PDA

Επιστροφή στο Forum : Mokrotik CCR-1009-7G-1C-1s και Speedport plus ppoe passthrough

Dtsaros
12-03-21, 22:37
Καλησπέρα σας,

Θέλω να κάνω τα εξής:

Να αφήσω το speedport plus μπροστά για να παίζει η τηλεφωνία και να κάνει το modem και να βάλω από πίσω το mikrotik router με ppoe passthrough να κάνει όλο το routing για τα εσωτερικά μου δίκτυα.

Θα ήθελα να ρωτήσω:

1. Χωρίς να αγοράσω άλλο modem είναι όντως αυτός ο καλύτερος/μόνος τρόπος να παίξει η τηλεφωνία?
2. Το μικροτικ θα πρέπει να το συνδέσω στις πόρτες 2ή3 του speedport?
3. Θα πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο speedport?

Συγγνώμη αν υπάρχουν κι αλλού οι απαντήσεις αλλά έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχετικά topic και νομίζω ότι έχω μπερδευτεί.

Nikiforos
12-03-21, 23:53
καλησπερα, το εχεις δει αυτο το θεμα? https://www.adslgr.com/forum/threads/946899-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Speedport-2i-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-VoIP-Cosmote-%CE%9F%CE%A4%CE%95-%CE%BC%CE%B5-Mikrotik
ειναι το αλλο ρουτερ τοτε στο θεμα αλλα τα ιδια πραγματα ειναι ολα.

- - - Updated - - -

Εν συντομια στις απαντησεις :
1. Nai με αυτο που εδωσε ο ΟΤΕ.
2. Η πορτα δε νομιζω οτι παιζει καποιον ρολο εγω εχω το 2i και δεν εχει σημασια.
3. Θες ενεργο το pppoe passthrough συνηθως το εχουν ενεργο απο default αλλα τσεκαρε το.
Ετσι με pppoe client στο mikrotik παιρνει μια ip του ρουτερ του οτε και μια το mikrotik. H ποιο ευκολη λυση χωρις εξοδα και το δικτυο σου ειναι πισω απο το μικροτικ, κλεινεις στο αλλο ρουτερ οτι δεν χρειαζεται.

@ ADSLgr.com All rights reserved.