχαν κάνει κ άλλες μετρήσεις κατά καιρούς σε κατανεμητή και στο διαμέρισμα, έχουν τελευταίο firmςare και γι αυτό παίζει να μην έβλεπαν στα σφάλματα ?? Π
Πως κρίνεται το γεγονός πως όταν κούμπωσα απευθείας το ζευγάρι καλωδίων στον κατανεμητή με UPS δεν είχα καθόλου σφάλματα ?? Αφού δεν είχα κάνει upgrade το firmware εκείνη την στιγμή...περίεργα πραγματα..
Ήδη ξεκίνησε να φέρνει κάποια σφάλματα η κίνηση του ανελκυστήρα άλλα αυτό συμβαίνει μία στις 3-4 φορές που κάποιος θα το καλέσει...μόλις ξενέρωσα ...πάντως συνεχίζει να είναι καλύτερα από πριν...
Εννοεις οτι συνδεσε το ρουτερ με ενα μικρο τηλεφωνικο καλωδιο απευθειας στον κατανεμητη.
και το ρουτερ με UPS να τροφοδοτειται.
Σωστα καταλαβα ?
Αν ειναι ετσι τουλαχιστον ξερουμε σιγουρα οτι δεν φταιει η γραμμη μεχρι και τον κατανεμητη.
Υ.Γ. το firmware update δεν επηρρεαζει καπου το αποτελεσμα. Μπας και δεν ηταν καλα "πατημενα" τα καλωδια στον κατανεμητη ?
Παρακολουθησε το παντως να δουμε τι θα κανει τις επομενες μερες.
Εννοεις οτι συνδεσε το ρουτερ με ενα μικρο τηλεφωνικο καλωδιο απευθειας στον κατανεμητη.
και το ρουτερ με UPS να τροφοδοτειται.
Σωστα καταλαβα ?
Αν ειναι ετσι τουλαχιστον ξερουμε σιγουρα οτι δεν φταιει η γραμμη μεχρι και τον κατανεμητη.
Υ.Γ. το firmware update δεν επηρρεαζει καπου το αποτελεσμα. Μπας και δεν ηταν καλα "πατημενα" τα καλωδια στον κατανεμητη ?
Παρακολουθησε το παντως να δουμε τι θα κανει τις επομενες μερες.
Ακριβως οπως το περιεγραψες. Για καποιο λογο ακομα πιστευω πως αν δοκιμασω ξανα να κουμπωσω απευθειας το Ρουτερ στον κατανεμητη οτι θα δειξει καποια σφαλματα γιατι εκανα μολις μια μετρηση και μου φαινεται περιεργο πως τα σφαλματα εμφανιζονται οταν παρεμβαλενται τα καλωδια στην ουσια (UTP 30m & PET 35m)..αλλα τεσπα για την ωρα ακομα το παρακολουθω.. ηδη ξεκινησε να φερνει σφαλματα ισως θαρρω πως ειναι λιγοτερα για την ωρα..
Τωρα ποια καλωδιωση ειναι συνδεδεμενη ?
Τωρα ποια καλωδιωση ειναι συνδεδεμενη ?
Εξωτερικη καλωδιωση PET
sweet dreams
28-11-20, 18:03
Αφού γίνονται περίεργα πράγματα και με το ρούτερ, δοκίμασε κάποιο διαφορετικό ρούτερ στην γραμμή.
Αφού γίνονται περίεργα πράγματα και με το ρούτερ, δοκίμασε κάποιο διαφορετικό ρούτερ στην γραμμή.
Σε 36 ωρες και εχω μολις 6 CRC Error απιστευτο!! Ειναι εφικτο το upgrade του firmware να βελτιωσει τοσο πολυ το προβλημα? Δηλαδη εχει καποια λογικη εξηγηση, σας εχει ξανατυχει??
Επειδη οπως σας ειχα πει στην αρχη η 100αρα δουλευε πολυ καλα για 9 μηνες με 0 αποσυνδεσεις και ξαφνικα εδω και 3 μηνες εχω ταλαιπωρηθει αφανταστα για κατι το οποιο οπως δειχνει δν ειχα καμια ευθυνη, τι θα μπορουσα να διεκδικησω απο την εταιρεια? Γιατι συνεχιζει να μου στελνει λογαριασμους, μου χρεωνει 20 ευρω τους τεχνικους (6 ραντεβου μεχρι σημερα) και το προβλημα πιθανον να ηταν δικο τους, κραταω παντα ενα μικρο καλαθι για την συνεχεια.. καμια ιδεα?
Υ.Γ Το ρουτερ το αντικατεστηκα φρι πριν κανενα 2 μηνο επειδη εφταιγε το προηγουμενο υποτιθεται και μου δημιουργουσε τα προβληματα.
Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι το νέο firmware να διαχειρίζεται καλύτερα το διαθέσιμο φάσμα αποκλείοντας αποτελεσματικότερα προβληματικές συχνότητες (αυτές που έχουν θόρυβο).
Επίσης δες και την περίπτωση ο συγχρονισμός της γραμμής να γίνεται όταν λειτουργεί το ασανσέρ ή όχι.
Αν συγχρονίσει την ώρα που λειτουργεί το ασανσέρ, βλέποντας θόρυβο σε κάποιες συχνότητες να τις αποκλείει αυτές με αποτέλεσμα να συγχρονίζει λίγο χαμηλότερα αλλά να είναι πιο σταθερή η γραμμή (να μην επηρεάζεται από το ασανσέρ)
Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι το νέο firmware να διαχειρίζεται καλύτερα το διαθέσιμο φάσμα αποκλείοντας αποτελεσματικότερα προβληματικές συχνότητες (αυτές που έχουν θόρυβο).
Επίσης δες και την περίπτωση ο συγχρονισμός της γραμμής να γίνεται όταν λειτουργεί το ασανσέρ ή όχι.
Αν συγχρονίσει την ώρα που λειτουργεί το ασανσέρ, βλέποντας θόρυβο σε κάποιες συχνότητες να τις αποκλείει αυτές με αποτέλεσμα να συγχρονίζει λίγο χαμηλότερα αλλά να είναι πιο σταθερή η γραμμή (να μην επηρεάζεται από το ασανσέρ)
Καλησπερα φιλε μου, το μονο που εχω διαπιστωσει ειναι πως οταν καποιος καλει το ασανσερ ερχονται χιλιαδες σφαλματα με την κινηση του. Δν εχω παρατηρησει κατι αλλο. Αυτο που λες για τον συγχρονισμο της γραμμης οταν ειναι σε λειτουργια το ασανσερ δν κτλβαινω τι εννοεις. Αν μππρεις να δωσεις ενα παραδειγμα οταν λες "συγχρονισμο γραμμης". 100mbps εχω πριν 110 εχω και μετα τη χρηση του. Σ ευχαριστω!
Καλησπερα φιλε μου, το μονο που εχω διαπιστωσει ειναι πως οταν καποιος καλει το ασανσερ ερχονται χιλιαδες σφαλματα με την κινηση του. Δν εχω παρατηρησει κατι αλλο. Αυτο που λες για τον συγχρονισμο της γραμμης οταν ειναι σε λειτουργια το ασανσερ δν κτλβαινω τι εννοεις. Αν μππρεις να δωσεις ενα παραδειγμα οταν λες "συγχρονισμο γραμμης". 100mbps εχω πριν 110 εχω και μετα τη χρηση του. Σ ευχαριστω!
Το δεδομένο είναι ότι το ασανσέρ βγάζει με κάποιο τρόπο θόρυβο στη γραμμή.
Όταν ανοίγεις τον ρουτερ αυτός ελέγχει την γραμμή "διαλέγει" τις καλές-καθαρές συχνότητες τις γραμμής και συγχρονίζει πχ στα 120Μbps. Αν αυτή η διαδικασία γίνει χωρίς να λειτουργεί το ασανσέρ δεν θα δει θόρυβο στην γραμμή και θα συγχρονίσει όσο πιο ψηλά μπορεί να πάει η γραμμή σου.
Αν όμως κάνεις μια επανεκκίνηση τον ρούτερ σου την ώρα που ανεβοκατεβαίνει το ασανσέρ τότε πιθανόν σε κάποιες συχνότητες να δει τον θόρυβο που προκαλεί το ασανσέρ και να απορρίψει τις προβληματικές συχνότητες, με αποτέλεσμα να συγχρονίσει μεν λίγο πιο χαμηλά αλλά να μην επηρεάζεται πολύ από το ασανσέρ. Αυτό είναι ένα σενάριο που μπορεί να παίχτηκε μετά την αναβάθμιση του firmware και να δικαιολογεί την σταθερότητα της γραμμής.
Εάν εξακολουθείς και έχεις αποσυνδέσεις, δες μήπως μπορείς να δανειστείς από κάποιον ένα Modem Fritz να έβλεπες το Spectrum πχ(https://i.imgur.com/lI1lCNz.png) και να έβρισκες εάν χτυπάει κάποια συχνότητα από τον ανελκυστήρα και να σε βοηθούσε να εντοπίσεις ευκολότερα το πρόβλημα.
Ευχαριστω για τα μηνυματα σας !!
Για την ωρα παει αψογα η συνδεση μετα την αναβαθμιση στο Router. Ελπιζω να παραμεινει ετσι. Σκεφτομαι να δοκιμασω ξανα την εσωτερικη καλωδιωση μπας και γλυτωσω τις εργασιες σε κοινοχρηστους χωρους και στο διαμερισμα μου για να περασω κλπ εξωτερικο καλωδιο. Για την ωρα το εχω προσωρινα συνδεδεμενο.
@ ADSLgr.com All rights reserved.