PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιο profile είναι το σωστό;

lazaross
11-02-21, 13:45
Πριν από λίγο ήρθε ο τεχνικός και έβαλε την γραμμή. Πιάνει 55mbs, αλλά 5 λεπτά αφότου έφυγε το ρούτερ έκανε reset και η ταχύτητα έπεσε στα μισά. Μου το έχουν ξανακάνει και σε άλλη εταιρία το ίδιο και κάτι είχα αλλάξει από τις ρυθμίσεις του ρούτερ. Δεν ξέρω εάν το κάνουν επίτηδες. Το μέγιστο μου λέει πιάνει 85, οπότε δε συμφέρει να κάνω αναβάθμιση για 100αρα μελλοντικά. Ορίστε και μια φωτογραφία με τις ρυθμίσεις.

224435

sweet dreams
11-02-21, 18:24
Σωστό είναι το προφίλ, κάτι άλλο φταίει. Κάνε ένα hard reset στο ρουτερ και κοίταξε το πάλι.

KostakisK
11-02-21, 19:06
Πριν από λίγο ήρθε ο τεχνικός και έβαλε την γραμμή. Πιάνει 55mbs, αλλά 5 λεπτά αφότου έφυγε το ρούτερ έκανε reset και η ταχύτητα έπεσε στα μισά. Μου το έχουν ξανακάνει και σε άλλη εταιρία το ίδιο και κάτι είχα αλλάξει από τις ρυθμίσεις του ρούτερ. Δεν ξέρω εάν το κάνουν επίτηδες. Το μέγιστο μου λέει πιάνει 85, οπότε δε συμφέρει να κάνω αναβάθμιση για 100αρα μελλοντικά. Ορίστε και μια φωτογραφία με τις ρυθμίσεις.

224435

Σου δείχνει τόσο γιατί αν δεν είσαι σε 35αρι προφίλ που μπαίνουν 100&200αρες δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μπορείς να πιάσεις

x_undefined
11-02-21, 19:31
Οι 100άρες σχεδόν πάντα είναι σε 17a.

lazaross
11-02-21, 20:55
Ναι το θεμα ειναι οτι καθε φορα μου κανουν το ιδιο πραγμα. Ερχεται ο τεχνικος, ολα καλα, και οταν φευγει μετα απο 1,2 λεπτα κανει reset το ρουτερ απο μονο του και πεφτει η ταχυτητα. Επιτηδες το κανουν ειμαι σιγουρος, για να ερχεται ο τεχνικος και να πληρωνω την επισκεψη. Αν και δε νομιζω να φτασει μεχρι εκει το πραγμα, θα με παρει τηλεφωνο ο τεχνικος αυριο. Αλλα οχι και να με κοροϊδευουν μπροστα στα ματια μου.. Αφου μου ειπε οτι πιανει 55 και το ειδα και εγω ο ιδιος οταν μπηκα στις ρυθμισεις. 54900/5400 εγραφε και μετα ξαφνικα επεσε στα μισα..

** Μολις πηγα να πατησω υποβολη, και εκανε παλι reset το ρουτερ και τωρα φαινεται να εφτιαξε.. Αν και με εριξαν 5Mbps, αλλα χαλαλι.. **

Actual Rate(Up/Down) 4998/49998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 34786/89478 kbps

Κοζανίτης
11-02-21, 22:25
Μήπως ζήτησες αλλαγή σε fastpath?

lazaross
12-02-21, 13:37
Τπτ δε ζητησα, απλα ειναι κλασσικη τακτικη τους και αν ο αλλος δεν ξερει απο ταχυτητες και δεν τον ενδιαφερει, αυτοι κερδιζουν σε bandwidth.

sweet dreams
12-02-21, 14:03
Δεν γίνονται αυτά που λες, κάτι άλλο φταίει στις ρυθμίσεις που μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ή σε κάτι άλλο.

leotzian
12-02-21, 16:49
Να κάνω μια ερώτηση για τα profiles για να μην ανοίγω άλλο νήμα?

H Cosmote από Α.Κ για 50/5 δίνει μόνο 17a? Υπάρχει περίπτωση να δώσει 8b? διάβασα ότι αν έχεις κάποια απόσταση ( 800-900 μέτρα ) το 8b θα βοηθούσε πολύ περισσότερο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κοζανίτης
12-02-21, 16:55

H Cosmote από Α.Κ για 50/5 δίνει μόνο 17a? Υπάρχει περίπτωση να δώσει 8b? διάβασα ότι αν έχεις κάποια απόσταση ( 800-900 μέτρα ) το 8b θα βοηθούσε πολύ περισσότερο.

Γενικά δίνουν 17a, προσωπικά είμαι περίπου στα 700 καλωδιακά μέτρα και πιάνω 55/5.5, πιστεύω να είσαι στα 45+

leotzian
12-02-21, 17:25
Γενικά δίνουν 17a, προσωπικά είμαι περίπου στα 700 καλωδιακά μέτρα και πιάνω 55/5.5, πιστεύω να είσαι στα 45+

Σε ευχαριστώ, περιμένω σε 1 εβδομάδα θα έχει τελειώσει η φορητότητα, με τι Line attenuation είσαι τώρα και τι snr? μήπως θυμάσαι στο adsl πόσο είχες εν σχέσει με τώρα?
Εγώ στο adsl τώρα με το fritzbox 7530 έχω line attenuation 19, με snr 9 κλείδωνα 15800, με το tweak και κάνοντας το snr 3 κλειδώνω 18300 Το snr στο UP είναι 9-10.
πριν πάρω το fritzbox είχα ένα παλιό Draytek Vigor αυτό έδειχνε μόνο ένα Line attenuation, ( δεν είχε Up και Down ) και είχα 15.
Αυτά τα στατιστικά που στέλνω είναι από ένα φτηνό ZTE της Wind224488

GregoirX23
12-02-21, 17:52

8b από α.κ μόνο βόντα και wind..

- - - Updated - - -

Σε ευχαριστώ, περιμένω σε 1 εβδομάδα θα έχει τελειώσει η φορητότητα, με τι Line attenuation είσαι τώρα και τι snr? μήπως θυμάσαι στο adsl πόσο είχες εν σχέσει με τώρα?
Εγώ στο adsl τώρα με το fritzbox 7530 έχω line attenuation 19, με snr 9 κλείδωνα 15800, με το tweak και κάνοντας το snr 3 κλειδώνω 18300 Το snr στο UP είναι 9-10.
πριν πάρω το fritzbox είχα ένα παλιό Draytek Vigor αυτό έδειχνε μόνο ένα Line attenuation, ( δεν είχε Up και Down ) και είχα 15.
Αυτά τα στατιστικά που στέλνω είναι από ένα φτηνό ZTE της Wind224488

Η απόσταση σου είναι μεγάλη για vdsl από α.κ..
Μετά μόνο αν στη περιοχή σου έχουν μπει νέες καμπίνες vdsl..

leotzian
12-02-21, 18:11
8b από α.κ μόνο βόντα και wind..

- - - Updated - - -

Η απόσταση σου είναι μεγάλη για vdsl από α.κ..
Μετά μόνο αν στη περιοχή σου έχουν μπει νέες καμπίνες vdsl..

Μπα καμπίνες? :lol: σε χωριό μες τα χωράφια είμαι, το έψαξα όσο καλύτερα μπορούσα ένα μήνα τώρα, θα το βάλω και ότι κάτσει, έχω κάνει συμφωνία αν δεν πάει καλά θα γυρίσω σε adsl με voip τηλεφωνία που την χρειάζομαι λόγω των δυνατοτήτων του fritzbox, εδώ δεν μπαίνουνε καμπίνες ούτε την δευτέρα παρουσία, όταν ήρθα εδώ (30 χρόνια πριν, σε χωριό του Νομού Χανίων είμαι ) μπαίναμε με τα modem μέσω Ηρακλείου ( Υπεραστικό τηλέφωνο ) μέσω Hellas Pak αν θυμάται κανείς παλιός, και που ήρθε broadband πάλι καλά, δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

Κοζανίτης
12-02-21, 18:31
Πάνω από 25-30 πιστεύω πολύ δύσκολα θα παίξεις, κοίταξε μήπως μπορείς να σου δώσουν 24αρα με VDSL προφίλ 24/1 (ή 27/2.5) γιατί δύσκολα αν πας παραπάνω.., εκτός αν χρειάζεσαι το περισσότερο UP, έτσι δίνει πλέον ο ΟΤΕ τις 24αρες από νέες καμπίνες ή κέντρα/rural (για αυτό δε το ξέρω σίγουρα) σε χωριά κλπ

leotzian
12-02-21, 20:41
Για το upload το βάζω ποιο πολύ, αν το πιάσω όλο ευχαριστημένος θα είμαι και να πιασω 25 στο down, με τα τόσα πού έχω εδώ το 1 τι να μου κάνει, θα δείξει

GregoirX23
13-02-21, 02:14
Μπα καμπίνες? :lol: σε χωριό μες τα χωράφια είμαι, το έψαξα όσο καλύτερα μπορούσα ένα μήνα τώρα, θα το βάλω και ότι κάτσει, έχω κάνει συμφωνία αν δεν πάει καλά θα γυρίσω σε adsl με voip τηλεφωνία που την χρειάζομαι λόγω των δυνατοτήτων του fritzbox, εδώ δεν μπαίνουνε καμπίνες ούτε την δευτέρα παρουσία, όταν ήρθα εδώ (30 χρόνια πριν, σε χωριό του Νομού Χανίων είμαι ) μπαίναμε με τα modem μέσω Ηρακλείου ( Υπεραστικό τηλέφωνο ) μέσω Hellas Pak αν θυμάται κανείς παλιός, και που ήρθε broadband πάλι καλά, δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

Μικρότερος σε ηλικία μεν, αλλά τα θυμάμαι μια χαρά..
Τι μου θύμισες τώρα με το dial-up.. Και μετά με το isdn.. Αθάνατος επακ..
Όταν βάλαμε την adsl384 τρίβαμε τα μάτια μας..
Αλλά δεν κράτησε πολύ η χαρά.. Λίγο αργότερα μπούκωσε ο οτε.. Με κάτι latency να φτάνουν τα ~4000ms..

- - - Updated - - -

Πάνω από 25-30 πιστεύω πολύ δύσκολα θα παίξεις, κοίταξε μήπως μπορείς να σου δώσουν 24αρα με VDSL προφίλ 24/1 (ή 27/2.5) γιατί δύσκολα αν πας παραπάνω.., εκτός αν χρειάζεσαι το περισσότερο UP, έτσι δίνει πλέον ο ΟΤΕ τις 24αρες από νέες καμπίνες ή κέντρα/rural (για αυτό δε το ξέρω σίγουρα) σε χωριά κλπ

Αν δεν υπάρχει καμπίνα πως θα δοθεί αυτό το δύστυχο προφίλ; :)

- - - Updated - - -

Για το upload το βάζω ποιο πολύ, αν το πιάσω όλο ευχαριστημένος θα είμαι και να πιασω 25 στο down, με τα τόσα πού έχω εδώ το 1 τι να μου κάνει, θα δείξει

Το up θα το πιάσεις μάλλον..
Μάλλον.. Γιατί δεν είσαι και κοντά..
Απορώ πως δίνουν vdsl τόσο μακριά..
Εγώ σε βόντα που πήγα να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο μου είπαν εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα απλά δεν..

leotzian
13-02-21, 10:45
Μικρότερος σε ηλικία μεν, αλλά τα θυμάμαι μια χαρά..
Τι μου θύμισες τώρα με το dial-up.. Και μετά με το isdn.. Αθάνατος επακ..
Όταν βάλαμε την adsl384 τρίβαμε τα μάτια μας..
Αλλά δεν κράτησε πολύ η χαρά.. Λίγο αργότερα μπούκωσε ο οτε.. Με κάτι latency να φτάνουν τα ~4000ms..

- - - Updated - - -

Αν δεν υπάρχει καμπίνα πως θα δοθεί αυτό το δύστυχο προφίλ; :)

- - - Updated - - -

Το up θα το πιάσεις μάλλον..
Μάλλον.. Γιατί δεν είσαι και κοντά..
Απορώ πως δίνουν vdsl τόσο μακριά..
Εγώ σε βόντα που πήγα να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο μου είπαν εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα απλά δεν..

Δεν ξέρω θα δούμε κοντός ψαλμός αλληλούια, έχω καθαρή γραμμή χωρίς παρεμβολές όταν ήμουν ΟΤΕ πριν 4 χρόνια έπιανα 16-17 οι συνήθεις που δίνει είναι 15, για το VDSL συνήθεις 45, έχω μιλήσει και με προϊστάμενο τεχνικό φίλο στα κεντρικά και μου λέει ότι 40 θα το πιάσω, στην τελική συμβόλαιο 2 χρόνια θα κάνω δεν θα αγοράσω οικόπεδο για μια ζωή, να το πάρω απόφαση τελικά εδώ που είμαι πόσο μπορώ να έχω μέγιστο να το ξέρω, τρόπος να το έβαζα 1 ημέρα να έβλεπα δεν γινόταν στην Wind είμαι τώρα, φαντάσου με το fritz έχω κάνει το tweak έχω κάνει το snr 2-3 κλειδώνω 18 περίπου και έχω σχεδόν μηδενικά σφάλματα CRC στην χειρότερη 0,05 λεπτό.
Αυτό που ανέφερες δηλαδή να πάρω VDSL με προφίλ ADSL, γίνεται ΜΟΝΟ από καμπίνα το ξέρεις σίγουρα 100%?

Κοζανίτης
13-02-21, 15:16
Γενικά το δίνουν από καμπίνες
Επειδή σε ένα χωριό μπορεί να έχει πχ 500 συνδέσεις, ίσως να δίνουν και VDSL προφίλ λόγω ότι είναι rural network μαζί με ΟΤΕ, μια δράση για να έχει ίντερνετ σε μικρά χωριά κλπ
Ρώτα το φίλο σου μήπως.., δεν ξέρω άλλη περίπτωση να το έχουν βάλει σε χωριό.., ίσως είσαι ο πρώτος.. (αυτό το λέω σε περίπτωση που το VDSL είναι απογοητευτικό)..

leotzian
13-02-21, 15:28
Μήπως ξέρεις αν μπορώ να ζητήσω 8b προφίλ θα είναι καλύτερα από το 17a λόγω απόστασης. Οσο αφορα το rural το κοίταξα δεν είμαι μεσα εμένα είναι μεγάλο χωριό, αυτο δίνεται σε μικρούς οικισμούς.

GregoirX23
13-02-21, 16:48
Δεν ξέρω θα δούμε κοντός ψαλμός αλληλούια, έχω καθαρή γραμμή χωρίς παρεμβολές όταν ήμουν ΟΤΕ πριν 4 χρόνια έπιανα 16-17 οι συνήθεις που δίνει είναι 15, για το VDSL συνήθεις 45, έχω μιλήσει και με προϊστάμενο τεχνικό φίλο στα κεντρικά και μου λέει ότι 40 θα το πιάσω, στην τελική συμβόλαιο 2 χρόνια θα κάνω δεν θα αγοράσω οικόπεδο για μια ζωή, να το πάρω απόφαση τελικά εδώ που είμαι πόσο μπορώ να έχω μέγιστο να το ξέρω, τρόπος να το έβαζα 1 ημέρα να έβλεπα δεν γινόταν στην Wind είμαι τώρα, φαντάσου με το fritz έχω κάνει το tweak έχω κάνει το snr 2-3 κλειδώνω 18 περίπου και έχω σχεδόν μηδενικά σφάλματα CRC στην χειρότερη 0,05 λεπτό.
Αυτό που ανέφερες δηλαδή να πάρω VDSL με προφίλ ADSL, γίνεται ΜΟΝΟ από καμπίνα το ξέρεις σίγουρα 100%?

Οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι επειδή είσαι σε αραιοκατοικημένη περιοχή.. Αν ήταν πυκνοκατοικημένη.. Εκεί θα "λέγαμε" για ταχύτητες με το crosstalk που θα υπήρχε.. Α.. Και γενικά μη συγκρίνουμε το πριν με το τώρα.. Παλαιότερα όλες σχεδόν οι γραμμές κλείδωναν πιο καλά..
Με αυτό το σενάριο έχεις καλές πιθανότητες.. Αλλά και πάλι γενικά πάνω από 1χλμ δεν δίνουν vdsl διότι δεν είναι σταθερό και σιγά σιγά μπορεί να χάνει σε κλείδωμα.. Εσύ το ξεπερνάς αυτό το χιλιομετρικό όριο.. Είσαι πρπ προς τα ~2.. Κάτι "τέτοια" πάντως όπως φαίνεται τα κάνει ο οτε.. Και με το φρίτζ που λες όλο και κάτι θα τσιμπήσεις ακόμα σε ταχύτητα..
Μετά υπάρχει και το speed booster αν ενδιαφέρεσαι και έχεις καλό 4g εκεί..
Adsl δεν δίνουν όπως ακούστηκε.. Αν υπήρχε καμπίνα vdsl οτε και είσαι πελάτης οτε, σε βάζουν εκεί με προφίλ vdsl και ταχύτητα 27/2,5 πλέον από 24/1..

Αλήθεια, τα καλώδια είναι εναέρια; Αν ναι, ίσως δεν βοηθήσει πολύ..

- - - Updated - - -

Μήπως ξέρεις αν μπορώ να ζητήσω 8b προφίλ θα είναι καλύτερα από το 17a λόγω απόστασης. Οσο αφορα το rural το κοίταξα δεν είμαι μεσα εμένα είναι μεγάλο χωριό, αυτο δίνεται σε μικρούς οικισμούς.

Όπως είπαμε ο οτε ΔΕΝ δίνει 8b.. Δοκίμασε το αλλά 99% δεν θα το πάρεις..
Καμπίνες vdsl είπες δεν υπάρχουν σωστά;

leotzian
13-02-21, 17:38
Οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι επειδή είσαι σε αραιοκατοικημένη περιοχή.. Αν ήταν πυκνοκατοικημένη.. Εκεί θα "λέγαμε" για ταχύτητες με το crosstalk που θα υπήρχε.. Α.. Και γενικά μη συγκρίνουμε το πριν με το τώρα.. Παλαιότερα όλες σχεδόν οι γραμμές κλείδωναν πιο καλά..
Με αυτό το σενάριο έχεις καλές πιθανότητες.. Αλλά και πάλι γενικά πάνω από 1χλμ δεν δίνουν vdsl διότι δεν είναι σταθερό και σιγά σιγά μπορεί να χάνει σε κλείδωμα.. Εσύ το ξεπερνάς αυτό το χιλιομετρικό όριο.. Είσαι πρπ προς τα ~2.. Κάτι "τέτοια" πάντως όπως φαίνεται τα κάνει ο οτε.. Και με το φρίτζ που λες όλο και κάτι θα τσιμπήσεις ακόμα σε ταχύτητα..
Μετά υπάρχει και το speed booster αν ενδιαφέρεσαι και έχεις καλό 4g εκεί..
Adsl δεν δίνουν όπως ακούστηκε.. Αν υπήρχε καμπίνα vdsl οτε και είσαι πελάτης οτε, σε βάζουν εκεί με προφίλ vdsl και ταχύτητα 27/2,5 πλέον από 24/1..

Αλήθεια, τα καλώδια είναι εναέρια; Αν ναι, ίσως δεν βοηθήσει πολύ..

- - - Updated - - -

Όπως είπαμε ο οτε ΔΕΝ δίνει 8b.. Δοκίμασε το αλλά 99% δεν θα το πάρεις..
Καμπίνες vdsl είπες δεν υπάρχουν σωστά;

Γεια και πάλι η απόσταση αν την πάρεις ευθεία είναι γύρω στα 800 μέτρα ένας δρόμος ευθεία είναι, και ευθεία κολώνες το 90% τις απόστασης μια ευθεία σε κάποιο σημείο 200 μέτρα από το AK έχει ένα καφάο σε κάποιο σημείο μπαίνουν και στον δρόμο αλλά ζήτημα να είναι το 20% της διαδρομής.
Τώρα με wind 2-3 snr με το tweak εχω 18.300, errors CRC 0,05 ανά λεπτό, αποσύνδεση δεν έχω μια εβδομάδα τώρα ούτε μια.... ελπίζω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Να σε ρωτήσω κάτι ΑΝ ξέρεις, η Cosmote ΑΝ ΗΘΕΛΕ θα μπορούσε να δώσει 8b η έχει να κάνει με τι hardware έχει το AK εδώ, θεωρητικά θα μπορούσε να έδινε παντού? η απαιτούνται προσθήκες στα DSLAM, ψιλά γράμματα σας ρωτώ...
Καμπίνες φυσικά όχι δεν υπάρχουν εδώ, μόνο το κτίριο του ΟΤΕ στο χωριό, και μια καμπίνα έξω από αυτό το κτήριο ADSL της wind από την οποία παίρνω τώρα εγώ + 60 μέτρα ποιο μακρυά ( αντίθετη κατεύθυνση )
Ευχαριστώ άπαντες

lazaross
13-02-21, 19:37
Στην αρχη φανταζομαι ειναι αυτο το +10% που ξεκινησαν να δινουν οι παροχοι στις συνδεσεις. Τωρα ομως κλειδωνω στα 49999. Υπαρχει καποια ρυθμιση για να παω ξανα στα 55000;

- - - Updated - - -

224541

Δεν αλλαξε κατι οταν απενεργοποιησα το G-INP, μονο το Up εγινε Fast.

Κοζανίτης
13-02-21, 20:21
Στην αρχη φανταζομαι ειναι αυτο το +10% που ξεκινησαν να δινουν οι παροχοι στις συνδεσεις. Τωρα ομως κλειδωνω στα 49999. Υπαρχει καποια ρυθμιση για να παω ξανα στα 55000;

- - - Updated - - -

224541

Δεν αλλαξε κατι οταν απενεργοποιησα το G-INP, μονο το Up εγινε Fast.

Σε καμπίνα ΟΤΕ είσαι;
Συνήθως έχουν δώσει το 10%, μήπως έχεις ζητήσει fastpath?
Αν δεν έχεις σκαλίσει πολλές ρυθμίσεις κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών στο ρούτερ

lazaross
13-02-21, 21:16
Σε καμπίνα ΟΤΕ είσαι;
Συνήθως έχουν δώσει το 10%, μήπως έχεις ζητήσει fastpath?
Αν δεν έχεις σκαλίσει πολλές ρυθμίσεις κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών στο ρούτερ224551

Μολις εκανα, δεν βλεπω καποια διαφορα, μονο το noise μειωθηκε αρκετα. Παρεμεινε το upload στο fast. Δεν θυμαμαι και δε νομιζω να ειχα ζητησει fastpath. Το 10% το ειχα μονο για 1,2 λεπτα αφοτου ηρθε ο τεχνικος για να βαλει τη γραμμη. Μπορω να το ζητησω καπως μεσω τσατ; Ναι, καμπινα του ΟΤΕ. To fast στο upload τι σημαινει;

Κοζανίτης
13-02-21, 22:35
Κάνε μια κλήση στην τεχνική υποστήριξη και ζήτα να σου βάλουν Interleaved προφίλ σε UP & Down, αν σου πουν ρυθμίζεται μόνο του ζήτα να γίνει χειροκίνητη αλλαγή με αυτόματο interleave depth
Ίσως το fast στο upload να μην σε αφήνει να πας στα 55/5.5, το fast σημαίνει πως στο ανέβασμα δεν γίνεται έλεγχος για σφάλματα και αν κάποιο πακέτο είναι κατεστραμμένο ζητάει επαναποστολή( αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν)
Παράξενο πάντως.., πες τους πως στην περιοχή έχουν δώσει το 10%, λες και σε έχουν κλειδωμένο σε προφίλ 50/5 είναι.., σίγουρα η γραμμή σου πάει παραπάνω..

lazaross
14-02-21, 00:30
Κάνε μια κλήση στην τεχνική υποστήριξη και ζήτα να σου βάλουν Interleaved προφίλ σε UP & Down, αν σου πουν ρυθμίζεται μόνο του ζήτα να γίνει χειροκίνητη αλλαγή με αυτόματο interleave depth
Ίσως το fast στο upload να μην σε αφήνει να πας στα 55/5.5, το fast σημαίνει πως στο ανέβασμα δεν γίνεται έλεγχος για σφάλματα και αν κάποιο πακέτο είναι κατεστραμμένο ζητάει επαναποστολή( αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν)
Παράξενο πάντως.., πες τους πως στην περιοχή έχουν δώσει το 10%, λες και σε έχουν κλειδωμένο σε προφίλ 50/5 είναι.., σίγουρα η γραμμή σου πάει παραπάνω..Interleave εδειχνε πριν κανω αλλαγη σε μια ρυθμιση, αλλα και παλι στα 50/5 με εδειχνε. Απο τοτε που εκανα την αλλαγη, και παρολο που εχω κανει επαναφορα εργοστασιακων, παραμενει κολλημενο το fast στο upload.

Κοζανίτης
14-02-21, 00:56
Ποια ρύθμιση πείραξες;
Ζήτα reset στην πόρτα σου μαζί με όλα αυτα..

GregoirX23
14-02-21, 02:19
Γεια και πάλι η απόσταση αν την πάρεις ευθεία είναι γύρω στα 800 μέτρα ένας δρόμος ευθεία είναι, και ευθεία κολώνες το 90% τις απόστασης μια ευθεία σε κάποιο σημείο 200 μέτρα από το AK έχει ένα καφάο σε κάποιο σημείο μπαίνουν και στον δρόμο αλλά ζήτημα να είναι το 20% της διαδρομής.
Τώρα με wind 2-3 snr με το tweak εχω 18.300, errors CRC 0,05 ανά λεπτό, αποσύνδεση δεν έχω μια εβδομάδα τώρα ούτε μια.... ελπίζω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Να σε ρωτήσω κάτι ΑΝ ξέρεις, η Cosmote ΑΝ ΗΘΕΛΕ θα μπορούσε να δώσει 8b η έχει να κάνει με τι hardware έχει το AK εδώ, θεωρητικά θα μπορούσε να έδινε παντού? η απαιτούνται προσθήκες στα DSLAM, ψιλά γράμματα σας ρωτώ...
Καμπίνες φυσικά όχι δεν υπάρχουν εδώ, μόνο το κτίριο του ΟΤΕ στο χωριό, και μια καμπίνα έξω από αυτό το κτήριο ADSL της wind από την οποία παίρνω τώρα εγώ + 60 μέτρα ποιο μακρυά ( αντίθετη κατεύθυνση )
Ευχαριστώ άπαντες

Το attenuation που βλέπω εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1188779-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF-profile-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C?p=6985046#post6985046) μεταφράζεται σε 1376 Μέτρα. Το καλώδιο μπορεί να κάνει βόλτες στο δρόμο.. Και χώρια τι ενώσεις θα έχει φάει με τα χρόνια.. Εντάξει οριακά είσαι.. Πάντως όπως είπα σε τέτοιες αποστάσεις συνήθως δεν δίνουν vdsl..
Μετά με το vdsl λόγω τεχνολογίας το attenuation σου θα ανέβει +6-7dB..
Διαθεσιμότητα αλήθεια σου βγάζει; :hmm:
Αν ήθελαν φυσικά και θα το έδιναν το 8Β, δεν είναι θέμα εξοπλισμού, θέμα πολιτικής είναι.. Αν και μάλλον δεν το δίνουν για να περιορίσουν τις παρεμβολές με τις adsl, πιθανολογώ..
Η βόντα & η wind όμως πως το δίνουν από α.κ; Τι να πω..
Σε ορισμένες περιοχές, αραιοκατοικημένες περισσότερο όπου δεν υπάρχει χώρος συνεγκατάστασης στο α.κ, οι άλλοι πάροχοι βάζουν έξω καμπίνες adsl.. Ακριβώς όπως το περιγράφεις δλδ..

lazaross
14-02-21, 02:25
Ποια ρύθμιση πείραξες;
Ζήτα reset στην πόρτα σου μαζί με όλα αυτα..Τι εννοεις οταν λες να ζητησω reset στην πορτα μου;

Πειραξα το G-INP

GregoirX23
14-02-21, 02:30
Τι εννοεις οταν λες να ζητησω reset στην πορτα μου;

Πειραξα το G-INP

Είτε το πείραξες είτε όχι ο οτε δεν το χρησιμοποιεί το g.inp..
Μετά το reset βλέπω μεγάλη διαφορά και στο attainable & noise..
Η εσωτερική καλωδίωση οκ; Έχεις και άλλα τηλέφωνα στο σπίτι (πρίζες);
Δοκίμασες το ρουτερ μόνο του στη κεντρική πρίζα;
Το ότι η γραμμή ξεκολλάει από το 49998 και πάει 50000, δεν δείχνει κλειδωμένο προφίλ..
Για τσέκαρε τα παραπάνω..
Διαφορετικά ένα τηλεφωνάκι θα τους πάρεις, είτε στο τσατ και θα ρωτήσεις γιατί δεν έχεις το +10% δλδ 55/5..
Ανέφερε και το ρεσετ της πόρτας που σου είπαν.. Θα καταλάβουν αυτοί.. Ουσιαστικά σημαίνει επαναφορά προεπιλογών, στην άλλη πλευρά της γραμμής, δλδ στη πόρτα που συνδέεσαι στο dslam.. Πρπ σαν το ρεσετ που έκανες στο ρουτερ..

lazaross
14-02-21, 02:58
Είτε το πείραξες είτε όχι ο οτε δεν το χρησιμοποιεί το g.inp..
Μετά το reset βλέπω μεγάλη διαφορά και στο attainable & noise..
Η εσωτερική καλωδίωση οκ; Έχεις και άλλα τηλέφωνα στο σπίτι (πρίζες);
Δοκίμασες το ρουτερ μόνο του στη κεντρική πρίζα;
Το ότι η γραμμή ξεκολλάει από το 49998 και πάει 50000, δεν δείχνει κλειδωμένο προφίλ..
Για τσέκαρε τα παραπάνω..
Διαφορετικά ένα τηλεφωνάκι θα τους πάρεις, είτε στο τσατ και θα ρωτήσεις γιατί δεν έχεις το +10% δλδ 55/5..
Ανέφερε και το ρεσετ της πόρτας που σου είπαν.. Θα καταλάβουν αυτοί.. Ουσιαστικά σημαίνει επαναφορά προεπιλογών, στην άλλη πλευρά της γραμμής, δλδ στη πόρτα που συνδέεσαι στο dslam.. Πρπ σαν το ρεσετ που έκανες στο ρουτερ.. Όταν λες να δοκιμάσω το ρούτερ μόνο του; Να βγάλω το τηλέφωνο; Αν και στη κεντρική πριζα το καλώδιο οδηγεί στο ρουτερ. Παίζει ρόλο η ποια θα είναι η θύρα ethernet;

GregoirX23
14-02-21, 03:16
Όταν λες να δοκιμάσω το ρούτερ μόνο του; Να βγάλω το τηλέφωνο; Αν και στη κεντρική πριζα το καλώδιο οδηγεί στο ρουτερ. Παίζει ρόλο η ποια θα είναι η θύρα ethernet;

Το ethernet δεν μας απασχολεί..
Τηλέφωνο έχεις πάνω στο ρουτερ η και σε άλλα δωμάτια;

leotzian
14-02-21, 12:21
Το attenuation που βλέπω εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1188779-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF-profile-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C?p=6985046#post6985046) μεταφράζεται σε 1376 Μέτρα. Το καλώδιο μπορεί να κάνει βόλτες στο δρόμο.. Και χώρια τι ενώσεις θα έχει φάει με τα χρόνια.. Εντάξει οριακά είσαι.. Πάντως όπως είπα σε τέτοιες αποστάσεις συνήθως δεν δίνουν vdsl..
Μετά με το vdsl λόγω τεχνολογίας το attenuation σου θα ανέβει +6-7dB..
Διαθεσιμότητα αλήθεια σου βγάζει; :hmm:
Αν ήθελαν φυσικά και θα το έδιναν το 8Β, δεν είναι θέμα εξοπλισμού, θέμα πολιτικής είναι.. Αν και μάλλον δεν το δίνουν για να περιορίσουν τις παρεμβολές με τις adsl, πιθανολογώ..
Η βόντα & η wind όμως πως το δίνουν από α.κ; Τι να πω..
Σε ορισμένες περιοχές, αραιοκατοικημένες περισσότερο όπου δεν υπάρχει χώρος συνεγκατάστασης στο α.κ, οι άλλοι πάροχοι βάζουν έξω καμπίνες adsl.. Ακριβώς όπως το περιγράφεις δλδ..

Μια δοκιμή θα κάνω, το πολύ πολύ γυρίζω σε ADSL Cosmote ( Wind έχω τώρα που διαθέτει ΜΟΝΟ ADSL ) και θα το πάρω απόφαση ότι τίποτε καλύτερο δεν γίνεται, γιατί ούτε στο σπίτι μου θα φύγει από εκεί ούτε το κτήριο του OTE, ούτε θα βάλουν καμπίνες μέσα στο χωράφια που το κάθε σπίτι απέχει 200 μέτρα. Οπότε προκειμένου να μείνω με την απορία τουλάχιστον να δω τι παίζει και τι όρια έχω, στην τελική δεν αγοράζω οικόπεδο για μια ζωή 2 χρόνια συμβόλαιο κάνω, αυτό είναι το σκεπτικό μου. Έχω μεγάλο δίκτυο εδώ αν πιάσω το UP μου φτάνει και ας έχω 20 στο Down, με 0,9 τώρα δεν βγάζει πουθενά.

Τώρα 2 μήνες που το ψάχνω, έχω κατεβάσει άπειρα screenshot από στατιστικά παιδιών και βλέπεις σε σύγκριση του ADSL που είχαν και του VDSL που έβαλαν περίπου με ίδιες αποστάσεις με εμένα και attenuation, πριν και μετά οι διαφορές είναι τεράστιες, από 18 - 38 δεν ξέρω πώς, επίσης πως γίνεται στο ADSL 2 συνδρομητές ο ένας με 15 attenuation να κλειδώνει 12 και ο άλλος με 20 να κλειδώνει 17 με το ίδιο snr όποτε η απόσταση είναι βέβαια το βασικό, αλλά παρεμβολές crosstalking φόρτωμα δικτύου, παίζουν και αυτά μεγάλο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.
Όταν τελειώσει η φορητότητα θα ξαναενημερώσω.

leotzian
22-02-21, 18:58
Γεια σε όλους για ρίξτε μια ματιά σας παρακαλώ εδώ μήπως έχετε καμιά γνώμη
https://www.adslgr.com/forum/threads/1139399-AVM-fritz!box-tweaks?p=6989862#post6989862

Σας ευχαριστώ

@ ADSLgr.com All rights reserved.