Επιστροφή στο Forum : Τenda AC10U βοήθεια με ρυθμίσεις
maxdore217
14-02-21, 11:25
Καλημέρα.
Ποια είναι η διαδικασία για να μοιράζει μόνο και αποκλειστικά αυτό το Router το intenet αντί του zte που μου έχει δώσει ο πάροχος ? δεν θέλει να κάνει wifi reapeter το σήμα , θέλω να κλείσω το wifi στο 1ο και να δίνει αποκλειστικά αυτό το σήμα που θα παίρνει από την ethernet ... αν υπάρχει και κάποιο tutorial σε βίντεο ακόμα καλύτερα, αλλά μου κάνουν και οδηγίες :) ευχαριστώ.
sweet dreams
14-02-21, 12:09
Tο ρυθμίζεις να λειτουργεί σαν access point.
Bασικές ρυθμίσεις
1:Βάζουμε διαφορετική IP στις 2 συσκευές και στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. modem/router 192.168.1.1, Access Point 192.168.1.250 ).
2:Η IP του Access Point να βγει έξω από το εύρος του DHCP Server του modem/router (αφού μειώσουμε το εύρος του) ή να καταχωρηθεί, αν υπάρχει, στο Address Reservation.
3:Κλείνουμε στο Access Point τον DHCP Server.
4:Kλείνουμε αν θέλουμε το WI-FI στο modem/router και το ρυθμίζουμε στο Access Point.
5:Κάνουμε επανεκκίνηση και στα δύο και τα συνδέουμε με καλώδιο ethernet. Προσέχουμε αν έχουμε LAN Gigabit να είναι το καλώδιο με 4 ζευγάρια και όχι με δύο.
Επίσης προσοχή στην LAN που θα το συνδέσουμε στο modem/router, να μην είναι για IPTV.
maxdore217
14-02-21, 12:37
Στo 1. που είπες είναι διαφορετική η Ιp του Πάροχου που έχει 192.168.1.1 και το tenda 192.168.0.1
το ίδιο ισχύει και για το 2 εφόσον είναι διαφορετικές έτσι κι αλλιώς.
έβαλα το καλώδιο από την υποδοχή Wan του Router του Παρόχου στο 1 Lan του tenda
αλλά το led στην μπροστινή όψη δεν δείχνει αναμμένο στο lan .... στην επιλογές του tenda διάλεξα το ΑP ενεργό .
ωστόσο δεν έχει internet πλέον.
sweet dreams
14-02-21, 12:50
Στην ίδια πρόταση λέω
και στο ίδιο υποδίκτυο
Οι IP αυτές δεν είναι στο ίδιο.
Κάνε τις ρυθμίσεις ακριβώς όπως σου λέω, γιατί δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.
Τις LAN συνδέεις μεταξύ τους, όχι WAN.
maxdore217
14-02-21, 13:19
Στην ίδια πρόταση λέω
Οι IP αυτές δεν είναι στο ίδιο.
Κάνε τις ρυθμίσεις ακριβώς όπως σου λέω, γιατί δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη.
Τις LAN συνδέεις μεταξύ τους, όχι WAN.
έχεις δίκιο ... όλα εντάξει με τις οδηγίες, ευχαριστώ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.